- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
F50
újonc
Sziasztok!
GDF MM szakra van valakinek (vagy ismertek valakit) 2015 utáni,kidolgozott tételsora?
Minden megoldás érdekel.előre is köszönöm
-
nagyakos85
újonc
Kedves GDF-es Hallgató!
Nagy Ákosnak hívnak, a Gábor Dénes Főiskolán tanultam Mérnökinformatikus BSc szakon, azon belül a műszaki alkalmazások szakirányon. Távoktatásos voltam, és a munka, meg a család mellett fejeztem be az iskolát. Az évek során a vizsgák teljesítése jelentett kihívásokat, illetve álmatlan éjszakákat, de ezekre lélekben könnyebb volt felkészülni, mert sejthető volt az, hogy mire számítsunk. Mielőtt záróvizsgáztam, én is a fórumokat kutattam abból a célból, hogy megtudjam, mi vár rám. Nagyon kevés ember osztotta meg erről a tapasztalatát, így sok kérdéssel és kétellyel indultam el reggel vizsgázni. Megfogadtam, hogy lesz, ami lesz, én megírom, hogy mi és hogyan zajlott. Ezzel talán segítek majd egyszer egy hozzám hasonlóhoz, aki retteg az ismeretlentől. Vágjunk is bele.
Szakdolgozat:
Ezt megelőzően már írtam egy szakdolgozatot, külső konzulenssel. Nagyon konstruktív és lelkes szakember volt a konzulensem (mérnökinformatikus-mérnöktanár végzettséggel), de sajnos azt a munkát a bíráló visszadobta, mert formai és tartalmi hiányosságokat talált benne. Nem a konzulensemet hibáztatom, ő nem ismerte az iskola elvárásait. A legjobb tudása szerint, alaposan járt el. Annyira elkeseredtem emiatt, hogy az egész munkát a kukába dobtam, és úgy döntöttem, hogy teljesen új dolgozatot készítek. Magamnak választottam témát. Javaslom a belső konzulenst, mert ő pontosan tudja azt, hogy az iskola milyen követelmény rendszerrel bír. A közös munka során addig tudjátok csiszolni a dolgozatot, amíg az megfelelő lesz. Én az első konzultáción jeleztem a tanár úrnak, hogy nagyon jó dolgozatot szeretnék írni. Komolyan is vette a kérésemet, sok konzultációnk volt, persze a legtöbb elektronikus úton. Végül a kész munkát csak az új szemeszterre tudtam leadni, hónapokkal annak leadási határideje előtt. Ettől függetlenül nem lett sem hamarabb kiosztva, sem pedig elbírálva. A záróvizsgám előtt 21 nappal kaptam meg a bírálatot. Nekem javasolt érdemjegy nem szerepelt benne (másoktól hallottam olyant, hogy nekik igen), de a bíráló jó véleménnyel volt a munkámról. Három kérdést fogalmazott meg a védésre.
Tételek:
Friss, aktuális, pontos tételeket ne keress, nem fogsz találni. Sok régi kidolgozott tételsor kering a neten, nekem három ilyenem is van, szívesen odaadom, ha kell, de az kevés lesz. Egy srác előttem ment be, kihúzta a vizuális fejlesztőkörnyezet ismertetése tételt, elkezdte mondani a kidolgozott tételben leírtakat, majd a vizsgáztató félbeszakította, hogy ne erről beszéljen, mert ez nincs is benne a tételben. Egy másik srác a hálózati átviteli közegeket húzta, ő is a leírtak szerint ment volna, de egy másik tanár (másik teremben vizsgázott ő) azt mondta, hogy ne erről meséljen (infravörös/lézeres, rádióhullám átvitel), hanem az 5G-ről! Szóval, ha bevágod a tételeket, az nem biztos, hogy elég. Legyél érdeklődő, és nézz szét a témákban alaposan. Olvass utána több dolognak, ne csak a régi technikáknak. Kíváncsiak arra is, hogy mennyire vagy naprakész.
Ahogyan én készültem:
Rendszergazdaként dolgozom 9 éve. Van sok gyakorlati tapasztalatom, ami bizonyos helyzeteken átsegít, így könnyebben tudok példákat mondani a való életből egy-egy feltett kérdésre. Én a vizsga előtt két hónappal kezdtem el a felkészülést. Elolvastam (megtanultam) a régi tételeket, ez jó támpontot adott ahhoz, hogy merre induljak tovább. Ha egy-egy fontosabb részhez érkeztem, pl. cache tárak típusai, vagy milyen kernel típusok vannak, akkor elővettem a Google-t, és rákerestem ezekre. A tételben nincs kidolgozva az, hogy hogy működik egy monolitikus kernel, de simán kérdezhetik. Plusz, ha ez téged érdekel, és nem vagy lusta, akkor ezzel a tudással te is többet érsz. Nem kell mindent szó szerint bevágni, elég, ha elolvasod kétszer, és ha szóba kerül a téma, akkor pár olyan értelmes gondolatot is hozzá tudsz tenni a kérdéshez, ami nincs a tételben leírva. Ezt nagyra értékelik. Sokat járok autóval, ezért a tételeimet felolvastam magamnak, és útközben visszahallgattam többször is. (Egy idő után már utáltam a saját hangomat) A Youtube egy aranybánya! Keress rá bármire, és találsz oktató videót. Egy UML használat, vagy az objektumok és osztályok kapcsolatának megértése egy 10 perces videóval százszor egyszerűbb, mint a könyv fölött görnyedve küszködni. Lejátszási listát csináltam, a végén már 121 videó volt benne. Ezek rengeteget segítettek. Emellett gyakorolj sokat. Rakj fel a gépedre egy IDE környezetet, és nyomogassad. Az sem baj, hogy ha valami primitív programot írsz, de akkor is használd. Megismered a rendszert, úgy könnyebb róla beszélni, ha az lesz a téma. Összességében annyit mondanék, hogy készülj becsületesen, és legyél érdeklődő.
Prezentáció:
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy én elküldtem a konzulens tanáromnak a prezentációt, aki véleményezte azt. Utána javítottam rajta. Átgondoltam, hogy mit, és hogyan akarok elmondani, ehhez készítettem jegyzetet. Itthon a párommal elpróbáltam (ő volt a hallgatóság).
A vizsga:
Bevallom nagyon féltem, sokszor nem tudtam rendesen aludni. Minket nem csak az adott napra, hanem pontosan (órára) osztottak be. Egyszerre csak két vizsgázó lehetett a teremben (két külön teremben ment a vizsgáztatás aznap), a többiek kint várakoztak az épület előtt. Név szerint szólítottak minket, amikor eljött az idő. Nekem 10-re kellett mennem, jóval előtte már ott voltam, mert vidéki vagyok. Ehhez képest csúszás volt, 10:45 körül hívtak be. Beléptem a terembe, ezalatt valaki már ott vizsgázott, épp a szakdolgozatát magyarázta. A személyi igazolványomat elkérték, aláírtam a jelenléti ívet, majd húztam egy A és egy B tételt. Amikor megláttam a tételeket, akkor már kicsit megnyugodtam. Nem azért, mert azok a legkönnyebbek, vagy, mert azokra vágytam, hanem hirtelen nem kellett óriási anyagra egyszerre koncentrálni, csupán a tudásnak arra a pici szeletére. A terem végében leültem, és elkezdtem kidolgozni a tételeimet, papírt nem vittem be, ők adtak lepecsételt lapot. Puskázni nem tudom, hogy lehet-e. Én nem tudtam volna, mert volt bent egy teremfelügyelő, de ettől függetlenül, ha valaki profi, akkor gondolom technikailag nem lehetetlen. Én elég ügyetlen vagyok az ilyenben, szóval eszembe sem jutott. Gondolom, ha lebuksz, akkor kivágnak. A kockázat mindenkinek a sajátja, én azt javaslom, hogy erre inkább ne alapozzon senki. A tételek kidolgozásában zavaró, hogy miközben írnál és gondolkodnál, közben a másik diák ott beszél tőled nem messze valami tök más témáról. Ő az A tételekből a processzor felépítését, míg a B-ből az Osztály és objektum fogalmát húzta. Emlékszem arra, amiket mondott, mert csak ketten vagytok egy teremben, és nem hangszigetelt semmi. Az A tétel egész jól ment neki, de a B-nél csak definíció szinten tudta a dolgokat. A vizsgáztató azt kérte tőle, hogy mondjon egy példát az osztályra és az objektumra is. Nem tudott. Azt mondta, hogy ő végülis nem programozó. Ekkor a tanár korrekt módon megjegyezte: „Nézze Uram! Ha mi önnek az oklevelére rányomjuk a pecsétet, azzal mi igazoljuk az intézmény nevében, hogy megfelelt, és ismeri a szakma alapvetéseit.” Ez a mondat belém égett (amúgy a teljesség kedvéért: nem kaszálták el, átengedték, mert a védése és az A tétel elég jól ment. Korrektek voltak a bizottságban). Ez után jöttem én. Azzal kezdték, hogy a prezentációm 5 perc legyen, mert késében vagyunk, sietünk, maradjon idő a tételekre. Elkezdtem darálni az anyagot, kb. az 1/3-ánál rákérdeztem, hogy megfelel-e ez a tempó, amire azt mondták, hogy igen. Az anyag végére értünk, majd feltettek pár kérdést, amikre válaszoltam. Ez összességében 10-15 perc volt, az 5 percbe abszolút nem fért bele. Ezután az A tételt kezdtem el mondani. Itt már az elején leállítottak, és annak egy bizonyos, „speciális” részébe belekérdeztek (a TCP működését ismertessem. Van-e ennek alternatívája, mi az, és hogy működik). Ezután kérdeztek egy olyan dolgot, ami a témával összefügg, de nincs benne a „kidolgozott” tételben (az SSL volt az). Erre is válaszoltam nekik. Ezt követte a B tétel. Itt már nem is hagyták, hogy elkezdjem mondani a tételt, hanem egyből példákat kértek bizonyos dolgokra, konkrét megvalósításra voltak kíváncsiak (pl. hogyan működik az @Override a Javában. Konkrét példával mutassam be). Kicsit később a B tételnél volt egy pont, ahol megakadtam, kértem egy kis segítséget. Nagyon konstruktívan átsegítettek ezen a ponton, és ment minden tovább. A végén annyit mondtak, hogy „hát ez elég jó lett”, majd megköszönték, és elköszöntünk egymástól. Kb. 11:30-körül jöttem ki a teremből. Eredményhirdetés 14:00-körül volt. A bizottság megkérdezte, hogy van-e valaki, aki külön, zártkörűen kívánja megismerni az eredményét, vagy mondhatják mindet egyszerre. Senki sem ellenkezett. Az elnök pár gondolatot mondott előtte nekünk arról, hogy amiket itt kérdeztek tőlünk, azok szakmai alapvetések, amiket egy életen át kell tudni. Ezután ismertette az eredményeket. Én jelest kaptam tőlük, nagyon örültem neki. De mindenki örült ott minden jegynek, ami nem elégtelen volt. A bukások arányát nem ismerem pontosan. Aznap ketten buktak a 12-ből. Összefoglalva ez történt. Köszönöm, hogy elolvastad. Sok sikert kívánok neked!
-
ezyph
csendes tag
Tisztelt fórumot olvasóktól és a GDF-en sikeresen államvizsgázóktól szeretnék kérdezni.
Záróvizsga előtt állok kezdődnek az alvászavarok és az étvágytalanság. Szeretném eljátszani az egész vizsgát ezért fordulok most hozzátok, hogy minél több részletet tudjak az egész procedúráról.
A záróvizsga kezdetén ügyebár bemegyünk a terembe húzunk az A és B tételsorból egyaránt. Leülünk és kidolgozzuk a tételeket. Eljön az idő kimegyünk megnyitjuk a prezentációnkat és elkezdjük a szakdolgozatunk megvédését. Miután ezzel végeztünk jön az A-B tételből való felelés. Átlagban mennyi idő van kidolgozni a tételeket és miután megvédted a szakdolgozatod van lehetőség arra, hogy amit papírra sikerül vetned a kihúzott tételekkel kapcsolatban azt a papírt a kezedbe vedd és úgy kezd el a tételekre való feleletet vagy a papír mindvégig marad a bizottság előtt?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!U.I.: Valakinek esetleg szüksége volna a MM kidolgozott tételsorra írjon bátran.
-
Taoharcos
aktív tag
Van itt valaki, akinek a gdfhid.hu-ról vannak lementett anyagai? Vagy az oldal alapítói vagy üzemeltetői közül valaki? Egy ismerősöm most végzi, és én csak pár dolgot tartottam meg onnan.
-
mufi
senior tag
Szaisztok,
en 2009-ben szereztem mumenedzser diplomat (bsc) es szeretnek mester diplomat szerezni ezen a szakon, akkor ezt hogyan tehetem meg? Nem szeretnem GDF-n folytatni, mar ha van egyaltalan ilyen kepzes, de erdekelne, hogy mashol hogyan tudnam folytatni a tanulmanyokat, mennyire ismerik el a diplomat, hogyan megy a pontbeszamitas stb...
Koszonom elore is a valaszokat.
-
gergoooO
újonc
válasz
harmatfele #2141 üzenetére
helloka! írtam mailt!
-
Osiris
őstag
Sziasztok,
Az Angster és a Kaczur féle java könyvek forráskód mellékletei letölthetők valahonnan?
-
BaLee
addikt
válasz
BuktaSzaki #2158 üzenetére
Kidolgozott tételsor? Ha ugyanaz mint az MI akkor írj, az megvan. Igaz 2015ös. Azóta nem tudom változott-e.
-
BuktaSzaki
tag
Sziasztok,
Van valakinek kidolgozott új GI tételsora amit megosztana velem?
Megköszönném
B. -
törölt tag
GDF MM-re nekem 3 változatban is meg van az aktuális tételsor kidolgozva (A és B tételek egyaránt). Ha valaki szeretne cserélni, kérdése van vagy akartok közösen tanulni a záróvizsgára akkor írjatok! kodnevmisha kukac gmail pont com
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Műszaki Menedzser szakra megvan valakinek az aktuális A és B tételsor kidolgozva?
-
Opa
tag
Sziasztok.
Szakdolgozat beköttetés/leadás-nél tartok.
A kűlső konzulensi lapon szereplő plágium keresési riportot azt hova kell beköttetni?
"A dolgozatot …………………………… plágiumkeresővel megvizsgálva plágiumra utaló jelet nem találtam. A keresésről készített riportot mellékelem."
egy külön lapon közvetlenül a konzulensi lap után legyen bekötve?
A sztaki.kopi.hu csak egy emailt küldött a kűlső konzulensnek, hogy nem talált plágiumot.
Ezt az emailt nyomtassam ki egy oldalra, mint riportot???Megköszönném, ha valaki segítene!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Akad-e itt olyan, aki az ÓE-NIK-ről váltott? Egy pár mondatban le tudná írni, hogy megbánta-e a dolgot, és mit tapasztalt, miben volt más a két iskola?
Kreditek beszámításával kapcsolatban nagyjából mire lehet számítani? (~170 kreditem van teljesítve)
A GDF-en milyen nyelven tanítják a programozást? Hol találok tantárgykódokhoz tartozó követelményeket?
A távoktatásos mérnökinfó képzés esetén melyik napokon kell bejárni?
Köszönöm!
-
BaLee
addikt
válasz
[Newman] #2151 üzenetére
Nem. Nálunk az első körben 4-en mentünk be, ott elég sok ideje van a 3. ill. 4. embernek. Prezentáció ideje attól függ mennyire érdekli a bírálókat, lehet gyorsan átléptetik és ha kérdésük sincs, mint pl. nálam is csak 1 gyors kérdés volt akkor hamar megvan. A tételeket addig megnézik a tanárok és ha valami nem világos vagy nem jó lett leírva abba kérdeznek bele, amit látják a papíron, hogy kidolgoztál szépen azt nem kell elmondani újra. Én szerintem max 10 percet szerepeltem védés + 2 tétel.
-
[Newman]
tag
Az lesz. Igazából lövésem sincs mi a menete. Azt hittem mind a 1X ember egyszerre megy be és aztán random/jelentkezés alapon mennek felelni. Az sem világos ha 25 perc jut kb mindenkire akkor abból kb mennyi a védés. Néhányan azt írják, hogy 20 perc prezentáció, 5 perc A tétel és pár kérdés a B-ből. Mások pont azt mondják hogy 5 perc prezi és a többi felelet. Ez utóbbi kicsit hihetetlen, mert a tételek 10%-ról lehet 5 percnél többet beszélni.
-
Opa
tag
BaLee és Newman: köszi a választ!
Voltam a suliban és megkérdeztem.
Lehet még beadni tervet és megcsinálni a diplomamunkát.
Viszont olyan sokan jelentkeztek már, hogy belsős konzulenst nem lehet választani, nekem legalábbis ezt mondták.
Ápr.15 a végső dátum! Addig kell meglennie a diplomamunkának és a jelentkezésnek a záróvizsgára. -
[Newman]
tag
Még nem késtél el. Az ott egy elírás volt.
Amennyiben van érvényes szakdolgozatterve, az annak alapján elkészített szakdolgozatot november 15-ig adja le, egyúttal jelentkezzen a januári záróvizsgára.
Tehát amennyiben nincs terved, akkor add le mielőbb és írd meg a szakdogát amit le kell adnod április 15-ig mindenképp vagy nem mehetsz júniusban záróvizsgázni és nem tudod oklevéllel befejezni.
-
Opa
tag
Sziasztok!
Van valakinek infója arról, hogy aki 2006 előtt kezdte a sulit és most adná be a diplomamunka tervet és próbálná meg befejeznia sulit a törvény szerint szept 1-ig, az meg tudja még csinálni?
Az ilias.gdf.hu-n ez szerepel:
"Amennyiben nincs érvényes szakdolgozatterve, november 15-ig adja azt le, hogy részt vehessen a júniusi záróvizsgán"Ez sajnos nem tortent meg.
Be lehet adni valami uton-modon esetleg mégis??
Van erről valakinek bármilyen tapasztalata?Elore is koszonom, ha valakinek van bármilyen információja!
-
arin
csendes tag
Sziasztok,
Tudom, nagyon amatőr kérdés, de az ILIAS on látnom kéne bármiféle jegyzetet is alapból? Én úgy értettem igen, ennek ellenére semmit nem látok, és nem találok (mérnökinformatikus BSc szak, táv). Ha valaki tudna segíteni, hogy hol is vannak a tantárgyakhoz tartozó jegyzetek, azt megköszönném!
Üdv!
-
deljén
újonc
Helló!
Nekem nagyon hiányzott, hogy semmit nem találtam ahol lett volna bármi a 2017-es záróvizsgákról.Azok,
akik régen kezdték a sulit, mindig ezzel kezdenek. Nézzünk szét mit írnak a zv-ról.
OK. Meg kell csinálni. Ez az egyik. Néhány alapvető dolog, amivel nem voltam tisztában. Mennyi időt szánjak a felkészülésre?
- Én 2 hónapot adtam rá. Éppen hogy elég lett, úgy mentem oda - ha neked is ez a célod - hogy végül is mindegy mit húzok. De ez a 2 hónap minden hétvégét betakart, és minden nap munka után 1-2 tétel. A vizsga reggelén - bár én terveztem,- már úgysem tudsz tanulni. 2000-ben kezdtem, mindent újra tanultam. Reggel 8-kor kezdődött.
1 tanács, bár ha sokan olvassátok ne vesszetek össze rajta. Elsőnek menni jó, ha tudsz sokmindent. Akkor nem zavar amíg a többiek prezentálnak. Gyorsan kidolgozod, és elkezded. (ez csak a legeslegelső emberre igaz, a többiek szokjanak hozzá a gondolathoz, hogy miközben körmölnek valaki felel.)
Prezi : Gyorsan lefut, tényleg szinte csak néhány mondatot kell róla mondanod (fejezetcímek?) illetve a kérdésekre a válaszok - ha voltak kérdések.
A-B kicsit szerencse kérdése, mit húzol, DE bármit is, mindeképp írj. Ami eszedbe jut. Jelentkezel, átnézik, 1-2-3 kérdés, és végeztél. Sok minden benne van a feltöltött kidolgozásokban, persze nem minden. De, ha ezt tudod, rendben vagy. By the way : a 2015-ös vizsgasorban a 16B is megváltozott.
Ami tételt kihúzott valaki előtted, az már nem került vissza a kupacba - legalábbis nálunk.Ez is lehet cél.
Remélem segítettem. -
harmatfele
újonc
válasz
Headoff #2139 üzenetére
hello, sziasztok,
júniusban menek én is főiskolai tételsorból... (sosem késő)ISDN, ATM, DSL nem bonyolult, netről beszerezhető az alapja.
A "B" tételsorral én is küzdök. az említett oldalra regeltem én is és 3-4 korábbi kidolgozásból sikerült rájönni, h az utolsó 6 tétel nem változott meg, csak a sorrendjük keveredett fel picit és kihullott belőle a régi 18as tétel, a server oldali programozás, viszont lett egy 21-es tétel a vízesés módszeresdi, ami eddig nem volt.
Ehhez van vki anyaga?
Köszi!
(cleanupdirt@gmail.com) -
broo
csendes tag
Sziasztok!
Adatbázis szerverekből van valakinek anyagja esetleg kidolgozott minta vizsga feladatjai? MS SQL szerver.
-
Headoff
tag
Köszönöm szépen, regisztráltam is, találtam is anyagot.
Az A tételsorból mindössze egy változott, a 16. az új verzióban az a Hálózati átviteli közegek, és a modemek feladata (ISDN, ATM, DSL), ezeket majd összevadászom a netről.A B tételsor kicsit macerásabb, ott 6 tétel is megváltozott. Esetleg ezekkel már foglalkozott valaki?
-
Headoff
tag
Sziasztok!
Hátha jár erre még néha valaki...
Nem tudjátok esetleg, honnan szerezhetném meg az új,
2015 novemberben megváltozott államvizsga tételsort kidolgozva?
Előre is köszi! -
Jagamo
csendes tag
storno
-
BaLee
addikt
Arra kíváncsiak mi a dolgozatodban a saját rész, mi az amit te találtál ki, te javasoltál, értékelésed stb.
Én érdekességnek betettem egy diát az elejére, hogy ne legyen valami száraz az egész alig, hogy felvillant már mondták is hogy ugorjunk...
Pontosan úgy ahogy leírtad, elméleti rész kihagy csak a megvalósítás érdekli őket mit miért és miért pont úgy.
(#2130) adalbert1: mind műszaki infósok voltunk MI tételsorból. Pont az ilyen programozás ill. sql tételek voltak húzósak mert mindhez kértek programkódot. Ha olyat húzok én is elhasalok!
-
adalbert1
veterán
Az kemény, hogy ennyien buktak - mindenki mérnökinfós volt, vagy voltak gazdinfósok is? A bizottságban csak itteni oktatók vannak? Én gazdinfós vagyok, azért az a tételsor sokkal kevésbé tűnik hardcore-nak IT téren... Viszont amiatt eléggé parázok, hogy az az utolsó időpont, és oltári nagy szívás lenne a záróvizsgán elhasalni...
-
BaLee
addikt
válasz
adalbert1 #2128 üzenetére
Te, nagyon húzós volt!
Mondom ezt úgy, hogy rengeteget tanultam és készültem és ezt szó szerint kell érteni. Február közepén nekiálltam, hétvégenként tanultam a tételeket, áprilisra végeztem az A tételekkel, jöttek a B tételek, jó 1.5t hete végeztem a B tételekkel elkezdtem átismételni az A-t de mivel már régen tanultam meg őket volt olyan, hogy úgy éreztem mintha most olvasnám először.Védéssel nekem szerencsém volt, hagyták végigmondani a prezentációt, fontos hogy csak a saját részekre koncentrálj a prezentációban a többi nem érdekli őket! Nekem nem kérdeztek közben, végén az elnök kérdezett kettőt de pont olyat amire nem is számítottam és nem akartam kamuzni megmondtam, hogy nem erre nem gondoltam, ezt a részt nem vizsgáltam. Illetve még azt is kérdezte, hogy a tervem fizikailag meg lett-e valósítva valahol. Erre is nem volt a válasz, de nem húzta le a jegyemet, megkaptam rá a 4-est, szerintem a bíráló is ennyit ajánlott rá.
A tételekből szerencsém volt két olyan húztam amit elég jól tudtam, teleírtam a papírokat, mindenre írtam valamit és ennek ellenére elárasztottak kérdésekkel. Bár mindkettő tételben volt 1 hiányos rész, egyikbe meg kicsit belekeveredtem. Nagyon szar tud lenni, ha ki akarnak belőled szedni valamit de fogalmad sincs hogy mit és mindenkinek az jön le hogy tök hülye vagy. Volt olyan kérdés amit elmondott az A tételes tanár én pedig nem értettem a kérdést sem! Szóval csak néztem bután... Nem kértem, hogy ismételje meg mert akkor sem értettem volna. Fogalmam sincs mire gondolt de olyan dolgokra amik a kidolgozott tételekben nem voltak benne.
Végül 3ast kaptam a tételekre, de ma 12-en voltunk abból 4nek nem sikerült (mondjuk 1 meg sem próbálta). Az elnöknek elég karakán véleménye volt mindenről a végén az értékelésnél le is húzta kicsit a társaságot, hogy nagyon sok gyenge feleletet hallott és annak ellenére hogy elvileg mérnököknek készülünk nagyon gyengék voltak a diplomamunkák (volt olyan aki 2est kapott a diplomavédésére).
Nagyon sok múlik a vizsgáztatókon (tegnap állítólag aki minimálisat is írt bármelyik tételhez vagy mondott valami kevés okosságot azt mind átengedték) és tanulni kell! Ha ott akarják kihúzni belőled az már régen rossz mert az csak jó esetben lesz kettes de ha leblokkolsz mint sokan ilyen helyzetben akkor nem lesz meg az sem.
-
adalbert1
veterán
Grat. a védéshez! Nehéz volt? Melyik rész volt a nehezebb, a védés, vagy a tételek? A tételeknél inkább segítőkészek, vagy azért kérdeznek nehezebbeket? Én is 2009-ben végeztem, viszont a diplomamunka leadással csúsztam (remélem jövő héten végre leadom már), így csak októberben megyek majd vizsgázni.
fricc_: király, hogy elfogadták, akkor már csak meg kell írni!
-
BaLee
addikt
Az a legcélszerűbb ha olyan programot használsz amikben ezek benne vannak. Ilyen pl. a Smartdraw vagy az MS Visio. Előbbibe talán több féle van. De azt is megcsinálhatod ugyanezekkel a programokkal ha valamihez nem találsz letöltesz netről egy képet és azt is bele lehet tenni.
Én a hálózatos ábráimat Smartdraw-al csináltam a diplomamunkámba.
Amit ma sikeresen megvédtem így lezárult ami tovább tartott, mint az általános iskola meg a középsuli együttvéve.
Na jó csak időben, már 2009ben végeztem csak mostanáig nem írtam diplomamunkát. -
fricc_
tag
válasz
adalbert1 #2112 üzenetére
Szerencsésen odaért, és el is fogadták, most jön az írjuk meg ha már elfogadták.
Olyan hálózatos doksit fogok készíteni, van valakinek ötlete, hogy honnét tudnék a hálózati eszközökről olyan kis képeket szerezni, amiket akkor szoktunk használni ha rajzolunk egy hálózatot.
Gondolok itt a routerre, switch, Wi-Fi antenna stb.
vagy van erre egy jó kis progi is?Régebben kerestem ilyeneket de bele tört a bicskám, bár az is lehet hogy a feladat túl triviális volt, és én bonyolítottam túl a google-s keresési feltételeket :-)
-
bzoly
aktív tag
-
BaLee
addikt
A GDF hidról letöltötted a kidolgozott tételeket? Arkangyal féle meg a 2014 extra?
Ebből a kettőből mindenféle felkészítés nélkül fel lehet készülni olyan szinten, hogy a programozáson kívül mindent tudj. A B tételsorban a két programozás tétel az ami húzós, az SQL-hez meg annyi kell hogy elolvasd az adatbáziskezelés tankönyvet, letöltsd a Kupcsikné féle GDF-es prezentációs tananyagot és mivel az SQL tök logikusan van felépítve nem nehéz. B16nál a SELECT parancsórl lehet rizsázni, egy egyszerű lekérdezés az 2 sor, meg a beágyazott lekérdezésnek is érteni kell a logikáját és kész.
Mondom mindezt úgy hogy nem használtam SQL-t sohasem és most a tételekből tanultam. Bár állítólag ha olyan a vizsgáztató tanár akkor konkrét programrészletet vagy SQL részletet is le kell írni de nem hiszem, hogy enélkül legalább egy kettes ne lenne meg.Felkészítőt sajnos nem tudok ajánlani de érdemes szétnézni a fent említett fórumon nagyon sok hasznos tipp van.
-
Gejike
csendes tag
Szia!
A6os cu működése CISC,RISC
B16os az meg sql parancs írása volt.
Azért készūltem rá de úgy látszik keveset. Az volt a legnagyobb gond hogy 99ben kezdtem a sulit és azóta mindent elfelejtettem. Hát köszi a bíztatást. Legközelebb októberben mehetek vizsgára... Esetleg valaki tud olyan valakit aki felkészítene addigra. Mert őszintén szòlva a programozàs része nem megy... -
BaLee
addikt
Szia!
Mit húztál, hogy nem sikerült? Mennyit készültél?
A kérdésedre válaszolva amúgy ahogy én olvastam a beszámolókat egyáltalán nem tartják ezt számon, hogy ki hányadszor megy és nem szívatnak valakit jobban azért mert másodszor megy, sőt ha normális a tanár és a vizsgabiztos talán még engedékenyebb is kicsit. Annyi előnyöd mindenesetre meglesz, hogy csak a tételek maradnak a védésen már túl vagy.
Sikerülni fog a következő!
-
Gejike
csendes tag
Sziasztok!
Nekem sikerült a záróvizsga védés része. Sajnos a tételeken elhasaltam... Szerintetek ez mennyire lesz negatívum a következő zv-n? Úgy értem mennyire lesznek segítőkészek a vizsgáztatók? Vagy ez független attól?
-
aurel192
csendes tag
Helló!
Mik a tapasztalatok az idei záróvizsgákkal kapcsolatban? -
adalbert1
veterán
Amit a végén írtál, azokat most tudtommal nem kell leadni (legalábbis én nem adtam le, és elfogadták a tervet) - én írtam kb. fél oldalt arról a problémáról, amit körüljárok, illetve tartalomjegyzéket, és kitöltöttem a megfelelő mezőket. Nekem belső konzulensem van, így semmit nem adtam le róla (csak beírtam a nevét, meg hogy a GDF a munkahelye
), de ha neked külső lesz, akkor szerintem le kell adnod a kért papírjait is.
-
fricc_
tag
válasz
adalbert1 #2107 üzenetére
Köszi!
De jó hogy ezt a telefonba nem mondták, pedig direkt rákérdeztem, hogy le tudom-e tölteni regisztráció nélkül.Csak megerősítésképpen kérdezem :-)
Jól látom elég a megoldandó probléma rövid leírása, aztán egy tartalomjegyzék vázlat, meg persze ami a konzulensről kell és minden ok?Régen kellet valamilyen időbeosztás szerinti ütemterv is, hasznosítási lehetőség, gazdaságossági előbecslések, stb. Csak örülök hogy ha ezek kimaradtak :-)
-
adalbert1
veterán
Szia,
a záróvizsga csoport oldalát ILIAS reg nélkül is meg lehet nézni, itt az egységes tájékoztatóban megtalálod, hogy mik a terv követelményei, és a tervhez is találsz letölthető űrlapot. -
fricc_
tag
Sziasztok!
Pénteken olvastam a suli honlapján, hogy nekem is 04.30-áig van lehetőség elkészíteni a diploma munka tervet.
Ez egy pöttyet derült égből villámcsapásként ért.A problémám, hogy nem tudok hozzájutni az aktuális dipi terv követelményekhez, illetve az űrlaphoz.
A suliban telefon azt mondták, hogy emailbe kérjem meg a regisztrációt az ILIAS rendszerre, és hétfőre megcsinálják a hozzáférésemet.Jó lenne ha tudnék rajta dolgozni, nem csak hétfőn ki tudja mikortól.
Addig még egy konzulenst is fel kell kérnem. Témám szerencsére van :-)Tudna valaki mutatni egy űrlapot, és hogy pontosan mit is kell tartalmaznia?
Akkor sem haragudnék meg, ha esetleg egy (kitakart) vázlatos elfogadott tervet is megnézhetnék :-)
Előre is köszi. -
adalbert1
veterán
válasz
canniball #2102 üzenetére
Tegnap óta vannak új fejlemények a neptun főoldalon:
"Azok a hallgatók, akik a felsőoktatásban a tanulmányaikat 2006. szeptember 1-je előtt kezdték meg, azt a felsőoktatási intézmények által elfogadott tantervi követelmények alapján a korábbi képesítési követelmények szerint fejezhetik be. Ugyanakkor e rendelkezésektől a felsőoktatási intézmény – az Nftv. 112. § (4) bekezdésében foglalt szabály alapján 2015. szeptember 1-jétől eltérhet.Mivel a Gábor Dénes Főiskola augusztusban nem tart záróvizsgát, a képzésüket 2006. szeptember 1-je előtt megkezdett hallgatók a 2015. októberi záróvizsgán részt vehetnek, amennyiben diplomamunkatervüket 2015. április 30-ig, az elfogadott terv alapján elkészített diplomamunkát pedig 2015. augusztus 24-ig beadják."
-
BaLee
addikt
válasz
canniball #2100 üzenetére
Közölték, hogy az utóbbi. Mindenkivel közölték aki ebben a helyzetben volt. Azért lesz most rekordszámú vizsgázó májusban, hogy ez nekünk jó vagy rossz azt nem tudom, majd kiderül.
Itt az idézet az én levelemre adott válaszból a lenti dologgal kapcsolatban, mikor megkérdeztem hogy van-e határidőm a záróvizsgára (2002-ben kezdtem):
"Jelenlegi jogszabályok alapján tanulmányait 2015.08.31-ig államvizsgával zárhatja."
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- Xbox Ultimate előfizetések
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest