- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
InHell
senior tag
válasz
madgie #16851 üzenetére
A régi szép idők..
El tudnék képzelni minden hónapban ehhez hasonló összejöveteleket.
(#16852) Nunder én építettem be egyedül, végülis nem volt bonyolult, a papírokon szépen le van rajzolva mit hova kell kötni.
Egyedül a 3 állású kapcsoló bekötésével szívtam, mert nekem nem az a fajta volt amilyen az EMG rajzokon van. -
nesa
veterán
válasz
madgie #16169 üzenetére
Most olyanok keszulnek hogy mahagoni test, langnyeleves juhar topp, langnyelves dio nyak, wenge fogolap.
A masik meg fekete dio test, juhar topp langnyelves dio nyak, wenge fogolap.Es van egy kagylos juhar nyakam amit egy exporerhez terveztem.
Meg van meg egy nagyon penge tolgy nyakam, hozzavalo tolgy testel, ez lehet kicsit rovidebb menzuraju bass lesz.
Ja es elvileg ha kerek lesz a szombatom szerzek egy testre valo paduokot is
-
-
InHell
senior tag
válasz
madgie #15267 üzenetére
Ja megjött, aztán most jöttem rá, hogy az 5 állású gyári pickup kapcsoló nem jó hozzá, mert ezekhez 3 állású kell.
Na mindegy rendelek valahonnan.
Az szép.
Én 3:40 körül, 7-kor akartam kelni meló miatt, telefonhívásra ébredtem 9 előtt.. nem nagyon tudtam mi a helyzet. haha -
nesa
veterán
válasz
madgie #15046 üzenetére
Eztmar eldontottem hogy vastagon megfujom lakkal, de a leeso hulladek anyagon kb 1000 fele probat ejtettem kulonbozo pacok, lakkok meg mindenfele lehetseges kombinaciba es baromira tetszik egy olyan felalas is hogy pacolashoz hasonloan beledorzsolom vekonyan a lakkot ez egy baromi jo feluletet ad, fanak minden porusa latszik es a lakkozas vekonysaga se vesz le a hangzasbol.
Olyan a felulet hogy ranezel es megakarod fogni
-
-
-
InHell
senior tag
válasz
madgie #14563 üzenetére
Köszi.
Voltam ma bent nála, csak holnap délelőtt fogja csinálni, úgyhogy nem hagytam ott a gitárt, majd reggel beviszem.
Ki sem bírtam volna, hogy ne pengessem egész este.
Megbeszéltük, a húrmagasság jó alacsonyra lesz belőve.(#14564) Eastman hárs test, jávor nyak, rózsafa fogólap
A hangkitartása nagyon durva az SX strato-hoz képest. Tetszik ez a fix húrláb. -
-
-
sanzik
senior tag
válasz
madgie #14360 üzenetére
Nyilván mindenkinek mások a céljai...
Van aki megelégszik az örömzenéléssel,pár akkord,sikálás és gondolom vannak akik magasabb szintre szeretnének eljutni.
A lényeg,hogy örömet okozzon a gyakorlás is meg a játék is.
De ha nincs semmilyen célod azzal kapcsolatban,hogy hova szeretnél eljutni a gitározással akkor a motiváció is kevesebb. A fejlődés is lassabb.
De van rengeteg középszerű gitáros akik tök jól érzik magukat és amit csinálnak és ezzel nincs is baj.
Viszont én nem ezt céloztam meg,hanem azt,hogy a technikai tudásomat ami fejleszthető azt a legmagasabb szintre hozzam.
És én hajlandó is vagyok tenni érte és élvezem is mikor látszik a beleölt idő és munka eredménye. Ugyanis ez még inkább motivál.... -
nesa
veterán
válasz
madgie #14277 üzenetére
Az olyan mint a lila akac... amugy az akac egy magyarorszagon lehordott szar szemet fanak van minositve,DE EZ nem igaz, minden szempontbol kimagaslo fa, Ibanez csinal belole gitarokat is azt nemtudom sajnos milyen a hangkitartasa de ez talan annyira nemis fontos ha az ember nem ilyet jatszik, mert ide aztan durva hangkitartas kell.
Gyumolcsfakbol lehet meg csodalatos hangszert kesziteni,akartak ma rambeszelni almafat de azt nincs szerszam ami rendessen megmunkalna, iszonyat szopas a munka vele, brutalissan kemeny fa...
-
-
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
madgie #13355 üzenetére
Nem hiszem, hogy a sebességgel lenne összefüggésben - lehet elég szépen pengetni ujjal sebességre is.
Sokkal inkább stílus és kontextusfüggő. Nyilván bizonyos stílusokhoz eleve csak az egyik vagy épp másik megoldás illik, meg amúgy is teljesen más érzetet kelt, hogy ha egy időben pengetjük meg a két húrt, meg az, hogy ha végighúzzuk a pengetőt három húron, amiből a középsőt dempfeljük, így némi késleltetéssel szólal meg a második hang. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
madgie #13351 üzenetére
Nem hiszem, hogy ki van zárva, stílustól függ. Néha nem, hogy ki van zárva, hanem az az egyetlen helyes megoldás, tempótól függetlenül.
alienpapa:
Hehe, na igen... de azért ezt ne vedd komolyan.
Amúgy ha ilyen rövid idő alatt is érzed a javulást, akkor az igen kecsegtető. -
-
-
-
-
-
sajtee
őstag
válasz
madgie #13040 üzenetére
Biztos nagy élmény volt!
Egyébként, most olvastam egy Leander interjút. Az egyik új számukat 9 hanggal játsszák lejjebb a standard-nél..
Lesz ma Szomorú vasárnap is, szóval Leander biztosan zongorázik, elvileg valami "best of Leander" koncert lesz, 40 percbe sűrítve. Azért érdekes lesz az első sorban állva, gyakorlatilag egy számuknak sem tudom a szövegét. Mindegy, nem is miattuk megyek.
-
sajtee
őstag
válasz
madgie #13034 üzenetére
Jó tetkó! Mit szóltak a szülei?
Ha már szóba hoztam Cserkót. referenciaanyag, facebook rajongói oldal, honlap
______
Baszki, tényleg, ma Leander koncert is lesz!
_________
madgie a sógornődre gondoltam
de talán tényleg nem voltam érthető, bocsi
-
-
Nunder
őstag
válasz
madgie #12764 üzenetére
Ezzel valahogy én is így vagyok, nem igazán tudom mit esznek ezen a nótán az emberek. Kicsit gonosz, de ha Cobain nem lett volna önpusztító és ha nem távozott volna az élők sorából, szerintem nem lenne ekkora kultusza sem a Smells-nek, sem a Nirvana-nak. Ettől még tagadhatatlanul letették a névjegyüket, de én speciel nem szeretem azt, ami körüllengi a zenekart. Szerintem Kurt sem örülne neki túlzottan.
-
-
-
Eastman
addikt
válasz
madgie #12646 üzenetére
Huh. Ez a véleményem!
-
Tv
senior tag
válasz
madgie #12505 üzenetére
Jaja. Sokkal nagyobb a jelszintje a gitárnak, mint amit a mikrofonnak. Elvileg egy feszültségosztó/impedanciaillesztő fokozat után lehetséges lenne. Ami fontos, hogy nem elég a windowsban lejjebb venni a mikrofon hangerőt. Attól még a bemeneti fokozaton ott van a "nagy" jel. Bár, hogy egy sima passzív hangszedős gitár közvetlenül bekötve képes-e tönkretenni valamit azt biztosan nem tudom, de szerintem nem érdemes kínozni a hangkártyát. Illetve még van egy olyan dolog, hogy bizonyos mikrofonok igényelnek egy "fantomfeszültség"-ként emlegetett "táp" feszültséget, amit maga a mikrofon bemenet ad ki. Ez pedig a gitárnak nem igazán jó.
szerk.: ez utóbbiban nem vagyok biztos, hogy a pc bemenete ki is adja/képes rá. Csak bizonyos típusú mikrofonok igénylik
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
madgie #12469 üzenetére
Idevetődtem.
De elektromos gitár témában vannak azért nálam jártasabbak. Amennyire én látom, az M200 az árához képest viselhető gitár, de nem vagyok képben az előzményekkel, és jelenleg a fejem is épp elhagyom, szóval kis türelmet kérek megnézni, hogy miről is van szó. Bár ha összefoglalod röviden, az is megfelel.
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
-
nesa
veterán
válasz
madgie #12416 üzenetére
Halgasd meg a fat hogy mit zenel neked, ne becsuld le a dzsunka markakat se ott is leesnek kivalo fa alapok csak max kisebb szazalekba, megaztan lehet valakinek pont az a troger hangzas kell nemvagyunk egyformak.
Van ilyen szerkezet amivel bebirod jaratni a gitart meg hetente fitten tartani, egesz nap rezegteti a hurokat
Nemtudom kepes lennek-e megalapitani hogy a les paulom rezgett-e egesz nap vagy sem
de valaki kepes ilyener fizetni
-
nesa
veterán
válasz
madgie #12402 üzenetére
Jaja de nehogy aztmond hogy most elektromos hededut akarsz a Les paul helyett.
Valami fasza magyar gitaron nemis gondolkoztal amit ugy csinalnak ahogy te kered?
Sumegen lakik egy pick up guru olyat hangszedot csinal hogy besza behogy, valamelyik nagy vilagszatrnak is o csinalt hangszedoket mellete meg az eh halal fenyegeti....amugy gondolkozok olyan hangszedo elkeszitesen ami extra erzekeny es cirka 16.000kort kene feltekerni
-
nesa
veterán
válasz
madgie #12392 üzenetére
A V100 nagyon szep, lattam most ezert eladod az x100 at
Hoztam nektek valamit, igaz nempont gitar de belefer a mezitlabas
Ez a hegedu jol szol torzitva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest