- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chaosmonger
tag
válasz
fattyu #58828 üzenetére
Na, azért na...
Érdemes meghallgatni Corey Taylor autotune-os hangját pl. ezen a felvételen, a BBC stúdióban, élő adásban egy szál akusztikus gitárral.
Nyilván mindenki kifoghat egy rosszabb napot, de az megvan hogy koncerten egy gumimaszk van a fejére húzva és úgy ugrál 2 órán keresztül?
Ettől függetlenül pl. a pesti koncerten piszok jó volt végig. -
cucka
addikt
válasz
fattyu #58828 üzenetére
Igen, van a metál stílus, ahol nem lehet megélni béna énekessel. Különben úgy jársz, mint a Maiden Blaze Bailey-vel
. (Azt mai napig nem értem, meghallgatták a csávót, és azt mondták, hogy igen, ez fasza, ez kell? Hirtelen halláskárosultak lettek? Elkezdtek drogozni? Vagy mi történt?)
Ha ez az éneklős zene jön be, nálam a csúcsok csúcsa bármi, amit Arjen Lucassen csinál - mondjuk kezdésnek az Ayreon - The Source [link] lemez.
A fickó egy minden hangszeren játszó zseni, és minden lemezére összegyűjt egy ilyen all star énekes gárdát.
Linkelt videó azért pont jó, mert látod mikor ki énekel mit, mi a sztori, amit énekelnek, stb.
Aztán innen lehet tovább keresgélni, hogy melyik énekes amúgy mit csinál, lehet jó dolgokat találni. Lucassen minden lemeze igazi kincsesbánya. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
fattyu #58828 üzenetére
Mondjuk Mustaine pont gyenge énekben.. 1988-1997 közt jó volt, de előtte utána szegénynek nem nagyon ment, írom ezt úgy hogy azért elég nagy fan voltam.
Mondjuk az az igen rusnya Alice Cooper nevű hölgy meg egy egész karriert alapozott arra a féloktávnyi recsegésre, amit hangnak nevezett.. és bevált, működik, a nép megette.
-
cucka
addikt
válasz
fattyu #58820 üzenetére
Attól, hogy megvan a zenei tudás, vagy az énektudás, még nem garantál semmit.
Most jöhetnék azzal, hogy bezzeg Zámbó Jimmy is nagyon jól tudott énekelni.De metál.
Ott van Jorn Lande, az egyik legjobb metál énekes evör. Te emlékszel bármelyik dalára? Mert én nem. Olyan tucat hard rock, mint ha AI-val generálták volna.
Megvan a Rage nevű zenekar? Vagy a Rhapsody? Olyan technikás gitárosok voltak bennük, hogy csak lesel, aztán mégse írtak soha semmi emlékezetest.A zenét a dalszerzői képesség, az ízlés, és a kreativitás fogja naggyá tenni. A zenei-énekes tudás az jól jön, ha van, de láttunk már olyat, ahol nem volt, aztán mégis nagy hatású, műfajteremtő zenék születtek belőle.
Mondjuk példának ott a 80-as évekből a Bathory, vagy a teljes német thrash színtér, azok a fickók alig tudtak játszani a hangszereiken. Aztán mégis mi lett belőle.
Az Amorphis is nagyot ment a 90-es években a világtörténelem legfahangúbb énekesével.
Vagy az In Flames, nekik is bejött, ott is pont semennyire tud énekelni a csávó, de azért próbálkozik vele.
De Hetfield is világsztár volt akkor, amikor végre elkezdett énekelni tanulni. Dave Mustaine meg hát őt hagyjuk is. A Slayer-ből Tom Araya egy hangon képes kiabálni, és éppenhogy el tudja játszani a dalokat basszusgitáron, ennyi elég volt ahhoz, hogy világhíres legyen.
-
X2N
őstag
válasz
fattyu #57825 üzenetére
Erre szerintem tudod mi a válaszom
használj már erősítőt a 600-ohm-oshoz hátha azzal jobban szól.
Ba cy lus
Mi köze van a kimenő impedanciához ahhoz hogy milyen load-ra lett megtervezve egy erősítő?
Amúgy kösz h felhoztátok ezt a témát mert most megkeresem az audio csatlakozót és bedugom az alaplapi headerbe a fülest inkább.. -
X2N
őstag
válasz
fattyu #57818 üzenetére
Pedig ezt próbálom megfogalmazni ugyanis a membránt az alacsonyabb menetszámú tekercs nem fogja tudni olyan precízen megmozgatni mint egy magasabb menetszámú. Legalábbis én ezt olvastam neten amikor utánaolvastam a dolgoknak amikor fejhallgatót vettem... Hozzátenném h nekem a hallásom már nem alkalmas már h ilyen dolgokat kitesztelgessek, csak leírtam amit a neten olvastam. Ha valakit érdekel ez a dolog ott a fejhallgatós topik, szoktak ilyenekről diskurálni meg egymás fejhallgatóját tesztelgetni...
De ha jobban tudod akkor írd le h miért nem így van a dolog, kösz. Gitárhangszórónál persze ez elhanyagolható dolog nem akkora nagyságrendűek az impedancia eltérések, inkább a gyártási szórás, meg az fog számítani a hangzásnál hogy mennyire van bejáratva a hangszóró... -
X2N
őstag
válasz
fattyu #57786 üzenetére
Ott valószínű hogy a műveleti erősítők miatt nem kap akkora jelet a végfok hogy elkezdjen torzítani. (Ha a reverbes változat van neked)Lehetne bele csinálni egy szimpla modot ami kiiktatná a loopot, és egyből ráküldené a végfokra a tonestack jelét és akkor még hangosabb is lenne a cucc... Ezek a kis Fenderek pont ezért voltak ilyenek, a sound része volt hogy elfogy a cucc
Ez az amit a nagy cuccok nem tudnak még brutál nagy hangerőn se.
-
Alexios
veterán
válasz
fattyu #57333 üzenetére
véletlenül
#57335 arnyekxxx: mondjuk pont teljesen kezdőnél necces ez kicsit, úgysem fog ez neki feltűnni valószínűleg addig amíg vissza lehet küldeni. Persze az megint más kérdés hogy ha nem tűnik fel neki, mennyire akadályozza a tanulásban
-
Alexios
veterán
válasz
fattyu #57318 üzenetére
szerintem sokan nagyon rég kezdtek már, és elfelejtették mik jelentik a kezdeti nehézségeket. Néhány nagyon extrém esettől eltekintve, óriási húrmagasság, behangolhatatlan gitár(teljesen kezdőként egy bolti beállítást érdemes kérni legalább, az ezeket megoldja, ha nem is lesz a lehető legalacsonyabb húrmagasság, stb) pont tökmindegy egy kezdőnek mit adsz a kezébe, nem lesz olyan hogy a gitár miatt fogja abbahagyni. Kezdőként a legnagyobb problémát az fogja okozni hogyan fogj le egy akkordot egyáltalán úgy hogy ne érjen közbe bele valamelyik ujjad, majd teljesen lehetetlennek fog tűnni hogy akkor két akkord közötti váltás, stb.
Nagyon rossz irány ha lebeszélünk egy kezdőt akinek nincs 100ezre a kezdésről, kezdjen el valamin, ha használt 70ezres gitár akkor azon, és majd onnan ráér feljebb váltani, de sokkal többet fog számítani az hogy cserébe 3 hónappal, fél évvel(vagy csak úgy egyáltalán) el tudta kezdeni a gitározást. Nyilván ha van kerete és lelkesedése egyről jobbat venni, hajrá, nem akarok erről lebeszélni senkit, de a topik 90+% valószínűleg valami olyan gitáron kezdett "amitől elmegy a kedve egy életre" aztán valahogy mégsem ment el, sőt, szerintem legtöbbünknek pont hogy csak meghozta a kedvét igazán. -
cucka
addikt
válasz
fattyu #56393 üzenetére
Ha megnézed, miket csinált Ken Parker a 90-es évek közepén, hát ahhoz képest az összes gitárgyártónál kb. megállt az idő.
A fickó egy zseni, és azóta is alkot, jelenleg épp jazz archtop-okat, azok is hasonlóan áll leejtősek.Amúgy jó, hogy említed a szénszálas akusztikus gitárt, az se új ötlet, talán a Rainsong kezdte ezeket csinálni úgy 40 éve
. Csak sose lett népszerű, ezért 10 évente újra és újra el lehet adni ezt, mint innováció.
-
X2N
őstag
válasz
fattyu #54886 üzenetére
Gain-ben van eltérés csövek között,(szkóppal gyönyörűen mérhető...) még típuson belül is(12AX7), csak az a baj hogy a Gain mennyisége a kapcsolástól is függ(munkapont beállító ellenállások, tápfeszültség), meg egyébként sincs értelme kimaxolni a gaint, mert legtöbb esetben nincs rá szükség mivel kaszkádba van több erősítő fokozat is kötve, nem kell akkora erősítés, mert túlvezérled a következő erősítő fokozatot, ezért is van minden erősítőben erősítő fokozatok között visszaosztva a jel...de ha már itt tartunk tudok ellenpéldát is mondani. A Matchless Spitfire-nél úgy lett megcsinálva az erősítő hogy az előfokcső két triódája párhuzamosan van bekötve, hogy még kevesebb legyen a bemeneti zaj és a lehető legnagyobb legyen erősítés(párhuzamosan kötött előfokoknak a bemeneti ellenállása is nagyobb), ez hajtja meg a végfokot, érdekes módon nem terjedt el ez a megoldás, a régebbi fenderekben is kaszkádba kötötték ezeket az erősítő fokozatokat, pedig szerintem nem szól annyira rosszul ez az erősítő...annyi előnye van a kaszkádba kötött fender-hez képest hogy a gitár jelének kevesebb kondenzátoron kell végigmennie illetve jobb jel/zaj aránya mint egy hasonló de hagyományosan kaszkádba kötött erősítőnek. Illetve aki hallott ilyet élőben az úgy írta le hogy elég vastagon szól
-
X2N
őstag
válasz
fattyu #54876 üzenetére
Gondolom mint hangmérnök azért ért hozzá, még ha nem is olyan stílusú zenékkel foglalkozik amiket én meghallgatok, az a baj hogy túl sok hülyeség kering mindenhol mai napig, hangteknikával(mert ugye ehhez ma már mindenki is ért...), erősítőkkel,(audiofilek), kapcsolatban is hasonló dolgot az interneten. Én bírom az ilyen megmondó embereket, általában sokan akik unják az állandó marketing bullshitet, meg a rengeteg idióta embert, ilyen stílusban tolják...de van videója amivel én sem értek egyet, például azzal amiben azt ecseteli hogy az elektroncsövek nem szólnak bele a hangba, nyilván beleszól, csak nem mindegy mit hasonlítunk mihez. Youtubon ilyen információkat megosztani meg eleve minek is a fele nem is ért hozzá..Sajnos azt kell mondjam bele szól nem is kicsit, minden egyes gyártó más paraméterekkel gyárt előfok és végfokcsöveket, és bizony vannak olyan előfokcsövek is pl amit nem tehetsz be erősítő fokozatba, hanem csak fázisfordítónak és erről sehol egy k.rva szó nem esik, csak megy az ajnározás meg a marketing, gyanútlan vásárló meg beteszi a V1 helyére és kapásból nem szól az erősítő, de úgy hogy a következő cső is tönkremegy...saját tapasztalat
, amit 10 év után tudtam meg hogy egy youtubos videóból hogy miért nem működött anno...
Remélem azt senki nem gondolja hogy ugyanúgy van legyártva egy orosz katonai meg egy szar 8eFt-os kínai cső. Nem is ugyanaz a cég gyártja, eltérő belső szerkezetű lesz, nem beszélve a minőségről, élettartam máshogy van tervezve, de még hangban sem ugyanaz...
Anno amikor még volt itthon is elektroncső gyártás, magyar mérnökök tudtak olyat tervezni ami az akkori amerikai elektroncsőgyártók termékét nagyságrendekkel felülmúlta...sajnos rendszerváltás után mindent elloptak, meg széthordtak.
