Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem valóban. De a pont a Gibson csinál egy ilyen húzást, közben meg hallgat a csődjéről mint szar a fűben....
Valahogy nem tudom a két dolgot szétválasztani. Szarul megy, de zúzzunk le ezer eladatlan cuccot, mert a kutya sem veszi annyiért meg.Oké, a videó közel 10 éve készült. És ez is tökéletesen rávilágít a Gibson vezetőségének a hozzáállására. Nem véletlen a csőd.
-
törölt tag
válasz
nikkel111
üzenetére
mert ők a dzsibszon. Az etalon.
Kár, hogy csak szerintük.
Vicces, hogy szinte az összes kópia, jobb, mint a termékeik bármelyike... (nem kínai kopira gondolok, komolyabb nevekre)
Sőt tróger módon felvásároltak egy csomó jó márkát is némelyik így a süllyesztőbe került. Így is lehet kapitalista módon irtani a konkurenciát.
Gibson maximum trade-re kellene, használni nem. Mert a név már sokszor többet ér, mint az eszköz. Gibsonokkal bizniszezni, Tokai-al meg zenélni
-
törölt tag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Mindegyiket? Ha ráérez, kelleni fog neki mind tuti

Vintage, Epi klasszikus LP forma, a vele járó dög nehéz és kényelmetlen dolgaival.
Az LTD dögös nagyon, kérdés, hogy meg bír-e barátkozni ezzel a rendkívül kényes színnel, nagyon gyorsan fényesedik.
Ibanez rendkívül kényelmes nyak, jól beállítható, alacsony húrnyomás (elvileg) De eléggé leharcolt a binding.
Cort, PRS Copy, a forma bejön nagyon.
Magamnak a Cort-ot venném, ha balos lenne. -
törölt tag
válasz
bot1978
üzenetére
Nézd meg jobban a képedet. Ez két külön fa. Ami ragasztva van. Nem stimmelnek az általad repedésnek hitt vonalnál a fa erezetei, nem illeszkedik. Ez nem repedés. Még csak nem is szárítási dolog. Szimplán olcsó nyak, aminél az anyag spórolás miatt is több darabból rakják össze. Drágább igényesebb hangszereknél ez kifejezetten előny, hogy különféle fából rakják össze a nyakat. A példád az olcsójános kategória, de mutatok igényesebb holmikat.

