Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Szerintem ha szépen kéred őket, biztos belefér
Úgy sem hiszem, hogy most rögtön odaadják a tanároknak azok meg 2 hónapon át olvasgatják... Gondolom majd a bírálat határideje előtt 2 nappal gyorsan átolvassák aztán írnak róla fél oldalt 
De a pontos dátumot nem tudom, hogy meddig kellene leadni. Írj egy mailt a ZV csoportnak vagy hívd őket, és megmondják.
-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ha most leadod, elvileg november végén mehetsz államvizsgázni. De akkor iparkodj, mert általában folyó hó tizenvalahanyadikáig le kell adni, hogy 2 hónap múlva mehess vizsgázni.
De egyébként bátran keresd a ZV csoportot a kérdéseiddel, én úgy tapasztaltam, hogy mindig nagyon segítőkészek

-
kew
senior tag
válasz
ThaBoss
üzenetére
Próbálj írni az adminnak, hátha tud megoldást. Szvsz jófej, nem rég írtam (és még páran rajtam kívül) neki, hogy nincs fent a win7 prof, ma jött a rendkívül szimpatikus válasza, miszerint sikerült feltennie, és nagyon kéri az elnézéseket hogy kicsit elhúzódott a dolog

Itt megtalálod a nevét és mailcímét:
http://msdn62.e-academy.com/elms/StorefrontSupport/MsdnaaStorefrontSupportMain.aspx?campus=szamalk_informatics&np1=17 -
kew
senior tag
válasz
ThaBoss
üzenetére
Én is tavalyi év elején regisztráltam - vagy ők regisztráltak? fene tudja, már nem emlékszem. Minden esetre 2008 februárban, majd 2008 novemberben jött egy mail az MS-től, hogy aktív az accom, küldtek felhasználónevet meg jelszót.
Egyébként itt érhető el: http://msdn62.e-academy.com/szamalk_informatics
Bár már nem vagyok hallgató, de még mindig működik

-
kew
senior tag
Akit érdekel, a GDF-es MSDNAA-ra felkerült a Win7 Prof angol verzió

-
kew
senior tag
válasz
FragMaster
üzenetére
A tervről nem kell konzultálni, azt csak leadod és majd megmondják hogy kidolgozható-e vagy sem
Esetleg ha bizonytalan vagy, keress egy tanárt, aki a témádhoz hasonló tárgyat tanít, és normális is, kérd ki a véleményét. Konzulensként is felkérheted akár, így a tervet is megbeszélhetitek, hogy minden rendben legyen.Én kitaláltam valamit, írtam egy tervet, leadtam, elfogadták, kijelöltek egy konzulenst és kész

-
kew
senior tag
A Székely az a fiatalabb, aki java-ból vizsgáztat ugye? Ha igen, nálunk ő kérdezte az A tételeket, egyáltalán nem piszkál, nekem java2 és 3 vizsgákon is pozitív tapasztalataim voltak vele

Tőlem olyanokat kérdezett A18-hoz, hogy a milyen nagy gyártók alkalmazták először a vezérjeles sínt meg gyűrűt, hogy hívjuk ezt angolul, meg hogy hogy tartalmazza a címzettet az üzenet - vagy valami ilyesmi
(a címzett fizikai mac címét, 6 byte-on tárolódik), meg még valamit az ethernetről kérdezett..
Másnál pl a monitoros tételnél megkérdezte, mi a különbség TFT meg LCD között. De ha nem tudod, akkor a szádba adja a választ, tehát rendes
Egyáltalán nem arra mentek, hogy a homályos részeket erőltessék. Ha látták, hogy nem megy egy kérdés, akkor továbbléptek.Én az első csoporttal mentem be, szerintem inkább utána várj sokat miután már túlvagy rajta..
Nem jó érzés, ha már mindenki kijött megkönnyebbülve, mikor te még ott tördeled a kezeidet. Olyan 7 óra körül értem oda, negyed nyolc felé már megvoltunk 4-en az első csoportba. 8 előtt bemehettünk, én harmadikként vizsgáztam 
Nem tudom minek kérik a nyelvvizsgát, ha már egyszer beadtad. A végén kapsz igazolást, amivel majd mehetsz az oklevélért, azon is rajta van, hogy van-e nyelvvizsga vagy sem. Lehet elkavartak valamit..

-
kew
senior tag
Köszi!

Lényeg, hogy mindent írjál le a kidolgozásnál, arra már fejben úgy is adnak valami jegyet. Utána feltesznek pár kérdést, amikről nem nagyon írtál, de semmi baj nem lesz, ha nem tudod rá a választ, amennyiben a tétel nagy részét már leírtad.
Remélem minden rendben lesz, nagy kalappal!

Ma egyébként Ők voltak bent tanárok:
Urbánszki Ferenc
Székely László
Dr. Szabó Gyula -
kew
senior tag
Hali

Na, ide el is felejtettem beírni
Igen, sikerült
Bár pont kihúztam azt a B-t amit nem akartam, de végül alapjait azért elmondtam.Nagyon segítőkész bizottságot kaptunk szerencsére, nem úgy, mint a hétfői csapat. Összességében 4-es lett a diplomám, ami bőven jó nekem

(szakdolgozat és védés 5, tétel felelet 4, index átlag 3,6, szigorlat átlag 2)Úgyhogy minden ok volt, egyébként ma mindenkinek sikerült, és nagyon jó eredmények születtek!

Neked sok sikert holnapra, remélem Te is a mai tanárokat kapod majd! Hétfőn és szerdán Kaczur féle társaság volt, őket a hídon lévő beszámolók alapján jó lenne elkerülni.
-
kew
senior tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Kérd meg itt

Feltöltési és fórum kategória igénylése -
kew
senior tag
A vizsgáról való lejelentkezés tudtommal 48 órával a vizsga előtt lezárul. Annó ez volt 72 óra is, ha jól emlékszem valami szavazás is volt, mert a 3 nap túl sok volt
Aztán visszaállították 48-ra.Tulajdonképp jó is meg nem is... Jó, mert régen sokan játszották, hogy mindenre amit értek feljelentkeztek, foglalva ezzel a helyet, aztán az utolsó pillanatba meg törölték magukat róla. (na jó, néha én is csináltam
) - És hát nem jó annak, akinek tényleg közbe jön valami az utolsó napon.Persze lehet, hogy ez már változott megint azóta és ez tényleg valami bug, akkor nem szóltam

-
kew
senior tag
ok.. csak ne húzzak bele valami szarba, B tételek közül azért akad néhány, amit nagyon nem komálok
No de azokat úgyse húzom 
hidat majd látogasd, én is átdolgoztam néhány hozso tételt, és más is rakott fel újragyúrt tételeket, amelyek neccesek voltak (B9, 10, 16, 17, 18, 21 pl)
B11-hez kellene majd még nekem valami okosság

-
kew
senior tag
válasz
Louloudaki
üzenetére
Itt vannak: http://hozso36.atw.hu/
Továbbá érdemes böngészni ezt a forumot is

Én is mostanában kezdtem tanulni a tételeket, májusban megyek zárózni. Legalább is remélem, még várok a diplomamunka értékelésére, de lassan küldeniük kellene, január végén adtam le.
-
kew
senior tag
ha jól emlékszem, feleletválasztós, de nem vészes.
itt van néhány feladat: http://web.t-online.hu/kew/virtual.zipVizsgán jól nézz körül a gépen, általában mindig ott vannak a kért gyakorlati feladatok megoldva, némi apróbb módosítást kell csak eszközölni bennük. Annó a tanár letöröltette mindenkivel az általa megtalált feladat file-okat, úgyhogy vagy másold ki pendrivera vagy jól dugd el valahova vizsga előtt

-
kew
senior tag
Igen? Ezt nem tudtam
Annó úgy volt, hogy minden második félévben volt, én matek 2-ből fogtam ki, mikor épp nem tartottak. Ez esetben Ratkónak is lehet írni mail-t, és küld példafeladatokat. Igaz, hétfőig azokhoz már nem nagyon jutsz hozzá, de sok sikert azért! Szerintem mat4 volt a legkönyebb, én nagyon hülye vagyok matekból, mindegyik 2-es, 3as-ra sikerült, de mat4 5-ös lett 
Igaz, barátnőm hálistennek értett hozzá és jól elmagyarázott mindent

-
kew
senior tag
sorry, a második linket el**sztem

-
kew
senior tag
van 3-4 típusfeladat, azokat begyakorlod, és kész. Ha nagyon nem megy, menjél el ratkó féle előkészítőre, ott mindegyikből megoldotok 1-2 példát. Érdemes ott leírni mindent, mert vizsgán általában lesz az előkészítőn megoldott feladatokból is 1-2, van hogy teljesen ugyanaz, van, hogy csak más számokkal. Az jegyzetedet beleteszed a képletgyűjteménybe, és ennyi
Itt találsz néhány példát:
http://web.t-online.hu/kew/mat4.docÉs segítség a számoláshoz:
[L:%20http://web.t-online.hu/kew/mat4.doc]http://web.t-online.hu/kew/mat4.xls[/L] -
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Akkor infokommból és munkavédelemből is feldobtam, amim van, hátha segít valamicskét. MI-ből sajna nincs anyagom.
http://web.t-online.hu/kew/munkaved.zip
http://web.t-online.hu/kew/infokomm.zip -
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Igen, nagyon belemegy, és csak teszt van, 4 válaszlehetőséggel
Szemét egy vizsga, de hajrá
Gondolom Selinger már gyártott új vizsgasort, de amit én összeszedtem, az itt van: http://web.t-online.hu/kew/terinfo.zip (még néhány perc, míg feltölti)Persze lehet, hogy már teljesen más, nemtudom
A progit amugy felesleges nézegetni szerintem.Úgy emlékszem, a könyv nem igazán volt nyerő, utolsó két alkalommal a pdf-eket nézegettem, és szinte abból volt az összes kérdés szó szerint. Persze van rengeteg, ami úgy van feltéve, hogy a büdös életbe el nem találod a helyes választ rá

-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
olvasd el a tanári előadásvázlatban (310_0607i_ea1_ikmi_nt.pdf - ilyen néven van 5 db, iliason fent van) a többek közt a geomedia-ra vonatkozó részeket. Ha még mindig az a hülye teszt van, mint annó, akkor csak ezekből a pdf-ekből lesznek a kérdések. Nem kell hozzá a geomedia
Legalább is én sose láttam azt működés közben, amit kérdez belőle, az le van írva ezekben is.
Amúgy nagyon szopatós egy vizsga, nekem vagy 4-edjére sikerült, tán ezzel szívtam a legtöbbet...
már ha még nem változott.Munkavédelmet nekünk valami manusz tartotta (hogy ez-e akit említettél, meg nem mondom, nem emlékszem már rá sajnos), de az nagyon jó fej volt
A vizsga annyiból állt, hogy kiosztotta a lapokat, aztán mondta vegyük elő a könyvet meg a jegyzetet és keressük ki a válaszokat. Amit nem tudtunk, azt meg lediktálta 
-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Egyetértek, nem tudom miért nem lehet bankártyás fizetést megoldani... Gondolom az új etr már képes ezt kezelni, csak cseszik megvenni... Annó kb 2 éve pedig azt mondták, hogy pár hónap, és már az lesz, hát azóta sincs..

Amúgy lehet átutalással fizetni, én azt csinálom már egy ideje. A csekken ott a számlaszám, csak a befiz azonosítót és eha kódot kell írni a megjegyzésbe. Bár ennek feldolgozása is kb annyi nekik, mint a csekk, annyi előnye van, hogy nem kell a postán ácsorogni.
A fax számuk (1) 203-4521, esetleg bescannelve mehet mailben is az info@gdf.hu-ra. Aztán egy telefon, hogy nagyon sürgős lenne, nézzék már meg a befizetés igazolást és írják jóvá legyenek szívesek... Próbáld Sümegi Balázst elérni, vele lehet normálisan beszélni

-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Ha kidolgozásnál úgy érzed, hogy nagyon nem lett jó, akkor mikor kimész, mondd neki, hogy ez az utolsó féléved, és le kell vizsgáznod mindenből a végéig. Így vagy összekaparja a kettest, vagy ad 3-4 tételt az összes közül, és a következő alkalomra csak azokból fog adni egyet-egyet kidolgozásra.
Legalább is mikor én voltam, ezt eljátszotta néhány emberrel
-
kew
senior tag
Szakmai gyakorlat a Gábor Dénes Főiskolán
A Gábor Dénes Főiskola alapképzési szakjain a nappali tagozatos hallgatók a szak tanterve alapján meghatározott szemeszterben és időtartamban kötelesek a gyakorlatot elvégezni a TVSZ 4. sz. mellékletében rögzített szabályzat szerint.
A szakmai gyakorlati helyet a hallgató önállóan választja ki, de szükség esetén igénybe veheti a Főiskola segítségét, valamint tájékozódhat a Diáktanácsadó és Pályakövető Központ honlapján.
A szakmai gyakorlattal kapcsolatos eljárást a hallgató kezdeményezi.
Evvel kapcsolatos ügyintézés a beszámoló elfogadásáig Gábor Dénes Főiskola, Index irodájában (1115 Budapest, Etele út 68. I./104. Tel: 203-0304/1040 m.) történik.A kiválasztott szakmai gyakorlati helyet és a betöltött feladatkört - az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon - a Főiskola hagyja jóvá. A szakmai gyakorlat letöltését a hallgató igazoltatja a munkáltatóval. A szakmai gyakorlatról a hallgató ezen kívül írásos beszámolót is készít, és elfogadásra benyújtja a Főiskola által meghatározott időpontig.
A beszámoló elfogadásáról a Főiskola dönt és a határozatról, levélben értesíti a hallgatót.A szakmai gyakorlat teljesítéséről részletes tájékoztatást, a kapcsolódó formanyomtatványokat a hallgató a gyakorlat megkezdésére kijelölt félév oktatócsomagjában kapja meg a 4. szemeszterben.
Amennyiben a hallgató a tanulmányai megkezdése előtt a szakmai gyakorlat követelményrendszerének megfelelő tartalmú és időtartamú munkát végzett, a Főiskola - részben vagy egészben - elismerheti azt a szakmai gyakorlat teljesítéseként.
Az igazolt és elfogadott írásos beszámolóval lezárt szakmai gyakorlatra vonatkozó bejegyzések a DPK-tól kapott dokumentumok alapján a Tanulmányi Osztályon a leckekönyvbe bevezetésre kerülnek, melyeket a kapcsolati rektorhelyettes aláírásával hitelesít.
A hallgatók a szakmai gyakorlattal kapcsolatban felmerülő kérdéseire választ Péterné Hintós Andrea (Tel.: 203-03-04/1040 melléken), illetve a hintos@szamalk.hu címen kaphatnak.
-
kew
senior tag
Egy kis segítség a jövőre záróvizsgázóknak

http://users.atw.hu/hozso36/Tetelek_M_I_2009.doc
Itt is nagy nagy köszönet érte hozso36 kollegának

-
kew
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
Írtam nekik, majd mondom, hogy mit válaszoltak.
Apropó, a múltkor szidtam őket, hogy nem válaszolnak a leveleimre... a 4. mail-em után felhívtak, hogy ők már nemtom hányszor írtak, és nem értik, miért nem kapom meg. Kiderült, hogy nálam volt a gond, az a fiókom, amire írtak, nem forwardolta nekem a leveleket...
Elég égő volt, kértem is a bocsánatokat rendesen... 
-
kew
senior tag
Hja azt el is felejtettem mondani, hogy ma levizsgáztam Java 3-ból, úgyhogy megvan az abszolutoriumom

Ilyenkor már nem kell beiratkozni jövőre ugye? Ha odamennék, hogy jöttem iratkozni tárgy nélkül, azt észreveszik?
Jó lenne, mert kapok árvaellátást míg van nappali jogviszonyom...
Bár gondolom ezt így azért nem lehet 
-
kew
senior tag
Van egy tetellapok.doc, ebből kapsz egyet

Ha jól emlékszem az A és B közül választhatsz, és a C kötelező
De ez ügyben olvass vissza kicsit, mert nem emlékszem pontosan. Ez a 2000 utániaknak van így, azt hiszem, aki 2000 előt kezdett, annak a D is kell.No tehát elkezded leírni az A-t vagy B-t, ha ez kész, beszedi, amig javítja, írod a C-t. Ha az is kész, kimehetsz, azt is megnézi, kijavítja, hozzáfűz egy két dolgot, és ad egy jegyet
Lényegében ennyi. Nagy ritkán bele kérdezett, de ha nagyjából jókat írtál, akkor egyáltalán nem szól semmit.A tétel lapokat nálunk ő adta, és ahogy néztem csak az elejéről válogatott, tehát a nehezebbeket nem osztotta ki.
Sok sikert

-
kew
senior tag
Ha teheted, Ratkóhoz menjél, ő rendes nagyon
Csak a könnyebb tételeket osztja ki, valamit mindenképp írkálj le. Puskázni lehet, de csak óvatosan 
Nem nagyon kérdez bele, csak gyorsan átnézi amit leírtál. Akkor kérdez bele, ha 1es és 2-es között mozog a jegyed. Amúgy nem nagyon.
Öltöny kell

-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Leadásnál a dolgozattal együtt beadod ezt a papírost, amin jelentkezel vizsgára

Itt van bővebben:
http://www.gdf.hu/Tanulmanyi_informaciok/Zarovizsga/Lapok/a_zarovizsga.aspxAnnyi idő elég rá szerintem, én októberben kezdtem el foglalkozni vele azthiszem, aztán a közepénél elakadtam egyszer és akkor nem volt kedvem felé se nézni 2-3 hétig
Utána erőt vettem magamon és megírtam. Még pofozgatom ebben a hónapban aztán jövőre leadom. -
kew
senior tag
-
kew
senior tag
nem tudjátok, a gdf indít msc képzéseket? Az oldalon nézegettem, de nem találtam ilyet.
-
-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, gondolom ha náluk van, elmondják miújság vele. Legalább is én zaklattam őket, és mindig mondták, hogy jaaaj még nincs itt pedigmár a tanszéken van a terv de még nem hozták vissza és így meg úgy. Igaz, akkor épp nem hívtam őket, mire visszakerült hozzájuk az értékelés, mert akkor épp már beletörődtem hogy egy két oldalas terv elbírálása biztos csak számomra lenne egy 5 perces feladat, a gdf-es tanszékvezéreknek kell rá az a kerek 2 hónap

Amúgy néha összevissza beszél az a nő, aki ott ül, de azért alapvetően rendes. Második telefonomkor már tudta is, hogy ki vagyok
Bár semmi ráhatása nincs a dolgokra. Tulajdonképp azt sem értem, mit csinálhat ez a záróvizsga csoport? Fogadja a terveket/szakdolgozatokat, továbbküldi a tanszékre, majd ha átnézték kipostázza? No mindegy is... 
Neked amúgy van még vizsgád? Rám még vár egy java3 dec. 16-án

-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
csörögj rá a záróvizsga csoportra, hátha már náluk van az elfogadott terved

Nálam már kezd alakulni a dolog, a konzulensem végre megtudta, hogy a konzulensem, és elküldte az elvárásait, stb... A szakdogámból már 48 oldal megvan, de most valahogy elakadtam és nehezen veszem rá magam a folytatásra
Pedig muszáj, szeretném ebben az évben befejezni, januárba maximum már csak toldozni-foltozni, és jan. közepe-vége felé leadni. -
kew
senior tag
-
kew
senior tag
Nekem ezt írták mailben:
Ezúton értesítjük, hogy a TVSZ 1. sz. melléklete alapján tárgyújrafelvételért a 2008/2009 tanév 1. félévében 10.000.-Ft/tantárgy költséget kell fizetnie. A csekkszelvényt postai úton küldjük, kérjük, hogy a befizetést igazoló csekkszelvény másolatát az Információs Központba eljuttatni szíveskedjen. Tájékoztatjuk, hogy a vizsgázásra csak az összeg befizetését követően van lehetősége.
-
kew
senior tag
na igen.. én is gondoltam rá, hogy nem fizetem be - igaz nekem csak 10 ropit kellene - de felesleges kekeckedni, mert úgy is én húznám a rövidebbet. De legalább egy válaszlevelet elvárnék, hogy "bocs vazze, elnéztem, mégis fizetned kell, sorry"...
Bár ez még mindig jobb, mint az annó okosan kitalált 5500Ft/kredit-es okosságuk
Emlékszem, arra direkt felvettem egy félévnyi diákhitelt, majd miután az megjött, közölték, hogy na mégsem kell befizetni. Akkor is kva ideges lettem, hogy most emiatt mégjobban eladósodtam. Persze, visszafizethettem volna egy az egybe, na de ugye ha már ott van, égeti az ember kezét 
-
kew
senior tag
Beszéltem a záróvizsga csoporttal, egy lelkileg összetört hangú nő elmesélte, hogy a kollegája elment mert a gyereke beteg lett, és hogy Ő most teljesen készen van. De mellesleg nem tud segíteni, mert a tanszék feladata közölni a kijelölt konzulenssel a tényt, hogy biztony ő lett a kiválasztott. De állítása szerint mindennapos dolog, hogy elfelejtenek szólni az érintettnek.
A tanszék vezér Selinger Sándor (mint most megtudtam Zélinger-nek kell mondani). Neki valahogy nincs kedvem írni, gondolom akik ismerik, tudják, miért
Úgyhogy most várok még egy kicsit, aztán dobok még egy mailt a konzulensnek, hogy ugyan történjen már valami... Bár addig legalább nyugodtan írogathatom a szakdolgozatom

Miért van, hogy ilyeneken már meg sem lepődöm..? Javulhatna már eza GDF egy kicsit...
A másik érdekesség:
Fél év elején írtam a TO-nak, hogy kell-e tantárgyfelvételi díjat fizetnem az utolsó elmaradt tárgyamra. Visszaírták, hogy nem, nem kell. Rá egy-két hétre jött az etr-es körlevél (sqlservice feladóval - ez is hihetetlen, hogy nem bírják átírni mondjuk GDF etr-re vagy mittudomén..), hogy akkor fizetnem kell, majd jön a csekk. Jött is, közben kétszer írtam a TO-ra, hogy akkor most kell vagy nem kell fizetni? Válasz még nem jött... -
kew
senior tag
hali,
nem tudjátok, hogy zajlik mostanában egy java3 vizsga? elég csak bemutatni az elkészített progit, vagy mást is kell csinálni?
Ez lenne az utolsó vizsgám és jó lenne nem elcsúszni rajta
Amugy beadtam a diplomamunka tervemet, el is fogadták, megkaptam Kovács Jánost konzulensként. Róla tudtok valamit? Én akárhogy próbálom felidézni, egyszerűen nem tudom ki az.
Írtam neki, hogy akkor hogy legyen, egész rendesnek tűnt a válaszában. Bár ő még nem tud róla, hogy ő lesz a konzulensem, pedig már kb másfél hónapja kijelölték... Nem is értem igazán ezt, de majd felhívom a záróvizsga csoportot, hogy ugyan mondják már meg neki..
-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
én matek 3-ból voltam így, hogy az egyik feladatot, amire oda volt írva, hogy kötelező, hozzá se szagoltam, viszont a többit megoldottam, és 3-as lett.
Matek 4ből is csak belekezdtem az egyik kötelezőbe, a másik pedig meg volt az előkészítőn megoldottuk, így onnan kipuskáztam

A többit is megoldottam, és 5ös lett
-
kew
senior tag
válasz
-ZSIVÁNY-
üzenetére
hát meg nem mondom neked, hogy hány kredit, azt tudom, hogy teljesítettem minden kötelezően választott tárgyból a kreditem, és megvan minden tárgyam (egyet kivéve
). Remélem ezzel, plusz a szakdolival meg lesz a szükséges kreditem, de majd utána nézek azért... 
Adatbázisból lentebb linkeltem vizsgapéldákat, ezek ki is vannak dolgozva
A vizsgán mindent lehet használni, ugyhogy vigyél jegyzetet, vázlatot, kidolgozott feladatosorokat, és próbáld kiokoskodni
Az áprilisi vizsga itt van megoldva. -
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
nem nehéz szerintem, ha az integrálós feladatot kihagyod, még úgyis simán meg lehet csinálni sztem

Számtech szigorlat: Bevezetés a számítástechnikába, Technológia, Operációs rendszerek, és Mikroszámítógépek tárgyakból összegyúrt tételeket kell húzni, 50 tétel van, egy tételen belül 6db kérdés az előbb felsorolt tárgyakból

-
kew
senior tag
-
kew
senior tag
azért mondom, hogy az iliason lévő vázlatokat nézd át párszor, nekem végül az segített
csak a képekből, puskákból készülve nekem is mindig 1es lett... 
Térinformatikai rendszerek 310MINA-TK6 3 (3) 2007.december.13.
Térinformatikai rendszerek 310MINA-TK6 1 (1) 2007.november.22.
Térinformatikai rendszerek 310MINA-TK6 1 (1) 2007.július.18.
Térinformatikai rendszerek 310MINA-TK6 1 (1) 2007.április.26.

-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
adatbázisból hídra felrakták az előző vizsgát és az előtte lévő előkészítő anyagát:
http://data.hu/get/246416/dbvizsgaelokeszito_20080423_megoldva.doc
http://data.hu/get/246417/futarszolgalat080423.mdb
http://data.hu/get/246418/dbvizsga_20080430_orig.doc -
kew
senior tag
Az előadásvázlatokat bújd át nagyon, azokból van minden kérdés (majdnem

Nekem kb 4edjére lett meg, akkor ezekből készültem.azért feltoltam ide vizsgaképeket meg pusikat, bár ezek megoldása nem biztos, hogy jó. Arra használható, hogy a kérdéseket nagyjából össze tudd vetni a fent linkelt előadásvázlatokból. (már ha még mindig ilyen a vizsga, említette az öreg, hogy változtatni akar)
-
kew
senior tag
nem hát
de előkészítőre mindenképp érdemes elmenni, én 0 tudással elmentem rá, és ugyan azokat a feladatokat adta vizsgán is, asszem 2-nél még a számok is megegyeztek az előkészítőn megoldottakkal (az egyik pont az integrálós feladat volt). Fogtam a kidolgozásokat, beletettem a képletgyűjteménybe, és 5-öst kaptam
szerintem a mat4 volt a legkönnyebb
najó, azért nem árt picit gyakorolni rá, de 2-3 példafeladatot begyakorolsz, tuti meglesz.Angolból meg szvsz felesleges a vizsgákra hurcolni magad, mikor ugyis kell nyelvvizsga, azzal meg felmentés jár... akkor már egyszerübb elmenni 1x nyelvvizsgázni, mint 4x angolvizsgára + még nyelvvizsgára is

Ajánlom a TELC-et, én annó azon voltam, és elsőre sikerült (előtte bme-ről 2x kivágtak). Bár azóta lehet, hogy nehezítettek rajta, de még így is megéri gondolom. -
kew
senior tag
a hídon már szerveződni látszik valami új, bízzunk benne, eredményes lesz

-
kew
senior tag
hát csak itt nem tudjuk rendesen kategorizálni a témákat
Vagy szóljunk Parcinak, hogy hozzon létre egy GDF részleget? 
nah mind1, valami majdcsak alakul. Amúgy van nekem (gondolom többeknek) majdnem minden tárgyhoz egy valagnyi cumóm, legtöbb supportnetől - ezeket is össze lehetne gyűjteni valahová, hátha jól jön a következő nemzedéknek

-
kew
senior tag
énis csak a fórumot sajnálom nagyon, nem igazán értem, hogy azt miért nem lehetett átrakni máshova, akár ingyen tárhelyre... De ha anyagiak miatt szűnt meg, szerintem azt is meg lehetett volna oldani, szvsz elég sokan adtak volna némi pénzmagot, hogy ne szűnjön meg.
érdekes mindenesetre... egy hasonló fórumot érdemes lenne összerittyenteni valahol, igaz vannak még más hasonló oldalak, de kb mind haldoklik, ez volt az egyetlen ahol meg lehetett normálisan beszélni a dolgokat

-
kew
senior tag
[I]10 évnyi (1998-2008) működés után bezárjuk a GDF Supportnetet, nem tudjuk fenntartani, futtatni. Úgy gondolom egészen eddig stabil, megbízható forrása volt minden diáknak a GDF Supportnet. Itt az ideje, hogy átadjuk a helyünket egy másik _szolgáltatónak_.
További sok sikert kívánunk a további tanulmányaitokhoz![/I]
Most mi lesz?
Nem tudja valaki az elérhetőségüket? Legalább a fórumot tartani kellene valahogy...
-
kew
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
no érdekes módon mintha vége lenne a tárgyújrafelvételnek
már tudok is jelentkezni vizsgákra.. nem úgy vlt, hogy márc. 10-ig tart? Mindegy, legalább előbb el lehet kezdeni. Be is toltam magam matek szigóra meg matek 4-re, úgyhogy lassan kezdhetek újra nekifeküdni a dolgoknak 
-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
szvsz feladatmegoldások.
Kértem matek 4-ből is példafeladatokat Ratkótól, ha valakit érdekel itt vannak
ugyanilyen matek2 és matek3-ból is.
Én ezekből készültem, és tök ugyan ezeket adta vizsgán is, csak más számokkal
matek4 meg szigorlat van még hátra
-
kew
senior tag
válasz
orkester
üzenetére
nem olyan vészes az, ha átnyalod a könyvet és érted ami bennevan, akkor simán sikerül. igaz, kell egy kis szerencse, hogy ne valami geci feladatot adjon, de menni fog az

ez a 3 alkalmas vizsgalejelentkezés meg tényleg röhejes. most nemtudom miért fáj nekik ez a téma ennyire.
amugy globálisan az összes tárgyra értik vajon ezt a 3 alkalmat vagy tantárgyanként? no meg hogy oldják ezt meg, letilt majd az etr? nem hiszem, hogy van benne ilyen hülye funkció. -
kew
senior tag
nah megvan a félévem, ez most nagyon jól ment

maradt még 6 tárgyam jövő szemeszterre, aztán vége
igaz, ebből a 6ból 2 szigorlat, de majdcsak sikerül 
-
kew
senior tag
melyik, java2?

tételek vannak, húzni kell. szvsz nagy szerencse kell csak, és akkor sikerült
könyv elejét a grafikus felületig jól nézd át, persze utána is, de az elejéből úgy hallottam sok kérdés van.amugy a lapon amit huzol van egy kis elmélet meg feladat. én pl elméletet elmondtam rendesen, gyakorlat azt volt, hogy irjak olyan osztályt amibe két konstruktor van, na ilyet sose irtam ugyh nemtudtam (pedig egyszerü, csak this-t kell használgatni
), valamit irkáltam, és 3as lett
egyiket tudod a kettő közül, már átenged.
persze jövőre már kaczur tartja majd, az inkább a gyakorlatra megy rá, legalább is java1nél azt csinálta.kinél voltál okitáson? én pganet forumrol dave00-nál voltam, szerintem nagyon jol magyaráz

-
kew
senior tag
jól láttam, terjed itt valami segédlet térinfo vizsgához?
én most az ea. vázlatokat olvasgatom, de ha lenne valakinek egyszerüsitettebb valamije, én is kéremszépen
amúgy meglett a java2-m is
szerencsémre kihúztam hogy "mi a konstruktor" 
van még két vizsgám errea félévre, térinfo meg irányítástech. mindkettőböl a héten megyek, irányitás sztem meglesz, térinfotol fosok, már 3x kibasztak

Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
sok sikert k3nzo, menni fog! 

) - És hát nem jó annak, akinek tényleg közbe jön valami az utolsó napon.
Annó úgy volt, hogy minden második félévben volt, én matek 2-ből fogtam ki, mikor épp nem tartottak. Ez esetben Ratkónak is lehet írni mail-t, és küld példafeladatokat. Igaz, hétfőig azokhoz már nem nagyon jutsz hozzá, de sok sikert azért! Szerintem mat4 volt a legkönyebb, én nagyon hülye vagyok matekból, mindegyik 2-es, 3as-ra sikerült, de mat4 5-ös lett

már ha még nem változott.

de most azértse nézem át, majd ha odajutok, addig nem idegesítem magam
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)