Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocs, megint head + cab téma.
Szóval megnéztem a fej hátulját és ott van ilyen "Replace valve when lit" ahol a amúgy fel-felvillan szinte mindegyik. Van hogy egy random, van hogy kettő egyszerre, volt, hogy mindegyik. Csak felvillan, nem konstans világit. Ez olyan 10-15-20 másodpercenként történik.

Viszont igy néznek ki a csövek teljes sötétben és ez azzal párositva, hogy felvillannak azok a LED-ek kicsit megijesztettek. Új eszközről beszélünk amúgy, nem refurbished, sérült, hanem én bontottam ki először.Nem tudom, hogy mennyire normális
1. Hogy azok a kis "élettartam" vizsgáló LED-ek egyáltalán felvillanak. Mind játékkor, mind akkor ha csak be van dugva a gitár de a volume, meg minden 0-n van.
2. hogy a csövek épp, hogy pislákolnak? Mennyire kellene ezeknek világitania?Bocs ha noob kérdés volt, csak még 14 napos visszaküldési időben vagyok és jó lenne tudni, hogy az általam leirtak mennyire tartoznak normális tartományba.
Üdv
-
A fő kérdés az, hogy ez megoldaná a problémám? Jelenleg a beállitás ami jó az AHB-3S-hez, az már nem jó a jeff loomis blackouts-hoz, sem az EMG 81/85-höz. Azaz jóformán mindegyik gitárhoz más beállitás kell. SD SH-6-t még ki sem próbáltam. Vagy ezt úgy lehetne, hogy a "fő gitárhoz" beállitom és a többit meg EQ-zom? kicsit olyan érzésem van, hogy most beleléptem egy rabbit hole-ba

Akinek több gitárja van különböző pickupokkal - Ti hogy oldottátok ezt meg? Gondolom nem tekergetitek minden játék előtt ahányszor gitárt váltotok
-
válasz
Moleman
üzenetére
Köszi! Ez az infinium verzió és igen és is olvastam, hogy azelőtt a QC nem volt valami jó és kétes eredetű komponenseket is használtak. Viszont azóta (infinium) óta jó cuccokat gyártanak (legalább tanultak a hibából).
Szerintem ez nagyon függ attól, hogy mit keresel. Van aki pl. a creambackre (65) esküszik, van aki V30-as, etc. Nálad most V30 és 70-80 párositás van?
Első körben a Harley bentonos G212-t szerettem volna V30-al, de mint kiderült (kommentek + Reddit) azok kinai V30-ak, nem UK. Az meg más megvilágitásba helyezi a dolgot. A UK V30 nagyon jól szól, a kinai pedig.. hát, nem
.#68717
Igen, csak 20kg
...Ott még nem tartok, de ami késik nem múlik! Egyelőre "sima" EMG 81/85 és 24V Mod EMG 81/85-tel szórakoztam mindkettő 1 step downon.
-

Head: Bugera 6262 (6505+ klón)
Cab: Blackstar HTV 212 MK1 (2x Celestion 70/80)Jelenleg egy napja nyúzom őket és összességében nagyon elégedett vagyok. Eredetileg Peavey 6505+-t szerettem volna, de olyant már újonnan nem lehet kapni (nálunk). Használtan is horror áron mennek (eredeti ár - 15%). 6505 MK 2-t próbáltam ("új" hangszerbolti) és nagyon tetszett a hangja, viszont az jóval kivül esik a ráforditott budgeten (bugera 6262 x 2.8). Tökre véletlenül bukkantam rá a Bugera 6262-re (kösz Reddit!) ami mint kiderült hosszas olvasás (majd youtube videók nézése) után majdnem 1:1-ben egy 6505+, amivel kapcsolatban jó emlékeim vannak. Cab téren viszont kompromisszumot kötöttem és lett a Blackstar. Ezek a Celestion 70/80-ak funkcionálisak. Nem szólnak jól, de nem is szólnak rosszul. Működik
... Majd később egy moduláris házba lesz 2x Greenback 25.A fej tetszik, jól szól, viszont amit észrevettem 6505 MK2 tesztelésénél, hogy amig a Peavey ugyanarra a hangra képes csak más hangerőn (szóval ugyanaz a settings csak a hangerőt tekered), addig a Bugeran szinte minden hangszinthez más beállitás kell. A mostani (ami a képen is van) az a 6505+ hangját szimulálja az én általam preferált hangerőn (1,5-2 méterre tőlem).
Amihez hozzá kell még szoknom, hogy a noise-gate-et folyamatosan használni kell. De erre már anno felkészültem és a Senty teszi a dolgát. A későbbiekben majd lesz egy ilyen . Nem tervezek több pedált amúgy.
A fejet a jelenlegi körülmények között nem fogom tudni teljes mértékig kihasználni (otthon használom), de úgy gondolom, hogy jó társam lesz. Az is biztos, hogy "lunchbox" head ampem sem lesz, pedig az ENGL Fireball 25 és a PRS MT 15 is nagyon jól szóltak a méretükhoz képest, de hát az is jóval a bugera ára felett van. Amit talán sajnálok, hogy sem a Bugerából (6262 és 6260) sem a Peaveyből (6505+ 112) nem lehet újjonan tube "kombót" kapni. A használtak meg megint majdnem legutolsó ismert új ár - 10-20%" áron mennek. És azért egy 10+ éves eszközre szerintem az túl sok.
Majd valamikor beüzemelem a mikrofont is és felveszek valamit.

szerk. a kép erejéig mozgattam ide, másik helyen használom a szobában
-
Volt szerencsém ehhez , illetve a próbateremben anno 120w-s Spider kombó volt. Használható volt, de a Peavey Vypr-hez képest rosszul szólt. Persze ez betudható egyéni preferenciának is (mivel Peavey cuccokat kedvelek). A szoftver a kis 30w kombóhoz pedig egyenesen béna (volt). Örülök, hogy akkor túladtam rajta. Na meg ugye volt a fiaskójuk az új ampokkal amik szoftverfrissitést követően képesek voltak elhalni (bricked) (Amplifi széria).
-
Igen nincs, de más dologra is van kitalálva. A spark ennél a Mooernél jólval jobb minőségű, csakúg ahogy a Katana is jobb mint a Spark pusztán technikai specifikációkat tekintve. Attól még a Sparkot venném a Mooer helyett, mert a szoftvere van annyival jobb -bár ez szubjektiv. Az mondjuk valóban nekünk (usereknek) jó, ha minél több hasonló eszköz kerül a polcokra. A kijelző nem tudom, hogy mennyit dob ezen, mert alapjában véve 2 tekerőt leszámitva ezt is ugyanúgy (gondolom) valami appal kell kezelni. A Sparkon legalább ott vannak a tekerők. Igaz kijelző nélküli. Sajnos az, hogy multieffektet csinálnak nem jelent semmit. Hallottam egy rakás olyan eszközt amik amúgy "neves" sok éves történelemmel rendelkező cégektől jöttek és még is nagyon gagyin szóltak. (khm, Line6)
-
-
Néztem összehasonlitást a Thomannos figurával, ott mikrofonos és "szoba zaj"-t is össszehasonlitották. Mindkettő tetszik igazából (próbáltam is) de nem tudom azt mondani, hogy egyik vagy másik biztosan jobban tetszik mint a másik. Éppen emiatt gondolom - ahogy Te is irod - olyan láda lenne a legjobb ami hasonlit a Harley Benton moduláris ládájához (g212 plus) (ki lehet belőle venni részeket tetszőlegesen).
Nem gondoltam, hogy falig tolnám (egyértelmű
), legrosszabb esetben gondolom lehet késziteni valami házi zárót is. Boldog Új Évet mindenkinek!
-
elnézést, fej + cab téma megint.
1. Mennyire lehet élőben (nem mikrofonos felvétellel) hallani az open és closed cab közötti különbséget?
2. Ha open cabről van szó, akkor akkor van rá mód "closed-á" csinálni vagy "csak vegyél closed-et"
3. Ha a falhoz teszem vagy teszek mögé akusztikus hangelnyelő panelt az képes valamelyest javitani, hogy olyan legyen "szinte" mint egy closed?
4. Van tapasztalat Blackstar HTV 212-vel kapcsolatban? Van helyileg egy nagyon kedvező áron amit max donorként használnék a későbbiekben (hangszóró csere)
A terv az lenne, hogy valami horizontális cabet szerezni amiben a hangszórót max kicserélni Greenback 25-re (nekem az tetszik) és boldogan élni amig meg nem halok. Megnéztem egy rakás videót, studió felhallgatóval is meghallgattam sample-eket és nekem a V30 nem tetszik. Tudom, hogy ott van az a harley benton g212 (vertical / horizontal) amiben csak a hangszóró maga annyi mint az egész cab, de hát ha nem tetszik akkor kenhetem a hajamra is.. Tudom, hogy a fél (zenész) világ V30-t használt, de a fél (zenész) világ stratocastert és les pault is használ én meg nem.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerk. A következők csak "ha lesznek" alapon
.Egy satin sötétebb lila HT-s, neck thru koreai/ japán / American series Kelly-t elfogadnék. Alternatívaként pedig Warrior, 6 húros, neck thru és HT. Mindegy, hogy honnét.
Technikában szeretném végre a gyors sweep picking + Tappinget felfejleszteni. Külön külön mindkettő jól megy (gyorsan is) de amikor keveredik a kettő.. Na az még visszavan. Erre az évre terveztem de mindig volt valami ami miatt halasztottam.

-
Üdv, Seymour Duncan AHB-3S és Jeff Loomis Blackouts-hez mennyire érdemes 24V modot használni? EMG-khez ajánlott, és a leirások alapján azok 27V-ig tűrnek mindent, szóval nyugodtan lehet használni velük. Viszont a saját oldalukon azt irják, hogy kompatibilis Seymour Duncan Blackoutsokkal is.
Is the 24 Volt Mod™ compatible with Seymour Duncan Blackouts or Livewires?
Yes. The 24 Volt Mod™ has been tested with Seymour Duncan Blackouts and Livewire active pickups.
Itt van egy lengyel youtuber aki 18V moddal próbálta, szóval elvileg nem kell, hogy baja essen. Na mindegy, ha van bármi tapasztalatotok akkor kérlek osszátok meg
. -
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
tudtam én, hogy átalakul ez a topic is..
.. milyen home gym-et szerezzek -
válasz
Kroni1
üzenetére
csak röpködnek itt a segitő tippek
.@Kroni1
Amit X2N irt, szerintem nagyon jogos. Semmiképp ne vegyél tremolós első gitárt. Az a helyzet, hogy nagyon sok gitárra olcsó tremolókat raknak (vagy szimplán gagyikat). Amikor kezded a zenélést minél kevesebb zavaró tényezőnek kell lennie. Sajnos alsó(bb) kategóriában nagyon ritka a jó tremolóval szerelt gitár és rengeteg Floyd Rose Special pedig egyenesen kukába való (nem törvényszerű, de vagyunk egy páran akik megjárták).
Amit Ctrl+alt+del irt az is igaz. Még ha nem is tudsz rajta játszani vannak tényezők amiket már elsőre tudsz tapasztalni.
- Tetszik a nyak vastagsága?
- Ha pánttal használod mennyire billen (fejnehéz)
- Mivel a legtöbb LP-ben specifikus hangszedők vannak, igy érdemes egy nem LP-vel is ugyanazon az erősitőn megnézni. Lehet jobban tetszik a másik. Félreértés ne essék, tudsz később cserélni hangszedőt (szerencsére ez egy relative egyszerűen eszközölhető dolog), de ha az a cél, hogy kideritsd, hogy akarod-e csinálni nem árt ha valami oylanod lesz ami amúgy tetszik hangzásban (is) és nem azzal kezded, hogy kicseréled a hangszedőt is
.
- Ha LP-t preferálod próbáld ki normál (jobb térd) és "klasszikus" (két láb között) tartásban is. -
Üdv, Bugera 6262 (infinium) - höz milyen hangládát párositanátok? elég 1x 12, vagy jobb lenne 2x 12, van-e egyáltalán bármi érdemleges különbség a márkák között?
1x12 közül amiket néztem:
- Peavey 112 (1x12)
- Harley Benton G112 "Celestion V30"
- Hughes & Kettner TubeMeister 112 Box (bár ez jóval drágább)Ha 2x 12-re esne a választás mit ajánlanátok?
Segitségetek előre is köszönöm!
szerk. Nem fogok hangládát épiteni. Ugyancsak nem fogok erősitőt sem épiteni.
.. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
..
Gratula hozzá
! -
Most ezzel azt akarod mondani, hogy nem egy (felnőtt méretű) DIY gitár kit a legjobb egy 10 éves gyerek számára? Mi az, hogy nem tud forrasztani? És amúgy is jövőbiztosság kedvéért legyen már egy csöves erősitő meg láda, mert mi lesz ha 10 év múlva turnézni megy!?
Igen is tudjon erősitőt épiteni, forrasztgatni és gitárt is épiteni, természetesen mindezt tegnapra.
/s
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
egy dologra kell, hogy válaszolj.
"Ha pár éven belül úgy döntötök, inkább normál méretű gitárt szzeretnétek" az mennyire fájna? Szerintem jelenleg (és az elkövetkezendő pár évben) a kisebb méretűnek van értelme, normál méretet 13-14 éves korig tökre felesles. Ellenben ha nem akarsz kétszer gitárt venni, akkor egyértelmű, hogy a "normál" méretűnek van több értelme.
Szóval ha nagyon leegyszerüsitem: Pénzügyileg megoldható, hogy egy kisebb gitárt 3 (max 4) évre veszel picivel kevesebb mint 100.000-ért?
szerk: itt tényleg arról van szó, hogy mire veszed/itek: Ami most és az elkövetkezendő pár évre biztosan jó, vagy ami potenciálisan hosszabb időre is.Alternativa, hogy az árnyék által ajánlott HB-t veszed és azon van a legkevesebb "veszteség" ellenben eladni is jóval kevesebbért fogod tudni csak.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyetértek, ebben az árkategóriában "normál" méretű gitárban sincs normális tremoló. Sőt igazából azt a piros Harley Benton-t leszámitva egyikben sincs, az 1000-res széria pedig inkább a drágább árkategóriában elérhető.
A kis méretű gitárokra visszatérve, mi is tervezünk egy minion-t. Próbáltuk (én próbáltam
) és teljesen játszható. A gyári pickupok sem szólnak feltétlenül rosszul, bár van elfekvőben egy Seymour Duncan set amire a gyárikat simán ki lehet cserélni. Ha meg "Kinövi" akkor a hangszedők mehetnek a következő gitárba. Kis méretben szerintem a minion a összességben a legjobb választás (a legolcsóbb az árnyék által linkelt Harley Benton), nem néz ki gyerek gitárnak sem (khm. Les Paul Jr..). Alternativa lehet az ibanez gyereknek tervezett szériája. Dare2Live: Ha "normál" méretű gitárban gondolkodtok, akkor mindenképp valami könnyebbet vegyetek. Ahogy előttem irták a legtöbb Les Paul jóval nehezebb én sem ajánlom. Ha van lehetőségetek akkor próbáljátok ki az Ibanez "gyerek" szériáját vagy a Jackson minionokat. Többe kerül mint a HB, de szerintem jobbak is.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk általánosságban, ha nincs valaki rákényszeritve, akkor nem érdemes a legfrissebb szoftverre frissiteni. Fejlesztésnél is habár követjük a változtatásokat, de ilyenekben inkább kivárunk. A javaslat az az, hogy 5-6 hónappal release után már szabad frissiteni.
Viszont ez teljes mértékig a PG hibája. Azért mert manapság az "Industry"-ban jobbra-balra gányolnak és dobálnak ki kuka minőségű szoftvert, az nem azt jelenti, hogy nekik is ezt kell kötelezően követniük. Persze értem én, hogy vannak deadline-ok, stb, de ahol a szoftver szerves részét képezi a működésnek, ott nem engedhetnek meg ilyeneket és agyatlanul release-elni minimális teszteléssel.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pusztán felvételre (és gyakorlásra) ezt használom.
Mostanában a másik setupnál pedig ezt.
Viszont mindkettő eléggé flat, szóval a legjobb élményem ezzel van, bár ez nem kimondottan "gitározásra való" viszont alapvetően jó vele zenét halllgatni és gyakorlásra ez is bőven elég. A párnája nagyon kényelmes és marha jól szól. 1+1 hátránya van, hogy1. vezetékes és nem cserélhető benne a kábel. Szóval ha megtörik (nekem még nem tört meg közel négy év alatt mondjuk) akkor az gáz.
2. Pont most kellett cserélnem a párnát benne viszont ebben ilyen "breathing leather" párna van amit csak aliexpresszről vagy az Ő honlapjukról tudsz berendelni (már ha szempont, hogy ugyanaz a jó minőségű és kényelmes párna legyen).Amúgy mind a három működik Sparkkal és Scarlet 2i2-vel is. Nincs gond a hangerővel sem.
szerk. Ahogy látom lehet most kapni "Custom One Pro plus"-t, csak gitározásra nagy valószinűséggel ezt venném, zenehallgatásra és gitárra pedig a HF 580-t, vagy valami hasonlót

-
válasz
lacibattya
üzenetére
a szikrás lábkapcsoló habár működik és jó, szerintem nem annyira intuitiv a beállitása + mig a spark magától tud csatlakozni (amennyiben érzékeli, hogy be van kapcsolva) a lábkapcsolót minden használatkor külön kell. Természetesen megeshet, hogy valami hibás unitom van, de mig a sparkkal jók a tapasztalataim, addig a lábkapcsolóval kevésbé. Pedig amúgy tök jó. Most jelenleg két külön bandához van beállitva lead, "sort of" clean és valami köztes hangzás. Plusz, hogy adnak hozzá egy rakás műanyag átlátszó "covert" amire rá tudod irni, hogy mi micsoda, szóval garantáltan nem lősz mellé
. -
- A kedvencem, hogy az ilyen csíkos-mintás ébenfákat eladják, mint valami drága egzotikus különlegesség. Valójában a kitermelt ébenfa nagy része ilyen, csak kis rész, ami teljesen egyenletes fekete. Régen ezt kidobták, most meg drága különleges extra lett belőle
Nem, szerintem a csikos ébenfa is marha gáz. Lásd a fekete gitáron lévő fogólapot. És ez tényleg ilyen élőben. Szerintem ilyen kategóriában főleg nem ártana, ha tényleg csak a szelektált fákat használnák fel annak ellenére, hogy a játékot magát nem befolyásolja. De pl. a régi Sl2 Pro-n is teljesen sötét ébenfa fogólap van , pedig a gitár kategóriáját tekintve nem volt drága
-
Nézd sok gyári pickup éppen, hogy hozza az elégséges szintet. Ez nem azt jelenti, hogy annak kötelező rossznak lennie, de vélhetően Goose is hozzászokott szimplán jobb hangszedőkhöz. TB6/SH6 után az a gyári duncan designed solar visszalépésként is felfogható. Pl. mostanában kiadott (alsóbb kategóriás) jacksonok relative jó minőségű pickupokkal jönnek (próbáltam), de Schecterekről is jókat hallani, pedig egészen a high-end modelljeikig inhouse-t használnak - lásd a reaper elite-ben lévő San Andreas.
Mivel nem volt még solar gitárom (és még csak ki sem tudtam próbálni) igy Reddit véleményekről tudok nyilatkozni + youtube videókról amiket megnéztem. Eléggé chugi chugi az egész és kicsit összemosódottnak hallatszik, de majd Goose kijavit ebben ha nem igy van
. -
karbantartás kész

A kábelezése annyira nem tetszett, de azt korrigáltam (nem volt rossz, de lehetett volna kicsivel szebben is megoldani az elvezetést). A fogólapon eléggé sok kosz volt, de ez legyen a legnagyobb gondom. A nyak be van állitva, C standard-en fog menni és intonálva is lett.
na irány zúzni

ps: igen ez gradient, attól függően milyen szögből éri a fény változik narancs és vérnarancs között.
-
Egy jó gear tényleg jobb, de szerintem nem ment át számodra, hogy "miért is jó a spark". Nem azért, hogy profi felvételeket csinálj, hanem mert nagyrészt lefedi az emberek igényeit, legyen szó otthoni gyakorlásról, játékról vagy akár kisebb fellépésről. Persze nem Sparkkal kell menni turnézni, de általánosságban a spark kielégitő a legtöbb ember számára.
Én is használok sparkot bizonyos dolgokra, vannak kisebb gondjai, de amikor nincs kedvem tökölni a custom presetjeimmel, akkor igen is jó kis alternativa egy ilyen eszköz. Az az igazság, hogy akármennyire is nehéz elismerni manapság egyre kevesebb és kevesebb ideje van az embereknek. Én is örülök, hogy van időm gitározni és naponta konzisztensen gyakorolni. Nem kelek fel azzal az érzéssel, hogy "milyen szép nap ez, ahelyett, hogy gitároznék inkább megtanulom hogy kell egy új eszközzel bohóckodni".
Az utóbbi nagyon is fontos (!), de megvan a helye és ideje. Itt arról van szó, hogy amig valami lefedi az ember igényeit, addig nem fog változtatni vagy új dolgot megtanulni. Nevezheted ezt lustaságnak (esetleg igénytelenségnek is, ha úgy tetszik) is természetesen, de ha csak nincs korlátlan szabadidőd és semmi kötelezettséged, akkor igen is a kényelem fog vezérelni, Ha meg szükséged lesz a jobbra, akkor úgy is fogsz rá időt és energiát szentelni vagy átmódositani a prioritási sorrendet
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Értem, igy már világos. Akkor valóban sikerült jó áron megszerezni. Kiváncsi vagyok, hogy érezni fogsz-e "különbséget" 2.6 és 1.6 közt. Na meg játszhatóság szempontjából is. Milyen hangszedőkkel van ez felszerelve? próbáltam a reverbes képek alapján megnézni, de nem tudtam leolvasni
. Bár gondolom duncan solar.Még mindig tervezed azokat a fehér hangszedőket belerakni
? #67743
Én nagyon birom ezeket a poplar burlos topokat, főképp sötétebb szinekben jó. Ott a Solar 1.6 HLP és PP, mindkettő nagyon menőn néz ki. -
-
válasz
cappa72
üzenetére
éreztem, hogy a
barátok közt folytatódni fogsaga folytatódik ilyen vagy olyan módon
...Szerintem ez csak megszokás kérdése. Sokáig használtad azt a hangszert, igy jó, hogy azt szoktad meg. Adj időt annak az EMG párosnak. Miért érzed hogy a warlock cserélt pickupja jobb lenne amúgy?
-
-
válasz
Goose-T
üzenetére
A fehér pickupok szvsz. nem illenek ebbe a Solarba, viszont valami sötétebben (mondjuk én ide Blackened Black Winters-t tennék az esztétika kedvéért) jól nézne ki, de akár valami sötétebb szürke is mehetne.
A gitár maga viszont tetszetős, jók a szinei. Ha úgy döntesz, hogy szerzel egyet mindenképp csinálj valami side-by-side fényképet a nyakról (2.6 v 1.6 v sl2)

-
válasz
Goose-T
üzenetére
Hát azért ez nem hangzik túl jól. Volt szerencséd 1.6-os Solarral? Én ezt néztem ki (elvileg jövő februárra/ márciusra lesz elérhető megint), de hát mai napig olvasni Solarral kapcsolatban némi problémákat amik nem feltétlenül segitenek a bizalom megszerzésében
. Bár azért a 2.6 széria nem belépőszint, szóval szerintem elvárható lenne, hogy jobb minőség jöjjön ki. A gyári pickupok mondjuk szerintem nem "hiba" (bár lehet hallani megannyi gyártóról akik jó minőségű saját márkás pickupokat is képesek beletenni a saját gitárjaikba). De a Duncan Designed by Solar pickupok hiresen rosszak. -
Nem az, hogy nem érdekel senkit, hanem ezek a videók (még Goose felvételei sem) Youtube-ra mennek monetizáció szempontjából, hanem szimplán megosztotta a felvételt. Ahogy ctrl + alt + del kolléga is megosztja a progressét. Anno az ESP-s srác amit megosztott azt Ő youtube-ra töltötte fel monetizációval tervezve. A kettő teljesen más. Amúgy meg mai napig látom, hogy Mayones Duvellel játszott covereket töltenek fel max 720p minőségben az alap zenére játszva rossz fényviszonyok között. Szerintem arra, hogy itt megosszanak emberek tartalmakat arra bőven jó.
m3tro kollégával is egyetértek, ezekre a kis snippetekre senki nem fog elcseszni egy rahedli időt. Szerintem tök jó, hogy vannak a fórumban akik megosztják ezeket.
-
Jó de azért van egy pont amikor a technikai specifikációk mellett, szükség van a Te megitélésedre is, érted. Beszéltem veled is pont a pickupok kapcsán is és igazából a technikai specifikáció tök hasznos ha tudod, hogy kb. mit keresel, de egyetértek a többiekkel - meghallgatod aztán vagy tetszik, vagy nem. Ez nem azt jelenti, hogy vegyél rossz minőséget drágán / feláron, csak elsődlegesen ne a specifikációs táblázat alapján vásárolj. Ellenkező esetben úgy jársz mint én a corttal
. -
válasz
lacibattya
üzenetére
Ez ha jól látom egy Cort G300, ugye? Mindenesetre használd egészséggel !

-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ugye vannak benne "hard" részek (hörgés többek közt) és ténylegesen melodikus / dallamosabb részek. Insomnium, In Flames (early - szvsz. 2008-ig), Dark tranquility, Be'Lakor, Omnium Gatherum és még sokan mások. A melodikus részek miatt jó a műfaj és megkülönbözteti a csak chug chug + hörgéstől
. -
-
-
Mondjuk az érdekelne, hogy miért. Mert általánosságban azt irják, hogy a Fishman-ek kb. 200 óráig tudnak működni (szemben pl. az EMG-vel ami 5x annyi ideig birja). Viszont redditen is egy rakás ember jelezte, hogy 3-4 hetente tölteni kell, mert lemerült pedig a gitár nem is volt bedugva. És ilyenből több is van. Nem tudom, hogy user error (rosszul volt beszerelve) vagy a Fishman-eknek van valami ilyen problémája.
Mert ha igaz azért a 200 óra sem nagy szám, nem ám ha felét nézük.
-
válasz
Moleman
üzenetére
Igen, általánosságban eléggé lehangoló a mostanában gyártott (és árult) gitár felhozatal.
Pont ma próbáltam egy rakás gitárt. Számomra az Ibanez RGRTB621 nagy csalódás volt, persze neck through, szóval végre egy Ibanez ami amúgy jó is lehetne, de biztos, hogy az első dolgom lenne a pickupokat kicserélni (nekem nem tetszettek). Na meg ennyiért indonéz + nyatoh hátő. Az RGRT421 legalább jó áron van, szóval ott elnézem. Kipróbáltam a Fishman Fluence-s "Black Fade" LTD M1000HT-t és a gitár amúgy tök jó, de hát amennyibe kerül biztos, hogy nem venném meg. Extra, hogy ennyiért ez is indonéziából van.
Pont pár hónapja pont beszéltünk erről az új "proplus" szériával kapcsolatban Jackson soloisteknél, mert ráadásul azok kinaiak. Ami önmagában nem jelent semmit, de nagy különbség van QC téren. Amúgy vannak jó hangszerek, sokszor még alacsonyabb árkategóriában is, de amit látok, hogy egyre ritkábbak - mint pl. 5 évvel ezelőtt. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy jobb minőségű hangszert kaptál régebben ugyanannyi pénzért. Charvelnek vannak jó modelljei eléggé megfizethető áron, LTD-nek is vannak jó modelljei (pl TED 600 amit árulnak Thommanon) de sok Solar is relative jó áron megy mostanában (és minőségben sem rosszak).
Szerk. Schecterek (pl. Platinum széria még mindig eléggé jó áron megy), de a reaperek is jó kis cuccok.FGN-ből nem volt más ami esetleg tetszhetett volna? (vagy csak nem volt kiállitva több)
Mondd, mi a titkod, hogy képes voltál feleséged magaddal vinni
?? -
-
válasz
cappa72
üzenetére
Értelek és habár néha találok némi ellentmondást az információ cunamiban, szivből remélem, hogy sikerül egy olyan hangszert találnod ami örömet fog okozni ha kézbe veszed.
Megnézted azt a youtube videót amit linkeltem a Barettáról? Van ám másik szinben is nem csak abban a rikitó pinkben
. Ha esetleg Győr szóba jöhet szerintem nagyon szivesen segitenek ott neked.Sok gitárnak van valamilyen arm rest-je, de látszólag (videón is) a baretta majdnem 1:1 ugyanaz mint a Te XL VI-d csak egyel kevesebb pickuppal de ugyanazzal a letöréssel mint a Tiéd. Ez persze nem azt jelenti, hogy arra kell lecsapni, de realisztikusan az egy jó kiindulási alap lehet. Alternativaként pedig ha tetszik az alap verzió (de jobbra vágysz) akkor ott van aThomannos felturbózott változat.
Szerintem senki nem fog megorrolni, ha megrendelsz egy hangszert, kipróbálod és vagy megtartod vagy visszaküldöd. Pontosan erre találták ki az online vásárlást, hisz nem feltétlenül van lehetőséged személyesen kipróbálni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy máról holnapra átváltasz "B-stock" készitővé
..Alternativ megoldás ha elviszed magaddal a Kramer-t és ott 1:1-ben próbálgatod. Viszont egy valamit tarts fejben, erre rá kell szánnod legalább pár órát. Legyen egy dedikált nap amit nem sajnálsz arra, hogy gitárokat próbálsz. Biztos, hogy van ezer más (jobb) dolgod Neked is, viszont úgy, hogy bemész 15-20 percre megtapogatni az nem fog működni szvsz.
Blindmouse-nak (és ha jól emlékszem Goose-nak is) is van Dinky-je, szóval a DK3XR az majdnem 1:1-ben ugyanolyan. Alternativaként tudok küldeni Soloist letörésről ami ha nem tévedek ugyanolyan mint a Dinky-é
. -
válasz
cappa72
üzenetére
De hát azon a Krameren kicsi az "arm rest", akárhány reverbes képet nézek mindegyik ténylegesen csak a csücskénél van levágás. Az eddig fórumban linkelt modellek szinte mindegyikének nagyobb a levágása
.Ezen a képen jól látszik miről is van szó.
Az amit Goose linkelt - megnéztem egy rakás videót - mindegyiknél sima a felülete. Ha ugyanaz a bevágás kell mint az XL VI-n, akkor nézd meg a Kramer Baretta szériát - akár a hangszerdiszkontnál.
Itt látszik jó szögből.Mondjuk nem tudom, hogy ez a belépős Baretta mennyire lenne előrelépés a meglévő gitárjaidhoz képest. Alternativa, hogy a drágább, jóval jobban szerelt verzióját veszed.
De tekintve, hogy egyik nagyobb arms rest-tel rendelkező gitár sem felel meg igy a műtéten kivül kettő (plusz egy) lehetőséged van
1. találsz egy gitárt ami tetszik és valakivel megcsináltatod olyanra ami Neked kell (tudván, hogy azon nem fogsz túladni, mivel nagy valszeg vizuálisan nem fogja senki olyanra ccsinálni mint a gitár többi része)
2. a mostanihoz hasonló (szinte 1:1) modellt választod viszont ebben az esetben nem feltétlenül ugorsz szintet gitár minőségben
2+1: a drágább Vintage modellt választod, viszont ez jóval többe kerül. -
Én sem vennék SG-t, szerintem az egyik legrondább shape ami elérhető. A formájukból adódóan nem szeretem a PRS-eket sem. (Ú ezért mit fogok kapni
). Talán amit még bottal sem piszkálnék az az (új) Ibanez 540PIII széria. Egyetértek DL650-el, tényleg jó, hogy több féle formából lehet választani 
-
Gyerkőcnek tervezünk egy "Jackson Minion" gitárt (még nem döntöttük el, hogy RR vagy DK shape lesz - szerk: nagy valószinűséggel amelyik akciós lesz
.. ), ehhez milyen olyan erősitőt vennétek ami nem túl overkill, nem is kerül sokba de hangzásügyileg sem annyira béna + lehet könnyen cipelni ?Néztem a spark mini-t, de hát az majdnem annyiba kerül mint a Spark2. Van ennél jobb / olcsóbb és nem annyival rosszabb eszköz ?
-
válasz
Goose-T
üzenetére
AHB-3S van a RR modellben (Az SL2 Mick Thomson-ból jött) és azt is nagyon kedvelem
. Az az AHB-1S pedig jó áron van, tényleg. Szerencsére irányvonal az van, hogy mi tetszik és mi nem, inkább a kérdés, hogy van-e olyan ami passziv viszont esetlegesen "jobb" mint a TB6/SH6?A leendő modellnek mindenképp jobbnak kell lennie mint a Sentient / Nazgul
. Az biztos, hogy a Jeff Loomis Blackouts nem ebbe a gitárba fog belemenni
. -
Üdv,
Remélem, hogy nem "noob" kérdéssel jövök. Amennyiben megtartom a Cortot úgy szeretném kicserélni a pickupot benne.
Alapvetően "aktiv" hangszedő párti vagyok, viszont a karamell szinű Jackson miatt elgondolkodtam, hogy lehet maradnék passziv pickupnál.
Ugyanazokkal a beállitásokkal a TB6/SH6 sokkal jobban tetszik mint a Sentient / Nazgul. Van bármi amire érdemes lenne ránézni? Maradni szeretnék Seymour Duncannél.
Nem tudom, hogy van-e bármi "valóságalapja" de tényleg nem szeretem ahogy a Nazgul / Sentient szól, viszont a TB6/SH6 nagyon bejön.
szerk. Legrosszabb esetben meg megy bele EMG 57/66
..
szerk 2: A Black WInter-s eléggé érdekesnek tűnik, a youtube videók alapján (comparison) jónak tűnt, másabb mint az SH6 -
-
válasz
cappa72
üzenetére
Nem teljesen értelek (legyen ez az én gondom). Próbálom összetenni, hogy hol találsz a warlockon olyan pontot ami kényelmes, de akármelyik olyan gitáron amin szándékosan van letörés és lekerekités nem? 2+3 = 9.
Van olyan forma ami egyáltalán kényelmes? (biztosan) Sem a Kramer sem a Warlock nem olyan formák amiket keresel de azoknál nincs gond?
Na jó, mára elásom magam az internet elől
. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha jobban belegondolok majdnem 1:1 ugyanolyan a formája mint az előzőekben linkelt AIO "Tele" gitárnak és az sem tetszett, szóval látok átfedést
... -
-
válasz
Redchucky
üzenetére
KX 700-zal összevetve mai fejjel én is a KX 500-t venném. Tényleg szép gitár és a Fishman pickupok (amikor próbáltam kb. 3 hónapja) tényleg nem szóltak rosszul ilyen áron meg pláne. Árultak nálunk a helyi vatera-n használtan ~150.000-ért nagyon elgondolkodtam rajta. Ha eladom a warlockot és úgy alakul, hogy megtartom a KX 700-t abba majd teszek fekete fishman fluence-t
. Már nem emlékszem, mennyire vastag a KX 500-n a bolt-on bumszlineck joint ? Ha erről akár ide vagy privátban tudsz küldeni képet azt megköszönném !
. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez a hang minden gitár tone-nál jelen van? Ha igen, próbáltad resetelni az eszközt? (csak, hogy biztos legyen nem szoftveres gondja van)
-
válasz
cappa72
üzenetére
Nézd.. én értelek, nincs "pénz fa" a kertben és szeretnél "megfontolt" döntést hozni, de hát azért van különbség a megfontoltság és töketlenkedés között is. Addig fogod húzni amig a rosszabb gitárok is "jónak" fognak tűnni. Anno ismerősöm csinálta ezt. Kinézett egy kocsit, első tulajtól, jó áron, vigyázva volt rá, autós reportokon is tényleges adatok voltak és meg is volt hozzá a budget. Aztán elvitték "nem baj, majd lesz másik". Aztán 2 évnyi töketlenkedés után vett egyet mert "elege lett" és igazából egy leharcolt xxxrt vett aminek ráadául korrodálódik az alja is. Értelemszerűen Te dolgod, csak nem tudom, hogy összességében mire vársz. Az a subzero annyiért benne vol a budget-ben és jó állapotú is volt. A pickup meg olyan dolog, hogy ha nem tetszik max cseréled. De maga a gitár fontos, hogy jó legyen és hogy tetszen Neked. Bizom benne, hogy tényleg fogsz találni olyant ami tetszik neked és nem fogsz róla lecsúzni.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Mondjuk pár éve nem volt ennyire instabil a munkapiac sem + az embereknek van nagyobb gondja is mint hangszert vásárolni. Ha meg megteszik akkor a legkevesebb veszteséggel szeretnék azt megtenni (érthető okokból). Általános észrevétel, hogy mindenki sokkal óvatosabban vásárol és leginkább csak azok az áruk kelnek el amik
1. nagyon jó áron vannak (még 2025-ös mércével is) általában sub 250k-ig
2. nagyon ritkaA tiedhez hasonló Ibanezt sem mostanában láttam. A cortom hirdetem már eléggé régóta pedig az állapotához képes (szinte új) jó áron adom, de 1-2 embert (nem komoly vevők) leszámitva senkit nem mozgatott meg. Ellenben a Warlockom több platformon is 50+ favorites-el rendelkezik és több potenciális vevővel 1.5-2 héttel a hirdetés feladás után.
Amúgy egyetértek ennyiért átmenő nyakas gitárt nem igen kapni, érdemes lehet kipróbálni, hogy maga a hangszer tetszik-e, aztán max kicserélni a pickupokat.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az egyik legnagyobb IT shop nálunk árul "vatera" szerű platformon (is). Új és outlet termékeket (mindkettőt full garanciával). 90% az outlet termékeknek természetesen fotóval vannak ellátva, de amelyiknél mégsem ott van leirás (általában valami hiba miatt nincs kép mondjuk), de le van irva, hogy pl. a kijelzőn van "karc", esetleg "apróbb használati nyomok" vagy ha tényleg csak visszaküldött akkor "esztétikailag" A minősitésű (náluk az a "like new"). Szóval szerintem leirás is jobb lenne mint a semmi.
Több évvel ezelőtt igy vettem Zephyrus S 15 laptopot kevesebb mint fele áron. A gép soha nem volt használva ki akarták próbálni személyes átvételkor, de alaplaphibás volt. Értelemszerűen az enyémet javitották és minden alkatrészt kicseréltek szóval lényegében új gépet kaptam. Szerintem is van létjogosultsága ezeknek a termékeknek mindegy, hogy B-stock-nak vagy outlet-nek nevezik.
A gitárokra visszatérve, ezek a B-stockos termékek ha nem voltak abuzálva szerintem simán értelmes alternativák lehetnek sokaknak. Sok drágább terméknél az árkülönbözet eléggé nagy, pl. volt Thomann-nál fekete SL2MG majd 180.000 leárazással, de pl. Evil Twin SLS C1 is nemrég 500.000 környékén volt ami tekintve az alapárát eléggé jó

-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Pedig tényleg jó lenne ha nem csak "általános" szöveget tennének oda. Szerintem nagyon is gáz. X2N (is) irta, hogy lehetetlen annyi képet, stb beletenni amivel valamilyen szinten egyet is lehet érteni, viszont azt gondolom, hogy illene feltüntetni (ha már lusták / nincs rá kapacitás fényképekre) hogy ugyan milyen az állapota a visszaküldött hangszernek. Ismerek olyant akinek a b-stockos árú kicsit jobban le volt harcolva mint a "B-stock" minősités, de pl. pont egy varsói ismerősöm vásárolt egy b-stockos american series virtuoso-t ami azért került ~130.000-rel kevesebbe mert a hátulján volt két karc. A hangszer amúgy jó állapotú volt.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Persze de azért ennyiért jöhetett volna úgy mint a Soloist széria, hogy vagy DX-es vagy MG-s. Amúgy biztos frankók azok a passziv pickupok csak amennyibe kerülnek ezek a Rhoads modellek igazán lehetett volna különválasztani.
Nem vitás, jó gitárok ezek, de hát ennyiért legyenek is azok
Őszinte leszek veled én nem kedvelem annyira a munkásságát, viszont mint gitáros nagyon jó. Plusz pont, hogy a signature Jackson gitárjai is iszonyatosan jók (Soloist + Kelly)
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig a Jackson pont remrég mutatta be az új American Series RR modelljeit (van HT is!), annyi, hogy mind passziv hangszedős (ami ennyiért egy kicsit meh). Ezek ráadásul reverse headstock-osak

Amúgy marha jól néznek ki ezek az V-k, de járkálni ne járkálj vele szük folyosókon
.. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig van annak is valami bája, hogy saját magad által készitett / moddolt hangszeren tolod. Gondolom emiatt is relative népszerűek a DIY kitek. Mellesleg emiatt kezdtem bele ebbe a side projektbe (na meg amiatt, mert a hangszert amit szeretnék sehol nem lehet kapni
..) -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kell feltétlenül 1:1-ben olyannak lennie. Pl. Nekem a Jackson féle LP implementáció jobban bejön mint az og LP stilus (MF1). Jackson Kelly / Schecter E-1 is jobban tetszik mint a tradicionális Explorer forma. Van egy rakás dolog amire jobb lenne egy ilyen gitár mint akármelyik metál gitárom főleg az emlitett EMG-vel. Egyelőre nem prioritás, de a jövőben szivesen bőviteném a kollekcióm egy AIO-s gitárral

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
és Consono
Igen, lehet, hogy szerencsésebb lett volna "tele (féle) formának" nevezni, de szerintem eléggé közel van azért
.Nem az első választásom a Tele forma (ha eddig nem derült volna ki
..), de egy ilyen átmenő nyakas HH-s modellt azért elfogadnék. Pl. a fenti AIO modellt előbb venném ez az LTD helyett. Ennyiért legyen már átmenő nyakas..Bár gondolom ugyanez a problémám az Ibanez 5121 szériával is, de az egy másik történet
. -
válasz
consono
üzenetére
Attól függ, hogy mire kell. Bolt-on miatt már kapásból kiesik sok mindenből.
Én is szemezek egy telével, de nagy valszeg ilyen lesz a befutó:
fekete (ez tetszik a legjobban)
vagy
bibor szinűMég import adóval együtt is teljesen megéri és szerintem jól néznek ki. Pickup cserével meg aztán pláne
.. (ebbe tervezek EMG 57/66-t). Na majd egyszer
.. -
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem néz ki túl jól. A csomagolás rendben volt? Nem tudom, hogy nem-e a kiszállitás közben sérült meg (vagy az eredeti visszaküldés során vagy a hozzád való kiszállitás során). Legalább tudod, hogy a hangszer maga tetszeni fog, már ha kapsz egyet ami nem sérült következőre

-
Nem értek egyet. Pont, hogy a mellékelt kép alapján a vásárló el tudja dönteni, hogy az apró karc az zavarja-e vagy sem, illetve, hogy az egyéb QC issuek (ütődés, paint job, etc) még beleférnek-e. Arról nem is beszélve, hogy azért a szállitás is pénzbe kerül, ha meg a szállitócég dolgozója úgy dönt, hogy focizni akar akkor még ráadásul sérült árút is kaphatsz. Nézd csak meg, hogy Andertons-nál a B-stockos árukról nagyon szép képeket csinálnak. Jobb mintha "visszaküldött árú with minor traces of use" a leirásban ami lehet sablon szövegtől kezdve a csillagos égig minden. Ez szimplán lustaság. Bár tekintve, hogy a Thomann hogy operál nem lepődöm meg. Az amarokom a light tokkal vettem, gondoltam a gitárt beleteszik ha már bundle-ben árulják, aztán kaptam két dobozt, az egyik a toknak, a másik pedig a gitárnak...
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akármennyire is rühellem a stilusát, az előadásmódját és sokszor az üzeneteit (ahogy ennél is azért sikerült elferditeni) - szerintem az alapgondolat többé kevésbé megállja a helyét.
De ez igazából ugyanolyan ferdités, mert azt nem teszi hozzá amit X2N is kifejtett és azt sem, hogy amúgy mekkora különbség van (érzétre, minőségben és játékban) egy 269 dolláros és 3-5000 dolláros modell között. Ezért is irtam, hogy ezek a clickbait cimek nagyon félrevezetőek.
Van egy másik youtuber aki egy 100 USD-s HB modellel turnéz (amibe beletett 500+ USD upgrade-t). Mondjuk neki a fő érve az , hogy ha esetleg megsérül vagy ellopják akkor nem kell sokat rákölteni. És ezzel valamelyest tudok azonosulni is, de azzal a részével amikor Ő is "bebizonyitja", hogy semmi szükség a drágább hangszerre, mert az olcsó is ugyanazt tudja - ez értelemszerűen ferdités.
Szerk. Amúgy meg minden annyit ér amennyiért el lehet (és tudják) adni. Ha van igény az $5000 PRS-re max specs-el, akkor el fog menni és nem lesz az a mennyiségű "269 dolláros HB elverte a PRS-t" youtube videó ami ezen változtat

-
válasz
consono
üzenetére
Pedig ez egy nagyon érdekes téma. Pont nemrég beszéltünk erről zenész ismerőssel. Függetlenül attól, hogy nem bírom ezt a youtubert, ebben az esetben maximálisan igazat adok neki. Ha egy felvételt hallgatsz nem fogod tudni megmondani, hogy milyen fából van, etc. Nagyon minimális az eltérés. Viszont ezek a clickbait kijeletések kikészítenek. "PRS just LOST to a $269 Budget Guitar!".
Nem azért fizetünk legtöbbször egy hangszerért mert az egyik vagy másik jobban szól studiófelvételen vagy koncert közben (vagyis én még nem igen találkoztam ilyen emberrel, bár lehet, hogy rossz közegben mozgok
). Van egy rakás oka, hogy valaki nem a 269 dolláros HB-t veszi, hanem valami jobbat, minőségibbet.Lehet, hogy az a HB amúgy tényleg az egyik legjobb ár-érték arányú hangszer és ha egy nagyon drága gitárt ugyanazzal a setuppal melléteszel akkor blind teszten nem tudnád megkülönböztetni, de vélhetően az élmény jobb lesz a drágább modellen
.Szóval viszonyítás kérdése az egész, meg, hogy mi a fontos. Azt is hozzá kell tenni, hogy amíg egy 15-20 ével ezelőtti (olcsóbb gitárokban lévő) pickup tényleg annyira rossz volt, hogy instant cserélni kellet manapság azért nem ez a helyzet és egyre többet látni, hogy saját brandes pickupok teljesen jól teljesítenek.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi, alig várom, hogy a procreate-es terveket papirra majd festésbe tudjam átvinni.
Mindenképp, sokáig gondolkodtam, hogy megosszam-e, de úgy döntöttem, hogy amolyan status update gyanánt megosztom. Azért vagyunk itt mert van egy közös szenvedélyünk: a gitározás / gitárok szóval
..Amúgy ha valakit érdekelnek "Badlands guitars" csinál hasonló mintás gitárokat de nekem a FR + HSS miatt kiesik. Pedig árban közel sem annyira vészesek mint az előzőekben linkelt Custom Shop Jackson (és még átmenő nyakas is). Szerintem a legjobb "bengal tiger"-t amúgy a Jackson csinálja, az én designom is arra épül (csak direkt elmentem más irányba, de azt vettem alapul). Kramer csinál(t) pár modellt de nekem egyáltalán nem tetszenek, LTD-ből is van valami butitott 200-as széria (citromsárga) a George Lynch Signature és igazából ennyi.
Mondjuk belátom, hogy ez nagyon kis réteget fog meg. Habár mint zenéket nem feltétlenül szeretek a 80s-ből, de izé.. most mondjátok azt, hogy ez nem menő manapság
.. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet van valami hasonló topic mint a "Politika" csak pártok, ideológiák helyett Fix húrlábas vs FR tematikájú
-
Igen ezt még nem döntöttem el. A legtöbb tutorial csak a festékig csiszolja le, viszont szvsz. azok amik teljesen (fáig) voltak letisztitva, jobban is néztek ki. Most a következő fázis az az, hogy gyakorlom a festést igazi fán. Az egyik fa kidolgozó cégtől sikerült 15+ db 40x40x3 méretű fát kapni (nem kellett már nekik). Ha az már jól megy, szóval festés, minták, utána gradient festés akkor jöhet a következő fázis. Mondjuk gondolkodom, hogy lehet érdemesebb lenne valami szuper olcsó DIY gitárszeten gyakorolni aztán utána a kivánt tesztalanyon.
Tisztában vagyok vele, hogy ez hosszú folyamat lesz, de szivesen vágok bele. Aztán ha tetszik akkor pedig jó kis hobbivá is alakulhat
.szerk. Tudom, hogy lehet kapni kinai "bengal tiger" matricát, de azok szvsz. nem néznek ki jól
szerk2: Azt sem döntöttem még el, hogy "dye"-t vagy spray can-t fogok használni, de majd kiderül, hogy melyik tűnik jobbnak. Amennyire látom, egyszerűbb dye-jal dolgozni főleg ha gradient-et szeretnék elérni -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megvalósitom az egyik régi kinkemet
.. A terv az, hogy teljesen lecsupaszitom a gitárt és újrafestem az én mintám + szineim alapján. Procreate-ben megrajzoltam, hogy "könnyen tudjak" szinkombinációkat próbálni. De papiron jobb, mert méretarányosan látom, hogy "mi fér még bele", stb.A donor gitár még nem tisztázott, a tipus igen: Jackson Mick Thomson sig. Soloist SL 2 Pro.
- Átmenő nyak
- Reverse headstock
- bridge ami úgy néz ki mint a FR, de nem az (nagyon birom ahogy a FR kinéz)A múltkor egy fehér nagyon jó áron ment el, ha sikerül egy olyant beszerezni akkor az lesz, ha nem akkor a sajátom beáldozom rá. Mondjuk szivesebben csinálnám másikon
..Jelenleg ez az egy Jackson ami elérhető hasonló mintával, de hát USA custom ide vagy oda, azért ennyiért már ne legyen bolt-on és garantálom, hogy az ár fele csak a festés. Ennyit soha nem adnék ki egy gitárért, még ha lenne rá $ sem.
Nagyon birom ahogy a régi 80s gitárok kinéznek ezekkel a bengáli tigris mintákkal, viszont a Soloisteket is, és ilyen kombináció nincs (vagy nagyon ritka / megfizethetetlen)

-
Somethin' is cookin'
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Különbözőek vagyunk ilyen téren. Anno volt egy szinész akit nagyon birtam de utolsó éveiben árnyéka volt önmagának és nem tudott egy szolid alakitást hozni. Szerintem igen is fontos, hogy az emberekben az maradjon meg, hogy "igen, na Ő király volt". De ugyanez sportolókról is elmondható. Zenészek mondjuk tovább tudják csinálni, szóval (egyértelmű, hogy) nem összehasonlitható 1:1-ben. Viszont ha hardcore metallica fan lennék és ezt látnám 2025-ben nem tudom, hogy tudnám-e konstatálni "oh yeah that was amazing". Szerintem a Stadionok nem Lars miatt telnek meg. Van "Metallica" ami az egyik legjobban eladható brand (& band) name a dob az olyan amilyen, de amig a többiek hozzák a relative jó szintet addig gondolom ez nem fog senkit sem zavarni.
Természetesen abban igazad van, hogy lehet valaki ultra skilles, ha amúgy nem tudja kibontakoztatni a teljes potenciálját. Viszont szvsz. Lars-t a többiek hordják a hátukon mintsem 100% egyenértékű bandatagként tevékenykedne.
-
Egyetértünk, ha már nem tudja hozni azt a szintet (amit ahogy elnézve évek alatt összegyűlt "Lars fail compilation" videókat azért nem ma kezdődött és egyre rosszabb lesz) akkor fel kell tudni ismerni, hogy nem megy és tovább állni. Az alternatíva, hogy tényleg a banda nevéhez mérten összekapja magát. Mondjuk gondolom most már úgy van vele, hogy "valahogy kibekkeli" aztán mint eredeti tagként kerül be a könyvekbe "until the end of his career" címen.
-
Az megtörténhet, hogy az egyik jobban tetszik / jobb érzésre mint a másik vagy ilyen szubjektiv dolgoknak nincs ebben a fórumban helye?
Egyértelmű, hogy az átmenő nyak jobb mint a Corté, szerintem minden alkalommal megjegyzem (akár az utolsó kommentem vagy ha visszaolvasol, konkrétan ez az oka amiért árulom), de érzetre nekem jobban tetszik a Cort. Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam (ebben az esetben elnézést) a "spórolást" egyedül a nyak ezen részére értem, nem a fogólapra vagy az stainless steel bundokra.
Nálam egyedül egy kisebb hiba van, mégpedig a kapcsolónak kifaragott hely egy kicsit arrébb van tolva emiatt kicsit görbének tűnik. Amennyire olvastam (régebben mielőtt megrendeltem) az első szériás Amarokokkal volt némi gond, de ezeknél az új modelleknél ez már nem annyira jött elő, vagy csak én vagyok szerencsés
. -
Érzetre meg látszatra. A külsőt arra értem, hogy nagyon "pale" az a fa (számomra). A Cort nyaka (is) jóval jobb érzetre (egészen a 17. fretig
..). Mindamellett, hogy más fáról beszélünk a megmunkálása is ég és föld.
Nem rossz, csak bennem van "ah igen, jó kis cucc ez, de itt már érződik, hogy spóroltak rajta". -
Igen, szerintem is. Sőt, pár hónappal ezelőtt még olcsóbban volt fekete és zöld is Thomann-nál. A zöld azért lett visszaküldve mert "nem tetszett a gitár szine" (megkérdeztem), de a feketének sem lehetett nagy baja mert elkelt 2 hét alatt.
Anno pont azért irtam, hogy a helyén kell kezelni, mert árkategóriájában tényleg verhetetlen, a B-stock ára pedig aztán végképp. A különbség akkor fog kijönni, ha egy jóval minőségibb (anyagokból készült) hangszert teszel mellé. Amúgy a matt top amellett, hogy marha jól néz ki, nagyon jó érzése van, viszont a nyak eléggé "olcsónak" hat. De megint fontos észben tartani, hogy jóval jobb érzés ezen játszani mint bármin ebben az árkategóriában és azért ott még nem tartunk, hogy ennyi pénzért fullos gitárt kap a vásárló. Az is hozzátartozik a történet másik részéhez, hogy nem túl fair az amihez hasonlitom (drágább hangszerek), szóval nem vagyok benne biztos, hogy a véleményem releváns ebben az esetben.
Mindegy, itt van pár kép, ma lőttem őket:

Erre értettem, hogy pl. ez a Cort mellett nagyon "olcsónak" hat, de ez a Cort legalább 2x annyiba is kerül. Szóval ez alapján vedd figyelembe a fentieket.

@Cappa72
Lehet, hogy lesz rajta nagyon minimális paint job hiba, de ez jóval minőségibb gitár mint akármelyik a fenti listából és a B-stockos ára erősen versenyképes is. Nem mellesleg eléggé tuningolható, ha úgy tartja kedved. De az alap hangszedőkkel is jó, én kicseréltem EMG81/85-re, de ez személyes preferencia
. -
válasz
cappa72
üzenetére
Szia,
Szerintem ez nagyban függ attól, hogy mi a ráforditandó budget. Nem tudom, hogy melyik warlockod van, de nálam az átmenő nyakas warlocknak van toronymasan a legvastagabb nyaka. Ha van lehetőséged HB Amarok-6-t kipróbálni akkor azt érdemes lenne. Nagyban függ az otthoni használtpiactól is (erről nincs információm), nálunk folyamatosan árulnak amarok-6-t nagyon hasonló áron mint amennyiért Te nézelődtél. Ha meg nem bánod a "B-stock" termékeket (amikre ugyanúgy 30 nap ingyenes visszaszállitás van és teljes garancia) akkor akár ez is szóba jöhet.
-
Nem szoktam semmit készpénznek venni amit ír, neked is ezt javaslom.
Megmondom őszintén nem tudom eldönteni, hogy egy "common troll" vagy vagy mi. Mert kettőnk közü nem én vagyok aki akár egyszer is (!) ChatGPT kommentet irt. Szerinted mi a fészkes fenéért kérdezem, hogy miért használod úgy mintha ez lenne a szent grál?Biztos nem azért mert eleget látom ahogy a kollégáim ugyanazt csinálják mint Te és pusholnak olyan commit-okat amiken látszik, hogy bedobta chatGPT-be aztán copy-paste-elte. Tényleg ignorálnom kellene az ilyen troll attempteket.
-
-
Nem, nem volt jó választás, de ezt szerintem már részletesen kifejtettem az összes ehhez kapcsolódó hozzászólásomban. Specifikáció és kinézet alapján hüledeztem, ráadásul én még kicsivel olcsóbban is kaptam meg és nem gondoltam, hogy engem az a bumszli bolt-on érintkezés ennyire zavarni fog. Azt, hogy miért nem küldtem vissza azt ne kérdezd. Valahogy úgy voltam vele, hogy majd megszeretem, aztán 1 év+ óta ez kiderült, hogy nem, nem szeretem meg. De emiatt majdnem biztosra tudom, hogy nem lesz másik bolt-on gitárom az életben.
Lehet, hogy nagyon leegyszerüsitettem, de igen kb. ennyi. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy megnézek egy rakás videót, olvasom a specs sheetet és összevetem az enyémmel. Ha tudom, hogy pl. a Soloist nyakat szeretem akkor ez lesz az etalon. Ezért is próbáltam faggatni pl. Goose kollégát, mert Solar gitár sajnos még nem járt nálam és mielőtt belevágok a jövőben, jó lenne tudni, hogy Soloisthez képes vastagabb / ugyanolyan / vékonyabb. De igen azt gondolom, hogy egy gitár kinézete az fontos, hisz minél jobban tetszik egy hangszer, annál többet szeretnéd nyüstölni
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én értem, de nem lehet elvárni ugyanazt egy ilyen hatalmas hangszer disztribútortól, hogy fizikailag is legyenek jelen. Magyarországnál nagyobb piacokon sincsenek jelen, csak Németországban. Mondjuk bizom benne, hogy nem nyalogatod a gitárokat a hangszerboltban, ellenkező esetben kérlek ird le, hogy sac/kb mikor jártál melyik helyen és melyik modellt próbáltad ki
..Én mondjuk a Te ellentéted vagyok, nem szeretek hangszerboltba menni, mert mindig van 1-2 ember aki erősitőkön állitgat és játsza ugyanazt órákig "Mi van ha most jobbra tekerem 1 mm-rel, ez biztos másképp fog szólni". Vagy a szmók on dö vótör valami nagyon béna verzióját próbálja inkább kevesebb sikerrel. Még úgy is, hogy általában kapok külön szobát (nem akarják, hogy a drága gitárt a közös szobában próbálja a vásárló) az elérhető erősitők számomra nem jók, a gitárok pedig többször vannak elhangolva mint sem ami HT-nál elmegy viszont egy FR gitárnál annyira nem előnyös.
Vlamilyen szinten értem amit irsz, viszont ha belegondolsz a soloist egy dinky++. Szóval ha a Dinky-t szeretted akkor a soloist is nagy valószinűséggel tetszeni fog.
Személy szerint úgy vagyok vele, hogy ránézek egy gitárra és vagy az "úh basszus ez de jó" jut róle eszembe vagy "meh, ezt még bottal sem piszkálnám". Nem kell külön kézbevennem, hogy tudjam, hogy ebből bezony "első látás" lesz. Ez amúgy majdnem az összes gitáromra igaz, kivéve a Cort KX 700-t. Na arról azt hittem, hogy szeretni fogom, de ha holnap jönne érte valaki, hogy megveszi (normális áron) akkor gondolkodás nélkül odaadnám, sőt még gyors varrnék hozzá valami tokot egy youtube-s gyorstalpaló után
... -
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Őszinte leszek, nem értelek. Persze jobb lenne, ha fizikailag ott lennének.. de tényleg ennyit számit? Mármint megrendeled és ha valami gebasz van vele, vagy nem tetszik akkor visszaküldöd még csak nem is önköltségen. Egy hónapod van rá és garantálom, hogy még utána is visszaveszik.
Egyértelmű, hogy jobb lenne ha lenne valami fizikai bolt is, de bakker a világon mindenhova szállitanak. Melyik otthoni bolt szállit külföldre?
Még ha valami simi-sumi boltot hoztál volna fel megértenélek, de pont a Thomann az egyik legnormálisabb mind gyorsaságban, mind korrektségben. -
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Megértelek, ha nagyon fókuszálok erre akkor engem is meg tud zavarni, de mivel soloist nyakához vagyok szokva így nem is vettem észre eleinte (szerk. 2 óra játék után, amikor jobban megneztem). Ami inkább fura volt az a nyak érzete, mert nagyon sima de fa. Ugye a MT SL2 az lakkozott, az American series meg satin. Ez valahol a kettő között van de nem rossz érzetre.
Azért remélem, hogy hozzá tudsz szokni. Meg azért gondolom az, hogy (másik) Jackson nyakakhoz vagy hozzaszokva sokat segít