Attól, hogy ragasztott a nyak, attól még bőven lehet jó is.
-
törölt tag
válasz
bot1978
üzenetére
Réges-rég építettem hifi erősítőket. Tranzisztorost, és csövest is. Elektronikai oldalról nagyjából megvan, minek kell rendben lennie. Hangszórói oldalon meg régen tényleg úgy volt, hogy kannibalizmus volt, és erős válogatáson estek át a cuccok, főleg, ha kikerültek valamelyik "kultúrból" egy kis időre
És az is ökölszabály, hogy több hangszóróból épített ládáknál szigorúan egyforma teljesítményű, és impedanciájú cuccból építkezik a tömb. Még az is befolyásoló tényező, hogy a különböző ládáknak, mekkora az érzékenysége (dB)
És valóban, ha az épített falban van egy rossz, az erősen kihat a többire. De minél nagyobb az az épített fal, annál kevésbé. egy ládánál,négyes felállásnál óriási, de ha 4db. 4X12 ládából építem meg ugyanarra a teljesítményre a rendszert (eredő impedancia is ugyanannyi) akkor a hibás cucc máris kevésbé fog érvényesülni. (Oszlik a teljesítmény, de nő az érzékenység ha jól rémlik) De jön a paradoxon, mivel a nagy épített falakat azért is építik, mert sok kilowattos teljesítmény is elérhető így. Tehát, ha közel 70%-ban az összes cucc ki van hajtva a végén egy óriási teljesítményű PA-val, akkor bizony az a hibás cucc újra számottevő tényező lesz, csak egy láncreakciót fog indítani, ami elég látványos is lehet, a hatalmas kimeneti áramok miatt. Leég a picsába...
-
törölt tag
Van baj rendesen....
Az impedancia különbség okozza a legtöbb halált. (meg a szakszerűtlen ki-bekapcs, és eszköz csatlakoztatás közben fellépő durva tranziens, mert szarik levenni a volumét a hülyéje...Meg a ráboruló sör
)
Ha egy 8 ohm-ra méretezett erősítőre rákötsz egy 4 ohmos cuccot, az már az egészségtelen kategória. Fordítva, egy 4 ohmos terhelhetőségűre egy nyolcas, az nem fog gondot okozni, azon felül, hogy kisebb lesz a kimeneti teljesítmény. De ez kizárólag félvezetős erősítőre igaz.
Csövesnél nagyon kell figyelni a helyes impedancia illesztésre, mert ott a nem megfelelő hangszóró tényleg megölheti a csövet, mivel az illesztőtranszformátor szekunder impedanciájának meg kell egyeznie a számított értékkel. A csövek primer oldalon nagy impedanciára dolgoznak, ha ez az impedancia elmászik, akkor az egész rendszer borul. Tehát, ha 4 ohm, akkor 4, ha nyolc, akkor nyolc (a több kivezetésesnél természetesen a megfelelő kapcsokat kell használni) A csöves rendszernél a kimenő trafót illesztik a csövekhez, ehhez kell a pontos szekunder terhelés. Alacsony terhelésnél a csövek megfuthatnak megnő az anódfeszültség, Átüthet a feszültség, gyorsabban mennek tönkre. Túl kicsi impedanciánál meg szintén túlterheljük, felizzik a rács is és a túláram megöli a csövet.
De...
A végfok mindig kisebb teljesítményű legyen, mint a hangsugárzó, mert ha azonos, vagy kisebb a hangsugárzó teljesítménye, az nem kívánt torzításokat okoz a hangban, továbbá a hangszórók is túlterhelődnek. 100W szinusz teljesítmény az kb. 70W zeneinek, és 50W basszusnak felel meg kb. A nagy dinamikatartomány miatt.
Építhettek bérház méretű falat is, de ha impedancia különbség túl nagy az egyes komponensek között, az korai halált fog okozni.
A különböző ládák, között pedig azért van jelentős különbség a megszólalásokban, mert sok ládát szándékosan akusztikus rövidzárral építenek, hogy a megfelelő frekvenciasávon szóljon rendesen az a gitár. Ez elsősorban elektromos gitároknál jellemző. Basszusgitárnál, kerülik ezt, illetve maximum felülvágó (aluláteresztő) szűrőket használnak, a túl sok magas kerülésére. De alapvetően egy basszus fej, és láda jóval közelebb áll a hifihez, mint egy gitárcucc. A széles sávú átvitel elég sokszor kell, hogy a basszusnak is legyen kellő felharmonikusa, bizonyos esetekben. Ezért is az egyik alapvető szabályzás a minimum 3 sávos hangszín a basszeroknál, de a soksávos EQ is elég gyakori.
Ritmus, és szólógitárnál kifejezetten káros a túl sok mély, ezért is teljesen más egy gitárláda és erősítő felépítése. A ládák túlnyomó részt nyitottak, ami a mély hangoknak akusztikailag rövidzárt jelentenek. ( ellenfázisú kioltás) Így csak azok a frekvenciák maradnak, amik kívánatosak. -
törölt tag
válasz
bot1978
üzenetére
Van több videója is, ott rendesen gépekkel dolgozik.
Nekem ez a Warwick egy kicsit mű. Látszik, hogy egy nagy gyár egy egészen kis részlege, a luxus cuccoknak. Attól még nagyon komoly amit csinálnak, de elveszik a lelke az egésznek. Számomra az ad pluszt egy hangszernek, nem a márkajelzés és a drágakő berakás.
Egyébként imádok nézni ilyen videókat, legyen az profi műhely komoly ipari háttérrel, és felszereléssel, vagy egy kicsi kézműves műhely. -
törölt tag
válasz
bot1978
üzenetére
A Marcus V7 az egyik legjobb JB amit lehet kapni, sok esetben leveri az eredeti Fendereket is. Plusz olyan elektronikát kapott, amit soha az életben nem látsz gyári Fenderekben, csak jó pénzért upgrade-elve utólag.
A Decor Marcus-ok jó része max lakk sérülés, esetleg egyéb minimális probléma, de sosem használhatatlan.
Ettől függetlenül Sire bass-t nem vennék decort, érdemes kiadni a plusz 30-40 ropit egy hibátlan példányért, simán megéri. A drágább Fender Player labdába sem rúg mellette mind hangilag, mind minőségbeli kidolgozásilag. Két Marcus is van itthon, és tervezem, hogy még kettő jönni fog melléjük. A Squier-t ezért is adtam vissza, A Player meg nem éri meg a Sire mellett. És, a legszebb, hogy a választék is nagyobb balosban a Marcus-ból.
Ja, és hiába két elemes, (ami előny, mint hátrány egyébként) átkapcsolható full passzívra az egész gitár, onnantól pont olyan, mint egy JB -
törölt tag
válasz
fattyu
üzenetére
És ott van a fasza kis kémhálózat, mert csak e-személyi és bankkártya amivel majd lehet vásárolgatni, és sok cucc esetén: gyünanav-mert-miafaszérveszelócsócuccokat- eladod-nélkülünk?
Úgy fel fog futni a fekete kereskedelem ezek után, hogy csak na... Majd jönni fognak a hamburgi csempészek, meg az egyéb kikötővárosi maffiahálózati összefonódások, és az eddig valamelyest szabályozott kereskedelem olyan mértékben el fog durvulni, hogy mindennek durván fel fogják dobni az árát. Még az echte európai cuccoknak is. Nem lesz többet olcsó Thomann gitár, mert jó ürügy lesz ráfogni a szigorú vámra, hogy miért is lett 200Dollárral drágább az amúgy is ezer dolcsis Jazz Bass.."Egy postai szakember mesélte – idézi fel az interjúban az igazgatóhelyettes – a saját szemével látta, hogyan készülnek odakint ezek a címkék: úgy van beállítva a számítógép, hogy például csak minden tizedik csomagra nyomtat valós értéket. Így lesz igazán olcsó a kínai áru, ami jelentős károkat okoz az uniós vállalkozásoknak"
Ez meg mekkora fake news. Valaki mesélte begy másiknak azt, amit a szomszéd ismerőse látottt....
Ja iPhone 22EU-s csomagolásban... Aha... A Paypal meg dísznek van nem? Lófaszt! -
törölt tag
válasz
bot1978
üzenetére
Én nem rugózom rajta. A problémát pedig leírtad, balkáni fizetésből nyugati cuccokat nehéz venni.
De sajnos el fog múlni a köcsög EU épp azt akarja 2021 körül bevezetni, hogy EU-n kívüli boltból egyáltalán ne lehessen vám mentessen venni, nem lesz 22 Eurós plafon sem. Erre írta talán az Ali, hogy nyitni fog direkt európai boltot, hogy ezt ki tudja majd játszani. De az eBay be fogja csukni az eu boltot, nem fognak onnantól venni semmit kínából. De pl. Már a geekbuying is nyitott EU store-t, ha jól rémlik, pont ezért. -
törölt tag
Ha úgy menne a gitár, mint a szájkarate, akkor ti lennétek az új Slash

Engem nem zavar, én jól szórakozom

-
-
törölt tag

Láttam én is a GS-en.
Gyakorlatilag összeszedte mindegyik cucc új árát, és beépítette az árba.
Egy olyan hangszerbe, ami finoman szólva is belépő kategória. Volt, örültem, mikor túladtam rajta. A gyári Humbik, és hardverek amúgy jók, kivéve a kulcsok. Azt kell cserélni, illetve elvinni azonnal hangszerészhez rendesen beállíttatni. De sok vintage gitárnak sajnos S nyaka van, így nem is lehet jól belőni. -
-
törölt tag
válasz
Alexios
üzenetére
Gondolom akik veszik, azt az érzést keresik az ilyen hangszerekben, amit én is érzek, ha egy tényleg régi, zenész által elhasznált hangszert látok: Ha ez a hangszer mesélni tudna....
Másrészt befektetésnek sem rossz, ha limitált ritka darabszámúak.
Nekem pl. a Telecaster nem tetszett sokáig. De mostanában egyre inkább. Öregszem?
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Erre egy megoldás van, vigyázol rá.

Minden eszköz használódik, a természetes elhasználódás és a relic marhaság között van "némi" különbség. Egy 40+ éves hangszer, ha olyan, mint új korában, azt nem használták. De ha az a hangszer használva volt, és vigyáztak, rá, akkor azok a nyomok, amik az évtizedek során keletkeztek, az természetes. És az jól áll rajta. De egyáltalán nem egy teljesen új gitáron, amit eleve használtnak gyártottak. Hamis az egész, kamu autentikus.
ez pl...
Ezt azért hoztam fel példának, mert ez számomra becsapás. Hiába néz ki úgy, mintha használták tényleg 40 évet, valójában vadiúj. vagy ez... -
törölt tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem...
Én pont ugyanezt csinálom, amelyik épp megtetszik, azt kapom le. (nekem a zenélés hobbi)
Hangszedő upgrade, szerintem bőven ráér, egy jó effekttel sokkal többre mész az elején úgy is útkeresés van, hogy mégis mi tetszik igazán, milyen száund
Egy gitáromon tervezek csak valamit, vagy eladom( ez a valószínűbb), vagy pickup és elektronika csere. Árban nem éri amúgy meg, mert belépő basszusgitár. (Ibanez SDGR 300 IPT) Viszont aminek a hangja tetszik, (Marcus Miller M7) abból mindenképp akarok még legalább egyet. Meg egy másikat, a V7 szériából...meg egy harmadikat.... stb... stb...
-
törölt tag
-
törölt tag
Szerencsére nem korrodált. Az 5 húroson pedig direkt flatwound húrok vannak, annak imádom is a hangját.
És az nem is szennyeződik olyan gyorsan.
De a másikakon elég hamar elment az új húr szánd. A köszörült húr már túl matt hangú, az annyira nem tetszik. viszont tényleg örök.
De most per-pill egy takarítás lesz, aztán meg egy nadrágszíj megrántás, és pár szett Elixir.
Meg kipróbálom a linkelt húrokat, mégis meddig bírják... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
fattyu
üzenetére
Mi van srácok? bolondgombás bejglit ettetek?

Nekem most a humbuckerről is a mákos tekercs jut eszembe.
Komolyabb téma:
Basszusgitár húrokat érdemes felújítani, vagy mindenképp az új vásárlása a megoldás. csak mert olvastam olyanról, hogy kifőzés, sebbenzinben való alapos mosás, stb. stb... ami meghosszabbítja az élettartamot.
Nem elixír húrok, csak full átlag roundwound. -
törölt tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Márpedig de. Fotózom és a közeli képek erősen torzítanak,és minél szélesebb látószögű az objektív, annál jobban. A portréfotózást nem véletlenül csinálják kistelékkel, 70-100 mm körüliekkel. Ezt a torzítást lehet valamennyire szoftveresen korrigálni, de nem teljesen. Ha közelről fotózod magad egy nagy látószögű objektívvel, akkora lesz az orrod, mint a bazilika kilincs, a füleid, meg rálapulnak a fejedre. Minél távolabbról csinálod ugyanezt a képbeállítást, annál kevésbé lesz torzult az arc. Kb a 80mm az ideális arcra, onnantól elhanyagolható a perspektivikus torzulás.

-
törölt tag
válasz
Humbucker
üzenetére
Értelme pont annyi, mint a húrnak a gitáron.
1: pillanatok alatt beállítható vele a hangszer
2: nem lesz hamis, ha pl, jammelsz másokkal, vagy YT-ra.
3: van már olyan gép is, ami egyszerre mind a hat húrt képes érzékelni, és külön jelezni ki, így még gyorsabb a hangolás.
4: miért szívassam magam, hogy fülre, vagy ha még kezdő vagyok, a húrokhoz hangoljam, aztán meg szenvedni újra és újra, mert előbb utóbb elmászik úgy az egész, hogy viszi a nyaktól kezdve az oktávig mindent. (kis túlzással persze)
5: ha sajnálod rá a pénzt van android és ios APP is hangolni, pont olyan mint a gyáriak.
6: a jobb multieffektekben mind van.
7: a legnagyobb nevek is hangológéppel állítják be a hangszerüket koncertek előtt.
8: a hangvilla, hangsíp lejárt lemez, meg ciki egy koncerten
Egyébként, ha hamis a jam-hez, akkor azonnal nézem a hangológépen, ami rögtön mutatja, hogy hová is mászott el a húr. nem kell keresgetni, bohóckodni akinek nincs abszolút hallása, annak ez áldás.
Plusz, ha többen vagytok, akkor úgy tízszer gyorsabb belőni rendesen a hangszereket egymáshoz. A keyboard-ok, meg ugye nem hangolódnak el....
Dobhoz meg szintén felesleges
-
törölt tag
válasz
freelanced
üzenetére
Új színek?
Ha egy Fendert láttam, láttam mind. 
Most így végig gondolva a Fender dizájneri munka nem igazán stresszes. Kb. előveszik a szinkód táblát, és azon egy darts versennyel eldöntik a jövő évi változatokat.
-
törölt tag
válasz
freelanced
üzenetére
Azt nem de csillapítót igen.
Illetve kompresszort. -
törölt tag
A hány wattot bír el a szomszéd definícióba az is beleszól, hogy a szomszéd mit hallgat. Mert ha a nézését, meg a járását, akkor oda kell némi Slipknot-féle többlet teljesítmény, hogy kompenzáljuk a zajártalmat az irányából. Mert tudjuk, hogy az ellenfázis mindig kioltja egymást

-
törölt tag
válasz
Aarpok
üzenetére
Az a helyzet, hogy többet tanultam mostanában YT videókból, mint anno a tanártól. Értem, hogy fontos a zenei alapozás, de rettenet unalmas, és frusztráló, ha órákon át az elméletet nyúzod, meg skálázol, a lényeg veszik el ilyenkor, a zene öröme. Aki meg tovább akar lépni a tábortüzes gitározásnál, az előbb-utóbb úgy is el fog menni pluszban tanárhoz, mert akkor már kell.
Nagyon sok jó anyag van YT-on, pl. a Cifra Club videói kifejezetten kezdőknek készült, és nagyon jók. -
törölt tag
válasz
Eastman
üzenetére
Ez általában igaz az összes világszárra nálunk, itt nem fogják megrohamozni őket a rajongók, és letépni rólunk mindent, mert ereklye. Svarci is milyen békésen kolbászolt BP-n, sőt, a Gucci-ba be sem engedték
Meg beugrott Angyalföldre egy edzőterembe csak úgy, stb stb...
Ide szeretnek jönni a hírességek, itt nincs istenkultuszuk. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
RGIR27FEL van nekem. Nem csak ölni lehet vele, hanem a poklok bugyrait lehet megidézni ezzel. És mivel balos, még ritka is mert csak egy évig volt elérhető.
Ez a gitár egy vadállat. Nem... inkább egy démon. Főleg, miután megkapta a seymour blackout-okat.
-
törölt tag
[link]
Szerintem egy életre megtanulták, hogy egy betű különbség mekkora is ha két városról beszélünk. -
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egyetértek. Kíváncsiságból a V-100-at anno lehangoltam baritonra, rossz ötlet volt. Nem lehetett normálisan beállítani a hangszert. Még standard D-n is volt némi kompromisszum. 12-es húrokkal volt úgy-ahogy jó D-n. (meg drop-C-n)
-
törölt tag
Thomann-tól rendeltetek már? Kinéztem náluk két lehetséges hangszert, az egyik azonnal elérhető, a másikra a "kérésre" lehetőség adott. És pont az on request teszik.
Marcus Miller M7 cuccról van szó. És igazából az átfutás érdekelne, ha a készleten lévőt, vagy a másikat választva mennyi a beérkezési idő. -
törölt tag
válasz
Alexios
üzenetére
Én is egyesével szoktam. De nagy néha nem árt egyszer-egyszer teljesen lekopasztani, és az egész hangszert rendesen leápolni, beleértve a floyd-ot is. Az már nem lesz 10 perc

Ezért is szeretem sokkal jobban a fix lábas gitárokat, ott kb 5 perc a húrcsere, és max 20 perc a teljes ápolás.
Slusszpoén, hogy a floyd-os gitáromon is le van véve a tremolókar, pedig eredeti Floyd, és tökéletesen működik. Csak nem használom.
Fixálni nem akarom, mert egyáltalán nem hangolódik el. A valódi macera az, hogy a tremoló híd is vízszintben maradjon, és a hangolás is pontos legyen. Az minimum fél óra, ha nem egyesével cserélsz húrt. És segédeszközök nélkül egy egyszerű húrcsere is lehetetlen, mert szerszám kell hozzá. -
törölt tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Van a floyd-on kívül is jó tremoló. pl. Kahler, Strandberg.
A floyd egy űber szopatás, már csak újrahúrozásnál is, nem is beszélve, arról, ha netán más hangolást szeretnék, vagy csak standard-ról drop akármire engedni a felső húrt. Stabilnak stabil addig, míg hozzá nincs nyúlva. Egy ügyetlenebb nem hozzáértő állítgatás, és mehet az is kukába, mert a két kést és a babákat szépen lenyalták, és szorulni kezd. A floyd-dal az átlagnál is többet kell törődni. -
törölt tag
válasz
funk648
üzenetére
Igen.
Nekem is RP360 van. Sőt szinte kötelező USB-n keresztül használni PC-vel, mert ekkor mint külső hangkártya is tud működni, és itt szól a PC hangja is. youtube jammelésre ideális. Van külön user preset, a gyáriakat így nyugodt szívvel el lehet totálisan is állítgatni, és elmenteni akármilyen névvel. Amúgy sincs túl sok jó gyári effekt, érdemes is. -
törölt tag
válasz
raven12
üzenetére
Nekem a hosszú nyakú változata van.
Egy dologra oda kell figyelni, a gitár nem egy könnyű dolog, a falba hosszított tiplit illik rakni.
Az első próbálkozásomkor bírta a tipli vagy egy hónapig, aztán szépen fellazult. Még szerencse, hogy nem esett le a hangszer. Másodszorra már extra hosszú tiplit használtam, az elbír még engem is. Mondjuk a mi falunk elég régi 100 évesnél is idősebb épület, ahol van falvastagság, és elfér a 15 centis tipli a falban.Aztán később bővítettem 5 darabosra a fali tartót. Itt már nem kockáztattam, egy méretes fára lett felszerelve az öt tartó, és a fát fúrtam fel 10 nagy tiplivel a falra. Engem is elbír.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
törölt tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Köszi a linket, ott találtam egy még jobbat, pont nekem valót, balkezes gitárosok topikját

-
törölt tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Ez nem gyenge!
Kár, hogy nincs benne nyakpálca

-
törölt tag
Kb. olyan lehet ez a dolog, mint egy jazz koncert, ahol rengeteg az improvizáció. egyesek azt az utat válasszák, mások pedig az előre megírt, és tökéletesre csiszolt módszert. Mindegyik teljesen jó. De legalább két olyan csóka dobál oda-vissza, aki tényleg letett pár dolgot az asztalra, és nem a nótatv mulatós gigasztárjai.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Frappáns válasz.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Lehet. De ha a sarkításokat a helyén kezeljük, akkor be kell vallani, hogy van valami abban, amit mond. Leginkább abban, hogy a zenének megérinteni kell, és nem "sportként" kezelni.
-
törölt tag
[link]
Ritchie Blackmore gondolatai a zenéről. És milyen igaza van! -
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
100E-nél néztem rá, most tart 117E-nél
A 34000 post sem sámli. a lényeget leírták ott.
Ez már rég nem a zenéről szól, ha arról szólna, akkor nem ez lett volna a nyertes. A szavazások meg semmit sem érnek, azt kamuznak, amit akarnak. De manapság a közízlés Martens bakanccsal való rugdosása a menő, mainstream pop környezetben. Ha nem vagy "más" mint a normális, akkor nem nyerhetsz. Én maradok a jó öreg blues, és metál iránynál, abban legalább nincs koncsita, meg szélsőliberál.
vigasztalásul
[link] -
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egy dolog a like, és egy másik a nézettség. Az viszont 6.5M. Ezzel már lehet pénzt is keresni.
Euróvizilovat sosem nézek, nagyon nem arról szól, amiről kéne. Közel sem a zenéről sajnos. -
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
+1 a slipknot-ra

-
törölt tag
válasz
Eastman
üzenetére
Volt olyan, hogy húr nélkül tolták?
Mutass már egy linket, had röhögjünk 
Egyébként a Gibson olyan mint a lenini idézet. Gibson volt, Gibson van, és Gibson lesz. Nem az első esetük, hogy szarul megy. Majd kimásznak újra.
Gibson a Betley,
Fender a Jaguár
Ibanez a Lexus LFADe az Ibanezről előbb jut eszembe a seggrakéta Kawasaki, mint egy kocsi. A hangja is pont olyan sikoltó.

[link] -
törölt tag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Majd megveszi az Ibanez őket

-
törölt tag
válasz
brickm
üzenetére
Nem a túl vékony húr miatt van az egész? Nekem az volt a tapasztalat, hogy az LP-n elmászott egy-két hang, ha sokáig nem használtam. Ezek 10-es húrok voltak. Mióta 11 van rajta, azóta tartja a hangolást, és hozzá Pedig ezek is kutyaszőr húrok (EB)
Korábban, mikor hallgattam a hülyeségre, hogy vegyek 9-es húrt, sosem sikerült jól beállítani a gitárt, valahol sosem volt jó. A hangjuk sem volt olyan, amit szerettem volna. -
törölt tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Egyszerű domináns dolog. Azzal pengetsz, amelyik kéz a domináns. Azért, mert a hangot is a pengetéssel képzed. Hiába logikusabb, hogy az ügyesebb kézzel kéne fogni a nyakon, ez a valóságban inkább hátrány.
Csak, hogy kicsit piszkáljam a jobbkezeseket, a balosok univerzálisabbak, könnyebben tanulják meg a jobbkezes dolgokat, mint a jobbosok a ugyanezt bal kézzel. Tehát, a balkezesek a két kezet igénylő dolgoknál egy kicsit ügyesebben használják a másik kezüket, mint a jobbkezesek. Egyrészt kényszerből, mert minden jobb kézre épül.
De ha megnézel egy balos gitárost, akkor három lehetséges dolog fog történni.
Balkezes gitárja van.
Jobbkezes gitárt használ, tehát az E1 húr van felül.
Jobb kézben fogja az egész hangszert.
A második opciónál gyakorlatilag önállóan kell megtanulnia mindent, mert senki sem tud olyankor segíteni.
Van pár híres gitáros, aki így zenél. -
törölt tag
válasz
bigrob
üzenetére
Használtam.
Jól ég

Amúgy volt egy időben áthúrozott jobbos, nem volt jó. Kényelmetlen volt, és zavartak a felül lévő potik. Megpróbáltam jobb kézzel pengetni, és ballal fogni, nem ment. Ez van kétbalkezes vagyok.
Meg amúgy is hobbiból csinálom, nem érzek késztetést youtube sztárrá válni. Csak jó érzés játszani.
Olyan mint a harcművészet. Főleg, hogy lehet fegyvernek is használni.
-
törölt tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Ez igaz.
De nekem nem azért kell elsősorban egy custom hangszer, mert nem találom az egyéniségét és a megálmodott hangot, hanem egész egyszerűen azért, mert nincs a kinézett gitár balosban, mert nem gyártanak belőle. jobbkezeseknek kismillió változatban még több színvariációban elérhető szinte minden, a balkezeseknek kb. a piac 10%-a jó, ha eljut hozzájuk. Tehát hiába van elég pénze valakinek, hogy vegyen egy számára álom hangszert, nincs rá lehetősége.
Én is az Ibanezeket nézegettem, de lehetőséget látok az LTD-ben is. Az is egy megfizethető áron lévő márka. És ott van balos választék is elég jól. -
törölt tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Gibsonok is drágák, Egy LP Standard is 3000-5000 Dollár. Ahhoz képest a MM Majesty még olcsó is.
Szerencsére nem vagyok márkamániás. Pl az LP-m is Vintage.
Amit eddig tapasztaltam, kevés kivétellel.... a jó hangszerek újan 100-tól indulnak. Alatta igencsak ritka a jó.
Egyedi hangszert nagyon is megéri építtetni, szinte mindig olcsóbb, mint egy hasonló minőségű gyári. (elektromosoknál legalább is) Az már más tészta, hogy eladni is jóval nehezebb. De miért is adjuk el, ha direkt egyedi igények alapján lett építve. A márkajelzés egy dolog. Az embernek ad egy placebo érzést, hogy jó minőségű a hangszer, amit vett. Ez többnyire igaz, bár a belépő kategóriában szerintem megfordul a dolog, és a noname, vagy kevésbé noname sokszor jobb, mint az eredeti nagy név.(Fender vs Yamaha, vagy LP vs Vintage, vs Epi Ok az epi kakukktojás) Felső kategóriában meg szinte mindegy, hogy mit választok, a legtöbb esetben kapok egy minőségi hangszert, ahol igazán a "száund" a lényeg.
Ja, és az otthon lévő hangszerből sosem elég, mindig lesz még egy, ami kelleni fog.
Még egy indok a gitár építésre, éspedig a balkezesség. Pl. Majesty-ből nincs balkezes. -
törölt tag
válasz
bigrob
üzenetére
Drop A-ra/baritonra ott a héthúrosom. Annál jobb nekem nem kell, Seymour duncan Blackout-tal. És az az előnye is megvan, hogy a többi húr standard E. Drop C-re van rendszeresítve egy LP kópia, 11-es húrokkal, Standard E-re pedig a Jackson. Igazából a Music Man Majesty az álomgitár számomra, az pedig egy vagyon. Még mindig töredék áron van egy hangszerész által épített, mint az eredeti. Sőt, a saját elképzelésem is mehet ilyenkor. Inlay-re van is már elképzelés illetve az egészre. csak még rakosgatok félre , mert nagyon nem lesz olcsó.
Örök darab lesz, az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Macska topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mármint, hogy Ázsia maga alá gyűrte a gitáros világot

Ha egy Fendert láttam, láttam mind.