Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Márpedig érdekelt mert leszóltad a 4 colt...Akartál mondani valamit de nem értettél hozzá.Még most sem.
Értsd meg ezt nem lehet kombóval összhasonlítani mert nem arra van és nem az a célközöbsége és nem azt tudja .Ezt kiviszed a mezőre és 3 AAA elemmel tolod a metált funkyt jazzt bármit .Majd elrakod kb a farzsebedbe . Csináld meg ezt kis kombóval akár..Nem kötekvés de valami teljesen más dologról elmélkedsz
-
Berreh
tag
Láttátok az Eldorado raktárvásárát? például
-
jmarcell
csendes tag
Miket nem talál az ember a FB-on... [kép]
-
nap
addikt
válasz
consono
üzenetére
Nekem volt Code25-öm, de Eastman kolléga rábeszélt egy Kustom Arrow 16-ra.
Azon nyomban adtam is el a Marshallt.
Mondjuk egy 5150-re vagy jcm2000-re lehet, hogy elcserélném, de másra nem valószínű...
Mindamellett én mégis inkább multi párti vagyok, egy jó fejhallgatóval sok jó hangzást lehet összehozni, a laza stratós prüntyögéstől a nagyterpeszes metálig. -
MATEO6600
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Nekem is ilyenem van, a CD szerintem egy jó széria volt!
Az FDD gombot ne felejtsd el benyomni (Frequency Dependent Dampening) és úgy is maradhat örökre. Csöves erősítőt hivatott szimulálni. Nyilván ebben az árkategben nem kell sokat várni tőle, de az tuti, hogy mérföldkövekkel jobb mint az alap kuka MG hangzás. -
consono
nagyúr
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Én családi házban a 20W-os modellezős BlackStar-t sem tudom kicsit sem feltekerni, mert van család körülöttem
Leginkább porosodik csak egy éve és fülesben gitározom, már amikor gitározom... Nyilván mötál a Marshall, a 4x12 meg a csöves fej, én is bírtam mikor Laney Klipp-en játszottam szombatonként a próbán, de nem otthon a hálószobában... Én alapjában véve purista vagyok, gitár, madzag, erősítő, ennyi, de lassan én is ott tartok, hogy egy jó multi jobb otthonra. Vagy egy Yamaha THR 5/10 ha már hallgatni is akarjuk.
Felmerült a Marshall Code 25 mint alternatíva, a Marshall logó azzal is meglenne és otthoni körülmények között sokkal "játszhatóbb", csak annak meg mindenki lesajnálja a hangminőségét (én nem próbáltam, nincs tapasztalatom)... -
espista
senior tag
Az én Laney Club 15-ömnek is van 1W-os bemenetek. Így közel mindenre IS jó. Otthonra, próbára, kisebb koncertekre. Bár már egy éve be se kapcsoltam.
-
andor80
senior tag
annyit még a csöves cucchoz otthonra ,hogy valoban 1-5 w is sok de ha tényleg az kell panalba az két megoldás megoldás iso boxot neki vagy Two Notes Torpedo Captor
A captor a jobb mert azzal ki lehet tekerni a csöves fejet ugye mindenk megvan a sweet pontja ahol ütös a sound. LEtekert csöves soha nem fog jól szólni -
NeoPampalini
senior tag
Kicsi csöves cuccok kapcsán érdemes lehet Eytschpi42 csatornáján keresgélni, szó szerint már több tonna minden megfordult nála, emlékeim szerint csomó 1-5 wattos cucc is, ötletelni biztos jó, ha nem ragaszkodunk márkákhoz.

Meg amúgy sem komplett az a csávó, én bírom.

-
gaborbol
őstag
Meg annyit tennek hozza, hogy a ket tok alap Yamaha pacifica vasarlasat nem bantam meg (teljesen), full - abszolut nulla kezdo letemre, mert le lesznek harcolva, utve, meg igazuk volt az eladoknak, hogy diszno ele gyongyot szorni felesleges ...
Azert amikor gitart kerestem es leakaszottam egy 800 dollar koruli fendert, az olyan szepen szolt, hogy azota sem felejetettem el, valamit volt egy ( szamomra) teljesen ismeretlen gitar , EVH Wolfgang WG ami szinten nagyon renozalt hangzasban a lelkemmel, aztan rakerestem es Eddie Van Halen, akinek a zeneje iszonyat messze volt az eredeti ,folkos beutestol amit kerestem

Megneztem jopar videot, es rengeteg profibb gitaros, javasolja, hogy full kezdo ne koltson penzt gitarra, nem kell leizzadni miatta, meg cikinek erezni. Aztan azt is hozzateszik, hogy ha viszont azt veszed ami igazan bejon es szep is melle a gitar akkor tobbet fogsz vele gyakorolni erthet okokbol.
Aztan este 11- ejjfel fele lekoccolok a nappaliba amikor mindenki alszik kicsit gitart "simogatni" es a vegen betolom a kanape ala a szonyegpadlon.( ez is rosszul esik, de nincs hova tenni)
A hangzasa a pacifikanak legjobb esetben is csak elmegy, es ez fix , hogy az atkozott Paul Davis hibaja

Persze o valoszinu a pacifikan is ugy tudna jatszani, hogy lefo.nam a bokamat.Na ennyi, kinyavajogtam magam. Sorry!
-
gaborbol
őstag
Most mondjatok, hogy szar az MG?

4 hamburger arat fizettem erte. Az input jack, vagy cseres lesz vagy gyogyitas kell neki. Ha nincs mozgatva akkor megy rendesen, ha picit is mozog akkor visszont recseg ropog.
Gondoltam a ceges gitar mellett ez is elfer, arra sincs nagyon ido, de majd erre azert sor kerul elobb-utobb.Eddig csak a gitar volt magaban, bedugos kis hordozhato erositot hasznaltam par alkalommal, de igy azt sem kell hurccolni.
-
Eastman
addikt
Előfok cső, végfok tranyó.

Jó zamatos tud lennivanni.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Hát, én egy Laney irt studio - val 2*12-es zárt ládával vagyok otthon.
Az 1w alatti bemenet is bőven csinál 100decibel környékét, vagy felette is akár. Bazira hangos a csöves, komolyan. Családi házban lakunk, így nem gáz, de panelban vagy társas házban ebből tuti botrány lenne.
A 15wattos bemenet még tök új. Nem mertem kipróbálni.😅 -
espista
senior tag
Én otthonra továbbra is a multieffekt+aktív hangfal kombóra "esküszöm". Mindenre is jó és a komponensek máshol/másra is teljes értékűen használhatók.
-
Eastman
addikt
Tűzkerék (RB) xT történelem, Anda Bálinttal.
-
Goose-T
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Igen, a cső fel tud fűteni, de a hangszóró attól még nem lesz meghajtva rendesen. A felharmonikusok ott lesznek, de az impulzusválasz nem. A hangszóróknak is van egy optimális teljesítménytartományuk, ahol a legjobban szólnak, és azt nem fogod tudni elérni 1W-ra fojtott erősítővel. A zárt ládákban aztán még tényező a légnyomás változása is, ami megfogja nagy hangerőnél a membránt, attól lesz jellegzetes hangja. Kis hangerőnél ez sincs meg.
-
FockeWulf
tag
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
A csöves nem tudja "kiszólni" magát a szobában, de a DSL5-nek van egy felező kapcsolója, ez esetben 5W-ról 1W-ra viszi le, így szerintem nem kell nagy hangerő, hogy "kiszólja" magát.
fattyu: Köszönöm a tippeket, valszeg hasonló ízlésvilágunk van
Sajnos itt felém csak DSL5CR-t találok. Használtpiacon elvétve akad 1-2 sima is. -
Alexios
veterán
Nekem volt Blackstar HT-5 erősítőm, lakásban használtam, tudott hangos lenni, de alacsony hangerőn is szépen szólt, szomszéddal sem volt soha gond, szerintem nincs semmi baj ezzel, nem kell mindenkinek modellezést használnia

A Code 25-nél meg fényévekkel jobban fog szólni
-
Goose-T
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Mondjuk igaza van andor80-nak, szobába nem jó ötlet a csöves, nem tudja kiszólni rendesen magát. Szerintem annyi pénzből vehetnél egy jóféle modellezős multieffektet is, és ott nem egy cuccod lenne, hanem több száz kombináció a legjobb erősítőkből, ládákból és pedálokból, amit meg tudnál szóltaltatni bármin. Magaddal is tudnád vinni, ha elutazol valahova.
Persze ez a te utad, ha ezt mondja a bogár a füledben, akkor vedd meg. Aztán vagy a szomszédok nem fognak örülni vagy te.

-
fattyu
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Figyi én megértelek
3 féle jcm 800
Dsl5
JCM900
Vintage modernMeg má nem is tudom mi marshallom volt már.
A dsl5 MARHA jó. azzal nem lősz mellé. minden más TÚL MOCSOK erős lakásba.
Ha nincs falszomszéd és nem a jóérzés hanem a fájdalom szab határt akkor se fogsz soha kitekerni 50 wattot sem otthon, mert zárt térben halláskárosodás instant.
-
-
Moleman
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Szerintem nem túlzás a csöves, ha arra vágysz. Nekem volt pici lakásban 50W csöves kombóm, az már tényleg túlzás volt, 0.6-os hangerő fölé nem lehetett tekerni.
De 5-15 watt cső még simán indokolható.
Lehet, hogy sokat fejlődött a technológia, és már meg se tudnánk különböztetni a hangját a modellezősöknek, de ott a tudat és a csövek illata, ami sokat ad az élményhez.
-
andor80
senior tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Hangzást 99.9 s%ban vakteszten nem fogod felismerni cső vagy plugin főleg otthoni körülmények közt panelba.
NE érts félre én is panelba lakok.
A code is túlzás.
Ha csak játszogatnál vegyél egy hagkártyát és plugin hozzá mondom max a linkelt preamp.
Thomannál most jár behringeger hangkártyához AmpliTube 5 SE BDL ingyen(180 dollár amúgy)
[link]De ha mindenképpen kölönálló egység kell kombó megértem azt is de overkill panelba még az is.
MArshall kombó kikötés akkor nem pofázok tovább.

De amúgy MIÉRT? Marshall és miért kombó? NEkem van egy 50 wattos london city fejem és marshalabb bármelyik marshallnál![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ott vannak a kis csöves blackstar kombók ISFel(Állítható a britt (marshall) és amerikai 6l6 sound egy potival.
Na térítést befejeztem!
-
MATEO6600
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Na épp ilyen dolgokra gondoltam

