Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad

Hozzászólások

(#4401) SunMount3r válasza Piftuka (#4398) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Amúgy én TV előtt tolom vele és ott látszik van "valami" különbség. De nem tudom mennyit számít pont az, hogy wireless, mert sok egyéb tényező is van: 1. a gép előtt az egér eleve "gyorsabb" (de nem minden játékhoz jobb is), 2. a TV input lag-ja, az enyém 14ms (monitoroknál ez sokkal kisebb, 5ms átlag, de monitorja válogatja) 2. És végül a Controller wireless késleltetése. Ezek összeadódnak, ha fej-fej mellett hasonlítjuk össze és bizony nálam érezhető a különbség, ha rögtön vissza ülök a gép elé. Ettől függetlenül: nem volt olyan játék, ahol konkrét összehasonlítás nélkül fel tűnt volna a különbség és mindegyikkel "elég jót szórakoztam".

Ha nem online multiban nyomod, vagy nem fontos a sportszerűen űzöttség és a "mindenáron-győzelem", pontgyűjtés, toplista, stat-olás, ésatöbbi, csak a játék öröme, akkor nyugodtan ajánlom a wireless-t is.

[ Szerkesztve ]

(#4402) Piftuka válasza morfondőr (#4400) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszi a tippeket! Az a baj, hogy ezek már jóval felette vannak az általam kitűzött ~10.000 forintos határnak. :(

Egyébként működnek Windows7 alatt is, vagy tényleg csak Windows10-zel használhatóak?

"Aquila non captat muscas."

(#4403) morfondőr válasza Piftuka (#4402) üzenetére


morfondőr
őstag

Gyári vezeték nélküli adapterrel működik Win 7-el is, de úgy azt hiszem max 4 kontrollert kezel a 8 helyett, és nincs audió átvitel, vagyis a fülest hiába csatlakoztatod a kontrollerhez, nem fog szólni, míg Win 10-nél igen.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#4404) Musaka


Musaka
senior tag

Sziasztok.
Segítséget tanácsot szeretnék kérni.
Kettő napja vettem egy Trust GXT 540 gamepadot.
X Input módban a Win10 fel is ismeri Xbox 360 controllernek.
Viszont a 2 joy része nem az igazi. Túl érzékeny és az út amin mozoghat annak a felénél már teljes elmozdulást ad.
Kalibrálni próbáltam, és ott még jobban látható ez a dolog. Mind két joy on minden irányba.
Ez ilyen? Olcsó húsnak híg a leve vagy van valami beállítási lehetőség még?

Köszi előre is.

(#4405) Yodamest


Yodamest
addikt

egy kérdésem lenne ami bizgatja már a fantáziámat, de nem találtam rá sehol konkrét választ: PC-hez vannak ugye az xbox controller for PC csomagok, ez tiszta sor én is egy xbox one controllert használok a pc-hez play and charge kittel. Viszont azt nem tudom, hogy szimpla xbox one kontrollerek, amiken nincs rajta hogy PC-hez, azok működnének-e nekem itthon a PC-vel és a play and charge kitemmel vezetékesen és vezeték nélkül egyaránt? vagy a play and charge kit csak kimondottan a "for PC" kontrolerekkel kompatibilis?

Ezt megköszönném ha valaki biztosra megtudná nekem mondani. :)

[ Szerkesztve ]

(#4406) morfondőr válasza Yodamest (#4405) üzenetére


morfondőr
őstag

A "for PC" annyit jelent, hogy adnak hozzá egy vezeték nélküli adaptert, amit a PC usb portjába kell dugni. Magában a kontrollerben nincs semmi különbség. Vezetékesen bármelyik használható, vezeték nélkül pedig kell hozzá az adapter!

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#4407) Yodamest válasza morfondőr (#4406) üzenetére


Yodamest
addikt

De akkor a hozzá kapott adaptert ha megtartanám és vennék egy bármilyen csini xbox one kontrollert akkor az viszont már nem menne a másikhoz kapott adapterrel gondolom. Vagy annak mind1 és bármilyen kontrollerrel összetudja párosítani magát?

(#4408) Musaka válasza Musaka (#4404) üzenetére


Musaka
senior tag

Konkrétan pont ugyan ez a bajom :( Neten sajna nem találtam megoldást.

Trust GXT 540

Ha esetleg beszerzek egy Xbox 360 Controller For PC ét az jobb lesz? Azon is nyomás érzékeny a 2 alsó ravasz?

(#4409) Yodamest válasza Musaka (#4408) üzenetére


Yodamest
addikt

persze hogy nyomásérzékeny, egyébként nem is szabad mást venni PC használathoz csak eredeti xbox 360 vagy one kontrollereket ez aranyszabály! Minden játék ezeket támogatja natívan, jól fognak működni, kényelmesek stb. nem szabad semmi mást venni. Mindenki benyalja először valami olcsóbb kotvánnyal, de utána rájön mi a tuti és onnantól nincs baj.

sőt a one-os kontrollernek még rezegnek is a ravaszai, tehát nem csak a kontroller rezeg a kezedben, de pl egy autós játékban ahogy rámész a murvára vagy fűre az ujjbegyeid úgy rezegnek a ravaszokon, nagyon jó érzés

[ Szerkesztve ]

(#4410) Musaka válasza Yodamest (#4409) üzenetére


Musaka
senior tag

Azért mertem megvenni ezt mert páran ajánlották mennyire flottul működik és ellen véleményt sem olvastam:( Ma találtam egy konkrét fikázó véleményt róla a GTA V topikban. De már késő.

(#4411) morfondőr válasza Yodamest (#4407) üzenetére


morfondőr
őstag

Egy adapter egyszerre 8 db kontrollert is vezérel (win 10 esetén), úgy hogy egyszerre lehet velük játszani ahol van erre lehetőség (pl sportjátékok). Szóval össze tudod párosítani bármelyikkel!

[ Szerkesztve ]

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#4412) SunMount3r válasza morfondőr (#4411) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Mondjuk milyen esetben kellhet egyszerre 8 kontroller? :D :F Az X 360 vevője 4-et tud, szerintem az is unsztig elég (és akkor lehet venni hozzá a sima receiver nélküli controller-eket).

Mondjuk engem is érdekel mennyire kényelmesebb/jobb a ONE, de a 360 nagyon bejött és nem is lő túl annyira az árban, mint a ONE.

(#4413) Yodamest válasza SunMount3r (#4412) üzenetére


Yodamest
addikt

8 kontroller jó lehet pl fifában pro clubbozni 4v4-ben + AI meg hasonlók. :)
Én sokáig 360-ast használtam, már bőven a one megjelenése után is, nagyon jó kis kontroller, elég jó áron meglehet már kapni, szerintem az alá abszolút nem érdemes adni. A one sok mindenben más, nekem szokni kellett a 360 után kicsit, mert nagyobb és nem illett úgy a kezembe. Idővel persze könnyen rááll a marok (hmm) és utána már egyértelműen jobbnak mondanám, mivel nem csak a ravaszai kellemesebbek, puhább járásúak, de az analóg karok is sokkal precízebben irányíthatóak. Dark Soulsokban a szűk kis peremeken amikről könnyű leesni azért a 360-as kontrollerrel néha bajban voltam mert jóformán 8 irányt kezel hiába "kar" és nem volt elég precíz. A one kontroller ezzel szemben olyan mintha ehhez képest 16 irányú felosztást használna tehát ott pontosabban belehet lőni egy adott irányt.

Ja pro tipp xbox one és ps4 kontrollerekhez ezt mindenképp ajánlom: Koponyás védőgumi.
Nagyon kellemes, jól tapad, nem csúszik le az analóg karról és az ujjad sem csúszik el rajta, stabil érzete van és nem kopok el a kar feje sem. Én ilyet rendeltem 10db-ot de ha elhasználódik tuti rendelek még, nagyon jó!

[ Szerkesztve ]

(#4414) Mr.Mercury


Mr.Mercury
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: tervezem egy Speedlink TORID Wireless Gamepad (SL-6576-BK-02) vásárlását. Egy dologban viszont el vagyok bizonytalanodva: én látom csak úgy, mintha ebből a típusból két fajta lenne, egy "színes gombos" és egy "fekete gombos" verzió? Egy bolttal beszéltem, ott azt állították, hogy csak egy fajta van a színes gombos (mondván, hogy csak bekapcsolva lesznek színesek a gombok, offline pedig feketék), de én továbbra sem vagyok meggyőződve erről, mert különböző boltok kínálatát nézve van ahol az egyik "gombszínest" látom felrakva, a máshol a másikat.

Itt a szerintem színes verzió:

ez pedig a fekete:

Tehát szerintetek is két fajta van, vagy tényleg csak bekapcsolva lesz színes? :F

[ Szerkesztve ]

Mercury

(#4415) Piftuka válasza Yodamest (#4413) üzenetére


Piftuka
veterán

"Én sokáig 360-ast használtam, már bőven a one megjelenése után is, nagyon jó kis kontroller, elég jó áron meglehet már kapni,[..]"

Hol? Kérlek, áruld el, ha tudsz ilyen üzletet! Nekem sajnos nem sikerült ilyet találni!

Egyébként a Thrustmaster GPX eredeti, liszenszelt kontrollernek számít? :F (Annak megfelelő - jó - minőséggel?)

Csak mert az Xbox logó szerepel rajta...

"Aquila non captat muscas."

(#4416) MageRG válasza Mr.Mercury (#4414) üzenetére


MageRG
addikt

A gyártó oldalán csak a fekete gombos szerepel.
Én arra tippelek, hogy a színes gombos egy régebbi modell, amit már nem gyártanak.
A Youtube-on találsz unboxing videókat, ott látszik hogy alapból színesek a gombok, nincs háttérvilágítás.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#4417) Sang66


Sang66
csendes tag

Sziasztok, egy kérdés:

- van egy 10 éves vezeték nélküli Rumblepad 2 gamepadom, tökéletesen működik
- vennék hozzá egy Xbox pc-hez való kontrollert
- fogok egy laptopot, felteszem rá a MAME játékterem emulátor progit
- rákötöm a laptopot egy nagy TV-re, és ketten játszanánk vezeték nélkül

Fog ez menni?

A régi és az új gamepad nem fog-é összekavarodni? MAME progiról is olvastam, hogy aki több padot akart beállítani, ott mindig az első kontroller gombját érzékelte minden játékosnak, és így a configban kezdtek el állítgatni... Ha nem muszáj, nem feltétlenül vennék két új gamepadot, hisz a réginek semmi baja (de ha 2 Xbox pad simán megy egymással, és nincs más megoldás, akkor persze lehet az lesz...) Volt aki már próbálta ezt? Előre is thx!

(#4418) Mr.Mercury válasza MageRG (#4416) üzenetére


Mr.Mercury
aktív tag

Értem, akkor ezek szerint jól gondoltam, hogy 2 verzió van. A Youtube-os videókat megnéztem, valóban színesek alapból, viszont a fekete gombos verzióból nem találtam videót, így nem tudom, hogy vajon, ha olyat veszek, akkor ott használat közben hogyan néznek ki a gombok. Sötétek maradnak vagy kapnak színes megvilágítást? Lehet írok a gyártónak és megpróbálok infót szerezni... Köszi a választ! :R

Mercury

(#4419) MageRG válasza Mr.Mercury (#4418) üzenetére


MageRG
addikt

Nem fog világítani, 99%.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#4420) Mr.Mercury válasza MageRG (#4419) üzenetére


Mr.Mercury
aktív tag

Akkor viszont érdekes, mert így szerintem elég jellegtelen kinézete lett, a színeshez képest. Persze ez csak az én véleményem... Írtam a gyártónak, hogy a kinézetén túl mi a különbség a két verzió között, remélem válaszolnak és ha nincs nagy differencia, akkor megpróbálok a színesből levadászni, mert egyre kevesebb helyen látok belőle.

Mercury

(#4421) SunMount3r válasza Mr.Mercury (#4420) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha nem is az egész gomb, de a betűk rajta még világíthatnak (ha egyáltalán). De ha nincs róla olyan netes kép (google), amin világít, akkor sanszos, hogy nem fog. A másik verziónak csak szimplán színes gombjai vannak, tehát ne olyat keress.

(#4422) Mr.Mercury válasza SunMount3r (#4421) üzenetére


Mr.Mercury
aktív tag

Értem, csak azt az egyet nem, hogy mire írod, hogy ne olyat keressek aminek színesek a gombjai? :U Végül is nekem színes gombokkal mutatósabbnak tűnik, mint a sima feketével. Mondjuk, ha legalább a betűk világítanának rajta, akkor azt mondom, hogy esetleg, de így annyira nem vonzó a színeshez képest. Persze ez csak a külső, de ha tudásban egyformák, akkor inkább a nekem jobban tetsző dizájnt választanám.

Mercury

(#4423) SunMount3r válasza Mr.Mercury (#4422) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Azt csak arra írtam, hogy képben ne olyat keress, mert az "nem az, hanem egy másik", ha látni akarod milyen amikor világít (ha egyáltalán).

(#4424) Mr.Mercury válasza SunMount3r (#4423) üzenetére


Mr.Mercury
aktív tag

Ok, így már értem! Most még megvárom míg a gyártó válaszol (ha egyáltalán) aztán lehet felhívok még egy-két boltot, ahol a fekete gombos van, hátha tudnak infót adni arról, hogy milyen is működéskor a gamepad.

Mercury

(#4425) morfondőr válasza Mr.Mercury (#4422) üzenetére


morfondőr
őstag

Ha világít, mint egy karácsonyfa, akkor ne számíts hosszú üzemidőre! És márpedig a kontroller MINDIG a legrosszabkor merül le! :DDD

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#4426) Sang66 válasza Sang66 (#4417) üzenetére


Sang66
csendes tag

szóval nem MAME-zik valaki véletlenül? :B

(#4427) Mr.Mercury válasza morfondőr (#4425) üzenetére


Mr.Mercury
aktív tag

Igaz. :K Meg hát mondhatnám, hogy játék közben úgysem a gombokat bámulom... Amúgy közben írt a gyártó, valóban a fekete az újabb verzió, de a két kontroller csak kinézetben tér el, tudásban tök egyformák. Így lehet feladom a színes utáni vadászatot, mert bár lehet kapni, de drágábban, mint a feketét és csak a kinézete miatt nem fizetnék többet érte, bármennyire is tetszik jobban. :N

Mercury

(#4428) Atla válasza Sang66 (#4426) üzenetére


Atla
senior tag

Sajnos azt nem próbáltam még, de ps1,ps2,snes,wii,wii-u, emulátorokkal nekem ment mindig két gamepad, akár két xinputos, akár egy xinput, és egy directinput vezetékes. Sose volt probléma,h ketten játszunk, vagy akár négyen,3 gamepad + billentyű akár. Sőt jobb is ha különböző a két eszköz, mert akkor tuti nem akad össze. Ez a rumblepad 2 egy vezetékes directinputos, vagy ezt is rá akarod kapcsolni ugyanarra a jeladóra? Vagy két külön jeladó? Az első esetben működni fog a többiben nem hiszem, de nem csak az emulátorban, hanem sehol véleményem szerint.

[ Szerkesztve ]

(#4429) Sang66 válasza Atla (#4428) üzenetére


Sang66
csendes tag

Hi Atla!
Vezeték nélküli, de van saját jeladója.
Ha veszek egy vezeték nélküli xbox kontrollert, akkor annak is lesz egy saját jeladója.
Akkor ez így elvileg működhet :) (legalábbis egy próbát megér...)

(#4430) Atla válasza Sang66 (#4429) üzenetére


Atla
senior tag

Nem tudom milyen kontrollert tervezel venni,de lehet a sima 360 vezeték nélküli működne a jeladóddal ami otthon van.Mivel szerintem az is Xbox-os. A 360gamepad for windows az működik xboxxal is mivel a konzolban is ugyanaz a jeladó van mint amit pchez adnak. Viszont ha xbox one kontrollert veszel akkor már valóban két különféle jeladód lesz,de természetesen müködni fog.

(#4431) SunMount3r válasza Atla (#4430) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A X 360 jeladója nem hiszem, hogy működne más wireless controller-ek jelvevőjével. És vice-versa. Illetve X One controller-re is érvényes és a One-éval sem működik a 360 és fordítva sem.

X 360 esetén viszont csak 1db USB jelvevőset kell venni (vagy külön a jelvevőt) és akkor már csak simán a vevő nélküli wireless controller kell hozzá a bővítéshez, mert a vevő 4 db tud kezelni egyszerre.

X One esetén azt hiszem ugyan ez, csak ott már 8 controller-t is tud kezelni a vevő, ahogy írta feljebb valaki.

Így valahogy... :)

Erre a MAME-s kérdésre én sem tudom a választ (bár azt hiszem, hogy a válasz: igen), de engem is érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#4432) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Tényleg amúgy X-es kiosztású controller-t használ valaki PS4-hez? Egyelőre csak ezt találtam, de hátha van valami, ami még olcsóbb is. Olyan kellene, ami full funkcionalitású, tehát tudja mindazt, amit az eredeti PS4 controller, csak az analóg karok X-esek rajta (esetleg fejhallgató jack-ről még lemondanék). Ja, és Wireless legyen.

THX!

(#4433) Wesder válasza SunMount3r (#4432) üzenetére


Wesder
félisten

Szerintem ez teljesen jó àrban van, az alap X con is 15K körül megy.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#4434) Viktor77


Viktor77
titán

MM-ben még lejjebb ment az F310 ára, szerintem ennyiért nincs jobb, olcsóbban is csak noname szarok vannak. [link]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#4435) SunMount3r válasza Wesder (#4433) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hát kemény dió, a másik topic-ban linkelt review alapján még a sima PS4 kontroller minőségét sem üti meg. Mondjuk szó-szó. Egy X 360-as minőségéhez és érzetéhez azért tartanám magam, annál rosszabb semmiképp nem kell. Fura, hogy ilyen szűk a piaca ezeknek hybrid kontroller-eknek, nem hiszem, hogy ne lenne rá igény, talán valami Sony korlátozás? Van a gyártónak drágább típusa is, de az már 30K felett van, annyit meg már semmiképp nem adnék egy kontroller-ért.

Akkor kezdetnek marad úgyis a gyári, meglátom majd hogy jövök ki ezzel a szimmetrikus kiosztással a jól megszokott aszimmetrikus után...

[ Szerkesztve ]

(#4436) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Jól látom, hogy a legutolsó Xbox One wireless működik a hivatalos adapter nélkül is, Bluetooth-on keresztül PC-n? [link] Vagy mindenképpen érdemes hozzá megvenni?

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#4437) SunMount3r válasza Archttila (#4436) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

[link] ->Egyszerre csak 1 controller-t javasolnak így csatlakoztatni, valamint láthatod milyen plusz funkciók nem működnek így.

(#4438) Archttila válasza SunMount3r (#4437) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Csak a pontossag kedveert, errol van szo ugye?

Microsoft Xbox One S Wireless Controller (6CL-00002)

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#4439) SunMount3r válasza Archttila (#4438) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

[link]-> Az elülső fekete műanyag rész nem nyúlik fel az tetejére. De ez oda is le van írva ábrával, amit linkeltem. De legjobb, ha rákérdezel a shop-ban, ahonnan venni akarod. Szerk: ha az oldalon rányomsz a "Vásárlás további viszonteladóknál" akkor egyből oda visz, ahol ezt kapni lehet.

[ Szerkesztve ]

(#4440) Piftuka válasza Piftuka (#4415) üzenetére


Piftuka
veterán

Nos, közben a Media Markt-ban volt lehetőségem alaposabban szemügyre venni a kiállított Xbox és PS kontrollereket.

Számomra egyértelműen az Xbox megoldása győzött kidolgozás és kényelem szempontjából. (A PS kontrollerét, így a Logitech F310-et nem tudnám megszokni.)

Mivel Xbox360-as kontrollert már sehol nem lehet kapni, az Xbox One irányítókat néztem, de nem tudom, hogy melyik a legjobb az alábbiak közül számítógéphez, Windows7 alá:

Xbox One vezeték nélküli Bluetooth kontroller

MICROSOFT Xbox One vezeték nélküli controller Windows-hoz

Xbox One kontroller + adapter csomag Windows 10 rendszerhez, fekete

--> Mi a különbség a három között? :F Csak mert árban a Media Markt-os a legjobb...

Xbox One Vezeték nélküli Kontroller (Fekete) + Kábel Windows rendszerekhez

--> Nem értem, hogy ha az előzőekhez nem, akkor ehhez miért kell kábel? :F

"Aquila non captat muscas."

(#4441) R̲e̲m̲ válasza Piftuka (#4440) üzenetére


R̲e̲m̲
senior tag

Szia
Win 7 alatt csak mikrousb-vel fog menni - kábelen, wireless nem, nincs driver, nincs support

az első a sima one kontroller vevő nélkül
a másodikhoz van egy gen1-es usb vevő
a harmadikhoz meg egy gen2 vevő
az utolsóhoz nincs vevő csak kábel
Ugye ez a kontroller müxik a saját wireless protokollján, bluetooth-on és mikro usb kábelen is
a 2 usb-s wireless vevő közt csak a méret a különbség, az első még elb*szottul nagy volt, a gen2 meg kb akkora mint egy hétköznapi pendrive

[ Szerkesztve ]

(#4442) Piftuka válasza R̲e̲m̲ (#4441) üzenetére


Piftuka
veterán

Köszönöm!

Tehát, ha jól értem, akkor nekem csak a kábeles változat a megfelelő, igaz?

- Ezek a Micro USB csatlakozók mennyire stabilak a kontrolleren. Ez is olyan, mint az átlagos mobiltelefonoknál, hogy 1-2 év alatt annyira lötyögős lesz az aljzat, hogy nem érzékeli a csatlakoztatott kábelt?

- A másik kérdésem, hogy a Thrustmaster kontrollerei tényleg liszenszelt, eredeti kontrollernek számítanak?

Az alakjuk is teljes mértékben megegyezik?

Az alábbiakat találtam:
Thrustmaster GP XID PRO Gamepad

Thrustmaster GPX PC/Xbox 360 gamepad

Thrustmaster pc/xbox gamepad, gpx

Árban elég jók; főleg az első. Ha a használati értékük, minőségük is egyezik...

"Aquila non captat muscas."

(#4443) SunMount3r válasza Piftuka (#4442) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A második nem néz ki rosszul és azért a Thrustmaster -általában- nem szokott gagyikat gyártani, legalábbis jobban bíznék benne, mint a Trust-ban.

De ennyiért már eredeti X 360 Controller-t vennék, ha már sehol sincs az elég nagy baj (nekem is kellett volna majd még 1 :(( ).

[ Szerkesztve ]

(#4444) SunMount3r válasza SunMount3r (#4443) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Rákerestem és egyébként van egy -trükkös- módja, hogy elvileg a ONE-t is belehet Wireless üzemelni Win7-en. De nem linkelek inkább semmit, mert nem 100%, de a gugli egyből kidobja úgyis.

(#4445) R̲e̲m̲ válasza SunMount3r (#4444) üzenetére


R̲e̲m̲
senior tag

nagyon sokszor nekifutotam már a win7es dolognak, az összes lehetőséget kipróbáltam...
a guglis találatokat végig. Továbbá az MS is váltig állítja, hogy win7 alatt csak kábelen...

(de ha valakinek szerencséje van vele, akkor szóljon mindenképp :D )

[ Szerkesztve ]

(#4446) kkf


kkf
aktív tag

Sziasztok!

Készülök megvásárolni életem első kontrollerét, elsősorban 2D verekedős játékokhoz.
Na most a fight pad-eken tipikusan nincsen mini joystick, csak D-pad.
A fightereken kívül még kalandjátékokra (Witcher) és 3Ds beat'em upokra (Darksiders), kevés platformerre esetleg használnám.
Mivel nincs nagyon tapasztalatom, mennyire hiányozna az ilyen típusú játékokhoz a mini joy, mennyire elég a D-pad?
Két kontrollert biztos nem veszek, viszont a fight pad-eken alapvetően sokkal szimpatikusabb, hogy 6 gomb található közel egymáshoz, és ugye ezekkel játszanék többet.

Köszi előre is.

"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"

(#4447) Piftuka válasza SunMount3r (#4443) üzenetére


Piftuka
veterán

Márpedig Xbox 360 kontroller sehol nincsen már készleten! :(

A Thrustmaster minősége felől nekem sincsenek kétségeim, és nyilván nem véletlen az sem, hogy a Microsoft nekik engedélyezte a logó használatot.

A képek alapján viszont sajnos nem tudom eldönteni, hogy az Xbox irányítóval 100%-ban egyező alakja van-e, vagy a TM módosított valamit rajta!? :F

Mivel az Xbox kontrollert rendkívül kényelmesnek találtam, jó volna, ha ez is olyan lenne!

És azért is fontos ez, mert nem mindegy, hogy ~10.000 forintért, vagy ~18.000 forintért kell vennem ilyen eszközt. (Sőt.. utóbbi árából gyakorlatilag két TM GP XID Pro kontroller is kikerül.)

"Aquila non captat muscas."

(#4448) Piftuka válasza R̲e̲m̲ (#4445) üzenetére


Piftuka
veterán

És az USB kábeles csatlakozás mennyire stabil?

Nekem a mobiltelefonomon bő 2 év alatt kilazult a mikro USB aljzat annyira, hogy már tölteni sem tudom.

Nem volna jó, ha a kontrollerrel is így járnék...

"Aquila non captat muscas."

(#4449) R̲e̲m̲ válasza Piftuka (#4448) üzenetére


R̲e̲m̲
senior tag

valszleg ugyanugy megpusztul, mert nem csak rádugod, hanem csak ugy tudod használni, hogy be van dugva. És gondolom nem mozdulatlanul...
Ezért tértem át többek között win10re

(#4450) jolti05


jolti05
őstag

Sziasztok!

Sablonosan kezdek: Kontroller vásárlás előtt állok, és ki szeretném kérni a véleményeteket, hogy esetlegesen melyik kontroller(ek) lehet(nek) a számomra megfelelő(ek).

Már majdnem letettem a voksom az Xbox One S mellett, majd konstatáltam, hogy a 3,5mm-es jack-je csak vezetékes kapcsolattal hajlandó működni.

Amit szeretnék:
- Bluetooth kapcsolat
- Tölthető akkumulátor
- Rezgőmotor
- X-box kontroller elrendezés
- Nem bánnám, ha a desktop is vezérelhető lenne vele, nem csak a játékok
- 14e forint a plafon
- Ha pofás, az előny (például a Speedlink Torid az)

Ha tudtok valami tippet adni, mindenképp köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Gamepad
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.