Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andor80
senior tag
-
andor80
senior tag
Nyugodtan veheted volt nekem remek cucc.
A cső miatt a gitárhoz kimondottan jó
Igen visszaadja főleg tiszta hangoknál.
De torzítva is fasza.Azért ne várj tőle full csöves hangzást oda kell a végfokcső trafo stb is."Vagyis ha jó minőségben szeretném rögzíteni a gitárt, akkor az a legjobb, ha király fejem van ládával és azt bemikrofonzom szakszerűen, drága mikrofonokkal? Erre már nem futná. Mi lehet az arany középút?"
Szerintem nem .
A legjobb egy csöves fej és egy torpedo captor + jóminőségű láda sim(ownhammer) -
andor80
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
De lefikáztad....
Ha egy stratra ránézel mégis straton kívül mit kellen látnod ha szándékosan stratnak készült
Egyébként már ránézésre se egy sima strat ott a hangszedő variációkat segítő kapcsoló is.kilóért ez jónak tűnik majd beszerzek egyet kipróbálni.Vidik alapján tök jól szól és eléggé univerzális cucc.
"Ránézel, mit látsz? Egy tucat stratot. "
Amit a gitárosok 40%a keres ha gitárt vesz
Másik 40 a lespál
A maradék meg eloszlik
-
andor80
senior tag
Csövi japánból ebayen keresztül vásárolt már valaki áfa vám ilyesmi mennyi?
Ugyanez reverbre is vonatkozik
Spector legends classic 5 húrost vadászok de itthon horror.
Köszi! -
andor80
senior tag
válasz
consono
üzenetére
tényleg szerinted egy gitárforma határozza meg a hangzást?
double cut gitáron is ugyanolyan remek lehet egy slash..2021 van
A megállapításod okés volt a 70 es években amikor volt a les paul meg a marshall.. Manapság ez már nem tényszerűnem trollkodok beszélgessünk.
Én azt tartom ,hogy nagyon jók a gibbonok de iszonyatosan túlárazottak.
Persze nemcsak a gibbonok... -
-
andor80
senior tag
Csövi.Technikai kérdés basszerosokhoz.
Kisegítem haveromékat
Ők most drop b hangolásban vannak
Miylen vastagságú húr javasolt 4 húros basszusra ehhez? -
andor80
senior tag
válasz
capulet75
üzenetére
Tesó a zen go az elérhető egyik legfaszább interface(hangkártya) abszolute overkill über fasza cucc jó lesz az grat hozzá!

A plugin pack amit linkeltél meg produceri munkára fasza nem igazán gitárspecifikus így egy itt nézelődj inkább és yt teszteteken melyik kell a stílusodhoz ha jogtiszta kell:
[link]Szerk lejebb görgettem pluginlistádban látom van valami gitár cucc is hozzá(abban vannak pedálok)próbáld ki hátha fasza nem ismerem.
-
andor80
senior tag
válasz
capulet75
üzenetére
Ha van hangfalad és PC akkor hangkártya
Behringer 204HD a minimum
Azután meg teli a net ingyenes gitár erősítő szimulációkkal és hangfal simekkel is
Hacsak fejhallgatós gyakorlás Mooer ge 200 használtan
Vagy valami kombó!Ui gitár jó döntés volt ár /érték arányban tök oké.
Sőt ha feljebb lépsz könnyen bővíthető jobb hangszedőkkel .(Egy nazgul/sentent szett pl gyilkos bele.) -
andor80
senior tag
Nem ajánlottak szart.DE kezdőként minek költsön valaki egyből százezreket?
"Multieffektet nem vennék! Főleg olcsót nem, de szerintem a 200 ezresekben sincs élet."
Jézusom! Nem akarok belédszállni de inkább lépj hátrébb kérlek...Vicces vagy és félrevezető butusságot állítasz tényként..
Tovább nem is olvastam..
Egy béna példa vakteszteltesd magad:
[link] -
andor80
senior tag
Hali hangtechnikai kérdés:
Így néz ki a lánc:
Gitár-Erősítő(PRS MT 15)-Hanfalkimenete az erősítőnek-Loadbox(Two Notes Torpedo Capator 8ohm)- Ennek a balanced TRS line outja-hangkártya (Roland Octa Captures)A kérdésem pedig a hangkártyán érdemes a HI Z bemenetre váltanom vagy maradjon a sima LINE?
Köszi ! -
andor80
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Köszi.Hát szerintem megveszem a Darkglasst mert az szinpadon is tud működni van benne ir loader i.sTud két jelet egyszerre kiadni.
Külön most nem veszek szerintem előerősítőt jó a rolandé végül is.
Kipróbálom a Darkglasst ha nem válik be nem jön be az + jelenlét visszaküldöm.
Illetve egy kérés mindenkihez!
Ha valakinek Pesten van egy ilyen pedálja ls ki tudnám próbálni a probatermünkben (XVII)
hálás lennék italokkal
-
andor80
senior tag
Csövi használ valaki fizikai bassszus preampot/di box felvételre?
Van előnye pluginnel szemben.?(Hangkártyám se ratyi azért Roland Octa captures)
Szemezgetek egy darkglass Alpha-Omega ultrával de nem tudom kell e egyáltalán
mert használok bass plugint(Neural DSP Parallax,meg Aurora DSP Mammothot )ezek azért eléggé ott vannak de valami hyiányzik .Lehet ezt a minimális plusszt egy analog preamp megadná?
Köszi a tapasztalat megosztást! -
andor80
senior tag
válasz
Vegyigyümi
üzenetére
Black Sabbath-Paranoid
-
andor80
senior tag
Csövi.Agresszív brutális AKTÍV hagszedőt keresek thrash metalhoz annak is a gyorsabb fajtájához .Így kell a gyorsan felépülő hang.
Van mostnában valami modern hagszedő ajánlott?
Köszi -
andor80
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Csövi ez élő dob volt vagy elektromos lett digizve?
Hangzásra nagyon elektromos.NEm tudom mit használsz de superior drummer 3 at szerezd be 320 giga kell neki hely viszont az eléggé teljes cucc.(szoba mnikrofonok minden szir szar)
A múgy nem rossz keverés ez kicsit tompa bátrabban a magasakkal
Miylen monitoron keversz? -
andor80
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Márpedig érdekelt mert leszóltad a 4 colt...Akartál mondani valamit de nem értettél hozzá.Még most sem.
Értsd meg ezt nem lehet kombóval összhasonlítani mert nem arra van és nem az a célközöbsége és nem azt tudja .Ezt kiviszed a mezőre és 3 AAA elemmel tolod a metált funkyt jazzt bármit .Majd elrakod kb a farzsebedbe . Csináld meg ezt kis kombóval akár..Nem kötekvés de valami teljesen más dologról elmélkedsz
-
andor80
senior tag
annyit még a csöves cucchoz otthonra ,hogy valoban 1-5 w is sok de ha tényleg az kell panalba az két megoldás megoldás iso boxot neki vagy Two Notes Torpedo Captor
A captor a jobb mert azzal ki lehet tekerni a csöves fejet ugye mindenk megvan a sweet pontja ahol ütös a sound. LEtekert csöves soha nem fog jól szólni -
-
andor80
senior tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Hangzást 99.9 s%ban vakteszten nem fogod felismerni cső vagy plugin főleg otthoni körülmények közt panelba.
NE érts félre én is panelba lakok.
A code is túlzás.
Ha csak játszogatnál vegyél egy hagkártyát és plugin hozzá mondom max a linkelt preamp.
Thomannál most jár behringeger hangkártyához AmpliTube 5 SE BDL ingyen(180 dollár amúgy)
[link]De ha mindenképpen kölönálló egység kell kombó megértem azt is de overkill panelba még az is.
MArshall kombó kikötés akkor nem pofázok tovább.

De amúgy MIÉRT? Marshall és miért kombó? NEkem van egy 50 wattos london city fejem és marshalabb bármelyik marshallnál![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ott vannak a kis csöves blackstar kombók ISFel(Állítható a britt (marshall) és amerikai 6l6 sound egy potival.
Na térítést befejeztem!
-
andor80
senior tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Panelba minek csöves?
Hangkártya plugin és ha annyira kell a cső hang elékötsz egy csöves preampot a láncba
Pl [link] Otthoni használat melett a cső kb 5 évig tuti okés ha elfogy 2 csavar be az új.
Csak prüntyögni szeretrnél hobbi szerüen vagy felvenni dalokat írni kiadni ? -
andor80
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
hd500x-re nem Ampero igen. Azért modernebb hang.Nézz videókat van e szükséged balanced kapcsolatokra midire jobb modellezésre illetve azt hiszem a zoom ra nem lehet IR-t feltölteni amperora meg igen
IR a legfontosabb dolog szerintem főleg ha élőben PA-n vagy FRFR ládán tolod.A gyáriak ált gagyik.De egy jó ownhammer IR pakk pl csodát tesz. -
andor80
senior tag
Mi meg a bandával most szabadulunk sok felesleges cucctól.Mennek a nagy régi 27 kilós fejek 45 kilós ládák,pedálok minden biz bassz.Maradnak a 15w os fejek,headrush pedálok ládák.Tisztább szárazabb(szó szerint)érzés.Hehe
Tervben van egy pár jobb studió monitor de azoknak a árazása is ,hogy elszaladt az utobbi egy két évben édes sátánom....
-
andor80
senior tag
Hali!
VAn valami olcsobb ajánlott feszültségingadozást kiszürő tápszürő?
Furman cuccait néztem de eléggé drágák. -
andor80
senior tag
Köszi mindenkinek. A gitárnak kell egy nagybeállítás vittem is volna de sajnos hőemelkedés így ez átcsúszik januárra.
Boldog vagyok állat hangzás a fej és a gitár is.
Most DROP B húroznom is kell majd .
#43101Goose-THSH is akartam már régen.Nem érte meg rákölteni a jackora. A charvel jó áron lett véve relatív mert vannak rajta mikro karcok nyaki hagszedőt majdl ejebb kell állítani mert asszimetrikus de ez pár perc csak.
-
andor80
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
3 napja szenvedsz mindig csak kifogás kötekvés megnemértés elfogadás hiánya nélkül PM ben is zaklatsz hülyeségeiddel.Ráadásul neten lógsz ami az egyik legkárosabb a környezetre gitározás is öko lábnyoma se csekély(Hacsak nem akusztikban tolod) szóval ne maszlagolj már.Azt se hiszem el ,jogy nem rendesz netet vagy egydolog miatt amit kerestél soha nem égettél egy egy tank üzemeanyagot....Ha meg nem ,hogy veszed meg a hűtőd ha elromlik?...De sebaj engem mostantól felejts el. Köszi megértésed...

-
andor80
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Moeer 200 vs 250 leírtam.
Mindkettőn a héten elérhető legfrisebb soft volt
Two notes IR ekkel kb semmi érdemi különbség nincs
Volt ott egy GE 300 is an azon már érzékelhető volt a fejlődés
Dinamika analogizált hang minden jobb.
Proba pedig pcn és Headrush FRF 108 on is megvolt.
Azt is leírtam teszek a net infora hagszernél zenei dolgoknál csak a saját fül
Ezért is volt az oltás anno amikor kötekedtek velem miért akarok a vintage v 100 ba 30 ezres elektronikát tenni.Akkor is leírtam mert nekem az kell és azt hangot keresem .Hiba van olcsobb alternaítva az nekem nem adja amit.De ez már off. -
andor80
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Ciki már ez a vélemény erőltetés.Láttunk pro kontra videókat.
Tied is a kolléga is amit linkelt + meghalgattam tegnap összehaspnlításképpen.A két mooert ha olvasnál.IS! Arról nyomatod 3 napja
A cuccaim:
Bugera 333 infinum
Harley Benton 2x12 vintage 30Shure 57 beta A
Behringer C1Headrush Gigboard
Vintage V100
SD APH2-S szettJackson Js32q
Nazgul-Sentient szett
Hagkártya : Roland Octa-Captures
8 magos amd 16 giga ram
De ez ,hogy jön ide?
Minek kérdezted?Engedjük el...Saját fülem győzött NEKEM Semmivel nem jobb normális IR ekkel mint írtamTwo Notes legjobbjait vettem meg használom.
-
andor80
senior tag
válasz
Zoli133
üzenetére
Mooer ge 200 a tuti (60 ért van egy GS fanaticon)
Pod go 170.000
Ha szereted a boss hangzását GT 100v2 azon van fx loop 120 körül van
Esetleg használd Line 6 pod hd 500 (x) 80 ért van fent szintén GS-en egy.
Esetleg 70 ért szintén ott egy line 6 firehawk nagyon szerettem jobb a metal zoneja mint az eredeti hihihi -
andor80
senior tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Érezted az ironiát ugye? Itthon de hol bakker?
Debrecen? Pest, veszprém .
Gondolom nem mindegy neked se ,hogy 10 km vagy 450et kell utaznod... -
andor80
senior tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Londonban remek a laney szerviz.
-
andor80
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Midi pedál dac+i5 laptop 16 giga ram +thu haverom így koncertezik ha nagyon kell viszi a headrush ládáját.Mindenere minden szituációban kielégítő.
Már a mooer ge 200 is fasza nemhogy a 250 hangban szolgáltatásban is
Viszont ahhhoz kötelező egy headrush vagy hasonló szélessávú láda + pár minőségi IR
Gitárosunk is mostanában tér át 120 w os csöves cuccról mooer headrush kombóra ha gondolod Budapesten rá tudsz nézni hallgatni remélhetőleg nemsokára. -
andor80
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Igen van nem is kevés
Fast Fret is fasza de én legtöbbször Planet Waves xlr 8at használok mégjobb nekem.
Leszedi a koszt és fogólapot is kondicionál .Nem engedi korrodálni gyorsan a húrt és még gyorsabban suhan a kéz is a húron .(nem vicc)
Megéri na.
Buli próba után egy gyros húzás a húrokon enyhe nyomással mehet a tokba vagy állványra a gitár. -
andor80
senior tag
Hali kicsit hangolnék lefelé basszuson is Drop B a cél
5 húros basszusra lenne mi az ajánlott húrvastagság ehhez a hangoláshoz?
45 -130 ból láttam populáris mennyiségű készletet választékot muzikernél pl.Elég lehet vagy menjek még jobban a hajókötelek felé? Köszi -
andor80
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
A termolo sajnos nagyon hitvány rajtuk széthulott az enyémen alig fél év alatt.(Aztán lehet a Drop B hangolást nem bírja 12-56 os húrokkal hihihi)
A hagszedők visziont meglepően jók benne.Mind tiszta mind drive hangoknál.
(Mondjuk én azokat cseréltem SD sentinel/nazgul szettre amely felezhető push pull potit kapott állat)
Vásárláskor a hangolókulcsokat nézd meg alaposan nekem két gitárt kellett visszküldenem ferdén volt felfúrva pár kulcs. -
andor80
senior tag
-
andor80
senior tag
válasz
sanyi0321
üzenetére
Jó lenne tudni milyen zenét játszanál rajtuk.Az ibanez sötétebb mélyebb brumogosabb hang a vidi alapján a rockbass meg fényesebb fémesebb ergo metalosabb megadeath hangzás.
Mindkettő mondjuk szélsőségesen equzhato a potikkal tényleg egyéni preferencia.Kb ugyanz kihozható mindkét hangszerből.
Én warvickot venném imádom a fémes reszlő bass hangot amit alapból tol. -
andor80
senior tag
válasz
SidCorky
üzenetére
Én még nem találkoztam olyan új gitárral amit ne kellett volna ha minimálisan is de kb MINDENT állítani .
Nyak ,oktáv,húrmagasság kulcsok,jack aljzat,tremolo,pickup magasság, lelazúlt alkatrészek és ezek ezek kombinációja.
És sok gitár ami átment kezem között bőven a 250.000 forintos kategória és afelett volt.
A legjobb legdrágább cuccokat is szállítják állnak rakjtárban boltban stb.Ezalatt ha a gyárban pöpecre belőtték őket(ami nem jellemző szerintem)akkor is elmászhat sok dolog rajtuk. -
andor80
senior tag
válasz
benvolio
üzenetére
Cuccaik jók nincs velük általában gond.Viszont a két erősítő nagyon hasonló sok értelmét otthonra lakásba nem látom a cserének.Ha van otthon pcd és fejlesztenél is akkor hangártya
és használt studió monitor plugin irányba indúlj el szerintem .
Behringer 202HD sokszor 15 ért már van behringer studio monitor a legolcsobb is fel -felbukkan használtan 25 körül.Azzal és modern 64bites pluginokkal azért hangban hatalmas az előrelépés.Szerintem persze.Megnéztem a nuxot szép állapotú azzal se lősz mellé mondjuk. -
andor80
senior tag
válasz
espista
üzenetére
Imádom a faszit hihtetlen tudással rendelkezik mint zenész, színész, nethuszár is iszonyatosan jól megkreált karakterrel.
Tanulságos volt a videó
Nemcsaka pengetési stilus ,fogás ezerféle hanem ennek hatása a hangszerre hangzásra zenére.Évekig sima 88 as tortex dunlopot használtam most váltottam ennek a helyes változatára és sokkal jobban megy a gitározás mint hittem volna.Pedig elsőre azt gondoltam akadni fogok mindenbe.(Mondjuk 11 es húrrol 12-52 re is váltottam közben)
-
andor80
senior tag
válasz
kemotox
üzenetére
"
tanulatlan retkes cig
Megértelek .De bakker azért a rasszista kirohanások nem igazán ide valók..Ráadásul sok tanulatlan muzsikus cigányt ismerek akik szerintem bármelyikünkek lealáznának zeneileg...A zene mindenkié a zene az a "nyelv" ami egységesít bőrszíntől,vallástól,fajtól ,lakehlytől,szociális helyzettől föggettlenűl. -
andor80
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Megint tovább tolod nem bírsz leállni látható a fanatikus kényszered.Végtelenűl sajnállak,hogy ezt a felgyülemlett energiád nem a új számok írására használod.Kiváncsi lennék rájuk szerintem többen is..Én ma megyek egy jót próbálni és tolok egésségedre pár jéghideg sert előre is egéségedre.
-
andor80
senior tag
Már megint hazudsz...Te kötekszel.
Feltettél egy kérdést válaszoltam rá.HA nem akarod ,hogy írjanak a kérdésedre ne tedd fel.Mit hiszel csak a te álláspontod az igaz ? kacc kacc
Most direkt visszaolvastalak ebben a topikban .Foylamatosan szar Slash,szar hangszer szar Ozzy ,Ember,mindenki sükt mert csak a te hallásod a fasza?Napokig foyltathatnám a ..Tudom csak a csoda EPID nem egy szar....
Már maga a kérdésed is fusztrált volt hiszen már abban is benne volt ,hogy kb egyedűl vagy a nézeteddel...30 éve emelem magasba a MEtal zászéaját.Jogod van szarozni jogod van véleményt formálni de mostmár mutass valamit amit te alkottál nekünk is jogunk van ítélkezni . Ha nem jön be az új Ozzy halgass vintage Ozzyt kapható dsizdobozban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)