Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- b650 gaming x ax CPU led
- AVAST Mobile Security 50%-os kedvezménnyel a Google Playen
- TrueNAS alkalmazásmanagement beillesztése meglévő Terraform automatizációba
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz atidzsiforc #6414 üzenetére
Ugyanolyan húr volt, nem volt az egyik bevonatos véletlen?
Amúgy attól erősen függ, hogy egy-egy időszakban mennyit használtáta és milyen módon és milyen körülmények között. Páratartalom, ujjal pengetett, vagy pengetővel, épp milyen állapotban volt a bőre, így mennyi és milyen minőségű hám potyogott le róla, ilyesmi.
Ettől függetlenül a különbség baromi nagy, és egy évet én még bevonatos húr esetében is túl soknak találok, bevonat nélkülinél meg....
[ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
válasz atidzsiforc #6416 üzenetére
Nekem is volt hasonló esetem többféle húrral is, aztán azt a magyarázatot találtam rá, hogy valahogy úgy feküdt a húrbabában, hogy kivágta egy él. (persze ha nem a húrbabánál szakad el neki, ez nem magyarázat)
Legyen szép napod!
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6414 üzenetére
...bocs, félreolvastam.
Szóval szerintem mert tőled kapta, jobban vigyáz a londoni húrkészletre. Egy évig nem tanácsos egy készletet fent hagyni. 2-3 hónap max...
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz atidzsiforc #6464 üzenetére
Vagy nekem van valami bajom, vagy ez konkrétan piezo-cincogás
A pali zseniálisan játszik rajta, nekem is van a logout blogomban tőle egy videó, de ez nem egy egészséges akusztikus hang, hanem a piezo hangszedők furcsa alkotása. (Az is, ami az én blogomban van.)[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz atidzsiforc #6518 üzenetére
Igen?
-
Womb
senior tag
válasz atidzsiforc #6520 üzenetére
Mi a probléma példával?
-
Womb
senior tag
válasz atidzsiforc #6522 üzenetére
Nem értettem, miért nekem címezted a post-od
Azért írtam pálcikaember stílusban, mert így szerintem érthetőbb.
Egy rakás E megoldás van blúzra, nem is értettem a konkrét hangnem kérdést.
Mindegy, nem vitatémának szösszentettem, ez a lényeg.
Béke! -
X2N
őstag
válasz atidzsiforc #6531 üzenetére
Te jó ég . Szerintem nem vezeti. Miért kérded, rázott már meg gitár ?
[ Szerkesztve ]
-
Womb
senior tag
válasz atidzsiforc #6534 üzenetére
Fújd rá egy rongyra-papírra- vattára stb...,és kend le vele.
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6534 üzenetére
Azt jól teszed. Ki tudja, hogy mit csinál a réztekercsek közé befolyva.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Printszkrín
senior tag
válasz atidzsiforc #6537 üzenetére
Úgy veszem ki fórumokból, hogy talán 2006-ban gyártották utoljára.
Tehát legalább 5, vagy annál több éves a gityíód.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
izomhod
őstag
válasz atidzsiforc #6554 üzenetére
feltettem pár Izzy lemezt, hallgattam a dalokat és próbáltam leszedni őket, semmi komoly
most hirtelen ez jut eszembe: izzy-gone dead train
vagy ez: waiting for my ride ebben király az a slide biszbasz, nem tudom mi a neve, amit kisujjal nyomnak szólónál
ez ment, ez a lényeg, erre izgulnak a nők, nem a szólókra
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6556 üzenetére
...ja-ja, a bundokat kicsit megkínozza.
-
izomhod
őstag
válasz atidzsiforc #6556 üzenetére
majd szerzek egy ilyen gyűrűt, de anniyra le vannak kopva a bundok, hogy ráférne egy szintbehozás, vagy új bundok inkább, de nem ér annyit a gitár
ha kínozza, ennek a gityónak már mindegy, megmarad az akusztikus
mostanában szemezek a les paulokal, nagyon bejönnek, de az epiphone a minimum már ha vennék, az is 60-70 e ft az alja. nem sajnálnám érte, de minek, ha nem játszom rajta, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz atidzsiforc #6571 üzenetére
Ez egy jo kerdes, sajnos nem probaltam meg. Szerintem az mar nem szolhat rosszul - az olcso Epikrol (LP Special szeria) viszont jot meg nem igazan hallottam.
XCorey: kerdes, hogy melyik Epi LP-nel van szebb hangja - mert van nekik jopar. Peldaul az Epiphone Les Paul Standardrol jokat olvastam (ujonnan 130 korul, hasznaltan szerintem beleferhet 100-ba). De az nem kerdeses, hogy a V100 jol szol, nagyon jol. Bar szoras itt is van (kinai, mit lehet tenni), szoval erdemes szemelyesen kiprobalni elotte (ez egyebkent is ajanlott).
-
bucsupeti
senior tag
válasz atidzsiforc #6571 üzenetére
Nekem is Banditom van (volt). két-három hete adtam el azért mert zenekarom nincs (és szerintem már nem is lesz) és otthon a Bandit nagyon hangos volt nekem. Egy nagyon jó erősítő, de otthon jobban jársz valami modellezős kisebb cuccal szerintem.
Ha meg számítógép van a közelbe akkor tök jó a JamVOX amit már ajánlottak itt is többször. Én most egy Behringer UCG102-vel és a hozzá adott AC Box Combo-val szórakozok, meg a Guitar Rig-gel."Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6605 üzenetére
...a göcsörtökre gondolok. Nézd a következő fél percet is! [link]
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6612 üzenetére
Én nem tudom, csak annyit, hogy edző bá' az épített gitárjához két hónapig kopogtatta a deszkákat... Szerintem a lavór víz is másképp' vezeti a hangot, ha beleteszel egy üveggólyót. Fizika.
Szerintem a gitártestnek egy darab fából kell lennie és lehetőleg mahagóniból. Jó-jó, átmehet rajta egy nyak.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6617 üzenetére
Nem jó, dezsvírek elviszik hamar.
Szten Márs I like it!
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz atidzsiforc #6617 üzenetére
Szép felniket csinálnan belőle [link]
-
combonari
tag
válasz atidzsiforc #6628 üzenetére
Tabulatura, ok Én is kb. erre jutottam vele egyébként.(Az eleje valamiért stimmel, de a többi nagyon nem) Esetleg tudsz ajánlani olyan oldalt, ahol jó tabok vannak?
[ Szerkesztve ]
-
-
combonari
tag
válasz atidzsiforc #6632 üzenetére
Eddig érthető, köszi A másik kérdésem a sorrend. Lehet hogy hülyének nézel (néztek), de azt még valahogy mindig nem értem, hogy a sorrend hogy van. Csináltam egy print screen-t, painttel bejelöltem rajta, hogy szerintem hogy jönnek sorban a hangok. Ez így helytálló? (Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de elegem van belőle, hogy nem értem, és meg szeretném már végre tanulni )
-
XCorey
csendes tag
válasz atidzsiforc #6662 üzenetére
Jó,de a hangja az nagyon ütött,sokkal jobb hangja volt mint bármelyiknek.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz atidzsiforc #6667 üzenetére
Szegény Atticus barátunk megint teljesen bele fog zavarodni ebbe a metálos gitár vagy nem metálos gitár témába
-
Szten Márs
nagyúr
-
XCorey
csendes tag
válasz atidzsiforc #6669 üzenetére
Megtisztelem magam,engem nem is érdekelt az LTD Viper 50-es,de a hangja nagyon jó volt.
Még kiakarom próbálni a sekivel is.[ Szerkesztve ]
-
XCorey
csendes tag
válasz atidzsiforc #6669 üzenetére
Miért mi a baj az LTD Viper 50-esekkel,hogy ennyire le akartok beszélni róla?
Az,hogy valami dammarafenyőből van?Az LTD MH-50-es is rossz választás akkor?
Tényleg nagyjelű pick up-ok vannak benne?Azért szólt annyira jól? -
alienpapa
senior tag
-
megema
őstag
válasz atidzsiforc #6683 üzenetére
Még nem. Köszi!
-
Atticus85
tag
válasz atidzsiforc #6696 üzenetére
Amúgy ezt a Line 6 Spider IV 75 kombót azért ajánlottad,mert az tényleg hozza ezt a hangzást,vagy csak azért,mert az neked bejön?
-
Atticus85
tag
válasz atidzsiforc #6701 üzenetére
Köszi akkor feltétlenül kipróbálom a Schecterrel is.Amúgy nem tudjátok,hogy a Scechter omen 6 extreme,és a sima Schecter omen 6 miben különbözik?Mert a sima az olcsóbb,bár nem tudom hangzásba van-e különbség?Vagy csak a vektor pozíció jelzők,stb,ilyenek lehetnek amiért az extreme drágább?
-
Womb
senior tag
válasz atidzsiforc #6710 üzenetére
Én is szeretem a bemutatóit.
Michael J. Fox rokker kiadásban -
Printszkrín
senior tag
válasz atidzsiforc #6726 üzenetére
Ha jól sejtem, a te gitárodon négy csavarral rögzített fix strató jellegű húrláb van,
és a csillag fejü csavarokkal szenvedsz.
Első lépésben pákával melegítheted a csavar fejeket jó alaposan, és megpróbálhatod melegen kitekerni. Ha nem segít, akkor le kell fúrni a csavarfejeket, egy kicsit kissebb fúróval mint a csavarfej, és ha így le tudod emelni a húrlábat, akkor a megmaradt csonkokat fogóval kezdheted kitekerni. Persze itt is segít a melegítés tekerés elött.
A melegítéssel persze csak óvatosan, hogy a lakkozást ne olvaszd meg azért.[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
sti10p
senior tag
-
Printszkrín
senior tag
válasz atidzsiforc #6733 üzenetére
Szerintem itt a hőtágulásnak nincs szerepe.
A fába vannak berohadva a csavarok. Befolyt izzadság, pára miegymás.
A csavar menetes része rozsdásodik be, így nem tud megmozdulni a fában.
Lényegében annyira kell felmelegíteni, hogy kicsit megpörkölje maga körül a
csavar a fát, így meg tudod indítani.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Printszkrín
senior tag
válasz atidzsiforc #6735 üzenetére
Akkor nyert ügyed van, mert így könnyű lesz kicsavarni őket.
A csavarhúzót illeszd a csavarba, és kocogtasd kalapáccsal.
Így megtöröd a rozsdát, és könnyebb lesz megindítani, utána már könnyen kijön.
Azt hittem jobban be van rohadva.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Printszkrín
senior tag
válasz atidzsiforc #6737 üzenetére
Szívesen, nincs mit!
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
matyi94
senior tag
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6740 üzenetére
Nice!
-
bucsupeti
senior tag
válasz atidzsiforc #6770 üzenetére
Ha már Metallica: Orion ekkor ezt érdemes megnézni...
Itt 12 éves a kiscsaj. Azóta már megnőtt és más dalokat is megtanult kedvenc zenekarától coverben játszani. Kedvencem még az ahogy a Blackened-et nyomja..
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Atticus85
tag
válasz atidzsiforc #6776 üzenetére
Én letudom fogni az Orion-t,még nem is hallottam a számot,de egyből magamhoz vettem a gitárt Annyira nem vészes,kezdésnek jó ha mélyebb vizekre akar evezni az ember,akusztikus próbáltam,ezen nem valami kényelmes (sőt),szerintem egy vékonyabb,kényelmesebb nyakú elektromos gitáron nem okoz még ennyi problémát se.
Mondjuk na nekem pont az ilyen fogások tetszenek,ilyeneket akarok tanulni,úgyhogy nagyon jó Én már az ilyen bonyolultabb,nem szimpla fogású számokat szeretem megtanulni,ezzel lehet fejlődni,feljebb lépni egy bizonyos szinttől
Jó kis szám,jó a fogás[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
válasz atidzsiforc #6799 üzenetére
Volt már ilyen Behringerem de az nem jó kicsit komolyabb kellene 2ms alatti.
- Árad -
-
lakisoft
veterán
válasz atidzsiforc #6801 üzenetére
Ez nem megfelelő nekem . . . akkor majd keresek magamnak. Köszi.
- Árad -
-
sti10p
senior tag
válasz atidzsiforc #6806 üzenetére
"Pedig a tortoise shellnel nincs szebb!"
Én sem gondoltam, hogy csúnya, hanem csak hogy fura, de lehet azért mert még nem láttam élőben. Meg hogy fehér koptatóval milyen jol nézne ki, olyat még egy akusztikuson se láttam, bár lehet élőben meg az lenne még furább.
[ Szerkesztve ]
XY
-
lakisoft
veterán
válasz atidzsiforc #6803 üzenetére
Köszi de inkább gitár oldalról akartam megközelíteni a dolgot.
- Árad -
-
matyi94
senior tag
-
Szten Márs
nagyúr
válasz atidzsiforc #6826 üzenetére
Igen, ha arra gondolsz, hogy a magasabb hangokat képző bundok jelentik a feljebb lévőket, ez a másik tippem, de hogy hogyan ér bele az ember bármi lefogása közben bármilyen más bundokhoz, ezt nem vágom
Eastman: Mármint úgy érted berezeg a következő bundnál Ez is egy lehetséges megfejtés
Most már, hogy ennyi tipp gyűlt össze, kíváncsi vagyok a megoldásra, hogy mire is gondolt
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz atidzsiforc #6830 üzenetére
...én is így olvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- Honda topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- Fanatec ClubSport DD 12nm, garancia, szép állatban
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- Gigabyte ud1000gm modular power supplay Táp 80+gold
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest