Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Mathiask #4557 üzenetére
Abban a 60X-ben az X mit takar? Mert sejtésem szerint a 60-7-re gondolsz, ami az EMG 60-asnak 7 húros gitárokhoz készült verziója. Esetleg egy A betűt tudok az x helyére behelyettesíteni, tehát EMG 60A, ez pedig, amiben különbözik a sima 60-astól:
"This model features close aperture coils loaded with alnico magnets instead of the ceramic of the regular 60, giving it a warmer, thicker sound and a full treble response" - a hivatalos EMG honlap szerint -
knbs
senior tag
válasz Mathiask #4617 üzenetére
Nem kell, csak ha gepen hasznalod akkor vannak Line 6 programok amik segitsegevel tovabbi dolgokat is tudsz allitani. Szerintem amit itt emlegetnek a sracok gitar rig es tarsai is siman hasznalhatoak vele.
Ugy emlekszem alapba is adnak hozza programot, en netes forumokrol halasztam ossze oket.A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
X2N
őstag
válasz Mathiask #4783 üzenetére
Boost pedál szólókiemelésre vagy jel erősítésére van, overdrive-ot csöves erősítőnek az előfokozatának túlhajtására használják, vagy arra h felkrancsosítsa a hangot, distorton pedál már önmagában annyira torzít hogy tiszta hangú erősítőre kötve lehet metált játszani. Kismillió féle torzító van meg kell hallgatni melyik tetszik és azt megvenni.
-
BemAnyó
senior tag
válasz Mathiask #7032 üzenetére
Használd a füled és egy csavarhúzót Amire érdemes odafigyelni az hogy ha túl közel rakod akkor mélyeket vesztesz, mivel azok hosszabb hullámok, és kell nekik a "hely" , ha meg túl le rakod akkor meg a magasak lesznek tompábbak mivel azok meg hamar "elhalnak" ,szóval a kettő között van az igazság és amivel ezt könnyen tudod tesztelni az a két "E" húr. Gugli ban még találhatsz tippeket, de a lényeg hogy neked tetszen a végeredmény, szóval hegyezd a vájtfüleidet
-
Eastman
addikt
válasz Mathiask #11771 üzenetére
Én sem hagylak válasz nélkül. Az elmélet jó.
A dolog akkor működik, ha valakinek van elég pénze, pontosan tudja, hogy gitározni akar és érzi azt, hogy ki tud majd teljesedni a dologban. Vagy nem sajnálja azt, hogy ha majd kiderül, hogy a gitár nem az ő világa akkor anyagilag bukik a dolgon, kvázi „belefér”.
Ha valakinek nincs elég pénze, és nem biztos magában - még a helyes választásában sem - akkor nem javaslom a drága hangszereket.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
-
nesa
veterán
válasz Mathiask #12186 üzenetére
En ezelott is 08 ast hasznaltam de dadariot azzal mindig elegedett voltam, most ilyet vettem de tobbet soha meg gondolkodoba estem valami kezzel keszult nemet huron is de majd ha megint veszek vagy dadario vagy kiprobalom a gibsont, anno nagyon regen mikor meg jolanam volt 1x vettem valami 11 keszletet emlekszem hamar leis csereltem.
-
-
nap
addikt
válasz Mathiask #14341 üzenetére
Ha valamit félre akarsz érteni, biztosan sikerülni fog.
Nyilván egy PRS, egy Heritage, egyesek szerint az ESP, jobb minőségű.
De ebben az árkategóriában, ahol a kolléga keresgélt gitárokat, nem igazán tudok jobbat.
Ha te tudsz, kérlek oszd meg velünk ezt a tudást, hálásak leszünk érte.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Dealer95
őstag
válasz Mathiask #16879 üzenetére
Stílus az elég vegyes. (előadók pl:Three Days Grace, BFMV, A7X, AC/DC, de clean dolgokat is szoktam játszani, kedvtől függ )
Láda lesz, majd, ha kész lesz. (egy 2x12"-os home made)
Aminek most csináljuk a dobozt, és egy hangszóró is megvan már bele (G12T75) a másik majd később egy Vintage 30 lesz valószínűleg, de addig is elég lesz ez az egy is.[ Szerkesztve ]
-
Ricsko :D
aktív tag
válasz Mathiask #16945 üzenetére
Erről vélemény? 35-ért kapnék egyet és vannak benne effektek is. Megér ennyit?
