- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
Blindmouse_ #62992 üzenetére
Képet!!!!
Nekem egy fehér charvel predator az álmom.
-
fattyu
veterán
az hogy valami nagyot ment...
én ettől még tartom. egy ÉNEKES nélkül nekem nem elég
a hozott példáidból.amorphis sose kötött le pont az énekes miatt.
in flames ugyanez.
metallica is onnan volt hallgatható amire hetfielden hatott a képzés
slayer - a raining blood intro epic de ennyi.
Mustaine nem olyan rossz szerintem azért...megadeth felkerül itt ott a kocsiban.
Lande : nem ismerem egyáltalán, majd ráhallgatokoké azt elismerem, önmagában egy erős képzett énekhangtól még nem lesz jó a zene.
de az alapvető amire reagáltam az volt hogy a metál zene meg a művészi érték. és igazából csak azt akartam hogy nekem a művészi érték azért abból is áll hogy aki odaáll énekelni az jól is csinálja.
az általam írt pár dolognál megáll, és szerintem rohadt igényes is az egész.
maiden, savatage/JOP, Helloween, CircleIICircle, Gamma Ray.Pl egy Slipknotot is addig kedveltem amig egy koncertfelvételen el nem szörnyedtem Cory valódi hangján. Metál és az autotune....
-
fattyu
veterán
válasz
Ba cy lus #58817 üzenetére
pedig.
világ életemben metál felé húztam.
és iszonyat kevés van amit meg tudok hallgatni, pont azért mert objektíven nézve lehet akármilyen zsivány a zenei alap ha az énekes szarul szól, hamis.
pont erről szól a dolog. és ez igenis egy fajta igényesség és érték, hogy egy Jon Oliva egy Dickinson egy Deris, egy Kiske. ÉNEKESEK. nem odaállt hamisan kiabálni....
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #58516 üzenetére
ugyan már
dsl5 gond nélkül kitekertem. jó nem lakásban mert a szomszédpok nyilván nem értékelik de vidéken házban...
jcm 800at is kuldtünk már meg itt minden poti hetesen jeligére...
falbontás hagyjuk már.... -
fattyu
veterán
erre az egészre a falura költözést tudom megoldásként
2203 at 412en kitekerve se ugat senki.
a flex meg a fűnyíró mellett ez pont senkit nem érdekel -
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #56526 üzenetére
ja. semmi más oka nincs semminek.
csak a rohadék softverwarezolók okozták az egészet.
az összeset. mindent ami eltűnt vagy lerohadt vagy ellopódott az országban azt a warezolók csinálták.
boldogok a lelki szegények -
fattyu
veterán
hehe.
volt nálam.Aerodyne tele. 2000 es évek valahol elejéről ha júl emlékszem. Eladtam.... mert stratos vagyok. de nagyon bánom. NA az varázslat gitár volt.
Aerodyne strat: egy évvel későbbi mint a tele. Meh. tök semmilyen volt. egyáltalán nem volt benne semmi.volt egy másik japán stratom még, az is botrány jó varázslat gitár volt, de nekem vaskos volt a nyaka. erről én tehetek nem a gitár.
szóval nekem azért volt két igen zseni FGN gitárom. 3 ból kettő bejött.
ez amugy jobb arány mint az USA stratok.... az 5 ből 1 ami magic volt.... -
fattyu
veterán
válasz
arnyekxxx #54880 üzenetére
pontosan...
az összes állítása a felvett majd lejátszott hangra vonatkozik.részemről nincs difi humbi és humbi között (amíg nem olyan dolgokról beszélgetünk hogy az egyiket elfelejtették waxolni vagy nettó hibás)
nincs difi az erősítettt gitár hangjában, test anyag vagy fogólap anyag miatt.csövek: azt is megmondta ő is meg még sokan is hogy az ilyen meg olyan csövek között gain fokozatban igen lehet eltérés. de hangban ismételten nemhogy vakteszten de szkópon sem kimutatható difi van.
az hogy neked a kezedben hogy rezonál a gitár természetesen más lesz ilyen vagy olyan fa, annak nedvességtartalma, híd anyaga és tömege, napszéltevékenység és bármi függvényében.
de ez a felvett hangra jottányi icipici hatással sincs. ezt amugy kb clean hangra is állítom hogy így van. -
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #54875 üzenetére
ő legalább 20 évnyi tapasztalattal oszt észt...
a stílusa lehet nem ízlik, de az idiótától oltári messze van. -
fattyu
veterán
válasz
Goose-T #54726 üzenetére
igen.
de ez édesmindegy amikor van hatvan wattod. minden tud tetves mocsok hangos lenni.
nem a hangszóró lesz hangos hanem a master poti állása
és egy tranyós erősítőnél semmi oka annak hogy a hangszóró érzékenysége számítson, mivel büntetlenül tekered oda ahol a hangerő megfelel, nem szól bele a hangba.
és érted egy JCM800 nál még érteném hogy keresek egy 85db érzékenységű szórót, mert azzal nyerek akár két állást is a masteren. de a vettánál ennek semmi de semmi jelentősége
-
fattyu
veterán
remek beszélgetések ezek és nekem is van öröm egy marshall felirat birtoklásában.
a valóság meg érdekes dolog. vak hallgatáson okom van azt hinni oly sokan hasalnánk el...
-
-
fattyu
veterán
válasz
FockeWulf #53917 üzenetére
drága felebarátom.
ez az állítólag ez elég leminősítő kis odaszólás volt. gondolkodjunk el kinek...
állítólag usa standard stratot is vettem 190ért...
fene se vitatkozik veled. leírtam miért nem stimmel a használtas félelmed. mindenki úgy költi el a pénzét ahogy neki jól esik. csak amikor valami ennyire sarkos és nekem más a tapasztalatom akkor leírom.
-
fattyu
veterán
válasz
FockeWulf #53898 üzenetére
hány használt erősítőt vettél?
nálam olyan 30 csöves fordult meg. mind használt volt. igazi bajom egy év után volt egyetlen egy darabbal (hk switchblade 100)
egyetlen egy erősítőt vettem újan. dobozból kivéve hibás volt de legalább szarul is szólt élőben amikor működött is (valami vox előfokcsöves )
Abban egyetértek hogy az árakkal vannak bajok. csak kapkodom a fejem hogy kétszer annyiba kerül (legalábbis hirdetik évekig ) minden mint 4 éve.
de ettől még mindig inkább veszek használtan mert az új árak is megszaladtak.
a kedvenc ilyenem a laney gh50l volt. talán valami 120 ezerért olyan marshall jcm hang volt hogy körbevigyorogtam a fejem. mit is kapsz ujan ennyiért?
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #52987 üzenetére
humbucker: főleg a high gain zaj miatt....
nekem amugy simán jobban tetszik a single coilok hangja high gainen is. Nyilván nagyon nyűgös kezelni a zajt. -
fattyu
veterán
válasz
BloodyEddie #52786 üzenetére
vagy ne add el
lesz az a pillanat amikor jól jön az sss szett.
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #52778 üzenetére
úgy kell neked
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #52029 üzenetére
lásd az előtted hszt. way too much gain.
-
fattyu
veterán
válasz
DrDoktor #51824 üzenetére
szintén, ezeken kívül még helloween az örök szerelem a nagyon ismert maidenen túl.
arnyekxxx : Én is mindent imádok tőlük de igen operation mindcrime az valami más. Eyes of a stranger konkrét orgazmus tízezredik hallgatásra is.
Én kétszer hallottam élőben. egyszer felejthető volt. olvastam is hogy akkoriban küzdött a torkával. Másodszorra viszont helyre jött és nagyon nagyon nagy élmény volt. Asszem a38 volt a nem olyan jó és talán barba vagy trackben a csodás.
-
fattyu
veterán
napasztmek....
ezer éve vadászok egy charvel predatort. nyilván iszonyat ritka amikor meg van akkor olyan áron amit nekem nem ér.egy 3dr még elmenne kompromisszummal. erre most fent van gsen egy 3.
esz a fene... -
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
FockeWulf #51187 üzenetére
én amugy nem igazán...
mondjuk 3 gitért vettem újan. kettő még egy héten belül ment is vissza thommannak, a harmadik pedig eladásra került fél évvel később kb. Utóbbi nagyon jó gitár volt csak nem nekem. meg kb volt vagy 20 másik amit használtan vettem, és 4 használt maradt meg. -
fattyu
veterán
válasz
consono #51185 üzenetére
az ergya fotó nagyon nem adja vissza milyen top van mindkettőn....
-
fattyu
veterán
válasz
consono #51183 üzenetére
4 gitárt tartottam meg.
fender lite ash strat korea. 105 pénzért vettem azt hiszem. Imádom.
Usa standard 1996. 190 pénzért vettem. A legjobb strat ami a kezemben volt. meg bárkiében aki próbálta.
Framus panthera custom német gyártás 240ért vettem.
Framus Diablo custom német gyártás. asszem talán270. -
fattyu
veterán
használtpiac wtf
eleve rég nem értem mi a fenét gondolnak emberek 300 ért mex fendereket árulni, egy usa standard meg már fél millió alatt dílofdöszencsöri.
de ez??? szanaszét kókányolt lelakott (bocsánat vintage és valódi relic) amin SEMMI nem eredeti, a forrasztés olyan mintha én csináltam volna (ilyen szarul nekem is ment volna ) és 720 ezer. agyrém.
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50745 üzenetére
Azt, hogy ki hogy és milyen szinten rekedt meg, milyen szinten zenél, mit tud, és mit nem tud, kicsit alantasnak érzem olyanok szájából (és érezném a magaméból is) véleményezni/kritizálni, akik sehol nincsenek jegyezve.
kemény szavak a te szádból.
-
fattyu
veterán
nem a legjobb analógia. a könyvesboltok a bögyömben vannak....
meg ott mondjuk bement belelapozott a kutya nem szólt hozzá. nem kapott kiszolgálást.
de ha bemész. foglalkoznak veled segítenek. ki/fel próbálod tanácsot adnak. segítenek a legjobbat kiválasztani. majd távozol és ezek alapján megrendeled a neten mert ott olcsóbb 5százalékkal akkor a karma játszon veled ludasmatyisat.
és ez általános. legyen ez hangszer ruházat consumer elecronic bármi.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50388 üzenetére
és kb a topik lakossága nem ért egyet eme állítással.
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50309 üzenetére
2018 as képem-...
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #50153 üzenetére
igazad van. tessék egy csoki
-
fattyu
veterán
válasz
benedekco #49837 üzenetére
+1
Vettem ujan fendert nem egyet, es egy dusenberget.Meg volt nehany hasznalt.
2 fendert es 2 framust tartottam meg. Mindegyik hasznalt volt. Ezek az allat hangszerek. Egyik uj fendertol se estem hanyatt. Nagyon nem.Egy hangszer eseteben nem lesz rosszabb attol hog nem te bontod ki.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #48904 üzenetére
ennyi infóval ez így nem igaz állítás. vannak 5-10-15 watt csöves dolgok amik nagyon zsiványak.
de tudom hogy nem erre gondolt. csak azért ez is része az egyenletnek.
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #48778 üzenetére
plána ha még össze is keni
-
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #48287 üzenetére
az hogy a legkirályabb riffeket ki játsza, meg hogy ki a technikásabb gitáros nem ugyanaz.
mondjuk maiden utolsó albumai is kicsit elmentek a prog irányba nekem és kifejezetten túlbonyolított (khm DTszerű) érzésem volt itt ott.
de petruccit lejátszani. itt már arról a ligáról beszélgetünk hogy Petrucci, Vai, Adam Jones (nézz utána bátran. sok sikert a timinghoz) nuno, sorolhatnám. itt már nincs olyan hog lejátsza.... szakmájuk mesterei és csúcsai ők.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS