Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Mert sztereó effektek vannak rajtuk. Modellezős multikból kötjük a keverőre. A villanydob eleve sztereó. Az ének meg Boss VE-20-on keresztül megy, ami szintén sztereó.
Az elején monóban kötöttünk mindent, de aztán egyszer megpróbáltuk úgy, hogy sztereóban mentek a gitárok a két multieffektből, és nagyon sokat dobott a felvételen visszahallgatva. Tök jó tere lett, kinyílt.
-
Goose-T
veterán
Jackson kész, holnap azzal tolom próbán. Egész jó hangja van a pickupoknak.
Végre kipróbáljuk élesben is a Behringer XR18-at, nagyon kíváncsi vagyok rá. Minden sávot külön tudunk majd rögzíteni, remélem bírja majd a próbatermi gép. 10 sáv van, mert mindent sztereóban küldünk a keverőre. Egy AMD A10-7850K van a gépben és 8GB RAM.
-
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Valoszinu meg lehetett volna, par gitarboltot vegighivogattam, szerdan megyek szintfelmerore

Egy ora 45 dollar, ha negyet veszek egyszerre akkor meg 35, 8 ora elore fizetese meg 28 dollar es lehet online meg elobe is nyomni, fonokkel megboltolom az ebedidot meg huzok ra picit akkor heti egyre jo is vagyok.
Mivel Covid megvolt augusztusba, beprobalom az elo oktatast. -
gaborbol
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Persze csak nem itthon vagyunk. MCdonalds-ba 15 dollaros oraberert keresnek embert meg szinte mindenhol, az ocean parton meg 19 dollart fizetnek a ginnazistaknak, hogy a jatekteremben tamasszak a falat...
A masik meg az ido elotolodas, 6 oraval vagyok elottetek. Mire hazaerek az elso melobol megkajalok, nalatok ejfel van.
-
gaborbol
őstag
Nehez kerdes...
Nalunk is elegge megviselte(( megviseli) az embereket es a zeneipart a jarvany es a vele jaro korlatozasok.
Nem az A listas nagy nevekrol beszelek itt, hanem a helyi szinten ismert vagy kiemelkedo eloadokrol/ bandakrol.
A jarvanyra valo tekintettel van itt helyben egy ismertebb gitaros aki 75 dollarert adna orakat. Nagyon jo arc, az elozo bandajanak Youtube-on parszazezertol - 11 millios nezettsegi szamai vannak, es nagy legendakkal jatszott bulikat orszagszerte. Viszont kb a kuytaja is tudna engem tanitani a jelenlegi tudasom mellett. Gyakorlatilag gyongyot szornak a diszno ele , viszont tanar mindenkeppen kene, ami alap hangon 45 dollartol indul.A masodik melombol ( hetvegen, ejjellente, korhazban karban tarto ) meg tudnek engedni par orat havonta...
Mivel nincs koncertezes, viszont van nala ujszulott is ezert csak online ad orakat es kell neki a penz. Draganak qrva draga viszont ilyen lehetoseg nem sokszor fog adodni.Ki vagna bele?
-
Alexios
veterán
válasz
espista
üzenetére
Annyit tennék hozzá az audioll-hoz hogy végső soron ők is ugyanúgy thomanntól rendelik a dolgokat, általában meg kell várni míg beér hozzájuk, és továbbítják hozzád. Cserébe valamivel olcsóbbak(bár régebben jelentősen olcsóbban lehetett tőlük rendelni, mostanában inkább a postaköltséget lehet megspórolni, bár thomann esetében az is jelentős)
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Kizárólag eredeti kínai termékeket használok

