Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brickm
őstag
A straplockot én is mindenképp ajánlanám kb mindenkinek.
Nekem 6éve van meg, azóta nem kellett hevedert cserélnem azon a gitáron, mert nem nyúlik ki a bőr a végén.
Előtte félévet nem bírt ki egy heveder.Nunder
Mit kell vele mókolni?
Ki kell tekerni 2 csavart, be kell tekerni 2 csavart, meg meghúzni 2 anyát. azt klatty.[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
válasz Chesterfield #19491 üzenetére
Nekem is ilyen van, csak a fekete. Szerintem tökéletes, bár én csak otthon szoktam vele zokniban nyomni a Power Stance-et
Egy jó straplock lehet, hogy jobb, de azzal meg mókolni kell, és szerintem drágább is.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
nap
addikt
válasz Chesterfield #19485 üzenetére
Szerintem csak elő akarják készíteni a terepet a kvint számára.
(Csak a mutató ujjadat kell két bunddal meg egy húrral lejjebb a húrra szorítani és már kész is a kvint.)
Mutató ujjal egyszerűbb fogni. Amúgy én a hármas bundnál mutatóujjal az ötös-hatosnál gyűrűssel fogom a kvartot, ha kell jobb tenyér élével tompítok, a lábnál.Neuler:
Nekem is van ilyen záras pántom, de nem igazán bízok a műanyag bizbaszokban. (Egy csomó törhetetlennek hitt masszív műanyag elem tört el nálam. Szerencsére csak hátizsákok, de a terhelés hasonló.) Én a méretre vágott, egy darabból álló bőrhevederben hiszek, straplockkal a végén.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Neuler
csendes tag
Nekem ilyenem (is) van csak feketében. Az elektroakusztikusra sajna nem megy ra de az elektromoson oké... én szeretem mert záras, bekattintom a zárat és már nem jön le onnan a gitár sehogy. (Bütykölni nem kell semmit... persze hevedertartó válogatja.)
Volt hogy hallottam rádióadást az erősítőn át.....ott hallgatom a Szabad Európa rádiót.. xD
Tegnap megint rátettem a fejest és most teljesen tiszta volt...
Tudom ,hogy nem egy csúcs erősítő.. de azért gyakorolni elmegy. -
Bobrooney
senior tag
Fogod használni?
Itthon eszembe sem jut felvenni, máshol meg nem is nagyon gityózok
-
Chesterfield
őstag
Ugye ha egy ilyen hevedert veszek, akkor nem kell semmit bütykölni a gitárral, simán feltehető rá?
Vagy van valami praktikusabb/olcsóbb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz atidzsiforc #19489 üzenetére
Csak meg kell találni a legközelebbi adó irányát
Off:
gitár szakértés magasiskolájaAzért az ilyen blogokon kiégek.
"a rezgéseket elektromos jellé alakítja. De igazából ez nem lényeg. "
Hm... na ezt aztán jólmegmondta az eccsemfitty.
Meg érted alapvetően két féle pikap van,de van a krémer 4tekercsese is...hmhm.
3 nagyon jó pikap van, ennél többet kár is szóba hozni, a gibson pafja meg elmehet a bús g cibe, mert nem azzal tolja Alexio, meg Zakk se, meg amúgy is, ha kitekered csutkára boss OD szemét, akkor se fog metálni.
Amúgy az OJAN milyen j?"Aktív DiMarzióról még nem is hallottam, de ha létezik, akkor én a passzívat ajánlanám. "
HÁT EZKÍSZ
On[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz Chesterfield #19485 üzenetére
Nem egyszerűbb, csak kezdőként jobban tudsz a mutató ujjaddal tompítani az E húron, mint a hüvelykkel.
Illetve tudsz még hozzá fogni egy húrt máshonnan.Ja és a poszt címe téves, nem minden kezdő első dala, nálunk a gyerek pokolgép-jellel kezdett
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Van itt ez a link, a Smoke on the Waterhez
és azt írják, hogy a barrékat a gyűrűsujjunkal fogjuk le(az összeset).
A kérdésem az lenne, hogy ez miért egyszerűbb mint mondjuk mutatóujjal? -
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #19481 üzenetére
Gitárt se dugnék rá,Nemhogy stúdió fülest...
-
Neuler
csendes tag
Ne szídd azt a kombót.. jó van az.. xD Már fellépéseken is többször volt...a célja az volt ,hogy legyen hang....
Igen a sima 681 a gazdag basszussal. Én kiegyensúlyozottnak érzem, de nagyon mélyek a mélyei...hallgattam pár.. nem is tudom minek nevezzem, "bas boosted" meg "deep bass" zenét és tényleg nagyon deep.. xD
-
Chesterfield
őstag
-
félisten
-
Neuler
csendes tag
Megjött a Superlux Hd681 fejhallgatóm.. háát...
Elég király.. főleg ezen az áron.. Olyan mélyei vannak ,hogy (számomra) elképesztő. Tiszta és kényelmes is. Kipróbáltam a gitárkombón is.Elektroakusztikussal: Elektromos gitárhoz való Powerstate 15W-os kombóm van így az akusztikus hangja ezen soha nem oly szép, de tiszta a hang amit kapok a fejhallgatón.
Elektromos: Érdekes módon a 2 humbucker pozíció "fúj", vagyis pengetéseknél begerjed vagy passz... nemhiszem ,hogy a fejhallgatóval lenne valami mert azt máshol is hallanám, inkább csak eddig nem hallottam ki..... Egyébként nem lenne rossz.
-
Enton
addikt
Metál macsekok:
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
félisten
-
brickm
őstag
válasz atidzsiforc #19473 üzenetére
Célbaért
Köszönöm, kipróbálom.
Audacity-vel annyira nem sikerült jó hangot kicsikarni belőle.Hátha ez tud valamit.
Leszedtem a reaper 60napos trialt, meglesem azt is mit tud.
Csak kicsit drága, hátha nem tetszik meg nagyon -
Eastman
addikt
válasz Plazmacucci #19475 üzenetére
Vissza kell vinned pár kazettát...
😆
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
félisten
-
Eastman
addikt
Egyre jobban tetszik ez a gitár. Durva, hogy szinte egy sincs a használtpiacon. Ezek szerint jó.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
atidzsiforc
őstag
válasz atidzsiforc #19470 üzenetére
Darkwave studio is ingyenes pl.
Szerk.: na ez rossz helyre ment brickmnek akartam valaszolni nem magamnak.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
brickm
őstag
válasz atidzsiforc #19470 üzenetére
O-o, bíztam benne, hogy valami tutijó ingyenes programot használsz hozzá.
Akkor megpróbálom az Audacity-vel. -
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19469 üzenetére
Delay/Reverb, a delej az a visszhang, a reverb meg a zengető, van pár féle. A nevük utal rá, hogy mekkora teret szimulálnak. A spring meg a jó öreg rugós zengető hangja.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19458 üzenetére
A torzítók végén van egy Aco.sim nevezetű, a nevéből ítélve ez egy akusztik szimulátor. Mondjuk nejlonhúrt nem hiszem hogy tud, de egy western fémhúrosra valószínűleg hasonlítani fog. Pici zengető mehet rá. Amp és cabinet szimuláció meg lehet nem is kell, próbálgasd.
-
brickm
őstag
válasz SunMount3r #19466 üzenetére
A nagyi rádiója tartalmaz szűrést, így neki elég a sima 9-10-12 Volt szűretlenül.
A pedálok általában nem tartalmazzák, kivéve az igazi márkásak(pl a wampleremnek tök mindegy milyen tápot kap, megy)
A tápod valószínűleg nem is 9Voltot ad le, hanem vagy 10-11-12Voltot, ezért világít erősebben a leded is. -
SunMount3r
nagyúr
Értem köszi a válaszokat, még nem nagyon értek ehhez. Csak az is furcsa, hogy mintha több baja is lenne, mintha "overload"-olná az adapter a pedált, pl. a led-je is sokkal erősebben világít ilyenkor (amikor csak elem, halványabban). És a hangja is olyan fura, nem is tudom. Lehet több kakaót ad le neki mint kellene?
Bocs amúgy, mert ez nem aktuális probléma, a pedál lent van a pincében már vagy 6 éve, de melékszem, hogy ilyen gondok voltak vele. Lehet ezek a pedálok jóval érzékenyebb ketyerék, mint pl. a nagyi konyharádiója és nem komálja ezt az egyébként (ha nem is zsibis, de) olcsóbb adaptert. ( A pedált szándékozom azért leporolni, ha megjön a húrláb a gitáromhoz, hátha).
Még lesz egyébként vele kapcsolatba egy kérdésem, de most vissza kell még emlékeznem, hogy pontosan hogy-mi volt és leírom. De köszi az infókat!
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz SunMount3r #19459 üzenetére
Nem, hanem a zajos 9V az valószínűleg csak egy sima egyenirányítás+pufferkondi, míg a komolyabb adapterek fesz-stabilizált és zavarszűrt megoldások.
-
brickm
őstag
válasz Chesterfield #19460 üzenetére
A pedál áramfelvétele kb 30mA. Ezt egy ceruzaelem is le tudja adni
-
brickm
őstag
Az a baj a tieddel, hogy nincs benne szűrés, csak egy mezei 9Voltos trafó.
Ha teszel bele egy 470uF-os elkót, meg egy 100nF os fóliát párhuzamosan a kimenettel eltűnik a zajod.
Nekem erről megy 5-6 pedál -
félisten
Mert nem szedi össze a zajt a konektorból.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #19438 üzenetére
Chesterfield
...annyit tennék még BluEyes kolléga soraihoz, hogy a Stratocaster 1-es, 3-as, 5-ös állásban eleve zúg (ennek következménye a Heavy Rock mint műfaj, lásd Deep Purple). 2-es, 4-es állásban csendesebb.
Üdv: E.
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Na és le tudja adni azt az áramot, amit a gyári trafó?
-
SunMount3r
nagyúr
Bocs, de még 1 kérdés: az mitől lehet, hogy ha egy BOSS torzító pedál elemmel tökéletesen működik, de ha hálózatra dugom akkor zajol. (jó, jó gondolom attól, hogy nem gyári a trafó, de elvileg az is 9V-os-ra van állítva. Vagy a BOSS-nál direkt megbuherálták, hogy a pont 9V még véletlenül se legyen jó, csak a gyárival?).
-
Chesterfield
őstag
Hogy lehetne ebből a zoomból az akusztikus klasszikus gitárhoz legjobban hasonlító hangot kihozni?
Létezik erre valami bevált effect chain? -
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #19456 üzenetére
ja, tudom. csak ma ilyen kis kötekedős vagyok, bocs érte
de nem rossz szándékból legalább[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #19453 üzenetére
" A legjobb hangokat a leg egyszerűbb dolgokkal lehet kiadni. Gitár --> zajzár --> egy stomp box modell --> delay --> kombó."
Bocs, de ehhez nem kell multi
-
brickm
őstag
válasz atidzsiforc #19449 üzenetére
A paulin simeket mibe kell beölteni?
-
félisten
-
SunMount3r
nagyúr
válasz atidzsiforc #19451 üzenetére
Bocs szóval ez egy választó kérdés lett volna. Vagy-vagy, szóval melyiket?
-
atidzsiforc
őstag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz atidzsiforc #19449 üzenetére
Az "odavaló USB interfész" alatt a külső hangkártyát érted, pl. a Scarlet-et, vagy hangkártyaként is szolgálő külön multieffekteket (pl. AXE)
-
atidzsiforc
őstag
válasz SunMount3r #19448 üzenetére
El lehet veluk szorakozni, de odavalo usb vagy firewire interfesz nelkul nem az igazi, az igazi analog soundot meg akkor is max megkozeliteni fogod. Line6 meg ni cuccai jok kiindulasnak de en pl jobb soundokat csinalok a poulin fele ingyenes amp simekkel a ladaszimulatoraval meg ahhoz innen-onnan beszerzett impulse responseokkal.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello megint!
Kérdésem a következő: ha nincs semmiféle erősítőm, effektem, pedálom stb. akkor a különböző zeneszerkesztők-re belőhető vitruális, softweres effektek/erősítő szimulációk mennyire használhatóak. Úgy értem mennyire vannak közel az analóg/igazi társaikhoz és hogy egy stúdió minőségben is használható eredményt produkálnak e. Vannak e valakinek tapasztalataik ezekkel a virtuális plugin-ekkel (Line 6 Pod Farm (vagy micsoda), Native Instruments, stb...)
Csak a nyers (hangkártyával bedigizett) jelet adnám a PC-nek és ezt gondoltam post processezni valami ésszerű formában.
[ Szerkesztve ]
-
atidzsiforc
őstag
válasz brickm #19446 üzenetére
Pl.: annak aki szereti
Am egyik volt munkahelyemen jazz fesztival alkalmabol fellepett egy tag a freestage-n, jo masfel negyzetmeteres pedalboarddal meg egy godin piezos nylonhuros bigyoval. Olyanokat tolt h b3sz@£%tam. Kulonbozo soundokat retegelt ossze looperrel egymasra. Nevere kar h nem emlekszem
-
Enton
addikt
válasz Chesterfield #19441 üzenetére
Ha teheted csak ott használj ilyen zajvágót ahol szükséges. Idővel majd szépen észreveszed, hogy nem rossz ez a zajzár csak valahogy nem az igazi a hang.
Mivel szépen belevág a hagnzásba, változik a gitárhangod is.(#19444) brickm:
Effectloop-ban ott is szépen lehet azért szinezni a hangokat. Persze csak ha van rá igény.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
brickm
őstag
válasz Plazmacucci #19443 üzenetére
a legjobb hang egy jó gitárból, meg egy jó erősítőből jön, minden egyéb effekt nélkül.
Lásd tweed erősítők, jtm, jcm szériák, vox ac-k,...stb -
félisten
Egyébként a legjobb az egészben hangszíneket összerakni. Én 4-5 év után is meg tudom lepni magam ugyanazzal a multival. Ugyan nekem gitárkombóba van kötve, ezért nem kell okosságokat használnom mint a ládaszimuláció. A legjobb hangokat a leg egyszerűbb dolgokkal lehet kiadni. Gitár --> zajzár --> egy stomp box modell --> delay --> kombó.
-
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19441 üzenetére
Na tessék
-
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19434 üzenetére
A video-t meg nem mi csináltuk, nem tudjuk hogy volt. Az egy demo, egy kis studios gyakorlattal sokmindent meg lehet oldani, nyilván nem akartak zajos felvételt kirakni, ezért megoldották, így vagy úgy. A YT videokkal amúgy se árt vigyázni, nem mindegyik tükrözi a valóságot.
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #19433 üzenetére
No meg igen
Chesterfield:
A preset az ilyen olcsó multikban nem kész sound, hanem inkább csak mankó, hogy merre indulj, ha ilyesmi hangzást keresel.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19436 üzenetére
Hát mer a legelejére köll tenni, ott még kicsi a zaj, ki tudja nyírni zajzár. Később, a felerősített zajjal már nem bír el. Próbálgassd, jó lesz az. Figyelj oda, hogy ha túl nagyra állítod a zárat, akkor már a hasznos gitárjelből is el fog lopni, ha túl kicsire, akkor zajos marad. Picike zajjal, leheletnyi susogással ne foglalkozz, a gitár ilyen hangszer. Inkább pici suss legyen, mint hogy a gitárból is elvegyen a zajzár.
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Azért megvárom a bolt válaszát, de ez így teljesen jónak tűnik, köszi szépen
-
Chesterfield
őstag
válasz Chesterfield #19434 üzenetére
Na kipróbáltam.
Ha az effect-chain végére beteszem a noisegate-et, akkor semmi változás, viszont ha a legelejére, akkor teljesen jó lesz. -
brickm
őstag
válasz Chesterfield #19431 üzenetére
Szerintem vidd el oda, ahol vetted, próbálják ki ők is, ha náluk is jelentkezik ugyan ez(másik erősítőn, másik gitáron,)akkor nyilván az effekted produkálja a dolgot.
Ezután gondolom kicserélik.
Lehet a tiednél valami egyedi forrasztási hiba van és ezáltal földhurkot keletkezik...vagy akármi. De lehet valamelyik szűrő kondid sérült, vagy nem jól lett betéve,... -
Chesterfield
őstag
válasz BluEyes #19432 üzenetére
ahha, láttam is, hogy van valami noisegate, amit lehet használni, kipróbálom
szerk:
Most jutott eszembe, hogy ha megváltoztatok egy presetet, akkor a jobb felső sarokban megjelenik az "edited" felirat, és ilyet nem látok a demó videóban, így valószínű nem használtak mégsem noisegate-et.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19426 üzenetére
Azért hallgattam el, mert utánanéztem ennek a búgásnak. Egy ugyanilyet birtokló kollégával egyeztettem.
Az övé is ugyanezt csinálja, mert a presetből kihagyták a zajzárat, a videoban meg már be volt kapcsolva. A multikban kell használni a noise gate-t, aminek az a dóga, hogy a nem oda való zajokat már be se engedje a gépbe.
Ez a kis multi nagyon sokat tud, időbe telik, mire kiismeri az ember. Jászadozni kell vele sokat.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Nincs itt véletlenül olyan kolléga, aki Bp és Cegléd között ingázik mostanság (e hét vasárnapig bezárólag)?
Egy szívességre szeretném megkérni, gitárláda szállítással kapcsolatosan, természetesen nem ingyen.
Köszi, üdv:
PETEE78You are being revived
-
Neuler
csendes tag
válasz atomeec #19425 üzenetére
Ó fogom én azt három ujjal ,meg a gyűrűset betörve is, de a 7. bundnál azért jobb, a hangok meg pont ugyan azok, leszámítva a 1E húrt (magas E) ami egy + B hang, azt meg vagy tompítom vagy kijátszom.
Egyébként passz én akusztikuson még 12-nél is tudok barrét fogni ,bár ott az ujjaim a bundok között már nehezebben férnek el, figyelni kell ,hogy ne lógjon át, de kijjebb fordítom a nyakat. Olyan nagyon nagy trükköt nem tudok erre (Nem mintha másra igen.. xD) -
brickm
őstag
válasz BluEyes #19418 üzenetére
A magas gain-nel rendelkező beállításai csinálták a zajt, tehát a zoom hozta be őket.
Ha amúgy is benne lenne, más beállításnál is búgna.
Ez egyértelmű.
Megfelelő árnyékolások, földhurokszűrések mellett semmiféle trafó, meg neon nem zavarja még az 1960-as gibson burstbuckeremet se... még a stratom single coilja se kezd ilyen búgásba színpadi villanyok meg kontroll ládák hatására se... -
Chesterfield
őstag
válasz BluEyes #19424 üzenetére
Igen, ebben a videóban tényleg semmi zaj nincs.
Kihúzott gitárkábbellel pont ugyanaz a zaj, mint bedugva, tehát inkább a multival lehet valami gond.
Itt van még egy videó, hallgasd meg az F8 effektet, nagyon durva zaja van...
-
atomeec
senior tag
válasz Neuler #19423 üzenetére
Lolol
Sajnos ma sérült vagyok (tegnap felidegelt a kisujjamon a körmöm és addig reszeltem a sarkát, hogy ma nem tudok gyakorolni), de majd talán holnap adok neki nekem már sokat erősödott a kezem, de itt a technikával van bajom, hogy csak laposan tudom rakni a mutató ujjam és úgy tompítom a húrokat...kifele fordításra már rájöttem, furcsa, hogy ezt se mondják semelyik oktató videóban, pedig elég fontos lenne...köszi azért.
Az A alakút próbálhatod simán két ujjal, ha hajlik úgy a gyűrűs ujjad (arra még nem gyúrok, de nekem jobban fog feküdni, mint szétfeszítve az ujjakat)
Jó gyakorlást \m/[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19420 üzenetére
Itt vannak a nálad zajos presetek, itt nincs brumm. [link]
Azért változik a zaj, mert még az effektek előtt, a gitár-kábel-AD converter vonalon kerül be a jelútba, és átmegy az effekteken, így minden presetnek más lesz a zaja.
A kérdés, hogy hol kapja meg a zajt a rendszer. Ha a gitárkábelt is kihúzod belőle, akkor is zajos?Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Neuler
csendes tag
válasz atomeec #19422 üzenetére
Fúú én meg pont ott fogom mostanában a H-t B-t mert az A alakú az kínszenvedés.. azt nem szeretem lefogni, az is megy de ez sokkal kényelmesebb. A trükk ott esetleg annyi lehet ,hogy a gitárnyakat egy picit fordítsd ki kijjebb, úgy jobb. de fogj le egy B-t az 1. bundnál barréba. pengesd 20 sec ig aztán egyet a 6.-ban (E alak, vagy F, ahogy tetszik) és egyből megszereted és arra gondolsz "ez mennyire királyság itten"..
-
félisten
válasz Chesterfield #19420 üzenetére
Hajtsd elemről. Gondolom PC mellé van dugva a konnektorba. A pc a legnagyobb zajgenerátor. De bármi más zajt összeszedhet a falból.
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Statikus a zaj, bármit csinálok.
Kiszedtem a hangalat a rendszerből.
Csak a gitár, a zoom az elemmel, és egy sima füles volt összekötve.
Ezzel körbejártam a lakást, és mindenhol ugyanez a zaj.
Ha a gitár hangerő potméter csutkára le van tekerve, akkor is.
Ha nincs gitár dugva a zoom bemenetére, akkor is.[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Chesterfield #19416 üzenetére
No, hát ilyenkor ki kell találni, hogy hol lakik a medve. Mer nem csak ennyit tud a zoom.
A villanygitár egy zajos valami. Elektromágneses indukció elvén működik a hangszedő, tehát mindenféle szórt elektromos zajt össze tud szedni. Ha valami trafóhoz, tápegységhez, bármilyen vasmagos-tekercses bizgentyűhöz közel kerül, szedni fogja a brummot. Számítógép, neon-világítás, a fal másik oldalán a régi tévé, hihetetlen sokszínű a paletta.
A hangeszközök, a multi meg az erősítő, szintén tudnak brummogni, egy sérült kábel, egy elengedett forrasztás tud ilyen brummokat csinálni. Maga a táp is tud ilyen zajokat bevinni a rendszerbe. Ha a kábeltévé valahogy benne van a rendszerben, pl a tévé rá van kötve az erősítőre, az is tud ilyet.
Ezeket a zajokat aztán a torzítók szépen fölerősítik, az equalizerekkel rátoljuk a mélyet, oszt egy medvecsorda bömböl a hangszórókból.
Kábelek ki, fejhallgatóval, elemről, másik szobában, másik kábellel, másik számítógép usb, bla-bla... osztán majd kisül valami.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
brickm
őstag
válasz Chesterfield #19416 üzenetére
ennyit tud a zoom.
-
Chesterfield
őstag
Ez mennyire normális, hogy a zoom mulltieffektnek jónéhány patch-e(nem tudom mi a magyar kifejezés rá) durván alapzajos?
Ez most valami hiba, vagy ilyennek kell lennie?
Csináltam egy 1 perces videót, amin lépegetek közöttük, kb a felétől lehet a zajosakat hallani: -
brickm
őstag
válasz Chesterfield #19411 üzenetére
Pengetővel lehet pengetni a nylon húrosat is,illetve pengető nélkül pengetheted az ujjaddal(körmöddel) a fém húrokat us..szaru pengető jut eszembe,próbált már innen valaki csont pengetőt?jó?
-
Neuler
csendes tag
válasz BluEyes #19413 üzenetére
Akkor majd jó lesz egyszer..
Hát igen az ,hogy pont annyira nyomjam amennyire kell.. hajlamos vagyok túlnyomni néha, pl... ha akusztikus után kezembe veszem az elektromosat.. xD kell pár perc míg "észreveszem " ,hogy lehet ezt finomabban is. A húrokat vékonyabbra nem terveztem cserélni a hang miatt ezt érzem jónak. Barrénál is csak ha folyamatosan hosszú perceken át csinálom akkor van baj,de akkor megnézegetem még ,hogy hogyan fogjam azt a gitárt hogy kényelmesebb legyen. -
BluEyes
őstag
válasz Neuler #19410 üzenetére
A kezed nem bírja ezt a húrvastagságot ekkora húrnyomás mellett. (az enyém se bírná).
Nem gáz vékonyabb húrt használni. Hangszerésszel húrmagasságot állíttasd be. Gitár játszási pozicióját találjad meg, lehet nem jó helyen "hordod" a hangszert, nyak magasságát, dőlésszögét találjad meg, hogy a legkevésbé legyen fárasztó a kezednek.