Most dobta fel a youtube, mert keresgéltem SE végfokokat, egyszerűen elképesztő miket építenek ma...160W A osztályban triódával... -
Goose-T
veterán
válasz
fattyu #54722 üzenetére
Az az érzékenysége, igen. Azt jelenti, hogy 1W-os, 400Hz-es szinuszhullámmal mekkora hangnyomást produkál 1 méterről. Tehát lényegében a hangereje. Egy 103dB érzékenységű hangszóró kétszer olyan hangos ugyanazzal az 1W-os szinuszjellel. Egy nagyobb érzékenységű hangszóró hangosabb lesz ugyanazzal az erősítővel.
-
Ba cy lus
addikt
-
nap
addikt
válasz
fattyu #54336 üzenetére
A jobb combon tartott gitárnál minden kézre esik, pengetés, akkordok, a balhoz meg annyira ki kell tekeredni, hogy utána megfájdul a hátam.
doc: Ulrich volt.
-
FockeWulf
tag
válasz
fattyu #53944 üzenetére
Nem leminősítésnek szántam, ha megbántottalak akkor bocsánat érte.
Te leírtad h miért éri meg a használt, én meg leírtam hogy miért éri meg az új. Ennyi. Én elhiszem hogy vettél egy 900 ezres fejet 280, vagy standard fendert pár ezerért, de azért lássuk be ez nem egy mindennapi dolog, nem ez az általános hogy az új ár 20-30%-ért veszel patika állapotú cuccot. Nem mondom h ez kizárt, de kicsi a valószínűsége hogy rászalad ilyesmikre az ember. Ha szerencséd volt én csak örülök neki. -
FockeWulf
tag
válasz
fattyu #53906 üzenetére
Hozzád képest nem sokat, messze nem 30at, ez az 5ödik erősítőm összvissz talán, de mindegyikre kellet költeni, ha nem jött elő a szokásos túl hangos sípolás, fütyülés, búgás, akkor a csövet kellett cserélni, mert a legtöbb használt erősítőbe, bár "3-4 órás" használattal hirdetik, a csövek a végét járják. Az is minimum 30-40 ezres tétel. De gitátos ismerősök is általába megszívták vásárlás után a használt, sokszor utólag kiderült hogy buherált cuccokkal. Persze lehet csak véletlen, és épp sikerült rászaladni a sz@rra, de én jobban bízom az újban mint a használtban.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fattyu #52258 üzenetére
mondjuk a bármi más talán túlzás, a mikrofon tipusa és elhelyezése talán még a hangszórónál is többet számít - nyilván ha felvételről van szó, nem a nyers élő hangról de nyers hanggal azért a gitárosokon meg a velük egy szobában levőkön kívül nem sokan találkoznak, közönség gyakorlatilag mindig mikrofonozott hangot hall.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
fattyu #52258 üzenetére
Elképesztő, hogy még most sem ment át, miről írtam.
Az akkor linkelt videóval is az a baj, hogy mit mond? Hogy nem az erősítővel színezzük a hangot elsősorban? Vagy mit? Hogy tökmindegy, melyik erősítőt választjuk? Ne tegyünk már úgy, mintha a gitárerősítőnek a hang felhangosítása lenne csak a feladata, mint egy hifi erősítőnek. Mellesleg még a hifi erősítők váltogatása egyazon hangfal előtt is elég masszív különbséget jelent. Holott annak eredetileg nem a hang színezése a célja, mint a gitárerősítőknek.
Egyszerűen full értelmetlen, már-már demagóg az a videó, mert a gitárerősítőket nem egyféle hangra lőjük be, ez nem csak úgy ott van, mint a hangfal, hanem önmagában egy változó, ami különböző hangzások egy széles skáláját fedi le. Annak nyilván van értelme önmagában, hogy bemutatják a különböző hangszórók/ládák is mennyire másképp szólnak, felhívva a figyelmet ezek fontosságára, de annak a világon semmi, hogy egy másik videóban meg azt bizonygatjuk, hogy az erősítő váltogatása kevesebbet ér, mert sikerült találni olyan darabokat, amiket belőttek hasonló hangzásra. Full értelmetlen: a gitárerősítő hangja nem fix, nem erre találták ki.
-
Goose-T
veterán
válasz
fattyu #51757 üzenetére
Nem mondom, hogy túlárazott még úgy is az a Charvel a gs-en, de én most vettem egy barátomnak egy japán Jackson DX10-et 185 ezerért vadiúj Jackson keménytokkal együtt. Igaz csak Duncan Designed pickupok voltak benne gyárilag, de pattintottam bele egy EMG Zakk Wylde szettet (Thomannon 66 ezer volt), raktam rá 10-es húrokat és király kis zúzógép lett belőle. Valahogy gyakran a kezembe akarom venni most, hogy még itt van nálam.
Teljesen meglepő amúgy, hogy amikor még megvolt a Samick KP-460-am, abba is tettem EMG 81-et, és határozottan emlékszem rá, hogy közel sem szólt olyan jól vele, mint ez a Jackson.
-
válasz
fattyu #51746 üzenetére
Igen. Nem elég sötét. Amúgy szerintem világos színnel jobban (épp zárlat van az agyamba, hogy hívják azt a fát, jávor vagy mi, amiből maga a nyak teste van, na azzal jól nézne ki).
Amúgy a problémákkal nekem sincs sok bajom £271-ért, de eredeti teljes áron, 450ért küldeném vissza mint ctrl-alt-del. -
válasz
fattyu #51388 üzenetére
Van az úgy
En a teléket utáltam de már megszerettem őket, lehet lesz is egy egyszer hosszabb távra is.Más:
Ki milyen fret radirt használ illetve mi a végső polírozás szemcse mérete?re: tommyka21
Ironizált, valószínűleg arra, hogy minek költ a hangszerre, pont most kapott hideget meleget a hangszedők cseréjének felvetése miatt, pont mert kezdő ne cserélje le a mostanit hanem tanuljon meg játszani előbb. De ezzel mondjuk pont egyet értek vele, attól mert kezdő valaki, vehet drága motyót.
-
Goose-T
veterán
válasz
fattyu #51295 üzenetére
Újabb hatásvadász videó, egyébként meg rendes stúdiómonitorokon simán lehet hallani a különbséget csak a pickupok között is. Belinkelem, hogy honnan kezdődik, mert a többi rész csak félrevezetés. Ha magában szól a gitár, nem hallatszódnak annyira a különbségek. Viszont mixben már rohadtul számít, hogy ott van-e az a plusz fél decibel valamelyik frekvenciatartományban, mert az dönti el, hogy átszól-e, érthető-e, dörren-e stb.
-
Goose-T
veterán
válasz
fattyu #51197 üzenetére
Nekem ez az örök kedvencem, emlékeim szerint már vagy 2-3 éve hirdeti, az elején még 120 ezerért, most már 250 az ára.
-
consono
nagyúr
válasz
fattyu #51186 üzenetére
Én valami natúr Framus Diablo Pro-ra csorgattam annó a nyálam, ilyenre mint ez: [link]Nekem a mai napig ez a tökéletes forma, kicsit konzervatív, kicsit modern... Szép, na. Nekem
FockeWulf: ezekben hirdetésekben nincs benne a "mennyit engedsz a feléből" mentalitás bekalkulálása? Nem gondolhatja komolyan, hogy ennyiért elmegy...
-
Alexios
veterán
válasz
fattyu #51180 üzenetére
Én is erre akartam utalni pár hsz-el feljebb, hogy oké, legyen sok 300 a top epiért gibson pickuppal, keménytokkal, stb, de hiába van sok gitár fent, én azért annyira nem látom a nagyon jó dealeket, nem egyszer láttam olyan pedált/gitárt/erősítőt amit drágábban árul mint boltból újonnan
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
fattyu #50666 üzenetére
Olyannyira igaz ez, hogy szó szerint nem lehetett kapni az országban a Schectert, amit vettem tavaly év végén. Sehol. Még ott sem, ahol a honlapjukon szerepelt.
Arról nem beszélve, hogy mondjuk egy kis településen élő embernek költség eljutni a megyeszékhelyre (jajj, elnézést kérek, a vármegyeszékhelyre), és lehet potyára ment, mert amit szeretne kipróbálni, az nincs. Illetve, még ez a költség is hozzájön a vásárlása árához, amennyiben van és tetszik neki és megveszi.
Szóval lehet itt kígyót-békát kiáltani, mert etikáról beszélni, de azért ez egyáltalán nem fekete vagy fehér.
-
consono
nagyúr
válasz
fattyu #49840 üzenetére
Érdekes, mert nekem is a lesajnált, használt mexikói Classic Series 60 Fender Strat, ami megvan már 6-7 éve, előtte volt több új is, de mentek a háztól. Én használt elektromossal kezdtem, azt hiszem 7 vagy 8000 Ft volt a Jolana Iris amit megvettem valamikor a 90-es évek elején
Mondjuk akkor annyi pénzem volt, nem is nagyon fért volna bele más.
Annyit viszont érdemes még hozzátenni az új, garanciális cuccok mellett, hogy kezdőként, tapasztalat nélkül, egy halom idegenre hallgatva az interneten azért benne van, hogy mellé nyúl használt hangszerrel az ember. Ezzel szemben az újnál véd valamennyire a garancia és az elállás lehetősége. -
bigrob
őstag
válasz
fattyu #49443 üzenetére
Én azon is sírni tudnék, hogy egy semmi extra Vintage V100 LP 60 körül mozgott, most örülsz ha találsz 100 alatt itthon a használt piacon.
Plazmától Epi LP-t 50 körül vettem szintén... (nem emlékszem pontosan melyik, valami studio rémlik, de az biztos, hogy nem a csavarozott nyakú special volt)Aktív EMG szettes Ibanezt 80-ért vettem és adtam el..
Ami nagy szív fájdalmam az a Duncan szedős Squier telém, nagyon dög hangja volt, valami 50-60ért vettem és adtam el..
Az Iron Label legyező bundos Ibanezemről meg már sírtam eleget.. -
válasz
fattyu #49182 üzenetére
Szerintem is gyanús, de nem pontosan azért, amiket írsz. Láttam Epiphone gitárokat Gibson takarólemezzel, és az olcsóbb gitárok között van/volt csavarozott nyakú, pl a G-310.
Viszont gyanús a nyaknál a hevedertartó csavar megoldása; a szériaszám nem a neckplate-en van, ráadásul az Epiphone kereső szerint egy Sheraton gitárhoz tartozik. Fura a fej formája, hogy a felirat vízszintesen van és nem ferdén és a kulcsok is kissé furán állnak, ha jól látom.. -
FockeWulf
tag
válasz
fattyu #48358 üzenetére
"ezt is nagyon sommásnak és általánosnak érzem"
Mert az is. Általánosságban beszéltem. Nem azt mondtam h a 90-es évek második felében nem jöttek ki rock/metál albumok... akad köztük egész jó alkotás is, ettől függetlenül a műfaj mélyponton volt. Ne menjünk messzire, csak Magyarországon szinte az összes "nagy" metál zenekár az évtized közepére-második felére feloszlott, vagy szüneteltette a munkásságát (pokolgép, ossian, omen, akela... stb) -
Alexios
veterán
válasz
fattyu #48267 üzenetére
Nem azt mondtam hogy a legjobb, nyilván mindenkinek szubjektív mit szeret, felőlem hivhatod popnak, tökmindegy, nem sok más metál zenekar van aki 2022ben minden probléma nélkül stadionokat tölt meg a világ körül. (Akármennyire szeretem a maiden sem)
Szóval innen nézve Hetfieldet nagynak nevezni valószínűleg nem túlzás
-
nap
addikt
válasz
fattyu #47348 üzenetére
Inkább a test a karkivágás alatt... Sok darabos, csak ott konkrétan keresztbe mennek a szálak. A 80-as évek eleje elég nagy katyvasz volt Fenderéknél. Ugye itt már nem a CBS-féle lófej van, hanem a kicsi, ami nem teljesen ugyanolyan, mint az eredeti. De ebben az időben volt a dupla húrleszorító, a test felől állítható nyak, meg egyéb baromságok. Hátulról nincs kép, se a nyak oldaláról, valószínűleg nem ért hozzá az eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Bejelentették a Forza Horizon 6-ot, irány Japán!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- HP Elite Dragonfly G2 360 2in1 i5-1135G7 16GB 1000GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- Samsung ZFlip7 5G. 12/512 Black
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB
- HP Elite Dragonfly G2 2in1 i5-1135G7 16GB 512GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3500
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest