Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ivory
csendes tag
Valaki volt már Digitális technikából vizsgázni Szittyánál az idén, vagy tud róla valami? (Régebbi BSc-sek)
-
orkester
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Szóval Módszertanról késett kb. 5 percet Ratkó, majd ugye a szokásos 3 lap, amiből 2 teljesen üres volt, csak az egyik hátulján volt matek feladat (múltkor mindhármon volt). Kb. 14:45ig írhattunk, mire megjött Karácsony. Én kezdtem Nála, féltem nehogy Kupcsikné is megjöjjön, de nem jött. Hiába írtam le mindent, Karácsony szinte felmondatta a tételt (aggregáló fv-ek), majd kaptam egy gyakorlati példát, hogy kérdezzem le, hogy a táblázatból (az aznapi vizsgázók listája) mennyi az 2000, 2001 stb. évfolyamú. Nem mindig értettük meg egymást, de végül egy 3-assal elzavart, remélve, hogy a többi jobban megy majd.
Ratkó az első pár embert rendesen kikérdezte, így olyan 15:30kor még vagy 10-en voltunk hátra legalább nála, úgyhogy már csak kijavítgatta a matekot(esetleg belekérdezett 1-2be röviden), a statot meg egy megoldás mintáról 10mp alatt átfutotta.
Matekból meg nem tétel van, hanem konkrét dolgokra kell válaszolni(estemben ez lényegében az egész tétel volt - múltkor nem -, de segített, hogy nem magamtól kellett kitalálnom mi következik)
Ja kint egy lány azt mondta, hogy Ratkó csak a fogalmakra kíváncsi, nem szereti a képleteket. Ehhez képest nálam hiányolta néhol, pedig azért írtam párat. Egyébként nem is értem mi alapján ad jegyet, mert a stat majdnem hibátlan volt és arra is 3-ast adott. Matekra meg 2/3-ot.
Puskázni meg ha szükséges nyugodtan lehetett, mert néha járt egyet Ratkó, de csak míg nem szóbeliztetett, utána senki nem nézett a többiek felé...nem kellett volna ennyit tanulnom.
Remélem mindent leírtam! -
adalbert1
veterán
Ja, nekem is ezt küldték mint kewnek. Viszont előző félévből rémlik valami olyasmi, hogy egyszer csak a vizsgára jelentkezés alól eltünt minden, mintha nem is vettem volna fel tantárgyat, és csak mikor befizettem akkor kerültek elő a dolgok...

szerk.: köv. félév elején meg furcsa lenne fizetnem, elméletileg addigra csak a szakdogát+diplomamunkát hagyom, költségtérítést meg csak a tantárgyakra kell fizetni, nem?
-
kew
senior tag
Nekem ezt írták mailben:
Ezúton értesítjük, hogy a TVSZ 1. sz. melléklete alapján tárgyújrafelvételért a 2008/2009 tanév 1. félévében 10.000.-Ft/tantárgy költséget kell fizetnie. A csekkszelvényt postai úton küldjük, kérjük, hogy a befizetést igazoló csekkszelvény másolatát az Információs Központba eljuttatni szíveskedjen. Tájékoztatjuk, hogy a vizsgázásra csak az összeg befizetését követően van lehetősége.
-
Shodan
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Nekem azt mondták TO-n, hogy nincs határidő, de jobb minnél előbb.
Én ugyanúgy tudok vizsgázni. Inkább félév végén fizesd be szerintem, abba nem köthetnek bele.Mintha köv félév elején fizetnéd.
Ha nagyon elkezdenek pampogni akkor, mivel gondolom neked se ajánlva küldték, azt mondod nem jött semmiféle csekk. Biztos elveszett a postán
vagy mint esetedben még a cím se egyezik. -
adalbert1
veterán
Tényleg nincs határideje a befizetésnek?
A vizsgalehetőségeket se tiltják le, ha csak félév elején fizetem be a csekket?
Csak mert nekem etr-ben esedékességnek 2008.09.01 szerepel, ami elméletileg a félév legeleje...
De jó lenne ha el tudnám még húzni a dolgot 1-2 hónapig, nagyon nincs kedvem odadni azt a 150k-t most így egyben nekik.
Az meg külön öröm, hogy direkt átirattam a címemet a budapestire. A 3-ik felvételért járó csekk ide jött, viszont most a 150k-s csekket meg simán küldték Szentesre. -
kew
senior tag
na igen.. én is gondoltam rá, hogy nem fizetem be - igaz nekem csak 10 ropit kellene - de felesleges kekeckedni, mert úgy is én húznám a rövidebbet. De legalább egy válaszlevelet elvárnék, hogy "bocs vazze, elnéztem, mégis fizetned kell, sorry"...
Bár ez még mindig jobb, mint az annó okosan kitalált 5500Ft/kredit-es okosságuk
Emlékszem, arra direkt felvettem egy félévnyi diákhitelt, majd miután az megjött, közölték, hogy na mégsem kell befizetni. Akkor is kva ideges lettem, hogy most emiatt mégjobban eladósodtam. Persze, visszafizethettem volna egy az egybe, na de ugye ha már ott van, égeti az ember kezét 
-
Shodan
őstag
Nekem is megjött a csekk 80k-ról.
A szép az egészben , hogy mikor kérdeztem, és mailt írtam azt mondták hogy nem kell fizetni!!!!, úgyhogy azt a pénzt szépen el is költöttem.
Most bementünk TO-ra és azt mondták, bocsi , de mégis csak kell fizetni csak sok dolga volt az erre illetékesnek és még nem tudták kipostázni a csekkeket.
Hát köszi bazdmeg
csak, így egyik napról a másikra mindjárt előkapok majd 80ezret. Majd év végén talán befizetem, mert ha jól tudom határidő nincs.
De azt így szolídan megemlítették hogyha nem fizetem be akkor lehet hogy az idei vizsgáimat semmisenek veszik. Gondoltam kinyomtatom az emailt amit küldtek és bemutatom az arcukba, de aztán rájöttem hogy teljesen felesleges, ez a GDF és ezt újra bebizonyították. -
X@b3e
addikt
válasz
Gorneck
üzenetére
Az elbírálás 60 nap, betartják szépen. A diplomamunka tervem anno, amikor beadtam, a beadás utáni nap már rajta volt a dátumos pecsét, de csak az idő lejártával küldték ki az értesítést, és nem is adtak róla infot. A kész diplomamunkámat pedig azon a héten vitte el az opponens átnézni, amikor lejárt a 60 nap
Ezek ilyenek 
-
kew
senior tag
Beszéltem a záróvizsga csoporttal, egy lelkileg összetört hangú nő elmesélte, hogy a kollegája elment mert a gyereke beteg lett, és hogy Ő most teljesen készen van. De mellesleg nem tud segíteni, mert a tanszék feladata közölni a kijelölt konzulenssel a tényt, hogy biztony ő lett a kiválasztott. De állítása szerint mindennapos dolog, hogy elfelejtenek szólni az érintettnek.
A tanszék vezér Selinger Sándor (mint most megtudtam Zélinger-nek kell mondani). Neki valahogy nincs kedvem írni, gondolom akik ismerik, tudják, miért
Úgyhogy most várok még egy kicsit, aztán dobok még egy mailt a konzulensnek, hogy ugyan történjen már valami... Bár addig legalább nyugodtan írogathatom a szakdolgozatom

Miért van, hogy ilyeneken már meg sem lepődöm..? Javulhatna már eza GDF egy kicsit...
A másik érdekesség:
Fél év elején írtam a TO-nak, hogy kell-e tantárgyfelvételi díjat fizetnem az utolsó elmaradt tárgyamra. Visszaírták, hogy nem, nem kell. Rá egy-két hétre jött az etr-es körlevél (sqlservice feladóval - ez is hihetetlen, hogy nem bírják átírni mondjuk GDF etr-re vagy mittudomén..), hogy akkor fizetnem kell, majd jön a csekk. Jött is, közben kétszer írtam a TO-ra, hogy akkor most kell vagy nem kell fizetni? Válasz még nem jött... -
kew
senior tag
hali,
nem tudjátok, hogy zajlik mostanában egy java3 vizsga? elég csak bemutatni az elkészített progit, vagy mást is kell csinálni?
Ez lenne az utolsó vizsgám és jó lenne nem elcsúszni rajta
Amugy beadtam a diplomamunka tervemet, el is fogadták, megkaptam Kovács Jánost konzulensként. Róla tudtok valamit? Én akárhogy próbálom felidézni, egyszerűen nem tudom ki az.
Írtam neki, hogy akkor hogy legyen, egész rendesnek tűnt a válaszában. Bár ő még nem tud róla, hogy ő lesz a konzulensem, pedig már kb másfél hónapja kijelölték... Nem is értem igazán ezt, de majd felhívom a záróvizsga csoportot, hogy ugyan mondják már meg neki..
-
orkester
őstag
Sikerült ma a Módszertan! 3-as lett!
Nincs több vizsga végre! 
-
ágica73
csendes tag
Megköszönném a kifejtőset, ha küldenéd, lehet, hogyjobb mint az enyém.
Bár sajnos előre kerültem az ültetésnél és nem igazán volt lehetőségem puskázni.Ivory: Puskázni, bármi segédanyagot használni tényleg nem tudsz. Ki kell menni, húzni egy teszt feladatot, szemig bemutatása mellett és van 1 órád, hogy vmit alkoss. Tudni kell a vb feladatokat ami a könyvben van, mert ahhoz hasonlót kapsz kissebb módosításokkal. Tényleg érteni kell hozzá egy kicsit, hogy átmehess rajta.
Előttem 5 emberke kapott 1-est.
Tanácsom, hogy szerezd meg a programot és mazsolázz rajta míg meg nem érted a logikáját. Különben ennél a vizsgánál nincs esély.Volt valaki ebben a félévben vizsgázni JAVA 1-ből? Hogyan zajlik?
-
-ZSIVÁNY-
csendes tag
üdv!
megvan a szamviteli alapism. jegy,sajna mehetek ujra vizsgazni.
pénzügy szigorlathoz nincs valami infótok?
nincs valami feladat ami mindig van benne?
vagy bármi más tapasztalat az üggyel kapcsolatban?
-
ágica73
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült a visual Basic-em. Köszönöm a segítséget nektek!
Valakinek van esetleg mesterségesből feladatlapja? Az sajnos nem sikerült.
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
ETR-en vagy vhol meg lehet nézni, hogy a diplomamunkaterv elbírálást alatt van e?
Aki mostanában kapta meg, annak mennyit ültek rajta?!
-
Ivory
csendes tag
Testmodellezésből járt valaki mostanában vizsgázni? A legnehezebbekből vannak kiválogatva, vagy azért emberbarát feladatok vannak?
Kezdek parázni, mert a vizsgafeladatok utolsó harmadát nem nagyon vágom úgyhogy olyat adnak akkor benéztem..:S -
pjtr
aktív tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Sziasztok!
Ez még a Kun féle statisztika volt :STATISZTIKA
Köszönet Kenzónak az anyagért
De mintha azt hallottam volna, hogy ő már nem vizsgáztat. -
Okica
csendes tag
válasz
adalbert1
üzenetére
hali.
Terinfo nagyon gaz. En most megyek belole majd 3szor. Iszonyat szivas az egesz. Csak egy szutyok kis tesztnek nez ki az egesz, de ha egy kerdesnel tob mint egy valasz is helyes es nem jelolod az osszes jo valaszt akkor 0 pontos az adott kerdes. Van benne 5 kerdes ami a gyakorlat resze. Aki volt gyakorlaton annak nem kell kitolteni azt a reszt. Automatikusan megadja. Es ha jol tudom akkor 7 ponttol megvan a kettes. Puskazni nincs sok eselyed mert jarkal mint a mergezett eger a tanar
DE van megoldas a szamodra
terinfo -
adalbert1
veterán
Szerencsére a legtöbb gyakorlatot sikerült megkerülni valamilyen úton-módon, ERP szoftokból pl. SAP-ról adtam be egy házidogát...
Viszont lehet hogy Térinfóból nem ártott volna elmenni gyakra, legalább láttam volna már a softot... Térinfó vizsgán mennyit kérdez a könyvből és mennyit a gyakorlatból? Csak mert emlékeim szerint a könyv baromi vastag és nem lenne túl sok kedvem átrágni magam rajta. -
orkester
őstag
-
pjtr
aktív tag
válasz
orkester
üzenetére

