Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Velemenyem szerint a hangja hifi szerűbb tisztább es zajmentesebb mint egy hi gain passzív. Csak dinamikaban van elmaradva a passzivokhoz kepest. Mindenfele zuzdahoz erosen ajánlott.
-
Neuler
csendes tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Jó én is pont ugyan ezt írtam, szóval ahhoz képest amit írtam nem fordítva. (Olvassatok! ... xD Értsetek!)
-
Humbucker
senior tag
Szerelmes lettem ebbe ahogyan a gitár szól, meg ez a téma ..... A refrén meg egyszerűen EXCELENT pont annyit csinál amennyi kell a számba, se többet, se kevesebbet, hiábatlan
..... Na az ilyen hangzás miatt lettem gitárfüggő ÖRÖKRE !!!!!!! 
-
Humbucker
senior tag
Akkor egy Cort KX-5 egy EMG 81-es pick up-pal jó lenne így szerintetek?
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Humbucker
üzenetére
Meg lehet-e mondani egy hangfelvétel alapján, vakon, hogy ragasztott vagy csavarozott gitár szól-e?
Én nem ismerek olyan embert, aki ezt meg tudná mondani, azaz alighanem nincs olyan paraméter, ami ezt szignifikánsan elárulná. Próbálták mérni műszerekkel, nem sikerült a bevetett mérési metódusokkal különbséget kimutatni.
Tehát a tudomány jelenlegi állása szerint a ragasztott nyak felsőbbrendűsége hit-életi kérdés. A "dehát a leszpól ..." kezdetű mondat meg azért nem ér, mert a Gibson a hangszergyártásból - bendzsó, akusztikus gitár - jött, a hagyományos nyakrögzítést alkalmazta, mert ugye értett hozzá. Nem volt szüksége másfajta technológiára, ez föl se merült. Tehát nem azért ragasztanak, mert az jobb. A Fender Leo meg nem volt hangszerkészítő, nem voltak hagyományai, nem volt technológiája. Bele 4 csavar oszt lesz ami lesz. A piac pedig úgy döntött, hogy jó az a csavar.
(Van olyan vélemény, ami szerint a ragasztott nyak egyenesen rosszabb, mert a ragasztó a két felület közt elnyeli a rezonanciákat, megfojtja a hangot. Bizonyítani ezt se sikerült, de amúgy ez is hihetően hangzik.) -
Humbucker
senior tag
Ennyire jó ez az EMG 81, hogy még fontosabb mint hogy ragasztott vagy csavarozott a gitár, meg hogy pl: mahagóni-e vagy hárs a test??
-
-
Neuler
csendes tag
válasz
Humbucker
üzenetére
Igen...ha jól tudom a 85 nyaki a 81 a hídhoz teendő (ez csak javaslat). A dimarzio is jó, nekem a ToneZone meg az AirNorton duó tetszett meg (csak hallottam a neten a hangját). Azzal egyetértek ,hogy a fa minősége jobban számít az akusztikus hangszereknél mint ezeknél, persze itt sem elhanyagolható, de ha választaom kéne a következőkből kettőt: játszhatóság, elektronika, fa ---> akkor az első kettőt helyezném előtérbe. (persze ne legyen hibás a faanyag....)
De még mindig úgy gondolom... el kell menni , ki kell próbálni és utána eldönteni melyik kell.
-
Humbucker
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
EMG 81 vagy 85 a jobb? Van aki azt mondja még a Seymour Duncan BlackOuts se rossz választás....
-
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
+1
Nem egy teszt/videó bizonyítja, hogy egy relatíve olcsó gitárból a megfelelő elektronikával sokkal többet ki lehet hozni.
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Humbucker
üzenetére
Tuti az szól pedig. A kis Peavey-ben, meg úgy általában a kiskombókban benne van a sound, csak ugye a fizikai méretek miatt nem lehet kicsalni belőlük értelmes hangerőn. Azaz kicsi a hangszóró. Ha belehajolsz a hangszóróba, akkor megdöbbentő dolgokat hallhatsz egy ilyen kis cuccból, de az ugye nem életszerű, hogy az ember a fejire szigszalagozza az erősítőt.
A felvételhez egy jó minőségű mikrofont dugtak a kombó arcába, aztán a jel átment egy szoftveren, ami kicsit helyrerakta a frekvencia-balanszot (azaz hangszínszabályozás volt
), és ez szól a videoban. A helyszínen messze nem volt ilyen fasza a hang. Tudom, mert van a családban ilyen Vypyrke, tudom mire képes, és mire nem.
A kis Vypyr-re rá kell kötni egy 2x12 ládát, na az aztán megoldaná a gondjaidat. -
-
Neuler
csendes tag
válasz
Humbucker
üzenetére
Na most nem szídok senkit ,de valaki olvassa már el rendesen azt a hozzászólást amit írtam!!! .. xD
Nem Les Paul volt odaírva ,hanem Vintage v100.... konkrétan ,hogy az nem "metál gitár", és ahogy írtam, mert szerintem a hangszedők (wilkinson) nem egészen erre vannak.Ellenben nekem is nagyon tetszenek a les paul gitárok.
Ha ilyen kell metálra akkor szerintem inkább: LTD EC-256 vagy 330,
Drágábban de: Epiphone Les Paul Prophecy (EMG85/81 hangszedők, ezt nemigazán kell cserélni semmire
)
DE az egyik kedvenc gitárosom, buckethead is les paulon tolja (azon is)Szóval legközelebb olvassatok, és figyeljetek arra amit olvastok..
-
Humbucker
senior tag
Schecter gitárokról mi a véleményetek?Valaki azt mondja jók, valaki meg hogy kb egy darab deszka, meg hogy elég silány cuccokból van, meg hogy az elektronika egy okádék, és hogy Cort-tal jobban járnék. Ebből mi igaz?
-
Humbucker
senior tag
Milyen gyönyörű muzsika
Annyira faszán szól az egész, és azon kívűl, hogy kb csak vagy 60-szor hallgattam meg ma, a refrén annyira tetszik benne hogy még csengőhangnak is beállítottam
Király hangja van
De ugye ez nem Peavy Vypr 15 kombóbol szól ilyen durván amit az elején játszik? -
Humbucker
senior tag
Szerintem lehet megtaláltam azt amit keresek

-
nesa
veterán
válasz
toth_janika
üzenetére
WD40 mindenhova jo, kulcsokra, potira, csavarokra, hurra, es en meg a fogolapot is lenyomom vele, szeretem a szagat.
Kezetmosni is jo, a cipomet is azzal fujom be
-
-
toth_janika
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
Hát a tanácsadás úgy hogy kupak lekap, rögzítő csavar kiold, poti tetejére egy csepp WD40, egy perc várás, majd törlés, csavar vissza, kupak vissza, párszor megcsavargatni.
De akkor a WD40-et a csavarok kapják meg, köszönöm a tanácsot.
Ha nagyon idegesít a recsegés, akkor majd egy hangszerész kicseréli
@nesa
Köszönöm a tanácsot!
-
Humbucker
senior tag
Nagyon ajánlják nekem ezeket a Line 6 POD 2.0 -kat
Ilyen metál zenéhez Szerintetek is jó lenne? -
Humbucker
senior tag
Nagyon ajánlják nekem ezeket a Line 6 POD 2.0 -kat
Ilyen metál zenéhez -
nesa
veterán
válasz
toth_janika
üzenetére
Ha WD40 tol nem jar finomabban akkor azon mar a muszer olaj se sokat dob.
Barmit is hasznalsz az lehetoleg legyen szilikon mentes. -
BluEyes
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
A WD40 a csavarokra jó lehet, aztán töröld le őket, és valami kenőanyagot juttassál a menetre, nagyon pici műszerolaj vagy gépzsír mehet rá, és járasd meg a csavarokat a lyukban, és jó lesz az.
Mondjuk nem tudom, hogy a potit hogyan képzeli a tanácsadó, hova kellene szerinte fújni, mert ugye a potik kis zárt alkatrészek, a külsejüket hiába fújjuk be, mer a recsegés bévül van neki. Erre kérdezz már rá, hogy hogyan gondolja, nagyon kíváncsi vagyok.
Amúgy meg lineáris logaritmikus -
Optimusx
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni gitárvásárlásban. Jelenleg egy Cort CEC 5 NAT típusú gitárom van, de szeretnék venni egy fémhúrosat is. A Fender T-bucket 300CE [link] és az Ibanez PF-15ECE BK [link] között vacilálok, de nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb? Valaki tudna segíteni melyiket érdemes megvennem?
Előre is köszönöm.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Tanácsra van szükségem. A gitárom floyd finomhangoló csavarjai elég szorosak, nehezen tekerhetőek, emiatt nehezebb behangolni a hangszert, és emellett a hangerő potméter recseg, ha tekerem.
Az utóbbira azt kaptam megoldásnak, hogy adjak neki egy kis WD40-et, viszont a csavarokkal nem tudok mit kezdeni...
Tudtok tanácsot adni, hogy érdemes-e ezeket valami finommechanikai olajjal (pl varrógépolaj) megolajozni, vagy esetleg erre is jó a WD40, vagy egyáltalán ne nyúljak a csavarokhoz? -
Humbucker
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Köszi, hogy helyettem beszéltél
úgy látszik még van mit tanulnia barátunknak 
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Jah, félreértettelek. Értem mit akartál a 300 féle hangzással mondani lol
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Nekem a 15 wattos volt abból ahogy írtam is kicsit feljebb, abban nem volt 300 féle cucc modellezve, de azért volt egy pár. És ha a felénél kicsivel feljebb húztam a hangerőt, már akkor is tudott olyat szólni, hogy a szomszédnak lehulljon tőle a fogsora. Annyi pénzből én meg inkább valamilyen komolyabb Podot vennék, amibe lehet fejhallgatót dugni.
De ha már mégis 75 wattban gondolkodsz és metál, akkor a Peavey Vypyr-is nézd meg. Talán még többet is ajánlják, mint a Line 6-et. Mondjuk abban sincs 300 féle erősítő modellezve -
Neuler
csendes tag
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Hát te tudod ,de a Vintage v100 minden csak nem metálgitár.. XD (persze bármin el lehet játszani bármit)
A mockingbird az metálgitár. Húrokat csapkodni meg mindenen tudsz (nem akarok megsérteni senkit).
A wilkinson hangszedőket én úgy gondolom nem kimondotta metálra találják ki, B.C. Rich-nél meg igen. -
Slipknot Man
csendes tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
A Line 6 IV Spider 75 wattosat azért néztem, mert előre el van benne mentve 300 hangzás. És hogy nagyon bika erősítő, nagyon brutál hangzásai vannak. Amúgy tudom én is hogy rengeteg nekem a a75 watt, de a hangzása miatt kéne

-
Fitzgerald
veterán
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Ha szeretnéd hogy egyik este a kommandósok jöjjenek be az ablakon mert 75 wattozol a szobában, akkor vedd azt. Vagy dobjál fel az összes falra 4 réteg tojástartót, közéjük parafát. Akkor lehet nem hívja rád a TEK-et a szomszéd mámo.

-
Slipknot Man
csendes tag
-
Neuler
csendes tag
válasz
Slipknot Man
üzenetére
[link]
Ezt a legutóbb kifelejtettem. Őket támogatja (őket is) a B.C. Rich és, bár már nem gyártják a masterpiecet, így nehéz infókat szedni róla de azt használják egészen konkrétan, még látszik is a videóban, a felhő berakás eléggé egyedi...[link]
Itt is látni a 2. sor jobb szélső képén hogy ezt a gitárt is használják.DE bármit is nézel ki, el kell menni, ki kell próbálni.
-
Zoli133
addikt
Ma ismét rá kellett jönnöm, hogy felvenni hanganyagot macerás. Múltkor ugyan a szoftverrel (Reaper) már megbarátkoztam, amíg két covert gyorsan feljátszottam. (semmi bonyolult californication / wake me up when september ends), ma gondoltam leülök és pár saját ötletem is megörökítem amik hetek óta motoszkálnak a fejemben/kezemben. Nos, ez egy átdolgozott nap után kész kihívás....
-
Neuler
csendes tag
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Ja...szóval sok múlik az effekten, de szerintem ehhez mindenféleképpen olyan gitár kellene amin van humbucker hangszedő is/ csak az van.
Itt egy amit én is nézegettem egy időben:
[link]
B.C. Rich oldala:
[link]
Videó:
[link]
Ezzel szerintem nem lehet mellélőni.Én használok egy KorgAX5G multieffektet. Otthoni gyakorláshoz, kisebb "fellépésekhez" ez szerintem elegendő lehet. Nekem tetszik amit nyújt és elég is. Van egy BOSS DS2 pedálom is.. de azt kb. 1x próbáltam ki, a multieffekt igazából tudja ami kell.
Még a gitárhoz visszatérve: A tremolót jobb kerülne egy árszintig, főleg ha kezdő vagy.
-
Slipknot Man
csendes tag
Ilyen zenéhez milyen gitárt illetve kombót ajánlanátok kb 140.000-em lenne rá maximum, otthonra kellene, nem zenélni, de ilyen vaskos Slipknot hangzás érdekel, ilyet akarok játszani. GIár kéne, meg erősítő, de bármit meghallgatok, ti vagytok a tapasztaltabbak.
-
Neuler
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egy doboz szar... xD
Utánanéztem a neten, ez tök jó.Adnak hozzá húrokat!!! Szóval nagyon jó. A hangszedő az szedi a hangot...xD
Így mindent tud amit kell. -
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Ezt találtam a neten, nem tudom mit gondoljak róla.. nyilván nem eredeti de vajon ez miez?.. xD
[link]Jól néz ki, a hangszedő nyilván nem az mint az eredetiben. Van aki rendelt ilyen noname gitárt már? Nem tervezem ,hogy rendelek, de érdekelne ,mert a gitárok nagyobb része ugye kínai, szóval lehet ,hogy ugyan azokat eladogatják márka meg támogatás (garancia stb.) nélkül is?
Egyéb: Megvan az epiphone AJ-220 SCE, egyelőre csak a boltban játszottam rajta, de sokkal jobb mint a fender CD60-as. Szép a kidolgozása, gyönyörű a hangja is. Rádugtak ott egy roland kombóra, és meggyőződtem róla ,hogy jéééé ez tényleg teljesen akusztikus hangot ad vissza. A Phase majd ha kézhez kapom végleg a gitárt (pár nap) ki lesz próbálva, és jó hogy van, mert van akinek nagyon begerjed és sípol ennek hiánya miatt a gitár. (magunk felé és kirakunk 1 kombót de azt meg nyilván csak úgy simán nem szereti a gitár... invertálni kell a jelet amin lehet).
-
atidzsiforc
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
kifogytam az idobol, meg azt akarom hozzafuzni, h a v100nak nem tom milyen nyakradiusza van, de a vs6-e k*va lapos, nehez rajta gyors hurkihagyasos temakat pattogtatni konnyen.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Slipknot Man
üzenetére
amugy meg 140ert veszel egy line6spider 30-at (75os szobara HATTTALMA overkill, nekem volt egy 80as peaveym, ha 1es fole tekertem a hangerot mar dorombolt a szomszed
), meg egy cort(hasznalt) vagy jackson/ibanez 7est.....nekem van egy vintage gitarom, nem v100 hanem vs6, az sg testu. nem rossz csak benak a hangolokulcsai. emg81-el visit mint a diszno. \m/
-
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Harley Benton héthúros is létezik ám

-
Slipknot Man
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszi, de 7 húros gitárt, meg jó erősítőt biztos nem kapok 140-ért.
Én amúgy gitárnak a Cort KX-5-re gondoltam, vagy as Vintage V100-ra, használtan ezek nem drágák, nem tudom melyik lenne jobb, mert ezek kb egymás ellentétei konstrukcióban, az egyik mahagóni, ragasztott, a másik meg hosszú menzúrájú csavarozott, testen átmenő.....
De bármilyen más gitár szóba jöhetne, én csak ezt a kettőt néztem hogy árban nem drága -
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Szobába 30W alatt keress nyugodtan. Inkább 15. Gitárnak meg valami super stratot amit le is lehet hangolni, vagy héthúrosat.
-
Slipknot Man
csendes tag
Hali srácok!
Új tag vagyok még, de már 9 éve gitározok, az első két évben volt egy régi stratocasterem, meg egy pici kombóm, de azt már eladtam, utána már csak akusztikus gitárral toltam, illetve ha átmegyek haverékhoz, és ott néha elektromos gitárhoz nyúlhatok.
Na már most azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy mint nevemből is látjátok, nagyon bírom a Slipknotot, és most akarok venni gitárt is, meg egy jó kombót\erősítőt hozzá.Ilyen zenéket akarok játszani [link]
[link]
[link]
[link]A keret az nem sok rá, maximum 140.000-ből kéne kihozni, természetesen használtan. Zenélni nem vszínű, hogy fogok, csak otthonra kéne nekem a szobába. Sokan ajánlgatták a Line 6 Spider IV 75-öt erősítőnek.
-
brickm
őstag
válasz
BemAnyó
üzenetére
Nálam semmiféle földhurok nincs. Zajmentes vagyok hálistennek. Egyedül a Samsung laptop töltője zavarja, de az összes erősítőmet ... Ha egy fázison vannak. De pl,a dell töltője már nem zavarja.
Én meg a hétvégén megtakarítottam a nyakat, meg egyúttal le is pácoltam,mert uncsi már kicsit hogy állandóan fekete lerakódások vannak rajta. Most világosbarnából sötétbarna-fekete lett. A berakások helyénél sötétebb.
Illetve beáztattam paraffin olajjal,hogy tömörebb legyen. Most jól csúszik a rakendrol
[link] -
impalaman
aktív tag
válasz
brickm
üzenetére
"Régen minden jobb volt", közhely, de van benne igazság. A választ pedig köszönöm, hogyha nem nagyon lehet vele mit csinálni, akkor jó ez így, játék közben úgyse hallani alacsony/közepes hangerőn.
sza.sa: Itt is elég régiek a vezetékek és a földelés se biztos, hogy mindenhol tökéletes. Kösz a tippet, majd megnézem másik konnektorokkal is a lakásban.

-
sza.sa
tag
válasz
impalaman
üzenetére
Szerintem valami hálózati probléma lehet, ugyanilyen alapzaja volt nekem is a Fender Mustang I-nek (meg az előtte levő Peavey-nek is) a panelben. Most átköltöztük családi házba, ahol teljesen újra lett vezetékelve a kégli, és a zaj megszünt az erősítőben...
Próbáld ki máshol is, hátha kiderül mi okozza. -
Layne
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő akusztikus gitárosnak melyik akkordokat érdemes gyorsan megtanulni?
Egyenlőre az A moll , E moll, A dúr, E dúr váltásokat gyűröm. Egész jól megy.Köszi
-
brickm
őstag
válasz
impalaman
üzenetére
Ofszet hiba, nem nagyon tudsz vele mit csinálni.
A poén az, hogyha nincs a bemeneti jack-edre dugva jelforrás, akkor alap esetben testet ad az előfoknak.
Szóval az erősítőd áramköre, állítja elő.
Vagy tápoldalról szedi. Ezt így konkrétan nem lehet eldönteni
Azért durva, a régi marshallok mennyivel jobbak voltak.
A jtm45-nek semmi zaja csutka hangerőn. -
impalaman
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Akkor megnyugodtam. Köszönöm a választ.

Eastman: Elég kis szobában használom, negyed hangerő ami már jó, felesen esetleg még lehet használni de akkor már várható a szomszéd érkezése.

Meg hát na, nem vagyok én Marty McFly.
-
impalaman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A mai (tegnapi) nap beszereztem egy Marshall MG15CF erősítőt. Semmi problémám sincs vele, első gitárerősítőm, amire kell arra nagyon is megfelel viszont van egy kis alapzaja akkor is, ha nincs rácsatlakoztatva semmi. Mivel első gitárerősítőm, így nem tudom, hogy normális-e ennyi zaj vagy esetleg valami probléma van a szerkezettel.

Itt egy videó a "problémával".
Játék közben nem zavar, mivel értelmes hangerőn szinte nem hallani alapból se, csak érdekelne, hogy ez így jó-e vagy sem.
-
Dealer95
őstag
Kellett volna? Lemaradtál?

Amúgy írni kell nekik, mert sokszor nincs megjelölve, hogy külföldre is postáznak, aztán mégis.
A németek nagyon sokszor mondják, hogy temrészetesen küldik.
Viszont az angolok bunkók. 10ból 9 nem küldi, még akkor sem ha keménytok is van a gityóhoz. -
NSiS
tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Szia!
Köszönöm, ennek a driveres dolognak utána nézek. Árkategóriában egy kicsit feljebb vannak M-Audio és Focusrite kártyák, még azokat is megnézem.
Még ez is jónak tűnik, csak firewire kimenete van, de gondolom ezt egy USB átalakítóval meg lehet oldani.
-
Dealer95
őstag
Már 2-t vettem, eddig nem volt gond.

Persze EU-n belül kell nézni, mert másképp VÁM+ÁFA is lesz."eBay money back guarantee"-vel ellátott hirdetéseket kell nézni, ha bármi gebasz van visszakapod a pénzed és ingyen visszaviszállítja az eBay.
Get the item you ordered or get your money back.
Covers your purchase price and original shipping. -
NeoPampalini
senior tag
Hali!
Biztos, hogy jó lesz, némi guglizás után max. annyi problémát írtak, hogy a gyári driver csak "nagy léptékekben" engedi állítgatni az ASIO késleltetést, finomhangolásra nincs lehetőség. Bár lehet, hogy - ha van persze - újabb driver segít ezen is, nem tudom. Érdemes lehet utánajárni a hasonló árfekvésű, más márkájú hangkártyáknak, hogy ott mi a helyzet (talán a Rolandnak van kb. ugyanennyiért hangkártyája).
Sztereó felvételhez mindkét bemenetre (Line 1 és 2) szükséged lesz, mert ezek mono bemenetek!
-
NSiS
tag
Sziasztok!
Külső hangkártya választásában kérném a tanácsotokat. Van egy kis Yamaha keverőm, ebbe menne bele 2 hangszer és egy mikrofon, tehát 3 ember munkájának egyidejű felvétele lenne a lényeg. A keverőből pedig továbbítanám a jelet egy USB-s hangkártyára, amit a laptopra kötnék. Ez a hangkártya a hátsó vonalbemeneteivel megfelel a célra?
-
zooom3r
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Erre nem is gondoltam, köszi a kiegészítést!
-
-
Dealer95
őstag
válasz
gooool
üzenetére
Lehet, hogy találni olcsóbban is/drágábban is, nem tudom pontosan.

A többiek is biztosan tudnak segíteni.Én mostanság a drágább gitárok vadászgatásával töltöm az időt eBay-en

Itt pl. újonnan a legolcsóbb, ami szerintme használható is, az a Squier-től kezdődik: hangszerdiszkont
-
gooool
őstag
-
Dealer95
őstag
válasz
gooool
üzenetére
Hát ha jó metálos hangot akarsz, és nem egy olyan szettet, amit fél év utána féláron kell eladnod, akkor szerintem
egy komolyabb használt gityó (kb. 40k)
egy normálisabb erősítő (15-20k)
és esetleg egy kis multieffekt kéne neked (15k - használt Zoom G2.1 pl.) -> én ezzel kezdtem, ezért nem hagytam abba az elején, mert vlt rendes hangzás, így sokal élvezhetőbb volt.Vagy:
drágább gityó: ~40k
drágább erősítő metálos efektekkel: ~30 (Roland Cube vagy Line6 Spider 15 és 30W-osaik)Én pl. most gondolkozom a Peavey Predator EXP Plus gitárom eladásán, amiben egy SD Blackouts aktív szett van, de talán kezdésnek nem biztos, hogy megérne ekkora befektetést. (mondjuk metálra tökéletes...)
vagy esetleg az eBay-t tudom ajánlani, segítek is ha kell, ott szoktak lenni jó ajánlatok pl. Németo.-ból (20Euró a DHL futár)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Proxmox VE
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Gyúrósok ide!
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Viltrox 50mm F2 (Sony E bajonett) csak kibontott, fotoplus vásárlás. Gépen nem volt.
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
..... Na az ilyen hangzás miatt lettem gitárfüggő ÖRÖKRE !!!!!!!

A felvételhez egy jó minőségű mikrofont dugtak a kombó arcába, aztán a jel átment egy szoftveren, ami kicsit helyrerakta a frekvencia-balanszot (azaz hangszínszabályozás volt
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

úgy látszik még van mit tanulnia barátunknak