Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Nem kapcsolódik az előző hozzászólásokhoz, csak annyira jellemző.
-
qltsar
veterán
Köszi a gyors válaszokat!
@benedekco: mindenképpen megosztom, ha sikerül rájönnöm!
1. Azt próbáltad már, hogy a híd, a húr és a baba közé valami puhát betömködsz, mondjuk használt zoknit? - Ezt nem teljesen értem, hogy mit értesz a baba alatt.
2. A hangolókulcson meg van rendesen húzva az anya? Lentebb (3) kifejeztem a választ.
3. Próbáltad grafitozni a nyerget? Nem, viszont ennek a hibának a kiszűrésére van egy egyszerű módszer. Lefogsz egy hangot a fogólapon valahol a 15-2X közötti tartományban, és "visszafele" [hangolókulcs és a lefogott hang között] pengeted meg a húrt. Ha nem zörög, akkor nem ezen a tartományon van a hiba (nyereg, hangolókulcs, és még részlegesen a bundzörgés-hiba is kiszűrhető ezzel).
4. Húrcsere volt? - Igen, ahogy említettem, a gyárit (10-es?) lecseréltem egy másik húrkészletre (60-12), de visszahelyeztem rá egy harmadik húrt is, hogy hátha...de nem, azzal is sajnos zörög.Köszi
! -
nap
addikt
válasz
qltsar
üzenetére
1. Azt próbáltad már, hogy a híd, a húr és a baba közé valami puhát betömködsz, mondjuk használt zoknit?
2. A hangolókulcson meg van rendesen húzva az anya?
3. Próbáltad grafitozni a nyerget?
4. Húrcsere volt?A jazzmastereken szokott ilyen csörgés lenni.
Az is lehet, hogy a húr beleér a hídba a babán túl. -
válasz
qltsar
üzenetére
Én találkoztam. Nekem ez valami fantom csörgés. A büdös életbe nem jöttem rá honnan, és különböző gitárokon is hallottam, amiket nem állítgattam, szal nem én "basztam el a masztert". Ha rájössz mi a tököm van akkor kérlek oszd meg velünk
Egy tapasztalt hangszerész szerintem meg fogja mondani mi okozza a csörgést.
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni mielőtt szervizbe vinném a pár hetes gitáromat.
Egy Jackson JS32T Kelly-ről van szó.
A probléma, hogy az "A" húr olyan szinten bezörget valamit a bridge-nél, hogy brutális.
Miből gondolom, hogy a bridge-nél? Átnéztem a bundokat, valamint a 24. érintőnél lefogva is teljes a rezonancia.
Először arra gyanakodtam, hogy az intonációs platformot segítő rugó lehet a ludas az A húr alatt, kiengedtem teljesen, meghúztam teljesen (hasonló "megoldás" LP típusú gitárnál működött), majd beállítottam, de sajnos nem változott semmi.
Gondoltam valami a húrral lehet, mivel viszonylag vastag húrokat használok (60-12 - Drop A#), visszafűztem rá amivel gyárilag kijött a gitár, de ugyanúgy zörög azzal is.
A többi intonációs rugó állításával is próbálkoztam, de semmi változást nem eredményezett.
Utolsó lehetőségként arra gondoltam, hogy valamilyen alkatrész leeshetett / meglazult a potik alatt, de sajnos nem találtam semmit a fedlap eltávolítása után.
Találkozott esetleg valaki hasonló problémával, vagy ez szerviz gyanús?
Tudom, hogy valószínűleg garanciális javítás lenne, de sajnos nincs lehetőségem Győrbe elvinni a hangszert, ha elkerülhetetlen a szerviz, akkor csak Budapesten van lehetőségem elvinni.
Köszi előre is!
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Nákem nem gyó a link.
-
nap
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Licitáltam. Ha kinyír az asszony, mert meg megnyerem, akkor visszajárok kísérteni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most nézem, több gitárt is árul...
-
Carlos Padre
veterán
-
Goose-T
veterán
Én a Lidl-ben vettem multimétert és forrasztópákát, nagyon jó szolgálatot tesznek a gitárelektronikák szerelésénél. A legtutibb vétel pedig egy forrasztóállvány volt ("harmadik kéz"), nagyon megkönnyíti a munkát.
-
Moleman
addikt
válasz
BluEyes
üzenetére
Az első kettőnél csak a vezeték kerül annyiba, maga az eszköz jó drága.

Most pont ugyanolyat rendeltem, mint a harmadik linked, mert lemerült a régi gagyi fix kábelesem. Amúgy nem hajlamos lemerülni, most is csak azért halt meg 6-8 évesen, mert bekapcsolva tettem el.
Végül elemet cseréltem abban is, mert hamarabb kellett, minthogy megjött volna a kínai. -
BluEyes
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Fölösleges. Az olcsókból se lesz. Nem villanyszereléshez kell az ittenieknek.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Akkor gondolom ideje volna venni egyet

Csak az a baj, hogy méréstanról hiányoztam... az agyam legalábbis biztosan. Totál nem emlékszem mit meg hol kell nézni. De mindegy, ott van a jó öreg jútúb. Sokszor jól jött volna már az a rohadt multiméter.Köszi, bár szerintem a tiéd másképp néz ki.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Én már azt sem tudom, hogy az X1-be hogy kötöttem be a késes kapcsolót.
A Gibson-stílusú kapcsolók sokkal egyszerűbbek, ebből a késesből már a háromállású is bonyolult. Megnézem neked holnap, de ha van multimétered, akkor könnyen ki lehet mérni, asszem én is azzal csináltam a végén. Ha nincs, akkor kitalálunk rá valamit. -
Ne vedd komolyan a srácokat. Szerintem vesztek valami jobbat akkor annyi, örülni fog bódog lesz, jobb mint a mostani szar. Itt általában elég komolyan veszik a kérdéseket és elég végletes válaszokat lehet kapni.
Szerintem ha vesztek egy alap yamahát vagy fendert nagyon nem lőtök mellé, azt csumi.Az itteni fórumozóknak általában van egy konkrét elképzelésük gitárra, pl nekem is. Szóval én nem feltétlenül örülnék semmi ilyesmi ajándéknak. De ha lenne egy rozoga szarom aminél kb minden jobb, akkor rohadtul örülnék neki ha kapnék egy akármilyen formájú akármilyen nyakú akármekkora testű gitárt, mert lenne egy olyan gép ami százszor jobb mint a mostani.
Egy ilyen pl már egész pofás. Fender, nagy, jobb kezes, ez még kérdés lehet hogy baloson vagy jobboson tolja.
Vagy ez, ez a concert sorozat tagja, ez talán inkább jumbo.
-
P00By
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Hm. Kitalálunk mást
. Azért gondoltam, mert 20+ éves ferde a nyaka meg mondta, hogy nem lehet behangolni és hamis. Örülök, hogy nagy nehezen ennyit megtudtam. Kidobni nyilván nem kell meg nem is fogja, az édesapjától kapta. Köszönöm nektek! -
válasz
Goose-T
üzenetére
Na ez az ócska olcsóbbik szar van benne, az van ráírva, hogy "design change", nem tudom mit jelenthet, de semmi jót.
Ha vennék bele egy ilyesmit, akkor azt jól gondolom hogy úgy kell bekötni hogy:
Zöld a jel, a középsőt egy-egy vezetékkel összekötni, piros a negatív, fekete a föld? Vagy ez hogy van? Bocs, rég vót a teknikum

-
válasz
nagyArc
üzenetére
Kínában nem volt vám pár hétig. Pl. De ha vám nincs, akkor pl a reptéri/kikötő munkálatok is döcöghetnek nagyon. Attól is függ honnan jön, kína dupla akkora mint az eu érted.
Neked szerencséd volt, jó helyről jött. Ide nem jó helyről jönnek a motyók.
Amúgy meg gondolom országa válogatja mennyire figyelnek oda. Pl ha lenne valaki aki a futószalag mellett sprickolná orrba szájba a portéka mellett a fertőtlenítőt akkor lehet nagyobb eséllyel halnának meg a vírusok. -
nagyArc
tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Én rendeltem Kínából mikrokapcsolókat, pár dollár volt, egy sima borítékba belefért. Pont három hete értesített az aliexpress, hogy már Magyarországon van a cucc. Tegnap hozta ki a postás. Arra gyanakszom, hogy ezeket a kínai küldeményeket most szándékosan pihentetik hetekig a Postánál, mert ennyit még egy küldemény sem késett. Öszintén szólva még nem akaródzott kibontanom a borítékot, mert nem sürgős.
-
nap
addikt
Találtam a Warmoth-hoz hasonló gitárbarkács szolgáltatást európában.
Marconi LAB a neve, olaszok és kicsit drágábban dolgoznak. -
Berreh
tag
Senkit nem lehet beavatni, akármi blőd szöveggel: pl: egy festményt akartok kedvenc gitárjáról készíttetni
?
De Carlos Padre tanácsa mindenképp megfontolandó ... -
-
Eastman
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Tél van, miután megjött, két napra tedd ki a mínuszra a csomit!
Ja...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
P00By
nagyúr
Üdv! A segitségeteket szeretném kérni. Jubileumi születésnapra szeretnénk többen összedobni egy akusztikus gitárra. Viszont egyikünknek sincsen halvány lila gőze sem az egészről
Amit tudok, akusztikus gitár, jumbó kivitel(?). Kisgyerekes apuka ritkán játszik, de amilyen most van az már nagyon viharvert. Összeget sem tudok mondani, mivel többen dobjuk össze, több százezer forintba is kerülhet. Szóval ez alapján tudtok esetleg mondani pár konkrét tippet? Nagyon szépen köszönöm!
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Köszi! Ezt a hsz-t mentem. Következő húrozásnál kijönnek a helyükről.
Szóval erről a lépés az kb az ilyen usa szimúr, meg dimárzijók lennének. Azt azért nem most fogom meglépni
peppet túlárazottak. Max ha találok valami ócsó hasznátat.re: Carlos Padre
Mindennap jönnek kínából csomagok hozzánk, de február közepe óta nagyon megcsappant a szállítmány, én is rendeltem valamit amire anglia volt hazudva, de hamar kiderült hogy kínából jött a motyó... azaz rohadtúl nem jött. Szal ment is a report. -
espista
senior tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Gazdatest nélkül nem sokáig húzzák.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
a cortban nem tudom milyen a gyári pickup, anno a vaskorszak elején az ibanezemben cseréltem a gyárit ilyen SDistortionra, ég és föld volt a különbség, persze azóta eltelt pár évtized, nem tudom manapság mit raknak az olcsóbb gitárokba gyárilag.
Más kérdés, hogy egy ideje a fiókban eszi a rozsda, az original cheap china active pickup kitúrta a helyéről.
-
bigrob
őstag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Mire ideér 600x meghal akármilyen vírus rajta..
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Általában koreai gyártmányú G&B pickupok vannak benne, ezek elég jónak számítanak. Nézd meg, hogy a tiedben is az van-e, és milyen az alaplapja. Ha nikkel-ezüst, akkor valószínűleg a jobbik fajtákból raktak bele, ha sárgaréz, akkor érdemes lehet mással kísérletezni. Gondolom alnico mágnesesek, én legalábbis nem hinném, hogy kerámiásat tennének egy ilyen gitárba.
Ha sárgaréz alaplapja van, akkor pickupcsere helyett érdemes lehet még csinálni egy alaplapcserét a pickupon, nikkel-ezüst alaplappal (nickel silver baseplate a keresőkifejezés) hangyányival fényesebb lesz a hangja. Az alaplapcsere nem bonyolult, ki kell szedni a pickupot, az alján lévő négy csavart kicsavarva leszedni a tekercseket az alaplapról, át a másik alaplapra, becsavarni, visszatenni a pickupot. A potikról való leforrasztás sajnos nem
elkerülhető, mert be van fűzve a vezeték az alaplapba. -
Carlos Padre
veterán
Ti mertek most bármit is rendelni Kínából?
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
Nem kár cserélni, csak ha majd egyszer eladnád, akkor érdemes visszatenni az eredetit, mert úgysem fizetnék meg a drágábbat. Mondjuk a helyedben kísérleteznék kínai hangszedőkkel is, az én KX5-ömbe kínai aktívakat raktam például. Ha tetszik a Super Distortion, akkor érdemes lenne a klónját kipróbálni, jelentősen olcsóbb:

Ez egy minőségi pickupgyártó cég, a drágábbak közül való, többször rendeltem már tőlük. Vagy ez a Fleor sem lehet rossz, innen is vannak pickupjaim:
Azért rakok be képeket is, mert az AliExpress linkek nem működnek túl jól mostanában.
-
benvolio
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Köszi, csak ilyen FR változat van a közelbe eladó egy, azért érdeklődtem. Ha megfelelő lesz később lecserélném a hídnál a hangszedőt egy "DiMarzio DP100F F-Spaced Floyd Rose Super Distortion"-ra. Vagy egy ilyen gitárba kár cserélni hangszedőt és inkább majd egy drágábbat venni?
-
consono
nagyúr
válasz
benvolio
üzenetére
Nekem lóg egy a falon
Moleman leírta a lényeget, a Floyd meg olyan, amilyen. Én keveset használom, így nincs gond vele, tartja rendesen a hangolást. Ja, még egy dolog: felezhetők a humbuckerek, így egészen sokoldalú a hangszer (persze nem fog úgy szólni, mint egy Strat, vagy Tele). A formája alapján PRS-re asszociálna az ember, de a hangja szerintem inkább Gibsonos. -
Goose-T
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Hát nem éppen üzemszerű használat.
Görgős híddal és grafitos felsőnyereggel lehetne javítani a helyzeten, akkor könnyebben visszamászna a helyéről a húr. A vastag E húr elég recés, és ha ilyen agresszívan mozdítod el a helyéről, meg tud akadni más pozícióban mindkét helyen, és kész is van a totális elhangolódás. -
Moleman
addikt
válasz
benvolio
üzenetére
Nekem sima KX5 van, nagyon kényelmes a nyaka és a teste is, a bundok végének az eldolgozása hagy kívánnivalót maga után, de az aránylag egyszerűen orvosolható, ha zavarna.
A hangjától én nem vagyok elszállva, kicsit sötét, mocsaras hangja van a hangszedőinek, de nagy jelű ahhoz képest, hogy passzív.
Az FR változatot még nem próbáltam, de az árkategóriáját tekintve nem lehet különösebben jó a tremolója, biztosabb választás a fix hidas. Vagy ki lehet ékelni a floydot, és nincs vele probléma. -
benvolio
őstag
Cort KX5FR gitárt próbált már valaki? Milyen a nyaka, jó rajta játszani, illetve úgy összességében milyen? Hátha van valakinek itt tapasztalata vele.
Üdv! -
MATEO6600
őstag
Az normális, ha a gitárom pár ilyen mozdulattól elhangolódik? [link]
Mire az intro végére érek, az E húr totál más hangnembe mászott át... Most húroztam újra a gitárt btw, de mindig ez volt a helyzet. -
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Miről van szó pontosabban?
-
Carlos Padre
veterán
A mai nap durván ellepték az angol ebay-t a nyilvánvalóan kamu hirdetések, elfáradt a kezem annyit reportoltam. Ilyet még eddig nem láttam, szinte nem lehet rendes ajánlatot találni
-
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Ha pont olyat akarsz, amilyet a DiMarzio is árul saját néven, akkor ezt nézd még meg:

Persze ez már elég drága, de azért még mindig olcsóbb, mintha megfizetnéd a márkanevet. És valószínűleg ugyanazt a terméket kapod. Szerintem aki nem használja munkára a gitárját úgy, hogy a pickupváltót is használja rendszeresen, annak nagyjából tökmindegy, milyen kapcsoló van benne. Jó, nyilván 87 centes nagyon gagyi lehet már érzetre is, lötyöghet meg minden. -
Goose-T
veterán
-
Moleman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Ők is ugyanott gyártatnak, simán lehet, hogy aliról ugyanazt kapod véletlenül. Persze lutri, az is lehet, hogy a Squier Bulletbe valót kapod.

Amúgy én is érzem a különbséget a 300 dolláros DiMarzio és a csóri Squier kapcsolói között, de játékérzetben nem számít annyit szerintem. A Squierrel se kapcsoltam még félre a vele töltött 14 év alatt.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Ez valami új, hogy aliexpressen be kell regisztrálni? Nem látom a cuccost.
Poti finoman kattan, és öröm tekergetni is őket, nyilván nem egy usa hangszer, de nem is egy squier/epi/hb trio-ra emlékeztető szöttyenet.re: Plazmacucci
Persze hogy magánszemély. Amúgy vicces, mert Thomanntól vette a gityót. Csak gondolom a kis PRS dobozt kivágta a kukába és csak a nagy doboz maradt meg.
Most úgy néz ki hogy £75-ot visszafizet. Ami azt jelenti £203-ért jutottam hozzá, azaz 77 ezer ft körül. Ami még így ütötten is jó ár. A másik, még az is lehet egy kis kontakt spray megoldaná a kapcsolót.re: mindenki
Amúgy szerintetek, ilyen jobb potit mint pl DiMarzio és társai, marhaság lenne bele venni? -
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A kapcsoló is kaphatott egy ütést, mert recseg és néha nem vált a híd és a közép között. Szal nem bódog. De ez van, megpróbálok belőle 60 fontot kisajtolni, akkor van 220-ért egy picsa jó gitárom amin cserélek egy kapcsolót. Amúgy be van állítva faszán, a hangoló kulcsok nagyon finoman mennek, nagyon jó az egész gép. A single/humbi kapcsoló is baró nagyon.
Szal amúgy öröm. Ha becsomagolta volna rendesen akkor maxi öröm vóna. Szerintem bármelyik maxiáras Epit veri. A hangja is jó, de azért lehet el tudnék benne viselni egy jobb hangszedőt. De ennyi pénzért még így is rohadt jól szól. -
kemotox
addikt
[link] Most dobta a jutub. Nagyon sztóner. Kedvem támad egy LSD bélyeget rakni a szememre
-
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
£278 postával. De majd jár vissza valamennyi. Nem tudom mennyit kérjek érte. Locking tuner, meg spec nut, szóval nem rossz ez, amúgy qrva jó rajta játszani. Rezonáns is, nem is vészesen nehéz. Szóval még így is megérte ezért az árért. Szerintem.
-
-
-
espista
senior tag
Hétvégén sikerült vennem egy Chapman ML-1-est. Még az első koreai gyártásúból. Tömör mahagóni, van is súlya rendesen. Lesz vele egy kis dolgom, mire olyan lesz, ami nekem is megfelel, de eddig meggyőző. És a "fretjob/fretwork" is kiváló :-).
-
Goose-T
veterán
Ez ígéretes cuccnak tűnik, de ha lenne kép a késztermékről is, az még jobb lenne. Rákérdezek az eladónál, hátha tud valami konkrétumot mondani.
-
válasz
Eastman
üzenetére
Jaja, már értem

Nelson röhögést magamra értettem. Engem röhögött ki.
Tegnap is egy kolléga behúzott a csőbe hasonlóval. Fapofával mondott oltári hülyeségeket. Kételkedtem kicsit, visszakérdeztem, majd fapofával mondta tovább a marhaságot, délután mondták kollégák hogy a fickó csak szívatott.Hétvégén amit próbáltam a zenebótba, az nagyon bejött. Sokkal jobban mint a fullmaxi epik vagy squierek. CV és SE standard ég és föld.
-
válasz
Eastman
üzenetére
Haaaaahaaa (Nelson hanggal). Nem is értettem, mondom az nem lehet hogy nem ismered. De vissza olvastam háromszor és mikor írtad hogy "érdekes" mert madaras, na akkor elbuktam. Tényleg azt hittem hogy ez új neked. De közben rémlett, hogy volt már kommented PRS-ről, na mondom lehet elfelejtetted?
Nagyon könnyen átbaszható vagyok (nemtom hogy most a sírós vagy y röhögős szmájlít használjam).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszi.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszi. Gyanús is volt, de a gagyi kábelért sokalltam a 2 dollárt, gondoltam a műszer kerülhet annyiba.

Ja...