Életed leglassabb órája volt ugye?

Adalbert: Ha bemész gyakorlatra, akkor lehet házit kérni, amit majd 2 progival kell megcsinálni.
Elsőre csúnya feladat volt, de aztán ahogy csináltam úgy lett tiszta. A másik programmal is megcsináltam félig meddig, de ezt nekem befejezte az 1ik jány a suliból
-
ágica73
csendes tag
Sziasztok!
Volt valaki okt. 30-án mestint-ból vizsgán? Tudjátok mikorra javítja ki? -
-ZSIVÁNY-
csendes tag
a statisztikai szoftverekben tudok segíteni.
ha ugy van még ahogy én csináltam meg.
van egy statisztikai program, azt le kell töltened iliasról, mert azon van a vizsga.
van hozzá egy csomo feladat, megoldéással ugyan ott.
azt gyakorold be és a vizsgarra be is lehet vinni a kinyomtatott feladatokat.
a vizsga ugyan az mint a feladatok csak más számokkal és nem is kell megcsináli az összeset.
a tanár nagyon rendes, nekem 5-ös lett.
csak gyakorolni kell h rutinszerű legyen, a feladatok mellé le is van irva mit h kell csin. -
-ZSIVÁNY-
csendes tag
tud valaki valamit gazdasági statisztikáról?
milyen a vizsga, miből kell készülni, esetleg valami jó kis jegyzet vagy példák?
előre is köszi! -
-ZSIVÁNY-
csendes tag
sokáig lehetett irni, én több mint 2 órát voltam benn.
feladatok:
-be kellett sorolni néhány eseményt számlacsoportokba
-el kellett dönteni néhány eseményről, hogy hogyan és mire(eredményre v forrásra) hat
-le kellett könyvelni egy mérleget főkönyvi számlákon
-és adott adatok alapján össze kellett állítani egy mérleget.
jah és volt még egy olyan feladat ahol ki kellett egésziteni egy cselekménysorozatot egy naplóbanremélem segítettem azoknak akik még csak most fognak vizsgázni,bár lehet még nekem is szükségem lesz rá...
nem érzem úgy hogy tuti 2-es lenne.
-
-ZSIVÁNY-
csendes tag
voltam ma számvitel alapon...
hát, igen szép feladatok voltak.
az ellenségeimnek sem kívánom ezt a számvitelt.
nem tudjátok mennyi idő alatt szokta felrakni etr-re? -
Okica
csendes tag
az en lemaradasom:
mat4
kontrolling
java
szamivtel alap
szamvitel elemzes
terinfo
modszertan
penzugy szigo+szakmai nyelvvizsga

-
Dj Ready
csendes tag
Én is itt végeztem 4 -es minősítésű oklevéllel.
Nem szívesen olvasom azokat, akik fikázzák az iskolát, nyilván ne hasonlítsuk össze a BME -vel, aki maximalista, egyik főiskolára se menjen.Nem mindenkinek az a legfőbb gondja érettségi után, hogy melyik egyetemre menjen, nekem ez jutott, és sikeresen végeztem elég jó eredményekkel, munka és család mellett.
Az, hogy a szomszéd Jancsika (aki buta mint a szamár) is oda iratkozott be, ne minősítse már a sulit, ugyanis nem mindenki végzi is el. 15% tesz sikeres államvizsgát, tehát a természetes kiválasztódás itt is jelen van. Aki elvégzi, az általában megdolgozott érte.
A Bsc képzéseken már szigorlat sincs, tehát már ennyivel is könnyebb, az viszont jó, hogy a kreditrendszer miatt nem lehet az időt húzni, mint anno a hagyományos főiskolai képzésben.
A konzultációs központok tömeges megszűnése jótékonyan hat az imázsra, mivel azok színvonala eléggé lehúzta az oktatás szintjét. Saját szememmel láttam arcpirító dolgokat.Elöljáróban ennyit, mindenkinek javaslom, hogy védjük magunkat ott, ahol tudjuk. A munkahelyünkön bizonyítsuk be, hogy értékesek vagyunk, és ne engedjük, hogy kívülállók és laikusok értékeljék le a munkánkat.
Üdv.
-
adalbert1
veterán
Nekem ennyi van még:
Térinformatikai rendszerek
Mesterséges intelligencia
Infokommunikáció
Munkavédelmi ismeretek
Biztonságszervezői menedzsment
PÉNZÜGYTAN SZIGORLAT
Filozófia
Gazdasági statisztika
MÓDSZERTAN
Üzleti informatika
Kontrolling
Döntéstámogató rendszerek
Statisztikai szoftverek
Marketing közgazdászoknak
Informatikai rendszerek szervezéseRemélem lepörögnek ebben a félévben, ill. muszáj nekik...
Meg nem ártana kitalálni, hogy miből írjam a diplomamunkát, de ötletem sincs még, ill. nem igazán gondolkoztam rajta.Gazdasági statisztikából mire lehet számítani? Tud valaki valami segítséget hozzá?
-
ágica73
csendes tag
válasz
orkester
üzenetére
Fog az menni!!!

Szakmai angol????????? Majd államvizsga után. Bárcsak már ott tartanék.
pjtr: Nekem még hátra van: visual b., java1, angolok és a mesterségesből múlthéten voltam reménykedem, hogy egy kettes sikerült.KÉRLEK SEGÍTSETEK:
visual basic 6.0 -t honnan lehet ingyen megszerezni sűrgössen? 14-én vizsgáznék belőle. -
-ZSIVÁNY-
csendes tag
nekem van még:
mikro,makro,mestersége inteligencia,számvitel alap és elemzés,3 szigorlat, +a gyakorlat + nyelvvizsga és most várom a pénzügyi alapismeret eredményemet.
de ez a nyavajás számviteli alapismeretek nagyon kifog rajtam, pedig 5.-én vizsga
nem tudom h fogom megcsinálni... -
pjtr
aktív tag
sziasztok!
Hogy álltok mennyi van még? Nekem "csak" számvitel elemzés, és kúltúrtöri.
Szakmai nyelv lehet hogy a lexinfónál a legkönyebb a bécsin.
-
Ivory
csendes tag
Multimédiával kapcsolatban mik a tapasztalatok?
Könyv és az ell. kérdések alapján nem tűnik nehéznek, bár a számításokat még nem néztem át, de a supportneten ami anyagok vannak és az azokhoz kapcsolódó egyéni megjegyzések..
hát kacagtam egy jót. -
adalbert1
veterán
Bizt szervezői managementtel valakinek valami tapasztalat? Ugyan annyira lazán veszi a tanár, mint a vagyonvédelmi ismereteket?
-
pjtr
aktív tag
Voltam tanárnál, 4-5 alkalommal, elég sokat gyakoroltam még hétvégente. Persze lehetett volna többet is, de sajnos csak ennyire futotta. A Keresztes Tanárúr nagyon korrekt volt, azt mondta a vizsga vége előtt 10 perccel, hogy irhatják még 1 órát, most nem kell sietnie.
Persze ha nincs a plusz idő, akkor nem lett volna meg.
Zsivány: Ami anyagom van, azt mindjárt átküldöm. -
-ZSIVÁNY-
csendes tag
Hello!
pjjtr:
grat!
milyen volt a számviteli alapismeretek?
milyen feladat volt?
miből készültél?
előre is köszi! -
adalbert1
veterán
Grat! Hogy sikerült végül felkészülni?
Pénzügy szigorlat: hát beoptam rendesen szerintem. Alapvetően nagyjából az volt amit orkester mondott, viszont vállalati pénzügyekből a nehezebb számítások vannak benne, így ahhoz hozzá se kezdtem.

vitpeter : szerencsére ilyen szigorlatom nincs, viszont így sajnos nem tudok segíteni.

-
vitpeter
csendes tag
Sziasztok!
Kellene SOS-ben egy kidolgozott tételsor, számítástechnikai szigorlathoz (2008). Leglényegesebb része a b kérdés sor lenne.
Előre is köszönöm!
-
ágica73
csendes tag
Sziasztok!
Volt valaki tegnap mesterségesből? Hát elég gáz volt.
Nem tudjátok, hogy az Bajczi-Kerekes angol 1-4-ig írásbelin, lehet szótárt használni? Valakinek van a beszámoló menetéről infója, tapasztalata? Osszátok meg velem.
Orkester: Sanálom, de ne add fel!
Pjtr: gratula! -
orkester
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Haza is értem.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire balszerencsém lesz, de így alakult. Matekból nem volt tételszám, csak kérdések, így a puskámmal vacakolhattam volna mire megtalálom. Stat-ból ugye az 1. 5 tételt tudtam...a 8.-at kaptam. Adatbázisból ment nagyjából mind, a 9-essel annyira nem voltam kibékülve...persze a 9-es szám virított a lapon. Pedig már kezdtem örülni, hogy az előttem levő is a 9-es tételt húzta, gondoltam nőttek az esélyeim, hogy már csak nem azt kapom.
A lapoknak meg term. csak az egyik oldala volt üres. Más infóval nem tudok szolgálni, mert pár perc után leléptem. -
orkester
őstag
Hamarosan indulok módszertanra, legalább úgy izgulok, mint a töri érettségi előtt.

-
Ivory
csendes tag
Ha valaki volt Adatbázison megosztaná velünk a tapasztalatait?
Multimédiából most olvasom tantárgyi útmutatóban hogy valami prezentációt kell vagy lehet leadni. Ez nekem új, első órán még csak zh-ról volt szó prezentációt nem hallottam vagy elkerülte a figyelmem. Vagy ez olyan hogy aki akar kiselőadással szerezhet jegyet aki nem az meg zh-t ír?
Köszi előre is a válaszokat!
-
Shodan
őstag
Adatbázison lehet könyvet vagy jegyzetet használni?
-
Ivory
csendes tag
Az oké. Nekem is ilyesmi rémlik. Csak azt nem tudom hány pontos volt a zh.
De számolgatok magamban meg nézem a legnagyobb pontszámot akik kapták sztem meg lesz egy gyenge 2-es.. Legalábbis nagyon remélem.
-
Ivory
csendes tag
Sziasztok! Nem tudjátok hány ponttól 2-es a Mesterséges Int. 1. zh? fent vannak a tanár oldalán de nem látok ponthatárokat sehol...

-
Shodan
őstag
lol, sql9 videoban a vége fele végig ilyen horkolás hallatszik

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vagy mint esetedben még a cím se egyezik.

A szép az egészben , hogy mikor kérdeztem, és mailt írtam azt mondták hogy nem kell fizetni!!!!, úgyhogy azt a pénzt szépen el is költöttem.
csak, így egyik napról a másikra mindjárt előkapok majd 80ezret. Majd év végén talán befizetem, mert ha jól tudom határidő nincs.

, most dolgozom, de este felé megírom mi volt pontosan.
Nincs több vizsga végre!