Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
GZoli7
senior tag
válasz
enginev3.0 #21497 üzenetére
Igazad van. Létezik Európai (nem csak uniós) fogyasztói központ.
[link] Erre vonatkozó jogszabályokkal.
Segítenek határon átnyúló ügyintézésben.A fent említett chargeback eljárás sem hülyeség.
Megfelelő esetszámnál a bank el is veheti a kártyaelfogadási jogukat. -
asdf_
veterán
válasz
enginev3.0 #21497 üzenetére
Már miért ne tehetnél magyar nyelven:
http://magyarefk.hu/index.html
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU(megjegyzem amugy, az online cipovasarlast a budos eletben soha nem fogom megerteni, ha egy meglevobol szeretnek meg egyet, egy ugyanolyat, az az egyeduli helyzet, amikor el tudom kepzelni, hogy online cipot vegyek).
-
enginev3.0
félisten
-
Bagoly21
újonc
válasz
Kaci84 #21477 üzenetére
Ezt a választ kaptam pcx-től:
A videokártyát szíveskedjen a korábbiakhoz hasonlóan visszaküldeni.
A levásárlási igényt kérjük a hibaleírásban szíveskedjen jelezni.
Ilyen kérést a legtöbb esetben figyelembe vesz a beszállítói szerviz,
azonban a végső döntés az övék.
Gyanús, hogy nem lesz semmilyen levásárlás ha Asuson múlik. F -
válasz
enginev3.0 #21494 üzenetére
nyílvánvalóan teljesen butaság a példád, a büntetőjognak mi köze lenne ehhez?
a fogyasztónak sincs lehetősége telejesen tájékozatlannak lenni, ha utána jogokat szeretne érvényesíteni
az hogy egy felület magyarul van nem jelenti azt hogy a cég is magyar, ezt a következtetést vond le szerintem és máskor ellenőrizd...persze te dolgod ez csak ingyen tanács -
válasz
enginev3.0 #21492 üzenetére
mit tudna tenni a maygar hatóság egy külföldi céggel?
-
válasz
enginev3.0 #21490 üzenetére
ha német cégtől rendelsz akkor esetleg a német fogyasztóvédelemhez tudsz fordulni
egyébkétn ha bankkártyával fizettél akkor a chargeback eljárás is megoldás lehet (bankkártya panasz) -
enginev3.0
félisten
About you-ra március 16-án visszaküldtem egy terméket, vadonat új volt, méret miatt nem volt jó
16.-án vitte el a futár
17.-én elhagyta a GLS raktárat, tehát aznap vagy másnap náluk volt a cipőAzóta sem kaptam vissza egy forintot sem
Írtam nekik emailt, mondták hogy a jelenlegi helyzet miatt csúsznak, de ha árpilis 6-ig nem kapok semmiféle levelet akkor írjak újra. Írtam, akkor azt mondták hogy a március 17.-ei visszaküldésekkel voltak problémák (másnak is), de már írtak levelet a központba, amint válaszolnak továbbítják nekem is a levelet.
Azóta se kaptam semmit.
15ezer forintos cipő, szóval nem egy zokniról van szóMit tehetek a továbbiakban, mert a várásból nem lesz pénzem
írjam meg nekik hogy a héten utalják a pénzt, vagy fogyasztóvédelem? Szerencsére még sosem volt ilyen gondom, így nem vagyok ebben jártas
-
wmarci
senior tag
-
Bagoly21
újonc
válasz
Kaci84 #21477 üzenetére
Ezt az asus ügyfélszolgálat írta. Szinte a teljes problémámat leírtam nekik, mint itt az eredeti első hozzászólásomban, de úgy látszik nagy ívben szarnak rá. Nem tudom, ha írok nekik egy másik mailt, amiben megemlítem a fogyasztóvédelmet arra ugranak-e, vagy ezt a pcx-nél tegyem meg inkabb.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus alaplapom (x470-i), amely nem működik a processzorommal R5 2600, nem POSTol. 2019.aug vásárlás, így jótállási időn belül vagyok a sivatagos boltban. Az alaplapot egy masik bolt szervizeben bevizsgaltattam, ahol megalapitottak (tobb BIOS verziot kiprobalva, legujabb 3003al sem), hogy a 2600al nem mukodik. Kirpobaltak bolti uj 2600-al, azzal sem mukodott. Olcsobb processzorral viszont igen, pl 200GE. Van valakinek tapasztalata alaplapok eseten, hogy ilyenkor mire szamithatok?
Koszi
-
Gyuri27
félisten
válasz
Bagoly21 #21476 üzenetére
Kérdezz rájuk hogy az rendben van-e hogy 4 vga-val szopatnak és többet van oda a vga mint amennyit használatban?
Illetve ird meg nekik, hogy csinálni fogsz videót, blogot az egészről. A szar vga-ról a szar szervizről és a szar supportról.
És ahova csak tudod kirakod.
Ja és ne felejsd el megköszönni a semmit. -
válasz
Bagoly21 #21476 üzenetére
Szia, én is hasonlóan jártam. Én elég sokat utánaolvastam és próbáltam magam átrágni a jogszabályokon. Nekem az jött le, hogy nem adhatnak neked hasznaltat ha pedig ennyiszer elromlott újra teljesen indokolt már az elállás a szerződéstől.
Dumák egyike, hogy 1 év kötelező jótáláson túl vagy es utána csak szavatosság van. Ez süket duma egyrészt ha nincs a jótálási jegyen ez szétvalasztva mind a 3 evre ugyanaz vonatkozik. Másreszt a szavatosságnál az elallásra cserére vonatkozó réstek kb ugyanazok. Nekem is ezt írták, hogy garanciális ügyintézés csak. Miért nem idézik akkor a jogszabályt? Meg hogy nekik az Asus ezt küldte. Ki a francot érdekel? Te se meg én se nem az Asusal állink szerződéses jogviszonyba.
Ne hagyd magad. Sajnos sokan feladják ezért szarnak az ügyfelekre. Esküszöm ha ezen múlik küldök neked egy 570-et vagy valamit hogy kitarts. -
Gyuri27
félisten
válasz
Bagoly21 #21471 üzenetére
Ha fogyasztó lennél akkor.......
De mivel nem vagy így a csere másik használtra, javitottra legit.
Szerintem ebből a szériából bármennyit kapnál mind meghalna (az új is, ami már nincs mert nem gyártják).
Mint irtam most picit mindent engedj el és hivd, irj az asus mo-nak. -
Bagoly21
újonc
válasz
Gyuri27 #21470 üzenetére
Lenne még egy kérdésem. Menet közben felfedeztem egy furcsaságot.
Az első 2 kártyámat hozzáadtam még az Asus fiókomhoz. A szériaszámuk utolsó számjegye volt csak más. Gondoltam felveszem a jelenlegi kártyámat és a profilomba és amikor beírtam a szériaszámot kiírta, hogy az már használatban van.Itt jön a probléma: amikor elküldtem az Asusnak a kártyámat és nem tudták megjavítani kaptam a PCX-től egy emailt, hogy CSERÉLTE az Asus. Ezt a sorozatszám alapján el is hittem.
Az Asus fiókomhoz hozzárendelt kártya sorozatszáma is megváltozott. Az törvényes, hogy átmatricáznak dolgokat? Nem tudom mennyire volt ez érthető. -
Gyuri27
félisten
válasz
Bagoly21 #21467 üzenetére
Az a széria full iparihulladék.
Reménykedj benne egyszer nem ezt, nem ilyet kapsz.
Max beszélhetsz a pcx-el, hogy kicsit ráfizetnél és mást szeretnél.
Addig amig az asus, cserél, javit és ezt küldi jogilag nem tehetsz semmit.
A magyar asusnak leirhatod a kálváriád. Kérheted őket, hogy másik tipusú 570-re cseréljenek.
Ha elsőre kikosaraznak. Irj egy második nyugodt levelet amiben leirod , hogy minden irott és videós fórumon és blogon le fogod irni a kálváriád. A sérelmeid a hozzáállásukat.
Nem tudsz mit tenni. Küld vissza ismét. -
Bagoly21
újonc
Üdv!
Segítséget/tippeket szeretnék kérni egy Asus RX 570 Expedition garancia ügyintézéséhez. Viszonylag hosszú a sztori, de megpróbálom kiragadni a lényeget.
2018. november 14-én megvettem a már említett kártyát cégre cseregaranciával PCX-nél.
Sajnos 2019. február elején meghibásodott, egyszerűen nem adott tovább jelet, ezért érvényesítettem a cseregaranciám és február 6-án már hasított az új.A második-új kártyám 2019. október 28-ig bírta. A hiba ugyanaz volt. Itt jegyezném meg, hogy nem volt oc. A menet az volt, hogy PCX-hez vissza, majd Asushoz Csehországba. Az ottani szerviz javította, majd 2019. december 11-én megkaptam. Konkrétan nem tudom mi lehetett a hibája, nem kötötték az orromra.
Pontosan 1 hónap múlva, 2020. január 10-én a javított kártya levágta az egész gépet és be se tudtam kapcsolni amíg csatlakoztatva volt. Ugyanazok a lépések következtek: PCX--> Asus.
Ezt már nem tudták megjavítani, ezért 2020. március 9-én visszaküldtek egy másik használt-javított RX 570-et.
Itt bizakodó voltam, mert nemcsak a szériaszám utolsó számjegye tért el egymástól, ezért gondoltam hátha ezzel nem lesz probléma egy darabig.
2020. április 8-án ez is meghalt.Ezek után személy szerint értelmetlennek tartom, hogy megint szervizbe küldjem, mert 1-2 hónap után megint kuka lesz. Kb. úgy érzem ketten birtokoljuk a kártyát az Asussal és azon veszekszünk, hogy most kin áll a sor, hogy használja.
Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, de véleményem szerint ez az egész tortúra elfogadhatatlan. Úgy érzem, hogy kb. a semmiért fizettem ki még 80e Ft-ot.
Van rá lehetőség, hogy visszakapjam a pénzemet, vagy levásárolhassam legalább a vételárat? Természetesen nem az Asus cégén belül.
Nem vagyok jártas annyira a garanciális ügyintézésekben, de nincs valami hivatalos írás, ha egy adott műszaki cikk x alkalommal meghibásodik?Szeretném kiemelni, hogy a PCX Webáruházzal semmi bajom nincs, nem ellenük irányul a "dühöm".
Köszi ha elolvastad! Vigyázzon mindenki magára!
-
nyul105
senior tag
-
nyul105
senior tag
válasz
Kaci84 #21458 üzenetére
A számla eredetiségére kérdeztem rá először, erre azt a választ kaptam, hogy nem adhat ki információt a számláról, mert az adattörvény védi (emailben irtam, és válaszolt).
Ez ugye két esetet jelenthet sajnos még:
- sablon válasz, akkor lehet nem létezik(hamis) ez a számla
- létezik a számla, ezért védi a törvény az információ kiadástRákérdeztem sorozatszám alapján, hogy náluk lett-e vásárolva a kártya, erre nem reagáltak még. Ha ezt megerősítik, akkor megnyugszom.
A fórumtárs, aki írt, hogy haverjának hamis(!) volt a számlája, megbízhatónak tűnik, több éves acc, többszáz pozitívval. Mondjuk megkérdezem, hogy jelentette -e, mert sehol nem találtam semmi nyomát semminek...
Ezért is akarok 100%-ra menni. -
válasz
Proooxxy01 #21456 üzenetére
Igen, ennyi infó már elég. Mivel még az 1 év kötelező jótállási időn belül vagy (az elhúzódó javítások miatt), érvényes rád a PTK 6:159. § 2/b bekezdése, azaz a vásárló:
"az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt."
Viszont az a helyzet, ha a bolt ezt nem fogadja el, akkor gyors megoldás nincs. Első körben a területileg illetékes békéltető testülethez fordulhatsz, ami egy ajánlást tesz az ügy megoldására, de ha ezt az ajánlást sem fogadja el a bolt, akkor csak a polgári peres út marad, ami évekig is eltarthat. -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
eshop24-gyel van valakinek tapasztalata? 14 napos visszaküldés lenne, kibontott termékkel, visszafizetnek rendesen?
-
válasz
nyul105 #21459 üzenetére
Én is tőle vettem a kártyát és gariztattam is már. Nem volt hamis. A jótálási jogok gyakorlása azé aki elviszi ügyintezésre és felmutatja a jótálási jegyet. Ez a termék leadása és felvetele os egyben. Leadaskor a te adataid kell rögzíteni a jegyzőkönyvben. Ezt egy picit árnyalhattja hogy céges volt a vásárlás de így erre nem találtam külön passzust a jogszabályok között.
-
nyul105
senior tag
válasz
Kaci84 #21458 üzenetére
Nem akartam rontani senkinek a hírnevét, ezért nem írtam le.
De leírom, ez nem hírnév rontás: Bokréta házak kft. (hangsúlyozom, az egészet csak egy fórumtárs véleményére alapozom.)Köszi, írok is az Alzának
szerk.: igen, kis gondolkodás után én is erre jutottam, hogy én vagyok a tulaj. A meghatalmazás azért kell, hogy nekem kiadhassák az új kártyát (elvileg, ezt olvastam hallottam)
Itt egyedül az érvényesség a kérdés (nem -e "paintben szerkesztett" számláról van szó).
Igazából a lelkiismeretem nem lenne tiszta, ha nem vagyok 100%-ig biztos, hogy a számla eredeti! -
válasz
nyul105 #21457 üzenetére
Megpróbálhatod a sorozatszám alapján lekérdezni a terméket hogy garis-e valóban. Illetve a számla eredetiségét is megkérdezheted természetesen. Melyik cégről van szó? Azért annyira nem elterjedt hogy hamis számlával adtak el dolgokat. Meghatalmazással működik a gariztatás én is intéztem már.
Amúgy a kártya tulajdonosa te vagy. Ehhez nem kell tulajdoni lap se adásvételi szerződés. A jog szerint az új tulakdonosra szállnak át a jótállás jogai és feltételei amit a jótálási jegyel igazolhat és érvényesíthet. Nem is biztos hogy az Alza jogszerűen szivat ezzel a meghatalmazassal. Viszont ha már van én azzal inteztem ne rikácsoljanak.
-
nyul105
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy használt videokártyát hardverapro-n, amit az eredeti tulaj kft -re vásárolt az Alzánál.
Kaptam egy meghatalmazást, amivel eljárhatok garanciális ügyintézés esetén. Azt gondoltam ez így rendben van, bár most elbizonytalanodtam...Szeretném továbbadni a kártyát, ám egy fórumtárs írt üzenetet, miszerint ő is vett már ennek a kft-nek a nevére szóló kártyát, és közölték vele, hogy a számla hamisítvány.
A kérdésem az, hogy tudom -e ellenőrizni a számla érvényességét? pl. Alzánál.
Ilyenkor a kártya tulajdonosa nem én vagyok, csak használom a kártyát? Van jogom lekérni a számla érvényességét?
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Proooxxy01 #21454 üzenetére
Szia!
Válaszolj légyszi a témaösszefoglalóban szereplő pontokra, mert ez így nagyon kevés infó.
-
Proooxxy01
friss újonc
Sziasztok!
Egy felsőkategóriás Asus laptopom volt egy éven keresztül, négyszer volt szervizben, a szállítgatással együtt ez kb 3.5 hónap volt összesen, ebből kétszer meghaladták jócskán a 15 napot(ez a laptop széria konkrétan egy minőségtelen nulla, sajnos kevésbé tájékozódtam vásárlás előtt, de a netes vélemények alapján nem csak én vittem 2 havonta szervizbe). Kicsit csavart a helyzet, ugyanis a laptop szervizelését nem a kereskedő, hanem az Asus képviseletet intézte, saját szervizzel. A tegnapi napon végre sikerült elintézni, hogy ne javítgassák már a laptopot tovább, hanem inkább pénz fizessenek vissza, megkaptam erről a papírt, amely a kereskedőhöz szól, de "levásárolhatóság és csere" címen, szóval hozzájuk fordulhatok ez ügyben, ők pedig a nagykertől kapják meg pénzbeli kártérítést. Mivel az Asus képviselettel való ügyintézés is több mint egy hónap volt, így sokat kommunikáltam velük, többet között arról, hogy a pénzt természetesen vissza tudom visszakérni a kereskedőtől, attól függetlenül, hogy az általuk kiállított igazolásban erről nincs szó.
Miután felvettem a kapcsolatot a kereskedővel, határozottan elzárkóztak a pénzvisszafizetéstől, pár levél váltás után még azt is közölték, hogy csak azért nem adnak kérdés nélkül egy másik olyan készüléket amilyenem volt, mert jófejek és levásárolhatom náluk az összeget(valójában még a dokumentum szerint és én dönthetnék a kettő közül).Úgy tudom, hogy termékszavatossági jogok alapján is elállhatok a szerződéstől, hiszen mivel beszereztem egy új készüléket, nem érdekem már sem a javítás, sem a csere, levásárolhatóságról pedig amúgy szó sincsen sehol. Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy itt valóban nekem van igazam és vissza kéne fizetniük a vételárat, vagy mit tudnék tenni az ügy érdekében? Köszönöm a válaszokat!
-
natë
nagyúr
Sziasztok,
Edigitalnál vásároltunk egy TV-t március 31-ei átvétellel. Folyamatosan szenvedtünk vele, alapból kijelző problémákkal küzdött a masina, illetve fagyogatott, majd tegnapi napon megadta magát. Ugye 14 nap az elállás online vásárlásnál. Az ugye jövő hét hétfő lenne. Mivel a futár csak kedden tudja felvenni a tegnapi megrendelést követően, az elállási nyilatkozatot kitöltve és lefotózva elküldtük emailben, hogy ne csússzunk ki a 14 napból.
Jó ez így? A húsvét miatt 4 naptári nap marad ki...
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Háztartási gépek
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest