Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
Bent is van a helyén:
-
Idiofil
aktív tag
Köszönöm kérdésed, most újra elindult. Múltkor, amikor nem találtam egyik boltban sem hozzaertot, visszamentem akkor amikorra mondták. Természetesen akkor sem volt ott értelmes ember. A telefont meg nem veszik fel. Igy már kétszer kocsikaztam potyara.
Erre ma jött egy ismerős baba látogatóba, amikor szoba került hogy meg akarok tanulni gitározni. Erre: aaa, neki is volt pár eve egy ilyen fellangolas, akkor vett egy szettet, azóta ott porosodik. Kivéve most amikor a fia ujrahurozta egy hete. :O
Ugyhigy felajanlotta hogy ne vegyék, hanem nyugodtan vigyem el, aztán nyustoljem. Ha megtetszik es kitartok, veszek saját cuccot, ha nem, akkor csak visszaadom es kesz :)Meg nem tudom milyen, de szerintem holnap kiderul ;)
Ha van infó, jelentkezek
-
Goose-T
veterán
Nekem van egy Zoom G5n-em, elégedett vagyok vele. Modellezőset szeretnél egyébként vagy anélkülit? Én már áttértem modellezősre, nincs rendes gitárcuccam, PA-ra van kötve minden a próbateremben. Amíg volt rendes cucc (cső, 412) a próbateremben, addig Boss ME-50-et használtam, annál egyszerűbben használható multieffekt szerintem nem létezik.
Most is megvan, de nem használom, lehet, hogy majd eladom egyszer egy szép napon. (Nem az van az aláírásomban, hanem a basszerosunk ME-50B-je, ami ugyanaz majdnem, csak basszusgitárhoz. Ő már eladja.) -
-
Enton
addikt
Élőben sem rosszabb, sőt elektronikával dob is rajta.
-
-
-
InHell
senior tag
Én pl. hoztam már be a csöves fejet, plusz ládát is az irodába, igaz a kisebbik otthon használt ládát, de ez is elég hangos volt ahhoz, hogy felboruljon a fényképezőgép, mikor fel akartam venni valami videót haha
office metal fail -
-
Zoli133
addikt
Én évek óta gondolkozom hogy meg kéne tanulni jobbosan gitározni.
Nem lenne ennyi szívás vele, amúgy se vagyok teljesen balkezes.
Írni ballal szoktam papíron (táblára gond nélkül ment nemrég mindkettővel), dobni, kalapácsot fogni bármi egyéb dolgot jobbal szoktam.
Haverom balos akinél először gitároztam aztán rajtam ragadt, valószínű ha rávenném magam megszokhatnám jobbal is, mennyivel egyszerűbb lenne gitárt vennem.
-
cucka
addikt
Most nem azért, de számolj
A gitár 180k
Kell vetess vele egy keménytokot, mert abban a kétfilléres akusztikus gitárhoz való puhatokban nem lehet postázni, az legalább 100 dollár (30k)
Posta 150 dollár (45k)
Vám, áfa 70kAz összesen 325 ezer forint, egy 18 éves, kopott, retkes hangszerért, rajta egy jó prosztó matricával (ki tudja, mi van alatta), ami talán jó, talán nem, talán kopottak a bundjai, talán nem.
Ennyi erővel vegyél 400-ért egy zsír új japán ibanezt a boltban, mint ezt a kopott retket a világ másik végéből. -
kemotox
addikt
"Rengeteg bővített kvárt ugrást használ és azokat mindig kristálytisztán. A hangok is relatív tiszták az esetek 90%-ban. Ami a hangnemet illeti sem mondható ki 1értelműen h. atonális a "mű". Abszolút kivehető h. hangnemben van. Vannak kisebb hangnemi kitérők de folyamatosan visszatér az eredetihez. Olyan mintha Stravinsky-t, és Schöenberg-et hallgatott volna éveken át. "

-
csadi0011
őstag
-
Moleman
addikt
Ha már Can't Stop, itthagyom ezt a kislányt.
Még mindig hihetetlennek tartom, annak idején megtanultam én is, szanaszét vízhólyagosodott a mutatóujjam a slappeléstől. Azóta se tudom, hogy kéne ezt jól csinálni.
-
törölt tag
Ezeket a nótákat most nem tom hova tenni.

Úgy értem, sebességben nem megy a fizikai határomig.
Bizonyos bpm felett, egyszerűen összefossa magát az ujjam és összefolyik a cucc. Javulgat, de soha nem szívtam ennyit semmivel se. Komolyan. Durva.Másik ilyen mumusom a 2 pengetés/húr. Nem vagyok egy blues player, szal nem meglepő, azért néha jól jön az ilyesmi, ha nem vagyok agyilag a toppon és kell vmi hatásvadász marháskodás.

-
Moleman
addikt
Hogy letolja hangról hangra a szólót!

(#23415) haxiboy
Ennyiért superstratból már bőven lehet válogatni, nagyon sok jó van, próbálgass végig amennyit csak tudsz (kell-e sima tremoló, floyd, vagy fix híd?). A PRS-re is érdemes vetni egy pillantást, koreaiak már vannak ennyiért. Les Paulból nehezebb a helyzet, ennyiért top Epiphone-ok vannak, vagy a belépő Gibsonok. Én az utóbbit választottam, nem bántam meg.
-
-
kriszneuer
újonc
Nincs még viszonyítási alapom, csak azt hittem hogy esetleg ajánlott.
20250
Köszönöm, kicsit tartottam tőle, mert nem volt sehol hogy élőben is megnézzem, de szerencsére nagyon tetszik. Hangszedőd szerintem a későbbiekben fogok is cserélni, mondtak hogy ez "fejleszthető" gitár. -
-
-
ATG-n kívül semmi izgi.
"z 1998-as év fekete ünnep a lányos apák számára, hiszen ebben az évben alapította meg Jesse Huges és Josh Homme az Eagles of Death Metal névre keresztelt, a meglepő módon nem metált, hanem szexuálisan túlfűtött, “seggrázós” rock and rollt játszó rockbandát."
Ez tényleg izgat valakit?
-
-
reményhal
csendes tag
Köszi ,akkor csak érthető volt
, nincsen sajna ilyen kimenet, és pont emiatt kérdezem hogy le lehet e redukálni valahogy a jelet,csak nem értek az elektronikához, ezért értelmesen megfogalmazni sem tudtama felvételek jó minőségéhez eljutottam , csak amikor hallgatom felvétel,vagy csak gyakorlás közben ,nem tetszik a hangja.Költeni meg már túl sokat költöttem a 20 év alatt

-
brickm
őstag
Ennek az oldalnak is az a baja, ami a többi ilyen modolós, pedál bemutatós oldalnak...
Feltesz egy hangmintát, de nem írja ki, hogy milyen hangszer, milyen hangszedők, milyen elektronika, milyen erősítő van a láncban, milyen eszközzel veszi fel.Oké hogy marha jól szól most az a blues driver, de mivan ha én nem stratocaster nyaki szedőjével fogom használni miután megveszem?...
Egyszer ezen annyira felbosszantom magam, hogy csinálok egy ilyen oldalt és leírom milyen cuccokat használtam hozzá...
On..
Amúgy tetszik az oldal. -
Neuler
csendes tag
Ez az, igen. Ahogy olvasgattam a belső anya az arra való ,hogy beállítsam (???) a jack mennyire lógjon ki a gitár végén. A külső (amit nem sikerült felfedezem, de lehet a hevedertartó vég "alatt volt, csak nem tudtam ,hogy azt le lehet szedni") anya való arra ,hogy meghúzzam, fixáljam a jacket. Ha legközelebb kilazul akkor megnézem ,hogy le tudo -e szedni és kívülről meghúzni.
A művelet előtt meg lett tükrözve, webkamerázva a gitár belseje..
majd húgomnak felvázoltam a küldetést amit ő teljesített. (egyedül az ő keze fért be úgy hogy leérjen a jack-ig). -
izomhod
őstag
tényleg?
most hallgattam végig egyben amit linkeltél, jó!
sőt oldalt ajánlott videókat is csekkoltam, most ezt nézem
Andy McKee egy szál akusztikuson,
ilyenekre is szeretnék járni, de ez elég ritka itthon sajnos
-
-
-
-
igen, nálam is ez a programcsokor van fent
audacityvel szétdarabolom a számot
de mivel qrvára szarul megy a lehallgatás, ezért kell a lassítás, ami nincs mpc-ben... valamiért nem tudok lehallgatni nótát...pl most a nothingelse-ben van egy részlet ami nem megy, de csak 5mp kéne... oké kivághatom megint audacitível, de szerintem lesz még vagy 20 ilyen részlet amivel szívni fogok...
mindegy kivágom, aztán nyomom így tovább... -
-
Moonwolf
senior tag
Értem. Bár ha annyira xar lenne hogy max csak a falhoz csapni jó akkor talán nem forgalmaznák, nem ?

Egyébként nem koncert terembe készülnék.
Itthon, ismerősöknek majd.Már nem azért de ennyi erővel már vehetnék 200-300e ft ért is hisz az még jobb és nem is kell majd cserélni mert sokáig jó.

-
-
-
Brutális eb
addikt
Szia!
Kiprobálásra én ez ajánlom pár kb csak[vst host-savi]
A konfigolást most nem tudom leírni de lesz majdan belőle egy cikk.
Asio4all kell hozzá -
Womb
senior tag
A szkallopált fogólap érdekel?
Elsőre kicsit furcsa, de kényelmes, gyors szólózást biztosít. Kicsit olyan érzés, mint ha "lebegnének" az ujjaid, nincs kontaktusban a fogólappal. Marok szólózásra nem igazán jó, hamis lesz, ha nagyon rányomod a bundokra a húrt.
De én is csak kipróbáltam egy ilyen hangszert, a véleményem csak első benyomás. -
rrbmirgamid
tag
Igen, rendszeresen nézegetem az oldalt. izomhod kollégának is jeleztem, hogy a kezdőára igen magas lett

Magasak az elvárásaim. Nem túl öreg, tökéletes állapot (külső is, nem csak működés), illetve a doboza (a későbbi eladása miatt) legyen meg, és mindez nagyon olcsón.
Egyelőre kivárásos taktikán vagyok.
-
-
X2N
őstag
Seymour Duncan oldalán találsz rengeteg félre wiring diagramot: [link] , de általában szoktak adni bekötési rajzot a hangszedőkhöz. Kapcsolónál és a potméternél meg az a lényeg h minél jobb minőségű legyen, és jól legyen megforrasztva. Hangerő/hangszín potméterre 500k-s a szokásos érték, de stratóknál pl. 250k-s a hangerő potméter. Tone kondit is kilehet cserélni minőségibb olajpapír kondira ha valaki nagyon maximalista, én kikötöttem mert nem használom. Aminek látom értelmét és használom is egy kapcsoló amivel felezem a hangszedőket. Ja és a pushpull potmétert nem ajánlom mert elég vacak, könnyen tönkremegy.
-
Printszkrín
senior tag
-kobráskodás..........
Nemtudom, de szerintem egy kib@szott hatékony marketing fogás.
Ha beírod a google-ba, kidob egy rakás hirdetést, ami mind ugyan azzal a
szövegezéssel lett feladva, a létező összes hirdetési oldalon.
Bogarászd végig őket, meglátod, mind ugyan azt a szolgáltatást fogja hirdetni.Valahol szánalmas, hogy egy szakembernek ennyit kelljen hirdetni a
megélhetésért.
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Bizonyos bpm felett, egyszerűen összefossa magát az ujjam és összefolyik a cucc. Javulgat, de soha nem szívtam ennyit semmivel se. Komolyan. Durva.