Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Péntek este az S8 klubban dark/gothic hastáncoslányok bemutatóznak különböző stílusú zenekarok műsorával vegyítve, pl mi is játszunk egy órás Árnyak nosztalgiashowt.
-
BluEyes
őstag
válasz
AssAssynn
üzenetére
Mit tanácsoltok?
Azt, hogy te semmiképp ne hozz döntést ebben a kérdésben.
7-8 éves gyerkőcök vidáman gitároznak, fémhúroson is, klasszikuson is, és amennyire tudható, mind kis kezű, tehát ez a kézméret egy általad kreált műprobléma, a valóságban nem létezik.
A húr - akár fém, akár damil - nem vágja szét senki ujját. Ez egy általad kreált műprobléma, a valóság nem ilyen.
Szerintem itt állj le, és felejts el minden eddig összeszedett "tudást". Teljesen félreértelmezted az információkat.
Először is tudd meg, hogy a célszemély mit akar, mit jelent neki a "gitározás", tábortűz mellett vagy a Zeneakadémián képzeli el magát pár év múlva?
A méret kérdésében nem a nyak, hanem a test mérete tud problémás lenni. A kis testű, 'parlor' méretű gitárokat javaslom. [link] -
Carlos Padre
veterán
-
Eastman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Szabó Gábor, Sóskút. Szeretjük.
A közeli blues-kocsmában rengeteget beszélgettünk, megemlékeztünk róla. 45 évet élt."A Spellbinder albumon (1966) hallható Szabó Gábor örökéletű szerzeménye a Cigány Királynő (Gypsy Queen) című dal, amelyet később sok együttes újra feldolgozza, köztük az angol Fleetwood Mac (1968) blues-rock formáció (Peter Green). A dal 1970-ben Carlos Santana feldolgozásában válik igazán világhírűvé Black Magic Woman címen."
-
ElGatto
aktív tag
Üdv Urak!
Szerintetek van arra lehetőség, hogy egy dalt valami kis egyszerű programmal lelassítsunk és kicsit "ki tisztázzunk", esetleg kiemelni a gitárt, hogy pl egy szóló részt könyebben le lehessen szedni? -
Gitáros zene.
Ilyenekkel szoktam megölni a bulikat. De én szeretem! -
suits
tag
Hali!
Ami a gitárfejnél van nyereg arra létezik vmi házi praktika hogy megemelje kicsit a húrt(alá rakni vmit pl?)?A kicsit már el van kopva.Vagy csak a csere játszik? -
AssAssynn
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Megtettem, amennyire tudtam, sajnos még mindig nem tudom mi legyen, de a nejlon vs fémhúr vitához a következőket tudom mondani.
Az illető egy alacsony hölgy, pici ujjakkal.
Nem akarom, hogy ne érje át a nejlonos nyakát, de azt sem, hogy szétvágja a fém az ujját.
Mit tanácsoltok? -
-
nap
addikt
"csupán esztétikai hibákról van szó a gitár hangzását nem befolyásolják. "
-
nap
addikt
-
fattyu
veterán
látom megint jó a hangulat

inkább ha már valaki hiányolta. A félkész nappalim jelenlegi állapota.
Határozottan leépítettem szolid visszafogott nem túlzóra a készletet. ha kiröhögtétek magatokat volt 2x ennyi gitár is. erősítő is párral több. szóval tényleg. ez már csak a szükséges minimum.
washburn n4
Framus Panthera custom
Framus Diablo Custom
Maya strat ripoff cca 80s
Fender aerodyne tele
Fender Lite ash Strat
Fender usa standard strat 96
fender usa strat 82/83 (röhej de ennél többet a fender infóvonal se tudott mondani szériaszám alapján )jcm800
Lane lc15
Hartke piggback
HK triam
HK switchblade
Peavey 6505+
jcm900 SLX
line6 412 g12m70ekkel töltve
laney lc15
marshall dsl5meg alul a kisvasút.
amugy a kezemben megfordul sok sok hangszer közül egyet bánok amit eladtam. A sandberg stratot.... gyökér névsznobság miatt ment el....
-
andor80
senior tag
válasz
kemotox
üzenetére
Amennyit szenvedsz kereshetnél is-Egyébként tudod mit elfogyott soha nem volt kamuztam elnézést a topiktól!!!Most SAJNOS csak francia olasz anngol eladó van jelentős diszkont áron de bedöglött a link gépem.hahahahah.De neked ugye ez nem számít SOHA nem akartál Mojo Tone elektronikát venni és soha nem a másoknak segítség motivált ellenben velem.
Aki venni akar megtalálta eddig is így én remekűl szórakozok a próbálkozásaidon.
Ui mióta kértem a hagszerparkodról meg arról,hogy játszól rajta videót máig nem látom kedves colomboné.Csak ,hogy tudjam miért van ekkora fuzzfaced
-
espista
senior tag
válasz
fabri07
üzenetére
A GS-en hirdetett gitár nem néz ki valami jól így képeken. Egy hozzáértőnek kellene megnéznie élőben.
A másik kettő meg teljesen más világ. Egetverő minőségi differenciált nem látok. Inkább a személyi preferenciák a döntök. Próbáld ki mindkettőt és azt válaszd, amelyik jobban bejön. -
Tommyka21
tag
Epi hangszedő keretek méreteit tudja vki
?Azt tudom, hogy nem szabvány Gibson természetesen.
Krém színű cserén gondolkodom...
Elektronikát is kinéztem nagyjából (orange drop 0,22-es lesz sztem).
-
kemotox
addikt
Dik a Fruzsi megint visszatér, mi a szösz
-
Goose-T
veterán
Ha valakinek Pantera-hiánya lenne, akkor itt egy nagyszerű album a 90-es évekből, ami kicsit enyhítheti. Persze ez nem egy Pantera-utánzat, de azért hatással volt az albumra, na meg szólózik is Dimebag több számban.
-
Goose-T
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére

Szerintetek is elég Sabbathos lett a hangja? Készítettem egy kis hangmintát róla. Annyira másképp szól, mint az összes többi gitárom. -
bigrob
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Meg is érkezett a kis bestia, itt is pacsi, hogy fel tudtad hozni!
-
Berreh
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
-
bot1978
senior tag
Összepakolásztam a Jantar J Bass-t és beszarásos hangja van az action is jó lett, csak egy baja maradt: a nyolcadik fekvés mögött csörög.
Nem előtte, tehát nem hallatszik bele a kierősített hangba, de annyira hangosan csörög, hogy a fejhallgatóba viszont behallatszik és csak ott, csak ha a 8. fekvésben fogom le a 7. bund tetején csörög, sehol máshol.
Nem értem, mert mielőtt leszedtem a nyakat nem csörgött és csak a nyak és a test szöge változott. Lehet ilyen attól, hogy toronymagas action mellett síkolták anno? Szemre nem látom gáznak a nyakat.
-
-
fabri07
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Jó estét!
Múltkor kérdeztem egy gitárral kapcsolatban.
Ez volt az a gitár [link] , s most ezt néztem, hogy ez jobb lenne esetleg? [link]
Valamint ennek mennyit érhetett a hangja https://gsfanatic.com/hu/hirdetes/489391/elado-ibanez-akusztikus-gitar [link] ?Előre is kösz!

-
andor80
senior tag
válasz
Tommyka21
üzenetére
Duncan APH2s (Slash szett)van nekem is bépítve.Elktronoka meg a Mojo tone előkábelezett szettje volt a választás .Nagyon jó áron vettem azt is.
Neked is hatalmas előrelépés lesz a hagszedő és az elektronika csere ha egy bizonyos hangot keresel a gyárihoz képest.Gondolom pont ezért lett a Duncan szett.
-
Goose-T
veterán
válasz
Tommyka21
üzenetére
Ha szétnézel a különféle elektronikai nagyker/kisker oldalakon, akkor ott láthatod, hogy a CTS potik, orange drop és olajpapíros kondik ára 1-5$ körül mozog. A kis kínaiak is annyiért veszik, összeforrasztgatják, és pár dolláros haszonnal továbbadják. A bumblebee kondik is olajpapírosak, csak ráöntöttek még egy kerámiaréteget, hogy lehessen rá festeni csíkokat, ami az akkori jelölésrendszer volt, hasonlóan az ellenállások jelöléséhez. Az olajpapíros kondik azért szólnak máshogy, mert nagy az ESR értékük, emiatt nem teljesen hozzák a kapacitásuk alapján elvárt karakterisztikát.
-
Tommyka21
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
A gitáros csóka az Anthraxból
!Szép gitár és a csávó életrajzi könyve is marha szórakoztató
!Más: van egy Epi LEs Paul Custom gityóm (99-es koreai). Vettem bele 2 db Seymour Duncan hangszedőt, majd azok mennek bele.
Ahogy néztem a potik nem rosszak (500-asok talán) de gondolkodok cserén.
Ugye jól gondolom, hogy ebbe hosszú szárú (long shaft) potméterek valók?
Kondiból mik az ajánlottak? Esetleg készre szerelt elektronika?
Előre is köszi
! -
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
-
fattyu
veterán
Boldog karácsonyt nekem.
Szerelem. Gyerekek ebben annyi mojo van. Toronymagas actionnel is imádom (nem találom az imbusz készletet)82/83 2knob USA strat. Hibátlan minden eredeti. Eredeti kemenytokjaval. Iszonyat karakteres hang. Varázslat. Iszonyatos kényelmes C nyakprofil. A fretboard széle elvitt volna némi kerekitest de ezt tudtam előre.
Hogy annyiért vettem mint némely hülye mexikóit próbál eladni már csak hab a tortan
-
starr
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Sosem játszottam ilyenen, de gondolom rendkívűl zavaró lehet. -
kemotox
addikt
Az a cucc egész egyedül azért van ott, mert Leó bácsinak anno nem tetszett, ahogy a puki kinéz. (a Precinél, aztán ahogy a kolléga is írta divat lett, azt gondolom átvették mások is) Nyilván fémes mivolta miatt egy ici-picit beleszól a hangba, de 99%-ban csak dísz. Vintázs, meg minden.

-
arnyekxxx
veterán
kéztámasz és van az más gitáron is
https://www.pourlesmusiciens.com/en/fender-custom-shop-1961-precision-bass-rw-black_155440.html
-
Goose-T
veterán
Van Rickenbacker-szerű banyó is, ragasztott nyakkal! Ez viszont elég király!
-
starr
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Jobb lenne, ha inkább a Steinberger gitárokat majmolnák

Akkor mondjuk 50-et még adnék érte
-
andor80
senior tag
-
Goose-T
veterán
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Hát ja, addig volt értelme, amíg nem léteztek szofisztikáltabb pedálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fűnyíró topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Felhagy az LPDDR4 memóriák gyártásával a Samsung
- További aktív témák...
- LG curved Monitor 38 coll
- GAMER PC: Ryzen 7 1800X /// 16GB DDR4 /// RTX 3060 Ti /// 500GB SSD
- GAMER PC: Ryzen 7 5700 /// 16GB DDR4 /// RX 6700 XT /// 512GB SSD
- GAMER PC: i7-9700 /// 16GB DDR4 /// RTX 3070 /// 512GB SSD
- HP Z2 Mini G9 Core i7-14700K 32GB DDR5 RAM 1TB SSD-NVidia Quadro T1000 8GB HP Gar
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A közeli blues-kocsmában rengeteget beszélgettünk, megemlékeztünk róla. 45 évet élt.
Mit tanácsoltok?
!