Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aucor
senior tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Én árultam, és 8k-ért.
Amúgy egy éve vettem 10k + postáért. -
-
madgie
titán
Nekem 55.81 font volt szállítással, mindennel.
Egyébként rá kéne még néznem, mert az OK, hogy iPad-en másabb lett a hangzás (és hangerő), mint a sima iRig-nél, de Mac-en torz volt a dolog, mikor próbáltam (minimum gain-en is). Persze egy újraindítást megért volna a dolog, de siettem, majd pótolom nemsokára a dolgot.
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
honnan tudod, hogy nem 90ért vette?
milyen király, a metalikának is ilyen van a truillónak! -
válasz
toth_janika
üzenetére
ja és véletlenül se csüggedjen a srác, vettem már én is szart csak 5ször ennyi pénzért

-
nofi
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Nekem most kifejezetten program oldalról kéne segítség, de köszi a tippet

A gitár csatlakoztatással nincs probléma, van egy USB-s gitárkábelem és az Audacity rec működik is. Na az lenne a jó, ha ha nem csak rec menne, hanem liveban még effektezni is lehetne, mint pl. a Rocksmith játékban (csak az egy kicsit macerás és ott meg felvenni nem lehet...).
iRig HD tervbe van véve, mert mindenki csak dicséri akivel beszéltem, egyedül az ára miatt görgetem azt a projektet
-
Printszkrín
senior tag
Egyik megoldás, a két komponensű műgyanta, uverapid, vagy araldit.
Egyébként nem szokták ragasztani, hanem a lyuknak pontosnak kellene lennie amibe szorulnia kéne a perselynek. Az lenne szakszerű, ha feltipliznéd fával, és újra fúrnád a lyukat kisebbre, úgy hogy szoruljon a persely annyira, hogy kalapáccsal kelljen beleütni. -
nofi
addikt
Sziasztok!
Lassanként haladok a gitározással és idővel szeretném rögzíteni a próbálkozásaimat, no meg persze kicsit játszani az effektekkel, amíg be nem ruházok valami pedálra. A telefonos verzióból kiindulva a legkézenfekvőbb programnak a GarageBand tűnik, de a hackintosh projektem egyelőre kicsit késik, ezért PC-re keresek valami egyszerű programot amiben vannak gitár-effektek.
-
-
Aucor
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Megvolt. Gyenge.
-
-
Aucor
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
A húrlábat tartó pöcök (jobb nevet nem tudok neki) jött ki félig a testből. Mivel ez egy kitből összeállított gitár, nem is csodálom. Ezért kérdezem, hogy gyárilag, mivel szokták ezt ragasztani.
-
Dealer95
őstag
válasz
Mathiask
üzenetére
Stílus az elég vegyes. (előadók pl:Three Days Grace, BFMV, A7X, AC/DC, de clean dolgokat is szoktam játszani, kedvtől függ
)Láda lesz, majd, ha kész lesz. (egy 2x12"-os home made)
Aminek most csináljuk a dobozt, és egy hangszóró is megvan már bele (G12T75) a másik majd később egy Vintage 30 lesz valószínűleg, de addig is elég lesz ez az egy is.
-
Aucor
senior tag
Azt még meg tudná nekem mondani valaki, hogy a húrlábat tartó pöcköt mivel szokás beragasztani a fába? Ugyanis kiszakadt.
-
Dealer95
őstag
Egy kérdés:
Ár/érték/hang/megbízhatóság szempontjából melyik a legjobb?
-Bugera V55HD (új:80.000, de sajna a 2 csatornának a hangszínszabályzója egyben van)
-Bugera 333 212 kombó (új:110.000)
-VOX NT15H (új:100.000)
-VOX NT50H (új: 128.000)
-ENGL E315 (új:112.000)
-Orange Tiny Terror (használt: 95.000 vagy akár itthon megépítve: 45.000)
-Valveking (használtan VK-112:80.000, VK-212: 92.000, VK-100H - 80.000)Illetve esetleg más fullcsöves, amit ajánlani tudnátok használtan 90-ig, újonnan 120-ig?
-
-
Ricsko :D
aktív tag
Még nyáron a szülinapi torta
Házi készítésű(#16868) xAlten Vakuval világít bele úgy minden látszik

-
Dealer95
őstag
Ha a nyak előre hajlik, akkor húzni kell a merevítő rúd csavarján.
Ha viszont hátrafelé van dőlése a nyaknak, akkor a csavaron lazítani kell.Max. nyolcad/negyed fordulatot állítasz a nyakon, Vársz egy kis időt, hogy beálljon.
(Én mindig lelazítom a húrokat nyak állításkor. Ezután vissza hangolod kb. és meglátod, hogy kell-e még hangolni.) -
Aucor
senior tag
Sziasztok!
Vastagabb húrokat raktam a gitárra, így a nyakon állítani kéne. Hogy fogjak hozzá?
Más: húrlábat mivel kell beragasztani?
-
InHell
senior tag
válasz
Nunder
üzenetére
Bocsi, kifogytam a szerkesztési időből.
Forrasztgatni egyedül a 3 állású kapcsolónál kell.
A többinél csak rá kell dugni mindent a helyére és kész.
A kapcsolóval viszont szívtam, mert nem találtam neten egyetlen képet sem, mit-hova forrasszak.
8 darab kis tüske van, neked meg 4 darab vezeték jön majd ki a főpanelből végül.
Na azt kellett kitalálnom mit - hova forrasszak, de végül sikerült megoldanom.
korábbi hsz-em ezzel kapcsolatbanHa kell segítek szívesen, pár képet találsz is az előbb linkelt hsz-ben.
9v-os elem jól bírja, mert még nem kellett cserélnem tavaly július óta, pedig napi szinten előveszem a gitárt.(#16854) madgie hát igen sajnos elég szomorú dolog egy ilyen kisvárosban nem nagyon lehet megélni egy rockkocsmából.
-
madgie
titán
válasz
InHell
üzenetére
Az megvolt, hogy maga a hely most január elején lehúzza a rolót? Mi most szépen összeverődtünk, de évek óta masszívan veszteséges volt a kocsma, már ingyen is alig jártak koncertre, fogyasztás szinte alig volt (mindenki otthon/máshol alapozott gondolom).
Gőzöm nincs, hol fognak játszani a helyi zenekarok.
-
InHell
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
A régi szép idők..

El tudnék képzelni minden hónapban ehhez hasonló összejöveteleket.
(#16852) Nunder én építettem be egyedül, végülis nem volt bonyolult, a papírokon szépen le van rajzolva mit hova kell kötni.
Egyedül a 3 állású kapcsoló bekötésével szívtam, mert nekem nem az a fajta volt amilyen az EMG rajzokon van. -
izomhod
őstag
pénteken 'ride for dime' buli lesz atomszaggatással, már nagyon várom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
pár napja volt pesten is, volt valaki?
-
InHell
senior tag
válasz
Nunder
üzenetére
Szia!
Én külön-külön vettem 81/60-as hangszedőket, egy tulajtól használtan.
Nem tudom, ha szettet veszel, akkor nem biztos, hogy marad tartalékba pl. hangerő és tone potmétered is.
Én mindkét hangszedőhöz kaptam gyárilag 1-1 tone és hangerő potit is.
A vezetékeket sem kellett felhasználni mindet, az egyikből a csomag vezetéket konkrétan fel sem kellett bontanom. Valamint pl. a központi panel is maradt egy darab, amit szintén később esetleg ki tudok cserélni.
Itt van két előtte-utána kép. [link]Nem tudom a Zakk Wylde szetthez mennyi potit adnak.
-
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
De a forrasztgatások meg a használat miatt én mégis csak újonnan venném meg, mert akkor minden adott, hogy jó minőségű szerelést lehesssen végezni. Amúgy meg 30 körül van a szett használtan, az a 13k meg szerintem megér annyit, hogy újonnan vegyem.
-
-
Nunder
őstag
BÚÉK minden kedves húrnyűvőnek

Rögtön kérdéssel kezdeném az évet. Eldöntöttem, hogy pickupot cserélek az Ibanezben. EMG 81/85 páros lesz a végleges. Kérdésem csupán annyi, hogy darabonként vagy Zakk Wylde szettként vegyem őket? A szett olcsóbb is pár ezressel, valamint az összes kábel meg poti megvan hozzá, nem tudom, hogy külön a pickupokhoz adják-e.
-
Búék :-)
-
Dealer95
őstag
BÚÉK minden kedves fórumlakónak!

-
Eastman
addikt
Kellemes buékot a kollégáknak!

-
Aucor
senior tag
BÚÉK!

-
sajtee
őstag
BÚÉK

-
reményhal
csendes tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
-
McCann
tag
Kedves húrtépő kollégák, mindenkinek boldog új évet kívánok!

-
nesa
veterán
Koszi mindenkinek, most arra gyurok hogy keljen csinalni majd meg 1 1/2 es vagy 3/4 gityot de addig is ket LP test varat magara a szekreny tetejen ezek kozul az egyik maha + juhar, Igazi nehez sulyu versenyzo lesz, a test 6cm vastag lett:

Nincs itt koztunk egy fender tele tulaj

-
nesa
veterán
Ehez mit szoltok?
-
nap
addikt
válasz
GyilkosMeh
üzenetére
Elemet cseréltél-e?
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Isten vagy.
...gitáristen.
-
-
GyilkosMeh
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a gitár ha a torzító pedál be van nyomva, rettenetesen gerjed és halk (torzítás nélkül nem gerjed, de szintén nagyon halk). Egy Ibanez Silver Cadet-ről van, a hídnál a hangszedő ki van cserélve egy EMG HZ humbuckerre (Valszeg EMG HZ H2). Gitárral van a baj, mert haver Stratocaster hamisítványát rákötöttük, nem gerjed egyáltalán, szinte semmi alapzúgása sincs és jó hangos pedig abba 3 single coil van. A baj annyi, hogy használtan lett véve. Tudnátok pár ötletet adni mi lehet a baj? Ha nincs rendesen földelve a hangszedő lehet ilyen probléma? Ha a poti ellenállása kicsi az szintén csinálhat ilyet?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Próbáltad-e?
-
-
sajtee
őstag
Bár, már félve kérdezem.. Van innen a topikból bárki, aki jön 28-án az évzáró Tankcsapda koncertre?
-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Azaz!
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
nice. Igazi vödörhang

-
nesa
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ha aztmondjatok vacak en elhiszem

-
BluEyes
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Az integrált kártya is kétesélyes, vagy jó vagy nem. Inkább nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amúgy egy éve vettem 10k + postáért.

Tudsz rola kuldeni kepet?
Házi készítésű

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)