- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Lelkes hobbigitárosként vásároltam egy Ibanez RG 350-et az előző tüzifának való után. Két kérdésem lenne.
- Hogyan lehet a floyd rose-hoz hasonló tremolo miatt a legegyszerűbben áthangolni a gitárt mondjuk D-be anélkül, hogy fél napot szívnék vele?
- Mitől lehet az, hogy üresen pengetve szép a hangja, 1. érintőnél fogva viszont erősen zörög, mert beleér a 2. bundba a húr. Feljebb ismét csak tökéletes. Szemre nem tűnik túl magasnak a 2. bund.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
arnyekxxx
veterán
26.-án Bp-n rontjuk el az arra fogékonyak hangulatát IV. Nightbreed feszt. - MRB
-
starr
őstag
válasz
Plazmacucci #39295 üzenetére
Köszönöm!
-
-
starr
őstag
Láma kérdés vagy nem...:
Melyik apróhírdetéses honlapon érdemes körülnézni használt hangszer ügyben?
Előre is köszönöm! -
Eastman
addikt
válasz
Idiofil #39291 üzenetére
A hozzászólás végén van egy link. Ha barkácsolós vagy, azt mindenképpen olvasd el!
Ja, és ne vegyél "próbatermi", széthajtottat, mert azokat dobos mellett jellemzően tartósan kitekerték
a f@szbamaxra! Haverral próbáld ki, ti viszont tiszta csatornán (ne torzítva!) tekerjétek volume 7-8 fölé, ott sem szabad recsegnie! Ha ez nem megoldható, ott kell hagyni... -
Idiofil
aktív tag
No, Vintage VS6 Meg rendelve, hétfő körül jön :)
kombon még gondolkozom, bár ha hétvégén meg akarom venni 22ert a Cube 15ot, azt meg ma el kell döntenem (vagy 40ert egy Cube 30x). -
bot1978
senior tag
válasz
Moleman #39287 üzenetére
Nem tudom, az én kezemben félakusztikus volt. Hangjegy formában kivágva a frontja és majdnem teljesen olyan volt a hangja, mint egy elektromosnak, szinte zéró különbség. Valami icipici hangja volt az E húrnak is, de attól még amp nélkül használhatatlan. Mondjuk a teste se... alig volt vastagabb, mint egy sima elektromos.
(#39288) Goose-T
Azt hittem mindenre lősz, ami mozog -
Tommyka21
tag
IRIG-et használ vki Androidon? Van valakinek tapasztalata vele esetleg?
Éjszakai practice céljából jó lehet-e?
Állítólag az IRIG UA arra való az Amplival...
A többi csak IOS-es megyeget. -
espista
senior tag
Esetleg még az Epiphone G-400. Nekem volt Mustangom is és Cube-om is. Ég és föld a kettő és nem a Cube javára. A tiszta hangja ők, de a torzított... A Mustang modellezős, de szerintem nagyon korrekt hangja van több stílusban is. Hallgasd meg előtte mindkettőt.
-
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Plazmacucci #39276 üzenetére
Egyet találtam használtan hirtelen, 60 :/
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #39272 üzenetére
A Vintage VS6 korrekt gitár, az teljesen jó lesz. Ajánlhatnám még a Harley Benton DC Custom-öt is, de árban pont ugyanott van, annyi, hogy a HB-nek kicsit modernebb a dizájnja és valamivel díszesebb, meg egyes vélemények szerint az újabb HB-kben lévő Roswell pickupok még a Wilkinsonoknál is jobbak, de semmi egyéb jelentős különbség nincs. Kombóból tényleg valami normálisabbat vegyél, mert ezek a kis zörgők eladhatatlanok.
-
Alexios
veterán
-
Idiofil
aktív tag
Voltam ma a boltban. Végre sikerült hozzaerto embert találni. Próbálgattam pár gitárt, LPk egy picit kényelmetlenek voltak a jobb karomnak, SG viszont bejott. Fejnehezseg nem volt zavaró.
Valószínűleg a következő lesz, Vintage Vs6 + Fender Mustang I v2. Esetleg valakinek tapasztalat a fentiekkel?Ja, és ránézésre 3x akkora az itthoni gitáron a húrmagasság mint az ottaniakon.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Carlos Padre #39270 üzenetére
Köszi, hát más gitarjat nem szívesen allittatom, holnap ha sikerül jó gitár közelébe jutnom, akkor peobalgatok, és ha úgy van, vásárolok /rendelek.
#benedekco: kiprobalom holnap ezt a kozeliteses módszert. Sokszor volt az, hogy ha nem jó helyre raktam az ujjam, akkor erőből próbáltam kompenzálni a rossz nyomaspontot :D
-
Eastman
addikt
-
válasz
Idiofil #39265 üzenetére
Fontos hogy ne izombol nyomd le a húrokat, hanem finoman.
