Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Érdekes, én azt vettem észre ETR-ben, hogy képzési adatoknál már látszik a következő félév is (nekem is a félév végéig kell megszerezni az abszolutóriumot)... Szóval lehet hogy lehet... Habár ha jól tudom ha már abszolváltál akkor nem kell iratkozni, de kérdezz utána biztos ami biztos...
-
kew
senior tag
Hja azt el is felejtettem mondani, hogy ma levizsgáztam Java 3-ból, úgyhogy megvan az abszolutoriumom

Ilyenkor már nem kell beiratkozni jövőre ugye? Ha odamennék, hogy jöttem iratkozni tárgy nélkül, azt észreveszik?
Jó lenne, mert kapok árvaellátást míg van nappali jogviszonyom...
Bár gondolom ezt így azért nem lehet 
-
adalbert1
veterán
Na sikeresen átmentem ma Gazd statból.
Valamelyik nap még marketing II + filozófia vizsga, utána úgy néz ki hogy a neheze januárra marad majd.
Szerk.: durva hogy egyedül voltam aki gazd statot írt, rajtam kívül mindenki lejelentkezett a kiírt vizsgaidőpontról. Még jó hogy valami mást is írt 3-4 ember a teremben, különben megszívtam volna mert megint késtem v. 20 percet.szerk 2.: szerintetek lehetséges, hogy van olyan tárgy, amiből már nem lesz vizsga a félév végéig? Ugyanis látok pár olyat amiből egy sincs kiírva. Jó, mondjuk eddig mindig az volt, hogy a januári időpontok gyak. csak januárban derültek ki, de pár vizsgánál meg fent vannak január végéig az időpontok.
-
kew
senior tag
Van egy tetellapok.doc, ebből kapsz egyet

Ha jól emlékszem az A és B közül választhatsz, és a C kötelező
De ez ügyben olvass vissza kicsit, mert nem emlékszem pontosan. Ez a 2000 utániaknak van így, azt hiszem, aki 2000 előt kezdett, annak a D is kell.No tehát elkezded leírni az A-t vagy B-t, ha ez kész, beszedi, amig javítja, írod a C-t. Ha az is kész, kimehetsz, azt is megnézi, kijavítja, hozzáfűz egy két dolgot, és ad egy jegyet
Lényegében ennyi. Nagy ritkán bele kérdezett, de ha nagyjából jókat írtál, akkor egyáltalán nem szól semmit.A tétel lapokat nálunk ő adta, és ahogy néztem csak az elejéről válogatott, tehát a nehezebbeket nem osztotta ki.
Sok sikert

-
orkester
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Szerintem arra sem fontos az öltöny. Én ugyan abba mentem 1-re nyakkendővel, másodikra már csak egy hosszú ujjú ingbe, mert láttam, hogy többen nem öltöztek ki. Karácsony egy pulcsiban volt, Ratkó meg mint általában öltönyben. Nem hiszem, hogy a ruhát nézték volna. Nem árt némi elegancia, de nem kell túlzásba vinni.

-
-
kew
senior tag
Ha teheted, Ratkóhoz menjél, ő rendes nagyon
Csak a könnyebb tételeket osztja ki, valamit mindenképp írkálj le. Puskázni lehet, de csak óvatosan 
Nem nagyon kérdez bele, csak gyorsan átnézi amit leírtál. Akkor kérdez bele, ha 1es és 2-es között mozog a jegyed. Amúgy nem nagyon.
Öltöny kell

-
Shodan
őstag
Aki volt mostanában matekból szigorlatozni az elírhatná hogy hogy zajlik.
Lehet puskázni? kell e öltönybe menni? melyik tanár van? vissza kérdeznek?..stb.
Még soha nem szigorlatoztam
-
ágica73
csendes tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Sajna ennyire!
Már egyszer probálkoztam, de nem sikerült. több napot éjszakáztam. Pedig a példatárban lévő feladatokat értettem. És még se. Úgy meg volt keverve egy két feladat, hogy leblokkoltam. Na meg persze az elméletre nem szántam annyi időt.
Ez lehetet a hiba.Talán majd másodszorra görbülni fog -
Okica
csendes tag
Hali!
Annyi lenne a kerdesem, hogy aki felvan jelentkezve a 12.11kei vizsgara Javabol annak is enged meg egy feliratkozast? En kb. 3 hete jelentkeztem erre a vizsgara es a szerepel a listaban, hogy felvagyok iratkozva, de ha nyomtathato vizsganaptarat nezem akkor meg nincs benne. Ez vmi szoftver hiba vagy mi a fene van ilyenkor? Ja es csak a Januari vizsgannal szerepel, hogy bejegyezve vagyok. Ertitek ti ezt?

-
-ZSIVÁNY-
csendes tag
hát az MI rajtam is kifogott én inkább későbbre halasztottam.
Kicsit rég volt már, de én még csak most megyek vizsgázni mikroökonomiából?
Tudnátok írni róla valamit?
Esetleg valami tuti kis jegyzet?
Milyen kérdések vannak kifejtősek vagy teszt?
Előre is köszi! -
Gorneck
legenda
válasz
FragMaster
üzenetére
2006ban vizsgáztam belelő és szinte alig tanultam rá...azért csodálkozom, hogy ez most ennyire komoly...
-
ágica73
csendes tag
Sziasztok!
Mesterségesből, valaki tud valami sürgős segítséget H lappal kapcsolatban? Milyen témák voltak? Nagyon hálás lennék!
-
Gorneck
legenda
Adatlap a záróvizsgához c. űrlap kitöltésével történik, amit a diplomamunka leadásakor annak az első példányába kell beilleszteni. Ezt az ürlapot gondolom nem kell beköttetni a diplomamunkába? Csak simán belerakom...
Most nézem ezek az oldalak el is vannak nekem mentve...ehhh...

Mondjuk konkrét időpont nincs megjelölve...mármint záróvizsga pl csak februárban és csak júliusban...akkor ezek szerint, ha megfelelő létszám összejön akkor lesz vizsga is?
Mondjuk még ráérek ezen agyalni...csak meló miatt jó lenne ezen is túlesni minél előbb... -
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Leadásnál a dolgozattal együtt beadod ezt a papírost, amin jelentkezel vizsgára

Itt van bővebben:
http://www.gdf.hu/Tanulmanyi_informaciok/Zarovizsga/Lapok/a_zarovizsga.aspxAnnyi idő elég rá szerintem, én októberben kezdtem el foglalkozni vele azthiszem, aztán a közepénél elakadtam egyszer és akkor nem volt kedvem felé se nézni 2-3 hétig
Utána erőt vettem magamon és megírtam. Még pofozgatom ebben a hónapban aztán jövőre leadom. -
kew
senior tag
-
Gorneck
legenda
Ma végre megérkezett az elfogadott diplomatervem...ittam is gyorsba két sört...

-
FragMaster
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Bennem nem hagyott valami mély nyomot a vizsga, szóval nem nehéz, bár én még Ható Katalin tanárnő alatt tettem le, nem tudom most Keresztes tanár út hogyan tartja.
Nagy különbségek nem lehetnek a könyvben, netán vadássz le valakit akinek van és hasonlítsd össze vagy kérdezz rá a könyvtárban. -
kew
senior tag
nem tudjátok, a gdf indít msc képzéseket? Az oldalon nézegettem, de nem találtam ilyet.
-
adalbert1
veterán
Én is beregeltem még múltkor mikor kaptam meghívót de tényleg nem találtam semmi extrát az oldalon...

Döntéstámogató rendszerekből volt valaki mostanában vizsgán?
Mennyire nehéz? Ill. ahogy látom már más könyv van hozzá megadva mint ami nekem megvan, viszont van hallgatói segédlet + előadásvázlat, azok elegek a felkészüléshez? -
sreta
csendes tag
Nem küldenétek nekem is egyet?köszi
-
orkester
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
Egyáltalán kik kaptak eredetileg? Próbáltam belépni a régi hidas jelszavammal, de persze nem enged be.
-
Rent
senior tag
Én is kérnék szépen! Egyik ismerősöm azt mondta, hogy kb 1 hete kért itt, és 5perc alatt kapott. Én már napok óta próbálkozom.

-
Whiskys
csendes tag
Helló!
Ha valaki tudna meghívót küldeni a GDF HÍD-ra azt nagyon megköszönném.
üdv. Whiskys
-
FragMaster
addikt
válasz
Dj Ready
üzenetére
Nézd meg a másik oldalról is kérlek a témát.
Én mint gazdaságis általános menedzser sávos hallgató, akinek van 1db java tantárgya mindenféle előmenetel és utóélet nélkül, valamint nem is ezen a területen szeretnék elhelyezkedni miért szopatnak egy kalap alatt egy pl szoftverfejlesztő sávossal?
Szerintem igazságtalan és eltúlzottan nehéz a java vizsgáztatási módszer perpillanat.
Nem azt nézik, hogy tudod-e, érted-e és elsajátítottad-e a szükséges gondolkodásmódot ami szükséges a programok megalkotásához, hanem azon múlik, hogy épp meg tudod-e oldani a feladatot amit kisorsolt rád a gép...persze lehet azzal érvelni, hogy ha ezt tényleg elsajátította valaki akkor bármit megold...
Na mind egy ez csak az én két centem volt
-
sreta
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mostanában milyen feladatok, kérdések vannak üzleti informatikából?köszi
-
-
Gorneck
legenda
-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, gondolom ha náluk van, elmondják miújság vele. Legalább is én zaklattam őket, és mindig mondták, hogy jaaaj még nincs itt pedigmár a tanszéken van a terv de még nem hozták vissza és így meg úgy. Igaz, akkor épp nem hívtam őket, mire visszakerült hozzájuk az értékelés, mert akkor épp már beletörődtem hogy egy két oldalas terv elbírálása biztos csak számomra lenne egy 5 perces feladat, a gdf-es tanszékvezéreknek kell rá az a kerek 2 hónap

Amúgy néha összevissza beszél az a nő, aki ott ül, de azért alapvetően rendes. Második telefonomkor már tudta is, hogy ki vagyok
Bár semmi ráhatása nincs a dolgokra. Tulajdonképp azt sem értem, mit csinálhat ez a záróvizsga csoport? Fogadja a terveket/szakdolgozatokat, továbbküldi a tanszékre, majd ha átnézték kipostázza? No mindegy is... 
Neked amúgy van még vizsgád? Rám még vár egy java3 dec. 16-án

-
adalbert1
veterán
válasz
Dj Ready
üzenetére
Mondjuk van pár lényegtelen tárgy amit szerencsére gyakorlatilag nulla tanulással le lehet tenni 2-3-ra. Pl.: szociológia, politológia.
Tényleg, mostanában hogy néz ki a filozófia? Állítólag beadandót már nem lehet készíteni belőle csak vizsgázni (ezt eléggé elcsesztem hogy nem firkáltam pár oldalt mikor még lehetett).
Szerk.: A matek meg.... Igazából szerintem csak a 2 a húzós belőle, legalábbis én azzal szívtam a legtöbbet.
-
kew
senior tag
válasz
Gorneck
üzenetére
csörögj rá a záróvizsga csoportra, hátha már náluk van az elfogadott terved

Nálam már kezd alakulni a dolog, a konzulensem végre megtudta, hogy a konzulensem, és elküldte az elvárásait, stb... A szakdogámból már 48 oldal megvan, de most valahogy elakadtam és nehezen veszem rá magam a folytatásra
Pedig muszáj, szeretném ebben az évben befejezni, januárba maximum már csak toldozni-foltozni, és jan. közepe-vége felé leadni. -
Gorneck
legenda
Lassan teljesen kikészülök idegileg ebbe a jó kis 2 hónapos várakozásba a diplomatervem miatt...
Lassan jöhetne vmi eredmény is vagyis jó lenne...1 hét és letelik a 60 nap...
Arról nem is beszélve, hogy jó lenne nekilátni az írásának...melóba igen csak jól jönne a minél előbbi végzés... 
-
Yushchenko
őstag
Aki tud, az nekem is küldjön új hid-ra meghívót. Thxxx
-
Ivory
csendes tag
matekot nem lehet igazán puskázni.-.. azt vagy begyakorlod és meglesz vagy felveszed még egyszer... Ugyanígy van a programozás is... abból még puskával sem lehet átmenni
ott egy párszor át kell nyálazni a könyvet mire átmegy az ember...
Viszont más tárgyaknál pl ha kérdezik hogy mi az a bistabil multivibrátor és hasonló finomságok hát ha lehetőség van rá szerintem csak kipuskázza az ember és ezzel vagyunk egy páran.. Nem jön veled szembe az utcán remélhetőleg hogy rávágd hogy eszik e vagy isszák
-
adalbert1
veterán
Valaki tudna nekem is küldeni egy meghívót a gdf hídra? Esetleg egy privátot is az oldal új címével?
Előre is köszönöm.ollie : Ezzel én is egyetértek. Viszont azt az esetet még mindig nem tudom elítélni amikor valaki puskázik egy 2 kredites egyértelműen töltelék tantárgyból ami csak azért kellett hogy valahogy összehozzanak 180 v. 210 kreditet. Aki meg fontosabb szakmai tárgyakból puskázik az úgyis hosszú távon magával b*szik ki.
-
Ivory
csendes tag
Integrált vállalatirányítási rendszerekhez szerintem a könyvből elég felkészülni, (kb 140 oldal, tehát nem egy combos anyag).
Informatikai rendszerekből meg passz.:S Azt hiszem a tanár azt mondta hogy olvassuk el az előadásvázlatot és sok szerencsét.. xD ebből egyébként milyen jellegű is a vizsga? Mert én úgy emlékszem hogy "csak" teszt jellegű kérdések vannak... Mintha TU-ban ez állna...

-
Rent
senior tag
Hali
Integralt Vallalatiranyitasi Rendszerekbol, es
Informatikai Rendszerek Fejlesztesetargyakbol van valakinek valamilyen "supportja" tanulashoz?

illetve az uj hidra, ha valaki tudna kuldeni meghivot, azt megkoszonnemkoszi elore is!

-
pjtr
aktív tag
válasz
Dj Ready
üzenetére
Igazad van. Sokan végig lógták a 2-3-4 évet, felhalmoztak egy rakat vizsgát. Én úgy láttam, hogy előbb utóbb lemorzsolódtak ezek a diákok. Persze utána teli pofával ordítanak az ilyenek, hogy pénzért vett diploma, lófaszt se ér a diplomád, melóhelyen kiröhögnek stb stb
Nekem is maradt jópár vizsgám, volt hogy lusta voltam, volt hogy nem sikerült, volt hogy munkahelyről nem engedtek el,de daráltam a vizsgáimat ahogy tudtam. Nekem azt tette be a kaput, hogy idén dec 20-ig engedik befejezni a vizsgázást, vagy utána kalap-kabát. Én is végig gondoltam hogy mennyi energiát pénzt öltem bele, eccerűen nem hagyhattam veszni.
Talán velem még jót is tettek, de azt az idegesedést nem kívánom senkinek.
Az is biztos hogy nem nagyon tud még versenyezni komolyabb múltú főiskolával, habár folyamatos javulást látok a tanári karban. Nekem sok kollégám végezte el a sulit, de őket soha senki nem szólta le, hogy 4 év helyett 6 évig csinálta a fősulit. Sokan ezért választották ezt a sulit, mert rugalmasan lehetett vizsgázni, gyakorlatilag egész évben tudtak vizsgázni. Munka mellett EZ hatalmas segítség volt. -
Dj Ready
csendes tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Hát igen, nem elég, hogy tanévenként változik a JAVA vizsgák számonkérésének módszere, még ki is szórják a népet. JAVA 2 vizsgán anno 12 vizsgázóból 3 -nak sikerült, én is épphogy átcsúsztam egy 2 -es alá -val. Azóta van JAVA-fóbiám, pedig PASCAL -ban és Delphi -ben önálló felkészüléssel készítettem frankó kis alkalmazásokat.
Kaczur tanár Úr szintén a GDF -en szerezte első diplomáját (aki még nem tudná), majd az ELTE progmat -ján fokozta tovább tudását.
Én mégsem mondhatok róla negatívumokat, ideje, hogy a kiskapukat keresgélő, puskával állig felfegyverzett leendő mérnök-informatikusokat valaki elbúcsúztassa ettől a pályától.
Nyilván a főiskola vezetése is felismerte, hogy nem túl jó az nekik, ha a csupán "valamilyen diplomát" szerezni vágyók GDF -es mérnök-informatikus oklevelet lobogtatnak, miközben fingjuk sincs alapfogalmakról.A kezdetek kezdetén több ezer fiatal és középkorú hölgy és úr kapott az alkalmon, miszerint felvételi nélkül, tandíj befizetésével felvételt lehet nyerni a Gábor Dénes Főiskolára, és ott az egyre népszerűbb informatikus-mérnöki végzettséghez lehet jutni. Sokan ezt úgy dekódolták, hogy a tandíj csengetésével, tanulás nélkül, csuklóból el lehet végezni sulit, csak ki kell várni a 4 évet, közben meg az előadásokra sem muszáj bejárni. Így lett a 4 évből lassan 8 és 10 év, elmaradt vizsgák tömkelege, csalódottság, keserű szájíz, és még pénzt is adtak mindezért. Diplomát viszont nem kaptak, mert lejárt a (4x2)+2 év. Ezek után jöttek az anyázások, hamis álláshirdetések, stb.
Igazság szerint bőven volt probléma az iskola hozzáállása miatt is, a konzultációs központokban nem a rend, hanem a káosz volt mindennapi vendég.Kaczur tanár Úr mellett azért még megemlíteném Dr. Markos és Dr. Szalay tanár Urakat is, akik szintén tevékenyen hozzájárultak ahhoz, hogy tanulásra bírják a hallgatókat.
Én a számítógép alkalmazási szakirányon végeztem, úgyhogy nekem bőven jutott a fincsi tantárgyakból.
Amúgy magam is az utolsó utáni pillanatban tértem magamhoz, amikor realizáltam, hogy mennyi idő és pénz mehet veszendőbe, ha feladom, és búcsút inthetek az áhított diplomának. Mifelénk a GDF volt az egyetlen intézmény, amely informatikus végzettséget kínált, ha ezt elkúrtam volna, mehetnék környezet mérnöki, műszaki menedzseri, mezőgazdasági mérnöki, és még egy rakás olyan képzésre, ami abszolút nem érdekel.Én is gyermek és munka mellett végeztem (a feleségem jövőre végez a TSF gazdasági karán), szóval nekem (nekünk) sem fenékig tejfel az élet, csengetem a hitelt is amit a tandíjamra vettünk fel.
-
pjtr
aktív tag
-
Dj Ready
csendes tag
Na, egy pár szót még, bár már kezd halványulni ez a GDF sztereotípia, amely cirka 10-12 évvel ezelőtt ütötte fel a fejét, kb. egyidőben az internet elterjedésével.
1. Egy 15 éves főiskolának nincs olyan presztízse, mint egy 100 éves egyetemnek, vagy egy 1946 -ban alapított főiskolának. Talán azok is gagyik voltak egymáshoz képest?
2. Diplomás, magát értelmiséginek tartó (mérnök) ember tartsa be a mérnöki etikai kódex alapelveit (ilyen is van ám), mert nem méltó a másik oklevelét bírálni, bárhol is szerezte.
3. Az elmúlt 8 évben én államvizsgáztam le egyedül a városombeliek közül, pedig majdnem 20 -an jártunk a főiskolára. Ja, és közülük senki nem ment egyetemi képzésre, mert a "GDF gyenge, azért hagytam abba". Röhejes. Ezek terjesztik később a rosszmájú pletykákat.
4. Nézzen már szét az ember, az interneten minden megtalálható, vigyorogva olvasom a fórumokat, ahol maguk a hallgatók húzzák le a BME -t és BMF -et. Ha Budapesten laknék, elmennék még MSc. képzésre estin, dehát sajna 160 km -re lakom. Az utolsó 11 vizsgámat és a matek szigómat BP -en tettem le, mert megszűntek a konzultációs központok, ez is elég fárasztó volt, de legalább megcsináltam.
5. Végül így sikerélménnyel zártam felsőfokú tanulmányaimat, mert ha a BME -ről lemorzsolódtam volna, akkor egy kudarcélménnyel lennék "gazdagabb" most. Azért ez is számít valamit, nemde?
-
-ZSIVÁNY-
csendes tag
köszi a leírást!!!
a részvényes feladat ilyen volt?
Befektetési céllal 300 db részvényt vásárolunk február 1-jén. A részvények névértéke 10 000 Ft/db. Árfolyama a vásárlás napján 120 %.
A vásárlással 8 % részesedést szereztünk az érintett vállalkozásban. A részvények ellenértékét a bankból átutaltuk.
Az üzleti évben a részvények után járó és kifizetett osztalék 10 %.
Következő üzleti évben a részvényeket eladjuk, eladási ár 13 000 Ft/db
Könyveljük a részvényvásárlással kapcsolatos tételeket!vagy ennél durvább?
-
pjtr
aktív tag
Annyira örülök hogy sikerült a vizsgám. nagyon összetett és sztem nehéz vizsga volt. A vizsgán nem lehetett puskázni, a Tanár Úr nagyon figyelt. Hihetetlen korrekt volt, 1.5 óra helyett írtam majdnem 3 órán keresztül, mikor felálltam, még a terem félig volt

-importból beszerzett gépe volt. Ilyenkor minden T161.befejezetlen beruházás------ K455 ber.szállító
Volt benne hogy kifizetük a vámot és az áfát. Utána aktiválni kellett a gépet.-értékcsökkenéses feladat, számítógép écséje
-apportba adás, apportba vétel (itt vmi óvoda körül volt a bonyodalom)
Ez volt 25 vagy 30 pont
-Értékpapíros adás-vétel
-bérelszámolás, itt külön kihangsúlyozta, hogy bérrel kapcsolatos dolgokat elküldik először az állam fele.
-Ez is nagyon komplex feladat volt: volt A árú B árú, C árú (vagy alapanyag) Mindegyikhez meg volt adva hogy hány ft/db volt a beszerzési ár . Utána felhasználtunk ennyi és ennyi db-ot mennyi marad a készlet, az értéke (tehát db x ár) Az egészet táblázatba kellet beírni. Itt FIFO módszerrel kellet "elfogyasztani" az anyagokat.
Utána volt még egy táblázat, ahol pedig eladtam az árút. Ott pedig vmilyen más módszerrel kellett számolni (csúsztatott áras???? )
Ha kitöltötted a táblácskut utána az általa megadott részeket kellett kontírozni, összesen 7-8-at kellet megcsinálni.
Sajnos nem maradt meg bennem a feladat teljesen, mert ilyet soha nem gyakoroltam még, eléggé kontrollingos szaga volt a feladatnak.
Ez is 30 pont körüli volt.
A ponthatárokat elég furcsán húzta meg? 100 pont volt a maximum, és 61-68-ig 2-es???? Utána is ilyen szűk keretek között voltak a pontok. Tehát ha nem csinálod meg az első 30 pontos feladatot, akkor lehetett 1-es is, ha majdnem megcsinálod, akkor pedig 3-as is. (feltéve ha a többi feladatnál nem követtél el kapitális hibát)
Egy-két jó tanács: A vizsgán mondta hogy szereti ha sokat írnak neki, hát én teli írtam neki a lapot.
Minden feladathoz kell írni vmit, nem tudhatod, hogy milyen hangyafasznyi ponton buksz meg. Próbálj meg kevés hibával, szépen dolgozni. Nem szereti, ha teli van hányva a lap, össze-vissza van javítgatva, áthúzva, az időbe meg belefér, nem kell kapkodni.Végül itt a magántanár címe számvitel
Nagyon ügyes, és jól magyaráz, engem fel tudott készíteni nem egész 2 hónap alatt alapismeretből, és elemzésből is, pedig előtte fingom nem volt az egészhez
Igaz hogy "csak" ketteseket kaptam, de ez nem rajta múlott, hanem hogy én keveset tudtam gyakorolni. Ha nem lett volna az a plussz idő, akkor még mindig az alapismeretekkel küszködnék.
Gondolhatjátok jobban örültem ennek a két nyavajás kettesnek, mint a pénzügytan szigorlatomnak, amire 5-st kaptam
Én azokból a feladatokból készültem, gyakoroltam, amiket a tanár adott, + az illiasos feladatokat használtam gyakorlásra alapismeretekből
Szerk: Huhh bázki nem apróztam el, remélem értettétek.
Küldök majd puskát, ami sztem nagyon jóóóóó, szinte az összes kontirozási tétel benne van. A füzetemet pedig lemásolom majd, és valahol a kezedbe nyomom. (a szkennelést nem igérem, a füzet pedig lehet kell még nekem,)
-
-ZSIVÁNY-
csendes tag
sziasztok!
pjtr:légyszi nekem is küld el a számvitel és elemzés vizsga kérdéseket és a tapasztalataidat, mert én már kész vagyok ettől a számviteltől...
ha vannak esetleg megoldott példáid akkor azok is nagyon jól jönnének, főleg azok.
előre is köszi! -
kew
senior tag
-
sreta
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy számviteli alapismeretekből milyen feladatokat kell átnézni vagy mik várhatóak a vizsgán?köszi
-
ágica73
csendes tag
Hát senkinek nincs semmi javaslata a JAVA1 tanulásához. Esetleg, hogyan készüljek, hogy megértsem?

-
ágica73
csendes tag
Szia! JAVA1-ről, vagyis a programozás alapjairól lenne szó...
Hát, hogy változtattak-e? Szerintem igen, mert a Kaczur eléggé bekeményített. Én pl, most itthon vagyok betegen a 3-ból kettő, szintén beteg gyerekemmel és nem tudok elmenni a pénteki vizsgára, sőt a tanulás is így elég nehéz, de már múlthét vasárnap letiltotta a lejelentkezést 2 hétre előre. Pedig a TVSZ nem ezt írja. Önkényesen lezáratta.
Nem tudom mit gondol ez a tanár.
Bárkinek, bmilyen probléma közbejöhet. Úgy gondoltam, hogy a felnőtt emberek /tanárok
/ ezt felfogják. TÉVEDTEM... -
adalbert1
veterán
Térinformatikai rendszerek
Mesterséges intelligencia alapjai, szakértői rendszerek
Infokommunikáció
Munkavédelmi ismeretek
Biztonságszervezői menedzsment
Filozófia
Gazdasági statisztika
Üzleti informatika
Kontrolling
Döntéstámogató rendszerek
Statisztikai szoftverek
Marketing közgazdászoknak
Informatikai rendszerek szervezéseEzek lesznek még... + pénzügy és módszertan szig.
Neked?
-
ágica73
csendes tag
-
Panilla
újonc
Tud valaki meghívót az új hídra??? jól jönne

-
Okica
csendes tag
Volt vki mostanaban az ujfajta JAVA vizsgabol? Milyen feladatok lehetnek benne? 11en vizsga

-
sreta
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy milyen feladatok voltak számvitel és elemzésből mostanában?köszi
-
pjtr
aktív tag
Sikerüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüült a számvitel elemzésem, 2-est kaptam

Már csak kulturtöri

-
Rent
senior tag
kérnék én is egy meghívót a hídra.
/nem vágjátok, hogy mikor postázzák a tanulmányi ösztöndíjakat? TO 1 hónapja azt mondta várjak 1 hetet. ma meg nem tudja, de folyamatban van.../
-
sreta
csendes tag
Ha már valakinek van az légyszi nekem is küldjön, ha tud.köszi
-
Flow
senior tag
Ez volt az első rész első feladata:
June 11, 2008 (IDG News Service) A leak on a Microsoft Corp. Web site referring to a product in the Office suite hints at a 2009 release for the next version of the productivity suite, currently code-named Office 14.
On Monday, Microsoft revealed a podcasting kit for Office SharePoint Server, the portal product in the Office family, with an accompanying question-and-answer article on its CodePlex site for developers that includes information about the product.
The site made reference to Office SharePoint 2009, which hints that the next version of Office will be named Office 2009 and released that year. Microsoft has not officially revealed a timeline for Office 14.
The site no longer has a reference to SharePoint 2009, however. Once the reference was reported on, Microsoft changed the wording on the site to erase it. In addition, the author of the post tacked on a note to the blogger who first reported the information, saying the Q&A was a transcript from a conversation with customers and was inaccurate about the name of the next version of Office.
"I honestly have no idea how the next release of SharePoint will be named, I promise," said the note, which was signed "Ludo" for Ludo Fourrage, a Microsoft group product manager. "Thanks for your interest in PKS." PKS, or Podcasting Kit for SharePoint, is an open-source initiative that helps customers develop and deploy podcasts using SharePoint.
Microsoft has released scant details about Office 14, the follow-up to the current Office 2007 software, and its release date was not included.10x3 mondat, minden háromból egy helyes. A kérdések, mint mondtam elég szemetek voltak, nüansznyi különbségekkel, de nem konkrét dolgokra kérdeztek rá, ami a szövegben is megtalálható, hanem inkább az "értésre" mentek rá.
Ennek biznyos részei pedig a második: link
-
Ivory
csendes tag
Nem tudjátok mi van a GDF Híddal? Nem lehet elérni:S

-
Flow
senior tag
Győrben vizsgáztam, tanfolyam előtte?
Neeem...PRóbáltam inkább szubjektív leírást adni, mert a tárgyilagos rész úgyis fent van a honlapon.
Félreértés ne essék, nem azt akarom sugallni, hogy ezt a vizsgát ki lehet rázni a kisujjából annak is, aki csak hébe hóba ért az angolhoz! Megfelelő tudás nélkül minden vizsga nehéz. Úgy gondolom, hogy ha nem lettek volna szakszavak az írásbelin, középfokú alá sorolnám kicsivel a nehézségét. Ez tényleg szubjektív vélemény. Összehasonlítani csak egy német rigó közép C-vel tudom...
Én könnyűnek éreztem a nagy részét egy bizonyos feladatot leszámítva.NAh, értitek, nem magyarázom oda-vissza...

-
pjtr
aktív tag
Remélem sikerült!!! A holnapi napról is számolj majd be lécci.
Beültél tanfolyamra?, vagy csak vizsgázni mentél el? A Bécsi úton (a halál faszán túl 2km-re,) vagy Győrben csinálod?
Ha voltál tanfolyamon, az mennyibe került? Nekem van angol alapfokom (nagyon megkopott az évek alatt), és arra gondoltam beülök vmi gyorstalpalóra és utána beülök egy lexinfós tanfolyamra. Az pozitív, hogy a magnó hallgatáskor szépen tagolják/ejtik a szavakat, nagyon rossz fülem van az ilyen elhadart szövegekhez
Hátha úgy könnyebben szabadulok
Mikor már csak ez hiányzik majd a diplomámhoz, a piiiz már nem számít, csak legyen vége.És mi az hogy :"megnéztem 3 sp részt angolul" ????
köszönöm peti
-
Flow
senior tag
Na, annyit kell tudni rólam, hogy 1 évet Angliában töltöttem, és számtalant különböző angoltanárokkal. Magyarán szólva soha nem készültem különösebben angol középfokúra, a ködös albionban konyhanyelven beszélgettünk, ott max rutint szereztem, interneten tartottam kicsit szinten a tudásomat szakirodalmat olvasgatva.
Konkrétan úgy készültem a szerdai írásbelire, hogy megnéztem 3 sp részt angolul
.
A nyelvvizsga szerintem elég egyszerű, bár volt egy feladat, ami megizzasztott, ráadásul a legelső. Egy szakmai hír , valami új office 14, amit egy véletlenül publikussá tett, fejlesztőkkel folytatott blogbeszélgetés kiszivárgását boncolgatta + valami office szerver sharepoint nemtudommit. A szívás itt az, hogy az ellenőrző kérdések (10x3 mondat) válaszai nem igazán voltak a szövegben. Vagy benne voltak, csak nem egyértelműen. Második feladat Vist wikipédiás leírásából volt, kitöltögetés, harmadik pedig szakszavak meghatározásai. (router, bluetooth, proxy, ilyen szintűek, bár volt 2 amit nem tudtam: colon, meg még egy)
Az írásbeli rész második felében már lehetett szótárat használni, de abszolút nem kellett.
1. feladat: 220-250 szavas fogalmazás:
a, írjál egy memót a főnöködnek, hogy beszart a géped, ezért újat kérsz, írd le milyen legyen, és miért, programokkal, stb...
b, e shopping, e commerce, e business. bármi.
Szóval szint volt...
Meg egy nagyon egyszerű, kb 10 mondatos szöveget kellett magyarra fordítani valami mac-es virtuális gépről (Parallel valami).
Erre a második részre volt 100 perc, úgy, hogy írtam piszkozatot(!) , 2 átnézéssel maradt fél órám... végig kellett ülni. Úgyhogy Abszolút vállalható szerintem.
Labor: LAssan beszél a speaker, érthetően, tagoltam, "magyar" angollal, 3x lehet meghallgatni, teszt van (3 válaszos), aztán 5 meghatározás ugyan így, ilyenek: Wifi, voip, router, ilyen szint.... ez utóbbi 2x hangzik el, de a másodikat kár is végighallgatni, annyira egyszerű. Aztán nem akarom ám elkiabálni....
NEm fellengzősségből, de szerintem ez alap és középfok között van félúton szakmai részekkel fűszerezve.Kb ennyi lett volna. Holnap szóbeli.
-
Flow
senior tag
Cső! Bár nem gdf-es vagyok, most csinálom az angol szakmai közepet (lexinfós). HA érdekel valakit, milyen volt, mik voltak, szívesen leírom...
-
sreta
csendes tag
[B][/B]Nem tudja valaki,milyen kérdések voltak utoljára gazdaságtörténet vizsgán(írásbeli)?köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- 5 db Konica Minolta bizhub A3 Színes MFP Nyomtató Csomag 1db C258 / 2db C224 / 2db C220
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jó lenne, mert kapok árvaellátást míg van nappali jogviszonyom...
Bár gondolom ezt így azért nem lehet
De ez ügyben olvass vissza kicsit, mert nem emlékszem pontosan. Ez a 2000 utániaknak van így, azt hiszem, aki 2000 előt kezdett, annak a D is kell.

Már egyszer probálkoztam, de nem sikerült. több napot éjszakáztam. Pedig a példatárban lévő feladatokat értettem. És még se. Úgy meg volt keverve egy két feladat, hogy leblokkoltam. Na meg persze az elméletre nem szántam annyi időt.
Ez lehetet a hiba.Talán majd másodszorra görbülni fog

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de most azértse nézem át, majd ha odajutok, addig nem idegesítem magam 

Nem tudom mit gondol ez a tanár.