Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Thomann-os szett? Vagy valami másik gyártásból van?
-
Eastman
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
DO NOT FUCK WITH EDDIE VAN HALEN!

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Pár órára leköti az embert
-
Carlos Padre
veterán
-
arnyekxxx
veterán
Kösz mindenkinek
-
arnyekxxx
veterán
Elkészült a karanténos családi videónk MRB - Befelé
-
arnyekxxx
veterán
-
Eastman
addikt
...ahogy nézem adó-vevőt nem kell cserélniük...

-
Eastman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Akkor akadt be ez az infó, amikor a Szless gitártechnikusát interjúvolták egyszer a cuccokról, és említette, hogy ezt nyomkodja a backstage-ben a dalok között, hogy addig néma legyen a maestro gitárja míg az Ekszöl hosszan kommunikál az ő népével. Illetve, gondolom, gitárt cserélnek közben, aztán ő majd behangolgat egy másik pedállal a Jukudbimájn alatt.
-
Eastman
addikt
Ezzel hangolhatsz, és bármikor némítasz is a színpadon.
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ezért nem vettem ME-25-öt.

-
-
arnyekxxx
veterán
nekem a vén korgon a bankfelfeleváltás ugyanaz a pedál ami hosszabban lenyomva az individual (effektek külön kapcsolása egy patchen belül) módba kapcsol. Utóbbit használom kb mindig. Hangológépet viszont nem tudok individualban kapcsolni, ahhoz ki kell ebből lépni. Imádom amikor a pedál rövidlenyomásnak érzékelte a rátaposást és individualba lépés helyett felvált egy bankkal fentebb ahonnan vissza két pedál egyidejű lenyomásával lehet lépni ami vagy sikerül elsőre vagy továbbléptet még egy bankkal .
Bevallom volt már, hogy elküldtem a korg tervezőit a durvaédesanyukájuk rosszhigiéniájú alsó felébe

-
espista
senior tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Látom Neked is ugyan azokat a videókat ajánlja a youtube. :-)
-
chaosmonger
tag
Atyaég, ez milyen jó : https://youtu.be/5UC8dwwCZxg
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Azért ez a klip nem születik meg ha nincs a vérnatgónatékit
-
-
consono
nagyúr
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Jópofa
Már más is csinált hasonlót, Mary valamikor tavaly már demózott egyet (igaz, ott a gitár nem a hagyományos fe kivitel volt): https://www.youtube.com/watch?v=PyM8IgQhHKo -
Carlos Padre
veterán
Yamaha LS-TA, woww

-
Érdekes én is ezt szoktam ajánlani, meg ez van fent a feleség okostelefonján ha esetleg kellene. Sose próbáltam mást valahogy eszembe se jutott volna, jó még a Win-es Nokián más van fent, de az más téma.
-
Eastman
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Kollégának köszi!

-
Eastman
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Játszós gitár, van még egy-két tervem vele.

De a nyaka az valami kegyetlenül jó! Kicsi sárga emberek nagyon ügyesen megfaragták.
-
+1 Erőltetett szar. Semmi újat nem adott hozzá. Ez nem feldolgozás, csak el akarták játszani pepitában úgy mint ahogy az az Unplugged-on van.
re: 41346 Eastman
Azért valamit csak jelent. Valaki tróger szar melót csinált és a fotósnak nem volt köze a gitárokhoz, de szépérzéke se volt mert már akkor látná, hogy valami szar van. De ennél többet biztosan nem jelent
Annó én is linkeltem egy amerikai Fender strat hivatalos fotót amin valami nagyon szarul volt beállítva.re: Ace Ventura
Tanuld meg felhúrozni a gitárt. Ha nem akarsz vele bíbelődni akkor vannak olyan húrkészletek amiket nem kell felfűzni, hanem egy bütyök van a végükön és az fogja meg a húrt hogy ne mozogjon/csúszon ki a hídnál. Így kell elképzelni a golyós végűt:
Így a hagyományos kötözést:
Hangoló progit letölteni telefonra, azzal hangolni, bármi kérdés van ide nyugodtan lehet jönni

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
valahol azért durva ha a promoképen szarul van felrakva a húr

-
Eastman
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Húú, ez a fenderes nagyon jó cucc! Hála és köszönet érte!

Évek óta kínlódok a csili-vili androidos hangolókkal. Most meg az egy éves húrok úgy szólnak együtt mint amikor elhoztam a hangszerésztől. Semennyit sem "lebegnek" az akkordok, nem is értem. Good vibration!!!!
Törlöm is a többit. Mennyi múlik ezen is! Elképesztő!
Ace
Ákoshoz faxxa lesz, nagyon csibész! Tanulj, érezz rá, gyakorolj!
Kitartást! -
Ace Ventura
addikt
Erre a konkrét gitárra esett a választásom. https://www.gitarcentrum.hu/valencia-vc104-bk
Remélem arra jó lesz, hogy megtudjam nekem való-e a pengetés
-
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nézd meg a videót, egyből megimádod!
-
-
kemotox
addikt
Nagyon megyen mostanában a Puddle of Mudd-féle Nirvana feldolgozás, ha esetleg nem láttátok volna még.
Egyszerűen természetfeletti. Zseni. Elképesztő. -
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A tuner appokat linkelte

-
Goose-T
veterán
Felkerült az utóbbi egy-két napban pár érdekes gityó a GS-re, de mind közül ez a kedvencem.

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
https://play.google.com/store/search?q=guitar tuner
Nekem a fender van feltéve, de nincs oka, hogy miért pont az.
Egyébként a távlati cél is ilyen nejlonosakusztikusgitározás vagy rokkerkodni akarsz majd idővel?
-
Eastman
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Otthon akkordozgatni jó lehet a nejlonhúros akusztikus gitár.
Hangolóprogramokat találsz a telefonodra ingyen.

-
Eastman
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Kik a kedvenc előadóid? Mi a terv, miket játszanál?
-
Ace Ventura
addikt
-
Eastman
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
25-ig nem könnyű. Átnéztem a használtakat, most ott sincs olyan amire érdemes lenne rámozdulni.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
191 cm magas vagyok, nagy kezem van, ujjaim sem gondolom rövidnek

-
WolfheartGR
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Villany, elektroakusztikus, western, nejlon húros?
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Kezdetnek egy fontos szűrés, ha rövid ujjaid vannak, akkor valami les paul, sg, vagy yamaha gitárokban gondolkozz a rövidebb nyak miatt, ha hosszúak mehet a fender forma hosszabb nyakú is. Ezen belül meg ami tetszik.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
38 évesen első gitárnak, abszolút kezdő szinten megtanulni mit ajánlotok?
Ezt tényleg úgy értsétek, hogy csak kocáskodni szeretnék. Ha érzem, hogy fejlődnék, újra jövök. Holnap vásárolnám meg személyesen valamelyik hangszerboltban. Ott lehet hangolást kérni?
Árban max 25K keretig.
Köszönöm! -
Goose-T
veterán
Összedobtam kábé két óra alatt egy kis számkezdeményt a covid-19 tiszteletére az új gityómmal. Aki elfelejtette volna, ez itt az:
Ha tetszik a banda többi tagjának, akkor csinálunk rendes számot is belőle, bár kissé keményebb az általános stílusunknál.
-
Eastman
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Zseniális.
-
Carlos Padre
veterán
1929-es Gibson restaurálás.
-
Előkészületek, de utólag változtattam a maszkoláson és a nyak oldalát végig eldolgoztam, de a hátoldalán a D alakot meghagytam csillogónak (alsó fotókon látni majd).

Ez a nyak első az eredeti állapot, második a 600-assal a harmadik az végső csiszolás után a 2000-es papírral, az 1200-assal nem fotóztam le mert fotón nem látni semmi különbséget.

Egyéb fotók a végeredményről, tisztító folyadékkal való letisztítás után, a nyak és a fej között úgy döntöttem hogy összedolgozom egy 3600-as paddal:

Próbáltam elkapni a csillogást, de nem egyszerű ezt fotózni, szerencsétlen fotógép állandóan fókusz hibát tolt a matt felületen. (Fujifilm XQ2, nem erőssége a fókusz amúgy sem)Vélemény, szerintem ez a 2000-es papír túl sok lett, pedig egyéb youtube videókban még volt aki 3000-esig is elment. Szerintem az 1200-as bőven elég lett volna, de még lehet az is sok lett volna.
A karcok azonnal meglátszanak rajta, szóval a gyűrűm húzott is rajta egy szép csíkot
De sokkal jobb érzés. Most megyek beizzítom és kipróbálom hogy egy hosszabb játék után mennyire ragad oda a mancsom. -
Na nekimegyek a PRS-em nyakának, van 600-as 1200-as és 2000-es papírom. Lemaszkolom a fogólap pereménél, hogy a fehér csík maradjon érintetlen, maszkolok majd valahogy okosba a nyak tövénél és a fejnél is aztán meglátjuk mi lesz, ha nem tetszik akkor egy picit összedolgozom a maszkolásoknál, hogy átmenet legyen, de szerintem a fehér csíkot meghagyom csillogónak.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Vampyr
üzenetére
Les-o-caster a neve.
-
válasz
Eastman
üzenetére
persze lehet az is, én is a ps nyomait kerestem és találtam is párat, de nem vagyok százszázalékig meggyőzve róla
de bővenvan annyi beteg hangszerész akikből kitelik egy ilyen szörny
nap: ez kamu vagy komoly?
Gitár lecserélődött, zeneelmélet a falon, szal komolyan mehetett ha valós anyag
Amúgy a macska poén mikor a laptopra mászik. Mondjuk majd 3 év kemény melóval. -
nap
addikt
Napi motivációs videó.
-
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Fel ne robbanjon a nagy ellentétes feszültségből. Megpendíted az LP-t aztán leszakad a Strat.
Beteg, de ezen tényleg játszik is valaki? Mármint ez valami zenészé aki fellépésekre viszi, vagy csak ilyen ilyet is tudunk marad a vitrinben darab?Vampyr: StratPaul.
A sztrat az úr, róla lehet vezérelni a LP hangerejét és a tone-t. Szóval megintcsak kiderült hogy Fender az első
-
Vampyr
tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Ez egy LesCaster vagy StratoPaul?
-
Eastman
addikt
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Zseniális!

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De egy slágerhez az egyedi feliratozás technika és gyerek szereplők mellett kutya is kell