Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyArc
tag
válasz Plazmacucci #22646 üzenetére
Azért Ozzy-nak eléggé megkopott már a hangja.
-
nagyArc
tag
válasz Plazmacucci #22648 üzenetére
-
nagyArc
tag
válasz brickm #23117 üzenetére
Nem akarok belekontárkodni, de az ebay-en lehet rendelni kis tételben is:
http://www.ebay.com/bhp/42-awg[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
válasz consono #23363 üzenetére
Teljesen egyetértek! Nekem is van egy iRigHD+JamUp Pro+ipad, és kezdetben nagyon jó szórakozás volt. Nagyon jó erősítők és effektek vannak benne, a hangja is teljesen rendben van. Csak éppen én is azt vettem észre, hogy az idő nagy részében a kismillió effektet tekergetem meg variálom az erősítőket. Nekem is pont MicroCube van, az ugyan nem tud ennyi mindent, mégis többet gyakorolok azon, mint az ipad-en.
-
nagyArc
tag
Szerintem otthoni fejhallgatós zúzásra jobban járnál egy Zoom G1on-nal. Nagyon jó hangja van, pedállal is tudod váltogatni az effekteket, elemmel is megy, 100 effekt programozható tetszőleges összeállításban, bőven elveszel a lehetőségek között. Lehet jam-elni is (mp3 bemenet), van benne dobgép egy rakás ritmussal, árban meg olcsóbb, mint egy külső hangkártya.
[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
-
nagyArc
tag
Most fedeztem fel, hogy a Zoom multieffektekhez valaki írt egy programot, amivel USB-n keresztül lehet menteni és visszatölteni az effekteket:
ZoomLib
Tök jól működik.[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
Találtam egy tök jó honlapot otthoni dzsemmeléshez:
www.wikiloops.comKiválaszthatod, hogy milyen hangszerek legyenek, aztán a listából kiválasztasz egy nótát. Utána még a "Remix" fülre kattintva újabb hangszereket lehet hozzátenni vagy elvenni (már ha valaki feljátszott valamilyen alternatív track-et az eredetihez). Az mp3-ak ingyenesen letölthetők, és te is játszhatsz fel saját track-et. Közösségi jam, hogy úgy mondjam.
[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
válasz Plazmacucci #28976 üzenetére
De van:
[link]
Csodálom, hogy ennyiért még nem vitték el. (Nem az enyém!) -
nagyArc
tag
-
nagyArc
tag
válasz Plazmacucci #29720 üzenetére
Evezőstúrára ideális.
-
nagyArc
tag
válasz Citroware #29827 üzenetére
Ha csak tanulgatni akarsz és nem akarsz sokat rákölteni,, akkor szerintem vegyél egy Zoom G1on-t. Ebben egyrészt van kismillió effekt és dobgép, másrészt van füles kimenete és mp3 bemenete. Az a hátránya, hogy ezt nem tudod közvetlenül a PC-re kötni.
Ha mindenképpen PC-ben gondolkodsz, akkor az egy kicsit bonyolultabb, mert kell hozzá egy audio interfész (ami lényegében egy külső hangkártya, pl. ilyen). Kell egy szoftver is (az Amplitube-ot ajánlanám, mert az ingyenes verzióban is egész sok használható dolog van), meg egy DAW-nak nevezett valami, amivel fel tudsz venni a PC-re (talán a Reaper a legjobb, amit kvázi ingyenesen használhatsz).
Van aztán a legegyszerűbb, a Vox Amplug. Ezt csak bedugod a gitárba, beledugod a fülest, aztán akár az utcán is járkálhatsz vele. Gyakorláshoz teljesen megfelel, jó hangja van.
A fentiek közül nekem mindegyik van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
válasz Paarthurnax #30473 üzenetére
Neked hogy vált be ez a kábel? Nekem ugyan van egy külső hangkártyám, de egy cimborámnak lehet, hogy jól jönne. Milyen ezen keresztül a hangminőség és a zaj? Mert ha jó, akkor ajánlanám neki, és akkor nem kéne vennie audió interfészt, mehetne az alaplapival.
-
nagyArc
tag
válasz Paarthurnax #30477 üzenetére
Kösz szépen!
-
nagyArc
tag
válasz Humbucker #30542 üzenetére
Inkább lebeszélnélek a nyakpálca állítgatásáról, mert ha széttrancsírozod a pálcát, akkor azt nem lesz olcsó megcsináltatni. De ha mindenképpen ezzel akarsz szórakozni, akkor tegyél egy kápót az 1. bundra, utána nyomd le az utolsó bundnál a húrt. Ekkor a 8. bundnál kicsit húzósan éppen be kell férnie egy bankkártyának a bund teteje és a húr közé. Vannak erre pontos számok is, de első közelítésben ez jó lesz. Ha nem így van, akkor kell egy kicsit tekerni a nyakpálcán. De inkább vidd vissza, ha továbbra is zörög. Egy nap azért kell arra, hogy beálljon a nyak az állítgatás után.
[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
válasz Plazmacucci #31134 üzenetére
"Ti mivel szoktátok motiválni magatokat? Ha nincs zenekar, nincs kivel próbaterembe járni, mihez kezdtek?"
Nekem az utóbbi idők legnagyobb felfedezése a Wikiloops volt. Itt bármikor beszállhatsz mások mellé. Fél éve rendszeresen zenélek itt, és rohadt jó. Van egy másik is, a Ninbot, ahol online jam-eket lehet realtime-ban nyomni, ez is tök jó. A Ninbot-ról (vagy Ninjam) itt van egy 5 órás videó, csak a hangulat miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyArc
tag
válasz #96302336 #31142 üzenetére
Ha kell segítség hozzá, akkor írhatok ezekről bővebben is, eléggé benne vagyok ezekben. A Wikiloops technikailag elég egyszerű: letöltesz egy számot, feljátszod hozzá a saját hangszeredet, utána visszatöltöd, a népek meg lájkolják, ha olyan (szidni nem lehet). A Ninjam az már bonyolultabb egy kicsit, kell hozzá a Reaper és a Jamtaba nevű VST, és szinkronizálni kell, miután beléptél egy host-ra. A Ninjam elméletét itt leírják, gyakorlatilag pont hogy megnövelik a latency-t, de a gyakorlatban te ebből semmit nem veszel észre, teljesen realtime megy.
-
nagyArc
tag
válasz Eastman #31145 üzenetére
Ok, akkor majd nekiveselkedek Jó lenne, ha lennénk még magyarok, mert a jelek szerint én vagyok az egyetlen. Mindkettő nagyon jó móka, és rengeteget lehet fejlődni. Mondjuk én alapvetően basszusgitáros vagyok, de az online jam-ekben többnyire billentyűzök, mert egy bandában egy basszusgitár épp elég, viszont billentyűs vagy gitáros lehet több is.
-
nagyArc
tag
válasz NeoPampalini #31367 üzenetére
Uhh
-
nagyArc
tag
válasz NeoPampalini #31379 üzenetére
Így igaz! A Squierek a basszusgitárok között nagyonis jónak számítanak. Pl. a Frenreisz is azon játszik, és nem azért, mert nem futná drágábbra.
-
nagyArc
tag
válasz V.Stryker #31381 üzenetére
Nekem van egy Yamaha Pacifica 112V-m, és csak jókat tudok róla mondani. Talán belefér a keretedbe, 87.900 Ft újonnan. Igaz, hogy nem az a klasszikus strat, mert a hídnál humbucker van, de az nekem kimondottan tetszik. Nagyon jól össze van rakva és nagyon kényelmes, jók benne az alnico pickup-ok is, igazából semmi hibáját nem tudok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Asszociációs játék. :)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- iPad topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest