- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
válasz
dynamicrossh #19798 üzenetére
Pff az igen.. Akkor felejtős. Közben nézegettem a fentebb említett Stagg JB-t, klassznak tűnik, de rábukkantam erre. Szíííp. De szerintem maradok a B tervnél. Inkább használtat vennék, úgy vagyok vele, hogy ha mondjuk egy 5-6 éves cuccnak eddig nem volt komoly baja (vetemedés stb) akkor már nem is lesz, meg hát olcsóbb is. Csak éppenséggel nem igazán találok nekem tetszőt / közelben lévőt. Várok egy picit, egy-két hónapig, addig még a pénz is gyűlik.
Aztán lehet nem bírom ki, és meglesem a Staggokat valamelyik boltban -
kemotox
addikt
Dzsonzonokról ki mit tud mondani? Mintha rémlene, hogy az olcsóbb kategóriában egész jónak számít, de lehet keverem valamivel.
(Van egy tök menő kolbászos koptatós Vorson is jó árban, csak nagyon messze van sajnos. Vorson is egész jókat hallottam pedig) -
kemotox
addikt
válasz
BluEyes #19794 üzenetére
Na igen sajnos elég zsákbamacska :S Pedig jól néz ki
Ha arról van szó, akkor az elektronikát könnyedén ki tudom pofozni, akadnak még alkatrészek is itthon, nyakat be tudom állítatni. Csak egy jó alap kéne, ami mondjuk nem uszadékfából van.
Ennek a Staggnak utánanézek, köszi a tippet. Biztos jó cucc, ha Birta Miki azt mondjaEmlékszem valami speckó hangolást használ vagy használt, és annak kapcsán olvastam cikkeket tőle, elég érdekes volt. Ki is próbáltam, csak akkoriban még azt sem tudtam, hogy mi fán terem egy skála, így maradtam a hagyományos standardnál
-
BluEyes
őstag
válasz
kemotox #19791 üzenetére
Emlékszem rád, beszélgettünk a Lexiconról. Örülök, hogy bevált!
A linkelt gitárt nem ismerem, noname, lehet jó hangú, meg hulladék is.
Birta mester előadásában egy Stagg Jazz Bass. No ez viszont nem rossz hang! -
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Lenne egy bézzgitárvásárlásos kérdésem.
Már gitározgatok egy ideje, úgy-ahogy még megyeget is. Szeretnék venni egy basszusgitárt, egyrészt kipróbálnám azt is, másrészt meg akarok "zenéket" gyártani itthon, hobbiból. Dobot valami progival, gitár adott, lenne még egy basszusgitár, meg majd később talán egy MIDI vezérlő is, ha belejövök a dologba. Tényleg csak hobbiszinten, nem kell semmi komolyra gondolni.
(Apropó, még karácsony előtt kértem tanácsot hangkártya/interfész ügyben, volt pár kiválasztott, köztük egy Lexicon Alpha, amit ajánlottatok. Azt vettem végül, és nagyon bevált, köszi szépen ezutón is)Szóval basszusgitár. Minél olcsóbban kéne megoldani a dolgot, max 30-40 környékén, vagy esetleg gyűjtögetéssel egy ici-picit lehet még emelni a limetet. Ilyen árkategóriába mit ajánlotok? Természetesen használt is szóba jöhet, sőt, szinte biztos, hogy az lesz belőle. Találtam egy ilyet GS-en. Ez mondjuk pont nem használt. Vélemények? Nagyon noname gagyi? Nem tudom, hogy kipróbálás megoldható-e, még nem vettem fel a kapcsolatot az eladóval.
TL;DR: 30-40 ezer HUF magasságában szeretnék vásárolni egy basszusgitárt, ehhez kérnék tippeket, ajánlatokat. Köszönöm.
-
raven12
senior tag
válasz
atomeec #19789 üzenetére
nem, ez bepattintos edge pro. a kar foglalata végében van egy drot csavarral lrfogatva, az elözö tulaj szerint ha kotyog a kar kilaposodott a drot brnyulo része és gömbiteni kell (igazábol erre pattan rá a kar), de megcsináltam és nem lett jobb, utána olvastam utána hogy a müanyagszoknyát kell tágitani meg vastagabbat rárakni és attol feszül be.
-
atomeec
senior tag
válasz
raven12 #19788 üzenetére
Nem tudom milyen gitárod van, meg most nem nézem át melyiknél mi van
Szóval Edge 3-nál ha előre tolod a tremolo kart, akkor hátul lesz egy csavar, amivel lehet húzni rajta, hogy ne legyen laza. De ha megírod milyen gitárod van, lehet könnyebb a keresés. Valószínűleg nem Edge 3-ad van, abban nincs műanyag szoknya -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy ilyet honnan tudnék occsón szerezni? ez horribilis ár érte szerintem, ebay-en is hasonló árban mennek (tremolo arm bushing).
Avagy ha laza a bepattintós tremolo-ban a kar, tudtok még valami tippet? (esetleg szigszalag a műanyagszoknya alá és az kitágítja?) -
Enton
addikt
-
-
nap
addikt
válasz
SunMount3r #19778 üzenetére
Ennek csak akkor van jelentősége, ha ki akarsz tartani egy hangot, amíg a dobos megebédel.
Vagy olyan a füled, hogy hallod a különbséget.
Vagy éppen mi van bekattanva.
Egyébként nincs olyan eget rengető különbség csavarozott meg a ragasztott nyak között hangzásban.
Azt már tudjuk, ha repülőgépen akarod szállítani, akkor a csavarozott nyak a legjobb, mert szétszeded, és belefér a kézipoggyászba. -
bigrob
őstag
Szerintetek van észlelhető különbség a régebbi (toshiba chipes) és az újabb boss mt-2 pedálok közt?
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r #19782 üzenetére
A skálák és akkordok részleteiben vessz el...
Ennél a kinyomtatós-ablakos-kivágós-ágyonülös-gitározósnál én még jobbat nem találtam:
http://www.bluescreenlife.com/music/guitar.htmlAzonnal kitisztul fejben az akkord és skála, dúr és párhozamos mollja közti összefüggés.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BluEyes #19781 üzenetére
A neten olvastam és igen, tudom, hogy ez is csak egy elmélet. Nyilván egy jobb Bolt-On is jobban szól mint egy gagyi Set-Through, csak gondoltam hátha van itt ilyen tapasztalat. Világos, hogy nem ez a döntő faktor, de ez is egy olyan részlet amiről azt gondoltam, hogy valamennyire befolyásolhatja egy picikét a hangzást.
Az ember (pláne, ha relatíve olyan laikus mint én), ha új gitárt keres, akkor próbálja megtalálni a legjobb ár/érték arányú választást (mint minden egyébben), de akkor inkább én sem veszek el annyira a részletekben... -
BluEyes
őstag
válasz
Elvileg ugye a Set-through adja át a legtöbb rezonanciát a gitár testnek
Ja, ez úgy jól is néz ki, mint elmélet. Az a baj vele, hogy kimérni, igazolni még nem nagyon sikerült senkinek se. Viszont azt meg sikerült, hogy pl. a Music Man meg az Ibanez meg a Suhr meg a Fender eszetlen jó csavarozott gitárokat csinál.
Szóval ne gondolkodjad túl ezt a dógot, a nagy megfejtés nem ebben az irányban van. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ratyibb gitáron is lehet jól játszani: [link]
De sajnos nekem egyiken sem megy -
válasz
Tök mindegy. Nem ezen múlik.
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek melyik a jobb, a Bolt-On (csavarozott), a Set-In vagy a Set-through nyak?
Elvileg ugye a Set-through adja át a legtöbb rezonanciát a gitár testnek, tehát bizonyos szempontból jobb mint a többi?!
-
harry
veterán
Sziasztok, bocs az offért, de dobokkal kapcsolatos topic nincs errefelé? Nem nagyon találtam. Avagy tudtok-e javasolni valamit, elektromos dobokkal kapcsolatban hol lenne érdemes érdeklődni?
-
jettison
tag
Vannak ilyen anomáliák. Azért csak rámérnék, hogy mi lehet vele. Rövidzár, szakadás...
-
csadi0011
őstag
válasz
brickm #19767 üzenetére
Hmm akkor lehet, hogy tényleg szerencse. Aztán kitudja mitől függ ez. Lehet nagyon szereti az ASIO4ALL a az alaplapi hangkártya drivert. Amúgy nekem is Gigabyte lapom van: GA-G31M-ES2l. A procim is egy átlag és nem is mai: Intel Core 2 Duo E6850. Szóval nincs erőgépem. Ha még aktuális és érdekel, szerintem driverekkel, meg asio4all-al szórakozz, hátha ezektől függ a dolog.
-
-
brickm
őstag
válasz
funk648 #19757 üzenetére
"viszont nem tudom hogy ennyiért lehet -e már kapni egy normálist elektromost is."
30ezerért kapsz újonnan egy jó dimarzio hangszedőt... hazsnáltan akár 15-20ért is.
De amúgy válogass, amelyik tetszik, ilyen árkategóriában ugyan annyit tud kb az összes.
[link]"így ez az egész dolog, és nem akarok rajta sokat bukni."
Egy jó hangszert használtan is jó áron lehet eladni.
Szerk.: Ez tetszik.
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában támadt bennem a gondolat, hogy szeretnék megtanulni gitározni, bár ha belevágok is, akkor azt csak majd a nyár elején tenném, akkor tudnék rá több időt fordítani.
Igazából nem szeretnék így kezdésnek olyat sokat rászánni, kb. 30-40k-t. Ha jól olvasgattam ennyiért már lehet kapni normális akusztikus gitárt is (Cort AD810-es pl.), viszont nem tudom hogy ennyiért lehet -e már kapni egy normálist elektromost is.
Ha jól vettem ki az elektromosat lehet a számítógéppel is használni, viszont azt nem tudom hogy ehhez milyen eszközök szükségesek. Igazából azért nem akarok így kezdésnek több pénzt rászánni, mivel nem tudom hogy mennyire tetszik meg így ez az egész dolog, és nem akarok rajta sokat bukni.
Előre is köszi a tanácsokat! -
jettison
tag
válasz
MATEO6600 #19752 üzenetére
A linkelt kéteres 6,5-3,5 jack működőképes kéne, hogy legyen linein-be kötve. Ki kéne mérni egy multiméterel, hogy nincs-e szakadva a kábel. Sajnos az olcsóbb csatlakozók vagy átalakítók nem a legjobb minőségűek, simán előfordul az, hogy valahogy mégsem érintkezik rendesen. A linkelt kábellel egyébként az a legnagyobb gond, hogy nagyon vékony. Elég hamar meg fog bomlani a szigetelés...
Én egyébként normál gitárkábelt (egy régi hozzászólás alapján saját kezűleg elkészített darabot) egy kb. 300Ft-os 6,5-3,5 jack átalakítóval (stereo) [link] kötöttem először gépre. Ami persze elég hamar szét is hullott darabjaira... Tervben van egy kb. 10cm hosszú átalakító kábel készítése, így nem a nehéz átalakító+6,5jack csimpaszkodik a hangkártyába...
Drágább megoldásnak ott vannak pl. az USB végű gitárkábelek, vagy a direkt hangszerbemenettel ellátott külső hangkártyák.
-
MATEO6600
őstag
válasz
NeoPampalini #19751 üzenetére
Hát külsőre így néz ki, de az is, ami gitár -> Pc-re kötéshez van, nem?
Nem tudom miért kaphattam én ezt a boltban, valószínűleg félreértés. -
NeoPampalini
senior tag
-
MATEO6600
őstag
Talán emlékeztek, még 1-2 hónapja én szarakodtam, hogy rákössem a gitárom a gépre, de sehogy sem sikerült.
Kiderült, hogy a kábel a hibás!
Illetve a kábellel szerintem nincs baj, de nem erre való.
Sima gitárkábel, amelyiknek a másik vége 3.5 mm-es, de ha hangkártyába kötöd, nem ad jelet.
Nem sikerült kitalálunk, hogy akkor ez mire lehet jó? -
brickm
őstag
válasz
drumkiller #19745 üzenetére
Küldj róla fotót, szedd le a nyakat és a nyaküregről is küldj egy képet meg a koptató alatti részről, illetve a híd részről és megmondom, hogy made in usa-e a gitárod.
Nekem van egy made in usa, de az efféle érdekességeket nem tartalmaz, mint a tiéd. -
BluEyes
őstag
válasz
drumkiller #19747 üzenetére
Pszt! Csak óvatosan
A shift gomb megnyomásával NAGYBETŰKET is tudsz használni. A svéd ország bizonyos - nem túl magas - műveltség fölött már Svédország. Hogy ki mennyire lehet cinikus, az meg nincs rád bízva.
A konkrét problémával kapcsolatban először érdemes lenne tisztázni, hogy a test és a szerelékek mifélék. Miből gondolod, hogy amerikai? A Fender Stratocastert az USA-n kívül, Mexikoban, Japánban, Koreában és Kínában is gyártják vagy gyártották. Ehhez jön még a Squier (by Fender) gitárok tömkelege, valamint a minőségi kópiák és a noname stratok százezrei. Nagyjából 100% hogy a tiéd nem USA, de borítékolom hogy még csak nem is Fender gyártmány. Valószínűbb, hogy a test a nyakhoz tartozó noname, csak azt nem cseszték el annyira a gyárban. Egy eredeti amerikai test amúgy is egy vagyon, kizárt, hogy aki tudatosan "kicserélte" a nyakat, az a testet a szerelékekkel meg csak úgy odaadta volna. Szóval abba, hogy amerikai, ne éld bele magad. De abba se nagyon, hogy Fender.
Nyakat éppenséggel lehet venni, válogass, egyáltalán nem ördögtül való a dolog, a Van Halen is legózta a legendás csíkosat. [link] Kérdés hogy érdemes-e foglalkozni vele.
Először be kéne azonosítani a gitár származását. -
drumkiller
csendes tag
válasz
Plazmacucci #19746 üzenetére
vagy a kérdésre válaszolj, vagy pszt, de ne a cinikus sorod jöjjön le
vagy hozz egy sört, miszter virtuóz
-
válasz
drumkiller #19745 üzenetére
az nyilván egy fender strato...
-
drumkiller
csendes tag
szevasztok! hugom kapott svéd országban egy fender stratocastert, de valami gond volt vele, a bundok konkrétan felvágták az ujjait mert sorjásak voltak, de ez még nem minden, a nyak enyhén meg volt csavarodva és kicsit görbe volt, így a hurok felfeküdtek
és a nyak végére nem volt odaírva hogy fender (alakra amugy olyan a nyak!) a gitár test ámerikai, de ott svédországban valaki egy selejt nyakat csavart fel. kérdés következik: kapok e rávaló vagy eredeti nyakat? csillagászati összeg? tekergetném kicsit itthon azért ha már nekem van adva
remélem nem szentségtörés össze "legózni" a gitárt...
-
MATEO6600
őstag
Na megvettem a Marshall 15CF-et, tetszik!
Ez az első rendes gitárerősítőm, úgyhogy nem értek túlságosan hozzájuk...
Az normális, hogy van egy halk alapzaja? Halk sistergés hallgató, clean módban viszont semmi. -
brickm
őstag
válasz
gyika_ #19738 üzenetére
Szia!
Hangszerésszel, vagy műszerésszel tetess egy darab kábelt a jack földelő pontjára és köttesd rá egy olyan pontra, ami fémesen érintkezik fém húrral. Így a kezed állandóan rajta lesz.
Szólógitároknál egy úgy néz ki, hogy csillagpontosan megy egy földelő kábel a jack-től a hídra. -
gyika_
újonc
Sziasztok!
Egy kezdő kérdésével foglak zaklatni. Van egy dobozgitárom, ami bele van építve egy hangszedő. Az angyal hozott egy gitárerősítőt, de amikor beledugom, zúg, gerjed. Az érdekes az, hogy ha a jack befogadó fémrészére ráteszem az ujjam, a búgás megszűnik.
A kérdésem az, hogy szerintetek mi lehet a gond, és mi vagy ki tud segíteni rajta.
Harmadik kéz növesztése nem opció, s budapesti vagyok. -
brickm
őstag
Sziasztok!
digitech rp360xp multival kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Ismerős agyondicséri a digitech cuccokat. Igazából arra használnám, hogy a lakásban ne állítsam meg a szomszédok szívét a halfstack-kel.
(fejhallgatós üzem, hangkártya üzem.) -
InHell
senior tag
válasz
pigatt #19729 üzenetére
Peavey csinált olyan gitárt, (AT 200) auto tune-os cucc, de nem tudom hogy szólhat élőben.
Azzal lehet drop vagy standard tuning közt is variálni.
Nem írtak túl sok jót róla fórumokon.(#19734) Plazmacucci Például itt lehet hallani hogy szól, annyira nem rossz, pláne otthoni környezetben szerintem.
-
-
InHell
senior tag
Igen ez egy pitch shifter pedál.
Drop D-t nem tud csinálni standard E-ből, ahhoz le kell hangolni az E6-os húrt mindenképpen.
Viszont utána lehet pl. Deftones témákat drop C#-ben tolni, 1 másodperc alatt.
Vagy akár a drop A héthúros témákat lehet tolni simán.Félhangonként le lehet vele menni standard A-ig, aztán utána ugrik egyből az oktávra.
Ott lehet pl. a basszus témákat is gyakorolni.Eddig nagyon tetszik, standard B-n azért már lehet kicsit érezni, hogy nem olyan természetes a hangja, de még megfelelő. Nyilván nem stúdióba szánt cucc.
Késést egyáltalán nem tapasztaltam, nekem az erősítő és gitár közé van bekötve.
A hangerő változik viszont, minél jobban megyek lefelé, nagyon minimálisan halkul. Szám közben úgysem váltogatom.Szóval eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, tetszik nagyon.
Meg van oldva számomra a probléma, hogy pl. Metallica (standard E) után nyomni akarok egy Slayert (standard D#), és így már csak egy gombnyomás az egész. -
-
kenyocsaba23
tag
válasz
atidzsiforc #19724 üzenetére
Köszi! Nem tudod véletlenül milyen árakkal dolgoznak?
-
atidzsiforc
őstag
válasz
kenyocsaba23 #19723 üzenetére
Facebookon keresd meg a guitar.clinicet
-
kenyocsaba23
tag
Sziasztok! Lenne egy elég régi kb. 30 éves stratom itthon. A helyzet az hogy eléggé szét van nyùzva külsőleg és belsőleg is. Tudtokesetleg ajánlani egy jó szakit bp-n aki olcsón de szépen dolgozik? belső és külső felújításban gondolkodom. Élőre is köszi!!
-
nap
addikt
válasz
toth_janika #19716 üzenetére
Te is DJ-nek készülsz?
Ezt el lehet játszani egyetlen gitáron is, igaz, úgy nem annyira menő. -
toth_janika
őstag
Azt hiszem van még hova fejlődnöm
-
InHell
senior tag
válasz
MATEO6600 #19711 üzenetére
Szia.
Én pl. ilyen micro headstock hangolót használok.
Nagyon praktikus, mindig rajta van a gitáron, így mindig kéznél van. -
MATEO6600
őstag
Köszönöm gitármesterek
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Igen, eddig telefonnal történt a hangolás, csak azt hittem, hogy PC-vel mikrofonnal precízebben lehet, de akkor marad a telós módszer
Pedál alatt a csatornaváltó pedált értem, ami az erősítő tiszta/torzított csatornája között vált.
Kényelmesebb lenne lábbal váltani, pl egy Diary of a madman játszás közben, hogy tiszta vagy torzított legyen a hang.
Ha ezen nincs csatornaváltó bemenet, és veszek egy fentebb említett torzítópedált, akkor azt hová kell bekötnöm? -
McCann
tag
válasz
MATEO6600 #19704 üzenetére
Hangolni, ha más nincs, akkor kihangosítva a gityót, simán jó a bármelyik telóra letölthető hangolószoftver!
A clean/torzított hang állító pedál alatt a csatornaváltó pedált érted, ami az erősítő tiszta/torzított csatornája között vált, vagy egy sima torzítópedált?
Utóbbi esetben bármelyik erősítő bemenetére rá tudod kötni egy sima jack-kábellel a torzítópedál kimenetét, ha csatornaváltóra gondoltál, akkor ahogy fentebb írták, erősítő függvénye.
A Marci 15CF-et illetően nem tudok mit mondani, nem hallottam sosem, mit szól, ha jól láttam, ezen pl nincs csatornaváltó pedál bemenet, ehhez kell venned 10 pénz körül egy torzítópedált (pl innen ) és bekötni.Rockandroll!
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600 #19704 üzenetére
"hogy clean/torzított hang állító pedált rá lehet-e kötni, az nem függ a gitárkombótól, mert mindegyikre lehet?" Egyáltalán nem mindegy. Külön megjelölik,ha ráköthető. Channel select,foot switch és társai a neve.
Más. Feltuningoltam ma egy fender frontman 212r-t egy Marshall plexi hangú jfetes előfokkal ,meg egy 4x12 es láda szimulátorral. Majdnem egy az egyben ugy szol mint a jcm800am.
-
MATEO6600
őstag
Isten áldja, hogy itt prohardveren is van egy gitáros társaság
Lenne pár kérdésem, kezdőként.
Hangolni mikrofonon keresztül (sajnos csak így tudom) melyik a legjobb pc-s szoftver rá?Már ezerszer elhangzott a kérdés, hogy mi a vélemény a MARSHALL MG 15 CF-ről...
Tudom, hogy ebben az árkategben használtan lehetne jobbat is venni, de társasházban élek, és szerintem ez is elegendő lenne.
Btw az, hogy clean/torzított hang állító pedált rá lehet-e kötni, az nem függ a gitárkombótól, mert mindegyikre lehet? -
McCann
tag
Köszönöm szépen, Vadmalac nevében is!
Nagyon bejött, a játékérzet, sőt, azt mondom, hogy a már-már hang is simán ott van a Gibson LP mellett, pedig nagyon nem egy árkategória!
Egy szóval jó vétel volt, nagyon happiness van most
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max