Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Édesanyámék 31 év kèsèssel vettek végre nekem egy normális gitárt (PRS SE Custom 24 BGB), meg a feleségemtől egy összerakós HB Les Pault kaptam. Ez utóbbit én kértem, inkább ezen szeretném megtanulni a gitár működését és szerelését mint a drágább darabokat tönkretenni.
2026-os cél pedig az, hogy felnőjek a hangszereimhez…
-
GalaHU
addikt
A Boss Waza Air-t le sem mertem írni, mert itt sokan a szívükhöz kapnának. Ki azért mert alapból túlárazott vacaknak tartja, vagy a Spark nagykövetek ugye…

Nekem bèkèsen megfér a Spark2-vel felváltva, ha egyedül vagyok otthon akkor recseghet 12biten a Spark, este meg pont jó a Boss, èlvezem hogy wireless szinte lag nèlkül, nomeg a hangerőszabályozót és a gombokat. Fehèröves gitárosnak kiváló…
-
GalaHU
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Pontosan mit szeretnél? Miközben játszol azt ne hallja a család (zárt ajtónál el bírják viselni az elektromos gitár hangját erősítés nélkül) vagy felvennéd amit játszol ès számítógépről utólag visszahallgatni?
Ha az előbbi akkor valami ilyesmire lesz szüksèged:https://www.thomann.de/hu/harley_benton_rockplug_classic_rock.htm
Ebbe durr a meglèvő fejesed, aztán hajrá!Nem kell PC, bárhol tudsz gyakorolni…
Ez a legolcsóbb/leggagyibb kivitel, de tényleg fillères tétel. Ha komolyabbat szeretnél a VOX vagy a Katana Go is szóba jöhet. -
GalaHU
addikt
válasz
Kroni1
üzenetére
Szinte ugyanabban a cipőben járok mint Te, csak neked 5 évvel hamarabb jött meg az eszed.

Ha hinni lehet a Yousician app-nek, akkor 43 hete taposom a gitártanítványok néha keserűen poros, máskor meg felszabadítóan vidám útját, így még jól emlékszem a kezdetekre.
Nekem is a Les Paul "A" gitár, leginkább a Slash és a Roses miatt, nincs mit tenni, a kamaszkori becsípődések már csak ilyenek. Csekély tapasztalatom ellenére elég sok gitár megfordult már nálam, eléggé nehezemre esik elengedni őket, többségük a falon végzi.
A classic LP-k valóban vastagabb nyakkal vannak megáldva, ha pici a kezed akkor ez nehezebbé teszi a kezdeteket, de ha nem '57 vagy '59 replikát választasz (a Gibson Slash is ide tartozik) hanem 60-as szériát az sokkal vékonyabb, ún. slimtaper nyakkal van szerelve. A súlyuk is változó, van belőlük ultra weight relief kiadás, az már Stratocaster súlyban van.
Persze kezdésnek kár eredetit venni (khm....) de az Epiphone jó komprommisszum, szinte bármelyik gitárboltban ki tudod próbálni, a 250k körülivel (új ár) már nem lőssz nagyon mellé. Ha meg nem jön be, egy százas bukóval elmegy a használt piacon (vagy eleve vegyél használtat).
Szerintem az a fontos olyan hangszert vegyél ami igazán teszik, hogy ne tudj úgy elmenni mellette, hogy ne akard levenni játszani. Mert a tanulási folyamat eleje szó szerint fáj és küzdelmes, minden motivációra szükséged lesz!
Ja, és ha Slash babérjaira törsz, akkor tök felesleges akusztikussal kezdeni -bár tény hogy az ujjaidat jobban erősíti- tolhatod rögtön elektromossal.
-
GalaHU
addikt
Műtárgy és ékszer értékesítéssel foglalkozó cégnél dolgozom, rendszeresen rendezünk aukciókat is. Pont a minap kèrdeztem meg főmuftit hogy miért nem foglalkozunk hangszerekkel. Alapból én is a gitárokat említettem, látva hogy a nagy vízen túl milyen csillagászati összegekért cserélnek gazdát mondjuk az 59-es LP-k..,
Elmondta a csóka hogy kb egy éve komplett piacelemzést végeztek szabad szemmel is jól làtható összegért hogy van-e valós üzleti potenciál ebben a szegmensben, érdemes-e nyitni ebbe az irányba. Sajnos az jött ki belőle, hogy annyira kicsi a piac (mégha alkalmanként fel is bukkan valami érdekes holmi) hogy az összes hangszerre vetítve sem éri meg e miatt infrastruktúrát, szakértői gárdát fenntartani. -
GalaHU
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
A Fender Strat Vintera ‘50s 3,55kg, az új Gibson Studio meg 3,56. A règi Gibsonok valóban nehezebbek, de ezt a “szép” hagyományt követi az Epi LP 59 IBGC is a maga 4,85 kg-os tömegével.
Olyan gitárt kapjon a srác amire vàgyik, 2 év után biztos van már fogalma róla. Sokkal többet szàmít hogy jó szívvel veszi fel játszani mint az a pár deka difi. -
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt a k..., ez gyönyörű gitár!
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lefekvés előtt kerüld a fórumot...

Amúgy milyen PRS?
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minden futárszolgálatnál azon múlik, hogy melyik depóhoz tartozol, marha nagy különbségek lehetnek. Más savat tud köpni a UPS-re, de amelyik nekem szállít az hibátlan, kommunikatív és együttműködő...
A Posta meg, meh... -
-
GalaHU
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
2 teljes óra tapasztalattal a hátam mögött bátran javasolhatom a Budai Gitáriskolát...
Na jó, jelenleg csak reménykedek hogy hosszú távon is jó lesz, de eddig többet megértettem a gitározásból mint 1 hónap jutyubozással. A kéztartásod meg soha sem fogja senki a képernyőn keresztül kijavítani.Közvetlenül az alagút mellett, a Lánchídi körforgalom tövében van. Szeptember elsején indult a tanév, egy telefont megér hogy van-e még szabad hely.
Ha érdekel írj rám priviben és megadom a számot.
-
GalaHU
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
A Thomann-nál még csak indokolni sem kell, simán visszaküldhetsz bármit. Én 2x küldtem vissza gitárt egy karc nélkül kb 3 nap után, mert egyszerűen nem tetszett, vagy nem állt kézre. Nyilván nem tudhatom hogy az én gitárom volt-e, de miután megjött az E-Mail hogy visszaveszik és várhatom az utalás, megjelent egy ugyanolyan B-stock-ként holott korábban csak újak voltak a webshopban.
Ha feltöröd a zárjegyet a kartondobozon, azt már nem adhatják új áron el, simán ki lehet ezeket is fogni.
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát... 6 hónap alatt 5 gitár... nem is tudom, szerintem arányosítva én győztem...

-
GalaHU
addikt
Köszi srácok mindenkinek a tippeket, sikerült kipróbálnom az összes kinézett gitárt (még a csudazöldet is!
) a végén némi biztonsági játékkal és konzervatívizmussal a mexikói Telét választani. Jól fognak kinézni a Les Paul-al és az akusztikkal a falon. 
A szélesebb frethez szokott kezemnek is jó volt, a hangja is okès, remélem a beállítás után is rendben lesz.
-
GalaHU
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nagyon köszönöm srácok mindenkinek a tippeket!
Természetesen mindegyik jelöltet ki fogom próbálni (márha lesz rá türelmük) aztán csak elkezd suttogni valamelyik hozzám…
A telefonban “készletes” gitárt mondtak, de majd rákérdezek a rendelésre is.
Attól azért tartok picit, hogy nehogy valamelyik túl keskeny/vékony legyen, mert már a Les Paul 59/60 között is markánsan érzem a különbséget, elég vastag ujjaim vannak. Persze, lehet hogy egyszerűbb még most az elején átszokni a véknyabb és elvileg jobb (?) nyakra. De a lényeg az, higy valami másfajta gitár is legyen otthon a LP mellett, ha már így alakult.
-
GalaHU
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Slash, de hozzá köthető Les Paul-om már van. Alapvetően hardrock/metál vonalon hallgatok zenét, de ahogy elnézem ezekhez a stílusokhoz még jó sokáig kevés leszek.
Tök jól elvoltam a gitárjaimmal tanulni, nem terveztem újabbat beszerezni, de ha már dobott egy ilyen lehetőséget az élet, hagytam megindulni a vezérhangyát a nyúltagyamon.

Az X2N által linkelt Ibanez nagyon tetszene, de ezzel a színnel sajnos nem tudok megbarátkozni… Fehérbe-feketébe nem lenne kérdés. -
GalaHU
addikt
Egy nagyon érdekes helyzetbe kerültem, a tanácsotokat szeretném kérni:
Beadtam a Hangszerplázába egy Epi Les Pault garanciális javításra, és bár a hangszedőket rendben cserélték a külföldi központban, a visszaúton megsérült a gitár nyaka. A hibára az üzlet maga is felhívta a figyelmemet és nagyon korrekten egyből javasolták, hogy küldjük vissza és cseréltessem ki egy újra.
Már több hét eltelt, és ma hívtak hogy nem tudnak dűlőre jutni a lengyel központtal, de nem akarják hogy engem kár érjen, úgyhogy a készletes gitárok közül “levásárolhatom” az árát.
Azon kívül, hogy ez eszméletlenül nagy jófejség tőlük (simán maszatolhatnának még hónapokig magyar módra) felveti a fő problémát hogy mi legyen helyette?

Még nem tanulok egy fél éve se, szóval elég vakon vagyok a témában. Les Paul-t azóta már szereztem, szóval inkább színesíteném a kollekciót, lehetőleg olyannal ami segíti a fejlődésemet. Sokat olvastam arról hogy a Telecaster ideális mindenes és barátságos, teljesen más kávéház, de az ES-335 is nagyon bejön és képbe került egy Ibanez Superstrat is mert annyian dícséritek itt…

Szóval a kérdés adott, 350k-ig melyik legyen?
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Slash könyvben van egy gyenge utalás arra, hogy egy ideig naplót vezetett (de ezeket ellopták?
), de valahogy nem tudom elképzelni a csávót, hogy este/reggel a buli leül körmölni...
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az önéletrajzi könyvek szépirodalmi termékek, a valósághoz való hasonlatosságuk csak a véletlen műve lehet...

Most nyáron olvasgatom a Slash-könyvet, érdekes sztorik vannak benne, 20-30 év távlatából a legapróbb részetekre visszaemlékezve (pontosan, név szerint kit húzott meg egy-egy bulin meg ilyenek) miközben a saját bevallása szerint abban az időszakban a fű-tű-pia bermudaháromszög mámorában élt.

Vagy az egyik hamis, vagy a másik...
Ezzel együtt szépen passzol a kialakított image-hez, én jól szórakozom rajta, de biztos hogy nem ilyen személyiség Slash, mint amilyennek ezeken a papírokon lefestik.
-
GalaHU
addikt
Ma hoztam el Kovács Zolitól a beállított Les Paul-omat, mintha egy másik gitárt kaptam volna vissza… Hihetetlen…

-
GalaHU
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ctrl+Alt+Del nekem ajánlotta egy hónapja az ideális kezdő app-okat.
Ennyi idő alatt én is csak elégedetten tudok szólni Justin-ról, minden ripacsságtól mentes (YT-n ez nagy szó), értelmesen magyaráz és jól használható az applikációja is (Írhatnám, hogy az app-ja f@sza, de akkor már nekem is el kellene határolódnom magamtól...
). Teljesen logikusan volt eddig felépítve az összes lecke, motivál a gyakorlásra, szóval nekem bejött. Eddig ugyan csak 8 akkord megy 30-45-es váltási sebességgel, meg pár ütem, de az idáig vezető utat nagyon élveztem.Ha van még időd és kedved érdemes ránézni a Yousician app-ra is. Ez teljesen máshonnan közelíti meg, eddig kevesebb volt az elmélet, de több a gyakorlás. Picit Guitar Hero-sabb, mert színekkel kommunikál a gyakorlatok alatt, de észrevétlenül javítja a húrbiztonságot és a ritmusérzéket is. Itt mégnagyobb az illúziód, hogy tényleg játszol valamit, ráadásul rendesen rá lehet kattani hogy az összes aranycsillagot kiszedd a dalokból. Játékos, de kőkeményen követel.
Ez a kettő nekem el is visz naponta 60-70 percet, sajna csak ennyi jut rá, de minden alkalmat nagyon várok.
-
GalaHU
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Én is onnan hoztam a Fendert, egy picit valóban drágább minden a Gitárcentrumban, de a teljes garanciaidő alatt (ez ugye 2-3 év is lehet az értéktől függően) ingyenes a hangszerek beállítása. Erre meg használattól függően legalább félévente-évente érdemes ránézni. Máshol ez 10-15k, szóval ha ezt is hozzáadod akkor már nem olyan húsbavágó...
-
GalaHU
addikt
válasz
egyedülülő
üzenetére
Ha 3 hetes "tapasztalattal" a hátam mögött belavauzhatok a kérésbe (tehát szinte ugyanabban a cipőben járunk) akkor kezdésnek olyan gitárt vegyél ami elfogadhatóan szól (először úgyse hallod ha nem), első fogásra kényelmes, és öröm számoda ránézni és naponta motivál hogy vedd kézbe!
Ha elektromos lesz a befutó, akkor egy jó gyakorló kombó-amp is aranyat érhet. Én Boss Katana X-et szereztem, amit itt biztos minden tapasztalt szaki egy bögrének tart, de végülis erősít, tud egy minimálisat effektezni, jól bírja az akksija és ami számomra a legfontosabb, hogy BT csatlakozik a telóhoz és az összes oktató app-al egy hangeszközön tudsz maradni. Ha meg zavarod a családot akkor rádughatod a fejest és a saját prüntyögésed mellett az app-ok, alapzenék is ott szólnak.
Eindulni szerintem tökéletes, aztán ha elkap a gépszíjj úgyis mindenre veszel célszerzámot, ezt meg el lehet passzolni a következő kezdőnek.
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mindegyiken, sőt most jött vissza Steamre PC-n! Valami 7k, de ehhez külön kell venni kábelt. A PC-s verza azért jó mert végtelen mennyiségű ingyenes dalt tudsz rátenni. Én berendeltem egy PS4-est (2014 remastered) mert annyiért adják mint máshol csak a kábelt)
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Viccelsz? Évek óta hiánycikk, a gyerkőcök imádni fogják, a gyáriról már elkoptatták az érintkezőket!

Félkomolyabb felütés: Rocksmith-ről mi a véleményetek? Segíthet a ritmusérzék fejlesztésében meg az ujj izületek nyújtásában? Nyilván gitáros ettől sem leszel, bár azért vannak mesébe illő videók a YT-n a fejlődésről...
-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyon köszönöm a tippeket, rálesek mindegyikre!
-
GalaHU
addikt
Sziasztok!
Kezdő vagyok, most csöppentem bele a gitározásba. Sajnos a meló és család mellett nincs időm tanárhoz járni, úgy gondoltam megpróbálkozom az egyedi tanulással. Viszont akkora bőség zavara van az app-ok és netes "mindentismegígérünk" hirdetések között, hogy teljesen össze vagyok zavarodva.
Van valamilyen bevállt app (iOS ha lehet) vagy tutorial, könyv, stb ami tényleg bevált? Nagy álmaim nincsenek, csak saját szórakoztatásomra akarok zenélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A Posta meg, meh...