Tedd rá az ujjadat egy húrra, majd kezd el közelíteni a bund felé. Amikor nem zörög akkor jó, észre fogod venni, hogy mikor lefogsz egy akkordot vagy egy hangot akkor valószínűleg sokkal nagyobb erővel fogod lefogni mint amennyivel kellene. Ez tönkretehet sokmindent, csukló, ujj izületek, könyök, váll, akár nyak problémák is előjöhetnek.Nembaj, egy fotót akkor is megér
-
Idiofil
aktív tag
válasz
benedekco #39253 üzenetére
Hát egy akkora noname, hogy semmi felirat nincs rajta (Vagy annyira egyedi
)
Próbálgattam, és lehet (biztos) én vagyok puhány, de egy szűk óra próbálgatás után annyira fájtak az ujjaim, hogy már nem bírok lefogni. Bár szerintem nagyon magasak a húrok (1. bundnál kb 1,5 mm, a 12.nél már majdnem 4) HOlnap bemegyek Miskolcra egyéb miatt, de ha már ott leszek, akkor bemegyek a hangszerboltba (remélem értelmes eladó lesz) és kipróbálok több gitárt is. -
Carlos Padre
veterán
válasz
Plazmacucci #39263 üzenetére
Na ez például nem derül ki a jutub bemutatókból, köszi.
-
válasz
Carlos Padre #39262 üzenetére
Én POD HD300 alá nem adnám. Az is ős régi ~2010, de az az előtti széria meg még az első POD fejlesztgetése ami mindjárt 20 éves.
Szóval HD300. -
Carlos Padre
veterán
válasz
Plazmacucci #39261 üzenetére
Az esetek többségében a legolcsóbb nem a legolcsóbb ár/teljesítmény viszonylatban, ezért kérdem, hátha valakinek van gyakorlati tapasztalata velük.
-
válasz
Carlos Padre #39260 üzenetére
A leg olcsóbb. De tényleg, most mit vártál?
-
Carlos Padre
veterán
Otthoni prüntyögésre melyik Line6 Pod éri meg legjobban?
-
bigrob
őstag
Tudtok a Digitech Whammy DT-nél olcsóbb pitch shifter pedált, ami tud félhangonként felfele is működni?
-
Goose-T
veterán
Esetleg ez a gitár tetszene?
-
bot1978
senior tag
Szóval egy jó preckót keresel, csak nem tudsz róla?
Szerintem engedd el ezt a hol a húrláb dolgot. Hülyeség ilyesmit kitalálni, hogy rövid menzúrás kell. Semmit nem jelent önmagában szerintem, már úgy értem attól még lehet jó is, rossz is. Toby más hang. Nem ezt keresed. De próbálj ki szerintem pár preckót, amit eddig a menzúra miatt nem néztél meg.
-
-
Idiofil
aktív tag
Köszönöm kérdésed, most újra elindult. Múltkor, amikor nem találtam egyik boltban sem hozzaertot, visszamentem akkor amikorra mondták. Természetesen akkor sem volt ott értelmes ember. A telefont meg nem veszik fel. Igy már kétszer kocsikaztam potyara.
Erre ma jött egy ismerős baba látogatóba, amikor szoba került hogy meg akarok tanulni gitározni. Erre: aaa, neki is volt pár eve egy ilyen fellangolas, akkor vett egy szettet, azóta ott porosodik. Kivéve most amikor a fia ujrahurozta egy hete. :O
Ugyhigy felajanlotta hogy ne vegyék, hanem nyugodtan vigyem el, aztán nyustoljem. Ha megtetszik es kitartok, veszek saját cuccot, ha nem, akkor csak visszaadom es kesz :)Meg nem tudom milyen, de szerintem holnap kiderul ;)
Ha van infó, jelentkezek -
bot1978
senior tag
Rövid? Szerintem minden Toby teljes két oktáv 24 bund. BP-n esetleg meg tudom oldani egy gimiben, hogy kipróbáld. Már ha van valami amplug gitárerősítőd, amibe bele lehet dugni egy fülest. Vételi kötelezettség nélkül. (persze legyen nálad pénz, hátha rákívánsz
) Nem tukmálom, csak lusta vagyok árulni, most se hirdetem. Annyi vacakolással jár... a francnak van kedve.
Olyan ember kéne nekem, aki próbálni jár, mert annak ez kincs. Nincs könnyebb bass ennyiért, tényleg nagyon könnyű. Nem tudtok valami nebulót, aki most tanulna és nem akarja, hogy leszakadjon a háta a gitártól? -
nagyArc
tag
válasz
Berreh #39240 üzenetére
Nekem van Zoom B1on és B1 Four is. Igaz, ezek basszusgitárhoz vannak, de kezelhetőség szempontjából ugyanaz, mint a G1on/Four. Én mindenképpen a Fourt ajánlanám, mert sokkal könnyebb kezelni. Van gyári szoftver is hozzá, amivel PC-n is lehet tekergetni, de a pedálon ez ugyanolyan egyszerű, mint a szoftverben. A kijelzője is sokkal jobb. A hangot tekintve szerintem mindkettő nagyon jó.
-
bot1978
senior tag
[Egy ilyen] alpine white Toby még mindig van itthon. 75k-ért adják kint újonnan, szerintetek karácsony előtt érdemes hangszert hirdetni? Jobban viszik? 50-ért már adnám. Kéne egy V7, csak az a 160k is kéne amibe fáj
-
Berreh
tag
válasz
NeoPampalini #39244 üzenetére
Amúgy sem taposnám, mert amíg ismerkedik az ember vele, úgy is kézügyben kell lennie, hogy tekergethesse, kapcsolgathassa, miegymás
Egyelőre akkor marad a keverőn keresztüli felvétel
Köszönöm a segítséget, maradok a korábbi változatnál, a külföldi fórumokon több forrást találtam azzal kapcsolatban, persze, meglehet, hogy kompatibilis az új változattal
-
Berreh
tag
válasz
NeoPampalini #39242 üzenetére
Köszönöm a választ. Az nem világos számomra, hogy fel lehet-e venni az USB csatlakozón keresztül, vagy csak töltésre van. A YT videók külső hangkártyán keresztül való felvételt oktatnak.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Berreh #39240 üzenetére
Attól függ, hogy mit szeretnél. A G1on széria ahogy látom, kifutóban van, ergo olcsóbban meg lehet szerezni, a G1four mellett szól az áttervezett (ránézésre egyszerűbb) kezelőfelület, a kijelzője nem narancssárga alapon fekete, hanem fekete-fehér, így jobban olvasható. USB-n számítógépre kötve mindkettőt lehet használni patch szerkesztővel (Tonelib ill. Guitar Lab).
Amennyire tudom, a Four-ban a DSP engine a G3n szériából van, ez picit más, mint ami a G1-ben lakik. Elvileg - nem néztem utána - emiatt az elérhető effektek listája is inkább a G3-hoz hasonló. -
Enton
addikt
válasz
Idiofil #39213 üzenetére
Hogy áll a keresgélés? Most látok egy ilyen is szettet kb minden kezdeti igényt ellátna neked:
Még ha postázod is elég jó árban maradsz, ezen megtanulni meg kényelmes, eddigi bulletstratok amiket fogtam kézbe mind korrek hangszerek voltak. Plusz minden egyben 30W még az emeleten is tud zörgetni kitekerve plusz pár alap efekt sokat dobhat a hangulaton.
Még egy gitár tuna programot ajánlanék androidos telo esetén mindemellé és vígan csaphatsz a húrok közé. -
Berreh
tag
Sziasztok!
Emlékeim szerint többen megelégedetten használtatok Zoom G1on multieffektet. Ezt javasolnátok, vagy az újabb változatot a Zoom G1four ? Előre is köszönöm a segítséget
-
consono
nagyúr
válasz
chaosmonger #39236 üzenetére
Meg az akciós ár is jó... Amúgy egész hónapban akcióznak, minden nap mást. Majdnem vettem is egy Chapman ML-1-et, de inkább zongora kellene most, nem még egy gitár...
-
chaosmonger
tag
válasz
WolfheartGR #39235 üzenetére
Igen, azt nem árt tudni annak akit érdekel, hogy a Boss kb 2 hete a semmiből előállt a a Katana Mark II változattal az 50 és a 100 wattosból is. Ettől a Katana közössegnek kicsit összerándult a gyomra. Több hangzás, több funkció, ráadásul bejelentették hogy az 1-es szofverét nem fejlesztik tovább és az új szoftvere visszafelé nem kompatibilis.
Ettől függetlenül ez egy baromi jó kis erősítő.
-
WolfheartGR
őstag
"Kiszórják" a készletet a következő gen miatt talán?
-
Berreh
tag
válasz
Plazmacucci #39233 üzenetére
Küldtem egy PM-et.
-
-
Berreh
tag
válasz
Plazmacucci #39231 üzenetére
Nem. Az esti 60
-
-
Berreh
tag
Sziasztok! Megpróbálok nem reklámot csapni, de lehet, hogy valakinek ez jól jön, én is hírlevélből értesültem:
A Boss Katana 50 ma este 19 és 20 óra között kedvezményes áron lesz elérhető egy webkereskedésben. A saját árukhoz képest ez jónak tűnik.
Ha valaki nem ismeri, ez a Boss Katana 50, ni! -
kemotox
addikt
válasz
chaosmonger #39228 üzenetére
Bassza meg tényleg, ezt nagyon fail volt
-
Goose-T
veterán
-
Humbucker
senior tag
válasz
Plazmacucci #39217 üzenetére
Nekem ez a kedvencem a korn-tól [link]
-
kemotox
addikt
válasz
WolfheartGR #39218 üzenetére
Szerintem meg a Balázs Pali sokkal igényesebb, mint a Korn. Na akkor most melyikünknek van igaza?
-
WolfheartGR
őstag
válasz
Plazmacucci #39217 üzenetére
Right now
Here to Stay
Coming Undone
Y all Want a single
Got the Life
Thoughtless
meg a slágerek...
Azert van jó zenéjük nem kevés. -
Humbucker
senior tag
Mekkora metál még [link] ez most is
\m/ \m/ \m/
-
válasz
Berreh #39207 üzenetére
Nekem is ez lenne szempont, ezért is szeretem a G3-at a Zoom-tól. Mondjuk a szimuláció elég tré, de az effektekkel nincs baj és usb-n keresztül lehet vele felvenni. Nem értem az újból mi a pékért vették ki ezt a pitiáner de annál hasznosabb funckiót.
De neki nem kell gépre kötési lehetőség, most mondta hogy ahol zenélne ott nincs kampúter.
Én se dugtam már rá úgy a gépre egy ideje. Múltkor hogy megmutassam egy kollegának, hogy lehet audacityvel felvenni. Meg valaki említette milyen új funkciója van a biasnak, ami azt jelentette, hogy végre van új változat, meg is néztem jó meg minden, de nem nagyon kötögetem rá tényleg. Ja meg RckSmith, de azt se tolom már egy ideje. -
Goose-T
veterán
válasz
Idiofil #39204 üzenetére
Superlux HD681, jobbat még kétszer ennyi pénzért sem találsz. Abszolút best buy.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
Alexios #39192 üzenetére
Hi!
Köszi meg Tommyka21 - nek is.
Nekem baromira tetszenek ezek, csak valószínűleg érteni is kell hozzájuk. Néztem ezt a Helix line 6 - ot is, de árban nem sokkal marad el a két másik mögött.
Ami még fura, hogy a Fractalból régebben árulták az ax8 - as pedált most már csak valami fx8 van ami mintha más funkciót látna el, konkrétan ebben nincs erősítő és láda szimuláció.
Na mind 1 nincs veszély, hogy hozzám kerül egy. -
Humbucker
senior tag
Atyaég belenéztem a Tankcsapda Szevasz öcsém című klippjébe.
Pont ma hallgattam az egyik régi kedvencemet a Lopott könyveket, tényleg mintha egy teljesen másik zenekar lenne.
Csak én látom úgy, hogy lassan már olyan mintha önmagukat parodizálnák?? -
Moleman
addikt
válasz
Idiofil #39204 üzenetére
Anno mikor fülest kerestem, a Superluxok eléggé tetszettek, nagyon jó áron voltak. Most egy 10-15 ezres Plantronics mikrofonos fülest használok legtöbbször, az van kéznél.
Amúgy most a Shure SRH440 is meggondolandó lehet, évekig brutál drága volt, de most megint visszaesett az ára 25 ezer alá, amennyiért én is vettem régen. De ez is hallgatózás kérdése, kipróbálás nélkül ilyen árkategóriában már ne vegyél semmit.
Bővebb segítséget a fejhallgatós topikban kaphatsz, nekem is ők segítettek. -
Idiofil
aktív tag
Jaj, igen. Egy valamit elfelejtettem. Tudtok ajánlani valamilyen kezdő, de normális fejhallgatót? Vagy van-e egyáltalán értelme?
-
Alexios
veterán
válasz
WolfheartGR #39200 üzenetére
Igen, nekem is dolgozni kellett utána rajta, pont ezért mondom, hogy effektekkel tanulni is lehet értelme
(#39201) MATEO6600: Nem teljesen értelek, pont ezt mondom, hogy én így csináltam, és hülyeség volt, mert nem tanultam meg rendesen tompítani azokat a húrokat amiket nem használtam, mert tisztán nem hallatszódik annyira.
-
MATEO6600
őstag
Én meg 10 év játék után dugtam be először az erősÍtőbe az elektromos gitárom!
Hagyjuk már, nincs erre semmi best practice, mindenki úgy kezdje ahogy akarja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!