LG 4X HD The Best Phone :DDD
-
félisten
-
BluEyes
őstag
válasz Mathiask #17554 üzenetére
Ez egy más karakterisztikájú hangszóró, olyat is megszólaltat nyilván, amit a régi szóró nem. Ezt pölö láttad-e már? [link]
A másik lehetőség, hogy hibás a hangszóró, vagy rosszul szerelted be, deformálódott a kosár, és így a tekercs súrlódik belül. De ezt tiszta hangnál is kellene hallanod.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Mathiask #17564 üzenetére
Figyu, tekergesd a hangszínszabályzókat, ha változik a kellemetlen hang jellege, erőssége, akkor az erősítőből jön, a hangszórónak ilyen az átvitele, minden rendben. Ha marad mindig ugyanolyan a zörej, akkor a hangszóró maga termeli, és akkor le kell ellenőrizni, hogy például a deszka nincs-e elvetemedve.
De szerintem jó az a szóró, csak szoknod kell a hangját.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
félisten
-
AeSDé Team
őstag
válasz Mathiask #18324 üzenetére
Köszi a normális leírást
A mezzoforte hangszeráruházzal váltottam pár üzenetet az utóbbi pár napban, ők ezeket jánlották:(Egyébként aki már rendelt innen, mi a véleményetek az üzletről? Olcsó, drága, megbízható, stb. dolgokra lennék kíváncsi, mert innen szeretnék rendelni gitárt és erősítőt is)
-
atomeec
senior tag
válasz Mathiask #19209 üzenetére
Mathiask, köszi szépen a magyarázatot, illetve a többieknek is a hozzászólásokat. Majd akkor még próbálgatom én is a Logtech hangszóróimat, az erősítő meg marad "normál" használatra, gyakorlásra. Így akkor nem erősítőt kell szerezni, hanem egy garázst
Ma is sokat tanultam tőletek -
Moleman
addikt
válasz Mathiask #21506 üzenetére
Köszi, nagyon elgondolkodtattál!
Ő lenne az esélyes, ha innen rendelném, bár a nyakától félek kicsit (meg nyilván kevésbé tetszik, mint az AAA topos burstök).Azóta megjártam a hangszerboltokat, a Vintage a hurka nyakprofilja miatt esett ki, a DBZ nagyon jól szólt, de az aszimmetrikus V nyak nagyon nem az én világom, játszottam nagyon mély C nyakú Gibson SG-n is, egyedül az Epiphone-ok 60's slim nyakát tudtam megemészteni. Próbáltam probuckeres Plustopot és 1960 Tribute-ot Gibson '57 Classic-okkal, mindkettő nagyon tetszett, de csábító, hogy utóbbinál olcsóbb lenne ez az USA Studio Burstbuckerrel. Mennyivel vastagabb ez az '59 rounded nyak a slim tapernél? Nem tudok most olyan helyet, ahol ki tudnám próbálni 1 napon belül, amíg az akció tart.
(Amúgy nézelődés közben vettem egy használt superstratot, de a Les Paul továbbra is terítéken van.)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mathiask #22645 üzenetére
Csak a szokásos. Volt pár olyan fazon, nem tudok máshogy fogalmazni, akin látszott hogy csöves. El nem tudom képzelni ezek miből vesznek jegyet. Mondjuk amilyen ellenőrzés ment, nyomtathattam is volna magamnak valami papírt, beengedtek volna simán. Még a jegyet sem tépték el.
Szóval a koncert felénél beáll elém valami ránézésre is utcán élő ember, és olyan szagot áraszt, hogy a hetes buszon nincs olyan. Ráadásul szarrá is áztak, úgy párolgott ki a szaguk a harminc fokban. Képzelheted mennyire adott a hangulatnakAkinek meg a képen a kezében a telefon, az végig vonalban volt és valakinek közvetítette a koncertet... Sima GSM hívással
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
brickm
őstag
válasz Mathiask #23841 üzenetére
Olvass vissza, nem mondtam, hogy hallod. A 20Hz et se hallod mégis tudod ha szól. Mivel érzed!? hm. pl az üreges részekkel, meg azokkal a szervekkel amiken hártyák találhatók, meg köztük folyadék. pl.
Állj be egy stack elé, dugd be jó szorosan a füled és megtudod mit érez a gyomrod meg a tüdőd, ha meg megtekered a B húrt utolsó előtti bundon valszeg a szemed is kicsavarodik.