És akkor már csak gyakorolni kell sokat, hogy erősödjön a kezed, de főleg hogy "gazdaságosan" gitározz, pont akkora erőt tegyél bele az akkordba, amekkora épp elég, ne szorítsd túl a nyakat. Magától be fog majd állni a gyakorlással.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Bobrooney
senior tag
válasz Chesterfield #19411 üzenetére
Nem kell szorítani, de lazára sem kell venni, csak határozottan
-
Neuler
csendes tag
válasz Neuler #19409 üzenetére
A 12-es húrosat úgy kell érteni ,hogy 6 húros 0.12-es húkészlettel...
+A technikámat javítgatom ezen a téren, ha a csuklómat kicsit "megcsavarom" a mutatóujjam irányába akkor jobb, de továbbra is érdekelne ti hogy barréztok.. (+ Újoncoknak, mert mostanában sok van itt, is hasznosak lehetnek majd a tippek/trükkök)
A húrmagasságomat úgy mértem ,hogy 12. bundnál a mély e húrnál: olyan 2,7-3mm, de majd tolómérővel még lemérem. (Mérésnél a mért távolság: a bund teteje és a húr alja). Ez nem kimondottan alacsony de úgy láttam normális értéknek számít. (az intonáció jó a gitáron) -
Neuler
csendes tag
Jájj nekem.. ti mit csináltok ,ha egy relative hosszabb dalt végig barré akkordokkal kel játszani, vagy egymás után több ilyen dalt (akkordok: C7, Gm. F, B, H, Hm, ....) nyilván pl.: a c7 lehetne nem barré is de Gm-ből a váltás sokkal "gördülékenyebb" a barré formába. Egy idő után elfárad és elkezd begörcsölni a hüvelykujjam csukló felöli része. Elég zavaró..... amíg nem "görcsöl" addig simán eljátszom utána akárhogy akarom szorítani már nem megy.... (Új 12-es húros akusztikus gitáron van ez a gondom.. klasszikuson elektromoson nem gond)... szóval, jelenleg úgy fogom fel ,hogy több barrét kell gyakorolnom az akusztikuson és majd jó lesz...
-
Enton
addikt
válasz brickm #19406 üzenetére
Még esetleg egy nyilonhúros kézkímélőbb, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz Chesterfield #19399 üzenetére
"Egyébként könnyebb dolgom lenne, ha nem bulleten tanulnék, hanem valami fémhúros klasszikuson?"
Nem értem, az mivel lenne könnyebb?Vagy mitől?
-
Eastman
addikt
válasz Eastman #19404 üzenetére
(...mobilról vagyok, sry.) Na, lényeg, hogy csuklóból "sikáld" a hat húrt a pengetővel, és lazulj be mint Pók a Rocksuliban. !
Hallani fogod, hogy mikor tiszta az akkord. Adj legalább egy hetet az E-A váltásnak, most mással ne is foglalkozz!
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Türelem, tornaterem.
Ne add fel! Nincs ilyen, hogy mennyi idő.1. Pontosan hangold be a gitárt egy csíptetős hangolóval!
2. A jobb csuklód pengesse lassan, de folyamatosan fel-le, lazán a hat húrt!
3. Az E és A akkord ujjrendjét már megtanultad. Csak hunyd le a szemed és görcsölés nélkül a jobb kéz ütemére váltogasd a bal kéz ujjait a húrokon! Nem baj, ha hülyeségeket fogsz le, az ütem maradjon!!
4. Hallani fogod, hogy mikor jó.
Jogsi van? "Ne nézd a váltót!"
-
Chesterfield
őstag
-
BluEyes
őstag
Lépjél most kicsit tovább, a 3., 4. és 5. akkordok felé, ehhez a mostani nótához meg majd térj vissza, minden nap egy kicsit nézzél rá. Egyszercsak le fogod játszani hibátlanul, türelem.
Bullett tökéletes, ha nem az lenne, lebeszéltünk volna róla.[ Szerkesztve ]
-
Bobrooney
senior tag
Szerintem ez egyén függő, de én is 1-1 akkordot megtanultam, majd őket váltani, nekem is sok idő kellett neki, ne csüggedj )
Szerintem a Bulleten könnyebb a dolgod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest