Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz chaosmonger #36501 üzenetére
Basszusgitáron elég nehéz nyújtani, ez az egyik oka annak, hogy nagyon ritkán szokták csinálni. A Pantera kivétel, náluk minden basszus riffben ott van. (Rex nagyon jó zenész, nagyon nem könnyű utána csinálni)
Szóval azért nehéz, mert
1. Vastagok a húrok, több erő és nagyobb mozgás szükséges egy félhangnyi nyújtáshoz
2. A húrnyomás problémás, főleg alsóbb fekvésekben. A 12. bundnál elég laza a húr, de az 5. bundnál nyújtani, ahogy a videóban is, hát azt már nézni is fáj
3. Mivel nagyokat kell nyújtani, már egy félhang nyújtásnál is "beleérsz" a szomszédos húrba. Ez azért baj, mert zajos, koszos lesz a játékod, ezek mind behallatszanak.
4. Egész hangnyi nyújtás kb. lehetetlen, ott már akkorát kell nyújtani, hogy letolod a szomszédos húrt a fogólapról[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
Van pár új DEKO Thomannon, CSAKIS VÁLLALKOZÓKEDVŰEKNEK!
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
bigrob
őstag
válasz Alexios #36505 üzenetére
Goose-nak köszönd, én csak itthon voltam amikor jött a mail..
Végre más is belekezd a házi gitárjavításba!!!
Amúgy nem feltétlenül jelenti azt, hogy több is van, csak szar a rendszer és idő mire leszedik, ezért is adta le múltkor Goose a rendelést és sztornózta a Thomann...(#36506) Goose-T
Pontosan!!!
Jó kis cucc imádom!
Nem volt olyan CST ami neked kellett, úgyhogy bedobtam a közösbe hátha valakit érdekel...
Azon a TE-52-n én is gondolkoztam, csak szerencsére elköltöttem másra a kártyán tárolt pénzt, úgyhogy szállítást már nem tudtam volna fizetni..[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz Alexios #36508 üzenetére
Nabaszki...
(#36509) Tommyka21
Nem tudtam főnök, akkor gondolom kicsit lehet faragni az árból is..(#36510) Goose-T
A végén fizetős szolgáltatás lesz?[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz bigrob #36512 üzenetére
Nem vagyok olyan, úgysem tudok garantálni semmit. Csak annyi kikötésem van, hogy CST-24 Paradise Flame-et tilos rendelni addig, amíg magamnak nem sikerült szereznem.
Szerk.: jobb ötletem van: bárki megrendelheti a fenti gitárt, de át kell adnia nekem az áráért + egy sörért.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
fattyu
veterán
Ha esetleg érdekel valakit a youtubon kívüli személyes tapasztalat
kaptam kölcsibe egy fender bassbreaker 007 kombót. a hangjáról nem írok annyit mert a yt úgyis jobb, ami a close micing miatt becsapos tud lenni: marha jó mélye van. nagyon meggyőző nemcsak a méretéhez képest. ha valaki halkan is szépen szóló csövest keres karakteres kellemes rock lágy metál gainnel annak mocsok jó választás. aki single coil cleaneket akar annak is.
viszont itt jön ami miatt leírom egyáltalán. beszélgettünk itt a mennyi a sok meg mennyi a kevés lakásba.
eme 7 watt. bőven tud túl hangos lenni. nem itt van a gond. hanem a clean headroommal. humbuckerrel, pláne erősebbel egyszerúen nem tud clean maradni. 1 gain fél hangerő ez teljesen szomszédkompatibilis hangerő mondjuk nappal. este már talán kicsit sok de értitek. na ha FINOMAN pengetsz akkor még clean, de ha picit erősebben akkor azért már érezni hogy crunshosodik. ami nem baj és nem hiba, csak tudni kell.nagyon csípném megtartani a gyűjteménybe. de EGY erősítőnek én tuti nem ezt venném, mert a humbuckerrel clean azért kell. és ezért imádom a laney lc15öt mert abban van elég headroom hogy a hotrail és a bl500 is tiszta marad ha azt akarom.
szóval nagyon jó csak kevés a headroom. ez lehet előny ha valaki halkan szeretne meghajtott cső élményt. meg hátrány ha erős jellel szeretnél clean maradni.
uffa hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Goose-T
veterán
válasz fattyu #36516 üzenetére
Nekem van egy Carlsbro 50 Top csöves erősítőm, az még aktív humbuckerrel is tisztán szól. Mondjuk nincs rajta gain poti. De van benne két EL34, két ECC83 és két akkora trafó, mint a fejem.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
fattyu
veterán
válasz Goose-T #36517 üzenetére
minden más nekem is bírja a hot railt meg a bl500at tisztán. csak ment itt ugye a csövet egyáltalán ne kis hangerőre. aztán kiderül van amihez kell azért a 15 watt
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
V.Stryker
nagyúr
Skálázás, pengetési gyakorlatok közben ha a bal alkar külső felén lévő izmok fájnak az valami helytelen tartástól vagy a hozzá nem szokástól van?
-
-
addikt
válasz fattyu #36522 üzenetére
Na bazz! Végig néztem ámulva bámulva a gitárokat, majd mikor már nagyjából felfogtam a látványt és kattintottam volna a bezárra, akkor jöttem rá, hogy a ládák is ott vannak.
Megmondom őszintén szívesen kipróbálnám bármelyik azaz mindegyik gitárt, de az SSS ill SP90 Fenderek azok amik erről a képről nagyon megmozgattak.
De a nagy kérdés, hogy egyszerre hányon tudsz játszani?
Mindenféle átoperálások mennek manapság, 10-20 év és lesznek 4-6-8 kezű gitárosok is?Hááát, kemény anyag. A Star wars lego-k meg csak hab a tortán
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
válasz Alexios #36524 üzenetére
Nemtom... viccbő'. Nem volt komoly kritika, tényleg nem! Csak elmélkedtem. Vannak ennél jóvalta nagyobb gyűjtemények is. Nekem is szívesen lenne pár extra ha úgy lenne helyem, feles anyagi forrásaim
Nekem is van perpill 3, igaz kettőtől meg is akarok szabadulni.
De egy telére nagyon kíváncsi lennék.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
V.Stryker
nagyúr
-
bigrob
őstag
Képet kérünk vagy meg sem történt!
(#36530) fattyu
Jaaa, ez a kis 4x8"-as ládád?[ Szerkesztve ]
-
-
fattyu
veterán
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
cucka
addikt
válasz Alexios #36538 üzenetére
A relic kinézet oké, nekem a bajom vele, hogy nagyon túltolják, és ettől nem menő lesz, hanem nevetséges.
Duplán nevetséges, amikor poliuretán fényezéssel próbálják a relicet.Arra, amit ennél a videóban lévő kínai gitárral csináltak, nem igazán vannak szavak. Amikor a hülyegyerek nekiesik a csiszológéppel hogy leszedje az epiphone fényezését, de még a fedlapot se fejezte be..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz arnyekxxx #36541 üzenetére
Erre egy megoldás van, vigyázol rá.
Minden eszköz használódik, a természetes elhasználódás és a relic marhaság között van "némi" különbség. Egy 40+ éves hangszer, ha olyan, mint új korában, azt nem használták. De ha az a hangszer használva volt, és vigyáztak, rá, akkor azok a nyomok, amik az évtizedek során keletkeztek, az természetes. És az jól áll rajta. De egyáltalán nem egy teljesen új gitáron, amit eleve használtnak gyártottak. Hamis az egész, kamu autentikus.
ez pl...
Ezt azért hoztam fel példának, mert ez számomra becsapás. Hiába néz ki úgy, mintha használták tényleg 40 évet, valójában vadiúj. vagy ez... -
-
törölt tag
válasz Alexios #36545 üzenetére
Gondolom akik veszik, azt az érzést keresik az ilyen hangszerekben, amit én is érzek, ha egy tényleg régi, zenész által elhasznált hangszert látok: Ha ez a hangszer mesélni tudna....
Másrészt befektetésnek sem rossz, ha limitált ritka darabszámúak.
Nekem pl. a Telecaster nem tetszett sokáig. De mostanában egyre inkább. Öregszem?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz brickm #36539 üzenetére
Akkor nézd meg neki milyen "ócskaságai" vannak. Van pár szarrá használt darab. Joe bácsi pl azt mondja pont ebben a videóban, hogy szerinte ha egy gitár szét van nyüstölve az azt jelenti, hogy szerették, azaz jó hangszer. Van is benne valami.
re: (#36537)/(#36543) syn7h37ic
Én sem értettem, de megmondom őszintén már nem zavar és valahol értem is. Én sem vennék új de szétvert hangszert. Ha annyira mozgatna az hogy le legyen használva vennék valami régi gépet.
Amúgy vicces, mert autóból pl szívesen vennék "relic" berziót, de abból meg pont hogy nincsDe ha belegondolsz, egyszer minden hangszer relic lesz, mindenképpen. 10-15 vagy 100 éven belül az mindegy, de az lesz, akkor nem mindegy neked, hogy már eleve szét verve gurítják ki a gyártósorról? Nem vitatkozom, mondom engem qrvára zavart ez, de mostanában jöttem rá, hogy tök mindegy. A másik meg amit arnyekxxx is mond, (#36541) -ben. Én pl emiatt vennék karcolt, törött autót, hogy ne kapjak szívszélütést mikor meglátom az első karcokat amit a kulcs/kutya/macska körme/akármi húz a gépen.
Ez a vigyázol rá is oké, de mivan ha más nem vigyáz rá, egyszer kell megtörténnie valaminek és ott a baj. Szerintem nem eszik annyira forrón a kását, az tény hogy csak azért külön fizetni felárat hogy leverjék valamiről a festéket kicsit botor dolog. A hamisság meg más kérdés megint. Mi hamis és mi nem. Ma már annyi minden hamis, hogy öröm nézni!
Olyan mint a tetkó, valakinek az kell, valakinek ez. Nekem előbb lenne új-szétvert gitárom mint tetkóm!
De totál megértelek, pár hónapja én sem értettem totálra.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Alexios
veterán
válasz #96302336 #36548 üzenetére
Őszintén ha 3ezer euróért vennék stratot, lehet hogy pl. Az általad linkelt reliceset vennem. Nem kifejezetten azért mert a "bejáratott" érzést kelti, hanem mert szerintem jól néz ki. Nem hiszem, hogy ennyire sok mindent bele kell ebbe látni. Mondjuk nem fogok 3 ezer euróért stratot venni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest