Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére

Más: előző félévben kihagytam a statisztika és a számvitel vizsgát, nemrég küldték a mailt hogy szept. 27-ig lehet újra felvenni a nem teljesített tárgyakat. Hogy működik ez pontosan? Ha felveszem újra járhatok előadásokra/gyakorlatokra? Tartanak egyáltalán ilyet páratlan félévben ha eredetileg páros félévben volt a tantárgy? Vagy csak vizsgázhatok és azt osszam be magamnak?
-
Gorneck
legenda
válasz
Gorneck
üzenetére
Figyelmetlen voltam...
Ezt a fogadós dolgot mennyire tartják be? Vagyis ha Én pl holnap felviszem a diplomamunkám, akkor azt le se tudom adni? Ez a cím már az új épületé?
...a kérdéscsoport tárgytalan...
Holnap is le tudom adni 9 után a munkám...
Aszhem ma már nem kéne többet melóznom, mert már a szövegértelmezés se megy...
-
Gorneck
legenda
Ezt becoptam...

"A novemberi záróvizsgákra diplomamunkák leadási határideje szeptember 15. A dolgozatokat a fenti címen, az Információs Központban kérjük személyesen leadni, vagy a megadott címre postán elküldeni.
A szeptemberi záróvizsgákat szeptember 28 és október 9-e között tartjuk.
Decemberben nincs záróvizsga. A januári vizsgákra november közepéig kell leadni a dolgozatokat."
Nem baj...jó lesz nekem januári vizsga is....
...viszont
1119 Budapest, Mérnök u. 39. fszt. 11. szoba
Telefon: 203-0304/ 8111 mellék
Fogadóóra:
szerda 13:30-16:30
csütörtök 9:30-11:30
Ezt a fogadós dolgot mennyire tartják be? Vagyis ha Én pl holnap felviszem a diplomamunkám, akkor azt le se tudom adni? Ez a cím már az új épületé? -
ThaBoss
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy nem szabad arra várni, hogy levelet küldjenek, mert az nem mindig következik be. Most kaptam ezeket a leveleket, előttük vagy 1,5 évig semmit, pedig jó lett volna. Mindig nekem kellett Inform. Központba mászkálnom és mindennek utánanéznem. Fejlődhetne még egy kicsit a kommunikáció a suli és a hallgatók között!
-
canniball
nagyúr
-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Szerintem ha szépen kéred őket, biztos belefér
Úgy sem hiszem, hogy most rögtön odaadják a tanároknak azok meg 2 hónapon át olvasgatják... Gondolom majd a bírálat határideje előtt 2 nappal gyorsan átolvassák aztán írnak róla fél oldalt 
De a pontos dátumot nem tudom, hogy meddig kellene leadni. Írj egy mailt a ZV csoportnak vagy hívd őket, és megmondják.
-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ha most leadod, elvileg november végén mehetsz államvizsgázni. De akkor iparkodj, mert általában folyó hó tizenvalahanyadikáig le kell adni, hogy 2 hónap múlva mehess vizsgázni.
De egyébként bátran keresd a ZV csoportot a kérdéseiddel, én úgy tapasztaltam, hogy mindig nagyon segítőkészek

-
Gorneck
legenda
Sziasztok.
Rég jártam erre...
Lenne is egy kérdésem...azt tudom, hogy átköltözött a GDF és oda kell majd leadnom a diplomamunkám ami már pár hónapja bekötve pihen a fiókomba...
Szal a kérdésem a következő...ha leadom vmikor a hetekben a szakdolim mi esélye van annak szerintetek, hogy még idén államvizsgázom?! Mert ugye 2 hónap az elbírálási idő amit gondolom betartanak elég keményen... -
ThaBoss
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Mai naptól lehet átvenni órarendet/tankönyveket. Diák matrica most ugye nem lesz és mint írtad 10-én szünetel az átvétel.
Első tanítási nap 14-e, gondolom az átvételre ezen a héten van lehetőség. És a pótbeiratkozásra is, aki aug. 21-ig nem küldte vissza a változásjelentő lapot.Közben igen, nálam is bejött minden vacak program, letölthetek mindent, szép hosszú a lista

