Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
Annyira belengettétek itt az Ibanezeket, hogy már egy hónapja nézelődök használt piacon (külföld is) és végre megpillantottam a szerelmem annyira nem horror áron, ráadásul itthon!

Havernál meghajtottuk sötétedésig, majd ha lesz napfényes kép mutatom!

-
Eastman
addikt
-
bot1978
senior tag
válasz
kemotox
üzenetére
az a baj, hogy explorer privát módban próbálom és nem megy az oldal, régebben ment így is, de már nem és most olyan oldalon hirdetni, ami ki tudja hány gépen nem nyílik meg ... hát nem praktikus.
Olyan szinten nem nyílik meg, hogy "proxy nem válaszol" hibaüzi. Chrome-ból bejutok az oldalra, de én nem egy történelem tanár vagyok. Nem tudom ki fejleszti, de legalább az index megnyílhatna azzal, hogy oldalunk megtekintéséhez ajánlott böngésző vagy mittomén, bármi jobb annál, hogy elérhetetlen. -
bot1978
senior tag
gsfanatic oldallal mi a tosz van? Tudja valaki? Mostanában nem jön be nálam az oldal, csak a google dobja találatként.
-
Enton
addikt
20dika környékén kell pestre mennem ha akkor meglessz még ez simán elmegyek a vintage-be kipróbálni. Meg a digitech is érdekel hogy szól. Nehogy aztán megteccen valamelyik.
Többet most ennél amugyse szertnék ráfordítani. Egy gt6 gt8 is elég lenne most valtasnak vagy egy k(j)org ax3000g.
Max ha nem fog tetszeni az adott darab amit előszőr hazaviszek akkor mar adom is tovább es veszek egy masik félét. Szeretem hogy lehet variálni.Meg egy olcsóbb kis csoves fejet amit le lehet csukini 1-2W-ra szobában kitekerősnek egy szimpla 12 vagy 2x12 es dobozzal. De majd idővel.
-
gooool
őstag
Amikor csendben követed a topicot és ismerős gityó tűnik fel egyik ismerősöd Insta posztjában...

-
Enton
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
(#38981) Alexios:
Amit szeretnék az lenne hogy a lehető legtöbb opciót kínálja az adott effektek lábbal történő variálását játék közben sok effetkgel, minnél több opció minnél több effektel és és észrevehetetlen patch-ek közti váltás, loop-er rögzítési opció jól jön de nem létszükséglet, ezen felül minden plusz csak ráadás lenne.
Most ami nagyon mozgatja a zsigereimet az ez pl:
Ez is tetszene de túl modern számomra:
Modellezés nem hat meg de tudom jól hogy az is sokat tud adni egy-egy végső soundba. Így nem tudom teljes bizonyossággal kijelenteni
hogy nincs rá szükségem, otthonra bármikor is jól jöhet. -
Goose-T
veterán
Nekem van egy Zoom G5n-em, elégedett vagyok vele. Modellezőset szeretnél egyébként vagy anélkülit? Én már áttértem modellezősre, nincs rendes gitárcuccam, PA-ra van kötve minden a próbateremben. Amíg volt rendes cucc (cső, 412) a próbateremben, addig Boss ME-50-et használtam, annál egyszerűbben használható multieffekt szerintem nem létezik.
Most is megvan, de nem használom, lehet, hogy majd eladom egyszer egy szép napon. (Nem az van az aláírásomban, hanem a basszerosunk ME-50B-je, ami ugyanaz majdnem, csak basszusgitárhoz. Ő már eladja.) -
-
Enton
addikt
Padlóra való nagyobbacska multi effektet keresnék, jelenleg egy Vox tonelab st-m van egy kis torzító kockával.
Kinek mi jött be? Ki milyet próbált eddig?Ezek előtt volt boss gt6-om meg egy zoom 505-ös meg egy zoom g7.1ut. Mindegyiket szerettem, megvoltak a maguk hárányaik persze, ahogy a mostai Vox-nak is. Ezért is akarok majd most valami mást kipróbálni, ha van itt tapasztalat/ajánlás ilyen téren azt szívesen veszem, olvasom.
-
nap
addikt
Egyszer volt a kezemben ilyen amorf fogólapú gitár. Nem lettünk barátok.
-
Berreh
tag
válasz
fattyu
üzenetére
Nekem ez jobban tetszik.
-
fattyu
veterán
-
starr
őstag
Sziasztok!
Van az ESP-nek hivatalos importőre / márkakereskedése Magyaroszágon?
Ahol ki lehetne próbálni az új modelleket is.
Mint pl az Ibaneznek az Oroszlánbarlang. -
Goose-T
veterán
Hú, valaki itt nagyon el van tájolva. Vagy annyit fizet, hogy elvigyék?
-
bigrob
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem majd egy legyezőbundos 6 húros kéne, 7 húros HB TE7 nagyon tetszett, de túl sok volt a húr nekem...

Anno sokat gondolkoztam is rajta, de ki kellett próbálnom a 7 húrt, pedig ha a 6 húros stratot vettem volna szerintem a mai napig meglenne... Persze azóta nem lehet kapni azt sem...
-
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hevimetálra kifejezetten jó a SC.csak jó cucc kell hozzá.
-
Goose-T
veterán
Ha már headless, akkor a Harley Bentonnál is készülődik valami!
-
Goose-T
veterán
-
Alexios
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Hát lehet, bár én a magam részéről lehet inkább választanék valami fasza 7 húrosat, ami nem headless, mint szerezni egy valamilyet egy random alis eladótól ugyanannyiért

Másrészt meg próbáltam én is sandberget, és azóta is birizgálja a fantáziám néha, szóval meg is értelek

-
Goose-T
veterán
Most, hogy elkezdtem a héthúroson játszani, egy ilyen gitárra izgultam rá. Áfával, vámmal együtt meglenne 180 ezerből, bár az eddigi visszajelzések nem túl jók erre a gityóra. Az eredetije meg 600-800 ezerbe kerül, ahhoz képest elég jó áron van. Mondjuk már 180 ezer elköltése is necces, ha az asszonynak akarom elmagyarázni, ha meg 600-at akarnék elmagyarázni neki, akkor igencsak gondban lennék.
Kénytelen lennék legalább országos ismertségre szert tenni a zenekarommal, vagy ilyesmi. -
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz
kemotox
üzenetére
Úgy látom, Harley Bentont is árulnak!
Az egyik egy MM-85A SB. -
Goose-T
veterán
Kishibás, félkész gitárok egyenesen a gyártótól!
-
starr
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
(Ja, csak saját húrt kell vinned, mert Zoli EB-t tesz rá.)
-
-
Eastman
addikt
-
starr
őstag
válasz
üzenetére
Oktávot, stb már néztem, állítgattam is. A 12 bundnál tökéletes, a 16.-nál már negyed hanggal lejjebb van

Újonnan jó volt, és előző Elixir húrral sem volt gond. Ez az Ernie Ball hamar elkopott, és gondoltam olyan készletet veszek legközelebb, amiben 2db E1 van, esetleg 2db H.
Régen (20 éve) volt ilyen készletem, csak már nem emlékszem mi volt.
Akkor ezek szerint ma már nincs ilyen?
-
starr
őstag
Sziasztok!
Elektromos gitár. Zavaró, hogy tök hamis lett az E1, és a H húr.
Melyik márka húrkészleteiben szokott lenni póthúr is? -
-
Goose-T
veterán
Ha már héthúros: pont most játszottam fel az új számunk próbatermi felvételére még egy extra gitársávot a héthúrosommal. Szerintem karaj lett, az éneken nem röhögni, az én vagyok, de van már rendes énekesünk is.
Csak a múltkori próbára nem tudott eljönni.A dobosunk, aki mindössze egy próbán volt, mostanra bemondta az unalmast. Feldobtam gyorsan egy doboskereső hirdetést, és öten jelentkeztek egy délután alatt! Nem az volt régen, hogy nagyon nehéz dobost találni?
-
nap
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Két hete festés miatt csak a stratom van elöl, meg a multi. Azon reszelek, és kifejezetten tetszik az éles, hasító hangja. Nem tűnik gyengének, vagy erőtlennek. Lehet, rendes erősítőn már másképp szólna.
-
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Te és a BIAS? Megtanultál programozni?

-
Elő lehet valahogy állítani jó minőségű áramot földhurok nélkül? Nekem egy elosztón van az erősítő, a PC, meg az USB hangkártya, és mikor bedugom a gitárt erős zaj van. Mindegy melyiket, nem a gitárokkal van a gond. Tök jól belőttem a BIAS FX-et, de csak low gain mellett használható mert tiszta zaj az egész. Ha nem érek a gitárhoz és nem testelem akkor a zajszűrőn is áthallatszik.

Lehet ezen segíteni drága elosztóval vagy valamivel? Tegyem szünetmentes tápra? Nem tudom. -
-
Enton
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
Goose-T
veterán
Ez egy elég jó kitnek tűnik. Valakinek van tapasztalata a céggel? Ha a kezdőlapjukon óvatlanul kattintgatok, a céges antivírus eléggé bejelez valami mobile1981.tululardr21.life oldalra, hogy veszélyes., de azért sikerült elnavigálnom a konkrét kit oldalára valahogy.
-
Shyciii
veterán
Sziasztok! Csak félig-meddig jó topicban járok, de úgy gondolom ti közelebb álltok a megoldáshoz. Régen fiatal koromban vettem egy CD-t Gitárpárbaj néven. 1986-os felvétel. Felkai Miklós, Bencsik Sándor, Menyhárt János, Tátrai Tibor, Szűcs Antal Gábor és Varga János szerepelt rajta. Sajnos a CD már régóta nincs meg, és vagy újra bszereznám a CD-t, vagy ha ne adj isten valahol elérhető digitális formátumban (FLAC) annak örülnék a legjobban. Találkozott bármelyik megoldással valaki?
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan részfóliát amelyiken a ragasztó is vezet? Humbucker basszus pickup mágnesek földeléséhez kellene és nagyban megkönnyítené a dolgot, ha létezne ilyen.
Köszi!
-
kemotox
addikt
Nekem jobb ötletem van. Bud Spencer - Terrence Hill filmzenék akkusztikus metál feldolgozása. Színpadi elemnek pirotechnika és néptánc.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem írtam, hogy tiszta hangszínen kéne játszani állandóan. Egyébként pedig nem akarom mindenféle kitalált műfaji korlátok közé szorítani a zenénket.
A lényeg az, hogy jobban illene egy single coilos hangzás a zenénkbe a meglévő humbi mellé. Amit Eastmen linkelt, abban például egy telecaster bridge pickupja van megszólaltatva az én humbim mellett, és szerintem jól szól együtt a kettő. Szerepeket sem akarok kiosztani, szólózhat, prüntyöghet, zúzhat bármelyik gitáros, ahogy kialakul. -
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Majd ő megvédi az álláspontját, ha szükséges. Annyit akartam, hogy számomra érthető.
PEACE!

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nyak-közép állásban jó az!

Pedig egyértelmű;
Elsősorban single coilos gitár lenne jó, akkordozás, néha szólózás lenne a feladat. A humbuckeres, zúzós oldalt én képviselem.
Kétféle gitárhangzás kellene a zenekarba, humbis van, kolléga szólózik már. Tiszta.
-
-
Goose-T
veterán
Valakinek lenne kedve csatlakozni a bandánkhoz? Dallamosabb rockos-metálos zenét játszunk, és azt beszéltük a banyós barátommal, hogy kellene még egy gitáros a hangzás gazdagítása céljából. A tagcserék előtt is ketten voltunk gitárosok. Elsősorban single coilos gitár lenne jó, akkordozás, néha szólózás lenne a feladat. A humbuckeres, zúzós oldalt én képviselem.
Nemsokára megjelenik a logoutos cikkem a próbatermünkről, abban van link egy új számunkra is, amit a próbateremben rögzítettünk, olyasféle zenében utazunk.
Augusztus 25-én, most vasárnap délután lesz a következő próba a pesterzsébeti próbatermünkben. Csak gitárt kellene hozni, meg esetleg modellezős multieffektet (ha nincs, van nekem is egy tartalék). Különálló gitárládák és erősítők nincsenek, nem is lesznek. Mindenki a keverőre van kötve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tesla topik
- Ford topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szerintem. Ti, többiek mit gondoltok?)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)