Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ricsko :D
üzenetére
Ja igen, az xbox-ozás ellentmond ennek a nincs időmnek.
Persze az tény, hogy gitározásnak akkor van értelme, ha nem nagyon hagysz ki napokat és napi legalább 1 órát rá tudsz szánni. És ami még kell hozzá, az a sok türelem, lassan érdemes begyakorolni, ha kell, nagyon lassan (a ritmusérzéked is jobban fejlődik alacsony bpm mellett). A sebesség tényleg jön magától idővel, ahogy - azt hiszem - Joe Pass mondta.
Én személy szerint ott csesztem el, hogy hébe-hóba vettem elő és akkor is rögtön úgy akartam játszani, mint Ritchie Blackmore. Türelem, türelem és türelem. Ja és tudni kell otthagyni egy-egy részt, ha még nem vagy azon a szinten, nem érdemes erőltetni. Én személy szerint mostanában szinte kizárólag skálázgatok, korábbi hanyagságom büntetendő. Baromi unalmas, de jól lehet vele fejlődni.
-
kisgabor87
tag
válasz
üzenetére
Igazából én most fogok venni egy ilyet amit linkeltél, eddig az alaplapi gagyi hangkártyával használtam a programot. Igazából van egy Marshall MG10-es erősítőm, meg kölcsönben egy Behringer GM-108-as, de egyik sem tetszik annyira mint az Amplitube, még így is, hogy alaplapi kártyáról szól. Én is azt mondom, hogy a feelingje jobb a valódi erősítőnek, de gyakorlati szempontból gyakorlásra, kísérletezésre (pláne egy kezdőnek) tökéletes egy ilyen program. Főleg kezdetben mikor az ember még nem tudja, hogy az egész gitározás téma neki való-e, és nincs sok pénze. Járok tanárhoz, és ő is azt tanácsolja kezdetben minden diákjának, hogy addig ne fektessen be erősítőre, amíg nem telik el pár hónap, nincs kialakult ízlése, és amíg nem tud megfizetni egy magasabb kategóriás erősítőt.
És amúgy külföldi szakmai lapokban rengeteg cikk és teszt jelent meg ezzel kapcsolatban, és mindenhol az az eredmény hogy nem sokkal marad el a szimuláció az eredeti erősítő hangjától, és olyan iramban fejlődik ez a technika hogy évek kérdése és olyan kiforrottak lesznek ezek a programok, hogy észrevehetetlen lesz a különbség. -
válasz
üzenetére
Én nem értek teljesen egyet ezzel a kijelentéssel.
Mielőtt bárki lehurrogna, próbateremben egy Line 6 spider 120w-s erősítőt használok, így azt alá is írom hogy az erősítőnek tényleg megvan a maga egyedi feelingje.
De ha már itt tartunk, az ember fia-lánya vegyen inkább fej+ládát, mert az már milyen feeling++, és metál meg Kiszel Tünde.Egyáltalán nem rosszak ezek a külső hangkártyák.
Én egy peavey x-portot használok itthon riggel, de itt hever jelenleg egy UCG-102 is.
Legutóbb mikor teremben voltunk próbálni, teszt jelleggel a peaveyt használtam géppel rákötve hangfalra.
Az eredmény megdöbbentő volt, mert egy gombnyomással elővarázsoltam azt a bevett hangzást amit jó esetben a teremben 10-15 percig tartana beállítani.Se késés a jelben, sem búgást nem tapasztaltam és élvezetesebb volt a játék is.
Ha gondolod küldök erről a szörnyű rossz hangzásról samplet
más:
inkább ezt nem írom le mert a végén még megsértődne itt pár ember."ha neked egy 10 ezer forintos erősítő jobban megérné mint egy ilyen hangkártya akkor egészségedre.Gondolom sok ilyen eszközzel volt dolgod, ezért mondod ezt
"Egy peavey vypr 15 használtan is 20 fölött van.És még az sem egy életre szóló valami.
Vagy gondolom nincs különbség az extragagyi noname vacak és egy peavey/line6/marshall között.Hát persze
-
-
-
nesa
veterán
válasz
üzenetére
15 er mar tudnek marcit is.
Ha minden honapba engedsz 1000FT ot es engeded 10 ala juliusba realis lesz hogy elviszik, nagyon turelmes vagy, esetleg filler b@s... kiszaradnak a kondik mire elmegy
#17152) xAlten
Ahogy irtak a mely melyebb lesz a magas meg jobban csilingel mar amennyire egy humbi csilingelni tud.
Nekem tetszik ez az egyhangszedos megoldas gyerek gitarjan is klafa lett, de ez a zold szin odabasz, hu de rusnya.
Vannek ilyen celra kulon humbik amik kicsit elvannak tolva egymastol.
-
Neuler
csendes tag
válasz
üzenetére
Hogy egyszer válaszoljak is valamire...
A funkciók/extrák, külalak,ezek a fő különbségek. Tehát tulajdonképpen egy olcsó hangolóval is be lehet hangolni pontosan. Van ami tud referenciahangokat is kiadni. Nekem valami Joyo JT-35 van (meg ugye a Korg pedálba is van beépítve.) Mindkettővel lehet rendesen hangolni, és mi másra kéne a hangoló mint hangolásra? -
Nunder
őstag
válasz
üzenetére
De ha csak ennyi pénzed van, akkor pláne ne költsd el olyan dolgokra, amitől más is szabadul. Miért kell neked feltétlenül egyből erősítő? Ha tanárhoz jársz, ott nem muszáj erősítővel játszani, otthonra meg gyakorolni simán megfelelne valami egyszerűbb megoldás, ami nem kerül annyiba, mégis meg lehet vele tanulni úgy játszani, hogy ne zörögjön stb. Vagy vegyél akkor egy egyszerűbb hangkártyát és modellezz, vagy valami más alternatíva után kell nézni.
A Vox-nak vannak nagyon jó gyakorló cuccai. Mondhatnám az amPlug-ot vagy az amPhone-t. A második igaz, hogy drágább, de kapsz hozzá egy príma fülest is, ami fényévekkel jobb, mint amennyit 10-15k-ért kaphatsz, és a későbbi felvételek is megoldhatóak lennének nomeg a gyakorlás is. Nekem van egy amPlug Metal, a mai napig elő veszem, mert nagyon bitang kis cucc. Természetesen használtan még olcsóbbak.
Ha lesz pénzed, akkor pedig veszel egy olyan erősítőt és/vagy pedált, ami megfelel az elvárásaidnak. Addigra kicsit jobban is fogod tudni, hogy mi az, ami fekszik neked.
Ez meg mindenkinek szól, ne hívjuk már Marcinak a Marshall-t
Csak 3 betűvel többet kell írni, és mégis tisztelgünk a márka előtt, nomeg aki keresésre adja a fejét a topikban, az nem marciként fog keresni a Marshall termékekre 
-
izomhod
őstag
válasz
üzenetére
jó kis zene
figyelj, most olvasgatva hogy mit szeretnél, két utat járhatsz be
1. megveszed, ami tetszik, és gondolod, hogy jó
ilyenkor benne van a pakliban, hogy szart veszel, azt majd el kell adnod, amin buksz is, így kevesebből kell jobbat keresned.
vagy a kedved is elmegy a gitártól, mert "ez egy szar"2. hallgaszt a többiekre, és kicsivel több pénzért, de jobbat veszel
mindkettőben benne van a zsákbamacska, de az egyikben sokkal nagyobb eséllyel
srácok, az invasion miféle? látom, hogy elég lenn van, de felejtős is?
-
nesa
veterán
válasz
üzenetére
Te magad linkelted, de amit en linkeltem MG szeriat az 30 volt, a valvestate szerintem nagyon mas dimenzio mint a behringer, de igazabol ugyis aztveszel ami epp eledkerul a szomszed utcaba.
-
-
-
McCann
tag
-
McCann
tag
válasz
üzenetére
A jó húr az, amin rendesen tudsz játszani

Viccen kívül, ami neked kényelmes, kilences, tízes, tizenegyes szokott lenni általában a gitárokon, minél vastagabb a húr, annál teltebb hangja van, viszont nehezebb nyújtani, barrézni, stb.
Próbálj ki/hallgass meg párat, aztán amelyik tetszik, tedd fel. Nekem pl. 11-es Elixir van fent, ez jött eb.
A hanganyagot meghallgattam jópárszor, mit értesz azon, hogy recseg? Nekem úgy tűnik, hogy nincs behangolva, illetve hogy rettenet erővel pengetsz, mást nem nagyon hallok (igaz, hogy most csak gépen hallgattam meg, lehet, lemaradt valami
) -
-
McCann
tag
válasz
üzenetére
Ez is jó lehet, csak mivel ennek nincs USB csatlakozása, ennek a kimenetét kell rádugni a laptopra és - gondolom - a hangerő potival szabályzod úgymond a "gaint", hogy mekkora jel menjen a noti bemenetére.
Ez azért fontos ugye, hogy ne legyen eleve torz a jel, amit rögzítesz a programmal. -
McCann
tag
válasz
üzenetére
Vehetnél egy egyszerűbb multieffektet, pl Zoom G2.1u, annak van USB-s kimenete is, hogy gépre dugd.
Nekem volt, jól használható kis kütyü, akár fülessel akarod használni, akár a hifire akarod kötni a gityót. -
Nunder
őstag
válasz
üzenetére
Nem, nem ér meg még egyet sem, de te tudod

Amúgy messzebb nem is járhatnál az igazságtól, neked nem egy egyszerű külső hangkártya kell, hanem egy olyan, amivel hangszert lehet felvenni. Tulajdonképp egy audió interfész, ami megteremti a géped és a hangszer közötti kapcsolatot. Legyen az kondis mikrofon, vagy gitár vagy szintetizátor. És ezek nem filléres tételek.
Innen meg innen kezdj el nézelődni, szerintem az M-Audio, a Line6, a Behringer és társai jók lehetnek a célra, de egy kis otthoni stúdió kialakításánál a hangkártya csak a jéghegy csúcsa

-
aktív tag
-
nap
addikt
-
-
-
nesa
veterán
válasz
üzenetére
En 35 er jo marcit tudnek venni, ebben biztos vagyok, meg abban is hogy nagyon nemvagy kepben csak most kolteni akarsz de nemazt fogod kapni a penzeder amit elvarsz es ujra kolteni fogsz.
Vegyel marcit.
En elobb vennem meg ezt mint amit linkeltel, hasznaltba meg meg jobbak vannak, mondjuk en hasznaltat nezegetnek. -
Mathiask
senior tag
válasz
üzenetére
Én a helyedben vennék egy nagy levegőt meg hátralépnék egyet. Általában ezekből a hirtelen döntésekből nem szokott túl sok jó származni.
Először is mi a baj a mostani erősítőd torzítójával? Nem elég? Nem vagy elégedett a hang minőségével?
Másodszor a torzító pedált ugye úgy szokták használni, hogy a gitárerősítő elé kötik be és az erősítő tiszta csatornáját használják. Tehát a hangot ugyanúgy befolyásolja a gitárerősítőd minősége. Ha pl a hangszórója nem jó minőségű akkor nem biztos hogy sokkal-sokkal jobb hangot kapsz.
Amúgy a torzítópedálhoz érdemes hozzászámolni egy pár ezer forintos adaptert is amiből az energiát kapja, azt általában nem szokták vele adni. Meg ugye kell egy plusz gitárkábel is.
Én a helyedben gyűjtenék egy kis pénzt eladnám a jelenlegi kombót és vennék egy olyan kombót ami kicsit komolyabb és már alapból tud olyan hangszínt amit szeretnél.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
üzenetére
Én még ajánlanám a Beta Aivin DS-100-at is. Ez vmi Boss másolatnak tűnik, de nem szarból van, s rohadt jó hangzást lehet belőle kihozni. Én ezt használom, Rock'n'Roll-ra, Punkra, Rockra, Metalra egyaránt, mindenre tökéletes sztem és az árai sokkal barátságosabbak. Már 2-3 éve megvan, és semmi bajom nem volt vele eddig.
-
Aucor
senior tag
válasz
üzenetére
Szia!
Egyik barátomnak boss ML-2 Metal Core van, szerintem jobb mint a Metal Zone.
[link]
Igaz, ez 17k a legolcsóbb használt.
De 16-ért is van. -
nesa
veterán
válasz
üzenetére
Nemtudok neked ajanlani semmilyet nemtudhatom mit keresel a DS1 el sokmindent lehet jatszani nekem tetszett, de van PL MT2 metal zone az igen szuros hangot is tud
-
nesa
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem a telenel pont az a kromozott resz a legjobb sokan annyira szeretik hogy minden gitarjukba olyat raknak.
Nemsokat adnek igy erte nehez lenne szepen javitani, valoszinuleg ha ezt kene csinalnom sajat reszre legyalulnek belole kb 5mm es kapna egy toppot amin mindent ujra lehet gondolni.
De ennyi munkaval uj testet lehet kesziteni igy egyszerub a regit eltuzelni. -
nesa
veterán
válasz
üzenetére
Osszesegeben popec, de azert van itt egy kis/nagy problema hidat igy nemlehet berakni a balfasz megesztergalta faszan egy 6 os meneteszar alapra, otletes de igy nemlehet oktavot alitani (viszont a hurokat lehet jobbra balra tologatni
) kar hogy latszolag jo cucc de ilyenen elbukik, ez a gitar szerintem hamis! -
-
toth_janika
őstag
válasz
üzenetére
Miért f*sol a gitárodtól? Nekem is flyodos Cort-om van, először sz*ptam vele mint a boci, mire felhúroztam, behangoltam meg rájöttem, hogy meddig kell kitekerni a finomhangoló csavart, hogy mind2 irányban legye mozgásterem. Még néha most is elszúrom, ha túl hosszúra hagyom a basszus húrokat, és nem fér fel a hangolócsavarra
Puff neki... és? Mi történik? Semmi.. kezded elölről és kész.
Én a hangszedő kereteket szedtem le, és cseréltem ki... én is paráztam tőle, de nem harap... 1x elszállt a hangszedő rugója... megkerestem, visszatettem... semmi baja.YT tele van olyan videókkal, amik a flyod működését, tisztítását, állítását mutatják be. Nézz meg párat (van pár nagyon jó magyar is, de érdemesebb az angolokat nézni).
Ha nem nyúlsz a hangszeredhez sztem soha nem fogsz tudni rajta játszani. Nem harap, elrontani annyira nem is tudod... Ne vedd le a nyakat, meg a hardvereket ne szedd szét, és nem tudod elrontani... Sztem

-
-
reményhal
csendes tag
válasz
üzenetére
Ha kell állítani a nyakat,és te még sosem csináltad, akkor relatíve minden pénzt megér hogy ne te nyúljál hozzá.Ált. úgy szokták ellenőrizni hogy a legelső, és a legutolsó bundnál lenyomják a húrt egyszerre, és a húrhoz viszonyítva látni kell a nyakban egy kis ívet ami a 12. bundnál a legmélyebb.Egyébiránt ha nem zörög sehol pengetésnél (egy lefogott hangnál sem ) ,ill. oktáv után sincs a húr 2mm-nél távolabb a bundoktol,plusz oktáv beállitás után sehol nem hamis a gitár,akkor semmi szükség nincsen nyak állitgatásra.
Az oktáv belővése viszont elsőre is sikerűlhet ha van hangolód,vagy jó füled.a hidon minden húrhoz tartozik egy baba azon található egy-egy kis csavar amivel a húr hosszát tudod minimális mértékben állitani.na ezzel kell addig játszani amig űres húr ,és a 12.bund-nál nem kapod úgyanazt a tiszta hangot.itt annyi a nehézség hogy minden próbálkozás után vissza kell hangolni a húrt,és ugye floydnál ez nem kis ..opás. -
-
-
McCann
tag
válasz
üzenetére
Ami a jó kategória, az sajna 2500-3000 forintnál kezdődik, afelett már inkább az egyéni elbírálás dönt, kinek milyen felel meg, kilences, tízes, tizenegyes, nikkeles, kobaltos, világítós (
), én az LP-re 11-es Elixirt használok, a Ribire meg 9-es, 10-es Speedloadert 
-
-
-
nesa
veterán
válasz
üzenetére
Kulcs lotyoges nemnagy dolog ha mar zavar szetkell szedni a kulcsot es bent meghuzni a csavart ami a fogaskereket a hazhoz szoritja, jobb kulcs is olyan hogyha kiesik a csavar akkor se tud szetesni csak lotyog ill ezmiatt a csavar se tud teljessen kiesni.
Voltam ma hangszerboltba vettem az uj gitarra hurokat meg egy triangulomot kozben nezelodtem kezembe akadt egy cort M600 ez cirka 100k kategora es basszus keresztbe van ragasztva a nyaka mintha egyszer mar kettetort volna es megjavitottak
megneztem meg par hasonlot rossz hirem van terjed ez a beteges sporolas, az olcsobb cortok nyaka siman szinrevolt fujva igy minden elvolt takarva nemtudom az alatt mi lehetett 
kep rola kerestem a neten

Új hozzászólás Aktív témák
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen notebookot vegyek?
- Arc Raiders
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elite X2 1013 G3 - i7-8650U I 16GB I 512SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4045, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Persze az tény, hogy gitározásnak akkor van értelme, ha nem nagyon hagysz ki napokat és napi legalább 1 órát rá tudsz szánni. És ami még kell hozzá, az a sok türelem, lassan érdemes begyakorolni, ha kell, nagyon lassan (a ritmusérzéked is jobban fejlődik alacsony bpm mellett). A sebesség tényleg jön magától idővel, ahogy - azt hiszem - Joe Pass mondta.

"
Madarat lehetett fogatni velem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

megneztem meg par hasonlot rossz hirem van terjed ez a beteges sporolas, az olcsobb cortok nyaka siman szinrevolt fujva igy minden elvolt takarva nemtudom az alatt mi lehetett