Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
orkester
őstag
Na kb. 1 év szünet(pihi, meló, szórakozás) után mióta meg lett az abszolutórium, leadtam a diploma tervet és elfogadták elsőre, azzal a feltétellel, hogy a tartalom alapvetően elemzés legyen. Úgyhogy most boldog vagyok, bár ez még csak a "kezdet".
Dr. Tóth Antal lett a konzulensem...tapasztalatok vele?
Ha jól emlékszem a marketing vizsgákon volt mindig a fő felügyelő tanár. -
orkester
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
Küldtem én is.

-
orkester
őstag
Arról tudtok valamit, hogy ha febr. 1-től nem lenne munkahelyem és végeztem, akkor hogy működik a TB fizetés? Van valami pályakezdő munkanélküli segély, mint régebben? Vagy nekem kell összekaparni rá a pénzt? Egyáltalán kötelező ez, vagy dönthetek úgy is, hogy nem fizetem be és elvérzek a helyszínen mert nem visz be a mentő?
-
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Itt leírtam egyébként a módszertanom részletesen.
Én 2003ban kezdtem így végül is 1 hónap plusszal meg lettek a vizsgáim 5 év alatt. Szar ügy, de én ténylegesen nem foglalkoztam érdemben a sulival az 1. év után 1 évig mikor az ösztöndíj elúszott a Java miatt...ja és nem is volt több lehetőség, voltunk vagy 30-an a vizsgán a legokosabbak is elhullottak érdekes módon, nem tetszett, hogy 60E Ft-ot "kicsúszott" a kezemből...addig tanultam és jól ment. Minek törjem magam, ha úgyis kitolnak velünk.
Diákmunka ment közben, most is munkálkodok és részben ezért sem haladtam annyira. Idő sem volt úgy...na jó inkább kedv nem.
Nem panaszkodok emiatt, persze jobb lenne egy diplomás állás. 
-
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Módszertan: adatbázisból tudni kell alkalmazni is a dolgokat, mert belekérdez és nekem fel is mondatta amit leírtam. Ratkó is kérdezhet attól függ milyen kedve van. Minél később menj hozzá és akkor már nem lesz annyi ideje. Szerk.: Matekból tudd a képleteket is, folyosón mondták, hogy nem szereti ha írnak, erre nálam pont azt hiányolta. Imádom egyébként az okoskodást vizsga előtt.
Térinfó és bizt.szervező is tud meglepetést okozni. Előbbiből ismerd a programot(a másik része nem vészes) is, vagy tippelj jól.
Utóbbi sem sikerült 1.-re, pedig könnyűnek tűnt. Teszt szerű, de mondatot is kell kiegészíteni, meg minimális elmélet is van.
MIntelligencia: feladat tuti van, elméletre nem emlékszem már, hogy volt-e.
Inf. rendszerszervezés szerintem nehéz, sokat tanultam rá és nem 1 UV volt belőle.
Döntéstámogató rszerek könnyű volt, munkavédelem is.Kéne már a diploma tervet csinálnom, de nehezen veszem rá magam. Most inkább még élvezem a helyzetem, pedig nem ártana kezdeni végre valamit, ha már ennyire elhúztam a sulit.

-
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Szerintem arra sem fontos az öltöny. Én ugyan abba mentem 1-re nyakkendővel, másodikra már csak egy hosszú ujjú ingbe, mert láttam, hogy többen nem öltöztek ki. Karácsony egy pulcsiban volt, Ratkó meg mint általában öltönyben. Nem hiszem, hogy a ruhát nézték volna. Nem árt némi elegancia, de nem kell túlzásba vinni.

-
orkester
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
Egyáltalán kik kaptak eredetileg? Próbáltam belépni a régi hidas jelszavammal, de persze nem enged be.
-
orkester
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Szóval Módszertanról késett kb. 5 percet Ratkó, majd ugye a szokásos 3 lap, amiből 2 teljesen üres volt, csak az egyik hátulján volt matek feladat (múltkor mindhármon volt). Kb. 14:45ig írhattunk, mire megjött Karácsony. Én kezdtem Nála, féltem nehogy Kupcsikné is megjöjjön, de nem jött. Hiába írtam le mindent, Karácsony szinte felmondatta a tételt (aggregáló fv-ek), majd kaptam egy gyakorlati példát, hogy kérdezzem le, hogy a táblázatból (az aznapi vizsgázók listája) mennyi az 2000, 2001 stb. évfolyamú. Nem mindig értettük meg egymást, de végül egy 3-assal elzavart, remélve, hogy a többi jobban megy majd.
Ratkó az első pár embert rendesen kikérdezte, így olyan 15:30kor még vagy 10-en voltunk hátra legalább nála, úgyhogy már csak kijavítgatta a matekot(esetleg belekérdezett 1-2be röviden), a statot meg egy megoldás mintáról 10mp alatt átfutotta.
Matekból meg nem tétel van, hanem konkrét dolgokra kell válaszolni(estemben ez lényegében az egész tétel volt - múltkor nem -, de segített, hogy nem magamtól kellett kitalálnom mi következik)
Ja kint egy lány azt mondta, hogy Ratkó csak a fogalmakra kíváncsi, nem szereti a képleteket. Ehhez képest nálam hiányolta néhol, pedig azért írtam párat. Egyébként nem is értem mi alapján ad jegyet, mert a stat majdnem hibátlan volt és arra is 3-ast adott. Matekra meg 2/3-ot.
Puskázni meg ha szükséges nyugodtan lehetett, mert néha járt egyet Ratkó, de csak míg nem szóbeliztetett, utána senki nem nézett a többiek felé...nem kellett volna ennyit tanulnom.
Remélem mindent leírtam! -
orkester
őstag
Sikerült ma a Módszertan! 3-as lett!
Nincs több vizsga végre! 
-
orkester
őstag
-
orkester
őstag
válasz
orkester
üzenetére
Haza is értem.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire balszerencsém lesz, de így alakult. Matekból nem volt tételszám, csak kérdések, így a puskámmal vacakolhattam volna mire megtalálom. Stat-ból ugye az 1. 5 tételt tudtam...a 8.-at kaptam. Adatbázisból ment nagyjából mind, a 9-essel annyira nem voltam kibékülve...persze a 9-es szám virított a lapon. Pedig már kezdtem örülni, hogy az előttem levő is a 9-es tételt húzta, gondoltam nőttek az esélyeim, hogy már csak nem azt kapom.
A lapoknak meg term. csak az egyik oldala volt üres. Más infóval nem tudok szolgálni, mert pár perc után leléptem. -
orkester
őstag
Hamarosan indulok módszertanra, legalább úgy izgulok, mint a töri érettségi előtt.

-
orkester
őstag
válasz
ágica73
üzenetére
2 perc puskázára?
Ez nagyon gáz, mert az adatbázisokat nagyjából megtanultam, statisztikát még talán meg fogom a 3 nap alatt, de a matekhoz nem csak, hogy nem akarok hozzáfogni, de ránézni is borzalmas azokra a tételekre. A lapok mindkét oldala üres volt, amire írtál? A puskát kérlek küldd el, mail címem az adataimnál.
Köszi! -
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Bizony, előttünk még a kétszeresét kapták. Biztos túl lazának gondolták. Azt sem értem mi értelme a szigorlatnak, amikor kredit nem jár érte, és a tárgyakat már külön-külön teljesítettük profi módon
. Főleg ez a módszertan...3 különböző tárgyból kell készülni(ha 2 vizsgára mentem 1 napon ált. mindkettőt eltoltam). Pénzügy, közgáz legalább 1 témára épültek. -
orkester
őstag
Így az utolsó szigorlat előtt a 11. félévben azon gondolkoztam, mi lenne ha lennék akkora barom, hogy nem tudnám letenni a tárgyat akkor mi van? Februárban elköszönnének tőlem és sok siker kívánnának az életben? Vagy mi van azzal a sok tárggyal amiket elvégeztem? 5 év az életemből megy a levesbe?
-
orkester
őstag
Valaki tegye meg, hogy elküldi a kidolgozott Gazd. Stat. tételeket! Ki van nyomtatva, de a gépen nem találom sehol és már azt sem tudom honnan töltöttem le.
Mail címem az adataimnál. -
orkester
őstag
-
orkester
őstag
Más is van akinek fizetős az újrafelvétel és még nem tud jelentkezni vizsgára?
-
orkester
őstag
Hurrá, megjött a tárgyújrafelvételi csekkem!

-
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
2006 őszi félév. Ez a házidoga nekem is rémlik, de úgy, hogy nem adtam be, mert az csak kerekíti a jegyet fel vagy le. De ahogy látom a tárgy neve is változott, így lehet, a követelmények is.
Módszertanból szerintem lesz még dec., jan., de hogy miért havonta 1db van 20 embernek...még mindig jobb mint tavaly, amikor 15fő/vizsga volt és nem volt hely. -
orkester
őstag
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Ugyanúgy, mint a 3., csak külön levelet kell fogalmazni, nem egy sablon nyomtatványt kitölteni. Én most csináltam ilyet. Bár még választ nem kaptam...
adalbert1: Egyszerűnek tűnt. Persze nem feltétlenül az mindenkinek, de nekem az összes tárgy közül az egyik legkönnyebb volt. (Ha nem a legeslegkönnyebb
) -
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
6E-s csekk az elbírálásra(külön csekket kell hozzá kérni), amit a kérelem mellé kell fizetni függetlenül attól mennyi tárgyat veszel fel. Aztán 10E Ft/tárgy, ha engedik felvenni(de ez már nem csak az újrafelvételekre, hanem a 9 félév alatt nem teljesített tárgyakra is vonatkozik). Ez a csekk majd levélben jön. Azt, hogy ez lejön-e bármiből is nem tudom, nálam nincs ilyen opció.
-
orkester
őstag
Másnak se jött még meg a 3. vagy 4. tárgyújrafelvétel pozitív elbírálásáról szóló levél?
-
orkester
őstag
Jó volt ma a beiratkozás. Felmentem nincs előttem senki, hurrá. Erre leküldenek a Inf. közp.ba, hogy ott állítják össze a "csomagom", mint ahogy állítólag eddig mindig(nekem még soha nem volt ilyen). Azért kellett lemenni, hogy beletegyék az irataimat, meg a változásjelentőt egy piros mappába, aztán mehettem fel. Ennek aztán van értelme.
Lent persze egy jó negyed órát sorban álltam, mert ugyan csak 5-6 ember volt, de mindenki írogatott, kérdezgetett, a számítógép lefagyott... -
orkester
őstag
Nekem nem tűnik vészesnek. 5 tesztkérdés előre megadott kérdésekből nem rossz, a kódolásnál meg végre újra lehet programot használni és nem papíron okoskodni.
Másoknak is megjött már a beiratkozásos papír? Nagyon örültem, hogy csak a 2003-as nappalis IK-oknak kell reggel 8-10ig beiratkozni.

-
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Módszertanból ebben a "félévben" havonta 1db vizsga volt(alkalmanként 15 fő). Most júniusban volt több is.
Molnárné segítőkész(nekem pl. nagy lökést adott, hogy JAVA vizsga előtt felhívott és közölte, hogy miért ne sikerülne a szigorlatom ebben a félévben - valahogy segített összeszedni magam vizsga előtt) és mindent elmond amit tud.Pót félévet nem mindenkinek adják meg? Ahogy a sulit megismertem, szerintem csak annyit kérdezz "Mennyi?" és már adják is a csekket. Ha még egy kicsit kifacsarhatnak belőled, akkor nem engednek el.

Ágica: Nappalis IK 2003
-
orkester
őstag
-
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
De, 2003-as gazdaságis vagyok. Még 1 félév van rá hivatalosan. De gondolom, ha már csak 1-2 tárgy van akkor méltányosságból(megfelelő összegért
) biztos engednek még egy félévet. Nem rég beszéltem Molnárnéval ő mondta, hogy még van egy félévem. Ő rendes és általában jól informált, bár mailre sosem válaszol, mindig felhív. 
-
orkester
őstag
Vajon nem lehetne valamilyen petícióval/szavazatgyűjtéssel megszüntettetni a módszertan szigorlatot? Jó dolog lenne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
orkester
őstag
Nehéz kérdés. Ezelőtti vizsgán szóbelit rögtön egy definícióval kezdte, nem tudtam, ok 1-es. Na bemagoltam minden definíciót, meghatározást stb., erre a mostani vizsgán gyakorlati kérdések voltak 90%ban, volt amit totál nem tudtam és ezt meg is mondtam, azt gondolva ennyi, vége és mégis 3as lett. Pl. mit csinál a "continue", "break", mikor melyiket használjuk, ilyesmi. Megnézem majd a gépen van-e anyagom, mert a nyomtatottat kivágtam.

-
orkester
őstag
Köszi, de szerintem nem én voltam az. Különben is, kifelé menet csak egy szőke lány állított meg a JAVA miatt.
Itt a 2. hszben találsz rólam képet, ha be tudsz lépni iwiwre.
Aznap amúgy jó napjuk volt a tanároknak, mert akik szóbelire kerültek, azok előttem is asszem mind átmentek. -
orkester
őstag
-
orkester
őstag
Azt láttam, hogy matekból a tételek frissítve vannak a fórumon, de igazad van, tényleg nem vizsgáltam át.
Azt gondoltam az ETR a lényeg.
Na mindegy, sajnos azt hiszem ez 4. újrafelvétel lesz köv. félévre nekem. 23-ra képtelen vagyok felkészülni, főleg így, hogy a matek változott is. Olvasgatom a kidolgozott tételeket, de a könyveket is el kéne újra olvasni, hogy mégis csak legyen valami tudás is a magolás mögött. Rég voltak már ezek a tárgyak.
-
orkester
őstag
Sikerült végre a JAVA(3-as)!
Komolyan legszívesebben ordítottam volna örömömben, de azért hülyét nem akartam csinálni magamból. Most nagyon boldog vagyok, hatalmas tehertől szabadultam meg úgy érzem.
Vizsga előtt beszélgettek ott, hogy van valaki aki már több mint 1 éve nem bírja letenni ezt a vizsgát.
23-án Módszertan, kemény lesz...de ma már nem kezdem el, inkább behűtök egy pezsgőt.
-
orkester
őstag
Szia!
Alapismeretek rész: 1. Akkreditív működése, és miért jó; 2. Pénzteremtés műveletei; 3. Adórendszer elvárásai, és részletezni párat
Nemzetközi rész: 1. Állampapírok, részvények egy cikket kellett értelmezni(vmi ilyesmi, sajna pontosan nem tudom felidézni, így jegyeztem fel); 2. Deviza forward a határidős piacon; 3. Világbank létrejöttének oka és céljai
Tesztes rész u.a. mint a 2007es lapon, de kicsit át voltak szerkesztve a kérdések. -
orkester
őstag
-
orkester
őstag
Ez a Java1 ma sem jött össze.
A mai vizsga úgy nézett ki, hogy bement egyszerre mindenki, majd 1 feladat volt (ugyanaz) mindannyiunknak. Létre kellett hozni egy 100 elemű tömböt, majd megszámolni for ciklussal, hogy mennyi ebből a 100ból az 5-el osztható. Majd amit eredménynek kapunk, azt a tömb összes eleméhez hozzáadni. Nekem ez egyáltalán nem ment. Aztán a legbátrabb kivételével kiment mindenki és egyenként hívott be, név szerint. Pozitív, hogy szerintem előre vette azokat akik elszúrták, mert engem hívott be elsőnek, pedig a halom közepére került a vizsgalapom beszedéskor. -
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
A könyv érthető (bár nekem 1.re nem volt az), de itt leírtam 2 vizsgán is konkrétan milyen feladatok voltak. Én a példatárt nem nagyon forgattam, mert nem tetszett, hogy nincs mindenre megoldás, így nem tudtam leellenőrizni, hogy jól csináltam-e. Vizsgán csak számlatükör használható, ami lehet a sajátod is, de egyik vizsgán átnézték akinek volt, hogy nincs-e beleírogatva, stb., a másikon nem foglalkoztak vele.
Ami nagyon kényelmetlen, hogy míg Szegediné vizsgalapjain a könyveléshez volt táblázat, amiben jól áttekinthetően el tudtad könyvelni a gazdasági eseményeket, addig itt nincs. Egy üres oldalon próbálkozhatsz egyenes sorokban írni.
-
orkester
őstag
Na végre sikerült a Számvitel és elemzés vizsgám!
Jól jött ez a siker, mert már kezdtem magamba fordulni a suli miatt.adalbert1: Grat a sikeres vizsgákért. Remélem a csaj is összejön!

-
orkester
őstag
Ha van akit érint letölthető már magyar XP és Vista is MSDNAAban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Dr. Tóth Antal lett a konzulensem...tapasztalatok vele?
Ha jól emlékszem a marketing vizsgákon volt mindig a fő felügyelő tanár.

Ratkó végül kérdezgetett?

Nincs több vizsga végre!

A lapoknak meg term. csak az egyik oldala volt üres. Más infóval nem tudok szolgálni, mert pár perc után leléptem.
Ez nagyon gáz, mert az adatbázisokat nagyjából megtanultam, statisztikát még talán meg fogom a 3 nap alatt, de a matekhoz nem csak, hogy nem akarok hozzáfogni, de ránézni is borzalmas azokra a tételekre. A lapok mindkét oldala üres volt, amire írtál? A puskát kérlek küldd el, mail címem az adataimnál.

A mai vizsga úgy nézett ki, hogy bement egyszerre mindenki, majd 1 feladat volt (ugyanaz) mindannyiunknak. Létre kellett hozni egy 100 elemű tömböt, majd megszámolni for ciklussal, hogy mennyi ebből a 100ból az 5-el osztható. Majd amit eredménynek kapunk, azt a tömb összes eleméhez hozzáadni. Nekem ez egyáltalán nem ment. Aztán a legbátrabb kivételével kiment mindenki és egyenként hívott be, név szerint. Pozitív, hogy szerintem előre vette azokat akik elszúrták, mert engem hívott be elsőnek, pedig a halom közepére került a vizsgalapom beszedéskor.