- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball #2102 üzenetére
Tegnap óta vannak új fejlemények a neptun főoldalon:
"Azok a hallgatók, akik a felsőoktatásban a tanulmányaikat 2006. szeptember 1-je előtt kezdték meg, azt a felsőoktatási intézmények által elfogadott tantervi követelmények alapján a korábbi képesítési követelmények szerint fejezhetik be. Ugyanakkor e rendelkezésektől a felsőoktatási intézmény – az Nftv. 112. § (4) bekezdésében foglalt szabály alapján 2015. szeptember 1-jétől eltérhet.Mivel a Gábor Dénes Főiskola augusztusban nem tart záróvizsgát, a képzésüket 2006. szeptember 1-je előtt megkezdett hallgatók a 2015. októberi záróvizsgán részt vehetnek, amennyiben diplomamunkatervüket 2015. április 30-ig, az elfogadott terv alapján elkészített diplomamunkát pedig 2015. augusztus 24-ig beadják."
-
BaLee
addikt
válasz
canniball #2100 üzenetére
Közölték, hogy az utóbbi. Mindenkivel közölték aki ebben a helyzetben volt. Azért lesz most rekordszámú vizsgázó májusban, hogy ez nekünk jó vagy rossz azt nem tudom, majd kiderül.
Itt az idézet az én levelemre adott válaszból a lenti dologgal kapcsolatban, mikor megkérdeztem hogy van-e határidőm a záróvizsgára (2002-ben kezdtem):
"Jelenlegi jogszabályok alapján tanulmányait 2015.08.31-ig államvizsgával zárhatja." -
BaLee
addikt
válasz
canniball #2098 üzenetére
Nem, ennek pont annyi a lényege, hogy augusztus 31 után már nem fogsz tudni záróvizsgázni. Viszont én úgy hallottam, hogy aki a májusira elmegy és esetleg nem sikerül annak még lesz 2 lehetősége pótvizsgára.
De aki a májusira nem jut el és a fősuli nem ír ki augusztusra vizsgát esetleg (állítólag mérlegelik) az bukta.Újra elkezdheti a fősulit és beszámíttathatja a tárgyait amiket esetleg elfogadnak.
-
BaLee
addikt
válasz
canniball #2096 üzenetére
"Záróvizsgára bocsátás feltétele
Azok a hallgatók, akik a tanulmányaikat 1998-ban vagy az előtt kezdték, csak érvényes rektori engedéllyel vizsgázhatnak, amit külön kérvényezniük kell. A kérvényt a főiskola rektorának kell címezni, személyesen az Információs Központban leadni, vagy postán a GDF Tanulmányi Hivatalának kell küldeni.Azoknak a hallgatóknak, akik 1999-ben vagy később kezdték tanulmányaikat főiskolai képzésben, a záróvizsga nincs határidőhöz kötve.
A 2006. szeptember 1-je előtti képzések szerinti záróvizsgát és az annak megfelelő, főiskolai szintű oklevelek kibocsátását változatlan feltételek mellett az oktatási intézményeknek 2015. augusztus 31-ig kell biztosítania (2011. évi CCIV. törvény. a nemzeti felsőoktatásról 112.§ (4)).
A 2005. évi felsőoktatási törvény alapján, a 2006/2007-es tanévtől megkezdett képzésekben a záróvizsga határidő nélkül letehető, de változatlan feltételek mellet csak az abszolutórium megszerzésétől számított hetedik évig (2011. évi CCIV. törvény. a nemzeti felsőoktatásról 112.§ (2), 2005. évi CXXXIX törvény a felsőoktatásról 60.§ (4)).
A 2011. évi nemzeti felsőoktatási törvény alapján, a 2012/2013-as tanévben indult képzésekkel kezdődően, a záróvizsga a hallgatói jogviszony megszűnése után két éven belül változatlan feltételek mellett letehető, de az ötödik év eltelte után záróvizsga nem tehető (2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról 50.§ (3))."
A 2. és a 3. bekezdés üti egymást első olvasásra de szerintem csak arról van szó hogy nincs határidőhöz kötve, de a főiskola csak addig az időpontig köteles biztosítani a vizsgázás lehetőségét és ugye miért is biztosítaná tovább ha nem kötelező...
-
ath
senior tag
válasz
canniball #2057 üzenetére
lekönyvelés alatt azt értem, hogy az utalás egy gyűjtőszámlára történik, nincs mindenkihez külön számlaszám generálva. innentől kezdve van egy-két ember, akik az utalások közlemény rovata alapján, vagyis neptun kód alapján az utalásokat adott júzerhez társítja.
bmf-es tárgyakat szeretnék beszámíttatni, így van.
-
ath
senior tag
válasz
canniball #2055 üzenetére
nem azzal van a baj, hogy bankon belüli, vagy idegen a tranzakció.. a problémát a lekönyvelés jelenti, hogy a neptunban megjelenjen. az mondjuk nem tiszta, ezen mit lehet molyolni, főleg hogy ott a közlemény..
én ilyen papírt nem vittem. többeknél láttam neptunon belüli befizetésről kinyomtatott papírt, rákérdeztek nálam is, mondtam nincs, átutaltam, neptunon belül is, el is fogadták..kérdés: felvett tárgyaknál nincs egy se, holott azt mondták beiratkozásnál, fel lesz véve minden előre: most akkor még se? bmf-nik tárgyakkreditációról tud valaki infót?
-
Gorneck
legenda
válasz
canniball #2013 üzenetére
Az uccsó évfolyamba voltam akik még a régi szerint kapták a diplomájuk.
Amúgy sztem nagy faszság volt kivenni őket...Ami keverés van a közoktatásban már semmin se lepődöm meg. Gyorsan érdeklődtem is nyelvvizsga ügyben...amint lehet már megyek is vmi tanfolyamra majd vizsgázni...remélem nem felejtettem sokat 12 év után.
-
vzs
tag
válasz
canniball #1988 üzenetére
4., 5. még nem volt nekem, de 3. felvétel ebben a félévben is volt több is. Félév elején be kell adni egy méltányossági kérelmet, erre van egy formanyomtatvány. Majd a Rektorasszony vagy az Oktatási rektor helyettes válaszol 1-2 héten belül. Olyat még nem halottam, hogy ne adták volna meg.
-
vzs
tag
válasz
canniball #1985 üzenetére
3. tárgyfelvétel nem probléma, egy méltányossági kérelem(5ezerFt) és kész. 4., 5. felvételt is így megy. Több olyan hallgatóval beszéltem, aki 4., 5. felvételre is kapott engedélyt. Sőt, olyannal nem találkoztam eddig, aki ne kapott volna. Persze mindig para előtte, de nem szokott ebből gond lenni.
-
Gorneck
legenda
válasz
canniball #1954 üzenetére
Pénzügyet és gazdtan-t még oktávba tanultam...utáltam mint szart...
Én már teljesen kész vagyok ezektől a tételektől...nekem nem fogja megmagyarázni senki, hogy ezt vha is használni fogom...ráadásul a java már majdnem tekinthető elavult infónak.
Mind1...nem lesz szégyen, ha elkaszálnak elsőre...3 műszak, építkezés mellett se ment minden vizsga elsőre (legfőképp, mert nem tudtam róla és nem mert nem tanultam)...ha már megvédem a diplomammunkám boldog leszek.
1 hét meg kevéske ekkora anyaghoz...
-
Gorneck
legenda
válasz
canniball #1940 üzenetére
Elviekben ő fog kérdezősködni a munkámmal kapcsolatban...bár elnézve a két kérdését...el fog mindent hinni amit mondok...bár sok hozzáfűznivalóm nem lesz.
- A képeket én csináltam (erre zárójelben utalt mint olvasó feltételezi a képeket én csináltam). Amikből volt amit cserélnem is kellett, hogy még szemléletesebb legyen a gépet összerakó operátornak (mint olvasó érdekli, hogy volt e sikere, kudarca a munkámnak).
- Meg hogy mé maradt le az irodalomjegyzék...kérem szépen, azért mert cégen belüli munkát dolgoztam fel és mivel ebben dolgozom 6 éve így nagyon nem volt szükségem könyvekre (arról nem is beszélve, hogy a legtöbb belső dokumentáció nem publikus).
Persze próbálom rendesen megfogalmazni a dolgot...bár nem épp jó omen, hogy néha képes vagyok "berezelni" és akkor nem vok vmi beszédes. -
ThaBoss
senior tag
válasz
canniball #1892 üzenetére
Az én tapasztalatom az, hogy nem szabad arra várni, hogy levelet küldjenek, mert az nem mindig következik be. Most kaptam ezeket a leveleket, előttük vagy 1,5 évig semmit, pedig jó lett volna. Mindig nekem kellett Inform. Központba mászkálnom és mindennek utánanéznem. Fejlődhetne még egy kicsit a kommunikáció a suli és a hallgatók között!
-
ThaBoss
senior tag
válasz
canniball #1883 üzenetére
Mai naptól lehet átvenni órarendet/tankönyveket. Diák matrica most ugye nem lesz és mint írtad 10-én szünetel az átvétel.
Első tanítási nap 14-e, gondolom az átvételre ezen a héten van lehetőség. És a pótbeiratkozásra is, aki aug. 21-ig nem küldte vissza a változásjelentő lapot.Közben igen, nálam is bejött minden vacak program, letölthetek mindent, szép hosszú a lista
-
ady19
csendes tag
válasz
canniball #1784 üzenetére
Cannibal! Ezt mostanában nekem is játsza az Etr, mert pl. nekem szombaton lesz egy Excel vizsgám, tehát holnap reggel kéne lezárnia a rendszernek erre ma már nem lehet se le- se feljelentkezni, baromira érdekes..
Ma pont egy csop.társam is erre panaszkodott, szóval szerintem nem egyéni a probléma, hanem az Etr-t mahinálták egy kicsit meg..
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball #1676 üzenetére
Ja, hát össze-vissza változtatnak ezek szerint.
(#1674) Így hirtelen átfutva jól vettem le, hogy a hallgatói jogviszony megszűnésével tovább használható a szoftver, csak nincs hozzá update?
Én is ezt veszem le a szövegből...
Arra persze nem tér ki ha jól láttam hogy mi a helyzet ha több géped van és mindegyiken valamelyik MSDNAA-s szoftvert használod.
Pl.: saját gépemen msdnaa-s xp megy (az egyik msdnaa-s kulccsal), fateromék gépén szintén mdsnaa-s xp megy (egy másik msdnaa-s kulccsal, az enyém az angollal, az övéké a magyarral), viszont az ő gépüket is a saját nevemre vettem, tehát jogilag az enyém attól függetlenül hogy ők használják...
Nem tudom hogy ennek a szövegnek van-e valami bővített változata ami kitér esetleg ilyen kérdésekre is, mindenesetre kíváncsi vagyok rá. -
adalbert1
veterán
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball #1670 üzenetére
Nem ott gondoltam, habár lehet hogy csak a régi képzésnek van külön ilyen:
Taneszköz tároló > Kategória Főiskolai képzés > Kategória Főiskolai képzés - informatikus közgazdász szak
Itt nekem minden tárgyam fent van, tantárgyi útmutatóval, előadásvázlattal, ahol van ott hallgatói segédlettel, stb...
Ennek ellenére látom azt is amit te írtál, de ott én se látok Analízis 2-t.EULA-ból meg az MSDNAA-sat bújtam valamennyire, nem a win-ét.
, de tényleg nem ártana valami pontos infó, ha lehet használni hülye lennék fizetni érte.
Hívni amúgy se hívtam még őket soha, ezután se hiszem hogy a Microsoftot tárcsáznám.Analízis 1-ben pl. volt akkor deriválás is? Mert a matek2 így nézett ki:
Függvények, határértékük, folytonosságuk, egyváltozós függvények
Differenciálszámítás (ugye deriválás)
Határozott és határozatlan integrál számítás
függvénysorozatok
többváltozós függvényekA Lineáris algebra nekem matek 3 néven futott, ott voltak a vektorok, mátrixok...
és a matek 4 volt a valszám. -
adalbert1
veterán
válasz
canniball #1667 üzenetére
De, nekem ilyen xp van fent a gépemen (+ vista is járt már ilyenből)... Ahogy legutoljára átolvastam az EULA-t abban azt írták hogy használhatod utána is, csak supportot nem fognak hozzá nyújtani (mondjuk nem tudom hogy ez alatt mit érthettek, nem tudod letölteni majd a frissítéseket?), és persze csak magáncélú használatra oké, céges tevékenységre nem.
Persze már vagy 1 éve volt hogy olvastam, azóta lehet hogy változott a helyzet.Szerk.: két részre szedték volna a matek-2-t? Mert régen az foglalkozott az analízissel... Lehet hogy most az integrálás már az analízis 2 lenne? A tantárgyi útmutató nem mond semmit (iliason eléred)?
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #1640 üzenetére
Senki nem használ ilyen szoftvert?
És egy újabb kérdés másod/harmadévesekhez: van olyan tantárgy, hogy Analízis 2? Ha igen "miről szól"?
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball #1575 üzenetére
Ha eltűnt akkor a teljesített kurzusoknál nézd.
Régebben tényleg jobb volt hogy bármiből lehetett bármikor menni nem kellett a tantárgyfelvétellel szórakozni, viszont én pl. így lettem hajlamos arra hogy k.rva sokáig csúsztassam és halogassam a vizsgákat...
8-9 tantárgy teljesen átlagos amúgy egy félévre... Nekem a rekordom 14 tantárgy az előző félévben és mind meg is lett.Könnyebb töltelék tárgyakból szerintem bőven elég párszor átolvasni a dolgokat, nehezebbekből meg sokat segít ha tudod nagyjából mire mennek rá vizsgán...
-
adalbert1
veterán
válasz
canniball #1561 üzenetére
Ebben a félévben csak 31-ig vannak vizsgák (sőt lehet hogy kevesebb ideig mivel még ki is kell javítaniuk és fel is kell vinniük az etr-be a jegyeket), legalábbis nekem (nem Bsc-s vagyok), mivel 2-án már beiratkozás van, szóval nem sok lehetőséged van már ebben a félévben.
KrenAtesz : MI-ből nagyjából mi volt vizsgán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest