- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Az egyik legnagyobb coolság.
-
Goose-T
veterán
válasz
Bobrooney #44192 üzenetére
Egy barátom megveszi tőlem, miután feltuningoltam, azért álltam neki hirtelen. Ezeket vettem hozzá:
* Wilkinson WVS 60's Alnico pickupszett
* Csont felsőnyereg
* Oak ötállású pickupváltó
* Alpha sárgaréznyakú 250K-s potik
* Orange 47 nF-os kondik / MKT 47 nF-os fóliakondik (majd kitalálom, melyik megy bele)
* Hajlított acél húrbabák (bent steel saddles)
* Gomba alakú hevedergomb (csak a kinézet kedvéért)
* Egy bazi nagy sárgaréz tremolóblokk - féltem tőle, de megláttam a visszajelző felhasználók képei között, hogy egy SX gitárba tökéletesen passzol, így megrendeltem ezt isMost várok pár hetet, amíg megjönnek a cuccok, aztán nekiállok a tuningnak. Az üregeket és a koptatólap hátulját is ki fogom tapétázni rézfóliával, mert tavaly nyáron volt nálam egy régebbi SX tuningon, annak még árnyékoló festékkel sem volt kikenve a belseje. Volt is nagy öröm a gazdájánál, amikor visszakapta és tapasztalta, hogy mennyire lecsökkent a zajszintje.
-
Smiley
addikt
válasz
benedekco #44186 üzenetére
Tudnatok segiteni nekem egy kicsit? Elakadtam es egyszeruen nemtudok rajonni magamtol hogy mit csinal itt a srac.
Ez az 1:03-1:06-ig resz. Itt mi az elso hang amit lefog?
https://youtu.be/zjroqUDCJHA?t=63
sorry nem a valaszra akartam ranyomni...
-
Alexios
veterán
-
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44184 üzenetére
Hallgass rám, ne a legolcsóbb, legvékonyabb tokot vedd meg!
Legyen vastagabb, szivacsos az a tok, ha már puha. Az LP feje "szeret" letörni, amikor ne adj Isten, eldől. Várj még vele, és gyűjts egy minőségibb tokra, vagy keménytokból válaszd a belépőkategóriát.A Strattal ilyen szempontból könnyebb az élet, mert nem döntött a feje a nyakhoz képest. Az LP fej és nyak találkozása, illetve kulcsai érzékenyebbek. Én morvára vigyázok rájuk, de már háromszor borítottam el a puhatokos Epi LP-m.
A Gibbó az keménytokban van, az az élén is megáll a négy kis fém lábán.
-
válasz
Tempes #44182 üzenetére
3/4es általában a gyerekeknek ajánlott, kisebb méretű gitár
4/4es a teljes méret, neked normál méretű gityód van. Arra figyelj, hogy elektromos gitárhoz nézz tokot ne akusztikhoz/klasszikhoz.
Márkákhoz nem értek, Mono az jó ennyit tudok. Ebben talán a többiek jobban informáltabbak.
Nekem TGI van és az is frankó. -
Tempes
tag
Üdv. A nemrég vásárolt LP gitáromhoz vennék puha tokot ( csak karcoktól kell védeni mert kocsiban lesz szállítva) de fogalmam sincs mit jelent az hogy 3/4 vagy 4/4. Egy kis segítség jó lenne, hogy most milyet válasszak.
-
consono
nagyúr
válasz
chaosmonger #44175 üzenetére
Gitár vásárlásra gondoltam, nem kenyérre
De igen, hallottam én alkudozast hangszerboltban is.
-
FockeWulf
tag
válasz
chaosmonger #44175 üzenetére
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #44166 üzenetére
Ezt az egyedi PRS-t amit elotte lottem akkor vettek meg amikor ott voltam. 140000 dollar es kezbe sem vettek, meg sem neztek, csak kertek, hogy csomagoljak... alkudni sem alkuldtak. A manager mondta, hogy 15% ot barmibol tud engedni ami nem akcios.
Az elado mondta, hogy ezzel 42.000 dollarnal tart marciusba amit eladott, szerintem van vagy 10 plusz fo allasu elado. Azert annyira rosszul azert a szeker nem mehet.
-
espista
senior tag
Elgondolkodtam azon, hogy vajon a változó rádiuszú fogólapot, bundokat hogy síkolják?
-
gaborbol
őstag
válasz
Eastman #44156 üzenetére
Szep Fender, igaz nem emelekszem , hogy ez kint lett volna a gettos gitarbolt kinalataban.
Aztan vagy -e melto hozza?A Cort, kulonben csinal nagyon jo cuccokat is nagyon elerheto ar kategoriaban. Egy ponton a vilag legnagyobb gitarkeszitoje volt. Konkretan a PRS SE Custom-t is gyartottak egy ideig, lehet hogy meg most is csak a konkret uzemben nem keszul mar mas csak PRS. Es arrol odakat zengenek.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #44161 üzenetére
Némi update: egy szintén gitárőrült barátom felhívta két dologra a figyelmemet. Az egyik, hogy a 17. bund nincs teljesen a helyén, de ez pár perc alatt orvosolható. A másik az, hogy ez a nyak egyetlen darabból készült a régi technológiával, tehát nem ragasztottak rá külön fogólapot, hanem a nyak anyagába vannak illesztve közvetlenül a bundok, és így hátulról tették bele a pálcát. Manapság a juhar fogólapos gitároknál is külön teszik rá a fogólapot, és ha van is hátul csík, az csak dekorációs célokat szolgál. Ezen viszont teljes mélyégű a barakás.
-
Goose-T
veterán
Megérkezett az SX, készítettem egy fotóalbumot róla.
Először a pozitívumok: a kidolgozás nagyon szép, az külön tetszett, hogy a bundok vájatai két oldalról be vannak tömve formára vágott műanyagdarabkákkal, és le vannak lakkozva. Maga a lakkozás is nagyon szép, nagyon sima, nagyon fényes. A nyak egyenes, a bundok szépen el vannak dolgozva két oldalról. A test három egyforma szélességű darabból áll, az illesztés szemből nem feltűnő. A test elég vastag, ami nem szokás az olcsóbb stratoknál, nagyjából hozza a kötelező 1 3/4"-et, tolómérővel 44,1mm-t mértem. A pálcája nagyon vintage módon állítható, a nyak test felőli végén, de nem felülről, hanem csak oldalról, ha le van szedve a koptató. Ez annyira nem tetszik, de ki lehet bírni. Valaki ezért van oda, mert a régi Fenderek is ilyenek voltak. A hangolókulcsok babos fejűek, mint a Groverek, és meglepően finoman működnek. Ha úgy is döntenék, hogy megtuningolom a gitárt, a kulcsokat nem cserélném le, mert teljesen jók.
Most jöjjenek a negatívumok: a húrok gyárilag magasan vannak, és amikor behangoltam standard E-re, még magasabbra emelkedtek, mert elhúzták a vízszintes helyzetéből a hidat. A nyakzsebnél van az egyik oldalon egy kis egyenetlenség, de nem vészes. A koptatólap itt-ott picit púposodik, és a vágásoknál sorjás. A bundokon elég reszelősen csúsznak a húrok, egy polírozást elbír. A húrok gatyák. A felsőnyereg olcsó műanyag. A pickupok megszólalása erős közepes, de hát kerámiamágneses cucctól nem is kell sokat várni.
Mindent összevetve igazából korrekt kis gitár. Azok a dolgok, amiknek a cseréje nem lenne ésszerű (test, nyak, bundok), nagyon jó minőségben vannak megcsinálva, a kulcsok minősége pedig kellemes meglepetés. A híd, a felsőnyereg és az elektronika cseréjével, némi utómunkával és beállítással pedig szerintem pariban lehet ha nem is egy Fenderrel, de egy 140 ezres Squier Classic Vibe-bal simán. Alkatrészre kb. rá kell költeni 25-30 ezer forintot, és szuperjó lesz a gitár.
-
Eastman
addikt
válasz
consono #44159 üzenetére
[Puszta Illegal]
Innen az ötlet.
-
gaborbol
őstag
Megjott a gitar, hazahoztam es most jottem ra, hogy nincs rajta a kis szarv a vallpanthoz. Mi a teendo ilyenkor?
Visszavinni a boltba a mesterknek, hogy tegyenek ra egyet?
-
gaborbol
őstag
A hasznalt arak eleg erdekesek nalunk. Beneztem par boltba elotte, volt ugyan ez a gitar hasznaltan mashol egy szetkopott kemenyfedeles tokkal $899 - ert. A gitar javasolt ara 1100 dollar a Yamaha oldalan, de bakker minden boltban $650-680 zsir ujjonan.
Szetturtam a netet tegnap a legolcsobb hasznalt 580 volt kicsit leharcolva es az felett.
Adtak kedvezmenyt, beszamitottak a pacifikat, $520-ba megallt afaval mindennel.Nezem az 1/2 es Yamaha akusztikust a gyereknek, 95 dollar hasznaltan. Uj ara meg $125 ingyen postaval meg afaval.
-
-
Thrawn
félisten
Nem találta a kereső, de ti lehet találkoztatok vele: [link]
Még keresem az államat a padlón -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #44094 üzenetére
Nem bírtam a kíváncsiságommal, rendeltem egy akciós SX-et.
Mivel úgyis jóárasítva volt, el tudom adni minimális bukóval, ha mégsem jönne be. Meg mivel az ismerőseim között is szórtam az infót, így már lenne is rá két potenciális vevő. Holnapután megjön, majd beszámolok róla.
-
gaborbol
őstag
Tiszta nepmese vettem is gitart meg nem is ....
Penteken talatam egy akusztikus gitart aminek nagyon bejott a hangja, Yamaha FG-TA TransAcoustic Dreadnought... Kiprobaltam, mondom meg korbenezek, de alapbol a hangja nagy betalat.
Meg mondja az elado, hogy van egy extra ebben a gitarban, beepitett reverb/chorus, mutogatja, bekapcsolod- kikapcsolod, tenyleg, lehet hogy majd a jovoben jol jon, nem kell hozza erosito, semmi....Okes.
Elmentem par boltba ma, korbeneztem volt par Martin meg Taylor aminek ugyan uj bejott a hangja, de azok kb dupla arban voltak.
VIssza a boltba, utolso darab, meg megvan. Okes akkor megveszem, az egyik Pacifikat nayon korrekt arban beszamoltak, kifizetem. Adjak at a gitart es gond van, a kis aksi tarolo hianyzik a gitarbol...
Jon a manager, van rengeteg extra aksijuk csak eppen nem ebbe. Vegignezik az osszes gitart a falon, hatha valamelyik passzol, es kb 10 kulonbozo gitarbol lopta ki valaki az aksikat a hetvegen
Gitar vissza, igy nem adhatja el, mert hianyos. 40 percen keresztul telefonalgatott, egy darabot talalt valahol azt holnap atkuldik hozzajuk, esetleg szaerdan at tudom majd venni...
Remelem nem jon be annyira mint ahogy gondolom , mert akkor megint vehetek meg egyet a ceghez is
-
arnyekxxx
veterán
Tisztára kíváncsi lettem milyen lehet slideolva (hogy kell ezt mondani) a slayer de az egész yt-on nem találtam, ez egy piaci rés. Viszont így belefutottam a banjoverzióba
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket, tanácsokat!
Éreztem, hogy jó ötlet volt ide beírni. -
Tempes
tag
Köszönöm a tanácsokat. Remélem nekem is lesz egy ilyen sor gitárom egyszer
-
Goose-T
veterán
válasz
Tempes #44118 üzenetére
Nekem vagy húsz éve az első saját gitárom egy Hondo LP volt, most is van egy Epiphone, de azóta sem tudom fejből, melyik tekerő mit csinál. Tekergetem, aztán ha azt csinálja, amit szeretnék, akkor örülök.
Még egy jótanács: soha ne hallgass senkire, aki azt mondja, hogy egy gitár elég. Olyan ez, mint a Pokémon, az összeset be kell gyűjteni.
-
Eastman
addikt
válasz
fattyu #44127 üzenetére
Lehet.
Én anno még Regentekkel kezdtem.
(Vazzeg én úgy tudok örülni ha lelkes kezdő gitárosokról hallok. Annyira jó az egész. Minden ilyen alkalommal újra átélem a kezdeteket, az első, majd az első használható gitár felett érzett boldog pillanatokat.)
Tempes Jó GM hangerőpotis példa.
-
válasz
MATEO6600 #44107 üzenetére
Fogadd részvétem!
Ne add fel, ez most egy marha jó lehetőség, hogy megtanulj erő nélkül játszani. Ha sikerül baromi gyors játékos is lehet belőled. Egyszerűen próbáld a hüvelykujjadat elernyeszteni és hagyd a tenyered mellett. Nekem ezt a gyakorlatot adta mindig a gitártanárom, hogy ne "izomból" játsszak.
Nagyon nehéz elsőre. De sok gyakorlással sikerülhet. a lényeg, hogy az erőt az ujj végeidre összpontosítsad és ahelyett, hogy erővel tolnád a bundokhoz, egy kicsit húzd lefele. Mintha beleakaszkodnál a húrba, nem nagyon mert akkor elnyújtod a húrt és elmázik a hangmagasság, hamis lesz. Gyakorolj! Jó lesz az, ha sikerül akkor soha a büdös életben nem fognak fájni az ujjaid és marha gyorsan fogsz játszani mert nem lesz a nyomaték ami lelassít mikor mozgatod a kezed. -
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44123 üzenetére
Attól függ, hogy milyen hangzást szeretnél. A két hangszín mehet 10-ig, a volume az erősítő torzított csatornájától is függ. Fél állásban kisebb jelet küld a gitár az erősítő felé, de pl. 10-ig tekerve nagyobbat, tehát ott jobban torzít majd a kocka.
Gary Moore játéka jó példa erre. Ő sokat használja (tekergeti) a hangerőpotit egy-egy dala közben. Sokszor visszaveszi, olyankor kevésbé sikít a gitár, tisztább a hangzás.
Volume 10-nél - leegyszerűsítve - semmi sem fogja vissza a hangszedők által az erősítő felé küldött jelet, magyarul az a gitárod legjobb "teljesítménye".
-
Tempes
tag
És mondjuk közép állásba célszerű tekerni a hangerőt gyakorláskor?
Az erősítő egy fender mustang lt50 lett végül. -
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44118 üzenetére
...justinguitar.com-ot szokták itt a Kollégák...
Szerk: használd egészséggel!
-
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44118 üzenetére
Húú, ez morva jól néz ki, grat hozzá!
Kapcsoló;
fel: a nyaknál lévő hangszedő szól (RHYTHM),
le: a hídnál lévő hangszedő szól (TREBLE),
középen: mindkét hangszedő szól.Potik (mikor a térdeden van a hangszer);
bal felső: nyaki hangerő,
jobb felső: nyaki hangszín.Bal alsó: hídi hangerő,
jobb alsó: hídi hangszín. -
chaosmonger
tag
válasz
MATEO6600 #44110 üzenetére
Akkor marad a Jeff Healey style.
-
MATEO6600
őstag
Hmm, jó ötlet! Viszont ahogy látom, ehhez is használod a hüvelykujjat stabilizáláshoz.
-
Eastman
addikt
válasz
MATEO6600 #44107 üzenetére
Gusztinál a pont!
4-6 hét alatt frankón megtanulhatsz szlájdozni. Csekkold le az alternatív hangolásokat is...
-
MATEO6600
őstag
Jobbkezes vagyok, egy sportsérülés miatt a bal hüvelykujjamban ínszalagszakadásom lett. Mivel az állandó gitározás miatt nem hagyom gyógyulni, így most el lettem tiltva a hangszertől 4-6 hétre. 1-2 nap még oké, de 4-6 hét?
Van valami technika, hogy az ember ne használja a hüvelykujját a lefogásnál?
Mert én ahogy gitározok, elég nagy erőt fejtek ki vele.
-
consono
nagyúr
válasz
Eastman #44099 üzenetére
Csak kötekedésből, de ha így kellene pengéni, akkor a a G és H húron a tabulatúrán egy, egy x-el jelölnék a tompítást
De lehet, hogy így amúgy könnyebb játszani, látni kellene a tab többi részét is.
nap: én nem vagyok nagy fingerpicker, de ha a huvelykujjal walking bass-t játszol a z E és A húron, akkor a maradék négyre jut egy, egy ujj, oda kell a kicsi is.
-
válasz
consono #44096 üzenetére
Vagy pengetővel és ujjal egyszerre. Nekem ez ugyan nem megy, de megtanulható azt mondják
re: nap
Amit az iskolában megtanítanak hogy nem kell/lehet, az arra van, hogy áthágjuk. Nekem is ez volt a bajom, hogy hittem ebben a hülyeségben és dogmaként ragaszkodtam hozzá. Így sikerült nem megtanulni kisujjal pengetni és nem hüvelykujjal fogni a basszust. Most meg már késő bánat.
Ezer plusz egy isteni gitáros van akik kisujjal pengetnek. Hüvelykujj fogásra meg ott van Hendrix és mindenki aki azon az úton halad, azaz ezer plusz egy megintAzt is megtanítják hogy KELL fogni a pengetőt és sajnos az is rossz. Van akinek ez válik be van akinek az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Változatos hardverbokréta
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Apple asztali gépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Linux kezdőknek
- Energiaital topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest