Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_nagy
csendes tag
Sziasztok! Kezdo, es autodidakta basszus gitaros vagyok. Van egy ilyen erositom ami mar akkro is hangosan bug amikor nincs radugva semmi, csak be van kapcsolva. Merre kellene elindulnom a problemakeresesben?
A gitar szedoi sem 100%-osak valoszinuleg, de az csak nagyon durva hurtepeskor recseg, be. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kipróbáltam, tökjó'.
Azért ilyenkor kijön, hogy az ST forma mennyivel jobb a kezemnek.
A Warlock-on 5 perc után már fájt a 115, a Kramer-en nem (egy rövid ideig a Kramer-en megy a 120). Kéne még egy EX/Kelly forma is próbára
.
(De az csak sebesség egy kvinttel, nem játéktudás.)@#66593Ba cy lus
Ezeket a filmeket elég sokszor meg tudjuk nézni, pedig nem ma készültek.
-
Ba cy lus
addikt
Nekem ez az egyik kedvencem:

Bud Spencer - What's Goin' On (Jazz Band Version)
A poén az, hogy tényleg tudott szaxofonon játszani, itt ténylegesen ő játszik. -
Redchucky
aktív tag
Van még olyan amatőr rajtam kívül, aki Shadowst is játszik?

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Na, megkezdtem.
Nem lesz egy fáklyásmenet. :-D
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ejóó', ezt kipróbálom. Zsuzsi-zsuzsit szeressük'.
Akár Overkill is lehetne.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy kis lefelele pengetési gyakorlat valaki? 60-ról indul, tízesével megy felfelé. Nekem 95 a max, ami lemegy.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Tegnap néztem az RG470-et, akkor 211k volt, ma már 215k. És készletes hangszer.
Szóval...
Karácsonykor még durvább lesz gondolom.(Számítógépeknél ugyanez volt és van. Karácsonyra mindennek is fel lehet vinni az árát.)
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ilyen gitár testet lehet csináltatni bármilyen hangszedő variációval, ha festeni szeretnéd akkor félkészen is megrendelheted pl. a ceccariniguitars-tól és nem kell egy gyári gitárt leamortizálni. Vagy ott vannak a HB DIY kitek is Thomann-on, de lehet venni DR Parts alkatrészeket Muzikeren is. GS-t is érdemes nézni.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi, alig várom, hogy a procreate-es terveket papirra majd festésbe tudjam átvinni.
Mindenképp, sokáig gondolkodtam, hogy megosszam-e, de úgy döntöttem, hogy amolyan status update gyanánt megosztom. Azért vagyunk itt mert van egy közös szenvedélyünk: a gitározás / gitárok szóval
..Amúgy ha valakit érdekelnek "Badlands guitars" csinál hasonló mintás gitárokat de nekem a FR + HSS miatt kiesik. Pedig árban közel sem annyira vészesek mint az előzőekben linkelt Custom Shop Jackson (és még átmenő nyakas is). Szerintem a legjobb "bengal tiger"-t amúgy a Jackson csinálja, az én designom is arra épül (csak direkt elmentem más irányba, de azt vettem alapul). Kramer csinál(t) pár modellt de nekem egyáltalán nem tetszenek, LTD-ből is van valami butitott 200-as széria (citromsárga) a George Lynch Signature és igazából ennyi.
Mondjuk belátom, hogy ez nagyon kis réteget fog meg. Habár mint zenéket nem feltétlenül szeretek a 80s-ből, de izé.. most mondjátok azt, hogy ez nem menő manapság
.. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet van valami hasonló topic mint a "Politika" csak pártok, ideológiák helyett Fix húrlábas vs FR tematikájú
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vakegér mit művelt megint egy másik topikban? Most egyhónapos a kényszerpihenője, lesz ideje gyakorolni.
Ja... megint elszürkült a feje... vártam a válaszát, aztán realizáltam, hogy egy darabig szünetel. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ez nagyon vagány! Sajnos én az ilyenhez teljesen kétbalkezes vagyok, hozzá se kezdenék, azt se tudnám, mit kell csinálni!
Majd mutasd meg időnként, hol tartasz vele!
Vakegér mit művelt megint egy másik topikban? Most egyhónapos a kényszerpihenője, lesz ideje gyakorolni.
-
Igen ezt még nem döntöttem el. A legtöbb tutorial csak a festékig csiszolja le, viszont szvsz. azok amik teljesen (fáig) voltak letisztitva, jobban is néztek ki. Most a következő fázis az az, hogy gyakorlom a festést igazi fán. Az egyik fa kidolgozó cégtől sikerült 15+ db 40x40x3 méretű fát kapni (nem kellett már nekik). Ha az már jól megy, szóval festés, minták, utána gradient festés akkor jöhet a következő fázis. Mondjuk gondolkodom, hogy lehet érdemesebb lenne valami szuper olcsó DIY gitárszeten gyakorolni aztán utána a kivánt tesztalanyon.
Tisztában vagyok vele, hogy ez hosszú folyamat lesz, de szivesen vágok bele. Aztán ha tetszik akkor pedig jó kis hobbivá is alakulhat
.szerk. Tudom, hogy lehet kapni kinai "bengal tiger" matricát, de azok szvsz. nem néznek ki jól
szerk2: Azt sem döntöttem még el, hogy "dye"-t vagy spray can-t fogok használni, de majd kiderül, hogy melyik tűnik jobbnak. Amennyire látom, egyszerűbb dye-jal dolgozni főleg ha gradient-et szeretnék elérni -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ha rám hallgatsz nem csupaszítod le teljesen a gitárt, elég csak a top-ot, és azt is csak a festékig, felfújod rá a kívánt mintát(ez a minta maszkolószalaggal megvalósíthatónak tűnik), és lehet újra lakkozni.
Ha nem csináltál még ilyet akkor készülj fel rá lelkileg hogy ez is egy közel 1 hónapig fog tartani és nem lesz könnyű.
Hasonló, de terepmintás gitár tetszene nekem is. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megvalósitom az egyik régi kinkemet
.. A terv az, hogy teljesen lecsupaszitom a gitárt és újrafestem az én mintám + szineim alapján. Procreate-ben megrajzoltam, hogy "könnyen tudjak" szinkombinációkat próbálni. De papiron jobb, mert méretarányosan látom, hogy "mi fér még bele", stb.A donor gitár még nem tisztázott, a tipus igen: Jackson Mick Thomson sig. Soloist SL 2 Pro.
- Átmenő nyak
- Reverse headstock
- bridge ami úgy néz ki mint a FR, de nem az (nagyon birom ahogy a FR kinéz)A múltkor egy fehér nagyon jó áron ment el, ha sikerül egy olyant beszerezni akkor az lesz, ha nem akkor a sajátom beáldozom rá. Mondjuk szivesebben csinálnám másikon
..Jelenleg ez az egy Jackson ami elérhető hasonló mintával, de hát USA custom ide vagy oda, azért ennyiért már ne legyen bolt-on és garantálom, hogy az ár fele csak a festés. Ennyit soha nem adnék ki egy gitárért, még ha lenne rá $ sem.
Nagyon birom ahogy a régi 80s gitárok kinéznek ezekkel a bengáli tigris mintákkal, viszont a Soloisteket is, és ilyen kombináció nincs (vagy nagyon ritka / megfizethetetlen)

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Semennyire. Nem azért vannak kompenzálva a bundok hogy mást érezzél.
Van Peterson stroboszkópos hangolód, kipróbálhatod mennyire máshogy szólna a gitárod a szokásos pontatlan hangolás helyett "sweetened" hangolással hogy szólnak a tábortűzi akkordok, ez kicsit módosítja hangmagasságot húronként hogy ezek szebben szóljanak(a húrok egyenetlen lefogását próbálja kompenzálni), de tökéletesen pontos nem lesz így se.
Árultak múltkor Medgyesinél egy ilyen Cort gitárt, én is elgondolkodtam rajta, de akinek volt, az is fél év után eladta, én se látom sok értelmét.
A baj az hogy ha más hangszerekkel együtt játszol(gitár/basszusgitár) amik nem tru temperamentumosak akkor hallatszik az eltérés, ezért nem is fog elterjedni igazán, és amúgy is megszoktuk már a tökéletlen gitár hangzását. A zongorák is elhangolódnak egy koncert végére, az is teljesen normális, csak a digitális marad pontos.
Ha nem tudsz fülre hangolni, vagy nem veszed észre azt se hogy el van hangolódva a gitárod akkor fel se fog tűnni pár cent-el vannak csak kompenzálva a húrok egymáshoz képest.Hadeska22-Sorozatgyártás lesz? Ez a sablon?
-
Somethin' is cookin'
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Van valakinek true temperament gitárja? Mennyire más érzés azon játszani bármit is?
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Most már tudom, hogy az azt jelenti. Eddig nem.
Ma is tanultam valamit.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ha tudnám mit jelent az archtop.
Most megnéztem.
Akkor az archtop volt, amit kipróbáltam. Már ha azt jelenti, hogy a közepe felé kiemelkedő testű.
De ezeket honnan tudhatnám előre? -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én pont tegnap pislogtam sokat, a fix húrlábas
babakékfekete Samick hangolása folyton elmászott, de felfelé.
Játszottam fél percet, az összes magas húr 10 cent sharp. Visszahangolom, újabb fél perc, megint 10 cent sharp.
Lehet, hogy szellem volt a szobában, ezért hirtelen lehűlt a levegő, más magyarázatot nem találtam. 
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk életem első gitárja valóban nem volt egy űberszupi cucc.
De normális olajos kulcsok voltak rajta..

Jó fixlábasnál? ühm.. akkor léCCi fogj most egy jó, fix húrlábast, akaszd le róla a hidat úgy hogy a húrozást nem fűzöd le róla.. tedd vissza.. hangolásban maradt?

Amúgy nálam ha nincs satu, akkor kb lehet akármilyen kulcs rajta, el fog mászni, nem szoktam finomkodni a hangszerrel..

-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ezt olyantól kérdezed, aki nincs tisztában az egyes márkák szériával, és a hozzájuk tartozó al-elnevezesek jelentésével, I'll. minőségi szintekkel.... Még

De olvasok, tanulgatok.Na mire megírtam, lett pár plusz hozzászólás.
Mindkét régi gitárom nonlocking tremolos. Ki is ékeltem mindkettőn a hátrafelé billenést.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tévedsz, az Evertune tartja legjobban hangolást.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk ez is egy élhető lehetőség.
Én anno fél év után már hiányoltam a kart, meg a hangolási stabilitást

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Amennyire nem tud gitározni elmondása szerint, nem jön meg majd a kedve. Ha meg egyszer igen, vesz egy tremolós gitárt. Annál jobb, minél nagyobb az arzenál, van erre is, arra is gitár.
-
X2N
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Akkor neked nem kell tremolós gitár, ennyire egyszerű. Van fix húrlábas változat is belőle. Roasted/non roasted is.
Ctrl+Alt~Del-Veszel egy HB gitárt azt csinálsz vele amit akarsz, semmi "műemlék" rongálás nem fog történni attól mert lecsiszolod a nyakat, szépen 100-astól 800-ig végig lehet csiszolni kézzel, képzeld a gyárban is így csinálják.
Gibsonokról leszedetik már itthon is újabban a gyári gagyi nitro lakkozást és újra lakkozzák mert annyira rossz a mostani, arról nem beszélve hogy a plekezés miatt újra lehetne bundoztatni kapásból mert a legtöbbször többet szed le belőle mint kellene, de ezt már te is tudod nagyon jól Gibson tulajdonosként.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Ha nincs kifejezett célod a tremolóval, én azt mondom inkább kerüld. Utólag én is az tenném már. Van sok fix húrlábas superstrat.
Ha meg veszel egy új gitárt, szerintem hülye ötlet farigcsálni, pláne, ha tök új, mondjuk egy HB. Ki az a hülye, aki tök új gitárt vesz hobbi szintre, aztán elkezdi tönkretenni farigcsálással?!
Találj szerintem olyat, aminek megfelel a nyaka.
-
Nem elsődleges célpont tremolós gitárt vennem. De ha olyan tetszik meg, és olyan kényalmes, ami termolós (és nincs fix húrlábas változata). Tehát úgy fogalmaznék, hogy nem kizáró ok a tremoló.
Nem tudom mi a Dive Bomb.A nyak se probléma igazából mert lehet belőle csiszolni ha túl vastagnak találod
Elektromossághoz hozzányúlok, nyakat vékonyabbra csiszolni azt inkább nem. -
X2N
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
De most akkor kell tremoló vagy nem? Floyd Rose kell a Dive Bomb meg a többi trükk miatt? Arra hogy kicsit lebegtesd a hangot a Wilkinson 50IIK 2 pontos tremolója is bőven jó, sőt, az az egyik legjobb tremoló erre, nem fog elhangolódni, van fixhidas változat is.
150eFt körül újonnan is kapni ilyen HB Fusion III superstrato gitárokat, a B stock meg pont a kereted. A nyak se probléma igazából mert lehet belőle csiszolni ha túl vastagnak találod a standard HB nyakat, nincs ebben semmi ördöngösség. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Superstrat, esetleg Explorer. Más formáról letettem. Humbucker a hídnál.
Superstrat esetén mindenképp kell a test végén "letörés" - ezért nem volt jó pl. a JS Dinky Jackson. "Sarkos" a széle, fájt tőle a kezem már a kipróbáláskor.
Explorer alak az meglepő, de rendben volt.
És hát a nyak. Legyen vékony.
Nem ragaszkodok tremolóhoz, de ha már van, akkor lehetőség szerint stabil legyen.
Remélem nem túl magasak az elvárások.
Amúgyis csak chug-chug (zsuzsi-zsuzsi) zene várható nálam, ha sikerül valamit játszani.Próbálom a budget-hez igazítani mindezeket.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
És jóval olcsóbb, mintha vennék valamit
! -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A Time to Run by Phantom Blue, Shotgun Messiah - Heartbreak Blvd egész jó, utóbbiban komoly az a szóló
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
Hát, spéciróziról nincs tapasztalatom.. de cserélhető akár gotohra, akár másra..
Én a soloistban lévőn meglepődtem, nem olyan mint anno a boltban próbálton, lehet a beállítás, lehet más rugót tettem bele, de nem is rossz, főleg hogy azt se tudom mi van benne FR 1000, vagy FR 5000, hátafranctudja.. azt se tudom a kettő közt mi a differencia

De valahogy ez a balta nagyon hamar bepozícionálta magát az állományomba.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Csak hát 2.5 óra utazás... Az oda-vissza 5. Egy komplett nap. Elég nehezen kivitelezhető.
Tetszik is, fekete is, de Floyd Rose® Special , amit nem dicsértetek agyon (és hát nem tudom, hogy be kell-e szarni tőle, vagy sem).Még mindig rettentő sok a kérdőjel. Aztán minél többet próbálok olvasni, tájékozódni, annál nehezebb - pont mint az autóvásárlás. (Ott is másfél hónap agonizálás után született meg egy teljesen irracionális, hirtelen döntés...)
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
A dk2x tulaj nem válaszolt. 2 napja... szóval...
De még fent van.
Nemt'om mennyiben lenne jobb.
Vakon vagyok ebben, tapasztalat nélkül. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt érzem én is...
Azt remélem, hogy októberben lesz némi (munkahelyi) bónusz, hátha még egy kicsit hozzá lehet tennia 120k-hoz.
Akár egy ilyesmi rg470, Wizard 3 nyakkal, zero (II) tremolóval, és első vásárlós 10%-os kedvezménnyel.Meg októberben már 60k lesz a szépkártyán. Így akkor ~150k tényleges bankszámlaterheléssel meglehet.
Esetleg rg460, ami nekem a sötét fogólap miatt jobban tetszik, picit olcsóbb. De nem tudom valójában mennyiben más (zero 1 tremolo).Ezek vállalható szintek már? (Tekintsünk el a gitárjáték szintemtől.)
Túllőni sem szeretném.Így akkor ha nem is High-end szintű, de azért hosszútávú hangszerem lehet. Végülis az XL VI is már 35 éves. Ha ez is ennyit kibír, akkor megörökli valamelyik kölök.
(Még pár hétig biztos agonizálok ezen.)
-
Blindmouse_
senior tag
Majd szólnak a többiek ha zavarja őket
akkor majd félrevonulunk.
BTW én a hetvenes éveket utálom a keverés miatt. az nagyon nem az én világom, igen a nyolcvanas évek első fele is még relatíve vérszegényen szól, egy jó EQ sokat ment azon szerencsére
Pár általad felsoroltakhoz hasonló régiség..
pl1..
PL2..PL10..
Mai zenék is vannak amik ezt a vonalat hozzák, és jól is szólnak. főleg az északeurópai színtéren..
Pl 1...Na? van amelyik fogyasztható?
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Lehet privátba is, nem muszáj tele offolni a topikot, szerencsére nem csak metallika/iron maiden/guns létezik, vannak ennél sokkal jobb zenekarok is, csak nem lett mainstream.

Engem sok régebbi zenétől inkább az tántorít el hogy rosszul vannak keverve.Vice City összes rádióban hasonló zenék mentek, még a popzenék is zseniálisak, hiába, no 80-as évek, volt kokain bőven a stúdiókban, pörögtek a zenészek. Nem volt mindenki annyira megkeseredve mint manapság. Találni youtubon 80-as évekből orosz zenéket is minden féle stílusban, azok se semmik.
-
Blindmouse_
senior tag
Akkor érdemes végigszaladnod a diszkográfiájukon, ha jó vagy angolból sokat fogsz kacagni a szövegeiken.
szerintem tetszeni fog!!!!
Áh.. '22-ben voltak itt.. Amikor egy csibe elkérte Satcheltől a gitárt, az meg odaadta
Ohh a Vice City. annyira imádtam!!! a Flash FM rádióadót néha a kocsiban is hallgattam kompletten a vice city soundtrackről.

BAROMISOK finomságot tudok neked még ha ezek bejönnek a listádról.. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A szóló is a te műved?
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Szeretem azt a vonalat, GTA Vice City-n nőttem fel, abban voltak ilyen zenék, klasszikus.
Ha tudsz még ezekhez hasonló zenéket, oszd meg pls.
David Lee Roth Yankee Rose
W.A.S.P. - Harder Faster
Whitesnake - Still of the Night
Mötley Crüe - Too Young To Fall In Love
Queensrÿche - I Don't Believe In Love
Quiet Riot - Metal Health -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nahh, a talicskám most egy full rhythm covert dobott le.
Sokat polírozhatnám, de a lényeg, hogy így is felismerhető.
-
Blindmouse_
senior tag
Amúgy mint banda baromijók már ha szereted a glam/hardrock vonalat.. paródiának indult de túl profin van hozzá összerakva az egész, nem tudom hány lemezük jött már ki. tavaly vagy tavalyelőtt voltam bulijukon a hajdani Barbinegratrackben. Jók!!
Zéró politikai korrektség, beszólnak mindennek nemtől vallástól, bármitől függetlenül, és mindenkinek, szexista disznók, de mindenki imádja őket

Fogalmam nincs egyik másik klipjük hogy lehet fenn a weben, de fentvan

-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Őket nem ismertem, Nuno-ról hallottam már mint gitáros.
-
Blindmouse_
senior tag
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Tudom, kedvenc metál zenekarod dobosát tessék a helyére képzelni.
Anno még Les Claypool-t is meghallgatták de nem illett volna az image-be, így nem vették fel, kár, kiváló dobos. Ugyanabba a középsuliba járt mint Kirk.
Hasonló a sztori mint amikor Buckethead-et nem vette be Ozzy. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ha jobban megnézed a legtöbb zenész túlképzett, több műfajban is megállná a helyét, nem csak abban amiben éppen játszik, az a bizonyos szint ami elég volt a 80-as években ma már messze nem elég.
Ők jókor voltak jó helyen, és szerencséjük volt, befutottak, mert mainstream zenekart csináltak a Metallica-ból.
Zeneiparban a minimum az hogy 100%-ot teszel oda(ezért tűnik fel rögtön a gyenge dobolása másokhoz képest, meg hogy instabil a tempó). De újabban ha Hetfield-gitározását megnézed, láthatod hogy ő se tudja végigjátszani már a koncerteket végig downstroke-al(pláne nem 240bpm-el, miközben a mai gitárosok 260bpm-et is tudnak(mert ő sem a leghatékonyabban penget)), Kirk, segít be neki, éppenséggel ő játssza végig a számokat úgy ahogy régen Hetfield végig lefele pengetéssel.Ez is egyfajta verseny a zenészek közt, ezért lehet az hogy ha kiesik Lars a talicskából valami incidens miatt, másnap beültetnék Jordison-t a dobok mögé és hiba nélkül játssza végig a koncertet. Ő ezen nőtt fel, még Metallica cover zenekarban is játszott, nála ez lesz az alap tudás.
Régen elég volt ha találtál egy jó gitártanárt, és akkor megfogtad az isten lábát, ma meg bárki találhat oktató videókat az interneten százszámra.
Ne tegyünk úgy mintha a 40 évvel ezelőtti zeneipar az ugyanaz lenne mint a mai.
Ma sokkal nehezebb befutni mint régen, senki nem vesz már lemezeket, és a turnézás se éri meg már anyagilag. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Különbözőek vagyunk ilyen téren. Anno volt egy szinész akit nagyon birtam de utolsó éveiben árnyéka volt önmagának és nem tudott egy szolid alakitást hozni. Szerintem igen is fontos, hogy az emberekben az maradjon meg, hogy "igen, na Ő király volt". De ugyanez sportolókról is elmondható. Zenészek mondjuk tovább tudják csinálni, szóval (egyértelmű, hogy) nem összehasonlitható 1:1-ben. Viszont ha hardcore metallica fan lennék és ezt látnám 2025-ben nem tudom, hogy tudnám-e konstatálni "oh yeah that was amazing". Szerintem a Stadionok nem Lars miatt telnek meg. Van "Metallica" ami az egyik legjobban eladható brand (& band) name a dob az olyan amilyen, de amig a többiek hozzák a relative jó szintet addig gondolom ez nem fog senkit sem zavarni.
Természetesen abban igazad van, hogy lehet valaki ultra skilles, ha amúgy nem tudja kibontakoztatni a teljes potenciálját. Viszont szvsz. Lars-t a többiek hordják a hátukon mintsem 100% egyenértékű bandatagként tevékenykedne.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen biztos azért vág ilyen fejeket Lars amikor Hetfield megkéri hogy játsszon Slayer-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nincs meg hozzá se a technika, kitartás, gyakorlás. A dob egy ilyen hangszer, baromi fárasztó ha nem vagy kondiban, de kell mellé a gyakorlás is. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Szerintem túl van ez lihegve. Mindenkire lehet találni fail compilation-t.
Amíg megtölti az arénákat, addig ez tök mindegy. Nem 40 éve volt világbajnok, most is az, giga koncerteket adnak a mai napig, szóval még (szinte) mindenki előtt áll. Mit ér Gipsz Jakab dobos azzal, hogy ő milyen precíz, ha a falunapokon játszik?
Sose szeretett gyakorolni, ezt mindenki tudja, mégis a csúcsra jutott a színpadi jelenlétével, meg azzal, hogy az együttes alapítója, egyik fő arca.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Egyetértünk, ha már nem tudja hozni azt a szintet (amit ahogy elnézve évek alatt összegyűlt "Lars fail compilation" videókat azért nem ma kezdődött és egyre rosszabb lesz) akkor fel kell tudni ismerni, hogy nem megy és tovább állni. Az alternatíva, hogy tényleg a banda nevéhez mérten összekapja magát. Mondjuk gondolom most már úgy van vele, hogy "valahogy kibekkeli" aztán mint eredeti tagként kerül be a könyvekbe "until the end of his career" címen.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Who cares?
Lars-t vajon mért nem érdekli? Ciki amit leművel, én biztos nem tudnám ezt megcsinálni a közönséggel, gyakorolni kellene, nem a múltból megélni, vagy abbahagyni ha nem akar már gyakorolni se/nincs rá ideje/nem bírja, menedzselhetné ezek után is a zenekart ha az az álma, egy zenekarban a zenekari tagok azért vannak hogy zenéljenek. Meg lehet hallgatni ahogy Joey Jordison dobolja a számaikat.A 100 méteres síkfutás példád meg rossz, Lars ebben az esetben világbajnok volt, egyszer 40+ évvel ezelőtt, de ez ma már kevés, a mostani futók mellett csak kínosan kullogna a mezőny után.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Elsőre én is, de: a hajdani első jackómnak, amit miután megváltam tőle, megdurrantottak a Révi Józsi boltjából sok mással egyetemben, ugyanaz volt a serialja, még a szín is stimmel, de az enyémen a festés máshol volt leütve, és annak a nyakpálca takaróján nem volt jsx94 felirat (bár azt lehet csak letakartam volna?) ja és a hídon a húrrögzítő csavar sem "hátulról", hanem felülről volt a babába tekerve, szóval az a fajta volt amin a finomhangolók ELŐTT volt a húrrögzítő csavar. nincs egy telibe normális képem arról a gitárról, csak ilyen 30 éves fotókon nézegettem nagyítóval.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
A vicc jó.
Larsról mindig az jut eszembe, hogy ki a fenét érdekli, hogy a 100 méteres síkfutás világbajnoka mennyire szépen fut vagy nem, ha ő a világbajnok?! Senkit nem érdekel, hogy a harmadik helyezett a nagykönyv szerint pakolgatja a lábait, sose véti el a lépést, példaértékűen fut, ha csak harmadik.
Valahogy így van ez Lars-szal. A világ egyik legnagyobb bandájának az alapítója, szerepe, színpadi jelenléte, kreativitása megkérdőjelezhetetlen a Metallicában, max nem ő fut a legszebben. Who cares?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az Explorer is Gibson utánzat, tehát továbbra is helyes az állításom.
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szinte csak a Gibsonok és az utánzataik használják a 24,75"-ös menzúrát. Minden más rendes gitár 25,5"-ös.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csak a 2 Les Paulom 24.75", az összes többi elektromos gitárom 25.5", az akusztikok 25.3-25.6".
-
X2N
őstag
Az hogy lehet hogy sose volt a kezedben LP?
Ki hogy fogja a pengetőt srácok, én most pengetőkkel kísérletezek, a Jazz III 1.35 tortex(fehér) kicsit vastagnak tűnik, de határozottan jobb mint a lila standard 1.14mm tortex amit eddig használtam, viszont más pengető fogást igényel. Majd veszek max grip carbon változatot, azt írják a legtartósabbnak.
Eddig ezt használtam standard pengetővel:
Most a tortexet így fogom zártabb kézzel és sokkal stabilabbnak tűnik, szerintem gyorsabban is lehet így játszani:
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
93-ra tippelném
-
Blindmouse_
senior tag
Ezen a pár évvel ezelőtti hirdetésbeli képen, szerintetek mi a serial két utolsó karaktere?

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
nekem mindig 25.5-öseim voltak..
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Linux Mint
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Anyagi helyzetek és életutak
- További aktív témák...
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

..

Lehet, hogy szellem volt a szobában, ezért hirtelen lehűlt a levegő, más magyarázatot nem találtam.
Elektromossághoz hozzányúlok, nyakat vékonyabbra csiszolni azt inkább nem.