andor80:
Nem a hangerő miatt kell panelban, hanem a hangzás végett. Felvenni, írni nem szeretnék, csak játszani.
Az is lehet, hogy ehhez túlzás a csöves, ezért gondoltam egy Code 25-re.
Biztos van jobb opció, de nálam kikötés, hogy Marshall kombó legyen. A PC-t kihagynám a dologból. -
andor80
senior tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Panelba minek csöves?
Hangkártya plugin és ha annyira kell a cső hang elékötsz egy csöves preampot a láncba
Pl [link] Otthoni használat melett a cső kb 5 évig tuti okés ha elfogy 2 csavar be az új.
Csak prüntyögni szeretrnél hobbi szerüen vagy felvenni dalokat írni kiadni ? -
Goose-T
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Attól függ, milyen árkategória, mert egy drágább cuccnál azért eltörpül a csőcsere költsége. Egy cső 6-8 ezer forint, általában kettő vagy négy kell egy erősítőbe. Persze a cserét szakembernek kell végeznie, hogy be legyen állítva rendesen a munkapont, az még egy 10-20 ezres munkadíj. A cső fogyóeszköz, használt cucc esetén mindig számolni kell a cseréjével, főleg ha bevallottan nem szobaerősítőként volt használva.
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm mindenkinek.
Én régi motoros vagyok e tekintetben, nem szimpatikus a számítógépes modellezés.espista: nem MO-n élek, de itt találtam egy hirdetést aki ugyanannyiért adja a JCM 2000 kombót, mint egy új DSL5CR vételára. (Marshall JCM 2000 DSL401 + Celestion V30)
FockeWulf: Igen, ez nagyon szimpatikus volt a DSL-ben, hogy vissza lehet venni a teljesítményt. Ez nekem egyébként teljesen újdonság, hogy csövesből 5W is elég, míg tranzisztorosból jóval több (kb 10*es az arány?)
andor80: Ez csak egy fej, amihez kabinetet is kéne vennem, szerintem panel zúzáshoz túlzás lenne.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Elkészült a videó is. Ez egy szám lesz az autizmus világnapjára, a szöveget nem mi írtuk, csak a nótát raktuk hozzá most össze a mai próbán. Fel is vettük a próbateremben a keverőről, a videó alá lett vágva. Az Ibanezemben lévő Donlis pickupok hangját is meg tudjátok hallgatni.
Vannak benne bőven bakik, de hát nem csak ma játszottuk először, hanem ma is raktuk össze. -
MATEO6600
őstag
Köszönöm a tippeket
Nap: A JCM egy fej, amihez kéne hangláda is, és szobára ez túl nagy beruházás lenne. -
FockeWulf
tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Van itthon egy DSL 5C-m, teljesen jó a 80as évek keményebb hangzásvilágához is. Nem nagyon kell hozzá semmi, mármint ami a torzító pedálokat illeti, mert annyira öblös, betyáros a torz csatornája, hogy kb felesleges a torzító pedál, de persze ez ízlés kérdése is. (néha azért rákötök ilyen-olyan torzítót, mert ugye jó móka kísérletezgetni, meg hát ne porosodjanak szegény pedálkák a szekrényben, a másik erősítőm modellezős, azokhoz meg kb felesleges bármilyen pedál is)
-
MATEO6600
őstag
Ha már erősítőknél tartunk, ti melyiket választanátok otthon szobába e két erősítő közül, ha főleg 80-as évek metálját játszanátok?
-Marshall Code 25
-Marshall DSL5CRA DSL egy jelentősen magasabb árkategóriájú versenyző, kérdés, hogy megéri-e a többletpénzt.
-
Tempes
tag
Köszönöm a tanácsokat. A jövőben biztos fogok még kérdezni ha megvásároltam a gitárt
-
Alexios
veterán
válasz
Tempes
üzenetére
Ha meg tudod engedni magadnak jó választás - vannak olcsóbb típusok, pl. a Harley Benton SC szériája, de ettől még az Epi-kel nincs semmi gond általában, illetve ha pontosan Les Paul kinézet kell azt csak az Epiphone vagy Gibson adhatja meg, az összes többinél kicsit másképp fog kinézni a test is szerzői jogi dolgok miatt.
Erősítőből egy Katana 50 ha belefér, nagyjából le is fed mindent amit szeretnél szobahangerőtől kezdve akár egy dobos mellett próbán is, csomó effekt van benne, 5 különböző modell(mk2 esetében 10), amivel le tudsz fedni minden stílust, stb.
Lehet van olcsóbb választás is, de én a magam részéről a kis 15w-os próbaerősítőktől mint marshall mg15 meg hasonlók óva intenélek, elég doboz hangjuk tud lenni -
Tempes
tag
Sziasztok. Teljesen kezdőként csak hobbi szinten játszanék (30 éve gitároztam utoljára, akkor is csak 1 akusztikuson) szeretnék vásárolni magamnak egy elektromos gitárt. Egy epiphone les paul classic-ot néztem ki. Gondolom túlzás ez is de gyerekként egy hasonlóra vágytam, csak akkor még az anyagiak ezt nem tették lehetővé számomra. Ez jó választás, vagy van les paul-ban olyan típus ami ajánlott? Illetve szeretném ha erősítőt is ajánlanátok. Köszönöm a segítséget.
-
csadi0011
őstag
https://animagraffs.com/how-an-electric-guitar-works/
Szép animációk. Újoncoknak, érdeklődőknek hasznos lehet. -
Alexios
veterán
válasz
NOKA32
üzenetére
Egyértelműen justin ha megy az angol, ilyen rendesen felépített tanterv sokszor rendes gitártanárnál sincs, nemhogy online ingyen elérhető formában.
A modulok jól felépítettek, részletesen magyaráz, a végén mindig van egy gyakorlási terv összeállítva amit abból tanultál, ezen felül majdnem minden modulban szerepel egy dallista, amit az abban a modulban tanultakból már valamilyen formában el tudsz játszani, és a hallásfejlesztésre is kifejezetten odafigyel -
Alexios
veterán
válasz
NOKA32
üzenetére
Milyen szinten érdekelne anyag? Kezdőnek szerintem bármilyen nyelven Justin a legjobb, haladóbb szinten(alap barre akkordok mennek, ismersz pár skálát amivel tudsz kicsit improzgatni, egyszerűbb dallamokat/akkordmeneteket hallás után el tudsz játszani) már nem feltétlenül, de ott meg inkább az a kérdés milyen stílus érdekel
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
NOKA32
üzenetére
Ha az angol nem gond, akkor rettentően sok van a youtube-on. De valahogy én is kínlódtam velük. Ellenben nagyon jók vannak. Paul Davis jó szerintem. Másik kedvenc Steve Stine.
A magyarok nagyon vegyesek. Van aki nagyon jó indulattal csinál oktató anyagokat, de a szép magyar beszéd nem az erőssége, ez pl. engem marhára irrítált. Szegény nem tehet róla, de én se, hogy zavar. Ha keresgélsz, rájössz kire gondoltam.

Én elég sokat keresgéltem és végül ezt a gitaroznitanulok.hu -t választottam Karácsony elett marha jó akció volt, mert a két komplett tananyagot valami 12k -ért sikerült megvenni, ami tekintve az anyag mennyiségét aprópénz. Van próbavideója, nézd meg illetve írhatsz neki, hogy van-e akció. Én jártam tanárhoz, és ez az én időbeosztásomhoz ( 2 gyerek, 2 munkahely) nagyon illik és nem tűnik rosszabbnak. Úgy érzem haladgatok. Az oldal kicsit fura, mert az akciókat nem találtam soha rajta, mindig emailen kaptam meg. Minden napi feladathoz tabulatúra, a videó anyaga szövegesen, backingtrack mindig csatolva van. Én rohadt sokat kerestem online tanfolyamot és ez számomra 10/10 -es.
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok, visszaolvasgattam amennyit lehetett és körbe néztem, de gondoltam megkérdezem itt is. A magyar nyelvű tananyagok (online) mennyire megbízhatóak és ha azok akkor mondjuk melyik, nincs bajom az angollal sem de elsősorban magyarul érdekelne. Angolból is szívesen fogadok néhányat ha lehet. + a hangszerboltoknál kaphatóak leckék könyv vagy dvd formában ezekről van vélemény?
Köszönöm
-
gaborbol
őstag
Hello,
Van egy Korg TM-60 tunerem, van hozza mikrofon, de van hozza input jack is. Gondolom az en szintemen teljesen mindegy, de a mikrofon a jobb valasztas a gitaron elhelyezve , vagy a gitabol jovo jel jobb a hangolashoz?
Paul Davis youtube-on nagy kedvenc, ez a kis video nagy kedvenc, ha mar volt akkor bocsi.
[5 GUITARISTS LOOP] -
V.Stryker
nagyúr
válasz
espista
üzenetére
Biztosan, de most nagyon rábuzdultam erre a szép kékre, meg mér elektro-akusztikus is, tömör fedlapos és új.
Remélem megteszi, hogy a köv 10 évbe ne akarják másik akusztikust.
Meg is rendeltem Audioll-tól. Sajnos olcsóbb nem lett, de a szállítást sikerült megspórolni. -
Eastman
addikt
Vótmá'vót?! Nem tudom megunni.

-
Goose-T
veterán
Ez a szépség érkezett ma, kár, hogy megvámolta a posta. 44,80$ volt a csomagom (más is volt benne), és sajnos március elsején kapta el a vám, amikor pont 44,80$ volt a határ, amitől áfát kell fizetni. Ha februárban kapják el, akkor még befért volna az akkori 45$-os határ alá.
Amúgy 36$-ba kerül szállítással Aliról. -
Goose-T
veterán
válasz
espista
üzenetére
Amire az van írva, hogy Made in Indonesia, az nagy valószínűséggel a Cort gyárában készül. Az Ibanezeknek például egész nagy hányada készül a Cortnál, sokszor még a pickupváltó kapcsolón is ott van a Cor-Tek felirat. Fender nem, de Squierek is készülnek a Cortnál.
Szerk.: a '90-es években a Samick koreai gyára adta a világ éves gitártermelésének a felét, mostanra szerintem a Cort indonéz gyára állhat így.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Erről a Tangelwood -ról mi a véleményetek? Esetleg Fender FA-125?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T14 gen 6 - Teljesen új - Ryzen AI 7 PRO 350W - 32GB - 512GB - 2028 októberig gari!
- Bontatlan! Thinkpad X1 (Yoga) 2in1 gen10 Ultra 7 268V 32GB 512GB NVMe 48 hó gyári gari, számla!
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- Budget Gamer - i5-3570 / GTX 1050 2GB / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Eladó Workstation - Lenovo P15S gen2 (11.gen Core I7 32Gb DDR4 1 Tb SSD 4Gb Nvidia)
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Más kérdés, hogy én szobában maradnék a hifinél meg egy modellezős akárminél ami lehet pedál vagy számítógép.
Remélem megteszi, hogy a köv 10 évbe ne akarják másik akusztikust.