Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
Nem tudom, hogy van-e köztetek Szeged környéki, de Prieger Tamás neve mondd valakinek valamit? Bejelölt FB-on, és kicsit utána túrva látom, hogy hangszerkészítő Sándorfalváról. Úgyis kellene egy megbízható ember, akire rá merném bízni a kényesebb melókat a gitárokkal, hátha ő lesz az

-
atidzsiforc
őstag
válasz
Dealer95
üzenetére
B-re meg az EC1000 rovidebb menzurajanak elegnek kene lennie, de inkabb a fibenaret vinnem a floyd (meg a valoszinuleg hosszabb nyak -mert a hirdetesben nem latom-) miatt.
(#17191) Neuler: az en XJ bundjaim koszonik szepen, jol vannak. Mi az atyauristent hallottal te roluk, hogy ennyire felsz toluk?

-
Mathiask
senior tag
válasz
Neuler
üzenetére
Hmm, mit hallottál miért nem jó az XJ bund?
Nekem ilyen van, nincs vele bajom. Nem érzem amúgy lényegesen nagyobbnak/másnak, mint bármely jumbo fret-et, ami amúgy a legtöbb "metal" gitáron van. Nekem pl a gibson féle medium bund már nem kényelmes. Lehet én csinálok rosszul valamit, vagy én vagyok anatomiailag más, de ott előbb beleér a fogólapba a körmöm, mint hogy a húrt rendesen zörgés nélkül le tudjam fogni, úgy hogy az alatta lévő húrhoz nem érek hozzá.
Mondjuk szerintem ez a bund kérdés egyéni ízlés kérdése, nincs olyan nagyon hogy abszolútértelemben rossz egy XJ vagy egy medium bund, inkább csak valakinek ez jön be, valakinek más.
-
Dealer95
őstag
válasz
Neuler
üzenetére
Most is Flyodos van, csak licensed (Peavey, egész jó, nem hangolódik)
A hangolás nem gond. 1 húrkészlettel csak 1 hangolásban használnám. Illetve a mélyebb hangolásra vastagabb húrkészlet kell, ami alacsonyabb hangoláson majdnem ugyan azt a feszítőerőt produkálja, így a rugókon sokat nem kell állítani.
Tehát a Floyd nem tántorít el, inkább vélemények érdekelnének.Az ESP már mínusz ponttal indult nálam, mert a színe nagyon nem jön be, viszont ha sokkal jobb, mint a Fibi, akkor meg tudok békélni vele.
Fibi hangszedői milyenek?
Extra Jumboról mi rosszat hallottál?
Most (medium) jumbo-m van. -
Neuler
csendes tag
válasz
Dealer95
üzenetére
Hát az ESP az Extra Jumbo bundokkal van szerelve amiről nem hallok sok jót, nyilván megvan a maga előnye hátránya, én is nézegettem ESP/LTD gitárokat ugyan ezt a szériát de a 330-as verzióig, letettem róla egyelőre az extra jumbo miatt, ezt leszámítva biztos ,hogy az ESP (Ltd?) egy jó márka, jó gitárokat gyárt többnyire az eddig olvasott vélemények alapján, de én soha nem játszottam még esp gityón, csak gondoltam felhívom a figyelmed a bundokra.
Még valami: Ha többször hangolod át a gitárt akkor a floydos megöl majd téged, kikészít, idegroncs leszel... xD
Viccet félretéve, bár állítólag eredeti floyd van benne azért én már utállom ezt a rendszert, mivel a híd lebeg így ha egyet lehangolsz a többi jobban megfeszül+ sok utó hangolás a többin is+ (bár nem próbáltam még lehet hülyeséget írok) de lehet a hidat is ilyenkor állítani kell mert a rugóerő a standard hangoláshoz lett belőve, ha lehangolod akkor ugye kevésbé feszülnek ----> alacsonyabb frekvencián rezegnek és mivel kevésbé feszülnek jobban érvényesül a rugók ereje stb.... -
izomhod
őstag
válasz
atomeec
üzenetére
nekem a bass pod xt live volt ilyen, hogy az egyik hangos volt, a másik halk, viszont volt ilyen vesetálam is, ami neked, csak basszusban, annál minden kb egy hangerőn volt.
majd nyomj rá egy factory resetet az elején, az lehet helyrehozza, kíváncsi vagyokjó nyomkodást

-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Jó vastag torzított hangzáshoz keresek elérhető árú distorsion-t, tehát nem heavy vonalhoz... Fontos volna, hogy azért lehessen kísérletezgetni a hangzással, ne csak nesze itt a "death" vagy semmi...
Valaki tud ajánlani valamit? Vagy valami effektet érdemes inkább venni? Ezekben az effektekből lehet értelmes brutál soundot előcsalni? 
Még odébb volna a vásárlás, de már most utána szeretnék járni a dolgoknak, nem szeretném elkapkodni.
-
atomeec
senior tag
válasz
Neuler
üzenetére
Köszi.

Nos tegnap kb negyed órám volt megnézni mi is ez. Nos valóban nagyon más élmény

Lényegében végignéztem a gyári beállításokat (illetve felét, mert utána olvastam, hogy valami kombinációval lehet előhozni a többit...). Furcsállom, hogy 1-2 beállítás hangereje nagyon gyeszora valamint a manuális-ra történő átváltáskor is a hangerőt majd kétszeresére kell feltekerni (de lehet ha majd jobban utánanéztem és próbálgattam, akkor tisztább lesz a kép, hogy mi miért van úgy).Nagyon kényelmes, hogy simán ráköthetem akármire, és majd ha már kiismertem, akkor gyors beállítás után már lehet is gitározni. Tetszik.

-
Eastman
addikt
válasz
Neuler
üzenetére
Jól néz ki a kicsike.

Én a Stratón a három gyári tremoló rugót erősebbekre cseréltem, csavarokat pöttyet beljebb tekertem, így felfekszik a tremolótőke a testre. Csak engedni lehet vele, ergo nem hangolódik játék közben, ha épp' a jobb tenyerem feltámasztom a hídra. Kicsit jobb a hangkitartás is, mert nem „lebeg” a tőke, hanem (valamelyest) átadja a rezgést a testnek. Ha kell, a bal kezem ujjaival nyújtom a hangot, nem a karral.
-
-
Ricsko :D
aktív tag
Eladtam az erősítőt 12.500-ért
( Johnson Standard 15 ) -
Neuler
csendes tag
Gratulálok én is az új effekthez. Valóban sokkal élvezetesebbé tudja tenni a gyakorlást...

Egyéb:
Még mindig nézegetem a gitárokat, nem mostanában tervezem a cserét, de fel kell készülni mire eljön az ideje... xD
Szóval a mostani kérdéseim ehhez szólnak Squier Deluxe Hot Rails linkTetszik ,hogy van 22 bund, tetszik benne ,hogy 3 humbucker van és ha nem is maga a seymoure készítette de azért legalább ők tervezték. Nagyon menő a fej is, tetszik ez a túlméretezés, és van feketében.
Amiről viszont nem sokat tudok az a tremolórendszer. A floyd-ot már sikerült megútállnom, nem használom sokat de a hangolás egy rémálom és.... mindegy kikészít, így nem szeretnék ilyennel szerelt gitárt (ebben az árkategóriában...).
A squier tremolója milyen? Ha kiszedem a kart van majdnem olyan fix mint egy fix híd? Ha rátámasztom a kezem akkor nem kezdi el nyújtani a húrokat mint a floyd ugye?? xD -
atomeec
senior tag
válasz
izomhod
üzenetére
Köszi szépen. Most már nem nagyon lehet kifogásom, hogy valami nem úgy hangzik (nekem még nincs annyira vájt fülem, hogy kihalljam ha nem tökéletes a hangzás, de azért jobban motivál, hogy teszem azt egy kis visszhangot most majd én is hozzá tudok adni ha olyan az eredeti szám). Igyekszem nem a nyomkodással tökölni, hanem minél többet gyakorolni majd.
@BluEyes:
Nagyon remélem, olvastam róla rosszat is, de aki azt írta nem ilyen árú effekteket használ... -
atomeec
senior tag
Nem jött össze a Zoom G2...De mivel végül megbeszéltem otthon, hogy árban mehetek feljebb, meg akkor már a gari miatt újat vegyek...nos ez lett belőle (meg fentebbi ajánlás miatt is):

Sajnos még kipróbálni nem tudom, sőt, lehet csak holnap...de remélem nem fogom megbánni. Hát én azt hittem műanyag és közben meg fém

Hosszú lesz a mai műszak úgy érzem
Köszi még egyszer a segítséget
-
törölt tag
Ebben nem tud valaki segíteni?

Nem tudom mennyire nagy kérés, csak le kéne az akkordokat írni nagyvonalakban
-
aktív tag
-
izomhod
őstag
Music Timeline az'50-es évektől, jó kis cucc
-
aktív tag
Van egy Floydos gitárom és kb napi 1-1,5 órát gyakorlok és kb 4 napja nem hangolódott el a gitár... Pedig néha használtam a trémólókart is. Hogy-hogy most nem hangolódik el?

-
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem, komolyan kerdem, mert amilyen draga a gibson 57, olyan olcso az epi 57, de meg SD slash szettet is olcsobban tudnek a gibson 57 nel, most 3db LP be kell vennem szedoket.
A kulonbseget en is hallom de nemerzek akkora kulonbseget mint az arcedulan a 2 gibson szedo valahol 70-80k kozott lenne.
-
-
nesa
veterán
Szerintetek megeri a gibson a 6-8x os arat az epivel szembe?
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
-
törölt tag
Heló!
Lenne egy nagy kérésem
Hobo - a fattyú reménytelen szerelme és halála
című szám gitártabját nem tudja véletlenül valaki?

-
-
Aucor
senior tag
-
nesa
veterán
válasz
üzenetére
15 er mar tudnek marcit is.
Ha minden honapba engedsz 1000FT ot es engeded 10 ala juliusba realis lesz hogy elviszik, nagyon turelmes vagy, esetleg filler b@s... kiszaradnak a kondik mire elmegy
#17152) xAlten
Ahogy irtak a mely melyebb lesz a magas meg jobban csilingel mar amennyire egy humbi csilingelni tud.
Nekem tetszik ez az egyhangszedos megoldas gyerek gitarjan is klafa lett, de ez a zold szin odabasz, hu de rusnya.
Vannek ilyen celra kulon humbik amik kicsit elvannak tolva egymastol.
-
Aucor
senior tag
-
Aucor
senior tag
Sziasztok!
Az miért jó, ha egy pickup ferde?
-
aktív tag
-
aktív tag
-
Neuler
csendes tag
válasz
Neuler
üzenetére
Megtaláltam végre egy teljesnek mondható specifikciós leírást a yamaha 311h-ról mely a következő:
Body: Alder
Neck: Maple
Fingerboard: Rosewood
Nut: TUSQ-XL nut
Pickups: 1 x P-90. 1 x Custom Shop Humbucker with coil-tap
Selector Switch: 3-way
Tuners: Grover Locking tuning machines
Bridge: Custom Shop Hard-tail
Pickguard: Tortiouse Shell
Finish: Gloss BlackAz ára asszem olyan 89-90 000Ft
Szerintetek ár/érték arányban milyen? Illetve úgy általánosságban?+
Aki írta ,hogy megakadt a tanulásban:
Én is így vagyok, talán most török ki ebből. Én azt javaslom, ne csak dalokat/számokat tanulj, egy pici zeneelméletet is és ami szerintem fontos és nekem segített: teknikák gyakorlása. Ehhez tudok javasolni egy oldalt is: nem nagy durranás de van 1-2 jó gyakorlat: http://musicdiscipline.com/
Ez nekem nagyon hamar javított a pontosságon, amikor "gyorsabban" játszom 1-1 részt már em csak hadonászok a húrok felé, de többnyire el is találom.. xD
Szóval viccet félretéve, tényleg jó. A metronómra meg nagyon figyelj benne, és tényleg ne akarj gyorsabban játszani mint ahogy tudsz. Tanusíthatom, igaz az alábbi:
Inkább lassan gyakorold be,de jól mint gyorsan, de rosszul. -
Neuler
csendes tag
Most találtam ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=NF2u3ebZ29I
Eléggé sokszínű az a yamaha 311h. Meglepett, persze erősítő meg effekt kérdése is, de nagyon menő. -
nap
addikt
válasz
atomeec
üzenetére
A gyari adapter 9V, 300mA, 2,7VA es belul van a negativ polus. Ha latsz ilyesmit a piacon olcson, megveheted hozza, legfeljebb zajosabb lesz, mint a gyarival. De egy gyari adapter is ketezer korul megveheto, erdemes utanakerdezni a helyi hangszerboltban.
A gitarshop nem egy vatera, de azert van ott is ilyen is, meg olyan is. Szerintem vedd meg a helyi csokatol a ketyerejet. Penzben nem jarsz annyival rosszabbul, mint amennyit varnod kellene egy zsakbamacskara. -
atomeec
senior tag
válasz
atomeec
üzenetére
Otthon van most egy hirdetés Zoom G2-ről. Szoktatok a gitarshop oldalán így vásárolni? Nincs semmi értékelése az úriembernek, max utánvéttel tudnám kérni, de mivel én külföldön élek, lehet csak nyáron tudom kipróbálni, hogy egyáltalán működik-e. Viszont adapterrel van és 12.500 forint.
U.i.: Meghallgattam youtube-on, szerintem egy darabig nekem elég lenne, már alapból feldobná a gyakorlás hangulatát, ha egy-egy szám hangzását jobbá teszi, mint minden nélkül.
-
-
doboka98
tag
Heló srácok! Egy kis problémával fordulnék hozzátok. Az a helyzet, hogy már elég régóta gitározom, de egy ideje egyáltalán nem fejlődök és az átlaghoz képest a teljesítményem nem túl jó. Ezért gondoltam, hogy neten keresek egy tanfolyamot, ami tanít pl. funk stílust vagy rock stílust, technikákat, stb. Sajnos nem találtam semmi értelmeset, ezért megkérnélek ajánljatok valamit.
Gitártanárnál voltam pár hónapot, de egyedül szeretnék tanulni. -
BluEyes
őstag
-
-
PETEE78
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
És ő? A test mahagóni, az nem szól súlyosabban?
Ibanez GRGA-32 MRS -
-
PETEE78
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Igen, ez jó választás volna! Már csak használtan kellene találni egyet...
köszönöm! 
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Erről a gityóról valaki vélemyént tud mondani? Fent pár sorral már említettem, hogy kezdőként, metál vonalra keresek gityót. 50e íhuf-ot megérne haszáltan? Nem utolsó sorban, ennek elég vékonynak tűnik a nyaka..http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?route=product/product&product_id=3727
üdv:
Petee -
Neuler
csendes tag
válasz
üzenetére
Hogy egyszer válaszoljak is valamire...
A funkciók/extrák, külalak,ezek a fő különbségek. Tehát tulajdonképpen egy olcsó hangolóval is be lehet hangolni pontosan. Van ami tud referenciahangokat is kiadni. Nekem valami Joyo JT-35 van (meg ugye a Korg pedálba is van beépítve.) Mindkettővel lehet rendesen hangolni, és mi másra kéne a hangoló mint hangolásra? -
Bobrooney
senior tag
Srácok lenne egy Boss DB-30-as metronómom eladó, keveset használt. Gari nincs rá, próbagarit adok rá.
Doboza is tuti meg van.
Ha érdekel valakit írjon pü-t
-
aktív tag
Mi a különbség egy drága és olcsó hangológép között?? Ugyan azt tudják vagy csak a nevét fizetjük meg? vagy a drágább pontosabb?

-
Neuler
csendes tag
Kicsit olyan mintha random mód dobálnám ide a kommenteket, na de sebaj.
A kérdés pedig:
Mi a vélemény úgy általában a parker gitárokról, illetve konkrétan a parker p42-ről? Esetleg van valakinek tapasztalata a konkrét gitárral (vagy esetleg más parker gityóval.)Nem egy olyan ismert márka szerintem, de ahogy a neten olvastam nagyon jó a nyaka, és úgy általában (csak az olvasottakra hagyatkozva elég jó minőségűek).
+
Akinek a 15w-os roland erősítője van: SZERINTEM ne vegyél még 1 15 W-s erősítőt két ok miatt:
-inkább a multieffekt, vagy egy jó pedál
-15w szerintem elég, bár attól függ mire kell. Nekem is 15wattos erősítőm van, nem valami márkás (powerstate) és hangerőre elég, még soha nem kellett feltekernem teljesen. A templomot betölti a hang kellőképpen fél hangerőn is, ha pedig nagyobb hangerő kellet akkor meg általában van aki csinálja a hangosítást, és eleve nem kell odacipelni az erősítőket, vagy- (bár ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom) valahogy mikrofonnal felerősítik a kombó hangját, ekkor nem a kombó ereje számít hanem a hangja, karakterisztikája. -
atomeec
senior tag
Elemről megy neki, illetve úgy írja a hirdetést. Otthon majd rákeresek, hogy szól, meg szétnézek még a helyi zenei használt piacon, mik vannak még. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, véleményt. Kérdezek még ha lesz valami

BluEyes: Már a 15 W is sok nekem a szobába, kombó vásárlás max pár év múlva, ha már értelmesebben megyeget a gitár nyúzás

-
madgie
titán
Apicsába, sose legyetek ilyen ütődöttek (hozzászólás második fele)

-
-
Nunder
őstag
Én most egy kicsit elképedtem. Mindig is irigyeltem a Fender és egyéb gitárokat, amiknek satus hangolókulcsai vannak, gondoltam nézek magamnak egy szettet, aztán majd mikor a pickupot cserélem, leváltom a kulcsokat is. Pofán vágott a felismerés, hogy 22 ezer forinton alul nem lehet kapni egy ilyen készletet.
Tényleg ennyire drágák? Mert akkor marad az eddigi megoldás... -
atomeec
senior tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Na igen. Lehet még akkor várok vele és Line6 lesz belőle. Sürgősnek nem sürgős, mivel csak kevés időm van így nagyon az elején vagyok, pedig már több mint fél éve megvan az elektromos gitárom. Roland Cube 15X van kombónak, ehhez gondoltam valami multit, hogy ha kinézek valami számot tanulgatni, akkor ha olyan, nagyjából hozzá tudjam állítani a hangzást. Másik kombót nem szeretnék, így marad ez.
Anno Line6 kombót néztem ki, de sajnos itt nem kérdeztem meg, csak olvasgattam és amit találtam, abban a Rolandot jobbnak ítélték, így az lett. Már mindegy, de a későbbiekben azért maradok a magyar fórumok olvasásánál leginkább, talán jobb döntések születnek vásárlásban így (sajnos nincs egy ismerősöm sem, aki kicsit is foglalkozna zenével...).
@Neuler: ultimate-guitar-on néztem először az értékelést, és nagyon odáig vannak érte. Azért kérdeztem meg itt is. Oda tényleg beír mindenki, sokszor a hozzászólásokból ki is tűnik

-
Neuler
csendes tag
válasz
atomeec
üzenetére
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_effects/zoom/g2/
Javaslom ,hogy itt nézegess, én is ezt teszem elég gyakran.
Egyébként nekem Korg AX5G van, meg vagyok vele elégedve, jó kis pedál és ez is az olcsók közé tartozik.
(Van egy Boss Ds2 is de azt nem használom, elég a multi.) -
BluEyes
őstag
válasz
atomeec
üzenetére
Nekem volt, nem tudtam megszeretni. Aztán jött egy Digitech, azt se. Utána még valami (Korg? lehet), az is ment. Végül egy Pocket Pod jött, látott, győzött, évek óta használom. Egyszerűen ennek volt "gitárhangja", a többinek meg valami más.
Szóval olcsó multik közül a Line6 Pocket Pod, amit ajánlok, többivel is el lehet kezdeni végülis, de hamar eladósorba szoktak kerülni.
Illetve még egy tanács, ne multival, hanem kiskombóval kezdjetek. Line6 Spyder 15 már van 20k alatt, mindent tud, amire szükség lehet. A multiban elveszik egy kezdő, ahelyett hogy gitározna, gombokat fog nyomogatni. például [link] -
atomeec
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Általános" felhasználásra kellene. Mivel csak ilyen hobbiszinten csinálom a dolgot, egyelőre - később tervezem majd, hogy normálisan eljárok tanárhoz, de az még odébb lesz, most más dolgok a fontosabbak. Nincs még belőtt irányzat, gyakorlás van, már amikor van időm rá...Megláttam a hirdetést, gondoltam előbb utánanézek, mielőtt kidobom a pénzt 
Hasonló áron van valami ajánlott? Persze ezügyben átnézem a topikot is
-
-
atomeec
senior tag
Szép napot. Szeretnék egy olyat kérdezni, hogy mi a véleményetek a Zoom G2 multieffektről? Kezdőnek lenne, csak otthoni használatra, 15 ezerért vesztegeti egy srác helyben, adapter nélkül. Neten angol oldalakon dícsérik, de jobban bíznék egy fórumtárs tapasztalatában

Sima G2 a cucc. Köszi előre is! -
BluEyes
őstag
válasz
Neuler
üzenetére
Valamit valamiért
A humbik, bár kétségtelenül csendesek, cserébe a tisztájuk nem az igazi. Amúgy meg egyrészt fel van találva a zajzár, másrészt az elektromos gitár zajos, oszt kész. Nem kell ezen annyit agyalni, van egy kis susss, nincs azzal semmi baj. Használj kevesebb gaint. A humbi is csak bizonyos szintig tud zajtalan lenni, jó kis neonvilágításos próbaterem megvót mán? 
Gary Moore (nyugodjék békében) jó hogy szóba került, egyfelől nem nyavajgott a LP miatt, hanem játszott rajta, valamint tessék koncerteket nézni tőle, van egy csomó, ahol zajos a cájg mint a hétszentség, az Öreg meg láthatólag pont leszarja.Eastman:
Jaja, van is egy ilyen signature modell. Mondjuk túl sokat nem látni vele a videokon, de egyszer-egyszer a promo miatt biztos volt a kezében. -
Neuler
csendes tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Már emlékszem miért nem szeretem a single coil hangszedőket, a zaj miatt. Nagyon nem szeretem ha valami zajosodik akár egy kicsit is, meg egyébként is a mélyebb, teltebb, öblösebb hangzás ami tetszik, csak a les pauloknál nehéz elérni a felsőbb bundokat, ha jól nézegettem 13. bund után már vastagodik a nyak a ragasztás miatt, és én azért felnézek arrafele is néha a fogólapon...

-
BluEyes
őstag
válasz
Neuler
üzenetére
Úgy általában a P90-ekről nem sokat tudni. Sokáig a perifériára szorultak, mostanában jöttek újra divatba. Ahogy egyre terjednek, nyilván majd lesznek tesztek, előkerülnek a megmondóemberek, és ki fog alakulni egyfajta rangsor a gyártmányok között. Borítékolható, hogy a nagyok közül a SD-DiMarzio-Gibson trio lesz a befutó, és néhány manufaktúra túlárazott "special" terméke lesz az ínyencek titkos favoritja. Emmán csak így van mindig.

Maga a P90 egy single coil pickup, nagyobb mérettel, mint a stratokban megszokott sc, emiatt a hangja vastagabb, testesebb, ugyanakkor magában hordozza a szingli tekercsesek minden szépségét. Meg persze a zajosságukat is, de annyi baj legyen
A humbucker-P90 kombó nem új keletű amúgy, a legkorábbi lelet, amit találtam, Tom Sholz (Boston, 1976) gitárja, neki a Les Paulban ilyen összeállítás volt. Íme a bizonyíték: [link] -
Neuler
csendes tag
válasz
BluEyes
üzenetére
A yamaha p90-es pickupjáról (ami a yamaha sajátja nem az eredeti asszem gibsonos) tud valaki valamit?
Megszoktam ,hogy a nyaknál humbuckert használok, szeretem a telt hangokat, de néha ott most nekem túlságosan "egybefolynak" a hangok.
A yamahán ami tetszik az a hangolókulcs készlet, jó helyen vannak a potik meg a pickup váltó, nem esik a pengetés útvonalába (mint a mostani gitáromon...), tetszik benne ,hogy a hídnál felezhető, jó ,hogy van belőle fekete, de bárcsak lenne hozzá fehér/gyüngyház koptatólap......
, kicsit "rusnya" nekem az a régi barna/piros koptató.
Azt néztem ,hogy a faanyag amiből van az az olcsóbb fajta (pl mahahónihoz képest), de ahogy láttam a stratok hagyományosan ebből készülnek, pl.: a félmillás yngwie malmsteen fender is típusra ugyan ilyen fából van.
Nemtom, lehet ehhez a yamaha gityóhoz külön koptatót venni valahol? (Talán majd 1-2 éven belül lecserélem a mostani gitáromat....
ki tudja). -
BluEyes
őstag
válasz
Neuler
üzenetére
Az LP Tribute-t konkrétan 1 koma véleményezte, az átlagot a gyári beállítás minősége vitte le, a többi pontszám 9-10. De hagyd a fenébe azt az oldalt, nem tudod ki írja, mi alapján, mihez képest, ha ismernéd lehet nem adnál a véleményére.
Én ebből a listából a Cort és a Yamaha között választanék. Epi Tribu csak annak kapcsán merült fel, hogy ha Epiphone-t választasz, és esélyes a tuningolása, akkor nem érdemes kínlódni vele, meg így olcsóbb is, mintha egy egyszerűbb modellt okosítanál fel. -
Neuler
csendes tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Igen, eléggé kilóg a yamaha, de nemrég megláttam és arra gondoltam ,hogy "ez valami nem mindennapi". Ultimáte gitáron szoktam nézegetni teszteket. Hát erről nincs egy sem.
A LP Tribute plus egy érdekes dolog, mert a fent említett oldalon nem kapott annyira jó értékelést (főleg a szavazatok alapján).
-
BluEyes
őstag
válasz
Neuler
üzenetére
A Yamaha eléggé kilóg ebből a csapatból, de jó gitár, Yamahát vehetsz bátran

B.C izé az a fajta, amit meg se nézek, nekem az yampigitár, max tükör előtt pózolni jó. Vagy sokadik gitárnak, hogy olyan is legyen otthon.
M600 vehető, pláne a Diszkontos keménytokos akcióban.
Epikkel az a gond, hogy előbb-utóbb mindenki Gibsont akar belőle csinálni. Namostan egy használt USA Gibson pickup-szett alsóhangon 40k, egy jó állapotú keménytok, ami szintén úgyis kelleni fog, kb. 15k. Tehát ha az ember kicsit előre gondolkodik, akkor ezt veszi: LP Tribute. -
sza.sa
tag
válasz
Neuler
üzenetére
Nem sima, van amikor vettem, még nem is létezett. Színe AVD, akkor még kék se volt, pedig lehet az mellett döntöttem volna
Egyszer mintha élőben valahol láttam volna, de szerintem nem az nagyon sötét, inkább a világosabb kék, szerintem enyhén lilás beütéssel. De az enyém is hol pirosabbnak látszik, hol pedig full hegedűbarna.Igen, felezhető, egész "strato"-sabb lesz, de gondolom a többi felezhető is tudja.
Amúgy nagyon tetszik, hangszerész beállítása óta (bundok síkba hozása) nagyon kényelmese nekem.
EMG-HZ hangszedős, semmi extra, jól szól. Most már ismét lehet kapni króm zárt hangszedővel.PRS mániás vagyok, ezért lett M600. Sikerült kipróbálnom egy PRS SE Custom 24-et tavaly, méretre, fogásra, kényelmességre szinte ugyanaz, de azért PRS finomabb műszer

Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- Lenovo Thinkpad E495 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tényleg ennyire drágák? Mert akkor marad az eddigi megoldás...