Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper
őstag
Reply egy régi hozzászólásra, vicces dolog az élet, de amikor minden 3ik nap nézegettem a gitár hirdetéseket, nem találtam szép és jó eladó Jolana Diamantot, vagy mindig pont az orrom elől vitték el, és bár itthon van az RG370DX, de ma a reggeli kávézás közben elém került ez a hirdetés: [link] Lassan 4 év után újra van egy ilyen szépségem (persze ez relatív dolog, de én nagyon vágytam ismét egy ilyenre)
-
félisten
Tessék ezzel is el lehet lenni az első 1-2 évben [link]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Bobrooney
senior tag
válasz atidzsiforc #16594 üzenetére
De szerintem ez a gitár ótvar ronda, meg ha 20ról áraznák le se venném meg.
Ha a hangszerdiszkontba feljössz esetleg azért a szénné akciózott epiphonért még el is megyek veled, én is kipróbálnám am.
-
Ricsko :D
aktív tag
Bocsi hogy megint irok de egyik nap voltam a bolban és ezt a gitárt láttam ugyan ezt [link] Itt 50 ezret ir de le volt árazva 20 ra ugy megéri??
LG 4X HD The Best Phone :DDD
-
aktív tag
SZiasztok!
Esetleg még ezt a gitárt néztem kb 45 körül kapnék egyet Jacksony JS30 Dinky[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz Bandee92 #16585 üzenetére
Olyan, hogy "audio poti" nincsen, nem tudom, honnan szedted. A lineáris és logaritmikus stimmel. A potin jelölik, hogy melyik, "A" a lineáris, "B" a logaritmikus. Hogy hova melyik passzol jobban, azt a praktikusság dönti el, mert egyébként kompatibilisek egymással.
LP-ben mindegyik LIN, Stratoban szintén. De használhatsz LOG-ot, ha akarsz.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Bandee92
újonc
halló-halló!
Épp potméter vásárlás előtt vagyok és lenne egy kérdésem. Az már megvan hogy hangerő potméter az általában audio (log), de a hangszínre nem találtam sehol hogy most audio vagy lineáris poti kell.
Egy csomó külföldi fórumot már átnyálaztam és kb mindenhol mást írnak van aki azt mondja hogy az is audio poti mint a hangerő valaki meg azt hogy lin.poti.
akkor a kérdés Melyik a megfelelő hangszín potméter ?
-
sajtee
őstag
válasz Eastman #16580 üzenetére
Ha jól emlékszem, tavaly beszéltél egy számodról, ami már akkor nagyjából összeállt. Ha jól tudom, azt mondtad, idén ősszel(?) megmutatod nekünk. Emlékszem, arról beszéltél, hogy végül beletettél egy A-moll akkordot az A dúr helyére, így vált kicsit komorabbá, líraibbá. Mikor hallhatjuk a szerzeményt?
-
aktív tag
-
nagyj74
senior tag
válasz atidzsiforc #16565 üzenetére
köszönöm a választ. megfogadom a tanácsot, most pihentem 3 napot, de már hiányzik a gitározás... lassan egy éve csinálom, olyan, mint a kábítószer. Nem lehet róla lejönni...
-
nesa
veterán
válasz atidzsiforc #16573 üzenetére
jaja [link]
Jut eszembe elado a 3 huros is, nagyon kellene penz, fel penzer 5k viheto elektronika rendben.
-
aktív tag
Ez a gitár annyira csúnya ( szerintem ) tudom híres ember játszott ilyenen ( Bo Diddley ) de akkor is valahogy olyan.....
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz atidzsiforc #16567 üzenetére
Okés köszi mindenkinek remélem megtudok beszélni majd vele egy talit ( mármint a G300-assal )
-
aktív tag
-
-
nagyj74
senior tag
Sziasztok. Elkezdtem járni basszusgitár tanárhoz. Elkezdtük gyakorolni a lefogásokat egy fekvésben. Viszont a kezem (nem a pengető) csuklótájékon gyakorlás közben eléggé fáj, húzódik.
Erősítsetek benne, hogy ez csak azért van, mert szokatlan még a kéznek a gyakorlás, és ez előbb, vagy utóbb nem lesz ilyen vészes... -
félisten
-
aktív tag
Gyönyörű
( Ez most nem neked szól )Azt írta az eladó hogy 45-ért oda adja + puha tok. Az úgy megéri? Illetve még utaznom se kell mert bejár Fehérvárra mindig..
[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
Engem sem, csak furdalt a kíváncsiság, hogy mi ez a kulcsnélküli mutáns izé, meg miért próbálják ilyen olcsón adni, az egyébként minőségi terméket, és miért nem kell mégsem senkinek.
Amúgy egy időre a húrgyártás is megszűnt hozzá. most készülődik valami. [link]Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
nesa
veterán
válasz Printszkrín #16549 üzenetére
Nekem mind1 engem ezek a floydos gitarok nemerdekelnek, jelenleg ugyerzem nagyon tavol allnak tollem.
-
Printszkrín
senior tag
Igen, ez nekem is eszembe jutott.
Viszont nem kevés pénzbe kerülne átalakítani.
Egy fekete Schaller Floyd 45-50 ezer satuval, egy valamire való kulcs készlet 10-20 ezer, és akkor még fel is kell szerelni rá.
A tremoló nem gond, azt csak rá kell akasztani az eredeti tőcsavarokra, de a satut látni kéne hogyan illeszkedik az eredeti helyére. Kulcsok felfúrása megint nem gond, de azért ha ragaszkodunk az eredeti minőségű alkatrészekhez akkor 70 rongyot simán rá lehet költeni. Nyilván ezért is árulják ennyiért.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
Printszkrín
senior tag
válasz Ricsko :D #16540 üzenetére
Oké, szóval egy gyors utána nézést követően a következőkre jutottam:
Itt egy Video a speedloader tremolóról.
A feltöltés ideje 2009.07.14. tehát nem ma volt.
A videóban elhangzik, hogy keresd fel a floydrose.com oldalt, ahol ha megnézed a tremolókat a speedloader már nincs közöttük.
Javítson ki valaki ha tévednék, és megtalálja a termékek között!
Röviden, egy már nem gyártott, nem létező termék, amihez bajosan
kapsz alkatrészt ha bármi baja esne.
Egyébként az ötlet valamilyen szinten zseniális, csak erős korlátai vannak.[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
orimilan
tag
Cort G254 40000ft-ért megéri?
-
Printszkrín
senior tag
válasz Ricsko :D #16540 üzenetére
Nézd meg jobban a képeket!
A gitár feje csak dísz, nincsenek rajta kulcsok.
A húrok végén egy speciális hengeres réz, (vagy réz színű) akasztó van.
Ezt kell a tremolóba, és a gitár nyakának végén lévő akasztóba rögzíteni.
Ez nem sima duble ball end húr, hanem valami amit eddig csak fényképen láttam.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
aktív tag
-
aktív tag
Ez miért ilyen olcsó valami hibája biztos van... Kár hogy Budapesti ....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
nesa
veterán
válasz Ricsko :D #16526 üzenetére
Ugy nezem ezek a Melody-k ilyesmi aron vannak, 50 eurot elengedek.
#16527) madgie
En nem emlekszem pontossan de valamikor 95 korul vettem a jolanat meg akkori berekhez viszonyitva is baromi draga volt.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Az eszmei érték az sokat számít mindennél....
És igen a lángnyelvek jól illenek majd a gitárhoz
Illetve mint már kérdeztem akkor nem tudod esetleg a másik 3-ból melyik a legjobb?
Ezt mennyiért adnád?Illetve van itt még rajtam kívül valaki Fehérvári vagy Fejér megyei?
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Ricsko :D #16524 üzenetére
Igy van nem 40-50k kategoria, hanem 15k de ezeknek annyira nagy az eszmei erteke hogy megis 50+ folott cserelnek gazdit.
(#16523) madgie
Igen ehez jon majd a langnyelves dio nyak is
Egy ismerosom 85 korul eldontotte hogy fendert vesz, utanna is neztek mibe kerul csalad osszedobdta a ravalot es 1 ev telefonalgatas volt mire hozzajutott 1db hoz zalaegerszegen, jolana, musima meg orpheus csodaktol se roskadoztak az allami hangszerboltok nem am usa cuccoktol, ehez kepest ma...
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Ricsko :D #16521 üzenetére
A jolana nem neked valo, ez a matuzsalam tisztelet erdemel, csak olyannak javasolhato aki tudja is hogy mi volt ez anno es ennek megfeleloen tiszteli.
Nemkulonossebben nagy marka de 30-40 eve ezek voltak a kelet gitarjai.Lehet eztis eladom ha megfelelo ajanlat befut.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Még 4 gitárt néztem gitarshop.hu-n
Uniwell Fleeper
Vorson XTX-3003
Illetve ennek mennyi körül lehet az ára?
Talán még ez de ez már kicsit drága...
Melyik a legjobb az árához képest?U.i: Bocsi a dupláért...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Bobrooney
senior tag
válasz Plazmacucci #16516 üzenetére
sem
-
félisten
-
aktív tag
Szerintetek egy ilyen erősítő megért 16-ért? Használt volt de hibátlan állapotban...
[link1] [link2] [link3]
]Ugyan ez... Az enyémen van torzítóMegérte amúgy már 1 éve vettem...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Bobrooney
senior tag
válasz Plazmacucci #16512 üzenetére
Vagy micro Cube
-
félisten
-
izomhod
őstag
az egyik haveromnak kellene csak otthonra egy kis kombo 30 korul
otlet?
elsosorban uj
-
félisten
Mindegy, a lányeg hogy nyomjátok!
-
Dealer95
őstag
Írtam tegnap az Árkádiának, hogy van-e náluk az alábbi balkezes gitárokból, vagy csak rendelni tudnak.
"Cort SF5LH NS balkezes"
"Ibanez EW20LASE NT BALKEZES"
"Ibanez AW300LECE NT"
"Ibanez AS53L TF balkezes"
"Cort SFX10LH NAT balkezes"
"Yamaha APX-700L II NT Elektroakusztikus gitár"Egyikből sincs....Kipróbálás nélkül meg már nem veszek.
És jó lenne, ha legalább kettőt kipróbálhatnék, hogy össze tudjam vetni őket.
De hát egy sincs[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
orimilan
tag
A családtagokkal nem lesz probléma,a használt cuccokkal is meg vagyok békülve.Körül nézek jó pár helyen ,meg majd kikérdezem nagy gitáros osztálytársam.Most nem tudok venni úgy se( vagyis tudnék de ilyen pár ezer forintos sz.rt nem akarok venni ) meg ugye olcsó húsnak hig a leve.Milyen márkát ajánlotok ?
-
félisten
válasz orimilan #16502 üzenetére
Ja ha netalán dolgozol akkor ha teheted ne ilyen 15 ezer forintos gitárt vegyél mert annak mindig sírás a vége Stílustól függően választasz egy gitárfajtát, majd valami ismertebb márka égisze alatt beszerzel egy használtat, értelmes áron. Természetesen alsó kategóriás hangszerre gondolok, 50 ropi alatt. És akkor nem lesz sírás, hogy kiesett a bund miután meghozta a futár, vagy hogy nem lehet behangolni az é húrt stb.
-
Dealer95
őstag
válasz orimilan #16502 üzenetére
Szia!
Én elektromoson kezdtem.
Meg lehet tanulni otthon, de kitartás kell hozzá. Illetve sok gyakorlás.
(na meg hogy a családtagok eltűrjék )35 körül kapni jókat használtan. (erősítő nélkül)
Újonnan pedig kezdő szetteket. (kezdő gitár+kezdő kis 10W-os erősítő és esetleg hangológép, pengetők, heveder)[ Szerkesztve ]
-
orimilan
tag
Sziasztok srácok!
Ma elhatároztam hogy megakarok tanulni gitáron játszani! Szerintetek van esélyem tanár nélkül megtanulni?Elektromos gitárt szeretnék ,bár ahogy a topicot olvasgattam az akusztikust ajánljátok első gitárnak.Milyen gitárt ajánlotok max 35 ezer forintig ?
Legföképen Linkin Park és ACDC számokat szeretnék majd játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest