Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Hát nemtom Akik ott voltak, mindd jól érezték magukat Piálás ezerrel, a kötelező progik szvsz állatok voltak, szal csak jóval tudok szolgálni
Sose felejtem el, amikor 7kor Mucsi nevű ''főbeszélő'' hangosbemondóval keltett egy 10nm-es szobában Az volt a totálisan kész
SZVSZ tök jó volt...
Ellenben a mai beiratkozással 4 órát álltam sorba -
orkester
őstag
A 3. tárgyújrafelvétel úgy tudom mindenkire 2002-esektől vagy 2003tól. Ha a 10.félév>10E/tárgyra gondolsz, azt nem tudom pontosan, de elvileg a képzési időn túl 2 félév támogatott, utána fizetni kell érte. Azaz mivel gondolom Neked 6 féléves volt a suli, a 9. félévtől 10E/tárgy. De nem vagyok hivatalos forrás, nem 100% amit itt okoskodom.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
orkester
őstag
Kötlezően felvett +2szer van ingyen. A 3.ért (ami ugye már a 4. alkalom összesen) kell fizetni. Ez tuti.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
-
orkester
őstag
Ahogy én megismertem, szerintem akár ebédet is hozhatnál neki aranytálcán. Aki képes szünet nélkül reggeltől estig vizsgáztatni, meg akkor is bemegy mikor nem is kéne dolgoznia, kétlem, hogy meghatná bármi, ami nem a tárggyal kapcsolatos. Esetleg írj neki egy 30 oldalas programot, az talán...
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
hát csak itt nem tudjuk rendesen kategorizálni a témákat Vagy szóljunk Parcinak, hogy hozzon létre egy GDF részleget?
nah mind1, valami majdcsak alakul. Amúgy van nekem (gondolom többeknek) majdnem minden tárgyhoz egy valagnyi cumóm, legtöbb supportnetől - ezeket is össze lehetne gyűjteni valahová, hátha jól jön a következő nemzedéknek
-
K3NZO
senior tag
Engem fel is függesztettek. Még mindig nem derült ki, hogy miért. Állítólag nem fizettem be a tárgyújrafelvételt. Csak azt még nem közölték, hgy min kellett volna ezt megtennem mert csekket azt nem küldtek.
(Információs irodában csak Kornéliával érdemes tárgyalni az összes többi ugyan olyan paraszt mint volt. Nekem pár napon belül elintézi ezt a csekkes mizériát. Ezért mondtam, hogy küld be a scannelt képet.)
"Per aspera ad astra"
-
Gorneck
legenda
Jártam Én már mindenhova... 3dik szakmám lenne...
Ez a bajom, hogy német...a mostani rendszerbe mind1 is lenne, de nem abba kezdtem így nemtom mit hihetek el és mit nem, elég volt, hogy matekkal anno jó megszívattak...nem akarom, hogy ezzel is megszívasson a kedves igazgatónő...
Holnap már elviekben többet tudok (helyi kirendeltség vezetőjével fog ismerős csajszi beszélni, mert nekem már nincs idegem azzal az idióta nővel szenvedni...mivel minden évben ezzel kapcsolatban mást mond...úgy hívott be, hogy menjek iratkozni erre a félévre, mert az angolok nincsenek meg és ott közölte, hogy ez az angol 1-2-3-4 nemléte mivel is jár...kirahh nem?! ), de kezdem azt érezni, hogy fel kell hívnom BP-et, hogy biztosat tudjak meg...
Kicsit kiborító a magyak oktatási rendszer...
Jahh tovább megyek...haver csajszinak sem órája, sem vizsgája nincs angolból nálunk Tbányán...kell egy alap C vizsga oszt csók...pedig ő is abban a rendszerben tanul amiben Én. Szal nem értem ezt az egészet...
Gorneck#1239
-
kew
senior tag
nem hát de előkészítőre mindenképp érdemes elmenni, én 0 tudással elmentem rá, és ugyan azokat a feladatokat adta vizsgán is, asszem 2-nél még a számok is megegyeztek az előkészítőn megoldottakkal (az egyik pont az integrálós feladat volt). Fogtam a kidolgozásokat, beletettem a képletgyűjteménybe, és 5-öst kaptam szerintem a mat4 volt a legkönnyebb najó, azért nem árt picit gyakorolni rá, de 2-3 példafeladatot begyakorolsz, tuti meglesz.
Angolból meg szvsz felesleges a vizsgákra hurcolni magad, mikor ugyis kell nyelvvizsga, azzal meg felmentés jár... akkor már egyszerübb elmenni 1x nyelvvizsgázni, mint 4x angolvizsgára + még nyelvvizsgára is
Ajánlom a TELC-et, én annó azon voltam, és elsőre sikerült (előtte bme-ről 2x kivágtak). Bár azóta lehet, hogy nehezítettek rajta, de még így is megéri gondolom.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Az elég szopatós tud lenni. Megvoltak a segédletek hozzá (igaz-hamisok nagy része kidolgozva)?
Én szerencsére átcsúsztam rajta, de szerintem nem sokon múlott hogy ne így legyen.
Nekem viszont sikerült az Adatbázisok elsőre! Mondjuk itt is szerintem az adatbázisok részből gyűjtöttem több pontot, sql-ből csak a szükséges minimumot.szerk : K3NZO : én jövő félévre tervezem csak, így sajnos anyagom nem igazán van hozzá, de látom levlistán már kapod a dolgokat innen-onnan.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Az a sima visszatevéses és visszatevés nélküli mintavétel, meg feltételes valószínűség nem?
Szerencsére ezek mennek, inkább a könyv későbbi részére kell ráfeküdnöm, de már baromira unom a tanulást, szerintem tolok egy kis lego star warst, vagy lego indiana jonest.Én ma pl. unva a könyvbeli példákat azt számoltam ki (mondjuk már tudtam régebben is az eredményét), hogy ha texas hold'em-ben flopon van egy flush draw-d, akkor mennyi esélyed van ott a flushre, ill, ha nem jött le, akkor turnön mennyi esélyed van még a flush-re.
Valamelyik nap meg a 21-et néztem, ott pedig a Monty Hall paradoxonról volt szó, azt is nekiálltam Bayes tétellel kiszámolni.
szerk.: Okica : jó választás volt.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Nekem tetszett, mondjuk lehetett volna benne több számolgatás.
Las Vegast bármennyi filmben látom mindig képes vagyok ráflashelni... Kevin Spacey is jó volt a filmben.Ja, arra, hogy ha flopon van flushdrawm, a eseben mennyi annak a valószínűsége hogy turnon vagy riveren lejöjjön a flushöm, b esetben mennyi annak a valószínűsége, hogy riveren lejöjjön, ha turnön nem jött le...
P(A) = 0,3496
P(B) = 0,1956
Mondjuk ez csak egyszerű visszatevés nélküli mintavétel... Ha holnap nem fog semmi eszembe jutni vizsgán, lehet hogy leírok neki pár ilyen szituációt inkább, hátha értékeli.
Komolyan mondom, ha csak szerencsejátékos és pokeres példákkal lenne tele a könyv, máris szívesebben olvasnám.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Jó kérdés, én is ezt akarom kinyomozni majd. Irányadó az, szerintem amit orkester mondott...
Elméletileg nekem eddig 3 túlfutó félévem volt, ha tényleg + 2 év az engedélyezett, akkor még egy túlfutó félévre van lehetőségem.
Te is 2003-as vagy?
ágica73 : a pótfélév/póttanévet elméletileg szerintem bárki kérvényezheti, persze nem ártana pontosabb infó erről sem...
[ Szerkesztve ]
-
orkester
őstag
Ha gazdaságis vagy akkor elvileg 11 féléved van összesen.
Azért a kötelet elkezdheted fonni, biztos ami biztos.
Ti egyébként a szakmai gyakorlataitokat hol töltöttétek?
-
-
pjtr
aktív tag
Szia!
Bocsi csak most néztem erre a topikra.
Én ezt irtam neki:"Tisztelt Tanárnő!
Én 2002-ben kezdtem informatikus közgazdászként. Az osztálytársaimmal végigültük a Diplomatervezési gyakorlat 2. előadást. Ők megkapták a jegyet a tantárgyból, de sajnos nekem nem került át a Teljesített tantárgyak közé. (lehet hogy vizsgatartozásom volt, ezért nem került be a jegyem?)
Az etradmin csoport javasolta, Hogy Önt keressem meg a problémával.A válaszát előre is köszönöm: Szabó Péter
a mail címe: domjan@gdf.hu
Sok Sikert!!!!
peti
Szerk.: Próbáld meg okosba elintézni.....
[ Szerkesztve ]
-
orkester
őstag
Melyik tárgy nem megy?
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Mármint tárgyújrafelvétellel felvettet?
Mert régebbit lehet hogy lehet cserélni (milyen szép magyaros megfogalmazás ), legalábbis a TO-n elcsíptem egy srác és a TO-sok beszélgetését, és pont valami hasonló problémáról volt szó... Mondjuk ő régebben vette fel...FragMaster : hmmm, megnézem a tematikát, hogy választható-e a mi évfolyamunknak, elég jól hangzik. Viszont ha jól emlékszem annak idején ez csak az MI-seknek volt, szerintem felvettem volna valamelyik baromság helyett...
Gorneck23 : a vírusok előadáson nem is voltam, de a vizsga nem volt valami nagy szám...
Az EU szerintem nehezebb, viszont ott meg az volt a jó, hogy egyszerre csináltam a HR-rel, és van pár közös része a tananyagnak.orkester : Ennyire egyszerű lenne ez az orvosi.....? Szerintem valamelyik nap átböngészem a tematikát hogy még melyik fakultatív tárgyak választhatóak számomra, utána meg nekiugrok a tantárgyi útmutatóknak, nehogy valami olyanba belehúzzak ahol megváltozott a követelmény és 15 oldalas házi dogát kelljen beadni.
Kösz a tippeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
-
adalbert1
veterán
Hello!
A pdf-ek alapján szerintem jól fel lehet készülni, vannak benne példafeladatok is.
Én előző félévben (vagy talán azelőttiben) voltam vizsgázni, csak feladatmegoldás az egész.
Viszont az sql részt nem árt nagyon vágni, én úgy tudtam kettessel átmenni, hogy az adatbázisos részből mindent tudtam, az sql-en meg meglett a minimális 1 pontom.Pénzügy szigorlat hogy néz ki?
Feladatok és elmélet? Ugyanolyan felállásban mint a vizsgákon?
Tehát alapismeretek : feladat
vállalati pü.: feladat
nemzetközi pü: elmélet. -
ágica73
csendes tag
Megköszönném a kifejtőset, ha küldenéd, lehet, hogyjobb mint az enyém. Bár sajnos előre kerültem az ültetésnél és nem igazán volt lehetőségem puskázni.
Ivory: Puskázni, bármi segédanyagot használni tényleg nem tudsz. Ki kell menni, húzni egy teszt feladatot, szemig bemutatása mellett és van 1 órád, hogy vmit alkoss. Tudni kell a vb feladatokat ami a könyvben van, mert ahhoz hasonlót kapsz kissebb módosításokkal. Tényleg érteni kell hozzá egy kicsit, hogy átmehess rajta. Előttem 5 emberke kapott 1-est.
Tanácsom, hogy szerezd meg a programot és mazsolázz rajta míg meg nem érted a logikáját. Különben ennél a vizsgánál nincs esély.Volt valaki ebben a félévben vizsgázni JAVA 1-ből? Hogyan zajlik?
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
na igen.. én is gondoltam rá, hogy nem fizetem be - igaz nekem csak 10 ropit kellene - de felesleges kekeckedni, mert úgy is én húznám a rövidebbet. De legalább egy válaszlevelet elvárnék, hogy "bocs vazze, elnéztem, mégis fizetned kell, sorry"...
Bár ez még mindig jobb, mint az annó okosan kitalált 5500Ft/kredit-es okosságuk Emlékszem, arra direkt felvettem egy félévnyi diákhitelt, majd miután az megjött, közölték, hogy na mégsem kell befizetni. Akkor is kva ideges lettem, hogy most emiatt mégjobban eladósodtam. Persze, visszafizethettem volna egy az egybe, na de ugye ha már ott van, égeti az ember kezét
-
adalbert1
veterán
Tényleg nincs határideje a befizetésnek?
A vizsgalehetőségeket se tiltják le, ha csak félév elején fizetem be a csekket?
Csak mert nekem etr-ben esedékességnek 2008.09.01 szerepel, ami elméletileg a félév legeleje...
De jó lenne ha el tudnám még húzni a dolgot 1-2 hónapig, nagyon nincs kedvem odadni azt a 150k-t most így egyben nekik.
Az meg külön öröm, hogy direkt átirattam a címemet a budapestire. A 3-ik felvételért járó csekk ide jött, viszont most a 150k-s csekket meg simán küldték Szentesre. -
kew
senior tag
Nekem ezt írták mailben:
Ezúton értesítjük, hogy a TVSZ 1. sz. melléklete alapján tárgyújrafelvételért a 2008/2009 tanév 1. félévében 10.000.-Ft/tantárgy költséget kell fizetnie. A csekkszelvényt postai úton küldjük, kérjük, hogy a befizetést igazoló csekkszelvény másolatát az Információs Központba eljuttatni szíveskedjen. Tájékoztatjuk, hogy a vizsgázásra csak az összeg befizetését követően van lehetősége.
-
adalbert1
veterán
Ja, nekem is ezt küldték mint kewnek. Viszont előző félévből rémlik valami olyasmi, hogy egyszer csak a vizsgára jelentkezés alól eltünt minden, mintha nem is vettem volna fel tantárgyat, és csak mikor befizettem akkor kerültek elő a dolgok...
szerk.: köv. félév elején meg furcsa lenne fizetnem, elméletileg addigra csak a szakdogát+diplomamunkát hagyom, költségtérítést meg csak a tantárgyakra kell fizetni, nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest