Hirdetés
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Egyelőre főleg gitárelektronikai szerelésben gondolkozom: potik/kapcsolók/jackaljzatok cseréje, elektronika tuningja, új pickupok beszerelése, ilyesmik. Esetleg kisebb hardvermunkákat is csinálnék, pl. hidak, húrlábak, hangolók cseréje. Oktáv, nyak beállítása is mehet, talán még bundsíkolás is. Adnék tanácsot a gitár hangzásának tuningolására, és be is szerezném a jó ár-érték arányú alkatrészeket Aliról.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
A feleségem most különféle okok miatt nem dolgozik még vagy két évig, és nem is szeretném, ha visszamenne oda dolgozni, ahol dolgozott. Neki találtam ki ezt: én adom a nevem és a tudásom hozzá, ő pedig forrasztani fog, és kitanulja mellettem a szakmát. Ha letelik a két év, addigra még akár rendes vállalkozás is lehet belőle.

Szerk.: ma távozott elégedetten az első kuncsaft, 9000 Ft bevétel jött tőle.

-
Goose-T
veterán
Na itt készül valami.
-
Nekem volt ilyen, de szívás volt, aztán lett valami olyasmi mint Goose--T-nek utána felbaszott agyilag az állandó szívás, meg hogy behánytak a pákák és vettem egy Wellert.
Azóta nincs gond a forrasztással.
Persze Magyarországon nekem is van egy egy elég komoly Wellerem, ez a mostani egy vicc ahhoz képest, de még így is köröket ver az alis szarokra amikkel bénáztam én is itt. -
Goose-T
veterán
Én egy ilyet használok, jobb az, ha állandó hőmérsékletet tudsz beállítani. Annyi a problémája ezeknek, hogy hamar elhasználódik a hegyük, aztán nehéz bele szerezni újat. Olyan betekerős hegye van, amit inkább a pirográf eszközöknél használnak, én is megrendeltem egy egész pirográf hegykészletet Aliról, mert volt benne véletlenül olyan forrasztóhegy, ami nekem kell.
Hobbicélra egyébként megfelel, de én valószínűleg be fogok szerezni egy Wellert. Vagy előtte kipróbálok valami Alis csodát, ha találok.
-
ham_
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Erről jut eszembe, nagy ritkán gitár- ill. más kisebb elektronikai forrasztáshoz milyen páka ajánlott? Egy ilyesmi pl. megfelel a célnak?
https://www.obi.hu/forrasztokeszuelekek/lux-forrasztopaka-30-w/p/3992021
-
Goose-T
veterán
Vettem egy nagyon durva asztalt gitárszereléshez nagyon vicces áron. Tele volt már a tököm az Ikeás papírasztallal (Linnmon, szó szerint papírból van), ehhez a munkához nem volt elég stabil. Ha rendesen elkezdtem dolgozni rajta, mozgott mindenfelé, dőltek-borultak rajta a dolgok.
Egy nehezebb gitár vagy basszusgitár súlya alatt már meghajlott.Amit most vettem, az egy régi acélvázas műhelyasztal, nyolc fiókkal, egy tonna (!) teherbírással.
Táncolni lehet rajta, satut lehet hozzá rögzíteni, mindent kibír. A súlya 40-50 kg körül van. Kicsit koszos volt, éppencsak befért az autóba úgy, hogy még a pótkereket is ki kellett pakolni, de szerkezetileg majdnem tökéletes. Az egyik fióktartó rész van kicsit megereszkedve, de ez csak esztétikai probléma, majd orvoslom valamikor.Az ára kemény 2500 Ft volt.

-
gaborbol
őstag
Visszavittem a katana "neighborhood" edition-t. Szomszedok imadtak mivel teljesen hagtalan volt, meg sem nyikkant.
Ket elado probalkozott, 10 perc ki-be kapcsolgatas, osszes gomb nyomogatasa, tekergetese, egyszer csak megszolalt ,mukodik. Hazahoztam, bekapcs az amp type valasztonak csak a felso opcioja megy. Ki- kapacsolgats, fejvakaras, crunch is feledt, de alatta semmi. Megint basztatas, clean , majd az acoustic is feleledt
Mi a fax? Panelhiba, szoftverhiba?Becsomagoltam , ha ennyire az alap dolgok nem mennek , ki tudja meg mi nem meg majd benne rendesen. Megy vissza a boltba, csak eppen nincs belole sehol, rendelesre majd lesz....vagy valasszak mast.
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Múltkor beszéltem vele fácsén, hogy az összes cuccát megvenném 500-ért, amit hirdet (három gityó + egy fej + láda). Elbeszélgettem vele az árképzésről is, de nem lehetett eltántorítani az elképzelésétől.
Mondjuk amilyen mértékben emelkednek az árak, lehet, hogy egy év múlva tök reálisak lesznek az árai. Csak az a gyanúm, hogy még tovább fogja emelni. 
De most tényleg, mit gondol az ilyen? Hirdeti minimum egy éve, és fel sem tűnik neki, hogy senki nem vette meg? Mondtam neki azt is, hogy szerintem el se akarja adni, csak az asszony kényszeríti, ő pedig szándékosan ad meg magas árat, hogy véletlenül se vegye meg senki. Erre azt mondta, hogy nem kényszeríti senki, ennyiért akarja eladni, és kész.
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Névtelen fikázó nálam is volt, itt írtam róla, nem írom le még egyszer.
Nyilván az lett a vége, hogy pár nappal később eladtam a meghirdetett áron a gitárt.
Mostanában már fel sem teszem GS-re a gitárokat, mert csak időpazarlás, szinte minden vevőm a Facebookról jött.Amúgy fácsén is vannak fura alakok. Itt van rögtön ez, amikor a 60 ezres gitárt hirdeti már legalább egy éve, először 120-ért rakta fel, utána emelt 135-re, most 150-en áll. Ugyanez az alak egy Seymour Duncan SH4-SH2 szettet is árul 65 ezerért, amikor a Muzikeren ugyanaz vadiújan, garival, ingyen szállítással 62900.
Ennyire hülye, vagy arra számít, hogy egyszer majd rákap valami nála is hülyébb, és megveszi annyiért? -
Eastman
addikt
válasz
espista
üzenetére
A kínai Epi-k jobb minőségben vannak elkészítve, mint az amerikai Gibsonok. Részegen, félálomban, hozzáértés nélkül, szebben lakkozok, mint azok.
Az Árkádiában rákérdeztem arra, hogy miért nincs már annyi Gibson náluk, mint 5-10 éve. (Konkrétan 2 db volt akkor.) Ugyan erről számoltak be, csak nem ilyen úriasan.
Mínusz rózsafa, mínusz mahagóni.
(Engem meg névtelen üzikben savaznak ismeretlenek, hogy drágán adom a 2010-es Gibson LP-m. Oké.
) -
espista
senior tag
Ma voltam egy hangszerboltban pár apróságért és megnéztem az USA Gibsonokat. Hát kiábrándítóak. A kínai Epi-k jobb minőségben vannak elkészítve, mint az amerikai Gibsonok. Részegen, félálomban, hozzáértés nélkül, szebben lakkozok, mint azok.
-
gaborbol
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Mindenkinek kell valami hobby.
Munkatarsam is ezt szokta csinalni veluk, amig vele vesztegeti a tolvaj ur az idejet addig se masokat fosztogat. Kulonben virtualis szamot barhova tudsz venni ilyen havi 10 dollar korul arrol ugyan ugy tud hivni mint a vezetekesrol es soha nem mondod meg, hogy hol van valojaban.Gitarboltba van alapbol opcio, hogy szinte barmit veszel, mindent visszavihetsz 45 napig barmifele indok nelkul es visszakapod a teljes vetelarat vagy levesarlod.
Szerdan voltam oran, vittem a gitart magammal suliba es a teremben ahol voltam pont Boss Katana volt...
Ma visszakoccoltam a boltba leadtam a fender juniort, elhoztam egy katanat. Bontatlan, gyari csomagolas , meg se nyikkan. Masik gitar, semmi, aux input->semmi...Jol indul az 5 ev gar
"Gettos boltba" annyira korrektek, csak a boltban vettem eszre, hogy a fender also mubor boritasa fel centis helyen le volt horzsolva , jol lthatoan. Mondom ugy nez ki volt egy kis pity-putty , nem gond ne torodj vele, teljes aron visszavesszuk ,kp vagy levasarlaas?
-
-
kemotox
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Hagyd a picsába, az ilyen google fordítós emberkék általában csak le akarnak húzni. Skandináv népeknél nagyon megy az inglis oktatás, kicsit fura, hogy nem beszéli az angolt.
GSfanatic tele van ilyenekkel amúgy. Sőt konkrétan ugyanazt a sablon szöveget szokták másolgatni. Fogadjunk paypal-el akarja nyélbe ütni az üzletet
-
gaborbol
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Csak egyszeruen :” Daisy Rock Debutante Rock Candy Princess” -nek hivjak

3/4-es extra keskeny nyakkal, szerintem a feles meret nagyon kicsi. Eletromosba nem
Is nagyon lattam belole felest.
Az asszony mar lecsapott ra, na nem maganak, hanem hogy karacsonyi ajandek lesz akkor. Ha mar lattal gyereket elkampicsorodott keppel amikor meghallotta a lany…felső nyereg tenyleg csale, majd megoldjuk, ugyis muanyag.
-
Eastman
addikt
Sprecheli valaki a finn-t közületek? Nagyon szeretné egy finn versenyző a Gibsonomat. Sok üzenetet ír rossz magyarsággal, én angolul válaszolok neki, de elveszettnek tűnik.

-
gaborbol
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ez ma sikerult beszerezni:
A velemenyek meg YouTube alapjan teljesen jo cucc, rendes hangszer, nem jatek kategoria. 42 dollar volt
ha bejon neki vagy a masik kettonek akkor veszek valami ujszeru Squier Stratocaster Affinity Mini abban a szinben amiben szeretne…. Szivem szerint a Martin mini-t vettem volna, de a 265 dollaros hasznalt gitart sajnalnam 4 meg 6 evesek koze engedni. Elektromost akart igy ez lett. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
És végül melyik lesz?
Nekem azt mondta a lányom, hogy csqk fém hùros, mert a nejlon nem tetszik, meg baratnőnek is fém hùros van.
Viszont sima elektromos tele jó lenne neki, mert ugye nincs ott az akusztikus dob része. A nyak se vastag...
Még én sem tudom. Karira még ki kell talalni.
-
gaborbol
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Engem is kornyekez a 6 eves lany.
Nylonban gondolkodtam en is, 3/4-es meretben a boltban nem nagy a valasztek. Viszont mind szeles nnyak 48-52 mm. A keze a fele akkorra sincs mint az enyem .A fem huros 3/4-es amiket lattam mind felejtos. A nylon sokkal jatszhatobb, a hurmagassag botranyos volt az osszes gitaron, volt viszont egy hasznalt Martin mini akit mar valaki a minimumig faragott az egesz turheto volt.
Hasznalt meg uj Squier Mini Affinity , Vox mini Stratocaster-bol dunat lehetett rekeszteni, meg az ev apja dijjra is jo lennek a nyaloka piros, meg babaszoba rozsaszin szinekkel

A jatszhatosag az a nylon korul vagy felett van, nagyon elgondolkodtam. Arban a hasznalt 75 dollartol indul. Majdnem fele a cordoba mini 2-nek.Nem volt nalam fules, hirtelen felindulasbol vettem egy learazott Fender mustang micro-t, hogy majd ma visszaterek es kiprobalom vele a Squier-Vox Mini parost.
Harom gitarbol harommal nem megy. Kis google utan kiderylt, hogy nem szereti a piezo pickup-ot, de a godin A6-nak sem baratja. -
Moleman
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Valószínű.
Cirillül volt benne, hogy Кремона, 1986. Lekopott festésű fogólap, évtizedes flatwound húrokkal. A D elszakadt, így azt kénytelen voltam cserélni, máshoz nem nyúltam. 
Most már sajnálom, hogy ugyanannyiért eladtam pár évvel később, 9 ezer forint ellenében jó lenne, ha itt lenne velem a történelmem egy darabkája. Talán emiatt is lettem hoarder, azóta szinte semmit nem voltam hajlandó eladni. -
-
válasz
Smiley
üzenetére
Amugy miert van az, hogy a gyerekeknek kb mindenhol a klasszikus/acoustic vonalon kezdik el a tanitast?
Praktikum szerintem főképp. Saját tapasztalatom a 7.5 éves fiammal van, erről a korosztályról tudok nyilatkozni: most kezdte (innét jött nekem is a motiváció
), könnyebben viszi a gitárt a suliba, egy elektromos nehezebb, valamint nem is tudná itthon egyedül kezelni, folyamatos support kellene hozzá. És az órák is inkább játékosak, tapsol, penget, tapsol, ilyenek. Szülőként se mindegy, hogy mennyibe kerül, illetve hogy ha kinövi, vagy kiderül hogy nem tetszik neki az egész, akkor nem olyan nagy a bukó. A gitár ahogy észrevettem kb. csak a formája miatt fontos, meg hogy vannak rajta húrok, kb. bármi lehetne ami tudja ezt.Persze az is hozzátartozik, hogy alig múlt 7, nyilván itt még nem beszélhetünk arról, hogy kialakult ízlése és céljai vannak, hogy pl. ő eltökélten Metallicat akar játszani, azt se tudja hogy mi történik, vagy hogy pontosan mire jó ez az egész, hol van benne ő
Az egyetlen dolog amiben terelgetni tudtuk, az az, hogy valamit zenéljen, de csak ha kedve van. Elmentünk boltokba, ismerősökhöz, mutattunk neki csomó hangszert, a gitárra mondta, hogy ez jó lesz, ez tetszik neki. De nagyon egyszerűen gondolkodnak még ők, kb. ebben ki is merül amit leírtam, nem vizsgálgatja hogy elektromos, nem elektromos, hogy szól, mi lenne jó. De 2-3-4 év múlva ez már tutira nem így lesz 
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen Harley Benton ( [link] ) gitár nyaka kényelmes? Cort KX5fr-hez viszonyítva? (vékonyabb vagy keskenyebb, játszhatóság (pl. barré akkordok lefogása)) Ha esetleg lett volna valaki keze alatt mindkettő vagy hasonló, tudna véleményt írni.
Üdv! -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
A lányom biztos partner lenne ebben.
Közben visszaírt a suli. Nylon húrost javasolnak és az Ő korosztályának jellemzően 3/4-es méretben.
Ez teljesen homály számomra. Túl drágát se vennék, de leggagyibbat sem.
Valaki ismeri a kil.hu -nál lévő Cara Bogner gitárokat , hogy mi fán terem? Egyébként meg Fender Education szériából az ESC-80 -at néztem.
-
Smiley
addikt
https://www.youtube.com/watch?v=YyTo-PxJy6I
Raadasul, ha ez nekem akkor eszembe jutott volna, hogy egy elektromos gitarral es egy erositovel az oruletbe tudtam volna kergetni a szuleimet biztos belevagok, De csak 30 evesen jutottam el odaig hogy ez akar meg jo moka is lehet.
-
Moleman
addikt
válasz
Smiley
üzenetére
Mikor még én kezdtem 2002-ben, anyagi szempontból logikus volt a nejlonos, akkoriban 40 ezer volt egy új kínai fémhúros a hangszerboltból, egy régi használt ukrán klasszikot viszont 9000-ért meg lehetett kapni. A szüleim még azt se akarták megvenni, a dédmamám fizette ki végül. Pedig olyan zenét játszottam, amit ők is hallgattak (azóta is a 70-80-as években ragadtam).
Nem sokkal később már megváltozott a helyzet, 2008-ban 17 ezerért választottam egy haveromnak alsópolcos fémhúrost újonnan, az árához képest teljesen jó volt. Azóta se volt már soha drágább a fémhúros, mint a nejlon.
Kezdőknek sem gondolnám, hogy jobb a nejlon, mint egy 8-9-essel húrozott fémhúros, az sem bánt jobban/kevésbé, úgyhogy tökéletesen egyetértek. -
espista
senior tag
Szerintem egy Parlor gitár jobb lenne. Méretben kicsi és később is használható. Talán több mindenre is jó. Árban se vészesek.
-
Smiley
addikt
Amugy miert van az, hogy a gyerekeknek kb mindenhol a klasszikus/acoustic vonalon kezdik el a tanitast? Azert 9-10 evesen a gyerekek tobbsege nem ilyen zenet hallgat, foleg a mai generacio aki szamara minden mufaj 1 kattintassal elerheto. Persze az irany elso sorban az lesz amit a szulok hallgatnak otthon, de en emlekszem, hogy mi direkt olyan zeneket kerestunk es masoltunk amiket a szulok nem hallgattak.
-
Goose-T
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Van akusztikusban is ordenáré gitár.
-
Eastman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Lesz neki jobbkezes.
Egyébként a jobbkezes gitáron a bal keznek ügyesebbnek kell lennie, ezt biztosan Te is tapasztaltad.
A legtöbben jobbal pengetünk. Valszeg, mindegy melyik vonalon indul el, tuti, hogy fejleszteni fogja magát vele.De tény, hogy a jövőben, a haverjainál, tábortüzeknél gyakrabban jobbkezes gitárok lesznek majd a közelében. Ez is szempont talán.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
benedekco
üzenetére
Köszi a kimerítő választ.
Hogy milyet kér a tanár, azt még kiderítem. Tegnap találta ki, hogy pár osztálytársa jár és őt is érdekelné.
A jobb és balkezes dolgot megfontoltam és igazad lehet. Sokat egyszerüsítene a dolgokon. Lesz neki jobbkezes.A mérettel viszont bajban vagyok, mert odaadtam neki az én normál méretű akusztikusomat és a kis kezecskéinek még nagyon messze vannak a bundok egymástól. Értem ez alatt, hogy a 4 ujját nem tudja négy egymás melleti bundnál a hurra tenni, mert túl nagy a távolság.
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Hát nem biztos. Meg kell nézni, hogy a nut hogy van vágva. Ha különbözőek a bevágások akkor annyi. Illetve a húrlábak intonálva szoktak lenni, ha így van akkor egy megfordított húrozással szar lesz az intonáció. De ha egy egyenes vonal a húrlába akkor mindegy.
Bal kezes gitárosok nagyon jók akik jobb kezesen tanulnak meg játszani. Másképp használják a hangszert. Én azt ajánlom hogy balkezesként jobbos gitáron tanuljon meg ha lehet. Kevesebbet fog szívni később. Lehet válogatni a listából kit szeretünk legjobban

Miért klasszikus gitár? Ő szeretne azt vagy a tanár mondja?
Nem annyira a test magasság a lényeg vagy a kor, inkább ha nagy a tenyere és elég hosszú a karja akkor nem lesz gond nagyobbal se. Sokan már kis korban normál méretű gityóval kezdenek, hogy később ne kelljen átszokni, van ismerős aki nem tudott 3/4-esről átváltani, azaz tudott, csak sokkal kényelmesebb volt neki a kis méret. Mert azon játszott sokáig.
re: Nejlon vs fém.
Ez nem így működik. A két hangszeren mást játszunk ennyi.
Ő mit szeretne? Halász juditot, vagy Bach-ot? Majdhogynem. Tanár mit mond? Mind kettőnek megvan a maga nehézsége. Az, hogy maga a húr milyen anyagból van kb tök mindegy. Egyik bevág, másikat nehéz lefogni mert nincs rádiusza a fogólapnak.
Melyik hangja tetszik jobban, talán ez fontosabb. Miért nem elektromos hangszerben gondolkodtok, ott ki lehet kapcsolni a hangot (fejhallgató bedug és nincs lárma).re: consono
Akusztikus biztosan intonálva van, azt te fel nem húrozod fordítva! Klasszikus más kérdés, ott elképzelhető a fordított húrozás. Ne keverd az akusztikust a klasszikussal vagy a spanyol gitárral. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Akoor a köv kérdés, hogy kezdőnek fém vahy nejlon húrost?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A kislányom kitalálta, hogy gitározni szeretne. Vennék neki egy elsőre nem túl drága akusztikus gitárt, de a méret homályos terület számomra. A gyerek 9 éves és 136 cm magas, kislány. Mekkora akusztikus gitár kellene neki?
És még balkezes is. -
arnyekxxx
veterán
Péntek és szombat este Szegeden miniklubfesztivál ha valaki depresszióba esve akarná végigugrálni az éjszakát csörömpölős zenére
-
espista
senior tag
Csak a Telecaster! :-)
-
Neuler
csendes tag
válasz
Goose-T
üzenetére
A nyakat, húrmagasságot állítottam rajta, az már egészen elfogadható ugyanakkor í hídnak csak hátrányát érzem, a kiékelést néztem régebben mint opció de elvetettem.
Az elektronikájával sem vagyok megelégedve, ha nem is sokkal de valamivel jobbat azért el tudnék viselni. A potik, kapcsolók helye sem annyira előnyös nekem. Szóval nem használhatatlan de van annyi számomra gyenge pontja (ami valószínűleg a legtöbb olcsó tremolós gitárnak is van), hogy erősen gondolkódóba essek.
Alis linkeket megköszönöm, hogy mi az ami bevált. Nem hiszem, hogy alakítanék már ezen, inkább nézek új irányba de sosem lehet tudni...
(Sajnos floydos...)
Eladni lehet eladom, lehet nem, az nem kimondottan szempont, hogy mennyit kapok érte.
Jacksonnál természetesen szintén a testen átmenőt néztem. Jó jel, hogy a hangszedő ok, a nyak meg élőben tapizós lesz akkor.
Ibanez is nagyon tetszetős csak a hangszedők... nem cserélném kimondottan a komponeneseket ha nem romlott el szóval egy harckész megoldás lenne a fő szempont. -
Goose-T
veterán
válasz
Neuler
üzenetére
Mi a bajod az SX-szel? A tremolót ki lehet ékelni, a nyak pedig ha nem csavarodott, akkor be lehet rajta állítani alacsony húrnyomást. Maximum egy bundsíkolást kell elvégezni rajta, ha nagyon összevissza állnak. Ilyen még a 100 ezres hangszerekkel is előfordul, én most síkoltam a Jackson JS32-met, pedig alig volt még használva. Az Ibanez RG421-emnek is elkel lassan egy síkolás. A floyd babákat ki lehet cserélni, ha standard magasságú, Alin kb. 15 ezer forint egy készlet CNC-zett acél baba. A pickupokat is ki lehet cserélni, 10-15 ezerből már nagyon jók vannak abból is Alin (nem darabja, hanem szett).
Szerk.: ha nem floydos, akkor még olcsóbban kicserélhetőek a babák, sokat dob a hangzáson, ha spiáter helyett acélon vagy sárgarézen fekszenek fel a húrok.
Ha mégis eladnád az SX-et, szerintem 30-40 ezernél többet nemigen kapsz érte. Ibanez RGA42FM-et vagy Jackson JS32TQ-t (a JS32Q az floydos) tudom ajánlani, nagyon kényelmes a nyakuk. Könnyű gitár mindkettő. Nekem a Cort X/KX sorozatú gityók nyaka sosem jött be (volt pedig már pár a kezemben), a G sorozat sokkal kényelmesebb, de cserébe az nem annyira metálos.
Ha nincs lehetőséged kipróbálni, akkor inkább az Ibanez RGA42FM-et vedd, mert a Jackson trükközik a nyakprofilokkal. Van nekem egy JS32-m, egy barátom vett egy totál ugyanolyat, mert nagyon megtetszett neki a nyaka. Csak az évjárata volt újabb, és már vastagabb volt a nyaka 2mm-rel. Így nem is volt annyira kényelmes neki, mint az enyém, úgyhogy el is adta.
A Jackson mellett viszont az szól, hogy a gyári pickupjai vastagabban szólnak, az Ibanez gyári Quantum pickupjai nagyon csirkék. Az enyémből ki is hajintottam, totál erőtlen a hangjuk. A nyakakkal bár trükköznek, viszont a JS32-kben grafitos megerősítésű nyakat használnak, sokkal stabilabb az Ibanezénél. Az Ibanezem nyaka, hát, elég mozgékony, a hőmérsékletváltozásokat nehezen viseli.

Deannel és SGR-rel nincs tapasztalatom. Az SGR olyan a Schecternek, mint mondjuk a Gio termékvonal az Ibaneznek.
-
FockeWulf
tag
Amúgy ez a ritmusozásra/akkordozásra puhábbat, vékonyabbat, szólózásra meg vastagabb dolgot hogy kell érteni? Adott dal közben szokás cserélgetni a pengetőket?
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok. Meglehetősen régóta nem jelentkeztem, hasonlóan régóta nem gitároztam aktívabban de most, hogy újra a kezembe kerül alkalmanként elgondolkodtam azon, hogy a régóta fontolgatott váltást megejtem. Amim van az egy SX seg1-std, kezdésnek megfelelt de a termoló felesleges rajta teljesen, egy fél kategóriával feljebb lépnék.
Ami szempont nekem az, hogy fix húrlábas legyen, lehetőleg testen átmenő, 22 bund elég (24 is lehet persze, a lényeg, hogy lényegtelen
). Hangszedői legyenek elfogadhatóak, a nyaka kényelmesen, jól játszható. Cél a metál, rock elsősorban, emellett pedig másodsorban "bármi". Tudjon azért tisztán is megszólalni.
Ami eddig képbe került:
- Cort Kx300 - Ezen tetszik, hogy EMG 77 van.
- Ibanez S521-MOL
- Jackson JS32Q
- SGR Banshee-6
- Ibanez RGA42FM
- Dean Custom 350 GNA keret az a "kerekítve legyen 100k".
Les Paul forma is tetszik, azokat ugyanakkor kevéssé néztem.Nem tudom volt-e ajánlott vagy nem ajánlott ebben a sávban nemrég.
Másik kérdés:
Nem tudom valaki emlékszik-e még rá. Ki tudja mikor elindítottam egy soundcloud gitáros topic "játékot". Él még az a csoport vagy elhalt? (Ha senkinek sem rémlik akkor ez utóbbi lesz a szitu.) -
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Én csak akkordozásra szoktam használni puha pengetőt, bármilyen metálra vastag, kemény, hegyes pengető való. Jobban szól, pontosabb, lehet füttyögtetni. Veszel egy ilyen ötvenes csomagot, és el vagy látva egy életre pengetővel.
Vagy Jim Dunlop Jazz III, régen azzal toltam.Van egy barátom, ő még keményebben tolja, Jim Dunlop Big Stubby 3mm-essel. Nem is az a zúzós fajta, inkább rockandrollos/bluesos arc.
-
válasz
gaborbol
üzenetére
Gityótanárom azt mondta, hogy szóló gitározáshoz kezdőként is válasszak valami vastag keményet. Pl a krokodilt a dunloptól. Abból lett a JB. Baromi sokat számított, hogy eldobtam a puha szarokat. Sokkal pontosabb lettem tőle. A hangon is változtatott rendesen.
re: beteg
Én puhát használok ritmusra és keményet szólóra. Klasszikusra meg szintén puhábbat.
De most találtam a melóban a kukában egy ilyen Dava pengetőt. Nagyon érdekes, hogy puha de közben kemény. -
Alexios
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Igazabol egyikkel sincs gond , csak az elejen minden neheznek tunik , meg minden terhelo.
Szerintem igazábból ez a probléma
Lehet keresni a könnyebb utat, és néha értelme is van, de ha elektromoson fogsz játszani, akkor ígyis úgyis meg kell szokjad a fém húrokat pl. Az elején én is ezt csináltam, kerestem az újabb dolgokat, mi az amitől jobban fog menni, hátha az új erősítőtől jobban szólok, hátha ha ezt vagy azt lecserélem, stb, de végső soron igazából úgyis csak az fog számítani ha kitartóan gyakorolsz, nem nagyon vannak shortcutok.Én amúgy jártam tanárhoz évekig, számomra kevésbé az volt a fontos benne, hogy megmondja hogy fogjam a pengetőt, hanem hogy hétről hétre rávegyem magam hogy gyakoroljak. De ha ez megvan szerintem justin majdnem ugyanolyan jó tud lenni, nem is kell a fizetős része, simán a weboldalán követheted(szerintem igazából még jobb is a weboldala mint az appja).
-
gaborbol
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Justine gitarral kezdtem az elofizeteses verzioval, nem jott be csak ugy mint az alap Yamaha pacifica.
Aztan par honapig probaltam egy masik online verziot, meg sima akusztikus gitart, picit jobb volt, vegul "megallapotam" a klasszikus gitarnal es Fender Play-nel.Igazabol egyikkel sincs gond , csak az elejen minden neheznek tunik , meg minden terhelo. Most mar sokmindent mashogy latok, de nem akarom, hogy Fender Play legyen a harmadik dolog amit abbahagyok, csak hogy valamit megint elorol kezdjek.
Most hogy lesz tanar, az elet egyszerubb lesz. Igazabol turelmetlen vagyok, elegge onfeju is, a sajat donteseimnek koszonhetoen eleg sokaig eljutottam az eletmas teruletein, itt azert sikerult megrazni a pofonfat parszor
Gyakorlatiag az olyan egyszeru kerdesktol kezdve elbizonytalanodtam neha, hogy pl hogy fogd a pengetot, amit szivem szerint alapbol nem is hasznalnek. De aztan tobb Youtube video, Justin gitar stb " a kezdok 90% kihullik azok kozul akik nem hajlandoak penzgetot hasznalni. OK
Kozpes kemenysegut kell minden kezdonek hasznalni! Justin gitar, a legvekonyabbat vedd.A klasszikus gitar, sokkal jobban bejott a szeles nyak miatt es a muanyag hur miatt, amivel sokkal hamarabb sikerult elvezheto hangzast eloallitani mint barmi massal. Nade az 52mm-es nyak gyakorlatilag nem letezik se eletromosba se fem hurosba 97%-ba.Nem akarok klasszikus muveket jatszani , tehat ha a vilag 43mm-es nyakat gyart akkor erdemes a szeles nyakat elengedni es atszoktatnom magam ra.
Most itt tartunk.A munkamban haromfele keppen elo tudok allni barmifele problemara, itt meg olyan alap dolgokon tudok rugozni, hogy milyen kezdo erositot vagyek ?2021-ben informatikus reven nem ertem meg ,hogy miert nem lehet egy alap erositobe BT, vagy wifi a backing track nek, vagy hasznalni mint egy vezetek nelkuli hangszoro, fejhallgato kimenet akar meg vezetek nelkuli, miert nem lehet a hangerot levagni pl 1 W-ra, legyen benne egy pedal beepitve es interface kent lehessen hasznalni. Ezt kb 2-3 darabbol lehetne osszegyurni.
Nagyon neztem a boss katana KMII-t vegul egy fender junior go lett, ami szinte mindent tud, kiveve a hangero levagast, legszivesebben visszavinnem es elhoznek valami mast

Szoval ez kegyetlen ,na. Kedvencem Rick Beato egy idosebb arc, amikor o tanult akkor internet sem volt, bakelitet lemezt porgetett es a gitaron addig proballkozott amig meg nem talalta az adott hangot, es igy tanult meg. Nekem egy gombnyomasra eloall minden a telefonon, es igy is picsogok.
-
Goose-T
veterán
válasz
kukulec
üzenetére
Rosszat linkeltem, ez még a nyári házistúdiós felvételünk, és eléggé félkész. Ez a mostani próbatermi felvétel.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Itt egy kis hanganyag ének nélkül az új számunkból, amit ma vettünk fel a próbán az új keverővel. Minimális utómunkát végeztem csak rajta.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
A vártnál is sokkal jobb az új keverő. Már ahogy az első hangokat megszólaltattuk rajta, észrevettük, hogy sokkal tisztábban, érthetőbben szól minden. Úgy látszik, hogy az analóg keverőben ahogy végigmegy a sok dróton, tekerőn meg tolattyún a hang, nagyon lebutul a végére. Itt csak átmegy egy előfokon, és onnan már rögtön az A/D konverterbe megy, nem romlik tovább a hang. Nagyon sokat számít. Sokkal-sokkal érthetőbben szólt minden, és érdekes módon az éneket is hangosabbra tudtuk venni, mégsem gerjedt egyáltalán. Az is feltűnt, hogy eddig mindig tökre lefáradtam agyilag a próba végére, de most nem, mert sokkal jobban hallottam és értettem amit játszok, játszunk, nem kellett annyira koncentrálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PLC programozás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung kuponkunyeráló
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Nintendo Switch 2
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Lexus, Toyota topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mi a fax? Panelhiba, szoftverhiba?

És mi ez? Mekkor méret? Feles vagy 3/4?
KJÓ! Grat!