-
canniball
nagyúr
válasz
ThaBoss
üzenetére
Nálam kismillió progi választható. Igaz azt meglehetősen furának találom hogy MS Office nincs köztük...
(#1879)!
Erről jut eszembe: a tankönyvcsomagok átvételének idejét elvileg az ETR-ben és mailben teszik közzé. Tegnapelőtt jött a levél, hogy 10-én szünetel az átvétel, de arról hogy egyébként mikor lesz arról semmi... A mail után megnéztem az ETR-t, ott fent van az időszak, de ha nincs ez a 10-i kimaradásról szóló értesítés erről frankón lemaradok. Csak én vagyok így ezzel vagy ti is? -
adalbert1
veterán
Szia!
Elég rég néztem erre, remélem még segít valamit:
Tehát középfokú szakmai C lexinfó:
Szóbeli részre kell egy szakmai előadást készíteni.
A vizsga úgy néz ki hogy bemész, kapsz egy cikket amit végigolvasol amig az előtted lévő vizsgázik. Ahogy ő végez, akkor pár mondatban bemutatkozás, pár kérdés a cikkről, ill. utána szakmai előadás, és vége. Úgy kb. 20 perc az egész.
Utána van labor, ahol párszor meg kell hallgatni egy szöveget, majd kérdésekre kell válaszolni (kb. ilyen igaz hamis szinten, ill. több közül választós szinten).Az írásbeli se olyan nehéz, ott 2 részre van osztva:
Első rész 2 feladat, itt leginkább a szókincs a lényeg (olyasmi mint a példafeladatok amik letölthetők, bocs de jobban nem rémlik).
Utána pár perc szünet, második rész:
Itt fordítás és fogalmazás van, ezek se túl nehezek.
Amire figyelj oda, hogy jól beoszd az idődet, főleg a második résznél. Én annyit pöcsöltem a fordítással (ill. azzal hogy minél magyarosabban fogalmazzak), hogy utána a fogalmazásra már alig jutott időm.Kb. ennyi, ha valami eszembe jut még akkor leírom.
-
ThaBoss
senior tag
"Tisztelt Hallgatók!
A 2009/2010. tanév I. félévhez tartozó diákigazolvány érvényesítő bélyegek még nem érkeztek meg.
Az új érvényesítő bélyegek a megérkezést követően, ajánlott küldeményben, az arra jogosult aktív, diákigazolvánnyal rendelkező hallgatók részére postai úton fogunk megküldeni. Az érvényesítő bélyegek megérkezéséig szíves türelmüket kérjük."
Eggyel kevesebb sorbanállás

-
ThaBoss
senior tag
Végre valami történt. Admin írt, hogy a rendszerben nincsen acc-om, de csinál egyet és mailben jön a jelszó. Így is történt, hálám neki
Aktiválás is megtörtént, de eléggé üresek a lehetőségek.
Szoftver menü alatt kidobja a Win7 (eng)-et, de nem tudok vele mit csinálni, semmi link, stb...
Csak egy szöveg, hogy ha nem érem el a fájlt, akkor vegyem fel a kapcsolatot az adminnal.
Sebaj... Már megvan MSDN-ről a magyar választható x86, azt szerettem volna leszedni innen is amúgy. Tehát már működik az acc, csak nincs semmi értelmes, amit letölthetnék.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
kew
senior tag
válasz
ThaBoss
üzenetére
Próbálj írni az adminnak, hátha tud megoldást. Szvsz jófej, nem rég írtam (és még páran rajtam kívül) neki, hogy nincs fent a win7 prof, ma jött a rendkívül szimpatikus válasza, miszerint sikerült feltennie, és nagyon kéri az elnézéseket hogy kicsit elhúzódott a dolog

Itt megtalálod a nevét és mailcímét:
http://msdn62.e-academy.com/elms/StorefrontSupport/MsdnaaStorefrontSupportMain.aspx?campus=szamalk_informatics&np1=17 -
kew
senior tag
válasz
ThaBoss
üzenetére
Én is tavalyi év elején regisztráltam - vagy ők regisztráltak? fene tudja, már nem emlékszem. Minden esetre 2008 februárban, majd 2008 novemberben jött egy mail az MS-től, hogy aktív az accom, küldtek felhasználónevet meg jelszót.
Egyébként itt érhető el: http://msdn62.e-academy.com/szamalk_informatics
Bár már nem vagyok hallgató, de még mindig működik

-
kew
senior tag
Akit érdekel, a GDF-es MSDNAA-ra felkerült a Win7 Prof angol verzió

-
ThaBoss
senior tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Az szuper! Kíváncsi lennék az eredményekre...

-
orkester
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
Küldtem én is.

-
ThaBoss
senior tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Elküldtem levélben, remélem segítettem vele!
Sok sikert a diplomához, és amúgy milyen témában írsz? -
FragMaster
addikt
Sziasztok. Kérdőíves felmérést végzek a diplomamunkámhoz. Megköszönném, ha kitöltené akinek van kedve hozzá és visszajuttatná nekem e-mailben.
kérdőív -
adalbert1
veterán
válasz
FragMaster
üzenetére
Ezt mondjuk elég erősen kitolásnak érzem az IK-sokkal (pl. magammal is
). Oké, mondjuk a Lexinfós szakmai közép nem volt egy nagy szám, gyakorlatilag nulla készüléssel meglett a szakmai közép (utána gondolkoztam el, hogy lehet hogy oda-vissza be kellett volna vágni újra a nyelvtant és inkább felsőre menni
).Tényleg, ha abszolváltam ebben a félévben, akkor ugye még használhatom a diákom október 31-ig?
-
Shodan
őstag
diplomához ugye elég a lexinfos alap nyelvvizsga?
-
Okica
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek friss tapasztalata a Palosi fele kontrolling1-bol? jol jonnenek kerdesek, vizsgalapok.
Koszike -
sreta
csendes tag
Sziasztok!
Valaki nem tudna nekem küldeni számvitel és elemzés vizsgalapokat?Elég sürgős lenne mert a héten lesz vizsgám.Előre is köszi!Erika
sreta@freemail.hu -
Kakob
újonc
Sziasztok!
nem volt vki mostanában pénzügyi alapismeretek vizsgán?
Mik a kifejtős kérdések?
van-e most valut átváltási feladat?
Egyáltalán mire számítsak most?
Köszi -
Chereek
csendes tag
Köszi az infokat!
-
Chereek
csendes tag
Nincs vkinek számvitel alapra gyakorló példái, amiket végig csinálok tuti, h átmegyek??
tanár szokott adni ilyet, de még nem válaszolt vissza a mailre, nekem meg nagyon sűrgös lenne!
köszi -
mrmrg
tag
Sziasztok!
Aki volt tegnap Nemzetközi pénzügyekből, mesélhetne egy kicsit,
mikre lehet számítani. Én a jövőhéten megyek belőle.
Előre is köszi
Üdv!
-
Chereek
csendes tag
JA és EXCEL tanács sürgősen kéne, mert szombaton VIZSGA!
KÖSZI! -
Chereek
csendes tag
Sziasztok!
Volt valaki mostanában EXCEL gazdasági alkalmazásai vizsgán???
nagyon kéne vmi info,h milyen a vizsga? jófej a tanár, járkál-e stb. és legfőképp,h nincs-e vmi típus feladat??????
köszi
ui.
EKLÁMGRAFikából el kell menni, gyak.-ra és ott simán megvan elővizsgából a jegy(bevihetsz otthon készített anyagot is) a sima vizsgát nem tudom milyen, juhásznál biztos nem vészes! -
canniball
nagyúr
-
Shodan
őstag
Nem tudjátok az IK meddig van még nyitva??? nem veszik fel a telefont, pedig fontos lenne.
-
KrAt
veterán
Halihó!
Térinfóból ha valakinek van valami, igazán átküldhetné, megköszönném.. Meddig kéne? Már késő most is, de holnap Du-ig jöhet minden

TENKJÚ!!!!
-
Fuxsanyi
csendes tag
Sziasztok!
Holnap val.számból írok a Neumannban, Ratkó Tanár Úr lesz a vizsgáztató. Még sosem találkoztam Vele, nem is vizsgáztam Nála.
Milyen vizsgáztató? Miket lehet használni a vizsgán? A Kupcsiknénál lehetett képletgyűteményt, függvénytáblázatot és még saját kézzel írt jegyzetet is, de a könyvvért sem nagyon szólt. A TanárÚrnál ilyeneket lehet használni?
köszi!
FS
-
HYF
csendes tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Bíztató! Az a gond, hogy rohadtul nem megy be a fejembe, hijába tanulom.
Max az elmúlt évek kidolgozott feladataiból készülök, jobb híjján.
A szóbeli tételnél remélem elég lesz, ha valami halvány emlék eszembe jut...
Ha valakinek van valami kidolgozva, örök hálám üldözi minden sarkon!
-
pjtr
aktív tag
válasz
adalbert1
üzenetére
szia
Köszönöm
Sztem ne vigyél oda eccere sokat, mert akkor kötekedhetnek. A kollégám majdnem teljesen megcsinálta a dogáját, a tanár persze egyből lefigymálta, hogy ez nem jó. szeretik ha előttük alakul ki a dolgozat. Sztem csak a témát és esetleg pár oldalt vigyél be, de nagyon vázlatosan majd, hogy Te ebből szeretnél vmit kihozni. Forrásanyagot mindenképpen vigyél, és beszéld meg majd a konzulenssel az elváráokat.SOK SIKERT!!!!
-
FragMaster
addikt
Hát ha hasonlít a módszertan szigorlat matek részére akkor nem vész. A feladatokat érdemes átbeszélni egy hozzáértővel, kidolgozni alaposan, a maradék pedig bemagolható. Mivel nem tételt kell már darálni a feladat megoldása után igen gyorsan le lehet zavarni a "beszédes" részt.
-
HYF
csendes tag
Hali!
Újként, mély alázattal...
Volt már valaki az új rendszerben matek szigorlaton?
Mennyire necces?
Lehet valami fegyvert használni?
Felnézek a matekra, mint minden más érthetetlen jelenségre
, viszont ez az utolsó megpróbáltatásom (=elmaradás) a célegyenes előtt, valahogy be kellene darálni.Előre is THX!

-
adalbert1
veterán
kew, pjtr :
Remélem pár hónap múlva már én is ezt a tábort gyarapítom.
Egyelőre még mindig azon agyalok hogy mi legyen a diplomamunka, kb. nagyjából meg akarom csinálni és megmutatni a tanárnak mielőtt beadom a tervet, nehogy túl nagy fába vágjam a fejszémet.
+ a szakmai nyelvvizsgára se ártana tanulnom, most lesz a hónap közepén az is. -
pjtr
aktív tag
Fragmastrer, ADY19 ment privi

-
FragMaster
addikt
Ez halasztás volt vagy csak nem mentél be? Ha nem és kihagytad a beiratkozásokat akkor nem hinném, hogy még tartják a hallgatói jogviszonyt meg én úgy tudom hosszabbítási kérelem már a képzési idő utáni 4. félév után szükséges. Kérdezz rá az információs irodán, ők tuti tudnak segíteni.
-
bszep
újonc
Hello mindenkinek!
Azt szeretnem megkerdezni, hogy van e lehetoseg arra, 7 ev kimaradas utan foltassam a GDF-en a tanulmanyokat.
2002 - ben fejeztem be a 4. evet, de nem zarovizsgaztam, es kb 5 elmaradt vizsgam is volna.
Elore is kosz!
-
mrmrg
tag
Sziasztok!
Vki mondana vmi infot a tegnapi reklámgrafika vizsgáról?
Hála a mávnak nem sikerült eljutni rá:Selőre is köszönöm ha vki válaszol.
Üdv!
-
-
pjtr
aktív tag
sziasztok
megvagyok összeségében 4-es lett a diplomám
majd mesélek, most a szivaromat fogom elpöffenteni

fragmester: ha kijózanodók, írok privit a hétvégén, 2-től intenzív sörnyomás alatt állok

ŐRŐMÉSBÓDÓTTYÁG

-
kew
senior tag
válasz
FragMaster
üzenetére
A tervről nem kell konzultálni, azt csak leadod és majd megmondják hogy kidolgozható-e vagy sem
Esetleg ha bizonytalan vagy, keress egy tanárt, aki a témádhoz hasonló tárgyat tanít, és normális is, kérd ki a véleményét. Konzulensként is felkérheted akár, így a tervet is megbeszélhetitek, hogy minden rendben legyen.Én kitaláltam valamit, írtam egy tervet, leadtam, elfogadták, kijelöltek egy konzulenst és kész

-
mrmrg
tag
Sziasztok!
Ma megyek reklámgrafikából vizsgázni, ehhez szeretnék néhány tippet kérni.
( A teszt részéhez) Mire számítsak? Csak mert se könyvünk se semmi.
Pls aki tud vmi infot, v anyagot, ne tartsa magában
Köszönöm előre is. -
kew
senior tag
A Székely az a fiatalabb, aki java-ból vizsgáztat ugye? Ha igen, nálunk ő kérdezte az A tételeket, egyáltalán nem piszkál, nekem java2 és 3 vizsgákon is pozitív tapasztalataim voltak vele

Tőlem olyanokat kérdezett A18-hoz, hogy a milyen nagy gyártók alkalmazták először a vezérjeles sínt meg gyűrűt, hogy hívjuk ezt angolul, meg hogy hogy tartalmazza a címzettet az üzenet - vagy valami ilyesmi
(a címzett fizikai mac címét, 6 byte-on tárolódik), meg még valamit az ethernetről kérdezett..
Másnál pl a monitoros tételnél megkérdezte, mi a különbség TFT meg LCD között. De ha nem tudod, akkor a szádba adja a választ, tehát rendes
Egyáltalán nem arra mentek, hogy a homályos részeket erőltessék. Ha látták, hogy nem megy egy kérdés, akkor továbbléptek.Én az első csoporttal mentem be, szerintem inkább utána várj sokat miután már túlvagy rajta..
Nem jó érzés, ha már mindenki kijött megkönnyebbülve, mikor te még ott tördeled a kezeidet. Olyan 7 óra körül értem oda, negyed nyolc felé már megvoltunk 4-en az első csoportba. 8 előtt bemehettünk, én harmadikként vizsgáztam 
Nem tudom minek kérik a nyelvvizsgát, ha már egyszer beadtad. A végén kapsz igazolást, amivel majd mehetsz az oklevélért, azon is rajta van, hogy van-e nyelvvizsga vagy sem. Lehet elkavartak valamit..

-
pjtr
aktív tag
Nekem a bizottság:
Domjánné
Székely László
Rosta MariannMég mindig van egy pár tétel, amit ha húzok, akkor elég necces lehet, de biztos nem azt húzom majd.

Már csak azon filózok, hogy mikor menjek be, az első csoporttal, vagy utána
Te melyik csoportban voltál?A Székely László mennyire kínlódott sokat?
GRAT mégeccer

Szerk.: A jó előbb telefonáltak a diplomáztatási osztályról, hogy vigyem be a nyelvvizsga bizonyítványomat. Angolból felmentésem volt, mert megvan az alapfok, ezért nem nagyon értem minek kell hirtelen??
-
kew
senior tag
Köszi!

Lényeg, hogy mindent írjál le a kidolgozásnál, arra már fejben úgy is adnak valami jegyet. Utána feltesznek pár kérdést, amikről nem nagyon írtál, de semmi baj nem lesz, ha nem tudod rá a választ, amennyiben a tétel nagy részét már leírtad.
Remélem minden rendben lesz, nagy kalappal!

Ma egyébként Ők voltak bent tanárok:
Urbánszki Ferenc
Székely László
Dr. Szabó Gyula -
kew
senior tag
Hali

Na, ide el is felejtettem beírni
Igen, sikerült
Bár pont kihúztam azt a B-t amit nem akartam, de végül alapjait azért elmondtam.Nagyon segítőkész bizottságot kaptunk szerencsére, nem úgy, mint a hétfői csapat. Összességében 4-es lett a diplomám, ami bőven jó nekem

(szakdolgozat és védés 5, tétel felelet 4, index átlag 3,6, szigorlat átlag 2)Úgyhogy minden ok volt, egyébként ma mindenkinek sikerült, és nagyon jó eredmények születtek!

Neked sok sikert holnapra, remélem Te is a mai tanárokat kapod majd! Hétfőn és szerdán Kaczur féle társaság volt, őket a hídon lévő beszámolók alapján jó lenne elkerülni.
-
pjtr
aktív tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Sikerült a szigorlat?
vagy hülye kérdés, és már a vodkát tolod?
-
Front242
újonc
Sziasztok!
Egy segítségre lenne szükségem! Visual Basic, de a 2001-es évfolyam részére lévő vizsga megoldásokat érdekelnének, ami a 2003-asok van meg, csak részben, jó, hamarosan vizsga, és életet mentene.
Köszönöm aki segít!
Email: gdf2003@freemail.hu
-
Chereek
csendes tag
Mesterséges intelligenciára tudtok mondani vmi okosságot?

voltam már vizsgázni, de eddig nem ment:S
nem egyszerű tantárgy:S
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Holnap is le tudom adni 9 után a munkám...

Egyenlőre még van két tárgyam vissza, illetve én is úgy állok mint Fragmaster, hogy lassan szeretném elkezdeni a diplomát, tehát még nyár előtt jó lenne valami dm tervet elkészíteni...