-
espista
senior tag
Hi! Harley Benton gitárt lehet valahol Magyarországon venni?
-
Goose-T
veterán
Minél vékonyabban fested, annál jobb hangja lesz. Minél vastagabban fested, annál tartósabb lesz. Nitrocellulóz alapú festékkel fújták régen a gitárokat, manapság a legtöbb gitárt poliuretán és poliészter alapú festékkel festik. Itt találsz konkrét Fender színű nitrolakkokat, de szerintem olcsóbban kikeverik és szórófejes palackba töltik bármelyik festékboltban.
Szerk.: ha nitróval festenéd, arra ügyelj, hogy nagyon káros az egészségre a belégzése, szóval ha lehet, akkor maszkban fújd a festéket. A legjobb szabad levegőn, maszkot használva. Festékboltban lehet kapni maszkot is festéshez.
-
Festésre tudnátok pls tanácsot adni?
A gityó testének átfestése, lakkozása speckó festéket, technológiát igényel, különben befolyásolja a hangját, vagy simán lefújhatom itthon? HH-s Startó lenne.
Köszi! -
Guitar14
senior tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Wow, na ez eddig a legjobb amit láttam ár/érték arányban.
Az ilyen mezei akksis jack-eket néztem amiknek ilyen ~4 óra átlagban az üzemidejük.
De ez elég nagy előny azokhoz képest, hogy a vevő adapterről menne a konnektorból így nem kell töltögetni és az adó meg elemes. (bár örülnék ha bevenné a tölthető elemet is)
Köszi szépen, hogy leírtad a tapasztalataidat - lehet egy ilyenre beruházok a közeljövőben!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Guitar14
üzenetére
Nekem takstar wgv-601 van, dinamikából vág de szvsz teljesen használható marad, 2AA cerkaelemmel megy az adója, órában nem mondom meg mennyit bír de jópár próbát kihúz, AA aksival viszont nem megy, kell neki a 2x1,5V. 4 éve használom próbán/szinpadon, még nem volt olyan, hogy összeakadt volna már rádiós cucccal pedig a dürerben volt olyan fesztivál ahol 3 teremben voltak egymás mellet párhuzamosan koncertek, szóval nekem bevált.
-
Guitar14
senior tag
Valakinek van itt estleg személyes tapasztalata olcsó vezetéknélküli gitár adó-vevőről?
Legyen bármilyen, a legolcsóbb kínaitől a hazánkban kapható low budget-ig.
Ami érdekelne az az üzemidő, jelminőség és a kapcsolat stabilitása.Azért érdeklődnék mert van 1-2 ami kis túlzással 5m-es kábel áron van és mivel próbán azért szoktak megszakadni a kábelek így kipróbálnék egy ilyet meddig bírná.
-
arnyekxxx
veterán
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T
üzenetére
megtakaríthattál volna két potit 
Mondjuk érdekes dolog ez, régen a hangszín nálam is koppon volt, max a hangerőt használtam, vagy azt sem. Mióta a Strató van, azóta a hangszín sokkal aktívabb használom, meg a hangerőt is, sőt hangerő pedált is beszereztem. Könnyebb azzal a swell-eket csinálni, mint tekergetni a potit kisujjal
-
-
Goose-T
veterán
Összeforrasztottam végre a Jackson elektronikáját. Sajnos most, hogy végre jó alacsonyra be tudtam állítani a húrmagasságot, kiderült, hogy a 12-től felfelé összevissza állnak a bundok. Próbáltam párat a helyére kopogtatni, de maradtak így is kiállók. Szóval meg kell majd reszelnem jól.
Na de az elektronika: Cort/Ibanez 2502N 5-állású kapcsolót raktam a 4 vezetékes pickupokhoz, így meg tudtam valósítani az Ibanez-féle pickupkapcsolást:
Nagyon szépen szól. A sárgaréz tőke és az acél babák zongoraszerű felhangokat adnak a húroknak.
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Sosem off! Macska és gitár jöhet, csak ne használja őket kaparófának

re: capulet75
Nem szerettem ott élni, de unalmasnak nem mondanám. Utólag már arra is rájöttem, hogy élni nem szerettem, nem pedig az ottlét volt a gond. Különben meg ha van egy gitárod akkor nem lehet unalmas az élet.re: consono
Magyarország? Micsoda politikai pezsgés van. Minden oldalról zajlanak az események.
Anglia? Huhuuuuu, nincs üzemanyag, azaz van, de mégsincs. Boris maga már a megtestesült izgalom, ahogy kinyitja a száját, lehet készülni a röhögő vagy síró görcsre. Itt van most a brexit, ez maga megtölti izgalommal, nem csak őket, de a skótokat és az íreket (északot beleértve). Megint nincs árú a polcokon. Huhúúúú és még sorolhatnám mennyi minden zajlik.
Micsoda országok
pont a két legjobbat hoztad fel izgalom tekintetében. Amúgy én sem értek egyet ezzel az izgalom dologgal, de azt meg kell hagyni hogy a hal a dánokhoz képest egy őrjöngő darázs.
-
consono
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Carlos, az Eastman LP-je?
capulet75: hogy lehet egy ország unalmas? Nem értem... Magyarország vagy Anglia izgalmas? Mitől?
-
-
válasz
capulet75
üzenetére
Akkor még nem jártál a piros lámpásban meg Christiania-ban

Vagy a különböző felvonulások is jók szoktak lenni. Meg események a főtéren.Hogy on is legyek picit, az első sajátnak mondható gitáromat ott vettem, a Squier Bullet-emet.
Ja, és ha azt hiszed, hogy Dánia extrém drága, akkor gyere el egyszer Cambridge-be

Vagy átruccanhatsz Oslo-ba az éjszakai komppal. Az is jó mondjuk.re: cappa72
Péntektől Vasárnapig, folyik a sör az utcákon, hétfőnként nem is szerettem bringázni, tele volt minden szilánkkal, aztán jöttek a söprőgépek és mindent eltüntettek.
Szóval azért van bennük viking bőven, csak nem hétközben. Ha kedden megiszol egy sört alkesz vagy, de ha péntek estétől vasárnap estig asse tudod hol vagy, na az oké
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám került egy [ilyen] jólszituált yamaha a 90-es évek elejéről. Beállítottam, egész jól jatszható, a pickupjai mondjuk nem egy nagy színvonalat képviselnek. Mennyit érhet szerintetek? -
Goose-T
veterán
Reverben szoktam körülnézni, 200-300 eurókért mentek ezek korábban. Találtam egyet 550-ért, de nem ez a jellemző. A mostani árfolyamát 350,00 USD–449,99 USD közé teszik.
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Nem feltétlen csutka, pl sokáig úgy játszottam, hogy az alap hangom egy light crunch volt egy Fender-ízű modellezőpedálból, zúzósabb részekhez pedig kapcsoltam elé egy overdrive-ot, ami általában BB Preamp vagy Screamin' Blues. Ez így lefedte majdnem a teljes repertoárt, és majdnem mindegy volt, milyen erősítőbe dugtam a pedálokat, csak egy tiszta csatorna kellett.

Mikor épp mi kell még, a deszka elé mehet az octafuzz és wah, utána a reverb.

-
Moleman
addikt
-
ham_
tag
Itt megtalálható mindenféle konfigurációhoz a bekötési rajz:
https://www.seymourduncan.com/resources/pickup/wiring-diagrams
-
Tudnátok segíteni pls?
Délután veszek egy Seymour Ducan Custom 5 TB14
hangszedőt. Ennek négy ere van. Gondolom, mert felezhető.
A gityóm viszont nem az, ennek két ere van.
Melyik ket ért forrasszam fel? Illetve a test adott, de a színesek közül melyiket? És mit csináljak a maradék kettővel? Csak szigeteljem le, vagy össze kell őket kötni?
Köszi!
-
válasz
Moleman
üzenetére
Tényleg!! Baszsu!!
Mindjárt ki is próbálom, milyen, ha a hangkari a kombóra megy!

benedekco:
"Hallani hallom, hogy szar, de ez nem jelenti azt, hogy otthon ne lenne elég, vagy ne lenne megfelelő prüntyögésre/gyakorlásra."Mennyire igazad van. Nekem is ezt kéne már elfogadni, hogy ennyi pénzből ilyet lehet, de ha többet gyakorolnék, akkor előbb-utóbb ez is jobban szólna.
Hát igen. -
válasz
espista
üzenetére
Mi nyírtunk ki hi-fi hangszórókat szépen. Nem szerették a metalzone-t meg a ds-e-et. Melegen ajánlott valami hangszóró szimuláció mielőtt kimegy a hang egy hagyományos, már kész zenére készített hangszóróra.
re: beteg
Ez mind jó meg minden, de nagyon kevés ember van ezzel így.
Nekem is herótom volt a Fender 10w-os kiskombójától, de pl egy hasonló Orange-al már tökre megvagyok. Hallani hallom, hogy szar, de ez nem jelenti azt, hogy otthon ne lenne elég, vagy ne lenne megfelelő prüntyögésre/gyakorlásra.
Mondom úgy, hogy én meg annak ellenére, hogy nem vagyok jó muzsikus, a hangszerre vagyok háklis nagyon. Hallom az intonációs hibákat azonnal.Picit más: Pl most nézegetek Ernie Ball string theory videókat és lefagyok mikor egyes nagy nevű zenészek kezében intonáció hibás gitárok szólalnak meg. Tudom hogy ez nem gáz, azt is, hogy nincs tökéletes intonáció már a gitár kialakítása miatt se, csak vágja a fülemet. Mindannak ellenére vágja a fülemet, hogy ha a tizedével tudnék gitározni ezeknek az embereknek már akkor oltári boldog lennék. Amúgy meg, az is igaz, hogy egy full mixben nem hallanám, csak mikor egy gitár egymagában megszólal.
Röhögök is, mikor Ernie Ball vidiben a húrok intonációs képességét ecsetelik és közben tisztán hallod, hogy nem jó a dolog. Pont ezért hagytam ott őket. Illetve az is jó, hogy ezen zenészek nagy része azt mondja azért választotta mert rózsaszín a csomag, meg hogy sose használt azóta mást mert tökéletes. Ha nem használtál mást, akkor honnan tudod, hogy tökéletes? De ez már más. Nem is ez a része érdekel ezeknek az anyagoknak.Ja igen és multit kombóra úgy érdemes kötni, hogy lekapcsolod a hangláda szimulációt, vagy a hangszóró szimet.
-
Moleman
addikt
Pedig a HotRodról azt tartják, hogy jó pedálalap, lehet, hogy csak a multit nem szerette.

Amúgy a 12"-t én is nagyon szeretem, néha össze szoktam dugni a hangkártya kimenetét a tiszta erősítővel, kicsit nyilván tovább színezi a végeredményt, de nagyon jól szól. Próbáltam úgy is, hogy az FX returnbe dugtam cabsim nélkül, de úgy egy vödör darázs lett.

Az erősítő ebben az esetben szinte mindegy is, az a lényeg, amit mondasz, hogy legyen 12", legyen tere. Az első nagy kombóm egy ütött-kopott 80 wattos Marshall volt, a tiszta csatornája fulltranyós, de az is fantasztikusan szólt a hangkártyával.
A 10" 25 wattos kis Fender viszont már kevés volt ehhez, hálószobai hangerő fölött nagyon hamar betorzult, pedig magában jól bírja.
-
Szerintem a multieffektek nem hogy a HiFi hangfalakon nem szólnak jól, de még sok gitárkombón sem. Élnek a köztudatban olyan kombók, mint pl. a Line6 Amplifi 150, aminek olyan a cleanje, hogy azon jobban szólnak a multieffektek.
Kezdő vagyok, láma, meg is szívtam, vagy a 8. gitárkombón vagyok túl, volt vagy 6 multieffektem, vettem pl. egy nagyon nem olcsó Boss GT-1000 Core-t, amit kipróbáltam egy Headrush FRFR-108 aktív hangfalon is és az is fosshulladékanyáétokatennyipénzért érzés volt.
Most amit itt javasoltatok, vettem egy Clarett 2pre hangkarit és hozzá két Adam Audio T5V-t, szinkronkábellel összekötve(!), PC-n szoftveres effektekkel azt mondom, hogy „jól szól”. A sok xar után elsőre leesett az állam, hogy mennyire jó, jobb. Meg is hirdettem gyorsan a Vetta II-met. De minden relatív, mert tegnap este bekapcsoltam a Vettát és rájöttem, hogy a studióhangfalak hiába szólnak tisztán, hiába adják vissza jobban az effektek szándékát, soha nem lesz olyan, mint egy 12”-os hangszórós kombó, aminek hozzájuk képest van teste, betölti a teret, „odabax”, ami a gitárhoz szerintem kell. És ez még csak egy 100k-s tranyós kombó.
Már nagyon bánom, hogy eladtam a Fender HotRod II-met. Annak a cleanje és blues-a olyan volt, hogy sírtam tőle örömömben. Csak mást nem tudott, multieffektel sem.
bocs, hosszú lett
-
arnyekxxx
veterán
válasz
kukulec
üzenetére
Ha veszel valami torzítót és azt direktbe rátolod a hifire azt annyira nem szereti. De te se szeretnéd mert krvaszarul szólna és ez nem túlzás, tényleg élvezhetetlen hang. A multiban levő erősítő+hangszórószimuláció a helyére teszi a dolgokat méhkaptár helyett gitárhang szól. A multi persze lehet a fentebb említett számítógép is a rajta futó ampszimulátorral. Nekem pl a próbateremben van a multi mert élőben azért jobb azt kapcsolgatni, itthon meg van a pc és azon zajongok
-
Goose-T
veterán
-
kukulec
őstag
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Én ezt basztam el. Fiatalon lenéztem a punk-ot és valami komolyan szerettem volna játszani. Mivel otthoni koca gitáros lettem, semmit se tudok játszani, csak tolom a prüntyögésimet. Ellenben ha lett volna punk együttes, akkor most ezzerszer előrébb lennék gitárilag. Sokkal nyitottabb aggyal.
-
válasz
kukulec
üzenetére
Épp múltkor olvastam valahol mennyire lelombozólag hatnak ezek a videók, valami felmérés/kutatás volt.
Megnézel pár ilyen brutál embert és többet kezedbe se akarsz fogni hangszert. De ne csüggedj, csak ne nézz ilyeneket
Kezd csak el, itt mindenki segít majd elindulni, legyen kérdés hangszerrel, technikával vagy zene elmélettel kapcsolatos. -
andor80
senior tag
-
consono
nagyúr
Az utolsó bekezdésed nagyon igaz, szerintem az a kulcsa minden tanulásnak, nem csak a zenélésnek. A rendszeresség és a "számonkérés". Nálam ez csúszott el az elmúlt években, mióta nincs zenekar ellenben van két gyerek

Az is jó ötlet, hogy elérhető, kicsi célokat tűz ki az ember 1-2 hétre, pl. megtanulni egy akkordváltást jól, vagy egy skálát egy adott fekvésben. Én mondanám azt is, hogy két hetente vegyél fel (videó, vagy hang, mindegy) egy fél perces valamit, amit már el tudsz játszani, hogy egy fél év múlva visszatekintve lásd a fejlődést. Ez is ad plusz motivációt...Van még valami, amit el szoktunk felejteni, pedig fontos: ne csak gyakorolj a gitáron, hanem zenélj is vele
Végül is azért kezdi el az ember, nem? Szép a jó technikai tudás, de önmagában nem sokat ér. Ez persze az elején még nem annyira megy, mikor még rendesen le sem tud semmit sem fogni az ember, de szerintem minél hamarabb el kell kezdeni zenélni, nem kell arra várni, hogy még begyakorlom ezt is, meg azt is, majd utána... Persze ez csak az én tapasztalatom, régen kezdtem, biztos én sem így csináltam 
-
gaborbol
őstag
válasz
andor80
üzenetére
Mennyi nalatok a dollar?

153K-t fizettem atszamitva afaval a "projectgitar" beszamitasaval, de meg anelkul is "csak" 240k-lett volna. A teljes ara 1200 a burst szin miatt, de mivel bottal sem piszkalta senki a boltba egesz evben ezert 764 dollarra araztak le.
Azert lottem be a keretet max 500 dollarra, mert a gitar is annyi volt meg abbol azert hasznaltba megnyilnak a lehetosegek, de nem kell mind elkolteni ha nem szukseges
itt sem az erosito lesz a szuk keresztmeccet, meg a gitar sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hálás köszönet!!

A gitár sajnos nem a Jackson lett, arra még pluszban 4-6 hetet kellett volna várni. Elvileg pénteken megjön, hétvégén már borzolom a család és a szomszédok idegeit.
...
Hát igen.