Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ctrl+Alt~Del

őstag

válasz Blindmouse_ #65656 üzenetére

Nem azt mondtam, hogy ő felemás volt, hanem azt, hogy az én érzéseim vele kapcsolatban azok.

Egyrészt ott van a jelenség, a karakter, akit oly sokan szerettek, hogy mennyien, azt láthattuk tegnap a temetésén is. Egy jelenség volt, ezt nem lehet elvitatni tőle, leginkább a 70-es 80-as évek zenei szcénájának része. Ott vannak a sikerei a Sabbath-szal, amivel óhatatlanul is zenetörténelmet írt.

Én nem ismerem részleteiben a teljes pályáját, amit én láttam, ismerek belőle, az alapján egy olyan benyomás alakult ki bennem róla, hogy énekesnek meglehetősen középszerű volt. A Sabbath-ban egy dekát nem tett hozzá a kreatív munkához, egy számot se írt, próbálni se akart sokszor, részben ez vezetett oda, hogy kirúgták. Ronnie-t sokkal-sokkal jobb énekesnek tartom, sokkal jobban passzolt szerintem a Sabbath-hoz, nem véletlen imádta Iommi is, azt írta a könyvében, egészen más volt vele a munka, mint Ozzyval, sokkal magasabb színvonalon lehetett dolgozni vele.

A szólókarrierjének sikerét leginkább a gitárosainak köszönhette, Randy, Zakk, Jake E. Lee, ahhoz megint nem igen tett hozzá a kreatív oldalon, mindent megírtak helyette, neki. Még Lemmy is. Amúgy velük elég cigányul bánt, Jake Lee pl. egy fillért nem látott azokból a számokból, amiket írt, pl. Bark at the Moon, mert Sharon szerződésben lemondatta az összes szerzői jogról, cserébe, hogy Ozzy-val dolgozik/hat.

A családi valóságshowja teljes vicc, ott igazán adta a valódi, suttyó énjét, amilyen ő igazából volt. Saját bevállása szerint is végig be volt állva közben, nem sok mindenre emlékszik belőle.

Jó időben, jó helyen volt, az tény, a Sabbath megadta neki a kezdeti löketet.

Családi agressziói miatt sem gondolom, hogy egy jó ember volt, a feleségét rendszeresen verte, abuzálta verbálisan is, meg fizikailag is, ezeket mind szépen eltussolták neki, mert ő volt Ozzy. A galamb és denevér produkciója is kérdőjeles, ma már bevágnák emiatt állatkínzásért.

Szóval egyáltalán nem gondolom róla, hogy ő példát mutatott volna, sőt, az állandó bebaszásával, drogozásával szerintem pont rosszat. Ma már ugyanazzal a performance-szal, amit ő nyújtott akkor, sehol nem lenne.

Ugyanakkor az eredetiségét, a "jelenségét" nem lehet elvitatni tőle, így valahogy egy nagyon felemás érzés kavarog bennem róla.

Ezért írtam, hogy a könyve után kíváncsi leszek, merre billen a mérleg.

Új hozzászólás Aktív témák