Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
Csövi japánból ebayen keresztül vásárolt már valaki áfa vám ilyesmi mennyi?
Ugyanez reverbre is vonatkozik
Spector legends classic 5 húrost vadászok de itthon horror.
Köszi! -
arnyekxxx
veterán
válasz
consono
üzenetére
nem IR tehát off de a revalverben van ilyen hangszerváltoztatás, egy halom gitár hangját modellezik benne, van mindenféle akusztikus is, fém meg nejlonhúrral, mikrofonozott meg piezos hanggal különböző pengetési modszerekkel. Az ingyenesben is van pár a fullosban meg több.
-
consono
nagyúr
válasz
espista
üzenetére
Akkor nem ölök bele energiát
Amúgy sem volt vele semmi célom, csak érdekelt a dolog. Az indította el a gondolkodást, hogy délelőtt játszadoztam az effektjeimmel, igaz nem gitárral, hanem szintetizátorral. Az tűnt fel, hogy simán egy láda szimuláció mennyire belenyúl a hangjába, ugyan annál a presetnél is teljesen más jön ki a végén, nagyon megváltoztatva a karaktert... -
consono
nagyúr
Urak! Hülye kérdésem lenne: valaki próbált már elektromos gitárral akusztikus hangon játszani, úgy, hogy IR-eket használt? Van értelme? Nyilván nem várom el, hogy hirtelen úgy szóljon az strató mint pl. egy Martin akusztikus gityó. De átvisz valamit a hangzásból? Melyik IR-ekkel érdemes próbálkozni, ha van ajánlott?
(Az megvan, hogy inkább az elektro-akusztikusok direkt hangjának feljavítására jók az akusztikus gitár IR-ek, csak az érdekesség kedvéért kérdem.) -
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
& andor80
Tökéletesen egyetértek, bár én fogtam nagyon jó, nagyon drága Gibbonokat is, csukott szemmel nem érzem gyengébbnek a Studiom, tökéletesen elégedett vagyok vele.
Idővel én is rájöttem, hogy a szívem mélyén stratos vagyok, ha valamiből gyűjtenem kéne 50 db-ot, az strat lenne, de mindenképp elkél egy jó LP, aránylag sokszor nyúlok rá.
@Eastman
Nagyon sajnálom, hogy elengeded az asszonyhangú Mézi kezét, de drukkolok, hogy jól jöjj ki belőle!
-
Eastman
addikt
-
arnyekxxx
veterán
-
consono
nagyúr
válasz
andor80
üzenetére
Nem, nem a gitár forma, vagyis nem csak a gitár forma határozza meg a hangzást, főleg nem az elektromos gitárnál (akkusztikusnál sokkal jobban, ott komoly tudománya van még a rádiuszok méretének is). Inkább az van, hogy gyerek koromban a Gibson LP volt nekem Gary Moore meg Slash, ugyan úgy, ahogy Mark Knopfler, Gilmour meg Hendrix meg a Strató. A fejemben ezek összekapcsolódtak
Nekem sem volt Gibsonom, gyanús, hogy már nem is lesz, én a Stratóban találtam meg azt a hangot meg feelinget, amit nem is tudtam, hogy keresek.
Volt egy halom gitárom előtte, Jolana Irissel kezdtem az elektromos "pályafutásom", utána lettek mindenféle superstratok. Mikor elkezdtünk koncertezni évekig egy Hohner féle Gibson ES 335 klónon játszottam, de mikor vége lett ennek az időszaknak az is ment a háztól, mert nyilván egy új gitartól mindig jobb és jobb gitáros lettem
Jött egymás után megint minden, Washbourn N2, mindenféle Tele (thinline, H-H), amikor kijött a Squier CV szériája enyém volt az egyik első példány itthon (ezt az egy gitárt bánom, hogy eladtam
), stb. Aztán 6-7 éve elvittek előlem egy Gibson LP-t én meg logikusan vettem egy Fender 60s series Stratocaster-t (még mielőtt a Fenderek ára is elszállt). Azóta még egyszer sem éreztem igazán, hogy lecserélném ezt a gitárt... Pedig sosem gondoltam volna, hogy a single coil kell nekem, hisz azzal nem röfög úgy a rock, de hát én sem vagyok már 20
BTW, már mikor írtam Slash-t tudtam, hogy elő fog kerülni a Mockingbird

-
Eastman
addikt
-
-
andor80
senior tag
válasz
consono
üzenetére
tényleg szerinted egy gitárforma határozza meg a hangzást?
double cut gitáron is ugyanolyan remek lehet egy slash..2021 van
A megállapításod okés volt a 70 es években amikor volt a les paul meg a marshall.. Manapság ez már nem tényszerűnem trollkodok beszélgessünk.
Én azt tartom ,hogy nagyon jók a gibbonok de iszonyatosan túlárazottak.
Persze nemcsak a gibbonok... -
Eastman
addikt
válasz
andor80
üzenetére
Nincs értelme az almát a körtéhez hasonlítani.
Én anno a 40. szülinapomra megleptem magam vele, mert akkorra már keményen dolgoztam, megérdemeltem. Gibson pipa, lesz még majd máskor, 70s nyakkal...Nem tudhatod, hogy milyen, ha még nem ölelgetted órákon, napokon át. Nincs az a hús-vér nő aki ennyire hűen duruzsolna a füledbe. Úgy válaszolna, ahogy megérinted.
Asz'ondják, kétféle gitáros van; akinek volt/van Gibsonja, és akinek lesz.
Hajrá! -
-
válasz
Eastman
üzenetére
Gondoltam, ezért is kérdeztem. Tudom hogy mennyire jól esik a léleknek, mikor ott van tisztán és világosan, hogy csere nincs

Különben meg, csak nem találtál valamit mégis amire te is szívesen cserélnéd? Miért nem tetszett beleírni a hirdetésedbe kérem? Így kellett volna meghirdetni és nem lennél most gondban
-
Eastman
addikt
-
andor80
senior tag
Csövi.Technikai kérdés basszerosokhoz.
Kisegítem haveromékat
Ők most drop b hangolásban vannak
Miylen vastagságú húr javasolt 4 húros basszusra ehhez? -
válasz
cappa72
üzenetére
"hosszi haj, butaszakáll, villan'gitár.... meg menni a hülye motorotokka' százzzaa'... asz' kéne még csak!"
+szörnyeteges póló
Egyszer mentem kb. ilyen outfitben koncertre (gitár nem volt csak), előtte zuhanyoztam. Nagyanyám csóválta a fejét, majd így szólt: minek zuhanyoztál le, nem úgy van, hogy minél büdösebb vagy, annál jobb?
-
bocs, most látom, hogy pont ezt linkelte arnyekxxx
-
espista
senior tag
-
Pont itt beszél Bazsó Gábor arról, hogy miként akart megtanulni gitározni. Ő pont ebbe esett bele.
-
Alexios
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Szerintem nem arról van itt szó hogy akinek bejön az akusztikus ne játszhatna azon, de sokakban a mai napig az él, hogy akusztikuson kell megtanulni, majd ha az megy akkor lehet elektromoson.
Én a magam részéről kezdőként biztos ott hagytam volna a gitárt ha csak akusztikuson játszhattam volna, az a legjobb ha mindenki azon tanul amin szeretne
-
gaborbol
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
Tok egyen fuggo kinek mi jon be. En elektromoson kezdtem es mar a gitarvasarlas is “stresszes volt” Nem volt haver, tanar senki aki elesben tudott volna segiteni. Vettem egy bedugos hordozhato erositott meg volt valami alap Marshall lada… Maga a tanulas is idoigenyes, az effektek meg a kulonbozo kiegeszitok nelkul.
Az akusztikus ebbol a szempontbol egyszerubb. Kezbeveszed es elvezheto hangot ad ki barmi nelkul. Nem kell stresszelni a ladan, a kabelen, a hangjartyan a pedalon, semmin. Ez az ido a tiszta gitar tanulasra megy el.
Aztan az akusztikus a fem hurral, magasabb hurmagasaggal meg feszesseggel, megint csak meghozza a maga kihivasat, innen meg atneztem a klasszikusra.
Nem annyira meno, muanyag hur, alacsony hurmagassag, kenyelmes szepen szol nekem nagyon bejott.
Majd viszzaterek az elektromosra, ha legalabb az alapok stabilak es az osszes vonzadekara oda tudok majd figyelni. -
andor80
senior tag
válasz
capulet75
üzenetére
Tesó a zen go az elérhető egyik legfaszább interface(hangkártya) abszolute overkill über fasza cucc jó lesz az grat hozzá!

A plugin pack amit linkeltél meg produceri munkára fasza nem igazán gitárspecifikus így egy itt nézelődj inkább és yt teszteteken melyik kell a stílusodhoz ha jogtiszta kell:
[link]Szerk lejebb görgettem pluginlistádban látom van valami gitár cucc is hozzá(abban vannak pedálok)próbáld ki hátha fasza nem ismerem.
-
andor80
senior tag
válasz
capulet75
üzenetére
Ha van hangfalad és PC akkor hangkártya
Behringer 204HD a minimum
Azután meg teli a net ingyenes gitár erősítő szimulációkkal és hangfal simekkel is
Hacsak fejhallgatós gyakorlás Mooer ge 200 használtan
Vagy valami kombó!Ui gitár jó döntés volt ár /érték arányban tök oké.
Sőt ha feljebb lépsz könnyen bővíthető jobb hangszedőkkel .(Egy nazgul/sentent szett pl gyilkos bele.) -
capulet75
addikt
A gitár eldőlt, ( JS32 ) mi kell még a kezdéshez?
-
andor80
senior tag
Nem ajánlottak szart.DE kezdőként minek költsön valaki egyből százezreket?
"Multieffektet nem vennék! Főleg olcsót nem, de szerintem a 200 ezresekben sincs élet."
Jézusom! Nem akarok belédszállni de inkább lépj hátrébb kérlek...Vicces vagy és félrevezető butusságot állítasz tényként..
Tovább nem is olvastam..
Egy béna példa vakteszteltesd magad:
[link] -
Moleman
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Én is.

És a motiváció sem feltétlen ezen múlik, sokkal többet zenéltem, sokkal kreatívabban tizenpáréve, mikor még csak egy gitárom volt egy gagyi belső hangkártyával, mint az utóbbi 4 évben 10 gitárral, fullcsővel, tucatnyi pedállal, normális külső hangkártyával, midi cuccokkal. -
Én azért nem mertem használtat venni így kezdőként, mert nem tudtam volna megnézni/megmondani/meghallani hogy nincs e vele valami baj. Persze próbálkozni lehet, és venni egy másikat - ha sikerült belefutni mondjuk egy átverésbe -, vagy éppen javíttatni, esetleg utólag harcolni az eladóval, esetleg hozzáértő havert vinni a vásárláshoz, stb.. Még a harmadik ilyen kísérletnél is a pénznél van az ember egy újhoz képest, szóval anyagilag nézve mindenképpen jó az elmélet.
Viszont képbe jön az egyéni preferencia meg az élethelyzet is: ha valakinek van rá pénze, de pl. munka meg család miatt nincs ideje ezekre a vadászatokra, akkor jobban jár egy újjal talán. Ha pedig kiderül hogy mégsem az ő világa a gitározás, akkor lehet hogy még annyira se lesz fájdalmas neki anyagilag, mint egy kicsi zsebpénzből tengődő diáknak egy használt 40 ezres gitár "bebukása". Szóval ez olyan dolog szerintem, amit mindenkinek magának kell eldöntenie/tudnia. Ez tipikusan az a szitu, ahol a kifizetett plusz pénzért időt meg kényelmet, stresszmentességet is adnak, de ha valakinek ezek nem számítanak, mert pl. ideje mint a tenger, azoknak még izgi is lehet egy jó vétel levadászása az aprón.
De távol álljon tőlem hogy 2 héttel az első gitárom megvásárlása után okoskodjak itt, csupán arról van szó, hogy pont ugyanebben a szituban voltam/vagyok, gondoltam hasznos lehet egy ilyen szempont ismertetése is

-
Goose-T
veterán
Ez egy érdekes kérdés, hogy mi a jobb:
1. Szuper hangszerrel és hangcuccal kezdeni - bármit bénázik rajta, jól fog szólni, nem biztos, hogy fejlődésre sarkall. Nagy az esély arra, hogy a tulaj megragad egy alapszinten, mert tetszik úgy is neki.
2. Átlagos hangszer és hangcucc - meg kell dolgozni kicsit azért, hogy jól szóljon valami rajta, de van fény az alagút végén, ez sok esetben jobban elsülhet.
3. Gagyi hangszer és hangcucc - ennek nyilván semmi értelme, csak leírtam a teljesség kedvéért.
-
válasz
arnyekxxx
üzenetére
jolana galaxis
Ó... az volt az első, amit kikönyörögtem szüleimtől. 5kHUF volt akkor a használtpiaci ára.
Arra is nagyon vigyáztam. Aztán egy koncerten nekirepült egy bakancs, láb is volt benne. De végül csak a volume leirat festése lett az áldozat, más baja nem lett (elmozdult a híd...)
Aztán el is adtam 2 év után (szintén 5k-ért), és akkor jött a most is meglévő xl-vi. -
arnyekxxx
veterán
Senki nem ajánlott szart. Egy jolana galaxis az képes elvenni a kezdő életkedvét, egy cort Xvalami meg rendes gitár. Nem profi hangszer de nem egy beállíthatatlan játszhatatlan elriasztó szar. Az elmúlt évtizedekben rohadt nagyot fejlődött a gitárgyártás, nagyon a legaljáról kell válogatni az áruházi sajátmárkások között, hogy igazi szemétbe fusson az ember.
itt 50ezres gitárokat tesztelgetnek kvázi vakon.
és a hangszerarzenálos vakteszten Sidi jobbnak találta 78ezres Stagg LP-t mint a negyedmillapluszos ibanez artistot.
Lehetőleg egy clean, jazz vagy blues.
Ez roppant jó tanács annak aki egyébként deklaráltan zúzós zenét akar játszani.
A multikérdés kimondottan egyéni preferencia, nekem ott áll a próbateremben a 4x12 marshall meg rajta a fej, mégis a multit használom vonalból mert jobb vele zenélni.
-
Én ezzel a javaslattal, hogy a kezdő vegyek xart, nagyon nem értek egyet!
Ennek sokszor pont az az eredménye, hogy teljesen elmegy a kezdő kedve a gitározástól. Még annyi sikerélménye sem lesz, hogy legalább egy hangot meg tud szólaltani szépen, ami hátborzongatóan jól szól.
Szerintem sajnos gitárra rá kell szánni egy százast, azért már lehet olyan használtat venni, amiben nem krumpli van hangszedő helyett, ha nincs is normálisan beállítva, legalább beállítható és kellemes ránézni, megfogdosni.
Multieffektet nem vennék! Főleg olcsót nem, de szerintem a 200 ezresekben sincs élet. Kombóból lehet találni 50 körül olyat, aminek tetszik a hangja, de ebből sem ajánlanám a modellezőket, mert annak a vége is csak a folytonos tekergetés lesz a vége. Olyat kell venni, amiben legalább 1 hang, stílus szépen tud szólni. Lehetőleg egy clean, jazz vagy blues. Azzal lehet gyakorolni.
Persze aki már tud gitározni, azokra ez nem érvényes, aki tud zenélni, az bármin tud, úgy hogy bexarsz. Sokszor láttam már ilyet. De a kezdő pont nem ilyen. Sajnos rá kell szánni az időt a keresgélésre, mert javaslatok alapján sem szabad választani, ki kell próbálni, (otthon sosem fog úgy szólni, mint az eladó kezében egy 3 kilós kombón!) és sajnos a pénzt is.

-
arnyekxxx
veterán
szvsz kezdőként a GSről bármelyik cortot ibanezt epiphone-t ltd-t jacksont yamahát dean-t megveheted 40e-től,mindegyik jó arra, hogy megtanuld az alapokat aztán ha már van tudás akkor tudni fogod, hogy mit s szeretnél igazán, ha meg rájössz, hogy ez mégse a te világod akkor nem volt drága próba. Visiont, Rocktile-t, Jack and dennyt meg hasonló fantáziamárkákat inkább kerüld.
Kezdőként a fix húrlábas gitárokat javasolnám, ebben az árkategóriában a tremolók inkább rontanak a hangszeren mintsem jobbá tennék.
Ha van valami hifiszerűd amire rá lehet kötni külső dolgot akkor szvsz a multieffekt a legpraktikusabb vagy ha van pc-d valami értelmezhető hangfallal és szeretsz a számítógéppel szórakozni akkor az erősítőszimulátor is lehet opció.
Multiból viccesenolcsó és tök jó cucc a Valamilyenmárkanév Cube Baby (már minimum 4 gyártó cimkéjével láttam, ugy tudom ez az eredeti ) tizenezerbe kerül, pici, aksis jószág, korrekt hangú erősítőkkel a cleantől a brutálzúzásig, némi modulációs effekt is van benne és a szuperjósága, hogy van benne hangfalszimuláció, 8 különböző ládát tudsz használni és nem csak a gyáriakat hanem rá tudsz bármit tölteni számítógépről és egy jó IR kategóriákat javít a gitárhangon.
Én egy ilyennel próbálok/koncertezek egy ideje.
-
Shaza
senior tag
válasz
Berreh
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ ,körülnézek a használt piacon. Főleg metalt,post-rockot,filmzenéket,de sok pop vagy nekem nem tetsző stílusú dalokat is játszanak el gitárral ,úgy mindjárt másképp hallatszik.Nyilván ezek a 10 éves tervben vannak ,nincsenek illúzióim

-
Berreh
tag
Szia!
Általános vékedés szerint, a szettek nem feltétlenül ajánlottak, inkább külön egy gitár és egy multieffekt vagy kombó vagy interface.
A gitár választásnál az általad hallgatott, szeretett zene alapján szoktunk hangszert ajánlani. Fontos, hogy vedd kézbe hangszerboltban - ha lehet. Az olcsóbb hangszerek között is van jó, de a felületesebb minőségellenőrzés, olcsóbb alapanyagok, szerelvények miatt, nagy a szórás. Általában használt hangszer ajánlott kezdésnek, jó eséllyel beállított, hibái már előkerültek, akár már ki is javították, azonos áron, jobb alkatrészekből összerakott hangszerhez juthatsz és nem utolsó sorban, egy esetleges csalódás után, kisebb buktával lehet kiszállni és eladni a hangszert.
A 100 ezerből simán lehet jó hangszert és zajkeltőt találni, szerintem. -
Shaza
senior tag
Hello!
Tudnátok ajánlani kezdő szettet (elektromos gitár+erősítő),most kezdenék tanulni úgyhogy tényleg kezdő kellene
100k alatt meg lehet úszni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amúgy sem volt vele semmi célom, csak érdekelt a dolog. Az indította el a gondolkodást, hogy délelőtt játszadoztam az effektjeimmel, igaz nem gitárral, hanem szintetizátorral. Az tűnt fel, hogy simán egy láda szimuláció mennyire belenyúl a hangjába, ugyan annál a presetnél is teljesen más jön ki a végén, nagyon megváltoztatva a karaktert...

), stb. Aztán 6-7 éve elvittek előlem egy Gibson LP-t én meg logikusan vettem egy Fender 60s series Stratocaster-t (még mielőtt a Fenderek ára is elszállt). Azóta még egyszer sem éreztem igazán, hogy lecserélném ezt a gitárt... Pedig sosem gondoltam volna, hogy a single coil kell nekem, hisz azzal nem röfög úgy a rock, de hát én sem vagyok már 20