"A trombita alapvetően alacsony, 465,4 Hz-en indul, maximális csúcsa körülbelül 2000 Hz-érték körül van (90,8 dB hangnyomással). A még kibocsátani képes 50 kHz-es hang körülbelül 12 dB-lel kisebb, mint a háttér zaj. A trombita hangja eléri a 80 kHz-et, a hegedű és az oboa közel 40 kHz-et,"
"valami" hangzásvilág .hu oldalról van.[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz Mathiask #26271 üzenetére
...ahh.. nem is a finanszírozással van probléma... szerintem magával a marketingel... most komolyan.... Chapman neve alatt futtani egy gitár céget? ...kell hozzá egó nem mondom.... szerintem sikeresebb lenne ha valami fantázia névvel futtatnák... meg az artist jai közt sincs egyetlenegy komoly zenész... szvl nagyon merész aki pénzt ad ki egy ilyen gitárra... sohasem fog ez a név annyit érni, mint akár a legendásan alacsony szinvonalú ibanez.... most komolyan ha egyen árban egymás mellé rakunk hasonló specifikációjú gitárokat, ki az aki a chapmant választaná????
-
félisten
-
Mathiask
senior tag
válasz Mathiask #31598 üzenetére
Egyébként az egészet úgy kéne kezdeni, hogy legyártani legalább két tökegyforma gitárt A anyagból. És vakteszten(úgy hogy se aki pengeti se akik hallgatják azt se tudják mit tesztelnek) megnézni hogy hallani-e esetleg különbséget két azonos gitár között, úgy hogy elméletileg nincs különbség, ezzel kizárva a gyártásból adodó különbséget. Ugyanezt B anyagú gitárral eljátszani. Majd ha anyagfajtán belül nem lehet különbséget tenni utána összereszteni őket, ugyanúgy vakteszten, hogy senki még csak ne is sejtse mi a teszt tárgya, csak hogy van-e különbség vagy nincs. Ha kijön hogy van akkor lehet gondolkozni és számolgatni hogy pontosan miért is van különbség.
-
törölt tag
válasz Mathiask #31598 üzenetére
A józan logikát értelmezzük inkább tiszta logikának, és nem a kétértelmű józan paraszti észnek.
A moduláció az biztos, hogy jelen van, mert az fizikailag is kimutatható. A felharmonikusok, az AM és FM modulációk összessége a teljes spektrumban a hangszín. A teljes spektrumot kell vizsgálni, de ahhoz egy tényleg komoly műszer kell. És még rájön az egészre az erősítő, a hangláda, és a pedál is. Túlságosan összetett. Egy dolog fog mindig ugyanúgy szólni, a modellezős gitár, mert az szintetizált hangokkal dolgozik.
A fő hangszínt a húrok, és a hangszedők adják. A maradék pár százalékot az összes többi. Nagyon egyszerű példa, bárki ellenőrizheti fülre is, egy floyd-os gitárnak mennyivel másabb a hangszíne, mint egy fix húrlábas gitárnak. sőt, egyes modellek mindkét változatban elérhetőek, így akár modellen belül is lehet összehasonlítást csinálni. A floyd-os mindig sötétebb hangú lesz, mert elnyeli a magas felharmonikusok nagy részét a mechanika. Minél több dolog van a rezgés útjában annál inkább változik a hangkép is. Ha nem ez lenne, akkor nem lenne annyi gitár változat sem, és nem volna annyiféle PU a piacon.
Egy komplex rendszerről beszélünk, ahol minden visszahat a másikra. A húr hat a hangszedőre, hat a nyakra, a testre. A test visszahat a nyakra, a PU-ra, és visszahat a húrokra is ugyanúgy stb stb... Olyan módon kell elképzelni, mint amikor egy kavicsot dobunk a tökéletesen nyugodt vízbe. A kiinduló hullámok visszaverődnek a partról és azok is visszahatnak a fő hullámra, tovább bonyolítva a formát. És ez többszörösen ismétlődik a visszavert hullám újra és újra visszaverődik és egyre több hullámmal találkozik a közegben. Ezek mind egymásra hatnak, s az egész rendszert változtatják. Miközben a fő hullám továbbra is ott van.
Szerintem pedig minden számít. A sok kicsi ad egy összképet. Hogy az összkép az milyen anyagokból áll össze, csak annyira érdekel, hogy mennyire tetszik a végeredmény. Hang, kinézet
Na... most, hogy jól kielemeztük a gitárt, most már ideje gyakorolnom is, nem csak a billentyűt tépni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest