Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
kew
senior tag
sorry, a második linket el**sztem

-
kew
senior tag
van 3-4 típusfeladat, azokat begyakorlod, és kész. Ha nagyon nem megy, menjél el ratkó féle előkészítőre, ott mindegyikből megoldotok 1-2 példát. Érdemes ott leírni mindent, mert vizsgán általában lesz az előkészítőn megoldott feladatokból is 1-2, van hogy teljesen ugyanaz, van, hogy csak más számokkal. Az jegyzetedet beleteszed a képletgyűjteménybe, és ennyi
Itt találsz néhány példát:
http://web.t-online.hu/kew/mat4.docÉs segítség a számoláshoz:
[L:%20http://web.t-online.hu/kew/mat4.doc]http://web.t-online.hu/kew/mat4.xls[/L] -
ady19
csendes tag
Amúgy még adós vagyok egy gazdaságtörténet vizsgaélménnyel a tegnapi napról, hátha valaki a jövőben menne.
Nos végülis írásban próbálkoztam, de mint kiderült hiába van feljelentkezve az ember írásbelire, lehetősége van szóbelizni, de a mi csoportunkból csak 1 ember élt ezzel a lehetőséggel.
3 rövidebb és 3 esszé jellegű kérdés volt, amire 45-50 perc volt adva.
Ez szerintem állatira kevés,
olyannyira hogy hiába tudtam a kérdések nagy részére a választ, így sem tudtam befejezni a dolgozatot, pedig úgy írtam az elejétől hogy szinte füstölt a papír..
Mindenesetre most néztem az ETR-t s 3-ast kaptam, szóval valami azért mégiscsak jó volt, pedig azt hittem hogy 100% bukta lesz, időhiány miatt...

-
Okica
csendes tag
Sziasztok!
SOS segitseg kellene mat4bol ha lehet. Hetfon vizsga es semmit nem tudok belole. hogy lehet atmenni ebbol? Ki volt mostanaban vizsgazni ebbol a vacakbol?
-
KrAt
veterán
3-as lett az MI, így 3,96 lett az átlag
Bassza meg az ég, 5 század..
Ha nem veszem fel a szar2-t, akkor 4,14 körül lett volna, de felvettem
1 tárgy lett volna 1 jeggyel jobb, akkor jó, de így 
-
adalbert1
veterán
Hello, én pont ma voltam, szerintem karó (reggel elég csúnyán bealudtam és már nem tudtam tanulni rá)...
Volt pár elméleti kérdés (ADSL, PCM, Képdigitalizálás folyamata, valamilyen ATM-es kérdés, Roaming, stb...) és pár számítás (egy 7*4-es mátrix-szal kellett valamilyen Hamminges feladatot megoldani, egy Huffmann fás feladat, plusz egy mobil adatforgalmas feladat + még valami légifelvételes példa).
Akár még meg is lehetett volna a 2-es, ha a mobil adatforgalmas feladatnál nem felejtem el hogy a QVGA 320*240, nem pedig 320*200 (szégyen és gyalázat hogy nem emlékszem, jópár játékot végigtoltam ilyen felbontásban
), ill. hogy GSM rendszernél 13 kb/s sávszél van...
Az egész mobilforgalmas feladat össz-vissz 12 pont volt, és 20 ponttól kettes, szóval ezt besz*ptam...
Ja a tanárral beszélgettem még utána, nem mondta ki egyértelműen de a Távközlés könyv kb. kuka, a www.digkep.hu oldalán van a felkészüléshez szükséges anyag + az iliasos anyagot kell használni.
És azt mondta ha még lesz a félévben vizsga az biztos nehezebb lesz!!!Munkavédelem vizsgát meg áttettük a tanárnővel későbbre, mivel épp körbe vezetett csoportokat az Elektronikai (?) Múzeumban...
Mindjárt megyek biztonságszervezői menedzs.-ből meg térinfóból is.
Ja, az IK-ban meg van valami új csaj, elég jól nézett ki!

-
Ivory
csendes tag
Üdv!
Infokommunikáció... Valaki volt az elmúlt 2 vizsga valamelyikén? ha igen, leírhatná milyen volt..

Köszi!
-
ady19
csendes tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Köszi szépen a választ! Majd ma meglátom hogy milyen is lesz, bár kevés az esély hogy sikerrel járok mert még mindig gázul állok...
Este majd megírom vizsgatapasztalataim, hátha még valakinek jól jön majd..
-
FragMaster
addikt
Én anno amikor vizsgáztam belőle még csak írásbeli volt, azon megbuktam. Erre jött rá a hír, hogy a tanárnő ad lehetőséget szóban javítani, csoportokban voltunk és még nem kellett kidolgozgatni semmit csak spontán kérdezgetett. Na erre ötöst kaptam
Tanulság: ha nem változott az írásbeli akkor az egy nagy kalap X, érdemes szóbelire menni, hiszen csoportban sokkal könnyebb, mint egyedül. -
canniball
nagyúr
Bázz, meglett!
Pedig azt hiszem össze hordtam hetet-havat...megyek SSD-t venni! 
(#1580) adalbert1
Köszi az infokat, majd felvésem magamnak őket két oszlopba.
Viszont kezdem magam köztetek egyre inkább k*rva öregnek érezni...
Mod.: megállapítottam, hogy a '99-ben kezdett tanulmányaim még mindig aktívak.

-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Na lejárt a szerkesztési idő amíg kint voltam a konyhában cigizni.
Tehát töltelék tárgyak, pl.: szociológia, poitológia... Szvsz nem egy nehéz az anyag belőlük, megfelelő általános műveltséggel kb. 0 készüléssel megcsinálhatóak...
A nehezebb tárgyaknál meg tényleg nem árt tudni hogy miből is van a számonkérés. Vállalati pénzügyekből jártam úgy még régen hogy nem tudtam hogy csak számítási feladatok vannak, azt hittem hogy elmélet van mint pénzügyi alapismeretekből. Utána vizsgán igencsak meglepődtem.

Szopatós tárgyakra azért jóval többet kell készülni, pl. Számítógéphálózatok és hálózati szoftverek, számvitel, számvitel és elemzés, matek2...
Mondjuk a számvitelek sokak szerint könnyebbek lettek mióta nem a Szegediné Lengyel Piroska tartja, én is a Keresztesnél mentem át belőle.
A Kontrolling meg pont azóta lett könnyebb mióta nem a Keresztes kéri számon.
Infós tárgyakból is van ami vicc kategória, pl.: operációs rendszerek, informatikai alapszoftverek 1-2, ugyanezek megvannak gazdasági oldalon is: makro-mikro, környezetgazd., környezeti menedzsment, minőségmenedzsment, stb...
Persze ezekre sem árt odafigyelni, pl. úgy elég könnyű megbukni ha nagyon alábecsülöd valamelyik tárgyat és úgy vagy vele hogy ez rohadt könnyű úgyis átmész belőle.
szerk.: így belegondolva a matek 1 se volt egy nehéz valami... -
ady19
csendes tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Pont ezt akartam én is írni, hogy a teljesített tárgyaknál keresd a filozófiát, illetve a képzési adatoknál értelemszerüen a jegyed is meg tudod nézni...

Nekem is a rekordom a 14 tantárgy, s nekem is az előző félévben volt ez, igaz nekem összesen 15 tantárgyam volt s sajna 1 nem sikerült, amit most félév elején kapásból le is raktam, sajnáltam hogy akkor nem lett meg, de most már megvan s ez a lényeg...

-
adalbert1
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Ha eltűnt akkor a teljesített kurzusoknál nézd.

Régebben tényleg jobb volt hogy bármiből lehetett bármikor menni nem kellett a tantárgyfelvétellel szórakozni, viszont én pl. így lettem hajlamos arra hogy k.rva sokáig csúsztassam és halogassam a vizsgákat...
8-9 tantárgy teljesen átlagos amúgy egy félévre... Nekem a rekordom 14 tantárgy az előző félévben és mind meg is lett.Könnyebb töltelék tárgyakból szerintem bőven elég párszor átolvasni a dolgokat, nehezebbekből meg sokat segít ha tudod nagyjából mire mennek rá vizsgán...
-
ady19
csendes tag
Hát én alapjáraton nem vagyok olyan hogy csak bő 1 napot, illetve jelen esetben 1,5 napot tudok szánni a dologra, csak most a szükség nálam nagy úr, ugyanis annyira egybe vannak a vizsgaidőpontjaim hogy másként sehogysem tudom megoldani.... Alapjáraton amúgy ennél sokkal többet szoktam készülni, mint ahogy a jövő heti számvitelre például vagy 4-5 napot szánok

De ezzel a vizsgaidőpont dologgal tuti hogy nem vagyok egyedül, mert már számtalan helyről hallottam hogy ugyanez a probléma, illetve itt is írtátok ugye..

-
canniball
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
Tudom hogy csak hó végéig megy a buli, azért kérdeztem nincs-e olyan "intézmény", hogy "na jó, 1. szemeszterben csak egyszer próbálkoztál, a 3.-ban mehetsz UV-ra"...de ezek szerint nincs. Bezzeg anno nem volt ilyen, mentél mikor mentél csak a suli végére legyen meg minden.
"Filozófiából meg fel is került a jegy az etr-be..."
Ugye ezt a jelentkezés vizsgára menüpontban kéne látni? Nekem ott nemhogy jegy nincs, de kompletten eltűnt a filozófia...
(#1564) KrenAtesz
Akkor nagyjából egálban lennénk: ha levonjuk azt a két tárgyadat akkor 9, nekem lett volna 8 - ezek szerint ez az általános mennyiség?Egyébként itt mindenki ilyen komolyan nyomja, hogy fél-egy nap tanulással megy vizsgázni...és még sikerül is? Azt hiszem akkor nekem emelni kéne az agyam órajelét...de hogyan...?

-
adalbert1
veterán
A semminél biztos többet ér... Szóbelin nagyjából arra ment rá, az meg ahogy ott nézegettem a könyvet valamennyire fedi a könyv tartalmát csak lightosabb kiadásban...
Szóbelin meg nálunk kb. 5-6 fős csoport volt, így aki nagyon nem tudott semmit, csak párszor szólt hozzá az is kapott egy 2-est. Ha jól emlékszem nekünk államosítás a 19-20. században Magyarországon volt a kijelölt témakör.szerk.: na itt is van hogy nekünk hogy nézett ki a vizsga.
-
ady19
csendes tag
válasz
adalbert1
üzenetére
jaja, az Iliasos tananyag nekem is megvan, szóval akkor azt olvassam el, gondolod segít??? Igazából gondolkodtam azon hogy próbálkozzak-e mégis szóbelivel, de olyan gáz hogy ha nem tudok sok mindent, nem akarok beégni, szóval inkább írásban elszórakozom szerintem, átrágom magam valahogy...

-
adalbert1
veterán
A szóbeli egyáltalán nem gáz, én úgy mentem át hogy elolvastam az iliason fent lévő anyagokat vagy 2-szer (az a mai napig rémlik, hogy a Forintot 1946 aug. 1-én vezették be), ott meg volt valakinek a csoportból könyve, nagyjából utánanéztünk a felkészülési idő alatt annak hogy milyen témát adott ki, utána meg elbeszélgettünk róla.
Ja, de hogy mindenből 23-ra van csak időpont amiből el akarok menni (ill. akar a fene, inkább úgy fogalmaznék hogy el kell menni)...
Mindenesetre annyira nem tartom lehetetlennek hogy le lehessen tenni őket, 2 vizsgám már volt 1 nap azt meg lehetett csinálni, 3-ból meg még nem voltam, de az se lehetetlen állítólag. 
-
ady19
csendes tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Írásbelire jelentkeztem, bár sokan mondták hogy jelentkezzek szóbelire, de úgy vagyok most vele hogy inkább megpróbálom az írásbelit aztán legfeljebb legközelebb (amit már csak a következő félévben tehetek meg
) megpróbálom a szóbelit, akkor több időm is lesz, mert hogy most is csak 1 napom volt rá készülni mert tegnap még más tárgyból vizsgáztam, ráadásul holnap gazd.töri vizsga után állhatók neki a következő tárgynak, számvitelnek, szóval pihenni sincs idő nem hogy napokig gazd. törit tanuljak...

Szóval ha van valaki akinek van jó anyaga, az kérem küldje az emailcímemre, előre is nagyon szépen köszönöm, ha lesz ilyen ember...
Amúgy látom neked is állati sűrű a napi programod

-
adalbert1
veterán
Hello!
Ha szóbeli vizsgára mész akkor annyira nem gáz, nekünk 2 csoportra osztotta a társaságot a tanárnő, kiadott 2 témát ami a könyvben is szerepel, az első csoport elkezdett erről a témáról beszélni, addig mi a második csoport kidolgozta, utána mi is elkezdtünk a témáról beszélni. Így csoportosan nem volt egy nagy valami, senkit nem buktatott meg emlékeim szerint. Ha írásbeli akkor ötletem sincs.
KrenAtesz : kösz, át is jött... Így felkészülés nélkül elég kínainak néz ki... Egyelőre mondjuk még ott tartok hogy írtam mailt a tanárnak hogy hagyj vizsgázzak már le valahogy mert már nincs időpont belőle, de még nem írt vissza.

Filozófiából meg fel is került a jegy az etr-be, ez elég gyors volt! Mondjuk nem lehetett nehéz kijavítani... A poén hogy 2 db 15-ös kérdés volt a vizsgalapon.

Na most a munkavédelem házit csinálom éppen, holnap meg csak 4 vizsgám lesz.
Munkavédelemből ha tesztes akkor talán átmegyek, infokommunikációt reggel tervezem még megtanulni, biztonságszervezői menedzs.-ből munkavédelem vizsga után fogok készülni, a térinfót még nem tudom hogy lesz. -
ady19
csendes tag
Holnap mennék gazdaságtörténetből vizsgázni.. Nincs valakinek véletlenül valami jó anyaga amit lehetne használni??? Eddig nem találtam semmi jó használhatót..
Nézegetem a könyvet már egy ideje, de hát nemigazán ragadnak meg a dolgok.. 
-
lúzer
veterán
elfogadástól kb. mennyi idő van megírni a dm-át?
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Ebben a félévben csak 31-ig vannak vizsgák (sőt lehet hogy kevesebb ideig mivel még ki is kell javítaniuk és fel is kell vinniük az etr-be a jegyeket), legalábbis nekem (nem Bsc-s vagyok), mivel 2-án már beiratkozás van, szóval nem sok lehetőséged van már ebben a félévben.

KrenAtesz : MI-ből nagyjából mi volt vizsgán?
-
KrAt
veterán
Nah megvolt az MI, szerintem megvan, már csak az a kérdés, 75 vagy 100e ösztöndíjat kapok

11 tárgy, sok volt, nagyonsok..

-
canniball
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
Hát az Iliasos képéről meg nem mondtam volna, hogy ő az...
Egyébként úgy látom képben vagy ezekkel a dolgokkal, nekem meg még új a rendszer: gondolom idén már nem lesz több vizsga, így UV-zni sem fogok tudni. Van ilyenkor a tárgyújrafelvételen kívül más lehetőség (pl. időhiánymiattUVzninemtudóhallgatókatkárpótlóvizsga
)? -
Fuxsanyi
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, a GDF II. évfolyamát taposom, gondoltam, hogy jó tagja lenni egy olyan fórumnak, ahol mindenféle hasznos információt lehet adni-kapni tanárokról, tárgyakról, vizsgákról egyáltalán a suliról.
Most éppen mechanikát gyűrök, holnap kell vizsgáznom. Ha esetleg valamelyikőtöknek van anyaga, azt megköszönöm!Sanyi
-
canniball
nagyúr
G&M 1.T-s vagyok, holnap lesz Filozófia vizsga és szvsz a tudásom az elégtelenhez sem elég...
Keresztkérdés: a jövőt tekintve számít-e valamit hogy a "nem jelent meg" vagy az "elégtelen" kerül a nevem mellé? Azaz mikor a 3. szemeszterben újra felveszem a tárgyat jelent-e bármelyik a másiknál negatívabb helyzetet/elbírálást? -
FragMaster
addikt
Na beiratkozásig már csak pihizek
Még egy módszertan meg pénzügytan szigorlat marad a következő félévre és megvagyok. Ezekhez valami jó anyagot, vagy hasznos tippeket tudtok ajánlani/mondani? Miből hogyan tanuljak, mire figyeljek oda? Thx 
-
lúzer
veterán
MATI minek a rövidítése?

