Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kew
senior tag
válasz
Louloudaki
üzenetére
Itt vannak: http://hozso36.atw.hu/
Továbbá érdemes böngészni ezt a forumot is

Én is mostanában kezdtem tanulni a tételeket, májusban megyek zárózni. Legalább is remélem, még várok a diplomamunka értékelésére, de lassan küldeniük kellene, január végén adtam le.
-
Louloudaki
aktív tag
sziasztok!
van valakinek kidolgozott államvizsga tételsora műszaki informatikából az új verzióhoz, ami idén január 1-től érvényes? a genyák megváltoztatták és telepakolták csomó olyan tantárgy kérdéseivel, amiről a mi évfolyamunk soha egy büdös szót nem tanult, könyveink sincsenek hozzá...
-
Chereek
csendes tag
Sziasztok!
Vki tud vmit vállalatgazdaságtan vizsgáról?
Éedekelne ez a módszertan is?
Milyen szigorítás lesz?Mi lesz?
De Ratkó ugye marad? -
Shodan
őstag
ma bementem, kiderült azért tűnt el mert ezekre a tantárgyakra még nem fizettem be a tuf díjat, holnap küldik szét a csekkeket.
-
Shodan
őstag
másnak is eltűnt az összes tantárgya ez etr-ben?

-
ady19
csendes tag
Sziasztok! Már a Gdf hídon is feltettem eme kérdést, de gondoltam ide is leírom..
Szóval az lenne az egyik legnagyobb gondom, hogy több mint fél éve informálódom azügyben hogy egy Informatikus Közgazdász végzettséggel, (áltanános menedzsment sávon) mégis milyen állást lehet megpályázni, mit keressen az ember ilyen álláskereső portálokon, mert hogy sokszor állati nagy pácban vagyok ezügyben... Remélhetőleg van olyan ember közöttetek aki tud nekem erre egy jó infot mondani, mert hogy sokszor kérdezgetik tőlem hogy mégis milyen munkát szeretnék, de még ezzel se vagyok igazán tisztában hogy mik a lehetőségeim. Annyit tudok hogy pénzügyet tanultam, ebből is szigorlatoztam, de ennek ellenére szerintem nem mehetnék el egy pénzügyi munkakörbe, legalábbis szerintem!? vagy tévedek??
Köszi előre is a választ! -
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Van vmi friss infótok az Adatbiztonság, Adatvédelem vizsgáról? Milyen kérdések futnak mostanában?
köszönöm peti
-
adalbert1
veterán
Legalábbis ez a szóbeszéd, mail részlet:
[I]Szerintem azért történt a szigorítás, mert az előző félév utolsó szigorlatán (amin én is ott voltam) egy csomó ember lebukott puskázással. Ratkó tanár úr beteg volt, és Kupcsikné vizsgáztatott mindenből.
Ratkónál elég annyi amit leírsz a papírra, és ebbe a hibába estek egy csomóan az utolsó szigorlaton is. Azonban Kupcsikné most mindenbe belekérdezett, és így hamar kibukott az aki csak másolt..
[/I] -
ady19
csendes tag
-
-
adalbert1
veterán
Nekem még mindig nem.
Az IK meg ezt a választ adta arra telefonon hogy miért nem látszanak:
-a kérelmek elbírálása folyamatos
-utána küldik a tantárgyanként 10k-s csekket
-a befizetése után az évfolyamfelelős viszi fel a tárgyakat az etr-be.Így mivel előző héten adtam csak le valszeg. még nem bírálták el...
Akinek még hátra van a módszertan szigorlat az nem járt túl jól, ha jól láttam most már feladatmegoldás is van.
szerk.:
Nézegetem a lehetséges diplomamunka témákat, hát nem kecsegtetnek sok jóval:
Az Alap és Műszaki Tudományi Intézet témái közül egyedül azok között van érdekes számomra, ami a Dr. Berke Józsefhez kapcsolódik... Viszont az Infokommunikáció tárgyból kiindulva totál ízekre lenne szedve az egész, így kicsi az esélye hogy erről írjak.A Gazdaság és Társadalomtudományi Intézetnél rengeteg érdekes gazdasági téma van, viszont az nem gáz hogy vagy 5-6 éve informatikai területen dolgozom és gazdasági témából írom a diplomamunkámat? Ill. nem is szerepel a terveim között gazdasági területen elhelyezkedni.
Az Informatikai Intézet témái közül amik tetszenek:
-webes alkalmazások (itt a probléma, hogy rengeteg dolgot nem tanultam ami kellene a megvalósításhoz, szóval sok plusz munka lenne, de ez egy jó területnek tűnik. Az se mellékes, hogy ez egy folyamatosan fejlődő terület aminek van jövője)
-adatbázis kezelés (itt is az a gond, hogy a módszertan szigorlatomból kiindulva olyan szinten ízekre tudnak szedni elméleti téren még ha teljesen jó is a megvalósítás...)
- hálózatok tervezése (ez is érdekes téma, viszont wireless hálózatokról kb. egy betűt nem tanultam eddig a suli keretein belül, különösen ez tetszik : WLAN hálózatok biztonsága, kérdés hogy mennyire kell benne elmélyedni)
Így első blikkre ennyi...
-
adalbert1
veterán
Valakinek látszanak már a harmadjára felvett tantárgyak az etr-ben a vizsgára jelentkezés alatt?
-
Ivory
csendes tag
supportnet már egyáltalán nem üzemel? vagy teljesen átköltözött az új hídra? esetleg ha van valakinek egy meghívója küldhetne egyet..:$
sorstars09@freemail.hu
Köszöntem!
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Ja, hát össze-vissza változtatnak ezek szerint.
(#1674) Így hirtelen átfutva jól vettem le, hogy a hallgatói jogviszony megszűnésével tovább használható a szoftver, csak nincs hozzá update?
Én is ezt veszem le a szövegből...
Arra persze nem tér ki ha jól láttam hogy mi a helyzet ha több géped van és mindegyiken valamelyik MSDNAA-s szoftvert használod.
Pl.: saját gépemen msdnaa-s xp megy (az egyik msdnaa-s kulccsal), fateromék gépén szintén mdsnaa-s xp megy (egy másik msdnaa-s kulccsal, az enyém az angollal, az övéké a magyarral), viszont az ő gépüket is a saját nevemre vettem, tehát jogilag az enyém attól függetlenül hogy ők használják...
Nem tudom hogy ennek a szövegnek van-e valami bővített változata ami kitér esetleg ilyen kérdésekre is, mindenesetre kíváncsi vagyok rá. -
canniball
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
Hú, hát akkor nagyobb a keveredés mint gondoltam: még '99-ben kezdődött a gazdasági képzés Közgazdász gazdasági informatika szakon néven, azt hittem ebből lett most Gazdálkodási és menedzsment szak, de ezek szerint volt itt más is...
Egyébként én Gazdálkodási és menedzsment (BA) szakon vagyok jelenleg, nem tudom ez számít-e. (Teljes káosz nekem ez az új felállás BA, BSc, meg kiskutyafüle, nem igazán tudom mi micsoda; régen a főiskola/egyetem rendszer sokkal egyszerűbb volt...)
Ez a "túlfutó" évfolyam nagyon korrekt, megjegyzem, van egy olyan érzésem, hogy jól fog még jönni.

(#1674) Így hirtelen átfutva jól vettem le, hogy a hallgatói jogviszony megszűnésével tovább használható a szoftver, csak nincs hozzá update?
-
Ivory
csendes tag
Azt ugye nem figyelik hogy egy tárgyat mikor sikerül teljesítenie az embernek?! Nekem van még elsős tárgyam, a Fizika és most vettem fel, előző félévben azt írták nem lehet nem volt belőle előadás meg vizsga, most tavasszal viszont lesz, ezért is vettem fel. Még tavaly erre rákérdeztem beiratkozásnál akkor azt mondta hogy ezt nem figyelik, csak a harmadik tárgyfelvételt...

-
adalbert1
veterán
Remélem nem off nagyon... Most hogy szó volt az MSDNAA-ról gondoltam megnézem hogy került-e fel valami új, erre látom hogy van már sp3-as xp.
Sikeresen belefutottam közben a useage guidelines-ban, becopyzom ide is hogy meglegyen:MSDN Academic Alliance --Student Use Guidelines
As a member of the MSDN Academic Alliance, the department in which you take credit courses is authorized to provide you with program software for use on your personal computers. To be in compliance with the MSDN Academic Alliance program requirements, you must follow these usage guidelines when using the program software on your computer. You must also agree to the terms of the MSDN End User License Agreement (EULA),the Amendment to Master End-User License Agreement, and any conditions required by your department.
The MSDNAA Site Administrator at your school will be responsible for maintaining records of student use and ensuring there is full compliance with the program among all department users, including students, faculty and systems administration staff. Please see your Site Administrator for any questions that you may have about the program, or refer to www.msdnaa.net.
By installing, copying, or otherwise using the Product, you agree to be bound by the terms of the EULA and the License Amendment. If you do not agree to be bound, do not install, copy or use the Product.
Installation Guidelines:
* Your department will provide either server access for you to download program software, or may create up to 50 copies of the software to be checked out on a temporary basis to install on personal use computers. All software reproduced for checkout will be a complete copy, and include all copyright and trademark notices.
* You must be registered in at least one credit course within the member department to be eligible to load program software on your personal use computer. Students registered solely for non-credit courses in the department are not eligible to receive program software.
* You may not give copies of loaned software to anyone else for their use. Other qualifying students must obtain software via the method(s)set up by the MSDNAA Site Administrator.
* In order to install certain components of the Product, you may need an Academic Alliance Product Key (“Product Key”).The Product Key will be assigned to solely to download authorized software. You may not disclose the Product Key information to anyone else.
* The MSDN AA Site Administrator will maintain records of software downloaded from server or checked out, and will provide those records to Microsoft upon request.Usage Guidelines:
* You may use the software for non-commercial purposes including instructional use, research and/or design, development and testing of projects for class assignment and tests or personal projects. You may not use the Program software for any for-profit software development.
* When you are no longer a registered student in a department that is a member of the MSDN Academic Alliance, you may no longer receive updates for your personal use computer. However, you may continue to use previously installed software on your computer, provided you continue to follow program guidelines.
* If you violate the terms of the License Agreement and EULA, the MSDNAA Program Administrator will demand confirmation of removal of the program software on your personal use computer. MSDN Academic Alliance --Student Use GuidelinesAs a member of the MSDN Academic Alliance, the department in which you take credit courses is authorized to provide you with program software for use on your personal computers. To be in compliance with the MSDN Academic Alliance program requirements, you must follow these usage guidelines when using the program software on your computer. You must also agree to the terms of the MSDN End User License Agreement (EULA),the Amendment to Master End-User License Agreement, and any conditions required by your department.
The MSDNAA Site Administrator at your school will be responsible for maintaining records of student use and ensuring there is full compliance with the program among all department users, including students, faculty and systems administration staff. Please see your Site Administrator for any questions that you may have about the program, or refer to www.msdnaa.net.
By installing, copying, or otherwise using the Product, you agree to be bound by the terms of the EULA and the License Amendment. If you do not agree to be bound, do not install, copy or use the Product.
Installation Guidelines:
o Your department will provide either server access for you to download program software, or may create up to 50 copies of the software to be checked out on a temporary basis to install on personal use computers. All software reproduced for checkout will be a complete copy, and include all copyright and trademark notices.
o You must be registered in at least one credit course within the member department to be eligible to load program software on your personal use computer. Students registered solely for non-credit courses in the department are not eligible to receive program software.
o You may not give copies of loaned software to anyone else for their use. Other qualifying students must obtain software via the method(s)set up by the MSDNAA Site Administrator.
o In order to install certain components of the Product, you may need an Academic Alliance Product Key (“Product Key”).The Product Key will be assigned to solely to download authorized software. You may not disclose the Product Key information to anyone else.
o The MSDN AA Site Administrator will maintain records of software downloaded from server or checked out, and will provide those records to Microsoft upon request.Usage Guidelines:
o You may use the software for non-commercial purposes including instructional use, research and/or design, development and testing of projects for class assignment and tests or personal projects. You may not use the Program software for any for-profit software development.
o When you are no longer a registered student in a department that is a member of the MSDN Academic Alliance, you may no longer receive updates for your personal use computer. However, you may continue to use previously installed software on your computer, provided you continue to follow program guidelines.
o If you violate the terms of the License Agreement and EULA, the MSDNAA Program Administrator will demand confirmation of removal of the program software on your personal use computer. -
adalbert1
veterán
-
canniball
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
"Taneszköz tároló > Kategória Főiskolai képzés > Kategória Főiskolai képzés - informatikus közgazdász szak"
Most G&M szak van az IK helyett, bár azt hittem ettől még mindenki ugyanazt látja, de a jelek szerint nem: ILIAS. Én a BSc/BA alapképzés... alatt látom a tárgyaimat, de még mindig csak 1. szemesztert, hogy a jövőben mi lesz azt sűrű homály fedi (és az e félévi tananyag sincs még ott)...Jut eszembe: harmadéves vagy? Van egy olyan sejtésem, hogy a 2007/2008-as tanévben váltotta az IK szakot a G&M és ekkor variálták át a tananyagot is...
"Analízis 1-ben pl. volt akkor deriválás is?"
Igen. -
adalbert1
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Nem ott gondoltam, habár lehet hogy csak a régi képzésnek van külön ilyen:
Taneszköz tároló > Kategória Főiskolai képzés > Kategória Főiskolai képzés - informatikus közgazdász szak
Itt nekem minden tárgyam fent van, tantárgyi útmutatóval, előadásvázlattal, ahol van ott hallgatói segédlettel, stb...
Ennek ellenére látom azt is amit te írtál, de ott én se látok Analízis 2-t.EULA-ból meg az MSDNAA-sat bújtam valamennyire, nem a win-ét.
, de tényleg nem ártana valami pontos infó, ha lehet használni hülye lennék fizetni érte.
Hívni amúgy se hívtam még őket soha, ezután se hiszem hogy a Microsoftot tárcsáznám.Analízis 1-ben pl. volt akkor deriválás is? Mert a matek2 így nézett ki:
Függvények, határértékük, folytonosságuk, egyváltozós függvények
Differenciálszámítás (ugye deriválás)
Határozott és határozatlan integrál számítás
függvénysorozatok
többváltozós függvényekA Lineáris algebra nekem matek 3 néven futott, ott voltak a vektorok, mátrixok...
és a matek 4 volt a valszám. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
"Ahogy legutoljára átolvastam az EULA-t..."
Mikre nem vagy képes...
"...supportot nem fognak hozzá nyújtani (mondjuk nem tudom hogy ez alatt mit érthettek, nem tudod letölteni majd a frissítéseket?)"
Az is lehet. Vagy nem hívhatod őket ha valami nyavalyád van.
Mindenesetre köszönöm a választ, ezek szerint nem bonyolítják különösebben az ember életét (regisztrálásokkal meg egyebekkel).

"két részre szedték volna a matek-2-t?"
Én sem igazodok ki rajta, hogy most hogy is van...
Régen volt
-Matek1 (halmazok, számsorozatok stb.)
-Matek2 (függvények, diff.számítás, integrálszámítás stb.)
-és 3. félévben Valószínűségszámítás.
Most első félévben volt
-Analízis1, amiben voltak pl. számsorozatok és integrálszámítás is
-most 2. félévben gondoltam jön az Analízis2, az nincs, de van Lineáris algebra...Ezért kérdem tudjátok-e, hogy van/lesz-e Analízis2 és az miről szól? Mert anno a Matek1-2-t letettem és most kapásból beadtam a felmentési kérelmet Lineáris algebrából (a Matek2-re hivatkozva), itthon pedig megfejtettem hogy nem úgy van az... Ciki lesz betelefonálni, hogy kicsit elbaltáztam a papírt...
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball
üzenetére
De, nekem ilyen xp van fent a gépemen (+ vista is járt már ilyenből)... Ahogy legutoljára átolvastam az EULA-t abban azt írták hogy használhatod utána is, csak supportot nem fognak hozzá nyújtani (mondjuk nem tudom hogy ez alatt mit érthettek, nem tudod letölteni majd a frissítéseket?), és persze csak magáncélú használatra oké, céges tevékenységre nem.
Persze már vagy 1 éve volt hogy olvastam, azóta lehet hogy változott a helyzet.Szerk.: két részre szedték volna a matek-2-t? Mert régen az foglalkozott az analízissel... Lehet hogy most az integrálás már az analízis 2 lenne? A tantárgyi útmutató nem mond semmit (iliason eléred)?
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Senki nem használ ilyen szoftvert?

És egy újabb kérdés másod/harmadévesekhez: van olyan tantárgy, hogy Analízis 2? Ha igen "miről szól"?
-
adalbert1
veterán
Akkor most mi van? Nem gyengén megkavarodtam én is...
6k-t befizetek a kérelemmel együtt, akkor is ha 1 vagy akkor is ha 100 tantárgyat veszek fel harmadjára.
Ezután megkapom a 10k/tantárgy csekket.
Ezután valami? Mert ha jól tudom akkor ha valamiért fizetsz 3-ik felvételért már 10k-t, akkor azért külön nem gombolják már le a költségtérítést, legalábbis előző félévben még így volt.Vagy valami változott volna?
-
darkthief
újonc
Sziasztok, tudna valaki meghívót küldeni az új GDF Hídhoz?
Thiefofdarkness@freemail.hu
Előre is köszönöm.
-
adalbert1
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Akkor megnyugodtam hogy csak a másik 3 tárgyra kell többet készülni.
Gondolom nektek is a Kognitív marketing volt a tankönyvetek. -
FragMaster
addikt
-
adalbert1
veterán
Hello!
Nekem talán megvan valahol a gépen az 5 évvel ezelőtti (nem tudom mennyit változhatott, gondolom még mindig makro+mikro+környezetgazdaságtan), ha az érdekel kikeresem este ha nem leszek teljesen tropa...
Marketing 2-ből vagy Marketing közgazdászoknak nevű tantárgyból nincs valakinek valami anyaga vagy vizsgatapasztalata (ha jól sejtem a 2 elnevezés ugyanazt a tárgyat takarja)?
-
sreta
csendes tag
Sziasztok!!
Nincs meg valakinek a közgazdaságtan szigorlat tételeinek kidolgozása?Ha megvan nem küldené át nekem?köszi előre is
-
ady19
csendes tag
válasz
FragMaster
üzenetére
A fórum nekem se működik de a letöltés az szerintem igen, bár sohasem voltam elájulva az oda feltöltött anyagoktól valahogy igencsak kevéske, látszik hogy sajna kudarcba fulladt az oldal........

-
FragMaster
addikt
Másnak sem megy az új gdf hídon a letöltés meg a fórum?
A pénzügy anyagok kellenének onnan. -
adalbert1
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Akkor ennek én is utánanézek, igaz ezt a nyelvvizsga dolgot én is halogatom már egy ideje... A közép c-m nekem is megvan majdnem 7 éve, csak mivel inkább szövegek értésére használom nem beszédre/írásra azok kicsit elsikkadtak...
Ha már említettem a headway-t, találtam a könyveikhez kapcsolódó online teszteket, kezdésnek nem is rossz...
Még azon gondolkoztam, hogy megvan a Pratctical English Grammar című könyv, hogy abból minden nap átnézek 1 anyagot.Pénzügy szigorlaton mikor volt ez a kérdés? Csak mert előző félévben raktam le, akkor voltam félév elején meg januárban is és egyszer nem szerepelt... Mondjuk volt hasonló, egy OTP-s reklámszöveg 3 portfólióval és hogy ezekből mikre következtet. Ott rá is kérdeztem Varga Zoltántól hogy erre a kérdésre van-e valami ultimate jó válasz, ő meg azt mondta hogy igazából nincs sablon válasz, bármit lehet írni, a lényeg a kreativítás és az önálló gondolkodás.
Shodan : dettó ugyanez, a maradék 4 tárgyamat már mind harmadjára kellene felvennem, ennek ellenére etr-ben engedte a felvételüket.
-
Shodan
őstag
sziasztok!
van egy 3xra felvett tárgyam(java2), beiratkozásnál azt mondták hogy csak akkor tudom felvenni majd ha befizetem 6000ft csekken.
De most ez etr-be a tantárgyujrafelvételnél fel tudtam venni.(ez van még oda írva etr-be A TVSZ értelmében, egy tantárgyat a hallgató kétszer vehet fel ismételten.A harmadszori felvételhez külön engedély kell! Ezt a tárgynál jelezzük.) az engedélyt kitöltöttem viszont még nem fizettem be semmit. Akkor ne is fizessek? -
FragMaster
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Ugye? Egy hajóban evezünk akkor. Közben a régi hídon többen mondták, hogy a lexinfo is tök jól felkészít és nem nehéz a vizsga. Lehet maradok annál, mert legalább gdf-esként olcsóbb.
Más: pénzügy szigorlatból valami hasznos-használható valakiél? Még amikor voltam utoljára találkoztam egy ilyesmi kérdéssel: "pénzügyi törvényszerűségek". Na ennél nem jöttem rá pontosan mit is akar takarni a nemzetközi pénzügy anyagából

-
adalbert1
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Na ja, nyelvtan tekintetében én is visszafele fejlődtem csak, szóval valami tanulás nem ártana, csak nem tudom hogy melyik lenne a jó anyag... Szerintem valami olyan kellene, ahol vannak példák is, és megoldókulcs is. Múltkor belelapoztam valamelyik Headway könyvbe, upper intermediate volt ha jól emlékszem, de első látásra semmi bonyolult nem volt benne. Mondjuk nem is a szövegértéssel és a magyarra fordítással lenne problémám, hanem írásban bonyolultabb szerkezetek használatával mondatokat alkotni.
-
canniball
nagyúr
Újabb kérdésem lenne: az MSDNAA program keretében letöltött szoftverekre milyen szabályok vonatkoznak? Pl. be kell-e regisztrálni? Gondolom csak addig használható amíg fennáll a hallgatói jogviszony - ezt "követik-e valahogy" (pl. félévente újabb telepítés/reg. szükséges)? Stb.
-
ady19
csendes tag
Hát hogy a haverodnak miért írkál olyanokat az ETR azt nem tudom, csak tippelni tudok hogy szerintem ő jóval kevesebb kreditet vett fel mint te, nem???
A nyelvvizsgával kapcsolatban engem is érdekelne mindennemű információ, mert sajnos a suli végeztével egyre aktuálisabbá válik a kérdés..

-
-
adalbert1
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Állítólag amit a suli csinál nem annyira nehéz... Én valószínűleg az informatikait fogom választani, lévén ezen a téren jóval nagyobb a szókincsem mint a gazdaságin.
De azért engem is érdekelne bővebb infó. -
FragMaster
addikt
Szakmai nyelvvizsga megszerzéséhez melyik nyelvsulit ajánljátok Budapesten? Általánosságában melyik könnyebb, a gazdasági avagy az informatikai?
-
KrAt
veterán
Na kicsit megzuhant az ETR
Le lett zárva a félév, súlyozott átlag 3,96 (ez stimmel) a hagyományos átlag meg 6,47 
Havernak visszamenőleg is összevissza ír ki mindent a hagyományos átlagra.. -
Chereek
csendes tag
uuuh, basszus, akkor 20k/tantárgy ha ráadásul 3szorra veszem fel
na szép lesz! kicsit sok!
és szigorlatért is kell fizetni mit tudtok?
na meg a 20 krdedites szakdolgozatért? -
-
Chereek
csendes tag
Sziasztok!
tudna nekem vki küldeni meghívót az új híd-ra?
chereek@citromail.hués arról tud vki vmi,h a költségtérítésen kell-e fizetni tantárgy felvételért? vagy csak a 3. felvételért?
köszi -
Picco
addikt
hi
kene egy kis info nekem
hogy megy mostansag az osztondij a gdf-en?
szakonkent szamoljak az atlagot es a folott kell lenni, vagy kar esetleg iskolankent?udv: Picco
-
FragMaster
addikt
Nah remélem sikerült mindenkinek tegnapig a java
Szívügyem lett a sok xopás után 
Más: végre egy kicsit pörgősebb lett ez a topic

-
ady19
csendes tag
Egyetértek veled, ugyanis alapismeretekből én is úgy voltam, hogy készültem rá napokat, aztán kb. 3 feladatot tudtam így is megcsinálni hogy tudtam jópár dolgot, most elemzésből is így volt hogy jópár napot készültem rá, aztán így is 2,5 órát voltam bennt, hogy minden olyat le tudjak írni amit úgymond tudtam...

-
adalbert1
veterán
Én már csak azt láttam ahogy odament hozzá, de úgy nézett ki, hogy a csaj A4-es puskával nyomta, ami azért elég gáz... Legalábbis ha úgy megyek oda hogy mindenféleképpen puskázni fogok, akkor legalább abból felkészülök jobban.
Az meg a másik, hogy nem tudom mit írhatott, de a döntéstámogató rendszerek baromi könnyű, számvitelből meg elég esélytelen puskázni... Legalábbis úgy hogy tanultam rá alig fért bele az időbe hogy befejezzem a számvitel és a számvitel és elemzés vizsgát... Na most ha úgy megyek oda hogy totál fogalmatlan vagyok és ott állok neki puskázni, akkor kb. 2 feladatot tudtam volna megoldani.
-
adalbert1
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Szerintem a rendőrök vitték le a földre... Ott történt a bejáratnál a 2 ajtó között.
Ja, a döntéstámogató rendszerek szvsz nagyon könnyű volt, össz-vissz 4 kérdés az egész.Keresztes meg rajtakapott valakit hogy puskázik, széttépte a puskáját és leoltotta a csajt, hogy maga ezzel kétségbe vonja az én szakmai munkámat is, meg hasonlókat mondott még.

-
ady19
csendes tag
Ezt a sztorit ma én is hallottam számvitel vizsga előtt, nem semmi lehetett, állítólag eléggé kattant volt a gyerek....

A félévzárással kapcsolatban, nekünk pont ma mondta Keresztes hogy vasárnap fog zárolódni a rendszer (ETR), tehát addig még a tanárok tudnak jegyeket felvinni, addigra ígérte nekünk is a vizsga kijavítását...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
canniball
nagyúr
válasz
orkester
üzenetére
Munkanélküli segély már nem létezik, munkahelykeresési támogatásnak vagy mifenének hívják mostanság. Bár a többiek elég lelombozó választ adtak szvsz megér egy telefont megereszteni a munkaügyi központ felé, hátha tudnak valami bíztatót mondani. Mindenesetre elég nagy kitolás lenne ha tényleg semmit nem adnának...
Más:
Holnap félévzárás - keresztkérdés: ez azt jelenti, hogy holnap még lehet a jegyeket az ETR-ben rögzíteni vagy már nem? (Van egy tantárgyam amiből 20-án voltam vizsgázni de jegy még nincs a rendszerben, a tárgyfelelősnek pedig holnap délután van fogadóórája.) -
bounty123
őstag
Sziasztok, tudna valaki meghívót küldeni az új GDF Hídhoz? bounty123@gmail.com
Előre is köszi.Más kérdés: van egy tárgy amit fel kéne vennem 3. alkalommal is, ennek az engedélyeztetése hogy megy?
-
adalbert1
veterán
Hát úgy tűnik a méltányossági félévben biztos lesz infokommunikációm.
Ha tudtam volna hogy még most pénteken is lesz vizsga, fel se jelentkeztem volna az előző péntekire... Úgy talán meglett volna a térinformatikám is (ez tényleg elég szopatós, még 1 tárgy ami megmarad utolsó félévre)... Persze mire ki lett javítva az infokomm. már megtelt a hely a pénteki vizsgára, írtam a tanárnak, de nem fogja kibővíteni. 
Informatikai rendszerek szervezéséből meg úgy vettem észre hogy az iliason eladott tesztlapok fedik kb. a vizsga nagy részét pár kivételtől eltekintve, ez szerintem meglesz.
Az MI nem volt túl nehéz, legalábbis nem lett volna az ha nem úgy kellett volna vizsgára tanulnom hogy taknyom-nyálam egybefolyik, meg vizsgáznom se így lett volna jó... Talán összejön a 2-es, ha nem megyek jövő félévben, szvsz 1-2 nap intenzív tanulással bőven össze lehet szedni egy kettest vagy egy hármast (főleg hogy ahogy néztem a pontokat a kettes már a feladatokból összejön).
Biztonságszervezői menedzsment meglett, nem volt nehéz. Nem volt elég vizsgalap, így 2-en csak a kifejtős kérdéseket írtuk a többiek lapjáról, a teszt részt nem.

Ja, ma arra értem oda a suliba, hogy valaki a bejáratnál a földön fekszik, körülötte rendőrök. Megkérdezem az egyik kint cigiző lányt hogy itt mi történt?

Elmondása szerint a gyerek állítólag egész nap zaklatta valamelyik tanárnőt, a rendőrök már délelőtt voltak kint, de akkor elmentek mivel semmi tetlegesség nem történt. A gyerek meg állítólag rohangált körbe-körbe olyanokat kiabálva hogy "Én vagyok a fűrész!", meg zaklatta az egyik tanárnőt
(arra nem tért ki a lány hogy milyen minőségben történt a zaklatás)...
Bazz hihetetlen hogy milyen bomlott elméjű arcok is járnak ide... Mondjuk azt se tartom kizártnak hogy tele volt LSD-vel vagy valami másmilyen tudatmódosító szerrel a srác, legalábbis épeszű ember tisztán ilyet nem csinál.
-
kew
senior tag
ha jól emlékszem, feleletválasztós, de nem vészes.
itt van néhány feladat: http://web.t-online.hu/kew/virtual.zipVizsgán jól nézz körül a gépen, általában mindig ott vannak a kért gyakorlati feladatok megoldva, némi apróbb módosítást kell csak eszközölni bennük. Annó a tanár letöröltette mindenkivel az általa megtalált feladat file-okat, úgyhogy vagy másold ki pendrivera vagy jól dugd el valahova vizsga előtt

-
Bicé
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni virtuális valóság modellezésből? A teszt rész igaz-hamis vagy feleletválasztós?
Köszike
-
FragMaster
addikt
Hi
Előkészítő már nincs ettől a félévtől, de típusfeladatokat rakott fel helyette az iliasra Ratkó tanár úr. Nagyon jóak, hasonlók vannak a vizsgán is, begyakorlod mert ott vannak a megoldások is és kész. Pár napig nézegettem és 5-össel átmentem, pedig matematikai analfabéta lennék elvileg
-
orkester
őstag
Arról tudtok valamit, hogy ha febr. 1-től nem lenne munkahelyem és végeztem, akkor hogy működik a TB fizetés? Van valami pályakezdő munkanélküli segély, mint régebben? Vagy nekem kell összekaparni rá a pénzt? Egyáltalán kötelező ez, vagy dönthetek úgy is, hogy nem fizetem be és elvérzek a helyszínen mert nem visz be a mentő?
-
kew
senior tag
Igen? Ezt nem tudtam
Annó úgy volt, hogy minden második félévben volt, én matek 2-ből fogtam ki, mikor épp nem tartottak. Ez esetben Ratkónak is lehet írni mail-t, és küld példafeladatokat. Igaz, hétfőig azokhoz már nem nagyon jutsz hozzá, de sok sikert azért! Szerintem mat4 volt a legkönyebb, én nagyon hülye vagyok matekból, mindegyik 2-es, 3as-ra sikerült, de mat4 5-ös lett 
Igaz, barátnőm hálistennek értett hozzá és jól elmagyarázott mindent

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- Amd Radeon RX 6650 XT - Kipróbálási lehetőség
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a gdf hídra meg rég néztem be, nem is tudtam, hogy ott is megy róla az értekezés 

A másikat amit kérdeztem azt mondták, hogy volt...biztos ez is ilyen kreatív kérdés 

:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)