Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoTReX
őstag
Kezdőként kettő zene lenne amit szeretnék majd valamikor elsajátítani. Ezek zömében szerintem az egyszerűbb dallamok persze.(Még csak akkordokat csinálgatom)
Szerintetek mennyire húzósak ezek kezdőnek szárnypróbálgatáshoz?
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Keménytokban hordom a Stratot, az akusztikushoz sajnos nincs még tokom. Deichmann-ban kapható impregnáló spray cipőre, ruházatra. Néhol térdig érő hóban a Tátrát megjártuk a segítségével, a cipőm, nadrágom azzal fújtam be. 10/10. Ha nem találsz jó áron vízhatlan tokot, használj valami impregnáló szert. Mára elég komoly ipara van a túrafelszereléseknek, bőven túlteljesítenek. Nem fog a fáig ázni a gitárod. ...de szerintem egy, a hangszerpiacon kapható tokban sem.

-
-
Enton
addikt
Hát ez királyság:
-
Bobrooney
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hát ha csak hangszerészhez cipeled a gitárt, akkor mondjuk tudod vinni olyan napon is amikor nem esik.
Gitárhuzattól sokat ne várj, valamilyen szinten vízálló, de főként a cipzárnál lesz kritikus a dolog. Igazándiból előbb attól félteném a gityót h mi van ha leesik, ezért vmi párnás tokot keresnék.
Vízállóságukról annyit, h igen kisebb lazább 5-10 perces sétás zuhikat bírnak, kb.
Ami esetleg még jó lehet, hogy keresel valami táskára húzható esőhuzatot. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Ezt az esős dolgot tapasztalatból írod? Mondjuk fenn áll a gyanúm, hogy biztos van olyan puhatok ami nem 100% esőálló, de ha oda írják, hogy vízhatlan, akkor elvileg annak kéne lennie, nem? Vagy ez a "nem esőbiztos" dolog a puhatokokról általánosságban is elmondható?

(Más tapasztalatait is szívesen olvasnám a témában!
) -
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Megértelek. De ha ömlik az eső vagy el sem indul az ember, ha meg útközben elkapja addig beül valahova amíg vége a zuhénak.
Csak azért írom, mert mindig valahol kompromisszumot kell kötni, ha nincs sok pénz a dologra.
Nekem tetszenek a régebbi kemény formatokok. Jó rájuk nézni, jó kinyitni, és esetleg otthon, vagy költözés, pakolás, cuccolás, utazás esetén is megóvják a hangszert.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Tulajdonképpen nekem csak arra kellene per pillanat, hogy el tudjam valamiben vinni a hangszerészhez oda-vissza és egy esetleges zuhét is kibírjon. Bár lehet gondolnék a jövőre is és akkor inkább valami minőségibb kellene, de gondolom nem nagy elvárás, hogy legyen ilyen az 5-6k-s kategóriában. (Kemény tokot most inkább nem akarok, nem is hiszem, hogy találnék normálisat ennyiért.).
Webshop-ból ezeket néztem:
Rockbag-basic-puha-gitartok [link] 5K
Cort-cgb18-puhatok [link] 3900.-
Soundsation-sbg10-gitarhuzat [link] 2900.-Pillanatnyi igényemnek a Soundstation gitárhuzat is megfelelne, de nem tudom ez vízálló e, ennyiért...
A Cort vászon anyagú, ami nem tudom, hogy garantálja a vízállóságot (csak mert már volt egy pár vászon hátizsákom ami nagyobb eső esetén teljesen beázott)...
A Rockbag szállítással együtt még beleférne az árba, de nem tudom, hogy ez jó minőség e ennyiért (ha már a drágábbat veszem), egyedül ennél írják, hogy vízálló, aztán meg kitudja...
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
ebay-en, itt, ott amott valami keménytok? Kopott nem jó, ha belül OK? Nekem is kellene valami...
Szólj, ha találtál jót.
-
brickm
őstag
válasz
csadi0011
üzenetére
"Valaki nem tudja, hogy ennek, vagy ilyesminek nincs valami PC program változata? Vagy hasonló baromságoknak. Kedvem támadt pl csirkehangokkal eljátszani számokat.
D"Felveszed a trekket és utólag olyan csirke hang effektet tolsz rá (pl pitch shift, vagy akármi más baromság) amit csak akarsz.
-
csadi0011
őstag
Korg Miku Pedal - the funniest pedal review ever!!
https://www.youtube.com/watch?v=aveUEZkcQnoValaki nem tudja, hogy ennek, vagy ilyesminek nincs valami PC program változata? Vagy hasonló baromságoknak. Kedvem támadt pl csirkehangokkal eljátszani számokat.
D -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Valamint, hogy tudja e valaki, hogy ehhez a gitárhoz milyen méretű tok a megfelelő: Fender CD 140s [link]
4/4-es?

-
SunMount3r
nagyúr
Akusztikus, western, puha gitártokot szeretnék venni, sajnos a buget eléggé szűkös és ebben az áruházban ez a legolcsóbb:Stagg STB-10C [link] 5e Ft. E felé nem szívesen mennék és nincs nagy választék és instant megoldás kéne, mert valamiben hordoznom kéne a hangszert egy párszor. A Stagg gitárokról eddig nem sok jót hallottam, de nem tudom ez érvényes e egyéb cuccaikra pl. a gitártokokra, vagy nyugodtan megvehetem? (Nem akarok feleslegesen kidobni pénzt egy gyagyi tokra aminek leszakad a füle, szétmegy a cipzárja, elázik benne a gitár stb...)

Mi a véleményetek róla? Vagy inkább rendeljek webshop-ból valami mást kb. ugyan ennyiért, esetleg tudnátok ajánlani valami jó minőségűt?!
Fontos, hogy esőálló legyen...A válaszokat köszi!

-
GoTReX
őstag
-
Humbucker
senior tag
Cort-okból, és Ibanezekből mi az ami jó választás és kijönne az ára használtan maximum 60.000-ből?
-
-
raven12
senior tag
Eladás előtti sikeres felújítás:

Valaki tudja, ez melyik része a floyd-nak, és hol vehetnék cserét?
A gitár Cort X6, Licensed Floyd Rose (Double Locking III tremolo)
-
-
Humbucker
senior tag
50.000-ért lehet amúgy kapni használtan jó Vintage V100-ast?
-
Humbucker
senior tag
Max 50-60.000 forintból akarok elektromos gitárt venni magamnak használtan, lehetőleg nem stratocaster-t szeretnék. Mit lehetne ebből a keretből kihozni?Valami olyan kelleni amin később nem buknék sokat,
A maradék pénz erősítőre fog kelleni majd, ami szintén olyan 50 körül lenne. -
GoTReX
őstag
Akkor ez nem teljesen egyértelmű.Bár sokat hallani olyanról aki pro és autodidakta módon tanult. Lehet össze kellene fognotok
Nekem a hüvelykujj tartás ami rohadt kényelmetlen ,ha a javasoltat követem. Arra lehet jó még hogy ne rögzüljenek a legelején a rossz szokások. -
sanzik
senior tag
válasz
GoTReX
üzenetére
Jó tanárt kell találni!
Én is egy évig jártam,de minden percét élveztem.
Nem voltak olyan dolgok amik rám lettek volna erőltetve. Kötelező kottázás ilyen nem is volt...
Én tanár nélkül tuti feladtam volna megint,mert nekem ez a második nekifutás volt pár év szünet után,hogy elhatároztam,hogy meg akarok tanulni gitározni. -
-
-
GoTReX
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Úgyérted visszafogott a kötelező kottázás stb ami nem funkcionális?
-
-
GoTReX
őstag
Triviális dolog ,olvasgatok mert valahogy minden dolog egy helyen soha sincs meg. A rezgést nagy eséllyel a bund nem alsó egyharmadban való lefogása okozta. Szerencsére így az interenet /dvd/könyv világában mindent meg lehet találni kis mázlival. Ti közületek amúgy hányan kepzettek vagy tanultak tanárnál?

-
Eastman
addikt
Eladó a fullcsöves Klemt: [link] Vegyétek, vigyétek.

-
nap
addikt
válasz
PETEE78
üzenetére
Az zavaróbb, ha pickupválasztót koccolod le.

Mások a középső hangszedőt találják meg a strato jellegű gitárokon, nekem a hangerő gomb van útban.Ameddig a zseb alja engedi, addig süllyesztheted le a pickupot. Hogy ténylegesen mennyire engedd le, azt csak a füled mondhatja meg. De ha soha nem használod, akkor ki is szedheted.
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Csak nekem lehet zavaró és kényelmetlen, hogy a gitáron ahogy pengetek néha megkoccolom az első hangszedőt?
Standard D-re van beállítva, Ibanez RGA32 mol. ilyen mint ebben a lejárt hirdetésben: [link]Illetve meddig lehet lejjebb állítani a hangszedőt, ha zavar a magassága?

-
GoTReX
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Igen de pl E-nél ez nagyon elenyésző, a végkicsengése tér el.Többet vártam ,vagy hogy is lehet ezt kifejezni.
Mazsola vagyok még,nem állt rá még teljesen az agyam. -
-
Gyick
őstag
válasz
GoTReX
üzenetére
Ha bontásban játszod talán jobban lehet hallani a különbséget.Dehát végül is 1 húron van fél hang különbség mint az összes többinél.Ez ugyanaz mint a f-dúr/ f-moll akkord csak egyel előrébb van tolva csak ott már üres húrokon játszod nem kell a barre.Valószinűleg eléri a bundot a húr kicsit azért zörög
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Egy igazán kezdő kérdést szeretnék feltenni.Gyakorolgatom az alap akkordokat E-moll E-Dur stb... Nem tartom egy teljesen süket embernek magam,de E és E-dur között szinte nincs is különbség hangban. A másik dolog pedig az hogy A húrnál hallok egy kis zizegést. Ez a rossz leszorítástól van?
A gitár amúgy egy kezdő Julia akusztikus kezdő gitár. Amint mennek az alapok fejlesztek egy másikra. 
-
brickm
őstag
válasz
brickm
üzenetére
Sikerült.. Tegnap este még kicsit meggincsoltam a cuccot.
A lényeg, hogy digitech multi esetében nem szabad bypass-ba tenni a cuccot, mert akkor ugyan a gitár jelét maradéktalanul elküldi a gépnek stream formájában, de visszafelé nem fogad semmt...
Ezzel nem is lenne baj, ha nem a digitech lenne megjelölve monitor kimenetként, illetve ha egyes gépek (pl a samsung laptopunk) szét tudná választani a ki és bemeneteket egymástól.
Samsung esetében ha digitech a bemeneted, digitech a kimeneted...
Dell laptopomon beállítottam, hogy a digitech a bemenet, a hangkártya line out meg a kimenet és voalá.
Illetve samsung esetében is működik a dolog, csak nem bypassolni kell a multit, hanem csinálni egy direct-direct presetet, ami visszafelé is fogad. -
NeoPampalini
senior tag
59 éves korában elhunyt Mike Porcaro, a legendás Toto együttes kiváló basszusgitárosa.
-
Bobrooney
senior tag
Skacok, Uniwell CS-33EQ ért mennyit lehet kérni?
Elixír húrokkal!
Hibátlan, szép állapotú. -
brickm
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nem. A Nexus a bankokat és azok tartalmát szerkeszti élő módban. Plusz azzal tudok bekapot csinálni a tartalomról.
De ez is fel van téve, használom is. -
brickm
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nem tudok róla.Illetve a google és a digitech weboldala sem adott erre semmiféle utalást.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
nincs készleten
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Rádugtam ma a gitárt a laptopra,majd vártam a csodát az amplitube-tól de csak helikopterhez hasonló zajjal kísérve sikerült hangot kicsikarni a cuccból. Asio drivert feltettem. mivel usb kábeles stream üzemmódban nem tudtam vele monitorozni és visszahallgatni, ezért a vonalbemenetre küldtem ki a sztereo kimenetet..
Esetleg valakinek ötlete hogy lehetne zajmentesen összehozni a dolgot? -
GoTReX
őstag
Találtam egy iszonyatjó ujjgyakorlatot.Szerintem kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott.
Ujjgyakorlat -
NeoPampalini
senior tag
Jó árban adják, de hogy van-e, az talány...

Mindenesetre: SX PJ basszgityó @ Muziker
-
Eastman
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Úgy tudom, hogy a Codánál beállítanak minden gitárt, úgy küldik. De valóban érdemes rákérdezni.
All:
Ha bármikor Budán a Móricz közelében, az Allee-nál jártok, a hátsó bejáratnál hallgassátok meg az öreg utcazenészt! Ördögi ahogy keni a dzsesszt. Elmondása szerint konzit végzett. Öröm hallgatni és a kezét nézni. Azt leszámítva, hogy elég rossz állapotban van. Végiggitározta ott a telet.
-
jettison
tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Szerintem is elvárható lenne legalább alapszinten belőtt hagszer. Akinek ennyi gitár megy át a kezén, kb. öt perc úgy beállítania, hogy ne akarjon tüzifát csinálni belőle a leendő tulaj. Autót sem úgy veszel, hogy nincsenek meghúzva a kerékanyák. Ennek hiánya számomra a vevő semmibe vétele...
Mindezek ellenére én szívesen állítom, szerelem a saját gitárjaimat. -
brickm
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
60-as meg 80-as csiszolóvászonból meg némi faanyagból meg kézügyességből lehet csinálni bundcsiszolót is. A végén meg 300-as üvegpapírral felpolírozod. az első gitárom fogólapját(meg egyáltalán az egész gitárt) asztalos szerszámokkal csináltam, semmi extra direkt hangszeres cuccom nem volt hozzá. Semmi sem lehetetlen.
-
brickm
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
szerintem külön jó ha beállítatlanul küldik a gitárt ki, ad1 a helyi hangszerboltosnak is meg kell élni ad2 megtanulhatod te magad beállítani, amivel igazán értékes tudásra tehetsz szert, mindezt úgy, hogy még fizetned sem kellett érte. szerintem buli a dolog.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
brickm
üzenetére
Nem ismerem ugyan a hazai hangszerkészítők tarifáit, de erre gondolom az 5-ös Lottó megnyerése után lehet reális esélyem...
(Túlzás persze, csak a helyzetem érzékeltetése képpen.)Szerk.: Amúgy a jelenlegi tapasztalatom által felvetített helyzetet figyelembe véve, ha még a webshop kis is esett, az még mindig egy reális 5-let, hogy csak helyi boltba bemenve, kipróbálva, átfürkészve veszem meg a bizonyos hangszert... Csak hát így a kínálat is jelentősen szűkül és lehet árban is kompromisszumot kell kötni. A másik építő jellegűnek szánt ötletem, hogy webshopos vásárlás előtt (ha már más alternatíva nincs a nagyon áhított hangszer tekintetében) az ember telefonáljon és érdeklődjön a kiszemelt hangszer felől és próbáljon meg azzal a jogával élni, hogy megkéri a kedves boltosokat, hogy ugyan végezzék el a szükséges ellenőrzéseket/beállításokat a hangszeren mielőtt csomagküldik, mert bizony senki sem szeretne Horse Lemon-ba nyúlni...(Ez az aminek egyébként magától értetődőnek kellene lennie alapból, a vevő bármilyen intervenciója nélkül.)
-
brickm
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha nem bízol a boltokban és azok szakembereiben(vagy nemszakembereiben) még mindig készíttethetsz hangszert mesterrel és akkor nem lesz ilyen gondod. Be is lesz állítva meg jó is lesz...
-
kemotox
addikt
Szerintetek? Úgy tudom a standard Squier már jobbféle cucc, vagy tévedek? Ennél nonamébb pukik vannak drágábban.
Akad itthon egy régi valami "Crafter" vagy milyen márkájú überkínai strato copy, az volt még az első gitárom. Úgy döntöttem amíg nem találok tetszetős/jóárú/közelbenlévő basszert addig előveszem a már több éve porosodó felújítós projektet.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Kicsit sok a ha meg a kellene de ja nem maxikorrektek a boltok. Ezert szoktak az uj gitarokhoz imbuszkulcsokat csomagolni gyarilag. Ha hupas a bund akkor meg gari/doki.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Én nem rühellek senkit, csak azt mondtam, hogy tőlük többet nem rendelek. Amúgy szerintem az lenne a minimum, hogy egy beérkezett rendelés után leellenőrzik a gitárt, ha pedig kell akkor igenis beállítják és nem egy e nélkül gyak. használhatatlan hangszert küldenek a kedves vevőnek. Ha pedig igazán profik akkor ezt még az előtt megteszik az összes általuk árusított hangszerrel mielőtt bárki megrendelné. Szerintem ez az ő jól felfogott érdekük is lenne hosszútávon. (A hangszer egyébként nem volt "szűz", lelehetett szűrni az apró nyomokból, hogy ezt bizony már próbálgatták azért és valszeg. bemutatótermi darab volt régebben, ami alapból még nem baj, de így meg külön is zavaró, hogy nem állították be).
A raktározás kérdése szintén az ő dolguk kell hogy legyen és nem pedig a vevő problémája, hogy utána mi szívjuk a fogunkat miatta. Nehogy már valami "hű de nagy extra" elvárás legyen az a vevő részéről, hogy ha kifizetek egy relatíve borsos árat egy hangszerért (de tk. az ár itt mindegy), akkor azzal ne nekem keljen már külön bíbelődnöm, várakoznom és ráfizetnem, hogy egyáltalán játszani lehessen rajta. Had tartsam fenn már magamnak a jogot ebben az esetben, hogy a probléma valahol nem az én, hanem a bolt hozzáállásában van.Ja és amúgy a tip-top beállítás nálad nem tudom mit jelent, de ez a gitár még annyira se volt beállítva, hogy semennyire, egyszerűen szörnyű a hang amit kiad, élvezhetetlen, játszhatatlan. A tip-top-ról csak ennyit, ja és igen, szerintem teljesen jogos lenne vevői részről, hogy akár még azt is elvárnám, már megbocsásson!
-
atidzsiforc
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Most komolyan azert ruhelled a boltot, mert egy uj, szalagrol lejott, kitudja meddig raktarban csucsult gitar nem volt tip-top beallitva?
-
kemotox
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mezzoval nekem sincs jó tapasztalatom
Még néhány éve karácsonyra rendeltem egy kombót. Mondták, hogy X napon meg fog jönni. Este hatkor felhívtam őket, hogy nem jött, csávó elnézést kért, nagy karácsonyi rohanás, sok rendelés stb, persze ezt meg is értem. Azt mondta Y napon meg fog jönni, ingyen. Nem jött. Akkor megint mondtak egy Z napot, meg biztosítottak róla, hogy már a futárnál van. Z napon már nem azt kérdeztem a telefonban, hogy mikor jön, hanem, hogy érte lehet-e menni. Ott volt még a boltban...
Két észrevétel:
- Igazából simán bemehettem volna és megvehettem volna, csak rohadt lusta vagyok és inkább megrendeltem. Le is csapott a karma.
- Miért kamuzták, hogy már úton van a cucc, mikor nem is? Na mindegy, igazából nem volt egy nagy dráma. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Bobrooney
üzenetére
Jaja, az enyémnél is ez a gond, került kb. 70e-be újonnan a Mezzo-tól
és akár hol fogom le zizeg mint az az őrült. Húrláb+nyakbeállítás lesz és ha szerencsém van megúszom max 5e-ből, de ez már más helyen. Én a Mezzo-tól soha többet! Nagyon meg kell nézni, hallgatni a gitárt, még ha újonnan veszi az ember akkor is, akusztikusat pedig webshop-ból, látatlanba senkinek se ajánlom! 
-
Eastman
addikt
válasz
GoTReX
üzenetére
A nejlon húrozás ténye nem minősíti, hanem kategorizálja a gitárokat.
Akarsz látni félmilliós nejlonost?
Oda, ahol azt olvasod, hogy „Érdeklődjön üzletünkben”, képzelj, egy jóó nagy számot!
-
kemotox
addikt
válasz
GoTReX
üzenetére
Lehet majd nem árt elvinni egy hozzáértőhöz beállítatni a nyakat stb-t, olcsóbb gitároknál ezt ki szokták hagyni a gyárban. Ha jól tudom 10 ezer alatt kijön a dolog, nem tudom pontosan, én még soha nem vittem el az enyémet pedig már nagyon nagyon érik
De eleinte szerintem nincs rá szükség, amíg akkordokat tanulgatsz meg nyomatod az ujjgyakorlatokat, úgy is fentebb játszol a nyakon, a fejhez közel, és ott még nem lesz a rossz nyakbeállítás miatt méteres magasságokban a húr. Ha magasabb fekvésben akarsz játszani, akkor már nagyon zavaró a dolog. -
GoTReX
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
Huhh,hát csak nem futok rá
Még nem akkordozok,csak ujjgyakorlatokat végzek. Elvileg ajándék gitár volt,de végül nem lett beletanulás,így került eladósorba.Egy húr volt cserélve elmondás szerint. Boltban majdnem dupla ennyi az ára.Amúgy is ezeket néztem és szombaton lehet le is menne a bolt. -
kemotox
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
És a bundok!!!! Én mikor megvettem életem első komolyabb gitárját (= nem a 20 ezer forintos "szett" ami két hét alatt kuka), akkor mindenre figyeltem, csak arra nem... Nem olcsó mulatság egy újrabundozás. Mondjuk két éves cumónál nem igazán áll fenn az agyonkopott, girbe-görbe bundok veszélye.
-
-
GoTReX
őstag
Úgy néz ki Cort AD810 OPB , tehát Matt fekete western lesz. Használtan veszem egy csomó kis kiegészítővel. (vállpánt,tok, hangoló,húrkészlet...) ~25k Elvileg párszor használt 2éves gitárról lenne szó.Full kezdőként mire figyeljek a személyes megtekintéskor? Előre is köszönöm.
-
Hol érdemes hangolókulcsokat, nut-okat venni?
-
nap
addikt

Ha valakinél, vagy ismerősnél kallódna otthon egy ilyen Epi 1958 Korina Explorer gitár, minden pénzt megadnék érte!
Na, jó, nem, de azért alkudnék rá.
Ja igen, pü-ben bombázzatok! -
atomeec
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
És ha már Szent Anna Hangszer, ajánlott a bolt? Nagyon jó áraik vannak

Már ha nem nettó, de sehol sem találtam feltüntetve pontosabbat, kosárba téve valamit sincs bővebb infó. -
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek a Cort középkategóriás klasszikus gitárjai is olyan jók mint a fémhúros akusztikusaik?
Erről érdekelne vélemény: CORT ACC-11ME NAT [link]Fontos lenne az elektronika, pickup minősége is, hogy lehessen vele otthon normális felvételeket készíteni.
Mi a véleményetek?

-
nap
addikt
Ne a nőt, a gitárt nézzétek!
[link] -
kemotox
addikt
válasz
GoTReX
üzenetére
Ha megy az angol, akkor mindenképp nézd meg a Justinguitar.com-ot. Legjobb gitáros tanulós cucc, azt garantálom! Rengeteg anyag van, teljesen ingyen. Baromi jól van rendszerezve a dolog, egymásra épülő leckékkel, minden lecke után gyakorló feladatok.
Van egy csomó kis szériája is a csávonak, mint pl a Quick Tips (vagy valami ilyesmi), ahol kis apróságokat mutogat meg, vagy a Practice Better amiben olyan ötleteket oszt meg, hogy hogyan, mikor, mit érdemes gyakorolni. (pl állíts fel magadnak kisebb célokat, amiket hamar elérsz, vagy hogy mindig lassan próbáld meg először eljátszani a megtanulni kívánt akkordot/skálát/dalt/akármit. Ezek triviális dolgok, de nagyon sokszor hajlamos ezekkel kapcsolatos hibákba esni az ember, szóval nem rossz, hogy van egy kis emlékeztető
)
Rengeteg hallást fejlesztő gyakorlat is van, külön kitér arra, hogy hogyan lehet hallás alapján lejátszani egy számot (persze ehhez gyakorlat kell), stb stb. Egyszerűen istenkirály. -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Kezdőként szeretném a segítségetek kérni. Alig két napja kezdtem egy akusztikus nejlonhúros gitáron pengetgetni. Ezidáig addig jutottam hogy meló után játszogattam vele és a "kis kece lánya" népdalt le tudom játszani. Jókat hallottam a Muszty gitársulis könyvéről,de nagyon sok reklám érkezik youtubon is letölthető programokról,amik egyszerűbb formában tanítanak meg az alapokra. Mik ezekről a véleményetek? pl www.guitarbots.com Köszi
-
atidzsiforc
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
Felmegoldaskent hasznalhatod az alabbi modszert amig nem talasz egy ertelmes baltat: felveszed a basslinet full cleanben a gitarodon, szerkeszto progiban letekered egy oktavval es utana adsz ra vmi bass guitar patchet. Nyilvan nem lesz olyan igazi bogo hangja de arra eleg h vmi melyet adjon a zenenek.
-
NeoPampalini
senior tag
Gitáros cimbinek van egy Samick Greg Bennett JB basszusgityója, az jó cucc. GS-en van egy, igaz, ez "csak" precision hangszedős, de nem lehet rossz: Samick preckó
Próbáltam, nekem tetszett a JB kivitel, korrektül megszólal, és rendesen össze van rakva.SX-ekről is jókat szoktak írni, vagy egy JB eladó a GS-en. Ilyenhez még nem volt szerencsém mondjuk. SX JB Scorpion
Van még a GS-en egy jóáras Ibanez GIO, de azokról nem sok jót olvastam...
Más óccsó bézről nem tudok nyilatkozni, egyszer volt a kezemben valami East nevű romhalmaz, az kerülendő.
Meg kell nézni, ki kell próbálni, ami akad, nyilván ki lehet fogni jókat ebben az árkategóriában, de csodát szerintem nem lehet várni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

D"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Túlzás persze, csak a helyzetem érzékeltetése képpen.)
és akár hol fogom le zizeg mint az az őrült. Húrláb+nyakbeállítás lesz és ha szerencsém van megúszom max 5e-ből, de ez már más helyen. Én a Mezzo-tól soha többet! Nagyon meg kell nézni, hallgatni a gitárt, még ha újonnan veszi az ember akkor is, akusztikusat pedig webshop-ból, látatlanba senkinek se ajánlom!