-
adalbert1
veterán
kew és orkester:

-
KrAt
veterán
Na csütörtökön MI, készülök rá ezerrel, aztán letudva minden remélem erre a félévre
10 tárgy megvan, ha ez is meglesz, 3.9 körül lesz az átlag, lesz ösztöndíj is remélem 
-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Akkor infokommból és munkavédelemből is feldobtam, amim van, hátha segít valamicskét. MI-ből sajna nincs anyagom.
http://web.t-online.hu/kew/munkaved.zip
http://web.t-online.hu/kew/infokomm.zip -
adalbert1
veterán
-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Igen, nagyon belemegy, és csak teszt van, 4 válaszlehetőséggel
Szemét egy vizsga, de hajrá
Gondolom Selinger már gyártott új vizsgasort, de amit én összeszedtem, az itt van: http://web.t-online.hu/kew/terinfo.zip (még néhány perc, míg feltölti)Persze lehet, hogy már teljesen más, nemtudom
A progit amugy felesleges nézegetni szerintem.Úgy emlékszem, a könyv nem igazán volt nyerő, utolsó két alkalommal a pdf-eket nézegettem, és szinte abból volt az összes kérdés szó szerint. Persze van rengeteg, ami úgy van feltéve, hogy a büdös életbe el nem találod a helyes választ rá

-
adalbert1
veterán
Kösz, közben levlistán is kaptam tippet beszerzési helyet illetően.
Amúgy csak teszt kérdések vannak a vizsgán? Mennyire megy bele a részletekbe? Elég az iliasos anyag, vagy a könyvbe se ártana belelapozni?
Munkavédelemből írtam a tanárnőnek, mert a TU-ban is ő van vezérlőtanárnak megemlítve... + Írtam még MI ügyben is hogy hagy csináljak már házit vagy próbáljak meg valahogy levizsgázni...
-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
olvasd el a tanári előadásvázlatban (310_0607i_ea1_ikmi_nt.pdf - ilyen néven van 5 db, iliason fent van) a többek közt a geomedia-ra vonatkozó részeket. Ha még mindig az a hülye teszt van, mint annó, akkor csak ezekből a pdf-ekből lesznek a kérdések. Nem kell hozzá a geomedia
Legalább is én sose láttam azt működés közben, amit kérdez belőle, az le van írva ezekben is.
Amúgy nagyon szopatós egy vizsga, nekem vagy 4-edjére sikerült, tán ezzel szívtam a legtöbbet...
már ha még nem változott.Munkavédelmet nekünk valami manusz tartotta (hogy ez-e akit említettél, meg nem mondom, nem emlékszem már rá sajnos), de az nagyon jó fej volt
A vizsga annyiból állt, hogy kiosztotta a lapokat, aztán mondta vegyük elő a könyvet meg a jegyzetet és keressük ki a válaszokat. Amit nem tudtunk, azt meg lediktálta 
-
adalbert1
veterán
Térinfóból honnan lehetne leszedni a GeoMedia Viewer-t? Sajnos a cd-m már rég nincs meg, az iliason nem találtam linket, a gyártó oldalán sem, torrenten sem...
Írjak a forgalmazónak talán? Láttam hogy lehetne igényelni náluk is ingyenes softwaret, viszont cd-n elküldik az meg biztos nem lesz meg a 23-i vizsgáig... -
adalbert1
veterán
Ez az Pálosi féle kontrolling I. tényleg nagyon egyszerű, simán megcsinálható az iliason fent lévő ppt alapján... 5-6 egyszerűbb kifejtős kérdés + 3 számítás az egész.
Szerintetek akkor mi van, ha Munkavédelmi ismeretekből nem mentem el a december 13-i vizsgára amire feljelentkeztem, de még mindig az van ott hogy vizsgára bejegyzett... Viszont így meg nem tudok jelentkezni az újabb vizsgára...
Az előzőt a Dr. Tóth Judit tartotta, az újat meg a Dr. Sabjanics István, szerintetek melyiknek írjak ezügyben? Valamelyiknek van valamelyikőjükkel valamilyen tapasztalata?Ill. mesterséges intelligenciából kb. mit írjak a tanárnak hogy házi feladatot kapjak? Kapott már valaki olyat? Ill. megoldható ez nem csak távosoknak is?
-
sreta
csendes tag
Nincs valakinek meg a számviteli alapismeretek 2008-as vizsgasorának megoldásai?köszi
-
Okica
csendes tag
Volt valaki csutortokon kontrolling1bol vizsgazni? Ha igen mik voltak?
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester
üzenetére
Hát ha azt nézem nekem is ez a 7. évem, igaz nagyrészt meló mellett + 1 év halasztással. Mindamellett baromi lusta is vagyok, szóval könnyen összejöhet az.
Csak azért volt furcsa, hogy a 2002-esek méltányossággal is most decemberig végéig csinálhatták, számtech a szigorlati anyagban meg tuti hogy a 2002 előttieknek van.Erről a 2/3-ról jut eszembe hogy ált. isk-ban diktáljuk be a jegyeket hogy a matektanár beírja a naplóba, mondom hogy 4/5-öd. Erre ő meg hogy maga rosszabb jegyet kapott mint 1? Azt úgy kell mondani, hogy 4-5.
Az már megint más kérdés hogy akkor miért nem tudott 4-re vagy 5-re osztályozni... 
-
adalbert1
veterán
válasz
orkester
üzenetére
Ratkóval úgy zajlott a dolog, hogy gyorsan kimentem a gazd. stattal, azt végignézte, és annyit mondott hogy 1-2 képlet még nem ártott volna
, pedig írtam nagyobb részéhez (jó, 2-3 helyre nem). Erre kaptam egy 3/4-et. Szinte bele se kérdezett, csak végigolvasta.
Matekból mentem ki utána, na ott kb. a tétel felét nem tudtam (szerencsére a bonyolultabb, második felét, afelett mindig átsiklottam tanulás közben
), abba belekérdezett itt-ott, magyarázott is egy kicsit, kaptam egy 2/3-ot.
Szóval Ratkó korrekt és jó fej volt, néha megeresztett 1-2 poént is.
Ez az egész megvolt kb. 10 perc alatt (na meg amit közben vártam hogy ismét sorra kerüljek, de egybe is lehetett volna mondani a matekot és a gazd. statot), utána még szerintem jó egy órát vártam legalább arra hogy sorra kerüljek adatbázisból.Ahogy láttam ott eléggé ízekre lettek szedve jó páran, aki arra játszik hogy kipuskázza a tételt az ne tegye, mert nekem is kb. annyit csinált hogy ránézett a tételre, utána kb. felmondatta velem. Visszakérdezett, néha kihagyott szavakat próbált belőlem kihúzni, stb...
Tehát sokkal alaposabban lett számon kérve mint a másik két tárgy, de azért ő is jó arc volt, átengedett egy 2-esel. Sőt, amíg ott voltam szerintem senki nem bukott, ha jól emlékszem 3-an maradtak bent még utánam.Na szóval ismét sikerült egy litániát írnom, az eredeti kérdésre visszatérve ahogy észrevettem főképp akkor kérdezgetett, ha valaki nagyon keveset írt, nem tudta az anyagot, vagy valami totál mást írt.
Az a durva, hogy volt akinek még Számtech. volt a szigorlati anyagában, ő még pl. hogy a fenébe vizsgázhatott most is?
-
adalbert1
veterán
Ez elég röhejesen hangzik.

Na a 3. és egyben utolsó szigorlatom is letudva.
Csak Ratkó és Karácsony volt bent, Kupcsikné nem. Aki a "lapos módszert akarja megjátszani" esetleg annak mondom hogy nekünk minden papír hátulján matek feladat volt, amelyiknek meg nem arra nyomtatva volt egy fejléc (amit először megkaptunk).
Mindhárom tárgyból könnyebb tételbe sikerült beleválasztani, így kezdtem azt érezni hogy talán átmegyek.
Ratkó-nál kellett csinálni a matekot és a gazd. statot, ő eléggé pörgött Karácsonyhoz képest aki csak az adatbázisokat tartotta, legalábbis matekból meg gazd. statból mindenki lefelelt mire adatbázisból még vártunk vagy 5-en.
A végére az egészet sikerült kihozni egy 3-ra, szóval nem is volt olyan vészes...
Azon viszont lehaltam nem gyengén hogy volt egy lány aki rágózott szóbeli szigorlat közben, hát ezért már általános iskolában úgy baszták volna pofán mifelénk...
-
Ivory
csendes tag
-
adalbert1
veterán
Akkor jó hogy adtak egy könyvet ami nem fedi teljes egészében az anyagot. Belenéztem az iliasos fórumba, páran ott is rinyáltak hogy elég furcsa volt az egész vizsga.
De ha se a távközlés, se a segédlet nem fedi az anyagot, akkor mi?
Talán ez a honlap? Elméletileg ott volt ez is a tantárgyi útmutatóban...
Önértékelő teszt első kérdésén még röhögtem (mi a Voip), hát a többin már inkább sírtam.
A feltett mintavizsga mennyire fedi azt amire lehet számítani?
Amúgy meg tipikus vicc kategória, 2 kredites tárgy és halál szívás az egész.Na többet nem is írok, lassan lépnem kellene szigorlatra.
-
Ivory
csendes tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Még nem kizárt hogy az lesz nekem is..
De előtte kipróbálom vizsgát... hátha..
-
FragMaster
addikt
Lol én inkább elmentem mérni, minthogy szenvedjek azzal a fertelemmel
Jó móka volt, kocsikázni szeretek, a mérés pár óra volt, a jegyzőkönyvre meg volt kb 1 hetes határidő, ami ráadásul nem annyi idő alatt készül azért el
Csoportokban voltunk, tehát egymást is tudtuk segíteni. -
Ivory
csendes tag
23-ra vettem fel én is, de nem tudom hogy eljutok-e vizsgázni.
Nekem nincs könyvem belőle, állítólag az a Távközlés csak valami kiegészítő..Nos, nem igazán emlékszem már hogy konkrétan mi volt, ugyanis 3 felügyelő tanár volt bent és esélyem sem volt lefényképezni. Elmélet és számolás volt. Én az iliasos hallgatói segédletből készültem, na az nem ér semmit, vagy csak keveset... igazából nem tudom miből érdemes készülni. Önértékelő tesztet is érdemes szerintem átnézni.
Beszéltem még régebben egy sráccal... az említette hogy elég szívós a tárgy, és a tanár is mondta egyszer nekik órán hogy aki nem ment el terepi mérésre azoknak nem sok esélyük van a vizsgán. (szerintem ez túlzás, mindenki nem tud elmenni mérésre, de mondom, én is csak hallottam) Amúgy én inkább leülök megtanulni amit kell minthogy elmenjek Balatonra vagy akárhova ott egy napot méricskéljek utána hosszú hetekig bajlódni a jegyzőkönyvvel stb stb... Csak valaki mondja meg hogy mit tanuljak meg

-
Ivory
csendes tag
Infokommunikációból megy valaki mostanában? Vagy van valakinek valami supportja/tapasztalata/tanácsa?
Én már voltam egyszer októberben... de véleményem szerint az iliasos segédlet nem teljesen fedi a vizsgán számonkérteket

-
sreta
csendes tag
Valakinek nincs valami infója a programozás alapjai vizsga 2. részéről?pl. hogy milyen feladat várható?
-
mrmrg
tag
Valaki valami bővebb infot plz nemzetközi pénzügyekből!

azt már tudom hogy teszt + kifejtős
köszi előre is -
KrAt
veterán
Számítógép Architektúrák 2-ből van valakinek valami okossága?

-
adalbert1
veterán
Szerintem holnapig várok vele, most ezerrel tanulnom kellene a módszertan szigorlatra.
Scanner sajnos nincs itthon, na meg fax se (inkább nem tintasugaras multifunkciós gépet vettem itthonra hanem ugyanannyiért egy lézert a rengeteg nyomtatás miatt)... Ha holnapra se kerül fel, akkor megyek intézni.Amúgy pár ismerőssel elbeszélgetve a GDF-en lévő fejetlenség nem is akkora mint képzelnénk, sőt a szervezéssel sincs akkora probléma. Így leírva viccesen hat, de sajnos igaz.
-
kew
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Egyetértek, nem tudom miért nem lehet bankártyás fizetést megoldani... Gondolom az új etr már képes ezt kezelni, csak cseszik megvenni... Annó kb 2 éve pedig azt mondták, hogy pár hónap, és már az lesz, hát azóta sincs..

Amúgy lehet átutalással fizetni, én azt csinálom már egy ideje. A csekken ott a számlaszám, csak a befiz azonosítót és eha kódot kell írni a megjegyzésbe. Bár ennek feldolgozása is kb annyi nekik, mint a csekk, annyi előnye van, hogy nem kell a postán ácsorogni.
A fax számuk (1) 203-4521, esetleg bescannelve mehet mailben is az info@gdf.hu-ra. Aztán egy telefon, hogy nagyon sürgős lenne, nézzék már meg a befizetés igazolást és írják jóvá legyenek szívesek... Próbáld Sümegi Balázst elérni, vele lehet normálisan beszélni

-
adalbert1
veterán
Kinek kellene küldeni? Mert pénteken stat. szotf vizsga előtt direkt bementem az IK-ra, hogy mennyi idő mire átér, ott a srác azt mondta hogy 5 munkanap... De nem igaz hogy nem lehet gyorsabb módot találni a befizetésre, pl. dombornyomott (ez miért nem helyes szó a FF szerint?) kártya, moneybookers, paypal.... Szvsz vicc hogy 2008-ban még mindig ezzel a csekkes cuccal kell szórakozni, vagy ha már így van, akkor 2 uv után ne az legyen már hogy ne lehessen jelentkezni (tehát legyen 10k-nál magasabb értékhatár).
-
adalbert1
veterán
Ahhh, nem igaz hogy 1 hét alatt nem ér át az etr-be a befizetésem, így most semmire nem tudok még jelentkezni, a helyek meg szépen telnek befele.

-
mrmrg
tag
Valaki plíz segítsen, mikre kell számítani nemzetközi pénzügyekből

-
sreta
csendes tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Nekem elküldhetnéd az excel.köszi
-
FragMaster
addikt
válasz
Lizi-05
üzenetére
Voltam 7-én, szerencsére sikerült
Sorolom mik voltak:
-a felsorolt gazdasági események esetén azt kellett bejelölni, hogy az eszköz illetve a forrás nől-e vagy csökken. Mellette meg kellett állapítani azt is, hogy a mérlegfőösszeg ezzel együtt hogy változik.
-a felsorolt dolgokról el kellett dönteni mi melyik számlaosztályba tartozik
-egy kész "akasztófás" könyvelés gazdasági eseményeit meg kellett nevezni
-mérleges feladat (hiányzó mérlegösszetevő-neveket pótolni kellett, a mérleget kitölteni és a hiányzó adatokat kiszámolni, erre gyúrj mert 40 pontos)
-egy nem túl nehéz könyvelési feladat, kb lefed mindent
Remélem nem hagytam ki semmit.Más: alakul a púpos gyerek, január végére maradt egy java vizsgám és kb kész vagyok, még 2 szigorlat köv félévben és onnantól már majdnem kilátni az alagútból

Szerk.: excel gazdasági balbalból van anyagom kidolgozva, akinek kell dobjon egy mailt. Szép lassan terjesztem majd mert tényleg frusztráló volt, hogy semmit nem találni hozzá
Vagy mindenki lusta vagy ül rajta otthon 
-
Lizi-05
csendes tag
Sziasztok!
Ha vki tudna nekem számvitel alapból némi segítséggel ..( feladatlapokkal stb.vel) szolgálni, megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- 130 - 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ez szerintem állatira kevés,

nem úgy mint én... 
Mit sajnos hisz megvannak, az a lényeg 

Pedig azt hiszem össze hordtam hetet-havat...megyek SSD-t venni!

már ha még nem változott.