Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: Nvidia Geforce PCX5300 bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
dubai
újonc
2010/11-es diákigazolvány matricát vennék, ha esetleg valakinek nincs rá szüksége.
Köszi -
ail.timtom71
újonc
Tud valaki segíteni nekem?? 2007-ben abszolváltam, informatikus közgazdász szakon. Most már illene államvizsgáznom. Tud valaki nekem kidolgozott tételsort? Régen volt egy oldal ahol feltöltött anyagok voltak de elfelejtettem a linket. Köszi

-
Gorneck
legenda
2003ban mikor kezdtem sem volt már ez igaz...ugyan ez csak távoktatás, de volt nálunk pár tanár aki ha nem tanultál kivágott...persze nem azt mondom, hogy mind1ik tanár ilyen volt és komolyan vett mindent (ők is komolyan vették csak elnézőbbek voltak, mert munka család mellett nem egyszerű fősulira járni), de nem adták csak úgy a vizsgaeredményeket.
-
vzs
tag
válasz
mZoleee
üzenetére
Én a sima főiskolai képzésben vettem részt, azt tudom mondani neked, hogy az oktatók nagy része igen csak érti a dolgát, persze van pár nehéz eset, de nem ez a jellemző. Nem mondom, hogy könnyű volt Abszolválni, de nem is lehetetlen elvégezni. Sokat javult az iskola színvonala az 5-6 vagy korábbi évekkel ezelőtti állapotokhoz képest. Tanulás nélkül nehéz átmenni. A sok "urban legend", amiket mesélnek róla ma már régen nem igaz.
-
mZoleee
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy mennyire érné meg jelentkeznem a GDFre a web-programozói felsőfokú szakképzésre, mert kaptam infókat a suliról hideget-meleget és érdekelne egy normális egységes vélemény! Szeretném elvégezni ezt a szakot csak a kérdés hogy csináljak a GDFen vagy inkább a DUFra menjek?
előre is köszi a segítséget !
üdv. Z
-
fv82
tag
Köszönöm a válaszodat. Közben az információt is jól kikérdeztem, de amúgy megnyugtattál. A konzulensem mondta, hogy elég ha e hó végéig jelentkezek a szeptemberi záróvizsgára. A szakdolgozat már közel kész van, de ezzel a gyakorlat elbírálással még bukhatom a szeptemberi erőpróbát.
-
vzs
tag
2 hete adtam be, 1 oldalas beszámoló, arról írj részletesen, hogy a gyakorlat alatt milyen munkákban vettél részt, mennyit tanultál belőle, ... ...
Kell egy jóváhagyási lap, amit le kell adni a gyakorlat előtt, kell a munkáltató igazolása és ez a papír. Ha nem adtad be előre nem gond, én sem adtam le, mivel nem mondták, pedig kérdeztem az Info központtól. Elfogadták így is.
-
fv82
tag
Sziasztok!
Éppen a szakmai gyakorlati beszámolómat írom, de nem találok semmit arról a tájékoztatóban, hogy annak, hogy is kell felépülnie, vagy egyáltalán hány oldalt várnak el.
Szóval ha van valakinek tapasztalata, azt szívesen fogadnám. -
vzs
tag
válasz
canniball
üzenetére
4., 5. még nem volt nekem, de 3. felvétel ebben a félévben is volt több is. Félév elején be kell adni egy méltányossági kérelmet, erre van egy formanyomtatvány. Majd a Rektorasszony vagy az Oktatási rektor helyettes válaszol 1-2 héten belül. Olyat még nem halottam, hogy ne adták volna meg.
-
vzs
tag
válasz
canniball
üzenetére
3. tárgyfelvétel nem probléma, egy méltányossági kérelem(5ezerFt) és kész. 4., 5. felvételt is így megy. Több olyan hallgatóval beszéltem, aki 4., 5. felvételre is kapott engedélyt. Sőt, olyannal nem találkoztam eddig, aki ne kapott volna. Persze mindig para előtte, de nem szokott ebből gond lenni.
-
canniball
nagyúr
A visszalévő 3 félév nem olyan sok idő ha figyelembe vesszük hogy az eltelt 4 milyen gyorsan elment...pláne ha azt is nézzük milyen "szép" tárgyak maradtak el: stat., valszám., számvitel...
Mod. Most nézem félreértettelek: nekem "csak" harmadik tárgyfelvételi lehetőség(ek) kell(enek), neked meg plusz félév. Akkor mindkettőről várjuk az esetleges tapasztalatokat. -
vzs
tag
Sziasztok van olyan hallgató, aki kérelmet adott be azért, hogy további félévet kapjon az elmaradt tárgyak teljesítéséhez? Ha igen privátban elküldené milyen kérelmet adott be? Illetve volt már olyan hallgató, aki nem kapott lehetőséget?
-
rekasz85
újonc
Sziasztok!!
Tudna nekem segíteni vki stat szotfverből?? Nagyon nagyon fontos lenne!!!!!!
előre is köszi
réka
-
Gorneck
legenda
Az még csak egy dolog, hogy prog az egész (mellesleg nekem pl nem is ebből a sorból kellett volna vizsgáznom, szal nekem is után kellett néznem, mert a nagy részét nem tanultam, pedig Alkalmazási szoftvereszközök sávon voltam)...de vizsgán hajlamosak belekérdezni és példákat várni...szal program részleteket is kell írni...
-
KrAt
veterán
Valaki magyarázzon el nekem vmit lécci!
Most néztem a záróvizsga kérdéssort..
"A" tételsor hardver, nem para, megtanulható..Na de mi a picsa az a "B" tételsor???? Csak programozás kérdés??? Ez teljesen ok, de nekem a kérdések 90%-a teljesen sötét, mert nem prog szakirányon vagyok.. Akkor ezt nekem honnan a retekből kell majd megtanulnom, ha azt se tudom, miről van szó?????
-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Azt nem tudja vki, hogy az államvizsga után mennyi ideje van az embernek, hogy bemutassa a nyelvvizsgát?
Vmikor neki kéne állnom a vizsgára készülésnek...de nem akarom húzni, ha időlimites a dolog, meg akkor lehet már angolt nyomatnám inkább...
Azt tudom, hogy nekem bármilyen nyelvből alap c elég... -
Jules__Verne
csendes tag
SZiasztok!
Internet alapú alkalmazásfejlesztésből volt már valaki? A jegyzet elég harmatos... -
canniball
nagyúr
MSDNAA kérdés: tényleg nincs Office a letölthető szoftverek között vagy csak én vagyok vak?

-
Gorneck
legenda
Szia.
Nem. Nekem 99 óta van egy Gőőőtés...egy dbig arról volt szó, hogy honosítani kell, majd azt magyarázták nem kell elfogadják...a vizsga napján mikor mentem haza közölték, hogy ezt bizony keményfedelesre kell honosítani...a birkák a kedves nyaknál meg közölték, hogy 2000 előtti nyelvvizsgával kitörölhetem és vizsgázzak újra...még jó, hogy nem én vittem fel a vizsgám...apám diplomatikus volt...én kivertem volna a fogát aki közölte volna a jó hírt...
Amúgy nekem még alapfok elég bármiből...2003ban kezdtem...
-
pjtr
aktív tag
Szia
PÜ. ment..
peti
-
Gorneck
legenda
Ez húztam:
A - Az operációs rendszer erőforrás-kezelőjének feladata. A holtpont és kezelésének stratégiái. Biztonságos állapot. A szemafor használata a termelő-fogyasztó folyamatok esetében.
B - Relációs adatbázisok. Funkcionális függőség fogalma, speciális függőségek szerepe. Normálformák, a normalizálás célja. A normalizálás lépéseinek szemléltetése példán. Az adatbázis-terv dokumentációja.
B-t visszaadtam és húztam ezt:
B - Az információs rendszer fogalma és összetevői. Adat, információ, tevékenység, esemény, felhasználó, szabvány. Az információs rendszer szintjei és nézetei. Rendszerszervezési életciklus. Tervezés, szervezés, modell. Szervezetek strukturálási módjai. Átvilágítás, diagnosztizálás.
Ezzel se voltam nagyon kisegítve, de tudtam beszélgetni a csávókámmal. Én magam megbuktattam volna.Így a szóbelim kettes lett és a többi felhúzta 3asra az összképet...
Most már csak egy dolgom van...honosítani a német vizsgám.
-
Gorneck
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Pénzügyet és gazdtan-t még oktávba tanultam...utáltam mint szart...

Én már teljesen kész vagyok ezektől a tételektől...nekem nem fogja megmagyarázni senki, hogy ezt vha is használni fogom...ráadásul a java már majdnem tekinthető elavult infónak.
Mind1...nem lesz szégyen, ha elkaszálnak elsőre...3 műszak, építkezés mellett se ment minden vizsga elsőre (legfőképp, mert nem tudtam róla és nem mert nem tanultam)...ha már megvédem a diplomammunkám boldog leszek.
1 hét meg kevéske ekkora anyaghoz... -
ATISoft
tag
-
Gorneck
legenda
Még 1 kérdés...maga a suli és a számalk irodaház az egy épület? Mert a cím az uaz mind2 esetben...de a levél alapján egy külön épület.
-
canniball
nagyúr
EU ismeretek (Kovács Edina) tantárgyból volt mostanában vizsgázni valaki? Érdeklődnék mire is számítsak?
-
Shodan
őstag
Sziasztok!
Aki most diplomázik, vagy diplomázott azoktól kérdezném hogy ez a konzulensi dolog hogy megy?
Még egyenlőre csak ott tartok, hogy kitaláltam hogy miről fogok írni
, meg elkezdtem az anyaggyűjtést.
De szerintem nincs olyan tanár aki igazán otthon lenne a témában, ebben az esetben mit csináljak, mennyek be, ha igen egyátalán kihez?
kivel tudom megbeszélni hogy amit választottam az jó egy egyátalán, vagy hogy lehet e külsős konzulensem meg ilyesmi... -
-
Gorneck
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Elviekben ő fog kérdezősködni a munkámmal kapcsolatban...bár elnézve a két kérdését...el fog mindent hinni amit mondok...bár sok hozzáfűznivalóm nem lesz.
- A képeket én csináltam (erre zárójelben utalt mint olvasó feltételezi a képeket én csináltam). Amikből volt amit cserélnem is kellett, hogy még szemléletesebb legyen a gépet összerakó operátornak (mint olvasó érdekli, hogy volt e sikere, kudarca a munkámnak).
- Meg hogy mé maradt le az irodalomjegyzék...kérem szépen, azért mert cégen belüli munkát dolgoztam fel és mivel ebben dolgozom 6 éve így nagyon nem volt szükségem könyvekre (arról nem is beszélve, hogy a legtöbb belső dokumentáció nem publikus).
Persze próbálom rendesen megfogalmazni a dolgot...bár nem épp jó omen, hogy néha képes vagyok "berezelni" és akkor nem vok vmi beszédes. -
Gorneck
legenda
26dikán vágóhíd...
Félek attól tényleg az lesz...Dr. Ágoston Györgyről tudni vmit? Ő bírálta a diplomamunkám...sok kivetnivalója nem volt rajta...
Csak annyi mé nem csináltam irodalomjegyzéket...
No meg, hogy bevált e a munkám a valós életben vagyis cégen belül... 
-
Bicé
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni minden "segédeszköz" érdekel
pénzügyi alapismeretekből.Köszönöm nagyon
Bicé -
-
ATISoft
tag
Most szombaton lesz diplomaosztó...
Van valakinek tapasztalata róla, hogy milyen?
Mert el kellene mennem a diplomáért, de bohóckodni nem akarok.
Írják, hogy talárt kell felvenni meg ilyenek... Háát...Valaki ossza meg a tapasztalatát ha volt már.
köszi
-
ATISoft
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Visszagondolva én sokkal jobban féltem a vizsgától mint amennyire nehéz volt.
Közel két és fél hétig tanultam rá, volt, hogy reggel 8-tól este 9-ig kisebb megszakításokkal. Egyik pillanatban úgy éreztem jól sikerült felkészülnöm, másikban pedig úgy, hogy nem tudok semmit és biztos megbukok... Esténként úgy aludtam el, hogy közben azon gondolkodtam mi van ha ezt, vagy azt a tételt húzom ki, el tudom-e mondani. És elkezdtem magamban mondani.
Utolsó éjszaka aludni sem nagyon tudtam.
(Így utólag csak mosolygok rajta)Erre sikerült belehúznom egy olyan tételbe ami nem nagyon ment.
(infósokkal nem volt különösebb bajom, a gazdasági utolsó két tétele volt necces)Ennek ellenére nagyon segítőkészek voltak, egy rossz szavam nem lehet.
12-en voltunk aznap, mindenki átment. Állítólag előző nap volt két bukás, de olyanok buktak akik visszaadták a tételt.Nyugi.
Itt már nem cél a buktatás.
Annyi a lényeg, hogy legyen fogalmad mindegyik tételről, tudd, hogy eszik-e vagy isszák.
(Hacsak nem az ötös a célod
Menni fog ez. De tanulj csak, mert így tiszta lesz a lelkiismereted!
-
Gorneck
legenda
Ahogy így haladgatok a műszaki infós "A" tételsorral, egyre jobban kezdek parázni ettől az átok államvizsgától...és ennél a "B" tételsor sokkal keményebb.
Úgy számolgattam, hogy van még 2 hetem az "A" sorra és az ünnepek alatti szabis napokra hagyom a "B" sor átnézését...remélem elég lesz.Lassan jó lenne megkapnám a levélkét amiben szerepel az államvizsga dátuma így tudnám kb még mennyi időt kapok januárban. Remélem január vége fele lesz ez az időpont.
-
Chereek
csendes tag
Sziasztok!
Nyár óta látom sokaknak sikerült a záróvizsga!
Gratula nektek!Kérdésem az lenne, hogy nekem szinte már csak számviteles tantárgyaim vannak, nincs hozzá anyagotok??
számvitel alap
számvitel elemzés
ellenőrzés
éves beszámoló
adó és tb
kontrolling
kontrolling esetesetleg ha tudtok tanárt is, aki ezeken átsegítene, nagyon jó lenne!
köszi -
ATISoft
tag
Sziasztok!
Ma záróvizsgáztam és örömmel jelenthetem, hogy sikerült.

Nem sokat aludtam az éjjel, de valóban nagyon jó volt a hangulat a vizsgán.
Infóból és gazdaságiból is a 15-ös tételt húztam. Infóssal nem volt gond,
de a gazdaságis 15-ös (kontrolling, költségelemzési módszerek)
egyiket volt annak a kettő darab tételnek
amit nagyon nem akartam kihúzni. Ráadásul elsőként mentem be,
10 percem volt felkészülni, még el sem kezdem kidolgozni a gazdaságis tételt
már hívtak is. Viszont nagyon segítőkészek voltak, rávezettek a megoldásokra,
végül azt mondta a vizsgáztató, hogy látja, hogy tudom, csak nehezen jön ki
Az infós tétellel nem volt gond, pár kérdést feltettek, arra válaszoltam,
diplomavédéssel sem volt probléma. Összességében 4-est kaptam a szóbelire.
Meglepődtem, mert a gazdaságig kicsit nyögvenyelősre sikeredett
12-en voltunk, mindenki átment. Azt mondák ez a legjobb csoport eddig a héten,
mert előző két nap 2-2 bukás volt.Na de a lényeg, hogy túl vagyok rajta, nyelvvizsga is megvan, szóval végzettnek tekinthetem magam

Pezsgőt már bontottunk, szóval ma ünnepelünk

-
Sanreal
újonc
Sziasztok!
Lassan végzek én is, a szakdogát írom. Érdekelne hogy valakinek nincsenek e meg az új műszakis záróvizsgatételek kidolgozva (referenciaként
) vagy valami oldalon nem lelhetők e fel.Köszi!
-
ATISoft
tag
Közben a gyomrom már egy görcsben áll, szerdán záróvizsga.
A gazdasági tételekből egész jól sikerült a felkészülés, azt gondoltam az infó már piskóta lesz, de azért ott is van 1-2 kellemetlenebb tétel. Azokkal küzdök éppen, sajna kicsit rosszul osztottam be az időmet, talán több szabit kellett volna kivenni (csak annyi meg nincs
)Szóval bízom benne, hogy jó tételt húzok majd, persze olyan tétel nincs amiről semmit nem tudnék mondani, csak kérdés hol van az a határ ahol már megütöm az elfogadható szintet...
-
ATISoft
tag
válasz
Milan86
üzenetére
Szia!
Nem pont ilyen gondom volt csak hasonló. Nekem az angol vizsgák maradtak el, korábban megcsináltam a lexinfos közép c-t csak nem mutattam be a központba
, ezért nem tudták lezárni az indexemet, közben az időből is kifutottam. Egy kérelmet kellett írnom az abszolutórium meghosszabbítására, meg kitölteni egy papírt, hogy az angol vizsgákat a nyelvvizsga bizonyítvánnyal akarom kiváltani. Két csekket is kaptam egy 6.000 ft-osat meg egy 5.000 ft-osat... Hát valamiből kell élnie a sulinak 
Egyébként ha felhívod őket telefonon mindent pontosan elmondanak, nekem is segítettek.
-
Milan86
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy 2005ben kezdtem kb 15 vizsgám maradt még meg. És már ott tartok hogy igényt kell írnom hogy hosszabbíthassak a vizsgáim letevéséhez. Az lenne a kérdésem hogy mennyi időt lehet hosszabitatni illetve ez pénzbe e kerül? Aki erről tudna nekem bővebb infót adni azt megköszönném.
-
orkester
őstag
Na kb. 1 év szünet(pihi, meló, szórakozás) után mióta meg lett az abszolutórium, leadtam a diploma tervet és elfogadták elsőre, azzal a feltétellel, hogy a tartalom alapvetően elemzés legyen. Úgyhogy most boldog vagyok, bár ez még csak a "kezdet".
Dr. Tóth Antal lett a konzulensem...tapasztalatok vele?
Ha jól emlékszem a marketing vizsgákon volt mindig a fő felügyelő tanár. -
ATISoft
tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is, november 25-én megyek záróvizsgára (közgazdász-infó szakon).
Infós tételek még elmennek, de a gazdaságiak között van pár eléggé cifra.
Remélem jó tételt fogok húzni
Ha látják az emberen, hogy nem teljesen hülye a témához azért segítőkészek szoktak lenni, vagy ez attól függ éppen milyen lábbal keltek fel? Félek rendesen a vizsgától, meló mellett nehezen megy a tanulás, bár kivettem a vizsga előtti két hetet. Ti mennyit készültetek a vizsgára?
-
Yushchenko
őstag
Valakinek nincsen CNC programozásból valamilyen supportja?
-
K3NZO
senior tag
A diplomamunkámat a Forintról és a magyar pénzrendszerről írta.
A diplomamunkám értékelése "kiváló" lett.
Közgázból a termelésmenedzsment tételt míg infóból a rendszerszervezést húztam (SSADM).Volt kaksi rendesen sőőőt, minden bajom volt már, utolsó éjszaka alvás sem sok volt :S.
Azóta pedig még kijózanodni sem nagyon sikerült
. -
pjtr
aktív tag
-
K3NZO
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat! SIKERÜLT.
Nagyon paráztam ettől a vizsgától és azt kell mondanom, hogy nem volt könnyű annak ellenére, hogy a vizsgabiztos és a kérdező tanárok teljesen normálisak voltak. Nagyon jó hangulatú volt a vizsga amit még nem tapasztaltam GDF-en. De tanulás nélkül senki nem menjen államvizsgára vagy új nevén záróvizsgára, mert megrántják keményen ahogy erre volt is példa az én csoportom esetében is. 11-en voltunk abból egy lány bukott meg (hozzáteszem minden joggal mert).
Köszönöm a sok támogatást a fórum nélkül nem sikerült volna!
Sziasztok!
-
pjtr
aktív tag
Szia
Sok SIKERT!!!!
És ne izgulj, annál szarabb.....

-
K3NZO
senior tag
Sziasztok!
Eljött számomra a nagy nagy. Október 29-én reggel 8 óra: államvizsga. Van még itt olyan aki velem együtt menne a vágóhídra?
-
ATISoft
tag
Üdv!
SOS kérdésem lenne, remélem tud valaki segíteni.
2003 ősszel kezdtem a sulit az azóta már megszűnt szekszárdi központban, info-közgáz szakon. Minden vizsgám meg is volt a végén, kivéve az angolokat, azt külön csináltam 2007-ben a lexinfonál (közép c)
Sajna az első diplomatervemet visszadobták (konzulens szerint biztos elfogadják), majd a másodikat is. Közben olyan családi gond merült fel, hogy a legkevésbé sem érdekelt a suli.
Majd 2008 ősszel végül elfogadták a következő tervet, amit most júliusban le is adtam (kész volt már egy hónappal korábban, de nem akarták fogadni az iskola költözése miatt)
Jelentkeztem az októberi vizsgára és azóta várom a papírt az időpontról.
Na de ma csörög a telefon, gdf-től keresnek, hogy nincs lezárva az indexem, nincsenek meg az angol vizsgáim. Mondom, hogy két éve megcsináltam náluk a közép c-t. Erről ők nem tudnak (úgy emlékszem a közben megszűnt szekszárdi központban bemutattam)
És nem tudják most mi lesz, mert így nincs meg az abszolutóriumom, és most méltányossági kérelmet kellene írnom, meg befizetni 6000ft-ot és SZEMÉLYESEN bemutatni még a HÉTEN a nyelvvizsga papíromat náluk. (mert csak hiteles másolat jó nekik, szóval nem megy ha elküldöm a másolatot, stb)
Én szekszárdon lakom. Dolgozom. Sok a munka, nem tudok szabit kivenni. De el kellene mennem BP-re, fizetni még 6000ft-ot remélve hogy elfogadják a méltányossági kérelmet és elmehetek vizsgára végre...
Hirtelen azt sem tudom mit írjak a kérelembe, mikor tudok felmenni, stb.
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Okos Otthon / Smart Home
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Filmvilág
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

azért ha valakit ismersz aki tudna akkor azt megköszönném 
Max 1szer még...mikor átveszem a keményfedelest...bár ilyen nyelvvizsga árak mellett az se most lesz...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)