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy eddig nagyon pozitiv a tapasztalat. Egyrészt a gitár tényleg jó állapotban van. Itteni használt piac weboldalról vettem és bennem volt (olvasva sok itteni horror sztorit), hogy "na az én szerencsémet tekintve biztos kapok valamit amin egy rakás hiba van / lesz". Ez szerencsére nem igy van és az előző tulaj konkrétan azért adta el (első tulaj), mert nem tetszettek neki a mini piranha inlayek és mint kiderült évek óta próbált megbarátkozni vele, de neki a (tipikus jackson) shark inlayek tetszenek. Tekintve, hogy a Mick Thomson SL2-m semmi inlay nincs ez tényleg nem zavar. Attól még megértem, hogy valakit amúgy zavarhat ez.
Eddig még nem volt dolgom TB6 / SH6-tal és már előre fel voltam készülve, hogy "na ezt majd biztos ki kell cserélni valami EMG-re", de nem. Nyüstöltem órákig, oda vissza EMG 81/85-tel, SD Jeff Loomis Blackouts-szal, SD sentient / Nazgul-al és az az igazság, hogy jól szól. Sőt, nekem jobban is tetszik mint az SD Nazgul / Sentient. Nem néztem utána semmilyen specs spreadsheetnek, lehet, hogy hanyagság, de nem tech. specification alapján fog tetszeni egy hangszedő.A szine habár nem ugyanaz, de engem arra emlékeztet
. Értelemszerűen ez volt az első szám amit eljátszottam az új gitáron. (amúgy tudom ajánlani mind ezt a számot, mind a bandát) -
válasz
Blindmouse_
üzenetére
csak a lényeg hiányzik nekem abból a baltából.
a Straplock-ra gondolsz vélhetőleg![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
cappa72
üzenetére
Csak a jobboldali az új
. A gitár maga használt, de sikerült szerintem jó áron Jackson hardcase-szel és bőr strappel megszerezni. Ez is eléggé limitált széria és szerintem ez a szín nagyon ütős. Anno a Schecternek volt ilyen karamell színű gitárja. (nem mellékesen ez volt az a gitár ami miatt elkezdtem elektromos gitarokkal foglalkozni
. ) Ha valakit érdekel a specs
Link -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Értettem! Done

Szép ez az új Ibanez! (
) -
New Accessory Day
-
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Igen én is ezért nem értem. Nem használtam ilyent, de az indonéz Soloistekkel eddig meg vagyok elégedve. A koreai jacksonok is nagyon jó minőségűek, japán és USA modellek pedig egyértelműen a csúcs. Mindenesetre muzikernél lehetett kapni japán soloistet reverse headstockkal kicsivel többért pár hónapja (50.000 volt a különbség ha jól emlékszem). Ha a kettő közül kellene választanom biztos, hogy a japán modellre tettem volna a voksom.
Számomra valahogy igy néz ki QC alapján, de aztán lehet, hogy nagyon tévedek

USA - Japán > Kórea > Indonézia > Kina - India -
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Pedig valamiért a proplus széria legtöbb (ha nem az összes) tagja kínából van. Nem is értem. Pedig ez nagyon szimpatikus, de ennyiért kínai gitárt biztos, hogy nem vennék. Lehet, hogy amúgy javult a QC de azért a legtöbb kínai gitárt amit láttam mindegyiknek volt hibája.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Van RGAT62 140k-ért (kék) ami majdnem az általad emlitett 421, de jobb szeretnék egy olyant ami már alapvetően aktiv hangszedős (csináltam már üreget a testen passziv gitáron, de inkább kihagynám most) és ében fogólapost. Na meg kiváncsi vagyok a nitro nyakra

-
Üdv, véleményetekre lennék kiváncsi. Adott két Ibanez:
1. Ibanez RGIX20FEQM sbs (az a kék top, arany HT bridge-el) - 195k
2. Ibanez rgit20fe - 270kSzerintetek ezek jó árak? Az a kék nagyon tetszik, de félek a nyaktól, mig ugye az rgit20fe pedig neck thru. Inkább a kérdés, hogy megéri a felárat az rgit20fe? (mindkettő EMG-s)
Szeretnék egy Ibanezt de mindenképp Neck thru + HT-nak kell lennie.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tudom, hogy mi a bajod, az én warlockom több mint 4kg
..Nyaka mennyire volt vastag?
-
Skacok, lehet, hogy bugyuta kérdés, de TOM hid helyett lehet Hipshot hidat tenni? A furatok megegyeznek vagy extra modifikációra lenne szükség?
Vagy ez gitártól / tipustól függ? Személy szerint nem szeretem a TOM hidakat (volt ilyen gitárom) és mióta hipshot hidakkal dolgozom azóta inkább ezt preferálom. Viszont van egy pár hangszer amit a jövőben szeretnék esetlegesen megszerezni, viszont mind TOM bridge-el jönnek.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem többen is szemezünk különböző darabokkal, de hát $-ből élünk. Én is tervezek újat, de a quality > quantity elvet követve inkább egy jobb darabba szeretnék invesztálni. Mindamellet osztom Blindmouse 65904 kommentjét, Soloistből tényleg jöhetne valami értelmesebb darab relatíve jó áron. Mondjuk nálunk most volt leárazva HT-s HH soloist "Unicorn white" színben (szerk. tudom, hogy a videóban Fr-s modell van, de lusta volta HT-s darabot keresni) 320.000-re de csak passzív hangszedőkkel. A másik HH-s pedig ez a lila volt kb 380.000-re, de nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e az a szín vagy sem
...Amúgy egy rakás gitár később lesz csak elérhető, amikor Thomannál érdeklődtem 10-ből 7 gitárt 2026 Február - Júliusra várnak. BC Rich pedig Andertonsnál is csak limitáltan elérhető, az új szállítmányról pedig azt mondták, hogy lehet, hogy 6 hónap, de lehet, hogy 2 év.. Így azért nehéz tervezni
.. -
Amikor próbáltam az M1000 (black fade) azért érezhető volt a különbség a felsőbb bundokon ( az a dudor + magasabb kivágás miatt). Jacksonoknál ez a félhold kialakítás miatt jobban elérhetőek. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne hozzászokni vagy hogy használhatatlan lenne, mert egyértelmű, hogy az Ltd is nagyon kényelmes és jó gitarokat készít. Na majd remélem, hogy egyszer lesz lehetőségem egy solar gitárt is kipróbálni
-
Skacok, mi a helyzet a November Rain és "Itélet helyett"-tel? Az a szóló a november rain végén (ami amúgy nagyon frankó, nem is értem, hogy miért csak most fedeztem fel??) engem nagyon az itélet helyett-re emlékeztet. Mármint nem elsőre ugrott be, de az járt a fejemben, hogy hú ez a szóló valamire emlékeztet és úgy 5. nekifutásra beugrott.
Ott is van valami hasonló mint a Scorpions - White Dove (gyöngyhajú lány) -nál ? Mondjuk ha van is nem annyira szembetűnő mint a Scorpionsnál
..
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

. 

.
.