Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#38222) KillHates válasza MR007RM (#38215) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem értem miért vagy befeszülve miont a hatos anya? :D Szerintem én vagyok az egyetlen aki sztoikus nyugalommal kiséri figyelemmel azt amit a gépeden csinálsz és én vagyok az aki próbállak jó tanáccsal ellátni, aki próbálok valamit szakmai szemmel is fejleszteni a hardvereden, aki szerzett egy kis kompakt vízhűtés modult is, hátha azzal előrébb jutunk, aki rendelt kínából olyan speciális forraszanyagot amivel a hőcsöveket úgy tudjuk forrasztani, hogy azok ne károsodjanak.
Csak azért kezdtem el dünnyögni neked az UV-vel kapcsolatban, mert Pocoknak pont az okozta a gépe halálát. Ugyanis az EC nem sz@rakszik, ha kell a power, megadja azt a perifériának, mert az van az energiafelhasználási táblázatában (azaz az EC táblában). Láttam a beillesztett HW-info-s képeden, hogy 60W-al megy procid és 120W-al a GPU-d. Ez oké is, de ha alulfeszeled valamelyik perifériát, akkor is 60W és 120W lesz amikor szintetikusan kihajtod. És mivel P=U*I ezért ha az feszültséget csökkented, akkor az áramerősség fog nőni. És itt van a gubanc. A FET-ek elviselnek egy bizonyos feszültéget vagy egy bizonyos áramerősséget. És a VAGY-on a hangsúly! Tehát ha úgy kapja meg a CPU a 60W-ot, hogy 1V a tápfeszültség, akkor a FET-en 60A áram fut át. Ha 1.2V akkor 50A. Ha a FET gyárilag 60A-es akkor amikor UV-zod péngeélen táncolsz, nincsen tartlék, ha valami anomália miatt felborulna az egyensúly.
Az UV-t ennek ellenére nem tartom ördögtől valónak! Érdemes úgy használni, hogy 2D-nél, azaz amikor netezel-filmezel-gépelsz nyugodtan mehet az UV amíg bírja stabilan a CPU de amikor játszol vagy teszteled a géped akkor viszont hagyd az eredeti EC tábla szerint futni a rendszert, azaz lődd ki az XTU-t vagy a Trottlestop-ot.
Ami a memória tesztet illeti, tökéletesen jó a Winfos beépített memória tesztje is; elég alaposan dolgozik. De bátorkodom feltételezni, hogy mivel elég jó ramjaid vannak nem lesz azokkal semmi gond. DDR3-as rendszerekben mikor memória hibával találkoztam majdnem mindig a CPU vagy a CPU foglalalt volt a hibás... :K

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.