Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Humbucker
senior tag
Pár éve koncertezett egy ilyen pesti zenekar [link] valakinek nem rémlik mi volt a nevük?Iszonyat pörgős bulikat csaptak, ugyanígy adták elő, majdnem ebben a felállásban.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Képzeld, én se kapcsolok ki minden programot amikor inditom a nuendo-t hanem szinte mindig fut minden program a melós dolgoktól a kikapcsolódásig, ha meg nem használom a gépet akkor pedig sleepben van. Ha leülök elé akkor azzal foglalkozok amiért odaültem. Egyébként winen is szól minden hang ha nem asio-t használ az ember, csak kicsit szarabb úgy de ha az kell a tanuláshoz akkor lehet úgy tolni.
-
Moleman
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Maga a daw elfut, de a VST-ktől nagyon izzadt annak idején a P4.
8 éve az i5-ös laptop már jobban bírta.(#39496) Smiley
Egy PC még mindig sokkal olcsóbb mint egy bármilyen MAC, és ha veszel hozzá 20-30 ezerért egy külső hangkártyát, nincs probléma a "multitaskinggal" sem. Cserébe előfokot is kapsz, anélkül úgyis rosszabbul szólna az impedanciaillesztés hiánya miatt (nagyon sokat számít, érdemes összehasonlítani). -
Smiley
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Itt nem csak a YouTube-rol van szó. 2019-ben, nehogy már problémát okozzon az operációs rendszereknek a multitasking. Nekem az otthoni hackli-n amit időnként gitározás tanulásra is használok, szinte mindig fut minden program a melós dolgoktól a kikapcsolódásig, ha meg nem használom a gépet akkor pedig sleepben van. Ez szimplán arról szól, hogy ha leülök elé akkor azzal kelljen csak foglalkozni amiért odaültem. Én aki ezt az egészet csak a saját magam szórakoztatására csinálom általában fülessel, igenis elég hasznos az hogy van hang a gitár amp mellett a Safari-ban is. Az ultimate guitar pro tabjaival jelentősen könnyebb nekem a ritmust megtanulni.
-
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Mac-en ez úgy néz ki, hogy bedugod a kábelt, kiválasztod a daw-ban, hogy melyik bemenetet-kimenetet használja és csá, lehet zenélni.
Az operációs rendszerben szintén beállíthatod, melyik be-kimenetet használja, a youtube ott fog szólni, nem akad össze semmi semmivel.
Nyilván nem ez okoz lelki törést senki életében, de azért léteznek a világon annál jobb megoldások is, mint az asio driverrel pöcsölés. -
arnyekxxx
veterán
-
Moleman
addikt
válasz
JozsBiker
üzenetére
Asio4All-lal más nem fog szólni, ahhoz dedikált ASIO driveres hangkártya kéne (külső és belső is van ilyen, 20-30 ezer forintnál kezdődnek, a benne lévő előfok miatt gitározáshoz a külsőt javaslom, ha vennél).
De többféleképpen ki lehet ezt kerülni, pl az Amplitube-ban is van rögzítő, vagy ha komolyabb cucc kell és az alsókategóriánál kicsit erősebb a géped, lehet egy DAW (Cubase, Nuendo, Logic, stb) az alkalmazás, amiben mindent összeállítasz.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Nemrég óta pötyögök egy elektromos gitáron, Waves GTR3 (ToolRack v3.0) programot használok hozzá a számítógépen. Azt már korábban észrevettem, hogy ha elindítom a programot, onnantól a youtube lejátszásnak nincs hangja, de nem foglalkoztam vele. Most eljutottam oda, hogy szeretném file -ba rögzíteni a "zenélésemet". A GTR3 -ban nem találtam ilyen lehetőséget, ezért egyéb programot kerestem. Az Audacity -vel próbálkozom, de az hibaüzenetet ír ha a GTR3 mellett elindítom és felvenni akarok ( Error opening recording device ). Olvastam még a KRISTAL Audio Engine -ről, ki is próbáltam, de azzal sem jártam sikerrel. Örülnék ha valaki tudná mi ilyenkor a teendő.
Még nagyon amatőr szinten nyomatom, tulajdonképpen nem ragaszkodom a GTR -hez sem, ha javasolnátok olyan progit ami nagyjából tudja a funkcióit és menteni is tud ( és még ingyenes is :-), az is jó volna. Köszi. -
MATEO6600
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
szintén.
-
nap
addikt
Megérkezett a sokak által régóta várt új B.C. Rich kollekció.
-
chaosmonger
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Valószínűleg ez lehet akkor, köszi a válaszokat
-
Eastman
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Igen. Józanon igen.
-
Goose-T
veterán
válasz
chaosmonger
üzenetére
A füled elég szubjektív érzékszerv, ez ilyen. Elfáradt a hallásod, mire sikerült beállítanod, és friss füllel hallgatva már nem is olyan jó. Velem is szokott ilyen előfordulni, ha zenét keverék.
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Elfárad a füled és aznap mikor órákig tekergeted másképp hallod.
-
chaosmonger
tag
Olyan szokott veletek előfordulni, hogy beállítok egy (high gain) hangzást, el vagyok olvadva tőle, megvan az ultimate metal sound meg minden, borzasztó elégedett vagyok magammal, aztán másnap bekapcsolom ugyanazt és ótvar szarnak hallom? Mitől függhet, hogy mit hallgattam előtte?
A hangerőt azt tudom, hogy a halkan kitekert hangzások tudnak borzalmasan szólni hangosan, de van amikor nem ez az ok. -
Goose-T
veterán
Megérkezett az Aliról rendelt 40 dolláros SG test, itt találtok képeket róla. Egyet azért bedobok ide is:

Sajnos csak tegnap este döbbentem rá, hogy a nyak, amit rendeltem hozzá, nem igazán kompatibilis ezzel a testtel jelen formájában. Viszont mivel jóval olcsóbb volt, mint egy teljes kit áfával, kidobásra való gagyi alkatrészekkel, így a megspórolt pénzből talán össze tudja pászintani egy ügyeskezű mester a testet és a nyakat, mert igazából csak egy plusz fadarabot kell a nyak aljára ragasztani, sok ragasztós nyaknál így csinálják. -
arnyekxxx
veterán
Múlthéten a Dürerben ilyen volt a buli, most szombaton a szegediek tudják meg milyen az ha mindmeghalunkeccerasötétéjszakában
-
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Kustom szerelem.
-
NeoPampalini
senior tag
Otthoni gitározás vs. "csöves feeling", ez egy örök harc.

Szobahangerő mellett nehéz igazi csöves kihajtást csinálni, mivel ez is attól függ, hogy mi a cél, mert mindegyik más eredményt ad:
- előfok overdrive
- végfok overdrive
- hangszóró "túlhajtás" (angolul speaker breakup, nem tudom, van-e rá értelmes magyar kifejezés), azaz éppen csak, hogy torzít, de nyilván nem sz.rrá hajtás miatt, azaz nem fog tönkremenniNa, ezekből az első kettőt talán lehet modellezni, vagy kis teljesítményű csöves cucc kihajtásával megoldani, bár amennyire tudom, ezek az 1-5 W-os kis fejek is baromi hangosak tudnak lenni kihajtva. A harmadikra fogalmam sincs, van-e épkézláb alternatíva.

Esetleg egy teljesen hangszigetelt doboz (isolation cab) + mikrofon megoldás lehet, ezt is sokan csinálják.
-
bigrob
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Havernak van Joyo Zombie-ja egy Harley Benton Vintage V30 hangszórós 212 ládával és szerintem kib*szottjól szól. Mondjuk én egy erősítőt se tudok elképzelni legalább egy tubescreamer vagy od808 pedál nélkül...
Én jövőre egy Meteort fogok venni 212 ládával új kecóba.

-
WolfheartGR
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
Amúgy a legvégén úgyis valami kisebb motyó lesz, az is jó eséllyel modellezős, vagy valami hibrid rendszer. Csupán a csöves hang jelenséget akarom megtapasztalni, megérteni.
Eastman: nekem amúgy a Joyo zoMBie csalódás volt. A saját torzítása elég, hogy is mondjam, ratyi, kevés, nyomi, stb, stb.
-
kemotox
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Pedig lényeg az. Hiába van nagyobb átmérőjű membránod, ami nagyobb levegőtérfogatot mozgatna meg, ha nem rezegteted eléggé izmosan, akkor szarnak pofon kategória.
Avagy szakszerűbben: ha nem hajcsa kend, akkor nem jön ki a szand. Otthonra az meg valszeg necc. -
WolfheartGR
őstag
Otthonra 1x12 vagy 2x12? Mit veszthetek-nyerhetek egyikkel vagy a másikkal?
(Továbbra sem a nagy hangerő a lényeg, az 1x8-ból nekem hiányozik valami.) -
cucka
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Úgy érted, befóliázni a gitár testét, hogy ne kopjon a fényezés?
Elvileg biztos működik, de elég nevetséges érzés lehet. Ha ennyire fontos, hogy ne kopjon, akkor érdemesebb felrakni a falra és nézegetni. (Meg ugye a gitárok többsége csillogós, polírozott fényezésű, olyat kell venni) -
cucka
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Az a kép a zászló alatt gyönyörű. Lecseréled a kis Marshallt egy rendes half stack-re és lényegében kész a szentély

Matt felületű gitárok egyik velejárója, hogy kifényesednek ott, ahol hozzáér a kezed játék közben. A kezedről odatapadt zsírt bármilyen enyhe zsíroldóval le tudod szedni, de szélmalomharc az egész, amikor tisztítod a ronggyal, egyben tovább polírozod a felületet.
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Thx, nem, én nemazasrácvagyok :)
Arra ötlet esetleg, hogy a gitár testét mivel tisztítsam? Matt, és bizonyos helyeken olyan mintha zsíros lenne a használat miatt. Sima puha törlőkendő nem segít
-
MATEO6600
őstag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Este már nem jött össze, de itt vannak a képek.
5 órát vonatoztam érte, de nem kicsit megérte, ez a karácsonyi ajándékom magamnak
Kis érdekesség, hogy 5 éve karácsonyra vettem az első gitárt (Jackson), ami ereditleg ez a BC Rich lett volna, de sehol nem volt eladó. Most így ennyi idő után végre összejött
-
consono
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
És tényleg:)
-
Tommyka21
tag
Köszi a válaszokat
.
Nézelődök a GS-en akkor... -
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Később arra is jöhet
.
Vágom, hogy teljesen elegendő fellépéshez is egy ilyen multi de engem pont a sok lehetőség miatt érdekelne ez most. Plusz hogy jól szól.
Van Amplugom abban kevés a lehetőség, Bias FX-el (Focusrite-tal) meg az a bajom, hogy a számítógép előtt nem szeretek gyakorolni a kevés hely miatt. -
-
Tommyka21
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszi
!
Éjszakai gyakorlós multit keresgetek, fülessel, később esetleg stúdió monitorral. -
-
Tommyka21
tag
HD500X megérős még használtan vagy már elavult hangban, letölthető patch-ekben, egyebekben?
A sok feltörekvő Mooer, Hotone stb. csili-vili multikkal összevetve vagy ezeket vígan kenterbe veri?
Sok videót néztem Youtube-on de inkább a nem szponzorált véleményekre vagyok kíváncsi

.
Tudom sokan használtátok, volt Nektek azért is érdekelne a véleményetek... -
Smiley
addikt
Hatha masnak is jol jon. Most 50% off van a BIAS FX2-re raadasul nekem a Honey meg talalt kupont is, igy $300 helyett csak $129 volt az Elite verzio.
-
MATEO6600
őstag
Értem, köszi a segítséget mindkettőtöknek!
-
-
MATEO6600
őstag
Megvettem életem második gitárját (este majd jön kép), és most szembesültem vele, hogy máshogy van beállítva (nem meglepő).
Más húrmagasság, stb.
Még nem voltam ilyen helyzetben, mi az irányadó elv ilyenkor: érdemes minden gitárt ugyanolyan paraméterekre beállítani? Mert így kb úgy vagyok, hogy ezen is újra meg kell tanulnom gitározni, de legalábbis sokkal bénább vagyok :D Vagy ez normális helyzet, és majd ezen is megtanulok?
Más kérdés: pincében puhatokban tárolni egy gitárt 1 hónapig mennyire öngyilkosság? -
brickm
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Majd ő elkap azt nézhetsz, csak nehogy a te nyakad is így rángassa

-
WolfheartGR
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Megpróbáltam ököllel, úgy sem megy nekem.

-
WolfheartGR
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Hát, nekem kicsit másabb a világom. Figyelni érdemes rájuk. Legalábbis azoknak akik szeretik az ilyent.
-
-
Eastman
addikt
-
Humbucker
senior tag
Este megy valaki Metál Halloween koncertre?
-
válasz
WolfheartGR
üzenetére
HOgy lehet nyújtott ujjakkal játszani?
-
WolfheartGR
őstag
-
Eastman
addikt
Sound of silence 18 húron.
-
Eastman
addikt
-
WolfheartGR
őstag
-
nap
addikt
Egy régi kedvencem.
-
Eastman
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére

Van egy ilyen segg a háztartásban, hidd el, jó tud lenni! De itt egy pina is, hogy teljes legyen a kép!
-
Eastman
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=zs-Ww94XX9o
-
Eastman
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
A gitár mindenkié.
Mindenkié aki a nyakába / ölébe veszi. Nem lehet csak a gitárhősöké.
-
válasz
Eastman
üzenetére
Gibbó LP, de a másik ami nem a csaj keziben van, az érdekesebb, milyen érdekes festése van.
Én is láttam ezt a fotót reggöl az ágyban. 444 vagy index vagy hol volt.
De neszürkíccsé, nem látni a képet rendesen! Különbenis a kép ha van rajta hangszer az mindig on
re: Goose-T
Jah jah, nekem is az van, nincs vele gond, talán a húrokat kellene emelni picit, de tökre jó. Fillérekért jött. De be kell vallanom, szart se csinálok a basszussal, aszittem milyen jól el fogok rajta prüntyögni, aztán egy nagy szart. Ott áll. Igaz mostanában a másik is ott áll, totál le van merülve az agyam. Kiszív a meló. -
Eastman
addikt

-
Eastman
addikt
-
starr
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tesla topik
- Ford topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
8 éve az i5-ös laptop már jobban bírta.

és akkor oda mehetne a Marshall full-stack