Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21799) asdf_ válasza Superhun (#21797) üzenetére


asdf_
veterán

És ez (#21798) Lackooo84-nak is:

Számomra az az eset érdekes, hogy valahol a gari láncban "eltűnik" a termék, és a kiskerhez már csak a pénz érkezik vissza, így gyakorlatilag muszáj elállnia a szerződéstől a kiskernek. A jogszabály alapján viszont egyértelműen csak a vevő kezdeményezheti az elállást.

Érdekesnek érdekes, de ha a kisker csak a pénzt kapja vissza, akkor abból tud főzni, ami van. És a bolt nem eláll a szerződéstől, hanem jótállási kötelezettségét amódon teljesíti, hogy mivel sem a javítás, sem a csere nem megoldható, így visszaadja a pénzt. Brüsszelig is mehetsz, de ez így legális lesz.

Ez mondjuk akkor érdekes, ha pl. egy 100 ezres VGA ára felmegy 150-re, amikor simán megérte volna kiküldeni külföldre is a cuccot (és mondjuk pont van RMA szolgáltatása a gyártónak földi halandók számára is), de ezt már nem teheti meg a vevő, mert egyszerűen már nincs meg a termék.

Igen, és a kisker sem tudja megtenni, mert nem tudja előre, hogy mi lesz a történet vége, ugyanúgy a kész tényekkel szembesül, mint a vevő. Nekem a HDD gyárakat elárasztó árvizek idején fulleredetihivatalosorigi WD disztributor adott viszza szerverbe való HDD helyett egy azonos kapacitású WD Blue HDD-t. Szerinted milyen arcot vágtam? És nagyon vicces volt, mert pár hónap kellett csak, és megdöglött még egy. Mivel ugyanonnan volt, már ismertem a járást, így szépen nyitottam egy RMA-t, kiment futárral, és érdekes módon szerverbe való jött vissza. Szóval igen, csaló minden bolt, a valóságban meg inkább a nagyker vagy valaki még előtte.

(#21798) Lackooo84

, és jó lenne kikötni, hogy márpedig amíg van nekik a termékből, addig csere.

Írtam már korábban, szerinte d mennyi elintézni, hogy ne legyen? Három klikk, vagy négy?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.