Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad

Hozzászólások

(#4051) adams55


adams55
tag

Sziasztok! Elméleti kérdésem lenne hozzátok.

Ps3 vezeték nélküli kontrollerjét rá lehet kötni bluetooth kapcsolaton keresztül ( MotionJoy ) notebookomra .

Ha valaki használt már ilyet, kérem válaszolja meg a következő kérdéseim:

- 2 kontrollert lehet egyszerre üzemeltetni?
- Acer laposom 4.0-s bluetoothal van szerelve. Fogja látni / egyszerre csatlakozik mind2?
- MotionJoy-al keresztül ugye egyszer kell belőni a bluetooth kapcsolatot, onnantól már nem kell minden gamehoz másolgatni fájlokat, ha kontrolleren akarom tolni ? ( ha nem kapcsolom be a gamepadot, akkor megy billentyűzetről, de ha igen, átvállt minden, és ABCD -re fog írni a játékon belül is mindent? )

Köszi a segítséget :R

Logitech Z5500-Z623 / Acer Aspire Nitro / Xiaomi Redmi Note 2/4/Mi4/Poco x3 NFC

(#4052) cslazokdani


cslazokdani
csendes tag

Sziasztok!

Van egy logitech F710-em. A gondom az, hogy nem akar rezegni a GTA-5 alatt.
Próbáltam keresgélni de nem találtam semmi megoldást?
Tud valaki segíteni?

(#4053) szupersanyi


szupersanyi
aktív tag

Sziasztok!

Elromlott a vezetékes xbox 360 controllerem PC-n és azon gondolkozok, hogy kipróbálnám a One controllerét. Miben jobb a 360-énál, megéri azt a plusz pár ezer Ft-ot?

(#4054) lordjancso válasza szupersanyi (#4053) üzenetére


lordjancso
senior tag

Engem is foglalkoztatott a kérdés, mert én is vásárlás előtt állok.
Megnéztem a YouTube-on pár összehasonlító videót és én személy szerinte arra az elhatározásra jutottam, hogy az Xbox One kontroller jobb vétel.

- állítólag a 360 kontrollernél a D-pad nem a legjobb és ezt teljesen javították
- kisebb az akkumlátor tartó a kontroller hátulján
- a One kontroller használható usb kábelen keresztül is, ha lemerültél volna, vagy bármi gondod van a wireless csatlakozással
- a power gombot fentebb rakták a One-on, így kisebb az esélye, hogy menet közben véletlenül kikapcsolod
- a triggerek mögött is van valami rezgő motor, ami nem tudom mennyire jó, de az biztos hogy fancy... :)
- csomó ergonómikus javítást eszközöltek az új kontrolleren

Számomra nem mindegyik nyomós érv, de az, hogy a gombok tovább bírják és lehet kábellel is használni, meggyőzött. Főleg az eddigi tapasztalatok alapján, mert a gagyi Logitech F710-em totál hülyén viselkedik néha és ez tutira a gagyi wireless vevő miatt van.
Ha az Xbox kontroller is hasonlóképpen hülyéskedne (amit azért remélek, hogy nem fog), legrosszabb esetben kábellel fogom használni.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4055) morfondőr válasza lordjancso (#4054) üzenetére


morfondőr
őstag

Én úgy tudom, hogy a micro usb kábel csak az átvitelért felelős, tölteni nem tölt és áramot sem ad, tehát ha lemerül az elem, akkor ugyanúgy nem használható (legalábbis erre emlékszem, hogy olvastam valahol).
Én arra lennék kíváncsi, hogy helyi coop-ban/split screen játékokban egy wireless xbox 360 kontrollerrel együtt működik-e a wireless one? Tehát működik-e, hogy az egyik játékost a 360-al a másikat a one-al irányítjuk?

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#4056) Devsey


Devsey
tag

Sziasztok!

Melyiket vegyem Xbox 360 vs Dualshock 4? (Más nem jöhet szóba)
Csak PC-hez használnám, és csak vezetékesen. Külföldi értékelések alapján elég hasonlónak látom, talán ds4-et picit jobbnak. Dualshock 4-et vezetékesen használni csak annyi h usb - micro usb kábel + vmi progi? Nem tudom miben nyilvánul meg h 360nál nem a legjobb a d-pad, az mennyire problémás?

(#4057) BomiBoogie válasza Devsey (#4056) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

360-nal van több tapasztalatom, nem tudom, miben lenne rossz a DPad. Próbáltam XBox One, PS4 és Steam kontrollert is, szerintem mindegyik megszokható (Steam a legnehezebben :D).

(#4058) Kpierre válasza Devsey (#4056) üzenetére


Kpierre
csendes tag

Én használom mind a kettőt, megszokás kérdése kinek ez jön be jobban kinek az. A DS4 controller talán egy kicsit könnyebb. A D-paddal kapcsolatban akik kritizálják, azok általában arra hivatkoznak, hogy az XBOX 360 kontrolleren a négy irány gomb egyben van, talán emiatt könnyebb félrenyomni, talán kevésbé precíz mint a DS4-en amin külön vannak a gombok.

DS4 controllert PC-vel össze lehet kötni USB kábellel és szükséges hozzá DS4Windows nevű program, ebben a programban mindent személyre lehet szabni és különféle profilokat lehet létrehozni. Ha van Bluetooth a gépedben akkor ezzel a progival úgy is össze lehet kötni.

Én egy noname usb-s micro bluetotth vevővel használom, nem volt még gondom vele.

A szomszéd gépe mindig gyorsabb!

(#4059) Maximum1


Maximum1
őstag

Trust GXT 545 Wireless Gamepad

Emag-on 5 ezer

Xiaomit akartam de az drágább + 2-3 hét mire megjön, remélem jó lesz ez is.

(#4060) Cseneles


Cseneles
őstag

Sziasztok!

Aki ismeri es rendelkezik egy Steam cobtrollerrel kerem segitsen, ma hozta a futar de 3ora szarakodas utan sem mukodik megfeleloen egy jatekomban sem!! Probaltam mortal kombat, forza6, asetto corsa.... forzaban nincs gaz es fek, minden mas szuperul mukodik, asetto corsa felsem ismeri, illetve a mortal csak akkor megy vele ha a steam bezartam es akkor is csak a fel le meg az x es a b gomb...

Eddigi velemenyemszerint egy hatar sz@r, ennek is plug&play nek kelleni lenni mint az xbox kontrollernek alap allapotban amelyik game tamogat gamepadot...

Mit csinalhatok rosszul?

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#4061) dokken válasza Cseneles (#4060) üzenetére


dokken
tag

Mindent. :N [link] [link] [link]

(#4062) kloppika99


kloppika99
újonc

Sziasztok!Nemrég vettem egy kontrollert a meglévő másik mellé és működik de a játék nem érzékeli!Mi lehet a gond?Windows 7-em van.Köszi a válaszokat :R

(#4063) fleetcmd válasza kloppika99 (#4062) üzenetére


fleetcmd
tag

Milyen kontrollerjeid vannak és melyiket nem érzékeli? Melyik játék?

--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

(#4064) Gali199qd


Gali199qd
tag

Sziasztok!

PS kart szeretnék használni PC-hez.
Ez lehetséges ? Neten láttam PS2 to USB átalakítót de nem tudonűm h itthon lehet-e kapni.

(#4065) AcélAgyar


AcélAgyar
tag

Sziasztok!

Látom, hogy sokan keresnek gamepadot, nos lenne nekik egy tippem: Trust GXT 540. Nagyon jó a burkolata, kényelmes a fogása és rezeg. A borítása taszítja a port és nem gyűjti az ujjlenyomatokat, minőséginek érződik. A windows Xbox360 kontrollerként ismeri fel, nem kell kalibrálni, a gombokat beállítani, minden megy flottul és minden játék felismeri. Xinput és DirectInput választóval is rendelkezik, a kábele pedig 3 méter hosszú. A PC mellett PS kompatibilis is, sőt a Linux is felismeri! Mindezt 6500 forintért. Nagyon megérte, szerintem igazi ár-érték bajnok. :C

[ Szerkesztve ]

(#4066) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!

Úgy tudom, az új Xbox One kontrollereket már receiver nélkül, pusztán BT kapcsolattal is lehet PC-hez használni.

Ez igaz, működik így?
Hogyan tudom megkülönböztetni az új kontrollereket a régiektől?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4067) morfondőr válasza AxBattler (#4066) üzenetére


morfondőr
őstag

Ezt nem is tudtam, hogy BT-vel is lehet csatlakoztatni! Én kb. 1 hónapja vettem recieverrel együtt, mondjuk kb. 4000 Ft-al volt így drágább, amit a BT adapterre is elköltöttem volna. Hirtelen ennyit találtam: A third revision of the standard controller was launched in August 2016, as the controller to be included with the Xbox One S. Alongside several minor visible differences, the revised controller features a more streamlined design, textured grips and support for Bluetooth connectivity, although the Wireless Adapter is still supported. Forrás Fogalmam sincs, hogy az enyém milyen, de kipróbálni sem tudom BT vevő hiányában.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#4068) Kelecar válasza AxBattler (#4066) üzenetére


Kelecar
aktív tag

A xbox one s-hez járó fehér kontrollerek tudnak BT-n kommunikálni win10-el.

(#4069) New Hewkas


New Hewkas
csendes tag

Hali, nekem olyan problémám lenne, hogy van egy régi Saitek PS1000-em, ami időnként a bal ravaszt azonosítja a jobb stick lefelével, illetve ugyanezen trigger van, hogy beragad (ez utóbbi általában, mikor nincs fent a driver) szerintetek ez szoftveres vagy hardveres probléma lehet? Régebben nem csinálta, DE ma se jön elő a hiba mindig...

[ Szerkesztve ]

(#4070) New Hewkas válasza New Hewkas (#4069) üzenetére


New Hewkas
csendes tag

Némi update: Letisztítottam minden HID vezérlőt, drivert stb. felraktam megint és ahogy itt a tulajdonságokban nézem, mintha a bal trigger aktiválná ezt a jelenséget, ha sokat nyomkodom akkor a jobb stick lefelére is rá áll a negatív irányú X forgás, de ha tovább nyomkodom a bal ravaszt akkor újból szétválasztódik a kettő...

(#4071) AxBattler


AxBattler
félisten

Köszi a válaszokat!
Közben sikerült beszereznem egy BT-s XO controllert, receiver-rel, szóval most már minden sínen van. (BT ahhoz kellett, hogy ha esetleg notin, tableten szeretnék játszani, akkor is minél egyszerűbben használható legyen, ne kelljen a stick-el szenvedni.)

Egyedüli gondom, hogy a Sega Megadrive óta nem játszottam gamepad-del, a stick-ekkel meg főleg hadilábon állok, szóval kellene valami játék, amivel jól be lehetne gyakorolni / el lehetne sajátítani a használatát, főleg ami a célzást illeti, és ami nem túl nehéz.

Tudnátok ilyet ajánlani? Splinter Cell Conviction-re, 2013-as Tomb Raider-re gondoltam...

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4072) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!

Adott egy XO wireless gamepad, és egy receiver, friss W10 alatt. Telepítettem a XBOX Tartozékok alkalmazást.

Amikor bedugom a vevőegységet, hallatszik egy jelzés, de nincs semmi felugró ablak, vagy telepítési folyamat. Hasonlóképpen valamiért nem világít a Receiver-en a fehér pötty - több USB aljzaton is próbáltam már, de mindnél ugyanez a helyzet.

A leírás szerint próbálom csatlakoztatni a controller-t, de nem működik.

Mit csinálok rosszul?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4073) Pocok256


Pocok256
veterán

Sziasztok PC hez win 10 hez szeretnék 2 db wifis kontrollert venni, lényeg az hogy minél több gameval kompatibilis legyen. Mit ajánlotok ?

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4074) AxBattler válasza Pocok256 (#4073) üzenetére


AxBattler
félisten

Microsoft XBOX kontroller - akár a 360-as, akár a One-hoz való.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4075) Pocok256 válasza AxBattler (#4074) üzenetére


Pocok256
veterán

Most nézem a SONY DualShock 4 v2 öt elvileg kékfogas laptop miatt nagoyn kényelmes lenne vagy ez nem ajánlott ?

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4076) AxBattler válasza Pocok256 (#4075) üzenetére


AxBattler
félisten

A legújabb XO kontrollerrel tudsz BT-n PC-hez kapcsolódni, de a fejhallgatót már nem viszi át.

DS4 tényleg jó cucc, de nincs hivatalos driver, csak 3rd party megoldások, a tapipadját meg nem tudom, egyáltalán használható-e?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4077) Pocok256 válasza AxBattler (#4076) üzenetére


Pocok256
veterán

Hát holnap kiderül vettem kettőt bluetoothon szándékozom használni este írok mi lett az eredmény :R

(elvileg steam fullosan támogatja)

[ Szerkesztve ]

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4078) Pocok256


Pocok256
veterán

Jelentem megy a SONY DualShock 4 v2 Bluetooth bekapcs Windows alapbol felismerte mortalba nem.isnvolt gond vele. Plusz a telepíthető ps tollal pedig teljesen tökéletes.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4079) AxBattler válasza Pocok256 (#4078) üzenetére


AxBattler
félisten

Akkor tévedtem, jó játékot! :R

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4080) Pocok256 válasza AxBattler (#4079) üzenetére


Pocok256
veterán

Meg kell hagyni azért jobb tuti egy xbox controller már csak a jelőlések miatt is "A" "X" és egyebek helyett ugye ps nél kör és négyzet van :D

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4081) AxBattler válasza Pocok256 (#4080) üzenetére


AxBattler
félisten

Csak tudnám, hogy a célzásrásegítést hogyan lehet bekapcsolni!
SC Convictions-t tolom XO gémpeddel, és bill+egér után elég szívás a célzás, még ha zoom-olok, akkor is. Éles akcióban meg aztán pláne... :W :D

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4082) core i7


core i7
addikt

Sziasztok Xbox kontorllert winows felismeri még se működik játékok alatt pedig a kontroller jo mert xboxal mükszik

Pc-n miért nem?

(#4083) Pocok256 válasza core i7 (#4082) üzenetére


Pocok256
veterán

Win 10 nél tuti jó az alatt meg 2017 ben felesleges próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4084) core i7 válasza Pocok256 (#4083) üzenetére


core i7
addikt

Most ez komoly? Én win7 beüzemelni nincs kedvem váltani win10-re :(

(#4085) Pocok256 válasza core i7 (#4084) üzenetére


Pocok256
veterán

Meglepne ha működne win 7 alatt talán van hozzá valami haxolt driver, de nem fűzök hozzá sok esélyt. Win 10 minden téren sokkal jobb mint a win 7. Semmi értelme nincs nem váltani kivéve ha épp anyagiak nem engedik meg egy uj win vásárlását.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4086) core i7 válasza Pocok256 (#4085) üzenetére


core i7
addikt

Itt erről is van szó meg GTX 780 am van és Maxwelleknél is hallottam bugokat szal régi a hardver

(#4087) AxBattler válasza core i7 (#4082) üzenetére


AxBattler
félisten

Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy vezetékes-e, vagy wireless? :U

A Windows rendszerhez készült Xbox 360 kontroller beállítása
Xbox 360 vezeték nélküli játékvevő Windows rendszerhez
Xbox 360 Controller for Windows
Tutorial Install the driver for a generic XBOX 360 wireless receiver on Windows7

Pocok256
Már hogy ne menne W7 alatt? :F

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4088) core i7 válasza AxBattler (#4087) üzenetére


core i7
addikt

vezeték nélküli is meg lehet hozzá kötni ilyen USB-t én USB vel használom

[ Szerkesztve ]

(#4089) AxBattler válasza core i7 (#4088) üzenetére


AxBattler
félisten

Akkor az első és a harmadik link vonatkozik rád, de innen is töltheted a driver-t, a downloads fül alól.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#4090) Pocok256 válasza AxBattler (#4087) üzenetére


Pocok256
veterán

Sry mindig meglep hogy van ami még támogatja a win 7 et :D

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#4091) core i7 válasza AxBattler (#4089) üzenetére


core i7
addikt

leszedtem de nem megy

(#4092) core i7 válasza Pocok256 (#4090) üzenetére


core i7
addikt

még xp hez is lehet leszedni drivert :DDD

(#4093) robcsekwow


robcsekwow
tag

Sziasztok! Vettem egy DualShock 4-et a Sony Xperia Z3 telómhoz, arra lennék kíváncsi, csak PS4-el keresztül lehet vele játszani vagy támogat android platformos játékokat is a konzol?

(#4094) Kelecar válasza robcsekwow (#4093) üzenetére


Kelecar
aktív tag

Támogatja, bármiféle app néllül megy.

(#4095) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

Sziasztok!

PC-hez szeretnék kontrollert venni,
soha nem volt még ilyenem, úgyhogy nem tudom mi a jó, azt sem tudom mit kell kérdezni.

15 környékét tudnék rászánni.

Tudtok valamit ajánlani?

Előre is köszönöm!

(#4096) H.lacika válasza Zlcsi (#4095) üzenetére


H.lacika
tag

"Sziasztok!
Látom, hogy sokan keresnek gamepadot, nos lenne nekik egy tippem: Trust GXT 540. Nagyon jó a burkolata, kényelmes a fogása és rezeg. A borítása taszítja a port és nem gyűjti az ujjlenyomatokat, minőséginek érződik. A windows Xbox360 kontrollerként ismeri fel, nem kell kalibrálni, a gombokat beállítani, minden megy flottul és minden játék felismeri. Xinput és DirectInput választóval is rendelkezik, a kábele pedig 3 méter hosszú. A PC mellett PS kompatibilis is, sőt a Linux is felismeri! Mindezt 6500 forintért. Nagyon megérte, szerintem igazi ár-érték bajnok."

kicsit visszaolvasva, ma jött meg nekem is ilyen, fel annyi mint az xbox meg ds4 és nem tudom, de tökéletes

(#4097) Don.Corleone


Don.Corleone
aktív tag

Sziasztok!

Holnap érkezik meg xbox one wireless controllerem, szeretném PC-n használni. Olvastam hogy win10-es gond nélkül működik bluetooth-al, viszont nekem win7-es rendszerem van. Miro usb-usb átalakító kábellel elvileg össze lehet kötni, viszont valahol azt olvastam hogy nem mindegyik ilyen kábel jó hozzá. Ez urbán legenda, van valóságalapja? Mik a tapasztalatok? Mai nap ejteném meg ezt a kábel vásárlást, jól jönne egy megerősítés milyent is érdemes vásárolni. :)

(#4098) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Van egy Xbox 360 vezeték nélküli kontrollerem, amit PC-n használok. Sajnos az analóg karok kezdik megadni magukat. Ez abban nyilvánul meg, hogyha elhúzom egyik irányba őket és elengedem, akkor látszólag visszaáll alaphelyzetbe, de gyakorlatilag minimálisan kitér a középállásból. Ezt onnan látom, hogy pl. Batman Arkham Knight alatt, előhívom a térképet, és joy-jal mozgok a térképen, elengedem a kart és lassan mozog tovább a kar. Vagy, ha a karakterrel körbenézek, és elengedem a kart, akkor is minimálisan mozog tovább.

Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy kuka?

Ha kuka, akkor mit érdemes venni? One kontrollert, vagy nem éri meg a felárat?
Ha One-t veszek, akkor milyen adapter érdemes venni a PC-hez, amivel jól működik? Vagy a 360-as PC vevő jó a One-hoz is?

Köszönöm segítséget :R

(#4099) kisbe88


kisbe88
csendes tag

Sziasztok,

Erről a gamepadról van valakinek tapasztalata? [link]

Nem várok tőle csodát, csak szeretném kipróbálni a konzolosok világát :DD
Első körben egy speedlink torid lett volna a belépőm eme világba, de mivel használtan vettem és hibás volt visszakértem a pénzem, és most ezt néztem ki helyette.(a boxos kialakítás szimpatikusabb mint a ps féle, ezért nem választottam mondjuk trustot).

Előre is köszi.

"Egy jó harcos nem tökéletes. Nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá."

(#4100) MageRG válasza kisbe88 (#4099) üzenetére


MageRG
addikt

Ránézésre ugyanabban a kínai gyárban készült, mint a Trust.
A driver szerint tud directinputot és xinputot is, adnak hozzá wireless vevőt.
Ennyi pénzért nem tűnik rossznak, de szerintem te leszel az első, aki konkrét tapasztalatokat tud majd írni. :)

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.