Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
freelanced
üzenetére
Nekem sose adtak semmit, de beszámítottak használt cuccokat annó. Van ott rendes tag is meg flegma. Nem szeretik ha csak hangszert tapizni mész be. Árkádiában meg mindenki atom jó arc. Pláne a Hurgi.
-
freelanced
addikt
Mindenkinek köszönöm a segítséget, egyelőre úgy tűnik, hogy a KX5-re esik a választás, a CODAHangszernél. Valaki vásárolt ott? Tényleg adnak néha ajándék kábelt meg pengetőt? Vagy ekkora összegnél nem igazán?
Amúgy a Dean gitárokkal mi a gond(pl. Vendetta)? Nem nagyon ajánlja senki őket, pedig elvileg mahagóniból van és nagyon olcsó. Bár gondolom valami silány lehet benne.
-
InHell
senior tag
válasz
InHell
üzenetére
Így lassan két hónap használat után egyre jobban beleszerettem a Bugera 6260 kombóm hangjába.
Miután láttam ezt a videót, akkor döntöttem úgy, hogy nekem ilyen kell.
Ugyan végül nem fej + láda lett belőle, de a hangja nagyon hasonlít rá.
Próbákon is jól teljesít, hangerővel sincs probléma. Tökéletes a számomra.Írják sok helyen, hogy nem túl megbízhatóak a Bugerák, sok velük a baj.
Jó de 100 ezer forintért újonnan nem tudtam otthagyni a boltban. Ennyi pénzt nem adnék egy kombóért.Egy előfokcső nekem is kiment múlt héten, ingyen kicserélték.
Van két év garancia a kombóra, és a 2 év alatt ingyen cserélik a csöveket is, ami szerintem elég pozitív hozzáállás.
-
PETEE78
senior tag
Szóval nem reklám gyanánt, inkább azoknak, akik be szeretnék állíttatni a gitárjukat, vagy javíttatni szeretnék.
Valóban kellemesen csalódtam a Guitar Clinic-es srácban. Precízen, gyorsan, és jó árban megcsinálta a gitárom. Igazatok volt megbízható, jó hangszerész. Mindenkinek tényleg csak ajánlani tudom!
Ja és pluszban még megdicsérte az Ibit, hogy meglepően jó hangja van!
Mondtam is magamban el a kezekkel, az én csajom! 
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Van valakinek esetleg olyan linkje, ahol az akkordok többféle lefogásban is megtalálhatóak?
-
B1T3
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
& (#17786) kisgabor87
Köszönöm a tanácsokat!

-
marcusa
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez nem túl jó hír

De köszi
-
-
marcusa
addikt
Arról van esetleg valakinek tapasztalata, hogy egy ilyen pedál 9V-os elemről kb hány órán keresztül tud üzemelni, mondjuk egy jobb minőségű Duracell, vagy Energizer elemet feltételezve.
Köszi
-
pc-user
senior tag
Valakinek nincs véletlenül infója arról, hogy mikor és hol gyártották a "Washburn lyon series" gitárokat? Neten nem sok mindent találtam... Köszi.
-
-
B1T3
addikt
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy az utóbbi időben egyre többet jár a fejemben, hogy valamilyen hangszeres tudást elsajátítsak, ugyanis hasznosabb hobbinak tartom, mint hogy unalmában az ember üljön a tévé/számítógép/stb. előtt, illetve szeretem annyira a zenét, hogy meg akarjak tanulni valamin játszani.

A legkézenfekvőbbnek a gitárt érzem, viszont az a hatalmas probléma, hogy tulajdonképpen semmi közöm hozzá sem elméletben, sem gyakorlatban, az egyetlen kiindulási alapom, hogy nincs botfülem.
Akusztikus gitárra gondoltam mint kezdő hangszer, a kérdés pedig adott: mit ajánlotok megvételre? Mint kezdő gitár megfelelő egy 10-20 ezer forintos ársávba eső cucc is? (Fogalmam sincs, mikre kell figyelni.)A másik pedig: autodidakta módon érdemes belefogni? Bár ez költői kérdés, mert kitartással és sok gyakorlással bizonyára így is lehet eredményeket elérni, szóval sokkal inkább az a kérdés, hogy tud-e valaki ajánlani valami anyagot, amellyel egy totálisan kezdő el tud indulni.
-
marcusa
addikt
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok, ezért segítséget kérnék az érettebbektől.
Van egy Epiphone SG G400-as gitárom, és egy Torque kis hangszórós erősítő dobozom, ezzel szoktam itthon csak a saját örömömre gitározgatni. Akkordok-riffek és egy két skála mennek, tehát semmi komoly
Játszogatok dalokat is, és úgy érzem, hogy elérkezett az idő, hogy a gitár saját hangja kezd kevés lenni, ezért szeretnék egy torzító pedált venni.
Nézegettem a gitarshop.hu-t, de sajnos elég nehezen igazodok ki. Olyan hangzást szeretnék kihozni a gitárból, mint pl a Greenday Basket Case című számában hallható.
7-8ezer Ft-nál egyenlőre nem szeretnék többet kiadni... Ezeket nézegettem:
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/221654/elado-behringer-torzito
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/220522/elado-boss-torzito
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/219490/elado-behringer-torzitoTermészetesen bármilyen tanácsot meghallgatok

Köszi
-
izomhod
őstag
mondjuk Sid néha összevérezte az övét, neki fekete jobb lett volna

-
izomhod
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
én imádom a fehér gitárokat
most volt egy aged white jazz bass-em, nem kell ápolgatni, nem lesz koszos, kivéva ha szénbányában játszol
eladtam, mert gyenge hangja volt, de már kinéztem eztsg-ből is jöhetne egy fehér-arany szerelvényekkel

-
freelanced
addikt
Üdv!
Az SG formának milyen hátrányai vannak? Miért utálják sokan?
A fehér gitárokról mi a véleményetek, mennyire kényes, mennyire sárgul be, lesz foltos? Nagy hátrány a feketéhez képest? Egyik kolléga már mondjuk mondta, hogy elvileg nem de hátha van valakinek tapasztalata vele.
Más:
Voltam ma az eldorádóban, mert azt mondták, hogy raktáron van az üzletben az általam keresett erősítő, csak ezért mentem be. Erre az fogad, hogy csak egy van belőle, és az ki van állítva az üzletben. Az elmondásuk szerint nem régóta van ott, hetente jön egy új. Mi a véleményetek, meg merjem venni, vagy inkább várjak egy újra?
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
izomhod
üzenetére
Megmondom őszintén, nem szeretem a magyar bandákat.Eddig sztem nem sok minőségi zene jött ki magyar kéz alól.Talán a dalriada az amire azt mondom relatíve színpadképes produkciót képes nyújtani, de annak a tyúknak meg olyan a hangja hogy elég sokunk fülét erőszakolja.
Tankcsapda az pont olyan hogy elmegy-elmegy de annyi.A régebbi számaik nekem jobban bejöttek.Lehet az új gitáros jól játszik, de valahogy..a mostani tankcsapda már nem az ami régen volt.(még jó
..) Bár ez mind egyéni vélemény
. Szóval ne harapjátok le a fejem.Apropó. Metálra -pedált szeretnék.Max 30-40, mit ajánlotok?
Ha elmegyek Győrbe akkor már legyen egyfajta kiindulási pontom.válaszokat előre is köszi.
-
izomhod
őstag
Rotten a jézus krisztus szupersztárban, hát ez állati

-
Hadeska22
aktív tag
válasz
sanzik
üzenetére
Hamar elveszti a hangot,és szerintem többet árt mint használ az ilyen tremolórendszer.
amit a FR-zal nevetve megcsinálok, sőt még durvább dolgokat is, az ennek a tremolórendszernek már az elején sok volt, és olyan szépen lehangolódott 1, helyenként 1.5 hangot hogy azt öröm volt nézni...Amúgy az alaphangszedők szvsz meglepően jól szólnak, a gitár kinézete pedig hihetetlenül szép.
Majd egyszer ha sikerül megkaparintanom egy sima verziót azt is kipróbálom.Véleményem a tremolós változat után nem a legjobb, de inkább nem futok bele abba a hibába hogy ez alapján véleményezek egy gitárt

mondjuk ilyen árkategóriában nem is vennék tremolós gitárt
.. -
sanzik
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Másfél éve vettem újonnan és teljesen rendben van most is. Nem tudnék rosszat mondani rá. Viszont én is csak a fix húrlábasat ajánlom. A tremolósról nincs tapasztalatom.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
freelanced
üzenetére
Itt egy Ibanez 45ért ,szerintem tökéletes,de a cort kx5 sem rossz választás.Utóbbiból sajnos a tremolós változatot próbáltam csak,de az mondjuk elég rossz volt.(már amikor használtam is a tremolókart).
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
izomhod
üzenetére
Ezer elnézést. aposztrófba kellett volna tennem a [ régi ] szót. 2004-es.
Miután az új gitáros óta nem voltam Tankcsapda koncerten, így nem tudtam milyen számokat játszanak mostanság.
És elég sokan azt csinálják hogy a régebbi számaikat hanyagolják, így megkérdeztem a kollégát.Remélem "balgaságom" elnézhető...
-
sanzik
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Van.
Ha tetszik a forma akkor az egyik legjobb választás ebben a kategóriában. Metal-ra kimondottan ajánlott,de minden műfajban használható,nagyon kényelmes,könnyű gityó. Passzív hangszedői komoly jelerősséggel rendelkezik,aktívakkal vetekszik.
Erősítőnek peavey vypyr ha metal a fő csapás irány. A 15 wattosat használtan megcsípheted annyiért amennyiért erősítőt keresel.
Én vypyr 30-at használok cort kx5-el és nagyon rendben van,most is ezt venném ha megint ennyi pénzből kellene választanom valamit, mint akkor. -
freelanced
addikt
A Cort KX5-el van valakinek tapasztalata?
-
Dealer95
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Na gyorsan szétnéztem 50.000-ig Pesten mit adnak.
Ezt a kettőt találtam:
Epiphone LP100
Cort KX5 -
Dealer95
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Formára milyet keresel?
Fix vagy Floyd?
Helyileg merre? -
freelanced
addikt
Nem tudtok esetleg valami jó használt gitárt 40-45 körül?
-
sajtee
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Ugyan már 4 hónapja nem voltam koncertjükön, mert jelenleg külföldön vannak, azt kell mondanom, játsszák. A nagy klasszikusokat vétek lenne kihagyniuk egy-egy setlistből.
Láttam az idei első koncertét, azon nagyon szívesen ott lettem volna.
Elővették a Föld és Eget, a Lopott könyveket is..
Az "új" gitáros meg nem kicsit tud. Először nem volt szimpatikus ez a Zakk Wylde sítlus, de nagyon jól játszik, egy állat. -
Hadeska22
aktív tag
válasz
sajtee
üzenetére
nem vagyok velük mostanság képben, a bandát szerettem cseresznyéstül, ellenben a mostani felállást valahogy nem tudtam megszokni.
Mennyire játszanak a koncertjeiken régi számokat ? (pl. azt mondom állj!) és hasonlókat ?
Az új albumról csak az 1000 ördög, amire azt mondom egészen jó.Bár azt csak gitárosként nevezném értékelhető produktumnak. -
sajtee
őstag
Esetleg, aki szereti itt a Tankcsapdát..
Az előbb olvasgattam, és a Strand Fesztivál oldalán megtaláltam, hogy náluk, augusztus 20-án tartják a 25. születésnapi koncertjüket.
Napijegy április 15-ig 5990,-, utána 6990-,
Mindez Zamárdiban
Ki jön? :O -
Dealer95
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Újat 20.000-ért, ami jó is és a legtöbb stílusra használható?
Ilyet nem tudok. -
freelanced
addikt
Ja igen ezt néztem köszi ezeken gondolkodom, de ha újat kéne?
-
Dealer95
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Esetleg ez? Line6 Spider 4 [link]
-
freelanced
addikt
Amúgy 20.000 körül melyik a legjobb választható erősítő? (rock és metal főleg, de minden egyebet is szeretek bár ekkora összegnél szinte mindegy.
-
toth_janika
őstag
-
nap
addikt
Na, mit találtam Gibsonéknál...
-
nap
addikt
Bazz, ma megint 16 éves lettem...
-
izomhod
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
eldorádó a nyugati téren
egyszer voltam benn, van egy kis szobájuk ahol lehet próbálgatni a cuccokat, de hogy hozzáértő szokott-e mindig benn lenni, azt nem tudom, gondolom igen, de csörögj rájuk az a tuti
-
válasz
freelanced
üzenetére
Sajnos nem, én is csak neten fűrészem az árakat. Árkádiában néha lehet alkudni a használt cuccra.
-
freelanced
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszönet!
Nem tudsz esetleg valamelyik boltba kedvezményt? Olyan kéne ahol van az általam említett LTD, Ibanez vagy valami hasonló?
-
válasz
freelanced
üzenetére
Wesselényi - Árkádia. Rákoczi - Koda.
-
izomhod
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
hívj fel 1-2 boltot, hogy megnézik-e ha odamész.
ha állítani kell, úgyis esik a zsebükbe 1-2 e ft, annyit rá kell szánni.
ha nem, akkor meg te örülsz
-
izomhod
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
ha veszel gitárt, és nem értesz hozzá, érdemes egy hangszerboltnál találkozni, ahol meg tudnák neked nézni, hogy rendben van-e, én így szoktam, megvan rá az emberem
-
freelanced
addikt
Amúgy 10-15-20 ezres kategóriában van használható erősítő(kombó)? Kíváncsi lennék. Ha igen melyik?
-
nap
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
De, én ajánlom. Főleg, ha átmenő nyakas.
Nekem warlockom van, a virgin annyiban más, hogy kerek a segge, nem villás.
Ha tetszik, próbáld ki, mert egy életre benned marad a "mi lett volna, ha..."
Egyébként meg...
-
válasz
freelanced
üzenetére
Egyébként réges régen én is azzal rontottam el az egész feelinget, hogy sokat vaciláltam, hetekig az internetet bújtam. A legtöbben akik az interneten kérdezgetnek, ezer tanács után sem döntenek. Be kell menni a hangszerboltba, és megfogdosni 4-5 gitárt. Árkádiában pl van használt gitár is. Múltkor majdnem megvettem egy piros flying V-t hatvanért csak úgy...
-
freelanced
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Eddig a Z42 tűnik a legjobbnak az aktivok miatt, aztán az LTD aztán az Ibanezek
-
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
freelanced
üzenetére
Bocsánat kérek először is mindenkitől aki allergiás a hirdetésekre
..,Ha tetszik a flying V akkor ennyiért tudom ajánlani ezt
esetleg egy King V45 ért találsz használt Ibanezt, superstrat formával. (GRG 270B)
Mondjuk V-ket szokni kell, nekem is beletelt egy kis időbe mire ráállt a kezem rendesen,
Abban igaza van a kollégának hogy gitárt nem feltétlenül éri meg újat venni , ezt mondjuk én annyival egészíteném ki hogy de ajánlatos egyes esetekben.**Jó persze 50-60 ezres árkategóriánál még elmegy a használt.., de én tuti nem vettem volna meg a gitárom használtan.
Én ilyet használok gyakorlógitárnak, igaz felújítva.. de jah.
Kényelmes ülve/ állva rajta a játék, maximum annyi hogy enyhén fej nehéz.
Ja és nem érdemes rajta a 20.bundtól játszani
..de ez egy másik történet.Azt hogy az alaphangszedők hogy szóltak- nem tudom, mert megvétel után majd egy évre kicseréltettem a PU-kat EMG ZW setre, és már jó pár éve annak hogy ebben a felállásban használom.
-
válasz
freelanced
üzenetére
Szerintem ronda, és sose fogtam. Nem tudok róla nyilatkozni

-
freelanced
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A B.C. Rich Virgint semmiképp nem ajanlanatok használtan sem?
-
válasz
freelanced
üzenetére
A két ibanez, amennyiben éger vagy maha. De ezeket használtan fele ennyiért találni.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Köszönet. Tremolót semmiképp sem szeretnek es Les Paul is érdekel johet azért.
Amit még néztem:
Ibanez GRGA32
Ibanez GRGR121 (Ex?)
Epiphone Les Paul 100
Cort CR100
LTD M10
Cort Z42Kérlek ha tudtok mindegyikre írjatok egy kis véleményt es hogy ezek közül Melyiket valasztanatok.
Köszönet!
Hát nem nagyon szeretem a használt cuccokat Max. Ismerőstől.
Meg nem is lattam olyan használtat ami kéne. -
válasz
freelanced
üzenetére
Én ötvenért vettem az enyémet, és elhiheted a hangja minden hatvanezer forintos éger gitárt megerőszakol. Újonnan meg nem veszünk gitárt :-)
-
sza.sa
tag
válasz
freelanced
üzenetére
Cort KX5, de a fix hidas.
-
freelanced
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Üdv!
Köszi de Max. 60
És első sorban Strato (Super) kéne de ezt kifelejtettem.
-
válasz
freelanced
üzenetére
Epiphone LP Studio
-
freelanced
addikt
Üdv!
Milyen gitárt ajanlanatok 50-60.000 körül?
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
trendi dolgokat a rádiók játszanak, a rádió pedig szart nyom
az egyenletből kivesszük a rádió szót, és mi marad?
-
-
PETEE78
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Csak vissza kell pörgetni gondolatban, hogyha feltöltesz mobilra, mp3 lejátszóra zenéket, valahogy mindig a régi albumokat kerülnek fel, nem? Tavalyi lemezek közül is csak elvétve vannak olyan zenék amiket rendszeresen előveszek...
Tény, hogy egyre kevesebb zene jut el az egyediségével az igazi közönséghez. -
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem hát. Én se balettozok, ők se hörögjenek

De amúgy komolyan, Harcsa Veronika hangját mondjuk ezer közül kiszúrni... meg van még millió példa. Isteni énekhangjuk van egyes nőknek, de szvsz nem a (hörgős) metálhoz.
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
végig kéne hallgatnom a diszkográfiájukat, de nem az én stílusom
ők inkább a női vonalról, de amúgy a Blondie a legjobb

-
válasz
izomhod
üzenetére
Így neked ismeretlenül lehet, hogy tök mindegy. A lényeg az lenne hogy az eredeti banda két gitárosa tesók voltak, és olyan lemezeket csináltak mint a Black Earth meg a Stigmata. Aztán 2001-ben jött az Angela, és a zene is változott némiképp, de technikás és brutális maradt. Most Angela sincs, Cristopher sincs, szólók sincsenek csak fos. Legalább zeneileg lenne olyan, hogy leteszem a hajam. Ezek nem is riffek, ez semmi .Halgass meg egy Bury me an angel -t és megérted.
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
a másik az a szőke csaj, az volt a jobb?
nemnagyon ismerem, megnéztem az under black flags-et, totál ugyanaz a klip, csak a nő más benne
a szőkének jobb a kiállása a két klip alapján, ennyit tudok megállapítani.
a fekete olyan, mintha odaállították volna valamelyik magyar csajbanda egyik cicáját, vagy ilyesmi -
freelanced
addikt
Üdv! Nézegettem a Peavey Vypyr VIP1-et. Megéri abba ruhazni kezdésnek? Vagy megteszi a Line6 Spider IV 15 is?
-
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
az a gitár akkor is nagyon baba, épp múltkor nézegettem

Amúgy szerintem ez a szám egészen jó.De tény hogy érződik a leépülés itt is.De kb majdnem mindenhol érződik az "átalakulás".
Nézd meg az In Flames-szet.. az új album (szerintem) siralmas lett., és hamarosan jön a következő
..Visszasírom a jesperes időket..
-
RIP Arch Enemy. Mi ez a trágya? [link] Mióta kiszállt Chris süllyednek a picsába, ez már a vég. Mit fogunk hallgatni 10 év múlva, mikor kihalnak a nagy öregek?
-
izomhod
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
úgy látom komplett felszerelésre vadászol

van egy első hsz, ahol tudsz mazsolázni, egész jól ki vannak gyűjtve a dolgok
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
freelanced
üzenetére
Szia igen, van.

ez a jelenlegi gyakorlógitárom (anno első gitár volt, azóta meg fel lett újítva
..)Bár az enyém még régi szériás (minőségibb gyártmány), és ki van benne cserélve EMG 81/85-re a pickup, illetve full új a belsőelektronika, és a fixhúrláb is minőségibb darabra lett cserélve
..Első gitárnak szeretnéd akkor tökéletes, de arra figyelj hogy a nyak be legyen rendese állítva, meg ugye ez egy low-end cucc, így nagy a szórás..lehet kifogsz egy olyat ami makulátlan, de lehet egy olyat ami meg f*s.
Ha kell szívesen küldök sample-t róla, (dropbox)
bár nem tudom mennyire lesz mérvadó a hangja
..(EMG-k miatt)Mire szeretnéd amúgy használni ?.
Az alap PU-k egészen jól szólnak, egészen addig amíg nem szeretnél vele komplikáltabb dolgokat csinálni
.
Ha Billy talent meg rise againstes egyszerűbb dalokat akarsz vele játszani akkor tökéletes, de mondjuk egy In flames-t, vagy Bodomot már nem ajánlom hozzá bár ez szigorúan magánvélemény.PS. szerintem mindenképp újat vegyél, a garancia miatt.
(drágább modelleknél annyira nem mérvadó, mert ott figyelnek a minőségre), de itt azért fontos szempont. -
freelanced
addikt
Üdv!
40.000 körül melyik gitárok ajánlottak?
B.C. Rich Virgin VG-1 van valakinek?
-
BluEyes
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Ezek nem rosszak, még vedd melléjük a Roland Cube 20x (xl) és a Fender Mustang 1, valamint a Marshall MG15FX (CFX) kiskombókat, aztán irány a YouTube, nézzél meg sok demót erről az 5 kiscuccról, és amelyik megfog valamiért, azt válaszd. Mind jó kis gyakorló erősítő, bármelyikkel jól jársz. A gitárshop.hu-n vannak a használt erősítők dögivel, előbb-utóbb mindegyikből fel fog bukkanni eladó példány.
-
freelanced
addikt
válasz
BluEyes
üzenetére
Értem. Akkor már csak az erősítő kérdését kell letisztáznom.
35 körül milyen lehetőségek vannak?
Én a Peavey Vypyr 15-öt és a Line6 Spider IV 15-öt néztem, de lehet, hogy tudtok ajánlani más alternatívákat is. Főleg Rock, és Metal, de igazából minden stílust szeretek tehát biztos, hogy másfajtát is játsznék rajta, főleg hogy az elején ez a kettő nehezebb is.
-
BluEyes
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Mindenkinek mások a preferenciái. Nekem ez a Roto a legmegfelelőbb, tűrhető hang, olcsó, dupla E1 (úgyis az szakad először) [link]
-
freelanced
addikt
válasz
BluEyes
üzenetére
Értem, köszönöm.
Akkor még pár kérdésem lenne:
-Melyik márkájú húrt ajánlanátok? Mik a tapasztalatok, melyik tart tovább stb.
-Állványból tudtok valami jobb minőséget? Mert a Muzikerben le vannak azok is értékelve.
-Illetve azt el lehetne olvasni valahogy, hogy melyik pengető formát mire használják? Mintha lett volna egy oldal ahol le volt írva de most sehol sem találom.
-
BluEyes
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
A jó kábel kis kapacitású, kis zajú, és a szerkezete elég stabil, hogy a mikrofóniától se kelljen tartani. (A külsején a zokni nem feltétel
).
Nem egyszerű ilyen kábelt találni. Az árból nem nagyon lehet következtetni a valós minőségre, mert sajnos a kábelhülyeség a hifiből szép lassan a hangszer-iparba is átszivárog.
De nem is kell túlbonyolítani. A szerelt kábelekről legtöbbször nincs műszaki adat, nem tudjuk, miből van, csak már a használat közben derül ki, ha gyenge hangú vagy mikrofóniás. Én a helyedben vennék jópár méter szereletlen kábelt, meg normális jackdugókat, és magamnak csinálnám (csináltatnám) meg a megfelelő kábeleket. Nem szabad bedőlni a Nagy Neveknek (Fender, Ibanez, stb) ugyanis nekik nincs kábelgyáruk, valami beszállító matricázza rá a - legtöbbször gyenge minőségű noname - kábelre a nevüket.
Használj éppen megfelelő hosszúságú kábelt. Kis szobába gyakorolni például nem kell a 6 méteres drót. mert a fölösleg tekereg a lábad alatt, csak a problémákat szaporítja.
Proel HPC-120TR - ez az átlátszó Proel nem rossz, komoly arcok is elégedetten használják. Teszel rá Neutrik dugókat, oszt kész is a tuti kanóc, emberi áron. A vásárlásnál figyelni kell, hogy a kábel vastagságának megfelelő dugót vegyél, ugye ha nem megy bele a dugóba a kábel, azt könnyű belátni hogy nem kafa, de ha lötyög a dugóban, az se jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Dell asztali gépek
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyúrósok ide!
- Gurulunk, WAZE?!
- Autós topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondtam is magamban el a kezekkel, az én csajom!